It doesn't matter today

Matilda som går i min klass följde som sagt med mig hem idag. Hon rider lite ibland, så vi gick ut direkt till stallet och red. Jag red Veronica och jag vågade faktiskt sätta upp Matilda på Gunde! Jag tyckte att det skulle vara kul att se hur han reagerade med en mindre rutinerad ryttare på ryggen. Vi skrittade fram i skogen och sen red vi på banan.

Veronica kändes fin. Hon var mjuk, samarbetsvillig och jobbade på med energi hela tiden. Hon var riktigt fin i alla gångarter så det känns bra inför imorgon när vi ska åka och hoppträna!

Gunvald skötte sig riktigt bra! Han blev lite välan pigg ibland men det gick bra iallafall. Jag såg på honom att han tyckte att det var lite konstigt med en ryttare som inte satte så mycket press på honom och tog väl tillfället lite i sina egna händer, men Matilda klarade honom bra också! :)

Puss


Hittade den!

Så nöjd! Fick med mig två klänningar hem, den som är på bilden ska jag ha på avslutningen och den andra är nog jättefin om man bara ska slänga på sig den innan man snabbt ska iväg och vill se lite fin ut! Skorna köpte jag också, de passar perfekt till klänningen och har lagom höga klackar som jag kan gå i haha! Så jag är riktigt riktigt nöjd!

Puss


På väg till stan

Hoppas att jag hittar en fin avslutningsklänning nu så jag slipper ha ångest över det! Vill egentligen inte ha en superfin typisk avslutningsklänning, utan mer en sommarklänning som man kan använda flitigt i sommar! Nån som vet var en sån finns? Haha ;)

Båda ponnyerna är redan ridna, Matilda följde faktiskt med mig hem och fick rida Gunde! Superkul! :)

Puss

https://cdn3.cdnme.se/3894815/7-3/pic_51a8bf5de087c31f4f613e14.jpg" class="image">


It all makes sense to me

 
Jag har, förutom att jag har jagat  Gunvald, hunnit med både att rida Veronica och var på fotbollsträningen.
 
Vera fick bara gå ut ett varv i skogen barbacka. Hästarna avmaskades tidigare i veckan och skoddes ju igår, så hon skulle bara få ta det lugnt. Jag travade men inte mycket. Hon kändes fin och ovanligt lugn!
 
Det var också kul att få springa och ta ut sig lite, och det blir ju inte direkt sämre när man gör det med de där brudarna!
 
puss

Jagar Gunvald

Eller ja, nu fick jag tag på honom till sist. Han får såna där idéer ibland, att typ inte bli fångad eller lastad osv. Tror mamma jagade honom typ en halvtimme först och sen tog det väl en timme till tills jag fick tag i honom. Finns väl knappt någon knappare ponny?
 
Haha aja, nu är han inlåst i sin box. Hoppas inte han hittar på något annat bus nu, det skulle vara typiskt Gunvald....
 
Puss

Skoning

Idag har ponnyerna blivit skodda. Gunde har tyvärr nog fått ett sömstick, eller något annat tråkigt med skoningen, han var halt nu... Men förhoppningsvis är han bättre imorgon så att vi inte behöver hitta en hovslagare som kommer ut och kollar på honom. (Våran reste nämligen bort idag och kommer inte hem förrän nästa vecka). Vi håller tummarna för stjärnan!

Jag red iallafall Olympia och mamma red Owen. Vi red på banan. Olympia var jättefin och rolig att rida. Hon tyckte att det var jättekul! Skritten och traven var jättebra, men galoppen var lite obalanserad till en början. Men det blev bättre efter en liten stund. Vi skuttade lite över ett litet kryss också vilket vi båda uppskattade! Det är verkligen bra träning för mig att börja lära mig att se avstånden på stora hästar också även om det bara är på låga hinder :)

Efter ridningen åkte jag och kollade på fotbollsmatch och träffade lite roligt folk där. Bra eftermiddag helt enkelt! :D

Puss


I stared up at the sun

Gunde och Vera fick gå ut en långtur tillsammans idag. Jag red Gunvald och mamma Veronica. De tyckte att det var supermysigt förutom knotten och myggen - de hade vi klarat oss utan. Annars var det superhärligt väder, det har varit varmt och soligt men ändå svalt, fast det blev lite mer kvavt mot eftermiddagen. När vi kom hem red vi några varv på banan bara för att lösgöra dem lite, de har ju inte gått sedan tävlingen i helgen och imorgon ska de skos, så de behövde det så att de inte skulle bli stela och tråkiga. Gunde var väldigt mjuk till min förvåning. Han börjar också att lugna ner sig lite och var inte lika pigg och stressig idag.
Vera såg jättefin ut med mamma också! :)
 
Jag skrittade ut Aska med en av Owens medryttare också. Det var skönt att hon fick röra på sig och hon kändes mycket finare och roligare att rida idag än i söndags. :)
 
Puss
 
Bilden är på mig och Sallie som hoppade studsmatta förut, mys
 

Gunvald som indianhezt

Gunde fick bara skritta ut lite idag och sträcka på benen, både för att han inte skulle gå så hårt och för att jag ju fortfarande inte är helt bra. Han fick ha Veras träns utan nosgrimma, så han såg ut som en indianhäst haha, gulle ;) han var iallafall pigg och glad som vanligt. Sallie följde med ut också och skötte sig riktigt bra, så nu ligger hon på plus!

Puss


Tävling i Heda 25-26/5

Jag trotsade min förkylning och åkte och tävlade i Heda, inte bara en, utan två dagar! Igår var Gunde med, medan vi idag bara åkte med Veronica.
 
Lördag
90cm (L.B) bed. A:0/A:0 med stilbedömning och MHPC-kval i första fasen
 
Veronica var först ut. Mitt mål var att hon skulle hoppa, att jag skulle få igång galoppen ordentligt. På framhoppingen var hon väldigt fin, lite off kanske, men mycket bättre än i Nykyrka.
 
På banan tyckte jag att hon kändes bra, men så här i efterhand skulle jag haft en snärtigare galopp och jag skulle försökt ha henne med mig lite bättre. Hon hoppade super till 4:an, där vi kom på ett halvt galoppsprång fel och hon vägrade.  Sedan red jag på igen och det kändes bra fram till kombinationen, då stannade hon. Alltså, jag vet inte riktigt vad man kan säga om det. Jag var väldigt besviken och det var jätteskönt att veta att jag skulle få reda ut det dagen efter. Therese tittade på filmen och tyckte att det inte såg ut som att det var någon fara, mest att jag var tvungen att få med mig yttersidan ordentligt och bli kvar i handen.
 
Gunvald var väldigt taggad. Han taktade omkring på banan innan jag skulle starta, han tog ärligt talat nog inte ett enda steg i skritt, haha ;) Men jag red med sporrar för första gången på honom också, så det blev väl lite ökad effekt.
Han var riktigt fin, gick som tåget! Jag tyckte att han var lite för på, men han kom väldigt bra till alla hinder och lyssnade väldigt bra på mig! Vi var felfria i både grunden och omhoppningen, vilket resulterade en 3:e plats! Det var mycket galoppsträckor i omhoppningen och inte så mycket svängar, och det var det som gjorde att vi inte placerade oss högre, han har ju inte så stor galopp. I stil fick vi 50 poäng, och den som fick högst tror jag fick 51,5 poäng. Så jag är väldigt nöjd! :D
 
Söndag
90cm (L.B) bed. A:0/A:0
 
 
Jag hade bara med mig Veronica på söndagen. Målet var att få igång galoppen och jag ville väldigt gärna reda ut vårat problem. Therese var där och hjälpte mig också. Hon kändes riktigt bra på framhoppningen. Jag hade verkligen galoppen. Therese sa åt mig att jag skulle sänka ner ytterhanden i svängarna och se till att vara klar i handen när jag kom till hindret. Jag skulle också se till att komma rakt på hindrena och inte ramla fram med överlivet.
På banan rev vi första och sista hindret, precis de hindren som man inte ska riva, haha ;) Nej men, hon var riktigt fin och jag var så glad att hon gick!
 
100cm (L.A) bed. A:0/A:0
 
Hon gick hur bra som helst på framhoppningen. Hon kändes säker och jag red bra.
Trots att jag fick två stopp på banan är jag nöjd med ritten. Jag red mycket bättre, hade riktigt bra galopp och var jättenoga med mitt överliv. På tvåan kom vi mellan två galoppsprång och då fegar hon ur. Jag tror att hon dessutom har börjat förstå att hon kan stanna, och då gör hon det i de tillfällena. Sen var hon skitfin fram till kombinationen, då kände jag att hon började trycka och då röt jag till. Då stannade hon igen. Men  aja, jag red på ettan igen då och hon var superfin, men det känns lite trist, framför allt när jag kände att jag hade "rett ut det" lite i L.B:n. Men nu är det bara att träna, träna, träna så kommer vi tillbaka!
 
Puss
 

Hemma

Jag stannade hemma från skolan idag. Jag kände mig inte frisk igår kväll, jag behövde sova och ge mig själv tid att bli frisk. När det är tävling är det strunt samma om jag är sjuk, jag ska tävla och göra det lika bra som när jag är frisk. Jag hade ont i halsen imorse, men känner mig mycket bättre nu! Jag tittar på tv, håller på med ett inlägg om helgens tävling och har lovat mamma att städa mitt rum. Jag tror att Gunde ska få skritta ut ett varv i eftermiddag också. Jag kanske ska ner till morfar som fyller år, men jag vill ju inte smitta honom, så vi får se :)
 
Puss

Världens bästa

Gunvald fick med sig en rosett hem idag också, fina fina prinsen! Honom kan man lita på!❤


Dunderförkyld...

Usch! Det började med att jag hade ont i halsen och kände mig lite hängig igår, sen har det bara fotsatt. Idag har jag knappt haft nån röst, hostat, är täppt i näsan.. Jag har iallafall ingen feber och var både i skolan idag och har ridit. Så dhm här jäkla förkylningen hindrar mig INTE från att tävla imorgon. Båda ska bara gå l.b imorgon och sen ska Vera hoppa l.a och msvb på söndag om allt går som det ska. Men vi tar en start i taget, så vi får se. Idag gick båda som klockor, så vi får hoppas att det är så imorgon också!
 Tävlingen ligger på equipe om ni vill följa mig, på heda ridklubb är den, så det är inte så långt att åka
 
Hoppas att ni håller tummarna för mig imorgon och för att jag inte blir sämre haha! ;)
 
puss

Jag var knäpp som inte såg

Jag och Emma red nu på eftermiddagen på Gunde och Aska. Vi skrittade fram i skogen och hade med oss Sallie, och sen red vi på banan. Gunvald har varit väldigt pigg den senaste tiden och idag var inget undantag. Han jobbade ändå på riktigt bra, men det blir lite hetsigt när han hittar på såna saker. Han var väldigt mjuk och fin från början som var ett stort plus!
Sedan hoppade vi lite. Emma fick hoppa på Aska några språng först och mamma hjälpte till. Det såg jättebra ut, det var nog den första gången de hoppade lite "på riktigt".
Gunde kändes riktigt bra! Han sög verkligen tag i hindrena och hittade riktigt fina avstånd om han inte blev lite för på. Vi hoppade trekombinatonen som stod uppe också, inga som helst problem, hur bra som helst!! En gång såg han inte avståndet på en stor oxer, så då rusade han mot den istället vilket resulterade att han var tvungen att stanna. Men sen började han lyssna lite mer på mig och väntade ordentligt, och då blev det hur bra som helst!
 
 
Veronica fick bara gå ut i skogen ett varv barbacka. Det var supermysigt, solen stekte och det var varmt! Vi red några varv på ett gärde också för att hon var rätt pigg, och då var hon jättefin! När man galopperar barbacka på ett gärde i solen på sin stjärna, då blir det inte mycket bättre!
 
Puss

Some nights I stay up

Idag red jag både Gunde och Veronica. Veronica fick skritta fram i skogen först med Owen och sen fick hon gå på banan. Hon kändes jättebra, jobbade på med energi hela tiden i varje steg. Hon ville ha ganska mycket stöd i handen idag, hon hängde sig inte i handen, men hon ville ha stödet där. Det gjorde att hon arbetade på väldigt bra med hela kroppen, hon la inte huvudet på sne eller så en enda gång. Men hon var inte riktigt uppmärksam på mig från början, så jag gjorde mycket övergångar och var noga med att hon fortfarande skulle jobba på med energi hela tiden. Jag tog också upp henne i tävlingsgalopp en gång för att känna att hon jobbade på då ordentlgt. Det kändes faktiskt superbra, hon var med på noterna direkt! Jag måste nog träna på det lite mer, kanske till och med varje ridpass, för att det är ju där problemet sitter! Jag är jättenöjd med henne idag iallafall!
 
Gunde fick bara gå ut i skogen och mysa idag. Vi red ganska långt och han fick trava och galoppera lite utan enmassa krav på sig. Det tyckte han var jätteskoj!
 
Puss

How many times could we win and lose

Trots att jag tyvärr försov mig imorse hann jag med en hel del på förmiddagen. Först red jag Aska. Vi red upp i skogen och bort till unghästarna som jag och mamma rider in. Hon var så himla mysig, galopperade bredvid mamma som cyklade och hon tyckte verkligen att det var kul!
 
När vi kom fram fick Aska gå in i en box och vi började direkt med Maja. Hon fick bara longeras några varv innan jag fick sitta upp. Jag hängde inte på henne någonting utan det var första gången som jag satt upp på henne direkt. Hon var jätteduktig! Jag red först på linan och sen travade både skrittade och travade jag själv! Hon tar verkligen stora steg varje gång!
Calle var också duktig, men han är ju väldigt spänd. Jag hängde iallafall på honom och han kändes ganska avslappnad i slutet.
 
Sedan red jag Gunde och mamma red Olympia. Vi skrittade ut först och sen red vi på banan. Gunde var väldigt pigg och var försökte springa ifrån arbetet lite. Men jag kom åt honom ganska bra ändå, han jobbade på riktigt bra efter en stund. Jag red mest i galopp med mycket övergångar så att han skulle vara uppmärksam hela tiden och inte bara springa på. Han var verkligen superfin!
 
Puss
 

Studiedag

Idag har jag haft studiedag vilket var jättehärligt! Man hinner med så himla mycket extra när man har en extra ledig dag till! Jag har ändå varit på konfagrej från halv 1 och sen hela kvällen, men hann med att rida 4 hästar innan!
 
Imorgon är det skola igen. Jag har massor i skolan de här sista veckorna, så det är mycket att hinna med nu. Jag har dessutom tävling nu i helgen igen i Heda, båda dagarna. Eller, det beror på hur det går men planen är så iallafall.
Får hoppas att Vera kommer i form ordentligt igen nu till helgen så att allt funkar! :)
 
Puss

Prinsessan på plus igen

Eftersom vi ville reda ut Veronicas dumheter igår på tävlingen fick hon hoppa idag igen. Det är ju egentligen inte konstigare än att tävla två dagar i sträck, men det känns lite konstigt att hoppa hemma dagen efter tävling.

Iallafall tänkte vi att ska det va ska det va, vi ställde upp en trekombonation och några enkelhinder.

Hon var heeelt annorlunda idag. Igår var hon väldigt seg, lite stel, ouppmärksam.. Men idag snarare lite för på (fast ser det bara positivt) och det kändes som att hon hela tiden tänkte "vad ska jag göra nu?". Både på marken och när jag hoppade. Allt bara flöt på. Hon stannade en gång, men då hade vi liiite dålig galopp och kom alldeles för stort in på trekombonationen. Då kan hon inte hoppa, utan hon måste komma perfekt, annars får hon inte plats med sin stora galopp.
Annars var hon helt ubderbar! Hon känns som en liten gummiboll som kan hoppa hur högt som helst! I slutet låg hindrena på 110, några problem? Icke.

Vi försöker hitta på många bra ursäkter, och har bland annat den att der ar väldigt varmt. Klart att hon tyckte det var jobbigt! Vi har också en teori om att hon kan ha varit brunstig. Det var inget vi hade märkt någonting av, men det skulle inte förvåna mig. Dessutom var det ju så att hon inte bjöd till och inte gick fram, men aja. Vi redde ut det idag och hon var hur fin som helst. Är supernöjd.

Puss


Summer

Nöjd med Gundes båda rundor, men Veronica vet jag inte vad hon höll på med.. Nu har iaf tagit årets första utomhusdopp (i pool dock) och snart blir det grillat! Härliga sommarkväll!


Taggad

Tävling imorgon i Nykyrka. Det känns riktigt bra, båda var fina idag och har funkat bra hela veckan. Gunde har inte varit så här fin som han är just nu på länge så det förvånar mig inte om han levererar imorgon. Inte Veronica heller för den delen.
 
Der blir inte så tidigt som tur är, vi tror vi ska åka vid halv 11. Om ni vill följa mig online finns onlineresultat på equipe! Jag rider l.b på båda (mhpc kval) och sen går bara Gunde l.a. Vera ska gå två dagar nästa helg, så hon får spara på krafterna! Håll tummarna för oss imorgon!
 
puss
 
snygg bild va?! Gunde behövde kolla on frissan var snygg efter ridturen haha ;)

Yes, i'm smiling but inside i'm dying

Veronica var först ut idag. Vi höll till på banan. Hon var lite jobbig först och tänkte köra sitt eget race, flyttade inte för skänkarna osv. Då blev jag lite arg på henne, hon får ju inte styra över mig! Då var hon tjurig, men gav sig snabbt och blev suuuuperfin verkligen! Fin form, reglerbar, uppmärksam! Kändes verkligen jättebra! Galopperade över krysset ett par gånger och då var hon också jättefin! Så det känns verkligen bra! När vi var klara på banan skrittade vi av i skogen.
 
Gunde skrittade fram i skogen och sen fick han också gå på banan. Han var väldigt pigg, nästan mot olydig. Ville mest bara springa och inte jobba. Jag arbetade med att få honom i fin form i skritt och trav och gjorde honom lösgjord. Sen fick han galoppera lite och då fick han rulla över krysset någon gång också. Jag ville bara få honom avspänd och att han skulle lyssna på mig. Lyckades inte riktigt, men tror att det går bra imorgon iallafall! :)
 
Vi var uppe hos unghästarna idag också! Calle är som jag nog nämnt tidigare väldigt känslig, så nu tar vi det överdrivet lugnt, försöker få honom att slappna av och lita på oss. Det gick bra idag och jag hängde på honom, men längre vågade vi oss inte idag.
Maja travade jag själv på för första gången! Jag travade ju på lina förra gången, men hon kändes så cool så vi provade utan linan också. Det gick jättebra! Hon är ganska seg, men det bättrar sig nog när hon lär sig vad hjälperna betyder. Nöjd med båda!
 
Puss 

You drown your heroes in red wine

Idag fick Gundis hoppa några språng hemma. Vi skrittade först fram i skogen med mamma som red på Vera, och sen red vi på banan. Mamma lösgjorde Veronica lite också i alla gångarter, men inte alls länge.

Gunde var jättepigg och kändes taggad redan från början. Han var ändå mjuk och kändes ganska arbetsvillig. Gårdagens hårda arbete gav nog resultat. Jag red inte fram överdrivet länge, utan en stund i trav och några varv i galopp och sen började vi rulla på hinder. Han blev lite lång de första sprången, galopperade bara på med större och större galoppsprång. När jag sa till honom bättrade han sig lite, men han var rätt stark och skulle på hinder!!! Jag får komma ihåg att jag inte får sitta och "segdra", utan om han drar iväg får jag ta tag i honom så att han lyssnar och vara klar i handen när vi kommer på hinder.
När vi höjde lite och Gunde kom på att man inte kunde rusa på hindrena blev det jättebra, vi hittade för det mesta framåtlägen och allt var allmänt super! Så det kändes bra inför lördagens tävling! Vera var fin med mamma också! :)

Puss

Foto Lisa Borell, Majpokalen


Eurovision

Ligger just nu och tittar på Eurovision. Stallet är klart, så jag ska bara duscha lite och sen sova, så skönt! Och imorgon är det fredag och det är tävling i helgen. Mycket bättre än så blir det väl knappt?!

Puss


Utan dina andetag

Gunvald fick gå ett ganska rejält pass idag. Först skrittade vi fram i skogen tillsammans med Emma på Aska och mamma på Olympia. När vi kom hem igen red vi på banan. Gunde var lite stel och jobbig i början. Varje gång jag tog i innertygeln flyttade han ut rumpan, och när jag hindrade honom med min ytterskänkel blev han stressad och koncentrerade sig bara på det. Därför red jag en stund och bara försökte reda ut det i skritt. Det funkade ganska bra, han var fin och riktigt lösgjord efteråt, men lite stressad.
Sedan hjälpte mamma mig lite, och då blev det mycket övningar i galopp, att kunna rakställa honom och kunna böja. Jag fick också träna på att göra galoppombyten. Han var lite springig i början och ökade massor efter bytena, men i slutet lugnade han faktiskt ner sig och blev riktigt fin.
Det kändes skönt att reda ut problemet ordentligt, jag ser fram emot att se hur han går imorgon! Då ska han antagligen få hoppa några språng! :)

Puss

Bilden är från majpokalen och är tagen av Lisa Borell


Första riktiga utomhusträningen

Idag var vi iväg på hoppträning med Veronica på Vreta. Det var första gången i år på deras stora fina utebana, gissa om Veronica tyckte att det var kul! Fast det höll på att inte bli så kul, efter lunch började det att regna och höll i efter att jag hade kommit hem, typ till halv 5. Sen gav det sig och blev fint väder igen!

Vi började med att trava fram över en cavaletti och gjorde mycket volter. Vera var fin, men lite stel. Jag fick tänka på att hålla jämn kontakt i tygeln hela tiden så att det inte är en som glappar osv. Sedan fortsatte vi på två plank som det har typ 10 galoppsprång imellan, dvs väldigt långt. Då är det viktigt att hästen håller samma tempo hela vägen utan att bli lång. Den här övningen var väldigt bra för oss, vi behövde bara rulla på och då kom vi perfekt på hindrena! Den andra plankan höjdes efter hand medan den första var mer ett hjälphinder. Veronica tyckte att det var väldigt kul, hon brallade rejält efteråt ett par gånger. Men det ser vi bara positivt sålänge det inte är något som stör.

Vi fick hoppa fram några gånger på en dogleg och sen fick vi hoppa en hel bana. Nästan alla hinder låg på 1,10 eller högre. Det kändes riktigt riktigt bra! Hon hoppade som en liten Gud och jag känner att jag verkligen kan inverka på henne nu och att vi jobbar som ett team. Det är en härlig känsla! Vi fick två stopp, men det var riktigt bra att de kom nu på träning, eftersom de kom av exakt samma anledning som stoppet på tävlingen i helgen. När jag rätar upp mig ett par galoppsprång före hindret är hon så lydig att hon också väntar - vilket gör att det blir för långt fram till hindret. Jag får inte sluta driva när jag rätar upp mig utan hon måste hålla galoppen. När jag gjorde så blev det superbra och hela ritten blev mycket mer jämn. Det kändes inte det minsta svårt! Jag är riktigt nöjd med dagens träning!

Det känns riktigt bra just nu inför vår MsvB debut på Heda nästa helg. Nu till helgen går hon bara L.B i Nykyrka för att finslipa lite och sen går hon två dagar på Heda. Det kommer bli grymt! :D

Puss


Who cares what the haters think

Idag red jag bara Gunvald. Mamma red Veronica och Emma red Aska. Vi var ute på en ganska lång tur i skogen. Gunde var faktist jättefin och kändes väldigt mjuk och fin även fast att vi bara var ute i skogen. Vi skrittade mest, men ett par gånger fick jag och Gundis rycka in och leta reda på hunden, och då var han 100% med på noterna! Veronica ska hoppa imorgon, så det räckte med att mamma bara lösgjorde henne lite i skogen när hon gick så bra igår! :)
 
Annars har det inte hänt så mycket idag, skola och plugg. Jag har mycket läxor + SO-prov och en inlämningsuppgift i NO den här veckan. Men det är inte långt kvar nu, om exakt en månad har jag sommarlov!!! Plus enmassa lediga dagar, kompledigt mm. Så det är bara att stå ut!
 
Puss
 

Only teardrops

Idag kom mina fina små kusinbarn, Moa och Alma upp till oss strax innan jag skulle ut och rida. Vi fixade lite i stallet tillsammans och sen red jag Gunvald och tjejerna turades om att rida Aska. Mamma följde med och höll i lite såklart.
 
Gunvald fick gå några varv på banan när vi kom tillbaka. Jag red inte så länge, bara lösgjorde honom lite så att han inte skulle bli stel. Han var faktist väldigt arbetsvillig och mjuk. Fina grabben :)
 
Veronica skrittade jag fram i skogen tillsammans med mamma på Owen. Sedan fick hon jobba ordentligt på banan, ett galopp-pass. Hon var riktigt fin, mjuk, och vi arbetade tillsammans redan från början. Hon hade faktiskt mycket bättre kondis än vad jag trodde, haha! Det svåra när man bara ligger och cantrar i galopp är att hålla samma tempo, hon får varken öka eller minska tempot, och att hon inte får bli lång. I början är det som lättast, då jobbar hon på med hela kroppen, men sen blir det jobbigare och då får man jobba på med att hålla ihop henne. Men hon var superfin, blev inte lång en enda gång och jag red verkligen hela tiden. Jobbade på lite med tempoväxlingar och lite då och då plockade jag upp henne och satte igång galoppen till tävlingsgalopp för att se att hon hade lite kvar att ge, sedan fick hon gå ner i lägre form och i grundtempot igen. Jag är jättenöjd, hon hade väldigt bra kondis, jag red bra och hon orkade jobba på bakifrån hela tiden. Bästi♥
 
Puss

Myser

Jag och Veronica myser lite efter ett lyckat ridpass. Kollar på equipe på hur det går för ekipagen som rider ridsport ponny cup just nu på Skogslotten.

Duktiga Hanna och Sunny har skött sig utmärkt i helgen; I lördags 3:a och felfria i l.a, och 0:a i sin första nationella MsvB (första utanför placering) = behöver bara en nolla till för att kvala till SM!!
Idag ett ner i MsvB, ridsport ponny cup kval, men en superrunda. Hur bra som helst! Grattis!!! :D

Puss


Hej

Gud vad dagarna går. Imorgon är det söndag och sen är den "långa" ledigheten slut. Igår var vi på tävling i Skogslotten med Gunde och Vera, de gick super båda två, men Gunvald får en extra guldstjärna. L.a:n var absolut en av våra bästa rundor någonsin, trots ett litet pet. Han hoppar som en guuud! Veronica var lite trött, det var väldigt varmt och jag fick inte riktigt igång galoppen. Fast vi fick faktiskt med oss en vit rosett hem, en 9:onde-plats i L.b!
Kommer skriva mer om tävlingen precis som jag brukar göra, när jag har tid.

Efter tävlingen följde jag med Magdalena hem och red Viola och Vinca på kvällen. Jag bodde över där på natten och sen åkte vi på pay and jump med tjejerna idag på morgonen.
De skötte sig riktigt bra båda två, man kan tro att de inte har gjort annat! Duktiga små ponnysar!

Nu ska jag sova, jag är jättetrött och ska iväg och städa kl 9 imorgon med fotbollen för att tjäna pengar. Är inte direkt supertaggad, men aja.

Puss


Lediiiig

Äntligen lite långledigt, fyra dagar. Har visserligen planerat in de fyra dagarna till maxgränsen, men man får iallafall lite gjort!

Idag red jag Gunvald och mamma Vera. Vi skrittade fram lite i skogen och sen red vi på banan. Gunde var ganska stel och spänd en ganska bra stund, så jag ville mest bara få honom lösgjord och avslappnad, så gjorde mycket sidvärts, ställde utåtställd och inåtställd, försökte lägga honom låg.. Det tog ovanligt lång tid men till slut gav han med sig och då blev han verkligen jättefin! Jag brukar säga att han blir jättefin, men det här var något extra. Han var väldigt avslappnad, uppmärksam och det kändes väldigt enkelt. Riktigt kul att jag fick honom ändå dit när han inte alls var så fin i början.

Mamma jobbade på ordentligt med Veronica. Hon var lite stel och tjurig när mamma kom åt henne som inte riktigt jag gör alla gånger.
Jag fick sitta upp på henne i slutet. Hon var verkligen jättefin och lösgjord. Hon tjurade ihop ett par gånger när jag kom åt henne och hon behövde arbeta ordentligt, men annars var hon hur bra som helst! När hon tjurar ihop är det dessutom lite som ett bevis för att man gör rätt. Hon gav sig ganska lätt ändå, hon vet vem av oss som är mest envis!
Det var jättekul att rida henne i slutet, då gick hon som en klocka och det känns verkligen bra inför fredagens tävling!

Jag red Aska lite också, men bara i skogen. Hon var jättepigg och glad, och som vanligt var det superkul att rida henne. Jag roade mig med att knoppa hennes man, haha hon blev så söt! Men det tar sin lilla tid, hehe..

Puss


Godnatt världen

Idag fick båda ponnyerna gå lite ut och lite på banan. Jag ville mest få de lösgjorda, hade egentligen inte tänkt att rida riktigt så länge som jag gjorde på någon av dem, men de var lite stela och småtråkiga, framförallt Vera.
Gunvald var lite mer samarbetsvillig, men jobbade inte på riktigt med den energin jag vill ha (kanske inte var så konstigt med tanke på att det var så varmt) och blev lite stressad när jag drev honom framåt i det. Men han blev riktigt fin i slutet!

Veronica och jag var lite småtjuriga i början, hon ville göra på sitt sätt och jag på mitt sätt. Det funkar inte riktigt då, så vi fick börja om och arbeta med varandra istället för mot varandra och då gick hon som en liten klocka! :)

Puss


All the world is waiting just for me

Såå.. Skola och konfa = borta hela dagen. Var ioförsig i stallet en bra stund innan skolan, så lite häst var det också. Men mest annat.
Ska plugga nu, alla "torsdag-fredag-läxor" är ju flyttade tills imorgon istället eftersom vi är lediga torsdag och fredag. Skulle hellre sluppit läxor över huvud taget, men men, är man duktig så är man! :)
 
Ponnysarna hoppade ju igår så de fick stå idag hela gänget. De har nog haft det rätt mysigt iallafall, det har varit jättevarmt och soligt, så tävlingsponnyerna fick ha tunnatunna täcken och de stora gick nakna för första gången efter vintern. Myyyyys! Nu är det ju snart sommar!♥
 
Puss
Sommaaar! Några år sedan dock, mini me! :D

På väg

Sitter just nu i bilen på väg till Norrköping. Vi har med oss Gunvald och Veronica och ska åka och hoppträna. Magdalena ska komma dit, så jag ska hoppa Viola och ev Vinca också! Det kommer bli superkul! Det är dessutom strålande solsken, vilket inte direkt gör det hela sämre. Första utomhusträningen också! :D

Puss


I realize the blame is on me

Idag red jag bara Veronica. Mamma red Gunvald, Emma red Aska och pappa följde faktist med på Owen! Vi skrittade fram i skogen en kortis, mne var mest på banan.
Vera var väldigt hetsig först och jag var ganska okoncentrerad, vilket gjorde att allt bara blev fel. Men när jag lugnade ner mig och liksom började om från noll, gjorde hon det också och oj vilken skillnad! Mamma hjälpte mig ganska mycket. Jag red mycket på rakt spår idag och var överdrivet noggrann med att hon skulle öka och korta ihop sg var jag ville och inte var hon ville, att hon skulle vara böjd när hon skulle vara böjd och rak när hon skulle vara rak. Hon var lite tjurig först, lite stel, men sen var hon som en helt annan ponny! Mjuk, uppmärksam, allert.. Det var hur kul som helst att rida och jag kände att hon också tyckte att det var kul! Jag gjorde mycket saker där de inte brukar vara, t.ex brukar man ju ibland sitta och rida omkring på fyrkantsspåret och korta på kortsidorna och öka på långsidorna. Efter en stund ökar ju hästen på långsidan av sig själv.
Det fungerade verkligen superbra och kändes riktigt bra inför morgondagens träning! Gunvald gick också fint med mamma, så det kan nog bli en toppendag imorgon också!
 
Puss

Checkat TDB

Nu ikväll har jag och mamma suttit en bra stund med paddan, kalendern och anteckningsblock. Vi har kollat TDB och skrivit upp alla tävlingar som vi skulle kunna åka och rida ända fram till September. Det är skönt att veta ungefär hur det ligger till med tävlingar och sånt så att man vet ungefär hur man ska planera. Vi har absolut inte bestämt allt ännu, man vill ju planera och åka på meeting osv med såna som man känner!
Men det är ett tips till er; kolla alla tävlingar och börja planera upp sommaren och så redan nu. Det känns bra att vara väl förberedd.
Det tar sin lilla tid, men det är absolut värt det! :)
 
Puss
Varberg 2010, kanske åker dit i år igen. En underbar tävlingsplats!
 

Fredag

Ponnysarna fick bara gå ut k skogen och mysa idag. Vi red ganska länge, jag tror jag och Emma var ute i 1,5 timme med Gunvald och Aska! Red bort över vägen så vi galopperade en hel del, något som både vi och pållarna uppskattade!
Vera fick inte gå riktigt så långt, men hon traskade på en bit hon också :)

Imorgon lär det bli en fullspäckad dag. Jag ska försöka hinna med både Gunvald och Veronica innan jag blir hämtad 10 över 11 för att följa med som hästskötare på tävling. Kanske är dags och sova nu :)

Puss


Fruktansvärt trött

Slutade som tur var tidigare idag från skolan vilket gjorde att jag hann rida Gunde innan fotbollsmatchen som vi för övrigt vann med 1-0! Riktigt kul!

Jag red barbacka och hade med mig Sallie ut en tur i skogen när jag red på Gunvald. Det tog en stund, fick hoppa av och på ett flertal gånger och då blev Gunde lite trött på mig haha! Men det gick bra!
Jag red lite på banan när vi kom hem också. Det blir inte riktigt på samma sätt när jag rider barbacka, jag kommer inte riktigt åt honom. Men man måste ju träna upp balansen mer och mer, och att rida barbacka tycker jag är ett smart och smidigt sätt. Det finns ju liksom inga genvägar till en bra balans på hästryggen..
Han kändes iallafall mycket mjukare idag från början än vad han varit den senaste tiden. Han var också samarbetsvillig, men hade inte riktigt den energin jag ville ha. Men är nöjd ändå, han jobbade på bra!

Puss


Hoppning

Idag har det varit en riktig stalldag, det är verkligen skönt att ha en sån mitt i veckan! Sofie var här med sina hästar också och hoppade lite för mamma med mig :) Det har dessutom varit underbart väder, som gjort det hela ännu bättre!
 
Jag började med att rida Gunde som fick gå i skogen lite först och sedan på banan. Han var väldigt fin redan från början, lite småstel men han gav med sig ganska snabbt. När han var uppvärmd fick han hoppa några språng också. Det blev mer markarbete än riktig hoppning, jag gjorde mycket halter för att göra honom uppmärksam, och det fungerade verkligen! Han blev lite stark i slutet trots min lydnadsträning, men jag tycker ändå att han skötte dig riktigt bra!
 
Veronica fick också hoppa lite. Då var Sofie här också så vi ställde upp en liten bana. Veronica var väldigt taggad och tyckte verkligen att det var kul att få hoppa! Hon var lite för laddad i början, så då blev det lite för hetsigt, men efter en stund lugnade hon ner sig och började lyssna på mig istället. Då var hon jättefin! Hon fick inte hoppa jättemycket eller jättehögt, utan det var mer en "trimträning". Vi ska nämligen iväg med både henne och Gunvald och hoppa för Maria på söndag! :)
 
Jag red Aska lite också. Vi skrittade fram i skogen när Sofie skrittade av och när vi kom tillbaka igen sänkte vi ner alla hinder så att Aska fick hoppa lite hon också! Hon var faktiskt rätt pigg och verkade tycka att det var kul att få hoppa lite, det var länge sen nu! :)
 
Puss

LEDIG

Hej världen. Igårkväll var jag med ett gäng tjejer från min skola. Det var jättemysigt, det är inte ofta man träffas så utanför skolan! Men vi ska planera in flera såna kvällar i sommar sen! :D

Nu ska jag upp och hoppa, fick sovmorgon! Veronica ska få hoppa lite hemma och Gunvald har jag inte planerat än. Vi ska också hålla på med massa grejer i stallet, byta vatten i hagarna osv. Jag tror att vi ska börja med unghästarna som vi rider in idag också, första gången efter vintern! :D

Hoppas ni får en bra dag!
Puss


RSS 2.0