You're the closest to heaven that I'll ever be

Först ut idag var Veronica. Jag red henne med Askas medryttare som red Aska. Vi skrittade ut en ganska lång tur i skogen innan vi red på banan. Veronica kändes väldigt vinglig från början. Hon var okoncentrerad, vilket jag efter passet kom på kunde bero på alla irriterande små knott och flugor som flyger omkring och bits hela tiden.

Hon blev bättre och bättre efter hand. När skritten var bra började jag träna massor övergångar till trav, och när de var bra försökte jag få henne så fin som möjligt i traven. Det tog en stund, och eftersom hon var lite vinglig blir jag också det, när jag har lite svårt att hålla händerna helt stilla från början. Traven kändes iallafall jättebra efter ett tag och då började jag med galoppen. Den tog faktiskt en stund att få koll på, hon var lite taggad eftersom hon vilade igår och bara skrittade ut i lördags, så det blev lite svårt att koncentrera sig ett tag när det kom hästar ridandes i skogen, traktorer på gården osv. Men vi kämpade på och när jag fick till ett flertal nästintill perfekta galoppfattningar avslutade vi. Jag hoppas verkligen att jag imorgon kan börja där jag slutade idag, för det kändes verkligen superbra då!

Jag red också Kalle. Han gör så stora framsteg hela tiden. Vi går alltid tillbaka många steg i början av passet så att han känner igen sig och sen tar vi mer och mer varje gång. Idag skrittade jag och travade på lina, sedan styrde jag lite när mamma gick en bit ifrån och höll i linan och i slutet red jag själv i skritt och trav och styrde! Det är nog det bästa passet någonsin på honom så det var superkul! Så himla duktig bebis!

Annars har det varit en härlig dag. Hur varmt som helst, man får verkligen sommarkänslor i det här vädret!

Världens bästa

Åhhhh vad duktiga mina fina underbara stjärnor har varit idag! Vinca rev sista hindret i omhoppningen i sin l.b+5, men kom faktiskt 3:a ändå vilket var otroligt kul! Hon hoppade superfint också! 

Gunde kom tvåa i zonfinalen i sveland cup och därmed har vi kvalat till riksfinalen i sommar/höst! Wiiieeee! Världens bästa Gunde, han var hur fin som helst! I laget red han ett hinder, men han var trött eftersom han hade varit ute länge och dessutom var klassen innan A:1/A så han hade redan hoppat två rundor.. Men de andra i laget levererade och vi tänkte verkligen på tiden, så vi kom tvåa! Superkul! Det var verkligen värt denna långa långa dag! Vi alla kommer nog somna väldigt gott i natt!





Laddar

Laddar upp med vatten! Det är väldigt varmt, och jag har lätt att få vätskebrist och sedan blackout när det är varmt, så jag har tänkt dricka upp en hel vattenflaska tills vi kommer fram! Det är en för viktig tävling för att glömma banan idag, både zonfinal i sveland cup och kval 1 i div 1! 


Förberedelser

Nu är ponnyerna fixade och fina. De var jättefina när jag red dem igår med, så det känns bra inför tävlingen! De har hunnit vara ute och äta lite gräs också på morgonen, så de verkar väldigt nöjda :) Vi räknar med att rulla mot skogslotten runt 12 :) Tävlingen går att följa online på equipe.com om man vill det :)





Härlig lördag!

Solen skiner och det är verkligen helt underbart väder! Imorse red jag Veronica och Vinca och på dagen och eftermiddagen har jag skrivit massor på mitt so-arbete och solat samtidigt (fick faktiskt ganska mycket färg på benen som annars aldrig får någon sol då de jämt är klädda med ridbyxor ;)). Jag är nästan klar med arbetet, vilket är jätteskönt då det behöver vara inne först på onsdag.
Dessutom är nästan allt klart till tävlingen imorgon, jag ska bara rida Gunvald vilket jag ska ut och göra så fort jag skrivit klart det här, tvätta honom och Vinca lite, putsa hans sadel och fläta Vinca. Nästan allt är putsat och packat, så himla skönt när det är klart tidigt! :)
 
Dagens enda minus är att min prins har bränt sig på mulen av solen, trots att vi har smörjt in honom löjligt noga. Stackare :(

Whenever you're ready

Som sagt inleddes fredagen med att Veronica hopptränade här hemma. Mamma hjälpte till från marken. Vera kändes väldigt fin från början, men jag såg också till att vara väldigt noggrann så att det skulle bli så bra som möjligt. 

När vi hoppade fram ville jag bara att det skulle bli hela galoppsprång fram till hindrena, inte att hon skulle trampa om precis innan eller så. Det gick jättebra; hon gick in med så stort självförtroende att hon hellre hoppade av väldigt stort än kom nära. Hon var väldigt pigg och ville verkligen hoppa! 

När vi började hoppa lite högre var jag lite mer med henne och reglerade galoppen. Det gick så himla bra! Så fort jag bara tänkte att: oj nu ligger vi lite stort, så märkte hon det och ökade lite de sista sprången! Vi hoppade mellan 1m och 110, och det kändes otroligt enkelt, hon behövde inte ens ta i. Jag är jättenöjd och himla glad över hennes inställning och vårt fina teamwork! Världens bästa Veronica! <3

Efter det skrittade jag ut Gunde med mamma som red Vinca. Det låg bra till i planeringen för båda två då de bara ska trimmas lite lätt imorgon och sedan tävla på söndag. De verkade pigga och på gott humör :)



Äntligen fredag!

Det firar vi med sol och hoppning med Veronica som var hur jäkla extremt fin som helst! Min stjärna!


Summerplay

Som ni kanske märker är det ganska dött här på bloggen just nu, det kommer bara upp något enstaka inlägg per dag och de är väl inte jätteväl genomtänkta.. Anledningen är att jag har ett ganska stort so-arbete att skriva som ska vara inne på onsdag och som vi inte har fått någon tid att skriva på i skolan, så när jag kommer in från stallet tar den all tid tills kvällsfodringen, förutom matpaus. Därför blir det inte mycket tid kvar för bloggen. Men snart är det klart och då är det så vitt jag vet inget så stort arbete kvar! :)

Med ridningen började jag idag med Gunvald. Vi skrittade fram en tur i skogen med Sallie och höll sedan till på banan. Det blev ett dressyrpass, vilket var jättekul eftersom han var så himla fin! Han var som vanligt väldigt stadig i formen, men ändå mjuk i sidorna. Jag tränade mycket övergångar och även lite öppnor och slutor. Jag är jättenöjd med honom. :)

Sedan red jag Veronica, mamma red Vinca och Engla red Aska. Vi skrittade fram en ganska lång tur i skogen innan de fick arbeta lite hårdare på banan.
Veronica var fin från början, men taggade till lite mycket efter en stund, så då blev det lite ostyrigt, men när jag sa åt henne att det räckte och hon började jobba med den energin istället blev hon superfin! Vi galopperade över två små kryss och jag ville bara få henne att hoppa runt och lugn över och få hela galoppsprång fram till hindren som förberedelse för imorgon när jag tänkt hoppa! :)



I guess that I forgot I had a choice

Idag började jag me Vinca som fick hoppa! Hon kändes fin när jag red fram, lite dragig i munnen vilket jag vill få bort, jag får inte igenom ledande tygeltag ordentligt när hon gör så. Förutom det lilla kändes hon jättefin! 

Hon var fin när vi hoppade fram också. Vi kom lite fel på hindren några gånger, så jag fick jobba mycket med att se avstånden tidigt och jobba för att komma så perfekt som möjligt. Hon var jätteduktig, väldigt lätt att reglera galoppen på och väntade superbra på mig.

Vi hoppade ganska högt idag, runt 110, och det var så skönt, för det kändes enkelt. Hon hoppar fantastiskt bra och nu jobbar vi verkligen som ett team så att jag kan hjälpa henne så gott jag kan :) De sista sprången idag var super, så känslan jag hade då ska jag ta med mig! Jag blir helt upprymd när jag tänker på det nu, för hon gick verkligen så himla bra! Jag är jättenöjd! Fina fina Vinca <3

Efter Vinca red jag Kalle. Jag behövde bara hänga på honom ett kort varv innan jag satt upp. Nu är skritt och trav på lina runt mamma hur enkelt som helst, så vi tränade mycket på att styra i skritt. Han var jätteduktig trots att det blåste massor, men vi valde att inte ta för mycket när de andra hästarna spelade upp honom genom att springa i hagarna. Jag är jättenöjd ändå! 

Till sist red jag Gunde. Jag hade med mig Veronica som fick vara min handhäst, mamma gick med Aska och pappa med Sallie. Rena rama familjeturen! 
Vi gick ner och kollade på lammen som nu har gått från att vara ett till två. De är hur söta som helst de små liven! 

När vi kom hem igen red jag Gunde på banan. Han var jättefin, mjuk och stadig. Han var också pigg och energisk. Jag red lösgörande i alla gångarter.



I will drift to you if you make yourself shake fast enough

Usch vad segt det var att börja skolan igen. Man ville bara hem och ta det lugnt igen! Men det är bara några veckor kvar nu, sedan blir det äntligen långledigt!

Efter skolan red jag Veronica direkt. Vi höll till på banan och fortsatte att nöta det vi har tränat på de senaste dagarna - övergångar och tempoväxlingar. I början var hon väldigt vinglig och okoncentrerad, så det gick inte så bra. Men jag försökte engagera henne med mycket beröm när hon gjorde rätt och med mycket varierande övningar, så det blev bättre efter bara en liten stund. Då klaffade allt istället! Hon blev jättemjuk och jag kunde rida henne till ett mycket stadigare stöd i munnen, vilket gjorde att jag kunde sitta mer stilla med handen. Hon gjorde superfina övergångar och tempoväxlingar med massor power, så jag är jättenöjd! :)

Efter det hängde jag och red lite på Kalle. Han var jätteduktig! Jag skrittade och travade på lina i båda varven och styrde dessutom lite själv. Mamma höll i, men gick en bra bit bort så det var liksom jag som styrde. Kalle tyckte att det var lite konstigt men gjorde det superbra ändå! Det är så skönt att vi låtit inridningen ta så lång tid den behöver med honom, för nu är vi redan tillbaka där vi var i höstas, bara att han är mycket lugnare och gör mycket större framsteg nu!

Till sist red jag Vinca och mamma gick med Gunde ett varv i skogen. När vi kom hem red jag lite på banan. Vinca var väldigt fin, väldigt stadig och mjuk i formen. Hon var lite tjafsigare i galoppen, men det blev mycket bättre. :)




Hoppträning med Gunvald 21/4

Idag var vi iväg på hoppträning med div I-laget. Det var jättekul, härligt att få träna ihop en gång så att man får upp lagandan lite, även fast vi ju känner varandra bra sedan innan. Jag hade som sagt med mig Gunvald för att han är den som ska få hoppa i laget :)
 
Han kändes superfin i början, väldigt taggad, men ändå nere på jorden och lyssnade väldigt bra på mig. Vi hoppade fram på en bock och sedan var det en lång båge ner till ett räcke. Det är så roligt att hoppa Gunde, för eftersom vi känner varandra så bra vet jag redan när jag ser en övning hur jag ska korrigera honom.
Sedan hoppade vi en serie. Det var precis som en trekombination, men med mycket hjälpbommar. Gunde tycker inte om bommar (och har aldrig gjort det), för han vill helst kunna reglera sin galopp som han vill och inte som någon annan tycker. Så han blev väldigt tryckig och tråkig, men det vet jag ju så jag bortser faktiskt från den.
 
När vi hoppade banan sen gick det mycket bättre. Då hade vi rett ut det lite och på hindren utan bommar var han verkligen hur fin som helst! Så himla häftig, jag får världens WOW-känsla när han är sådär så jag är jättenöjd!
 

Watch the flames climb high into the night

Idag skrittade jag bara ut Veronica eftersom hon fick gå ett så hårt pass igår. Askas medryttare Engla hänge med och mamma gick med Vinca. Vinca skulle ju egentligen hoppat idag, men igår när vi skrittade ut snubblade hon och skrapade upp framknäna på gruset. Hon är absolut inte halt och inte svullen heller, men vi valde att avstå hoppträningen för att vara på den säkra sidan, ifall det skulle bli något skulle man aldrig förlåta sig själv att man hade hoppat. Hon får hoppa här hemma i veckan istället! :)
 
 

Idag tändes en ny stjärna på himlen

Lilla Castor. Världens finaste tjej. Usch vad tomt det kommer bli här hemma utan dig! Vila i frid<3




Stryker bort en ensam tår

Idag har det varit helt underbart väder! Hur varmt som helst och strålande sol! Jag har ridit i t-shirt och passade på att sitta ute och sola när jag putsade tränsen! Så härligt, jag älskar våren!

Calle fick vara först ut att bli riden idag. Mamma longerade en stund och ganska snart la vi på sadeln vilket gick jättebra. Jag hängde på honom en stund, men han var så lugn och snäll, så jag kunde sitta upp ganska snabbt. Han var jättesnäll! Jag red bara i skritt och mamma ledde hela tiden, men det kändes väldigt bra ändå! Det är väldigt skönt att ha honom hemma så att man kan göra lite med honom varje dag och komma tillbaka snabbt dit vi var i höstas! :)

Sedan red jag Vinca och mamma Gunde. Vi skrittade fram i skogen och red sedan på banan. Jag travade bara några varv och det kändes bra, hon var ganska stadig i handen mot vad hon har varit de senaste dagarna, så det var skönt. Imorgon ska hon få åka och hoppa, så därför fick hon bara gå lite.

Jag fick också sitta upp på Gunde och trimma honom lite. Han var verkligen superfin, väldigt mjuk och han var även väldigt energisk i sitt steg. Det var jättekul att rida! Gunde ska med få hoppa imorgon! :)

Till sist red jag Veronica. Hon fick bära en lycklig granntjej en liten bit och sedan skrittade jag fram i skogen, innan hon fick sig en riktig genomkörare på banan.
Från början var hon ganska vinglig och tjafsig i handen. Inte jätterolig att rida med andra ord. Jag fortsatte att träna massor på övergångar och veklingen vara konsekvent; de ska vara perfekta, annars börjar jag om. Det blev också mycket fokus på tempoväxlingar. Hela tiden försökte jag hålla min hand så stilla som möjligt.

Mot slutet kände jag verkligen skillnad. Hon var mycket mjukare och stadigare i formen, och lyssnade bättre på mig. Jag är jättenöjd, för hon jobbade på riktigt bra hela passet även att hon var lite tråkig i början, och i slutet var hon som sagt kanonfin! Nu vill jag att hon ska bli mycket stadigare i formen och mer kvick för mina hjälper så kommer det här bli ännu bättre! :)




Nu är det vår!

När det är så otroligt varmt och fint väder att man äter frukost ute och Gunde har fått på sig flughuvan, då är det väl ändå vår på riktigt?!



Föreläsning med RGB

Förra veckan var vi som sagt på en föreläsning med Rolf-Göran Bengtsson. Det var väldigt intressant och det var roligt att få höra honom berätta om sitt liv! 

Vi var på Engströms bil i Linköping eftersom ridsporten är sponsrade av Wolkswagen.
Maria Gretzer var där och intervjuade Roffe. De började med att prata lite om hans meriter och medaljer, och vad han hade tänkt vid just de tillfällena. Sedan tog de med oss från början, ändå från att han fick sin första ponny tills idag. Det var roligt att Maria intervjuade, för hon har tävlat och ridit mycket med Roffe sedan ganska lång tid tillbaka, så hon berättade mycket om hur hon hade upplevt honom och vad hon tyckte att han hade för starka och svaga sidor.

Jag tyckte att det bästa med föreläsningen var att han visade att det var inte lätt. Han har slitit så otroligt mycket för att bli så bra han har blivit. Han kommer inte från någon överklassfamilj som har betalat allt till honom, utan han har behövt dra hela lasset själv. Han satt i många år och trimmade ute på gärden. Det ger mig inspiration, man måste inte ha allt så himla perfekt hela tiden, utan man kan bli bäst ändå! Det ska jag tänka på när jag skrittar runt i skogen för att ridbanan är för blöt eller när jag får trimma på gärden i en halvmeter snö på vintern!

Det var en väldigt intressant föreläsning och jag är väldigt glad att vi åkte dit och lyssnade!




If you gave me a chance I would take it

Glad påsk på er!

Jag har haft en riktigt härlig påskafton; solen har skinit från en klarblå himmel och det har varit jättevarmt!

På förmiddagen skrittade jag ut en långtur på Vinca med Aska och hennes medryttare, och hennes mamma red på Gunvald. Det var jättemysigt! Ännu härligare blev det när vi red förbi fåren och vi såg årets första lamm! En väldigt liten krabat som säkert inte ens var en timme gammal eftersom den stod på väldigt vingliga ben innan den ramlade igen! Åhhh vårkänslor!

Efter det red jag Veronica på banan. Det blev ett kortare, lösgörande pass och jag ställde inte jättemycket krav på henne. Jag tränade mycket på övergångar, jag ville att hon skulle behålla formen ordentigt i hela övergången och att hon skulle sätta igång med ordetlig energi istället för att smyga igång. Jag var också noga med att hålla min hand stilla hela tiden. Hon var jättefin! :)

Nu på eftermiddagen och kvällen har nästan hela släkten varit här på påskmat och det har varit jättemysigt!

Tanken med Veronicas träning

Nu när Veronica har kommit hem igen ska vi lägga upp ett bra träningsschema så att hon kommer igång så snabbt och bra som möjligt. Mitt mål är att hon ska kunna vara med och leverera på Majpokalen i Skogslotten i mitten av maj.

Vi ska:

- Träna mycket kondition. Rida ut och galoppera och centra på grusvägar och gärden. 
- Hoppa lite hemma, få henne positiv och allt ska kännas lätt.
- Åka på Pay&Jump. Det är inte jättemycket tävlingar just nu + att jag inte behöver sätta så mycket krav på varken mig själv eller Veronica.



Dessutom är det lite saker jag ska tänka på när jag sitter och trimmar hemma för att det ska bli ännu bättre:

- Jag ska träna ännu mer på att hålla handen väldigt still, så att hon i sin tur blir mer stilla med huvudet.
- Jobba mycket med ställningen, hon ska inte lägga huvudet på sne när jag rider,
- Jobba mycket övergångar och tempoväxlingar för att bygga mer muskler.

Det känns som att vi har en bra plan med henne nu, så nu kommer vi igen! Back on top!



Om du sviker mig

Idag fick lilla Kalle som fick komma hem till oss igår jobba lite. Han har skött sig jättebra med tanke på att han aldrig har gjort något liknande förut. 

Vi longerade honom ganska mycket och sen hängde jag lite på honom utan sadel. Han var jätteduktig och lugn, men det rörde sig ganska mycket runt omkring så han var ganska okoncentrerad, så vi ville inte ta för mycket på en gång. Istället gick mamma ut och gick med honom i skogen och jag följde med på Veronica barbacka. Det gick jättebra! :)

Sedan hoppade jag först Gunde och sen Vinca lite. Jag började med en ganska lång uppvärmning där jag verkligen försökte mjuka upp de ordentligt och sedan hoppade jag fram länge på två små kryss. Målet var att de skulle galoppera lugnt över dem och behålla rätt galopp. Det är svårare än det låter, men efter en stund blev det bättre iallafall. 
Därefter hoppade jag lite andra hinder. Gunde var lite övertaggad så honom ville vi tagga ner och Vinca ville vi ha lite mer galopp i så att hon kom bättre till hindren. Det kändes jättebra med båda! :)




Losing my mind on a tiny error

Idag var Veronica och Vinca först ut. Jag red Veronica och mamma Vinca. Vi skrittade först ut i skogen och sedan red jag på banan.
Vi har fått prova en dressyrsadel (och även en hoppsadel) så jag red med den idag. Det kändes väldigt bra. Jag tränade mycket på att hon inte får lägga huvudet på sne; hon är liksom rak i halsen, men lutar näsan åt ett håll. Det måste vi jobba bort, och det blev mycket bättre idag när jag tänkte på det! Jag övade också mycket tempoväxlingar och övergångar.
Det var självklart superkul att rida henne ordentligt igen, igår red jag bara snabbt och lätt, och innan dess har jag inte suttit på henne på en månad när hon har varit hemma.
 
Jag är väldigt nöjd med henne, hon var jättefin! Det är så roligt att hon är hemma igen!

Mitt på dagen åkte vi in till stan eftersom mamma ändå skulle in. Vi åt lunch och gick lite i affärer. Vi hann inte med så jättemycket, men jag fick med mig ett par ballerinaskor och lite smink. :)
 
På eftermiddagen red jag Gunvald med mamma som red hem Amadeo till sig. Istället tog vi med oss hans lillebror, Kalle, hem! Honom ska vi sätta igång och börja rida lite på nu :)

Tidig morgon = lång dag

God morgon på er! Idag kommer det nog bli ännu en väldigt lång dag, men samtidigt väldigt rolig och händelserik. Det kommer folk och provrider Viola på förmiddagen, och det är inte vilka som helst, utan de som köpte och fortfarande äger Ting-E-Ling, en B-ponny jag lånade och hade som min i ungefär två år! Vi får hoppas att de gillar den här lilla prinsessan också! Vi ska även (tror jag) följa med de och titta på en annan ponny i närheten.


Dessutom kommer Veronica hem igen på dagen och Viola ska åka hem till Djupvik på kvällen. Det ska bli jättekul att få hem Vera igen, jag har saknat henne jättemycket och det kommer bli kul att komma igång och tävla igen!




Varför vill du riva mer mitt stängsel

Ännu en låång dag! Man hinner med mycket när man är ledig, men det tar på en att hålla igång hela dagen, framför allt om man inte kom i säng när man hade tänkt dagen innan. 

Först ut idag var Viola. Vi skrittade fram en liten tur i skogen och höll sedan till på banan. Vi fortsatte att träna mycket på övergångar. De börjar bli riktigt bra nu och hon blir väldigt följsam och uppmärksam när man har övat en stund. Jag galopperade en hel del också, mycket tempoväxlingar och övergångar även där. Hon skötte sig som vanligt jättebra så jag är nöjd! :)

Sen var det Gunvalds tur. Vi körde på samma upplägg, skogen först och banan sen. Han kändes mycket bättre idag, som vanligt alltså. Han var väldigt mjuk att rida. Jag tränade inte på något särskilt utan det blev mest ett lösgörande pass i låg form i alla gångarter! :) 

Till sist red jag Vinca samtidigt som mamma red Amadeo. Det gick bra, hon kändes väldigt fin. Jag provade en ny sadel, så jag koncentrerade mig mest på att känna efter hur den kändes och hur hon verkade reagera. Det kändes lite konstigt i början, men det blev bättre efter en liten stund när vi båda hade vant oss lite. :)



Dagens I-landsproblem

Gunvald har vunnit så många rosetter att de inte får plats på hans rosettvägg längre -VAD SKA JAG GÖRA?! ;)


Now I’m floating like a butterfly

Först ut idag var Viola. Vi red bara ut en sväng i skogen och hade med oss Sallie förstås! Vi var ute ganska länge, säkert över en timme. Jag travade lite och då kändes hon fin, men annars blev det mest skritt. Jag tränade mycket på övergångar, vilket gick jättebra! 

Jag red också Gunvald. Vi skrittade fram i skogen med Aska och hennes medryttare Engla och red sedan på banan. Vi joggade bara i låg form i trav för att mjuka upp lite. Jag tror att han hade lite träningsvärk från tävlingen i lördags, för han kändes lite stel i början men det gick över efter en stund :)

Jag hjälpte också till lite med Aska och de hoppade lite. Det var Englas höjdrekord; hon hade tidigare hoppat 20cm och nu hoppade hon nästan 60! Så himla duktig! Modigare unge kan man nog leta efter, och hon kände sig nog extra trygg på Aska som skötte sig ypperligt idag! :)

Lite annat jag gjort idag är att jag har vårstädat stallet. Jag har rensat lite, skurat massor hinkar och även hur många benskydd som helst. Det känns verkligen bra när det blir fint! :)


Tävling i Kinda 12/4

I lördags var vi som sagt iväg och tävlade hos Kinda ryttarförening. Gunvald och Vinca var med :) Båda klasserna jag red var kval till Sveland Cup.
 
L.B (90 och 100cm) Kval 1 till Sveland Cup bed A:0/A:0
 
 
Först ut var Gunde. Han var väldigt taggad, kanske för att det var första utomhustävlingen. Han kändes väldigt fin på framhoppningen, men på gränsen till rusig vilket gjorde att jag satte lite för dålig grundgalopp på honom sedan inne på banan.
Han var ändå jättefin, det kändes otroligt enkelt och han hoppade helt otroligt bra! Vi var felfria i både grunden och omhoppningen. Det gick dock lite för långsamt i omhoppningen, den svängen som jag först hade tänkt rida var mycket svårare än vad det såg ut som när jag gick banan för ett hinder var flyttat, så jag fick rida en längre väg, men vi slutade i alla fall på 7:e plats av 39 starter så jag är ändå jättenöjd!
 
Vinca var superfin den här klassen. Det var hennes första start mot klockan någonsin, men jag red såklart inte för en bra tid när hon är så ung, utan försökte bara flyta på och ge henne en så bra runda som möjligt :) Hon var superfin på både framhoppningen och på banan, hon höll ett väldigt jämt tempo och var väldigt enkel att reglera galoppen på. Hon var felfri i båda faserna och vi kom 9:a av hela 43 starter! Jag är väldigt imponerad av henne, hon kunde inte gjort det bättre!
 
L.B (90 och 100cm) Kval 2 till Sveland Cup bed A:0/A:0
 
I den här klassen var jag riktigt taggad. Gunde var superfin på framhoppningen och lugnare, jag kunde ha en större galopp utan att han drog eller blev okoncentrerad. På banan kändes det också bättre, vi fick mer framåtlägen till hindren än i klassen innan och jag hade en bättre känsla. Vi var dubbelt felfria den här klassen också, och jag red väldigt snabbt i omhoppningen utan att egentligen ta några överdrivet snäva svängar. Vi hade dock en bra galopp vilket vi nog tjänade mycket på.
Jag startade som nummer 9, och det var massor bra ryttare kvar efter mig, så det kändes som att jag definitivt skulle bli nerpetad från min förstaplats, men att vi säkert skulle bli placerade. Men en efter en rev ut sig, och ingen felfri slog min tid så vi vann!! Av hela 35 starter! :D  Det var superkul, det kändes som att vi förtjänade den här segern! Jag är jättenöjd!
 
När det var Vincas tur började hon bli lite trött, hon hoppade ju många språng i den första klassen och eftersom det dessutom var så mycket starter blev det en väldigt lång väntan mellan klasserna. Hon var väldigt fin ändå och kämpade verkligen.
På banan hade jag en lite för dålig galopp de första sprången, men sedan kom vi igång ordentligt och hon hoppade superbra! Vi fick dock ett snöpligt nedslag på det sista hindret i grundomgången. Det var relaterat in i en kombination, och när vi kom in lite för stort in hann hon inte riktigt upp med benen på B-hindret. Jag är ändå jättenöjd, hon har skött sig låångt över förväntan. De är så himla fina mina duktiga stjärnor!


 
Gunvald är jag nästan säker på kommer till zon-finalen i Sveland Cup. Jag hoppas verkligen att Vinca gör det med! Det är segt att vänta på resultat som vägrar komma upp haha :)
 

Valdos blogg

Nu kommer jag även få blogga lite på Djupviks hemsida om hästarna! Där läggs det upp resultat från tävlingar med Djupviksponnyerna, så jag ska skriva där när jag har tävlar och så! Där skrivs det också om andra fina Valdo-avkommor, så gå gärna in och kika på http://valdo.djupvik.se :)



I don't believe a word you say but I can't stop listening

Dagen idag började med att jag red Gunde barbacka och mamma gick med Vinca. Det var skönt för dem att få sträcka ut benen ordentligt, de hade nog lite träningsvärk idag efter gårdagens tävling med mycket väntan! Mina fina stjärnor!


Sedan red jag Viola tillsammans med mamma som red på Amadeo. Vi skrittade fram i skogen och red därefter på banan. Jag red mycket övergångar på Viola, och man känner verkligen att det ger resultat, det tog inte lång tid innan hon blev väldigt lydig och fin! 
Vi hoppade några språng också. Nu har vi kommit till det stadiet när hon får börja ta tag i hoppningen mer själv, utan att jag ska behöva lägga mig i. Det sköter hon superbra, hon är så himla fin! Duktiga lilla Viola! :)

När vi hade ridit klart tömkörde jag Aska! Vi har båda fått lite halvtaskig kondis, så vi travade ut ett varv runt skogen och även några varv på banan när vi kom hem igen. Det gick jättebra, det är så himla kul att jobba med henne när hon är så positiv också! :)



Lång dag



Stjärnorna har blivit nattade  och fått massor pussar! Alla här somnar nog glada och nöjda idag!

Duktiga!

Gunde 7:a och 1:a!! Vinca 9:a i första klassen, rev sista i grunden i andra. Jag är supernöjd med båda! De är så fina, mina stjärnor!


Is it weird that I hear violins whenever you’re gone

Först ut idag var Viola. Hon fick bara gå ut en sväng i skogen, men jag arbetade henne verkligen och hon fick trava och galoppera en del. I början var hon lite stel i sidorna, framför allt i höger, men det blev bättre efter en stund, sen var hon fin!

Därefter red jag Vinca. Jag började med att rida på banan. Hon kändes väldigt mjuk och arbetsvillig. Hon är mycket stadigare nu vilket vi har tränat för ett tag, så det är kul! När vi hade värmt upp galopperade jag över några hinder och det kändes super, hon hoppade väldigt runt och kändes positiv! När vi var klara skrittade vi av i skogen. :)

Gunvald fick skritta fram ett varv i skogen med mamma som red på Amadeo. När vi kom hem igen red jag på banan. Gunde kändes superfin, mjuk och positiv. Att det var blött verkade inte påverka honom det minsta! Jag hoppade några språng på honom också, bara för att checka av. Det gick jättebra! 

Imorgon åker vi till Kinda och tävlar med Vinca och Gunde. Båda ska hoppa två l.b:er. Vinca ska få hoppa avd A för första gången! Jag tänker inte rida fort, men eftersom det är sveland cup kval i klasserna kan det vara kul att bli placerad även om man inte rider fort! Båda kändes ju jättefina idag så jag är verkligen taggad! Tävlingen går att följa på equipe om man vill, det är Kinda ryttarförening som håller i den :)


Stockholm

Vi hade en jättemysig dag i Stockholm igår. Det var strålande solsken hela dagen och det gör ju inte direkt det hela sämre...! 



När vi hade åkt bussen upp till Stockholm gick vi på tekniska museet. Det var faktiskt ganska kul, roligare än vad jag trodde att det skulle vara! 
Efter det fick vi åka till Riksdagen och gå en rundvandring där inne. Det var intressant och ganska kul, man har ju sett det på tv många gånger, så det var kul att få vara där och se på riktigt och dessutom förstå lite mer vad de faktiskt gör! 

Efter att vi hade varit på riksdagen fick vi fri tid att gå på stan och sånt. Jag köpte två tröjor och ett par jeans, och det är jag jättenöjd med! Synd bara att vi inte hade så lång tid på oss, vi hade bara ungefär 2 timmar, så det blev väldigt stressigt och man hade ju velat gå i några fler affärer...




Till sist fick vi gå en "spökvandring" i gamla stan. Vi hade en guide som berättade om lite historia och sånt. Då började alla bli ganska trötta och det började bli kallt, så det var faktiskt rätt segt. Man hade hellre haft några extra timmar på stan om man säger så, men sånt är livet!

Jag är jättenöjd med resan, man känner verkligen att man har kommit varandra lite närmare :) Det var dessutom sista dagen i "skolan" så nu har vi påsklov! Wihoo!





Lärorik kväll

Det var verkligen en rolig och intressant föreläsning som RGB bjöd på. Maria Gretzer intervjuade honom och han berättade om sitt liv, från att han fick sin första ponny tills idag. Jag kommer skriva ett längre inlägg om föreläsningen en annan dag, jag orkar/hinner inte nu eftersom klockan redan är halv 12 och jag måste gå upp före halv 7 imorgon för att vi ska vara i skolan redan halv 8 för att vi ska hinna iväg till Stockholm i god tid.

Jag ser verkligen fram emot morgondagen, det kommer nog bli superkul! :)
Det här gänget <3

Chillar lite med vår nya tränare


Notera hur glad han är att han äntligen får träffa delar av vårt otroligt talangfulla div I-lag :)

I hear symphonies in my head

Idag har det varit en seg och trist dag. När den börjar med att man tittar ut genom fönstret och ser regnet strila ner blir man på rätt så dåligt humör från början och när man sedan har nationellt prov i flera timmar i det ämne man gillar minst i skolan (fysik och jag klaffar inte riktigt hehe) fortsätter det lite utför. Nej, men det gick ganska bra så det var ju rätt bra ändå. Sen fick vi vänta i över en timme till sista lektionen... Segt om man säger så!

När jag kom hem la jag mig faktiskt bara i soffan och degade  en stund. Pappa tog in hästarna tidigare på dagen för att det regnade så mycket, och jag själv var både blöt och kall efter att ha åkt moppe hem... Så det var skönt att bara vara en stund.

Runt sex gick jag ut till stallet och pysslade lite. Jag hade egentligen tänkt rida Gunvald idag, men lät honom vara eftersom ingen av oss blir lyckligare av att vara ute och bli blöta, och han springer ändå bara på snedden när det blåser och regnar. 
Jag städade istället schabrakskåpet och la i de nytvättade schabraken, ryckte och flätade Vincas man och gjorde iordning allt övrigt i stallet. :)



Hoppas att det är finare väder imorgon! I vilket fall som helst måste iallafall Gunde och Vinca ridas och helst också Viola. På kvällen ska vi iväg på någon typ föreläsning eller vad man ska kalla det med Rolf-Göran Bengtsson! Det kommer nog bli väldigt kul och lärorikt, jag ser verkligen fram emot det! :)


Och fördärva mig för all framtid men

Idag började jag med att rida Viola på banan. Hon var som vanligt jättefin redan från början, lite stel i sidorna bara. Jag red mycket lösgörande genom att variera mellan att ha henne inåt- och utåtställd, flyttade henne sidvärts och efter det mjuknade hon ganska snabbt.

När hon var uppvärmd och fin bestämde jag mig för att hoppa lite. Hon var verkligen jättefin; hon börjar lära sig att se avstånden till hindren själv, så jag behöver mest sitta och vänta. Jag är så himla nöjd med henne, hon har utvecklats så mycket den senaste tiden!

Sedan red jag Vinca som också fick gå på banan. Hon var väldigt fin. Jag red inte så hårt egentligen, utan det var mest lösgörande. Hon var väldigt energisk och härlig från början, och koncentrerade sig verkligen på att gå så bra som möjligt istället för att dra i tygeln eller fixa. Jag var väldigt noga med att inte dra i henne om hon hängde sig lite i handen, utan bara ge henne ett stadigt och mjukt stöd. Jag tränade också mycket på det vi känner att vi behöver i hoppningen nu, att få med mig yttersidan. Det gjorde jag genom att rida mycket rakt fram innanför spåret och att variera mellan att ha henne inåt- och utåtställd. Jag är jättenöjd med dagens ridpass!
Syskonen och Sallie såklart

Annars har jag ägnat eftermiddagen åt att repetera all fysik som jag lärt mig under mina tre år på högstadiet inför det nationella provet i NO som jag visst ska ha imorgon, inte på onsdag som jag trodde i morse. Vi har ju alla olika sätt att roa oss :)


Volleybollturnering - militärer

Såhär fina var vi idag! Vi klädde ut oss till militärer :) Som ni kanske ser är vi väldigt många, men tjejerna i klassen var uppdelade i två lag, men vi klädde ut oss till samma sak för att vi ville göra någonting med klassen, inte med ett lag. 



Det gick faktisk riktigt bra att spela också! Det var dock bara ett annat lag med, 9b, eftersom vi bara fick möta tjejer från 9:an. Men båda lagen från våran klass gick till final och där kom mitt lag tvåa! Jag vägrar säga att vi förlorade, för det var väldigt jämt hela matchen och vi spelade väldigt bra! :)






Ny vecka

Nu är det måndag igen och ny vecka. Segt, tycker nog många, men jag tror att den här veckan kommer gå svindlande fort, för mig iallafall. 

Idag ska vi ha volleybollturnering hela eftermiddagen i skolan. Det kommer nog bli jättekul! Tisdag och onsdag kommer nog i och för sig vara rätt sega, framför allt onsdag för då har vi nationella prov i NO i princip hela dagen,
På torsdag där emot, kommer det bli sjukt kul! Vi ska åka till Stockholm med skolan! Det är något som alla 9:or på våran skola gör, och som ni kanske förstår har vi sett fram emot det hur länge som helst! :D På fredag har vi kompledigt eftersom vi blir borta så länge på torsdagen och på lördag ska jag tävla med Gunde och Vinca i kinda! :)
Efter det är vi lediga i över en vecka eftersom det är påsklov! Äntligen!

Snacka om mycket att se fram emot! Det kommer nog bli en grym vecka! :)



I'm finding it hard to belive

Idag har det varit en ganska slapp dag, en sån där söndag man behöver ibland. Jag fick sova så länge jag ville, vilket blev ca halv 12. Då åt jag frukost, städade köket och hela stallgarderoben, samtidigt som vi tvättade schabrak. 

Vi bytte också vatten i hagarna och sedan red jag Viola och mamma Amadeo. Vi skrittade bara ut i skogen vilket var jättemysigt. Vi red ganska länge och Viola var jättefin och avslappnad, så jag är jättenöjd!



Sedan red jag också Gunde barbacka och mamma gick med Vinca så att de skulle få sträcka på benen efter gårdagens banhoppningsträning :)


Banhoppningsträning 5/4

Igår var vi iväg på banhoppningsträning på Vreta med Vinca och Gunvald. Det var första gången i år som jag hoppade bana ordentligt ute, så var pigga och glada :)

Båda fick hoppa 1m och först ut var Vinca. Hon var fin, men tände inte i riktigt från början på framhoppningen, men när vi hade hoppat några språng kom hon igång ordentligt och blev superfin! Hon var väldigt uppmärksam på mig, lyssnade direkt om jag bad henne att vänta eller att länga.

Tyvärr blev det lite konstigt på framhoppningen då det blev strul med tiderna, så hon det blev lite långt och hon fick vänta en stund på att få starta, men hon skötte det riktigt bra ändå.

När vi hoppade banan gick det super, hon var jättefin! Det var visserligen inte en helt prickfri runda, vi kom lite nära ibland när hon tog förhållningarna lite för sent, men annars fanns det inte mycket att klaga på! Felfria var vi och jag är jättenöjd med henne, snacka om bra start på säsongen!

Sedan var det Gundes tur. Han var väldigt glad att få komma iväg och hoppa lite, så han var pigg! Det kändes som att han ville köra sitt eget race lite på framhoppningen, men började lyssna ordentligt på mig efter en stund.

På banan kändes han med fin. Det blev ett litet missförstånd till tvåan så då stannade han och sen hoppade ändå, så det blev lite tokigt, men sen när vi hoppade vidare kom vi in i flytet igen och det kändes jättebra! Han rev dock sexan, för att jag inte riktigt fick med mig yttersidan. Jag fick ta om nästan hela banan igen och då var han superfin! Hoppade hur enkelt som helst! Så jag är jättenöjd med båda! 



Bättre lördag

Har varit på banhoppningsträning hela dagen med Vinca och Gunde; gick super med båda! Har också ridit Viola här hemma och just nu eldar vi i hagen här hemma! Mys!



Some people want it all

Dagens väder lurade en lite, det kändes jättevarmt i solen, men man insåg efter ett tag att det inte var så varmt och ångrade att man inte hade mer kläder på sig! Tur att jag inte har hunnit byta från vinterjackan än iallafall! 

Först ut var Viola. Vi skrittade (och travade) fram i skogen och sen fick hon jobba på banan. Det känns som att jag tjatar ut de här orden på bloggen, men det struntar jag i för hon är fantastiskt fin! Hon är helt underbar att rida, för hon gör allt vad man ber om, även om man så gör det med henne för första gången. 
Idag jobbade vi mycket med skritt och trav; galoppen gör hon redan så himla bra. Jag tränade mycket på övergångar och även mycket sidvärts. 

Därefter red jag Vinca barbacka i skogen tillsammans med mamma på Amadeo och mli red Gunde. Det var under den här turen vi gjorde dagens hjälteinsats. Vi såg nämligen att ett får hade fastnat med huvudet i stängslet i en fårhage som vi gick förbi, så då fick jag klättra in där och ta loss den. Det tog sin lilla tid för den satt verkligen fast, men till sist kom den loss och kunde gå till sina kompisar igen! :)

När vi kom hem tömkörde jag Aska lite på banan. Gud vad kul det är! Hon tycker det också, för hon springer verkligen på med öronen spetsade, och då ska ni veta att Aska inte springer av sig själv för det mesta ;) Hon var jätteduktig så jag är jättenöjd!




Täcken

Nu på våren, när solen solen steker och växtlivet fullkomligt exploderar, är det nog många som tycker att det är så gott som sommar. Man sätter på sig den tunnare vårjackan, byter kängorna till tygskor, för att sedan, när man varit ute en stund, känna att man faktiskt har för lite kläder på sig. Man fryser lite och ångrar att man inte tog vinterjackan ändå. Men hästarna då, hur gör man med dem?

Alla hästägare står nog ganska ofta vid den här tiden och velar. Täcke eller inte? Är det verkligen så varmt som det ser ut? Dessutom gör alla på olika sätt. Vissa har på hästarna vintertäckena ända till maj och vissa låter hästarna gå utan bara solen kikar fram. Vad är egentligen rätt och fel?
Täcke på

Eller av? 

Jag tillhör den kategorin som klär på hästarna. De ska ju inte behöva frysa! Dessutom känns det lite konstigt att släppa ut sin klippta tävlingshäst utan täcke när det är 4 grader varmt, bara för att solen tittar fram. På vintern i stallet är det ju plusgrader, upp emot 4 (i vårat stall iallafall), och då står ju hästarna med väldigt tjocka stalltäcken på sig. 

Av våra hästar är det bara Aska som får gå utan. Hon är inte klippt, utan ser ut ungefär som en björn och fäller dessutom enormt mycket. Så hon slipper! Gunde där emot, som är helklippt har fortfarande ganska tjocka täcken på sig. Han har tidigare varit väldigt känslig för att bli kall, så det vill vi inte riskera. Han står faktiskt med täcke på sig i princip året om. Han får gå utan täcke ett tag på somrarna, men för det första blir han otrolig smutsig och han är ganska känslig mot både som och insekter, så han brukar få ha flugtäcke på sig.



Vi är alltså väldigt noga med att inte klä av hästarna för fort. Extra viktigt är det att täcka de ordentligt efter att de har varit varma, till exempel tränat hårt, för då är det väldigt lätt att de blir kalla efteråt. Då kan hästen bland annat få kolik. Vi brukar alltid lägga på hästarna yllefiltar om de har blivit svettiga, det leder ut svett bra och de blir varma och goa :)

Hoppträning 2/4

Idag var vi iväg på hoppträning med Vinca, den första utomhus för i år. Det var riktigt kul, jag har sett fram emot utomhussäsongen hela våren och den börjar ju så smått när man hoppar ute iallafall. 

Vinca kändes lite småtjafsig i början, lite okoncentrerad liksom, men hon gav sig ganska snabbt och började jobba ordentligt. Vi red fram över bommar på rakt spår, vilket låter löjligt enkelt, men som i princip är min och Vincas värsta mardröm. Eller, riktigt så illa är det inte, men det är något vi verkligen måste träna på, för jag måste sitta ordentligt för rätt galopp. Mot slutet, efter mycket slit började det släppa och då blev hon fin!

Sedan tränade vi på något bågar, en till vänster och en till höger med 7 språng på ena och 6 på den andra. Vi skulle träna på att få tillbaka dem och att utnyttja vägen. Vinca gjorde de väldigt bra, hon var väldigt uppmärksam och positiv!

I slutet fick vi sätta ihop det hela till en bana. Det gick jättebra, hon är ju himla fin den där hästen. Nu ska vi träna vidare på att rida på rakt spår och att få med oss yttersidan ordentligt när vi svänger! 

Det var en väldigt nöjd ryttare och ponny som åkte hem idag :)



De säger åt de att dra

~ Jag har redan skrivit det här inlägget en gång, men eftersom det kraschade precis när jag skulle publicera kommer det nu en gång till ~

Idag började jag med att rida Viola. Vi red med mamma som red Vinca samtidigt. Vi red en ganska bra tur i skogen. Viola var väldigt duktig, för hon har blivit så lugn nu. Förut var hon ganska hyper, inte för att hon var stressad, utan mest för att hon ville att det skulle gå fort. Nu har hon liksom landat ordentligt i sig själv och är hur cool som helst!
När vi kom hem igen red jag lite lösgörande på banan. Viola var jättefin! Nu vill jag bara att hon ska bli lite mjukare i sidorna så att hon blir lättare att ställa. :)
Hur söt får man vara egentligen?!

Efter Viola red jag Gunvald tillsammans med mamma på Amadeo. Vi skrittade fram en kort tur i skogen innan vi red på banan. Gunvald var tyvärr väldigt tittig och spänd idag också. Han har väl också fått vårkänslor som spelar spratt i huvudet på honom ;). När han inte ägnade sig med att titta på annat kändes han iallafall jättefin!
I slutet av passet fick han hoppa lite. Vi ville mest att han skulle få hoppa av sig inför lördagens banhoppnigsträning. Han var väldigt pigg och taggad, nästan på gränsen till rusig ibland. Men han hoppade väldigt bra! Han fick inte hoppa så högt, utan vi hoppade över det som stod framme, det kanske låg upp emot 90 cm. :)



RSS 2.0