1:a och 2:a!

Världens bästa Veronica fortsätter att leverera. Först gick hon riktigt bra i l.c:n där vi plockade hem en andraplacering! Sedan i l.b:n gick det ännu bättre, jag hade en så himla bra galopp från början vilket gjorde att jag hade henne framme ordentligt utan att behöva jaga och jag fick en helt underbar känsla! Det är liksom så det ska kännas! Vi var felfria i både grundomgången och omhoppningen och hade en riktigt bra tid, så vi vann! Så himla roligt, jag är så glad och nöjd och allt vad man kan vara! Världens bästa Veronica! 

Hoppas att det här håller i sig tills imorgon. Då ska Gunvald få åka och hoppa en l.a som är förklass och en till l.a som är final i div I. Jag har en väldigt bra känsla just nu iallafall så hoppas hoppas att det går så bra! 




Taggelitaggar

Veronica förbereder sig inför tävlingen! Allt är klart så jag tror att vi ska åka nu. Det är lite svårt att beräkna hur lång tid det tar innan jag ska starta då det är lag just nu, men vi är ju hellre där för tidigt än för sent. Hoppas hoppas att Vera är sådär himla fin hon har varit hemma nu!


Underbart är kort

Alla stjärnor har varit duktiga idag och jag har varit så himla glaaad hela dagen! På gränsen till hyper, jag har velat göra saker hela tiden så jag har även fått massor gjort! Då gör det faktiskt inte så mycket att det regnar lite.

Jag red först Kalle idag och han var superduperduktig! Alltså inte sådär som man bara säger, att "han känns fin" utan han var verkligen riktigt duktig! Jag kan numera rida själv i alla gångarter, styra honom precis som jag vill, även över bommar och liknande. Jag kunde till och med lägga volter i galopp idag! Det är så himla härligt när man gör någonting med en unghäst för allra första gången och det känns hur enkelt som helst! Jag tror att ingen kunde tro att han hade lärt sig såhär mycket på kort tid när han kom hit. Jag är så himla nöjd, duktiga fina Kallekanin!

Sedan red jag Veronica och Askas medryttare Engla fick prova Gunvald! Mamma följde med och höll i, men han skötte sig som en prins! Vi skrittade ut i skogen och sen red vi på banan. 
Vera var jättefin, hon kändes pigg och uppmärksam. Jag pluppade över några små hinder och det kändes väldigt enkelt, hon var lätt att reglera galoppen på och var med på noterna. 

Vi pysslade sedan om henne så att hon skulle bli fin inför morgondagens tävling på Heda! :)



Tävling i Kinda 25/5

L.C (80cm) bed A:0/A:0
 
Först fick Veronica hoppa en L.C. Vi vill göra allt för att vi ska få tillbaka självförtroendet för varandra på tävlingsbanan nu, så vi går ner i klasserna och så ska jag tänka på alla de sakerna vi har fått tips om, som att ha en riktigt bra galopp mot första hindret och att inte förändra min ridning när jag kommer in på banan.
 
Hon kändes jättefin, det kändes dock lite på gränsen till vilt eftersom jag verkligen ville att hon skulle gå fram, men det var ju faktiskt inte stilen som var målet den här klassen utan att hon skulle hoppa. Och det gjorde hon, lätt som en plätt! Vi var felfria i båda faserna och hade en ganska bra tid som faktiskt räckte till vinst! Jag är jätteglad över rundan, mest för att vi kommunicerade så bra med varandra på banan, men självklart är det väldigt roligt att vinna också! :)
 
L.B (90cm) bed A:0/A:0
 
Här var Gunde först ut. Han kändes jättefin på framhoppningen, jag hade en bra galopp och han hoppade väldigt fint! Det höll i sig inne på banan, han var super! Han kändes väldigt uppmärksam och ville lika mycket som jag! Våran dubbelnolla och tid räckte trots en liten miss i omhoppningen till en tredjeplats! Världens bästa!
 
Veronica var också superbra den här klassen. Hon var faktiskt betydligt finare än i klassen innan, vi hade ett mycket bättre flyt inne på banan och kom bättre till hindren. Hon pluppade över de små hindren hur enkelt som helst, felfri såklart. Vår tid räckte inte till en placering då jag inte ville sätta henne i skiten på grund av en konstig sväng, men jag är hur nöjd som helst ändå!
 
L.B (90cm) Div 1 kval 2 bed A1:A
 
Sedan fick Gunde hoppa laget också. Han var pigg och glad, hade massor energi kvar! Han hoppade super precis som i klassen innan, enkelt och felfritt! Alla andra i vårt lag var också felfria i grunden, så himla kul! Vi är så jäkla bra!
 
I omhoppningen gick vi ut först och satte en snabb och säker nolla. Jag kunde nog ridit lite fortare om jag hade velat, men det viktigaste är trots allt att vara felfri och vi fick en ganska bra tid ändå. Både Hanna och Sofie var också felfria! Jessica rev tyvärr ett hinder när hon försökte ge oss en bättre tid, men hon rev tyvärr ett hinder. Vi slutade som tvåa, inte ens en sekund från dem som vann, så det var surt men svårt att göra något åt nu i efterhand. Vi vinner nästa omgång istället när det är final! :)

And I'd give up forever to touch you

Åh vad det är härligt att vara ledig! Idag har det varit en såndär dag som det känns som att jag har hunnit med massor saker på (även fast att jag faktiskt inte har hunnit med så mycket haha ;)) och jag älskar verkligen såna dagar!
 
Jag började med en låång sovmorgon, jag vet inte hur länge sen det var jag fick sova ut så länge... Helt underbart, tack mamma <3 Jag ska gå upp tidigt resten av helgen, imorgon ska jag åka tidigt och lördag och söndag är det tävling, så då kändes det extra skönt att få sova idag!
 
Med ridningen började jag med att galoppera Vinca på banan. Hon kändes fin, var pigg och glad. När vi var klara skrittade vi ut och myste i skogen.
 
 
Därefter var det Gunvalds tur. Han fick skritta fram ett varv i skogen innan han jobbade lite på banan. Det blev ett lite blandat pass, först ganska ordentligt dressyr och sedan avslutade vi med hoppning. Han kändes nästan lite seg i början, men blev bättre när vi väl började arbeta. Då var han jättemjuk och uppmärksam. Hoppningen gick super. Han är himla häftig min fina ponnybus! Det känns lovande inför helgens tävling!
 
Till sist skrittade jag ut Veronica och mamma Kalle. Det gick jättebra, bara att mamma tror att Kalle ska bli rädd för allting som man rider förbi även fast han inte blir det haha. Veronica kändes pigg och glad :)
 
 

Låt mig vara din soldat

Gunde var först ut idag. Jag red honom lite lätt på banan. Han var ganska fin, mjuk och följsam, men lite okoncentrerad då det blåste rätt mycket och så tyckte han att det var lite konstigt att Kalle longerades på den andra halvan av ridbanan. Mot slutet släppte det lite mer och då var han verkligen jättefin! Då avslutade vi och skrittade av i skogen med mamma som red på Kalle.

På kvällen red jag också Veronica. Hon var väldigt pigg, så det var en perfekt dag att hoppa lite! Hon kändes väldigt fin på marken också. När jag hoppade var hon verkligen hur fin som helst! Hon lyssnade på mig, lydde min minsta vink. Så himla bra! I början kändes det lite vildt eftersom det blev lite "av och på ridning" men när jag hade hoppat några språng hade vi jobbat ihop oss lite mer och då blev det mycket bättre. Jag är jättenöjd, hon seglade över 110 utan att blinka, det kändes som att hon skulle gjort allt för mig idag. Fina fina ponny, hoppas hon är så på tävlingen på lördag också! 
Fina Veronica! Hur söt är hon förresten inte i det här pannbandet?!

Välkomnar ledigheten

Inleder långhelgen med ett riktigt bra hopp-pass med prinsessan. Veronica är himla bra alltså! Humöret är på topp hos oss båda idag!



Hädanefter ska jag vara bra

Eftermiddagen började med att jag hade lektion för Engla som red Aska. Jag passade på att stå i shorts så att jag skulle få lite färg på benen innan skolavslutningen iallafall, när man har ridbyxor jämt annars är man ju ganska blek på benen hehe..
Det gick iallafall superbra med Engla och Aska. Aska var lite seg i början, men blev bättre efter en stund när Engla bestämde sig och dessutom tyckte hon att det var roligt att få hoppa lite. De hoppade i slutet en bana på 40 cm felfritt två gånger så jag tror att alla är glada och nöjda idag! 

På kvällen skrittade jag ut på Gunde barbacka i skogen. Det var härligt att bara gå ut och mysa själva. Min fina lilla stjärna! 

Förutom det har jag skrivit klart en bokrecension och fixat en hel del i stallet. Det har varit en mysig eftermiddag helt enkelt!

Bra tävlingsdag!

Åh vad duktiga stjärnorna har varit idag! Resultaten ser väldigt bra ut också, 0+0 fel i 4 klasser! Veronica vann l.c, Gunde kom trea l.b och sen kom laget tvåa idag igen! Jag är så himla nöjd!



Hej igen

Hoppas ni har haft det bra de här dagarna jag inte har bloggat, det har ju varit underbart väder! Sommarkänslorna börjar verkligen komma på riktigt nu! Det är inte långt kvar till sommarlovet nu heller!

Det har varit ganska jobbigt här eftersom min morfar gick bort i torsdags. Det är jobbigt, men på ett sätt känns det bra eftersom man vet att han inte har ont längre utan har det mycket bättre nu! 

Även om allting har varit lite upp och ner på grund av det här de senaste dagarna har ponnyerna tränats så att de är i toppform inför morgondagens tävling. Det är Gunde och Veronica som ska åka och jag känner mig väldigt taggad! Det är ju bland annat lag, och vi är väldigt sugna på blågult nu...! Det kommer nog bli hur kul som helst, vi har väldigt roligt ihop i laget och alla älskar att tävla så det kan ju inte bli bättre!




Don't wanna let you down

Gud vad varmt det hr varit idag, så himla härligt! Jag har tagit årets första dopp dessutom! Då är det sommar på riktigt. Underbart!
 
Hästarna tyckte med att det var varmt, men jobbade på riktigt bra ändå. Först red jag VInca och mamma Gunde. Vi skrittade fram i skogen och sedan fick Vinca galoppera på banan och mamma red Gunde lite lösgörande. Vinca kändes jättefin, tuffade på som tåget trots värmen och kändes väldigt positiv. Härligt!
 
 
Sedan red jag Kalle på banan. Han blir bara bättre och bättre vilket känns jättebra. Nu rider jag ju i alla gångarter och han känns väldigt lugn, som att han känner sig bekväm med ryttare på ryggen och tycker att det är roligt att arbeta. Nu är väl målet att han ska börja söka sig nedåt på tygeln, men det är inget vi ska stressa fram utan det kommer ju sen när han går fram ordentligt och börjar att arbeta :)
 

Banhoppningsträning

Idag var vi iväg på banhoppningsträning på Sundsmåla med Veronica för att reda ut det som hände i söndags på tävlingen. 

Hon kändes fin på framhoppningen, var pigg och glad, gick fram för skänkeln och hoppade superfint! Jag hade is i magen och vågade vänta på hindren. 

Sedan på banan kändes det ganska bra, det kändes som att jag hade helt ok galopp och hon hoppade ganska bra på ettan som vi kom fint på. Därefter tog hon inte mina hjälper ordentligt till tvåan vilket gjorde att hon stannade. Då fick jag rida på igen och då red jag med mycket mer tryck, det blev lite "jagapåridning" men hon måste ju galoppera! Resten av banan gick bra, vi kom stort ibland och nära inland, och hon bara hoppade.

När vi hade pustat lite fick jag hoppa hela banan igen. Då kände jag redan i svängen att galoppen var dålig och då kom vi helt fel på ettan. Jag fick hoppa om, galoppen måste vara bra innan jag börjar hoppa och hon måste gå fram för skänkeln! När jag hade henne där blev det mycket bättre, hela banan hoppade hon enkelt och felfritt. 
Efter lite skritt hoppade jag ettan och tvåan igen för att känna att jag kunde få igång galoppen ordentligt. Det blev riktigt bra! 

Jag tycker ändå att det är skönt att det här kom på träningen så vi kunde få hjälp med att hitta "felet". Hon måste gå fram för skänkeln inne på banan! Det ska jag vara supernoga med på tävlingen på söndag. Det kommer bli bra!



Men jag orkar inte minnas allt som hände

Och så börjar det om igen tycker man, måndag. Men det är lite speciellt den här veckan ändå. Det är den sista hela veckan i skolan på måånga veckor. Det är min sista hela vecka på den här skolan, på högstadiet. Det känns helt sjukt, tiden går så himla fort! 

Veronica fick skritta ut ett varv denna vanliga men ändå speciella måndag tillsammans med mamma som red Kalle. Vi red inte så långt utan skrittade bara ut en sväng. När vi kom hem igen fick Kalle gå in, men Veronica fick jobba lite på banan. Hon var ganska stel, så jag red mycket lösgörande. Sidvärts, förvänd galopp... Efter en stund släppte det ordentligt och då blev hon riktigt fin! Hon var dessutom väldigt pigg och väl framme för skänkeln, så det kändes bra inför morgondagens pay & jump.

Sedan red mamma Gunde och jag red faktiskt Aska! Det var länge sedan jag red henne nu, jag har ju tänkvärt henne mycket och så istället nu på sista tiden så det var kul att rida henne lite! Vi skrittade först ut ett varv bara i skogen och sedan red jag lite på banan. Aska var superpigg, typ en kanonkula! Jag jobbade på att hon skulle ta hjälperna bättre och det gick jättebra. Hoppas är hon är såhär piggelin när Engla rider henne sen också!



Bättre med ny frisyr

Kalle gjorde idag den stora förvandlingen från skogsmulle till ridhäst, på flera sätt. Först tyckte jag manen på honom så att den blev kort och snygg och så klippte vi hovskägg och lite så också. Han blev så fin! Halsen kommer fram på ett helt annat sätt när man rycker den och ansiktet syns mycket mer :)

Dessutom gick det superbra att rida! Jag red på honom för första gången på ett tag nu, mamma har ju ridit honom en hel del på sista tiden. Vi la ut lite bommar och en cavaletti att trava över och det gick superbra! Det är ju ett bra sätt att öva styrningen ordentligt också! Dessutom galopperade vi för första gången idag! Inte bara några språng, utan flera varv och flera gånger! Så himla duktig, jag är så himla nöjd med honom! Bebisen


Med lång man 



Med kort man! Fina Kalle!

Tävling i Skogslotten, Majpokalen 18/5

Idag var vi iväg och tävlade på Majpokalen med Gunde och Veronica i värmen. Båda två fick bara hoppa en enda klass, L.A.

L.A (100cm) bed A1/A RS Mustang Cup Kval

Först ut var Gunde. Han kändes fin på både framridningen och framhoppningen, kändes pigg och arbetsvillig. Han var riktigt taggad och ville lika mycket som jag!

På banan var han huuur fin som helst. Det var absolut inte enkelt, det var nationellt så det var svåra linjer och mycket relaterat. Men Gunde bara hoppade och hoppade, allt kändes så himla bra. Vi var felfria - ända fram till det absolut sista hindret, kombinationen 11ab. Han hoppade superfint in på A-hindret, men smiter ut mellan hindren!!! Dessutom rev han både A och B hindren när jag hoppade på det igen, så det blev 12 fel plus tidsfel istället för noll som jag hade hoppats på och det var såå himla nära! Usch vad arg och besviken jag var! Nu kan jag iallafall glädjas åt att han var så fin innan, men jag är ändå besviken på det där, så himla typiskt!

Sedan var det Veronicas tur. Hon var superfin på både framridningen och framhoppningen - jag hade henne precis dör jag ville ha henne! Jättehärlig galopp och vi bara flög över hindren!

Men när vi sedan kom in på banan hände det något. Hon gick inte fram riktigt lika bra längre så jag la en volt innan jag startade för att få igång henne. Hon hoppade super de tre första hindren och stannade sedan på fyran, som vi egentligen kom bra på... Sedan tog det stopp igen på sexan och då var det slut. Så himla trist, jag är väldigt besviken på henne! 

Nu tror jag att det blir banhoppningsträning för henne på tisdag och sedan får hon hoppa L.C och L.B i Kinda på söndag. Vi måste få tillbaka självförtroendet på banan, nu hoppar hon hur bra som helst både hemma och på framhoppningen. Gunde kommer hoppa L.B och L.B i laget. Då kommer allt funka. Efter motgång kommer framgång brukar man ju säga.



Godnatt

Både Gunde och Veronica kändes fina idag. Pigga och positiva, hoppas det håller i sig tills imorgon! Jag är så taggad! :D Måste dock sova nu, klockan ringer tidigt imorgon... 


Det är roligt att tävla... :P

Nu ryker vinterpälsen!

Gunde har inte fällt ur ordentligt, och nu verkar det som att han tycker att han har fällt klart, så ny ryker pälsen med hjälp av klippmaskinen istället, på halsen åtminstone. Han ska ju inte behöva tävla i 20 graders värme imorgon med vinterjackan på sig!


I can see the sands on the horizon

Förlåt att det blir så himla sena kvällsinlägg! Det känns löjligt att blogga klockan 11 på kvällen men grejen är den att jag verkligen inte hinner innan. Jag går ut till stallet efter skolan, är där och fixar och rider tills klockan är mellan 8 och 9, sen äter jag, går ut och ger hästarna kvällsmat och sen har jag tid till annat, typ bloggen. Nu när det är ljust så länge märker jag inte att tiden går heller, för när man är klar har tiden bara flugit iväg och klockan är redan över 8. ;)

Idag fick hästarna iallafall ta det ganska lugnt. Både Gunde och Veronica hoppade igår. Båda två kändes riktigt fina! Gunde var mer koncentrerad än vad han har varit när jag hoppat hemma på länge så det kändes jättebra! Veronica var helt fantastisk, bjöd så fint till hindren och var otroligt reglerbar i galoppen. Hon svarade på mina korrigeringar väldigt bra, så vi kom himla bra till hindren hela tiden! Jag ska ha precis den känslan på söndag på tävlingen med!

Veronica fick idag bara skritta ut i skogen tillsammans med mamma på Kalle. Jag lösgjorde henne lite, men hon fick mest skritta kravlöst på långa tyglar. 
Även Gunde fick ta det lugnt. Vi travade och skrittade runt skogen. Han var piggelin som vanligt :)

Gunde igår, stjärnan!

Tävlingsplanering

Just nu ser det ut att bli fullt upp på tävlingsfronten de närmsta veckorna och sedan väldigt lugnt ett tag. 

18/5 Majpokalen i Skogslotten

Efter mycket funderingar, om och men tävlar jag bara söndagen på Majpokalen. Det är en stor tävling som är väldigt rolig att vara med på, men jag vill inte tävla för mycket.  Anledningen till att vi tävlar på söndagen är att det är kval till RS mustang cup som skulle vara roligt att rida! Den går i L.A som både Gunvald och Veronica ska hoppa.

25/5 Kinda RK

En viktig tävling då det är andra kvalet i div. I. Här ska Gunvald hoppa L.B och L.B i laget och Veronica bara en L.B. Det är ganska skönt att åka till en tävling där de bara får hoppa lågt och lätt en gång.

31/5-1/5 Heda RK

Bland annat final i div I. Vi har inte bestämt vilka klasser det blir ännu förutom att Gunde ska hoppa div I finalen på söndagen som går i L.A. Annars får vi se hur de har gått och vilka klasser de får gå!



Mellis

Mellanlandar i käket lite efter skolan och före stallet. Idag gjorde vi nationella prov i historia och jag tror att det gick bra. Efter det var det ganska lugnt, man var rätt trött efter att ha skrivit i två timmar...

Nu är jag iallafall hemma. Solen skiner och det är faktiskt ganska varmt. Så snart jag har druckit upp min smoothie ska jag ut till stallet. Planen är hoppning för både Gunde och Veronica här hemma. Vinca ska nog med få skutta lite. Det blir nig härligt i vårsolen!



Blundar tills jag skymtar lyckan och jag vet att allt är för bra nu

ÄNTLIGEN har ridbanan torkat till så pass mycket att man kan rida på den ordentligt, trots att det har regnat lite idag. Det var så skönt, det känns som sämsta möjliga uppladdning inför tävling om man inte kan rida ordentligt... Nu är de trimmade och fina!

Först red jag Veronica. Hon var lite stel i början av passet då hon har vilat i två dagar och innan dess kunde jag inte riktigt rida henne ordentligt heller. Därför koncentrerade jag mig på att få henne riktigt lösgjord med mycket trav och jag flyttade mycket på henne. Det tog längre tid än vad jag trodde att få henne mjuk, men mot slutet var det ganska bra iallafall. 
Jag red även över lite bommar och kryss, lite markarbete i förberedelse för imorgon när jag tänkte hoppa! Hon var ganska fin från början, men efter lite slitande och nötande var hon riktigt fin! Det kändes bra, jag hoppas att jag får nytta av det imorgon! 

Därefter skrittade jag av Veronica tillsammans med Engla på Aska och mamma som red Vinca. När vi kom hem igen bytte jag och mamma så att hon tog in Veronica och jag red Vinca. Jag hade dressyrsadeln och det gick jättebra! Hon var pigg och glad och kändes också väldigt fin! Hon behövde inte gå så länge, utan det räckte efter en stund när hon kändes fin!

Till sist red jag Gunde. Han fick bara gå på banan, lite markarbete precis som Veronica. Han kändes väldigt fin och mjuk. När jag började rida över bommar och små hinder blev han dock lite övertaggad, så jag la mycket fokus på att få honom lugn och koncentrerad. Han tittade lite på allt runt omkring istället för att arbeta ibland, men förutom det var han superfin så jag är nöjd ändå!



Tips mot solen

Solen och värmen är ju bland det härligaste på våren och sommaren. Men om man har en ljus och känslig mule, som Gunvald, är det dock inte riktigt lika kul. Eftersom vi har haft Gunde i fem år nu har vi testat oss igenom de flesta produkter med solskydd. Vi har fått bäst resultat genom att variera mellan:
Effol Melkfett. Den mjukar upp mulen ordentligt när hästen har bränt sig och skyddar bra mot solen. Det enda minuset är att det är väldigt kladdigt att hålla på med och mulen är väldigt kladdig och glansig efter att man har smörjt in den.

Helosan Sol är enkare att hålla på med, inte lika kladdigt, men det känns inte som att bränd hud blir lika mjuk och fin efter Helosan som Melkfettet, därför brukar jag ta Helosan när han inte har bränt sig så mycket.


Tidigare har det funkat bra med en lapp att sätta fast på grimman som skydd mot solen, men i år har vi köpt en flughuva med "sollapp" på. Han blir väldigt irriterad på flugor och knott, så han måste ändå ha både och. Den hör köpte vi på hippotique och har hittills fungerat jättebra! 

Vi använder både huva och smörja, för så mycket skydd som möjligt. :)

Studiedag

Det är så härligt att få njuta av lite "helg" mitt i veckan! Idag hade vi studiedag och den tillbringade jag tillsammans med Fille i stan. Vi shoppade lite, mycket sommarkläder och även lite till skolavslutningen (bland annat ett par skitsnygga klackar!), käkade, och fikade. Det är skönt att ha en dag utan en massa måsten ibland, att kunna gå omkring och bara vara!

Imorse, innan vi åkte gjorde jag och mamma stallet och pussade o stjärnorna. Jag hade planerat vila för dem idag när jag skulle iväg och när det dessutom skulle regna. Även fast att det var helt ok väder lät jag dem vara eftersom jag inte får anstränga mig efter att jag har vaccinerat mig, vilket jag gjorde precis innan vi åkte hem. 



Går ut genom dörren och där är sommaren

Usch jag är trött på det här vädret nu! Det har regnat i princip oavbrutet i en vecka och det ska göra det i några dagar till. Jag skulle vilja gå i ide såna här dagar och vakna igen när det är sommar, sol och värme igen. Snacka om dröm.

Idag motionerade jag två hästar i regnet iallafall. Veronica fick nya skor, så hon fick vila.

Eftersom ridbanan var så himla blöt red jag ut Vinca och då hängde Engla med på Aska. Vi travade lite och galopperade några steg och det kändes bra. Vinca var väldigt mjuk och arbetsvillig, och Aska verkade pigg och glad med Engla. 

Gunde fick med gå ut i skogen. Jag travade en hel del, och tänkte sedan skritta på en mindre stig i skogen. När jag nästan hade fått allt vatten i skogen över mig och nästan var ute på vägen igen, så mötte jag en stor älg. Den låg ner först, men ställde sig upp när vi kom. Både Gunde och jag är livrädda för att få någon stor älg efter oss, så vi höll nästan på att skita på oss och travade snabb tillbaka samma lilla väg som vi kom. Haha vad feg man kan bli. Gunde blev lite stressad efteråt, men han lugnade ändå ner sig sen så det blev nog bra ändå.

Dagens ljuspunkt i regnet är ändå att jag  har fått ett till kusinbarn som vi väntat på länge nu! Så himla kul! Grattis Emma!

Mellis

Jag, Bamse och Xavi myser medan jag äter glass för att få lite energi. Två ponnysar är ridna, så nu ska bara Veronica motioneras lite också!


 Rena rama zoo;et! Ni anar inte hur svårt det är att få en bra bild på en kanin, en katt, mig själv och en glass. Nu har Xavi skuttat iväg också...


Det är som en film när molnen seglar förbi

Äntligen fredag! Det känns som att man har gåttnhur länge som helst i skolan den här veckan eftersom det inte har varit några lediga dagar - vad bortskämd man blir! Den här veckan har vi gjort klart alla nationella prov i matte, så därför är det bara lite tyska och sen so kvar vad jag har förstått. Så himla skönt, man börjar se ljuset i slutet av tunneln av nationella prov nu känns det som! 

Till och med solen var och hälsade på idag! Det regnade lite på förmiddagen, men sen klarnade det upp vilket gjorde att det blev riktigt härligt ridväder på eftermiddagen.

Först ut att bli riden var Veronica. Vi red ut ett varv i skogen med så mycket trav och galopp som möjligt. Hon kändes fin och glad. Det är skönt att kunna rida henne ordentligt utan att behöva rida på banan också!

Efter det red jag Gunde och mamma Kalle. Det var första gången mamma red på Kalle på jättelänge, nu när han har bott hos oss har bara jag ridit honom. Därför följde pappa med och gick också om Kalle skulle tycka att det var konstigt. Det behövdes dock inte, för han var hur duktig som helst! Det enda han tyckte var konstigt var att Gunde gick på snedden och taktade eftersom det var folk som höll på och sköt någonting i skogen. 
Därför red jag Gunde lite på banan sen också. Han var ganska fin, men lite spänd och okoncentrerad vilket gjorde att det var lite svårt att få kontakt med honom. Jag red bara ett lösgörande pass så att han skulle få bli mjuk iallafall.



I jump in front of a train for you

Dagen till ära regnade det faktiskt inte, eller okej lite, men inget emot vad det gjorde igår. Jag är så trött på den här kylan och det äckliga vädret just nu, det känns som att det var sommar en vecka och att det är höst nu igen typ.. Jag vill ha sol och värme igen, inte frysa i vinterjackan!

Trots att ridbanan var dyngsur efter gårdagens ösregn red jag Kalle några varv där. Han var väldigt fin! Han bli piggare och piggare för varje dag som går eftersom han förstår mer och mer hela tiden. Det är dessutom så himla roligt att rida en häst som gör så stora framsteg varje gång man rider! 

När jag hade ridit lite tog mamma ut Gunde och så red vi ett varv runt skogen tillsammans. Det var första gången jag red ut på Kalle utan att det följde med någon som gick bredvid, och det funkade superbra! Han gick så snällt där bakom Gunvald! 

När vi kom hem igen satt jag upp på Gunvald för att arbeta honom lite. Eftersom ridbanan var så blöt red jag red till kanalen och klättrade lite istället.  Vi klättrade uppför en kulle tre gånger, och sedan galopperade vi uppför en ganska lång grusbacke. Sedan skrittade eller travade vi ner igen. Det gjorde vi om några gånger och jag tror att det var bra för honom att få träna lite styrka! Som vanligt var han otroligt positiv till precis allt, även fast att galoppera såklart var det allra roligaste!


Sedan på kvällen tömkörde jag Aska. Hon fick arbeta lite på ett gärde, och hon var pigg och glad. Det var jätteroligt att jobba med henne när hon var så samarbetsvillig! Vi travade (läs Aska travade och jag sprang) runt skogen också. Det är bra, för då får både jag och hon träna kondition! Vi är nog dem som behöver träna mest i stallet hehe.. ;)



Clear rond

Jag har fortfarande inte tinat upp efter en eftermiddag på banhoppningsträning i regnet. Jag ska bara skriva klart det här inlägget, sedan ska jag äntligen mysa ner mig i min gosiga, varma säng.

Veronica var superfin! Hon var fin på framhoppningen och på banan. Hon tjurade lite en gång, på första hindret  när jag drev på henne, men det gjorde att jag kom på hur jag ska göra om det blir så på tävling. Annars var hon felfri och kändes väldigt fin och stadig!

Vinca funkade det inte riktigt lika bra med. Det var något som gjorde att hon inte var sig själv. Jag valde att inte hoppa klart banan. Hoppas hon blir som vanligt igen snabbt.



Mot banhoppningsträning

Nu rullar vi mot sundsmåla och clear rond med bustjejerna. Veronica hoppar 1 m och Vinca 1.10. Det ösregnar och vi ska vara ute så vi lär ju bli rejält blöta, men vi är lika glada för det!



I got this feeling on the summerday when you were gone

Idag fick tjejerna gå ut ett varv i skogen. Det var riktgt trist väder, skitkallt, snålblåst och små ihärdiga regnstänk som förstörde hela dagen. Tjejerna var med lite irriterade på vädret. Mamma red på Vinca och jag på Veronica, som minst sagt var på tårna då hon både vilade igår och för att det blåste, vilket kan spela upp dem. 
När vi kom hem igen lösgjorde mamma Vinca lite på banan, medan jag red ett lite hårdare pass. Veronica var superfin och lydde riktigt bra för mina hjälper. Jag hoppade några språng också. Inte alls mycket, bara hoppade fram lite på några små kryss och hoppade sedan 2-3 språng lite högre. Det gick superbra!
Det var en bra uppladdning inför imorgon då både Vinca och Veronica ska iväg på clear rond - hoppning :) 

Både Vinca och Gunde hoppade lite igår, och därför fick Vinca bara gå ett lätt pass och Gundi fick vila!

Jag red också Kalle. Det gick superbra! Han var lite tittig på grund av blåsten, men han kunde ändå koncentrera sig på arbetet. Jag red själv nästan hela passet i både skritt och trav! Han är så duktig, han verkar förstå mer vad jag menar med mina hjälper nu  för och han börjar tom söka sig lite nedåt i form! Duktig bebis!

Tävling i skogslotten 27/4

L.B+5 bed A:0/A:0 (105cm)

Först ut att tävla var Vinca. Hon fick bara hoppa en klass för att det skulle vara enkelt för henne eftersom hon blev ganska trött tävlingen innan när hon fick hoppa två (med grund och omhoppning). Man får se till att inte ta för mycket av så unga hästar, de ska tycka att det är kul och inte för jobbigt. 

Hon fick som sagt hoppa L.B+5 vilket är det högsta vi har hoppat tillsammans hittills, men hon ska ju hoppa L.A om två veckor och då var det skönt att ha hoppat en klass som bara var 5cm lägre innan. 

Hon var superfin! Hon var lite tjafsig på framhoppningen, men det kändes ändå som att hon lyssnade på mig. Jag hade liite dålig galopp där, men jag har svårt att få igång galoppen ordentligt ibland på framhoppningen om det är mycket folk och hon inte vill att de ska gå alldeles för nära. 

På banan var hon superfin! Hon lyssnar så himla bra på mina förhållningar nu framför hindren, så nu hoppar hon mer på styrka än bara på fart. Då hinner hon upp med benen lättare också! Vi var felfria i grunden och då fortsatte jag med en lugn omhoppning med långa fina vägar. Jag ville ta henne runt så bra som möjligt. Tyvärr rev vi sista hindret i omhoppningen för att jag tappade galoppen i svängen och då kom vi för nära, men jag är jättenöjd ändå! Som grädde på moset kom vi faktiskt 3:a! Så himla kul! Min fina Vinca!

L.B+5 bed A1/A Zonfinal Sveland Cup (95cm)

Sedan var det Gundes tur att hoppa zonfinalen i Sveland Cup. Han kändes jättefin! Piggelin såklart, men jag hade honom där jag ville ha honom. 

På banan var han superfin! Jag hade lite dålig galopp på vissa ställen, men det bättrade sig på slutet. Jag tror att det var för att jag verkligen ville vara nolla och safeade lite hela tiden. Och såklart levererade stjärnan en klockren nolla och vi var vidare till omhoppning! 

Jag hade planerat att satsa ganska mycket men utan att sätta honom i dåliga lägen. Det var egentligen inte mycket alternativa svängar, utan om man skulle rida fort fick man snåla på svängarna före hindren. Gunde var helt med på noterna och tuffade på som tåget! Felfri och snabb! Vi ledde när vi kom ut och slutade sedan på en andraplats! Därmed fick vi två blå rosetter, två plaketter, ländtäcke från sveland och en plats i den stora riksfinalen på grevagården i höst! Min duktiga fina underbara ponny! <3

L.B div I kval 1 bed A1/A (90cm)

Vid slutet på denna långa dag var det dags för lagklassen. Jag red Gunvald och var först ut i vårt lag. 

Jag kände på framhoppningen att han började bli lite trött efter mycket hoppning och lång väntan. Han hoppade ändå jättefint på banan, förutom på ett enda hinder, femman, där han hoppade lite lite för lågt och rev. Då tänkte jag verkligen på tiden och red fort! Om flera lag slutar på 4 fel blir det nämligen inte omhoppning, utan då räknas tiden i grundomgången istället. Duktiga stjärnan kämpade på trots att han var trött!

Som tur var levererade både Hanna och Jessica felfria rundor i laget, så trots att både Sofie och jag hade 4 fel (man får räkna bort ett resultat om man är 4 ryttare i laget) så slutade laget på totalt 4 fel och en välförtjänt andraplats! 



They say nothing is wasted. Either that or everything is.

Som ni kanske märker har det varit en händelserik helg när det är så dött här ;) i fredags började det roliga med Laserdome-kväll med 23 andra ryttare från Östergötland! Ett himla roligt intiativ att träffas och göra någonting utan hästar! Det var blandade åldrar, mellan kanske 10 och 18, men alla verkade nöjda och jag själv tyckte det var superkul! :D 

Sedan var Sofie hos mig hela natten och till sent på kvällen igår. Vi red massor, först red Sofie Gunde och jag Kalle. Mamma gick med också. Vi red på banan först och sedan red vi ut! Kalle har blivit så duktig att jag numera rider själv i både skritt och trav och vi kan även rida ut!!

Sedan red jag Veronica och Sofie Vinca. Vi var ute länge, säkert mer än 1,5 timme! Vi red bort till järnvägen och galopptränade för att bygga kondition och sedan skrittade vi en lång väg hem. 

Vi åkte också upp till Sofies stall och red hennes häst :)

Idag har det med ridits. Kalle och Vinca gick i skogen, Gunde skrittade jag ut barbacka och Veronica gick ett dressyrpass på banan! Hon var jättefin! Vi tränade mycket på tempoväxlingar och även mycket sidvärts, som sluta och skänkelvikningar. Världens finaste Vera!

Nu är dock mitt minilov slut och imorgon är vi tillbaka i verkligeheten. Skolan alltså..





Första maj - vårbakslag

Usch vad kallt och ruggigt det har varit idag! Så trist när man hade börjat vänja sig vid sommarvärmen! Dessutom hade det ju varit härligt med värme nu när man är ledig och verkligen kan njuta av den, men icke! Men det regnar inte iallafall, så man får väl vara glad för det lilla.. ;) 

Vi har hunnit med en hel del ändå! På morgonen red jag Gunde och mamma gick med Vinca. När vi kom hem igen fick Vinca gå ut i hagen (med tjockt täcke såklart när det är så kallt, de får inte gå med för tunna täcken när de är vana vid värme och dessutom har fällt!) och jag red Gunde på banan. Jag red inte så länge och ställde inte så mycket krav på honom, utan jag red bara lite lösgörande. Han var lite stel i början, men blev jättefin sen. 

På eftermiddagen åkte vi på clear rond med Veronica i Lycketorp. Vi hade aldrig varit där förut, men det var helt okej. Jag hoppade bara en runda på 90 cm. Det var det vi hade anmält till, men sen tänkte vi kanske byta till 1m för att hon är så fin och det skulle inte spela någon roll riktigt. Men det var inte jättebra underlag, det var lite djupt och ganska gropigt så vi hoppade 90 ändå. 
Hon var jättefin, pluppade runt hur enkelt som helst och var felfri :) Det kändes jättebra! Vi planerar att åka på en till clear rond på ett annat ställe nästa vecka också! :)

Vi har också hunnit röja massor i skogen i hästhagen, så nu har ponnysarna jättefina beten att gå på i sommar! :)

RSS 2.0