Championatet




Det blev ganska bra ändå. Kortfattat gick hon bra, dock med ett nedslag första respektive två andra dagen. Hon gjorde riktigt fina rundor, bara att jag inte riktigt fick tillbaka henne där på lördagen. På söndagen var hon nog rätt trött, att bo borta två nätter, tävla för andra dagen i rad, och att det dessutom var jättelånga banor på deras stora gräsbana tar på krafterna på små 5-åringar. Trots det gjorde hon sitt jobb, kämpade på och många språng var WOW!
 Vårt resultat ihopräknat med våra poäng räckte till en tredjeplats i söndags, en tredjeplats totalt och en tredjeplats i något som hette hööks unga talanger, en inräknad klass för ryttare under 18 år som visade hästar. Jättekul att få med så mycket rosetter hem och Vinca skötte sig riktigt bra! 


Jag ska försöka ge er en bättre utvärdering snart, bara det att det inte finns tid. Den här veckan har vi ett svenskaprov, två matteprov och jag ska också göra ett noprov som jag missade i fredags när jag var ledig på eftermiddagen. Utöver detta har vi vanliga läxor i de andra ämnena. Jag kommer nog mest vara i skolan, rida, plugga och sova den här veckan. Men ska försöka hålla er uppdaterade också!

I never thought it would be you

God morgon! Idag skulle jag egentligen varit ledig hela dagen eftersom vi ska åka ner till Falkenberg och ungponnychampionatet, men vi behövde inte åka riktigt så tidigt som vi trodde innan så jag ska till skolan en stund på förmiddagen och så åker vi vid  lunch. Det är ganska skönt eftersom jag ju har missat en del i skolan nu eftersom jag har varit ledig. 

Jag är jättetaggad inför helgen och det känns som att även Vinca är i toppform. Det skulle vara skitkul att komma hem med en bra placering eftersom jag vet att min stjärna verkligen platsar där och även som en liten revansch från förra året när det inte gick så bra för mig och Veronica. I helgen blir det ändring på det! 

Hoppas att ni håller tummarna! Jag har med mig mobilen och ska försöka ge er bra update om hur det går för oss där nere! :)



Över plattorna på Sergels torg

Veronica var riktigt fin idag! Vi höll till på banan och red dressyr. Hon var fin, men lite stel i framför all vänstersidan, så det jobbade jag mycket med, att få henne lösgjord och följsam. Förutom det gick hon super! Hon var väldigt stadig i formen, och hon har väldigt lätt för att vara lite ostadig och kan röra hivudet lite ibland. Hon var också väldigt fin i övergångarna, uppmärksam och fortsatte i form genom hela övergången.

Jag red också Gunde. Vi skrittade ut en tur i skogen med mamma och askas och Olympias medryttare. När vi kom hem igen red jag bara några varv på banan. Han har gått ganska mycket den senaste tiden, så han behövde inte gå så mycket. Jag ville mest bara checka av att han var mjuk och fin eftersom han var lite spänd igår. Det märktes inget av idag iallafall, så nu ska han få lite semester i några dagar.

Mamma red Vinca som var jättefin och vi duschade henne också. Känns bra inför helgen, ren och fin ponny!



En väska full med diamanter men du vill ha guld

Jag och Emma skrittade idag en långtur på Vinca och Aska. Det var jättemysigt. Hösten börjar komma hit på allvar nu vilket erbjuder jättefina färger på träd, men också betydligt kallare temperaturer och idag var det faktiskt frost på morgonen. Trots det fick vi dom sagt en mysig tur med glada, pigga ponnyer.

När vi kom hem igen gick vi ut med Gunde och Vera. Emma fick skritta fram Veronica lite eftersom vi tänkt att mamma skulle rida henne idag, men det tog lite extra tid för henne innan hon hann. Gunde var lite spänd och ville bland annat inte gå i ett hörn av ridbanan. Jag blir ju väldigt irriterad på sånt, men försökte göra det bästa av situationen och inte bråka med honom. Förutom den lilla detaljen var han fin. Mjuk och jobbade på riktigt. Är nöjd ändå!

Såhär såg Gundes mule ut när jag hämtade honom i hagen. Någon har ätit gräs vid ett rött hus ;)

Varför är vi allting så svårt

Vinca och jag hade idag genrep inför championatet, tog de sista sprången. Hon var riktigt fin, både på marken och över hinder. Hon är verkligen i toppform, och det är självklart super nu när hon ska visa sig från sin bästa sida! 
Vi hoppade inte särskilt högt, något hinder låg på 1m som vi ska hoppa, men annars var det lägre. I Falkenberg ska jag ha lite mer galopp i henne än vad jag hade här hemma idag pga att det ju är större bana osv. Men jag är jättenöjd med henne! Perfekt uppladdning! Nu ska hon inte gå något mer hårt, bara lösgörande och så vill vi hålla henne på gott humör! :D
Jag och finisen efter dagens ridpass haha

Veronica och Gunde skrittade jag och mamma bara runt skogen. De kändes pigga och glada, så de har återhämtat sig bra efter helgen. Gunde blir i och för sig aldrig trött, men Veronica var verkligen helt slut när vi kom hem i söndags och igår såg hon också lite seg ut. Idag var hon iallafall fit for fight igen vilket känns riktigt bra! :)

Lite update

Först och främst: Hej. Jag ber om ursäkt för att det har varit så tomt här på bloggen i några dagar, men tro det eller ej, men jag har faktiskt en ursäkt för det med ;) 
Vi åkte ju ner till Ljungby i torsdags eftermiddag och var nere 8 - halv 9 någonting. Gunvald var halvgalen i sin box då han knappt kunde se Veronica och stod och stegrade hela tiden för att kolla att hon stod på andra sidan boxväggen. Vi red lite och sen på kvällen lugnade han ner sig lite så det kändes bra.
När vi kom till husvagnen vi hade hyrt visade det sig att värmen inte var på i den och det var svinkallt. Vi fick inte igång den heller trots att parkeringsvakterna hjälpte oss att mickla med den (haha). Det kändes ju som en bra början på helgen, galen ponny och riktigt kall husvagn och dessutom var det tydligen -2 grader ute på morgonen. 7 grader var det i husvagnen när mamma och jag vaknade på morgonen, mest glada att vi hade överlevt natten.
Jag skrev ett långt inlägg på torsdagskvällen om det här, MEN det var ingen täckning knappt på hela tävlingsplatsen, så jag gav upp. 

Som tur var fick vi iallafall låna en byggfläkt de två nästa nätterna och Gunvald lugnade faktiskt ner sig. Båda ponnyerna hoppade fantastiskt och framför allt världens bästa Gunde. 6;a i l.b:n på fredagen och sedan skitpet i l.a:erna lördag söndag, annars hade jag kommit tvåa och fyra tack vare att vi hade så bra tid. Veronica fick jag något stopp med men otroligt lärorika rundor. Vi hade trots allt riktigt roligt hela helgen, men det är väldigt skönt att vara hemma igen tycker framför allt mina fina ponnyer.





Men filmen börjar om ändå

Jag red först Gunde idag. Vi skrittade fram i skogen med mamma som red på Vinca och sen red vi på banan. Han var lite småträlig i början, spänd och inte särskilt samarbetsvillig. Men med lite lirkande blev han bättre efter passets gång och i slutet var han både avslappnad och uppmärksam. Det gäller liksom att visa honom snällt, men tydligt och bestämt att nu ska vi faktiskt jobba. Jag tränade mycket på att rakställa honom, gjorde övergångar bland annat innanför spåret just för att kontrollera att han verkligen var rak. Han är så himla rolig att rida när han går som han gick idag! 

Veronica red jag bara på banan. Hon var ganska fin, men lite seg eller vad man ska säga innan hon reagerade, tex när jag skulle sakta av tog det för lång tid ibland tills hon faktiskt hade saktat av. Formen var riktigt bra och hon gick stundtals helt super! Så det kändes ändå bra! :)

Förutom ridningen har vi dessutom tvättat båda ponnyerna inför Ljungby och putsat och packat nästan allting. Det som är kvar imorgon är att packa in allt i bilen och transporten bara. Är så himla taggad, det känns som att det kommer bli superkul!



Jag väntar fast jag redan vet

Idag var det första riktiga höstdagen som jag ser det. Jag tog fram vinterjackan och red i, det var riktigt ruggigt och kändes jättekallt fast att det ändå var typ 15 grader. Jag skrittade bara ut Vinca barbacka i skogen. Jag vaccinerade mig ju idag och då får jag inte anstränga mig varken före eller efter, så därför tog vi det lugnt. Hon var pigg och det verkade som att hon tyckte att det var mysigt att vara ute på tur. Vi hade med oss Sallie som dessutom löper just nu, vilket innebär att jag måste ha ännu mer koll på henne hela tiden.

Nu ikväll har jag packat inför Ljungby och fick dessutom ett städryck som jag får ibland vilket ledde till att jag inte kommit i säng förrän nu. Hoppas att jag orkar gå upp imorgon iallafall.

Out of my mind


Fick med mig två toppar hem iallafall, båda från Gina. Rätt så enkla, men ändå lite extra till ett par jeans. Jag ville ha något lite mörkare eftersom typ hela min garderob består av ljusa kläder, och det känns ibland lite för somrigt när det är ruggigt och kallt såhär på hösten.

Wiho

 
Klar med teori och körning till moppekortet, så nu är det bara att skriva upp kvar!  Jag har pluggat lite nu, men jag tyckte att jag var så duktig, så jag ska nog gå på stan en stund nu istället innan jag ska på vaccination. Jag måste köpa ett par nya jeans bland annat :)
På vägen hem ska vi svänga förbi hööks också, jag skulle behöva en ny väst och då skulle det ju vara kul att ha den i Ljungby och på championatet! Hoppas att jag hittar något fint! :)
 
 

Why is everything black and white

Vinca var superfin idag! Vi red på banan och störst fokus låg på galoppen. Hon var skitfin redan när jag red fram, lite tjafsig i början men det nötte vi bort med övergångar. Annars var hon riktigt stadig i formen hela passet igenom. Jag galopperade som sagt mest, och jobbade mycket mer öka, minska, att rakställa på långsidan till att sedan gå in på en 10-metersvolt där hon istället ska vara böjd. Jag är jättenöjd med henne, hon gjorde det så himla enkelt och bra. Det verkade som att hon tyckte att det var kul när det hände någonting hela tiden och hon har riktigt bra kondition nu också! Känns perfekt inför championatet!

Gunvald fick hoppa lite. Han var lite springig i början, men jag tycke inte att det var så konstigt för han har inte hoppat på drygt en vecka. Han blev mycket bättre mot slutet för då fick vi in flytet och jag drev i sprången så att han verkligen kunde hoppa igenom dem. Vi ställde hindren lite ur sväng osv eftersom det är första inomhustävlingen i helgen i Ljungby. Är nöjd med min prins!

Veronica skrittade mamma fram i skogen när jag skrittade av Gunvald och sen red hon henne på banan. Sen fick jag hoppa några språng på henne för att jag ville få tillbaka känslan och flytet som vi tappade i msvb i Vingåker. Hon var jättefin, hoppade avspänt och enkelt. Vi fattar bara inte vad problemet är. Vi kommer igen i Ljunby, så det så!



Allting går upp för mig när solen går ner

Klarat mig igenom en hel skoldag, trots skoljogg och regn. Fast jag tror att musikläraren blev ganska trött på oss när vi lite halvt ballade ur ;) 

Nu ska jag ut till stallet, fast det känns lite trist eftersom det är regnigt och lite mörkt... Gunvald ska hoppas lite inför Ljungby och tjejerna ska nog också ridas idag! Ikväll är det idol och jag måste dessutom göra lite inför att jag ska köra moppe imorgon igen. 
Desto somrigare bild. Västervik i Juli... <3



Hur kunde jag va så naiv

Jag red bara Gunvald idag, och det blev ganska sent eftersom vi fixade så mycket i stallet innan och även klippte honom. Han blev superfin, fast när han blir så korthårig skimrar typ rumpan i rosa för att han har skärt skinn där. På halsen har han där emot mörkt skinn, så där är han grå. En rosa/grå mylittlepony typ hihi! 

Han har hållit på och busat i hagen hela dagen, rymt typ femton gånger ut och in i hagen, och den lilla spattigheten satt kvar när vi red. Inte när jag skrittade fram i skogen, men när jag kom hem och skulle rida på banan. I trav och skritt skärpte han till sig helt, men i galoppen höll han på och spände sig och låtsades att han var rädd för grejer. Det blev bättre mot slutet, men jag la mer fokus på traven och skritten istället för då var han jättefin! Vilade verkligen på steget och var avslappnad. Superfin!



Busy söndag

Är inne och ska äta "lunch" nu, 10 över 5. Har fixat massor i stallet och så idag, vi tvättar schabrak, packar täcken, foder, skåpet, putsar allt som går att putsa nu... Vi kommer att ha fullt upp i veckan så det är lika bra att göra så mycket som möjligt nu. Gunvald måste klippas idag och helst Vinca också. Gunde ska ridas och kanske någon mer. Jag måste dessutom plugga massor tills nästa moppgrej, annars måste jag köra en gång till, för jag vågade typ inte svänga haha...

Nöjd med dagen

Vinca är nu färdigkvalad till ungponnySM! :D Så himla kul! Hon var sjukt taggad, men vad gör det när hon är nolla?! 
Veronica fick ett stopp i l.a men fina språng, dock funkade inget i msvb. Tror vi struntar i ens tanken på SM med henne och bara har kul i Ljungby. Hon måste ju också mogna.



Every time i close my eyes

Alla hästarna i hela stallet blev ridna idag! Först red jag Gunde. Vi red mest i skogen, men jag red lite lösgörande på banan också. 
Vinca motionerade jag med Emelie som red Olympia. Vi red ut en ganska lång tur i skogen vilket uppskattades av både människor och hästar. Jag travade något varv hemma på ridbanan också, och hon var riktigt fin och samarbetsvillig, så jag skrittade av nästan direkt. 
Veronica skrittade jag ut barbacka i skogen och då följde mli med igen, fast nu på Aska. Det har varit varmt och soligt idag, så det var nog skönt för hästarna att slippa gå några dunderpass nu när de har börjat sätta päls. Framför allt Gunvald och Olympia, de ser ut som små teddybjörnar redan!




Ler du ler jag med

Wiho, fyra skoldagar avklarade, bara imorgon kvar och sen helg! 

Ska ut till stallet nu och rida lite. Tjejerna och Gunvald tror jag. Får ingen hjälp av mamma idag för hon kommer inte hem förrän ikväll. 
Får hoppas att inte Gunvald är lika jobbig idag som igår. Han har blivit superduktig egentligen med att vara själv och så, men Veronica och Vinca är brunstiga och då är Gunde skitjobbig och vägrar typ lämna de... Det gick bra när vi red, men typ i stallet var han jättejobbig för att de gick kvar i sina hagar ;) Knäppis, hoppas han sköter sig idag!



Jag somnar lycklig i natt

Jaaa! Gunvald har ju kvalat till mountain horse ponny cup-finalen, men vi har varit tveksamma till om vi skulle kunna åka för den finalen skulle gå samtidigt på Strömsholm som SM (och ungponnySM) på Grevagården. Idag fick vi ett mail om att det var flyttat! Så Gunvald hänger på till SM! Vad häftigt det skulle vara om båda tjejerna skulle kvala ungponny också. Vi hoppas på båda, och Vinca ska kunna kvala!

Gissa vem som somnar glad i natt! Jag slipper dessutom välja bort min stjärna!


Tävlingsplanering

Har faktiskt en del planer med tävlingar framöver. Det kommer nog bli stressigt och lite jobbigt att hinna med allt, men sen, i slutändan, är det värt det.

13/9 åker vi till Vingåker med Vinca som går l.b och Veronica l.a msvb.

19/9-21/9 är vi nere på meeting i Ljungby. Då får Gunde och Veronica följa med. Klasser är inte riktigt klart än, men troligtvis hoppar Gunde en l.b och några l.a:er och Veronica l.a och msvb. 

27/9-30/9 går Vinca ungponnychampionatet i Falkenberg. Det är i två dagar och går i l.b.

Målet med de här helgerna är att iallafall Vinca ska kvala till ungponnySM och det vore otroligt kul om Veronica också skulle göra det. Skillnaden är att Vinca liksom ska göra det, medans vi hoppas på Veronica, det kan gå. Gunde ska leverera bra och stadiga rundor. 



Don't ever look back

Idag red jag bara Vinca. Vi skrittade fram i skogen och sen red vi faktiskt på gärdet. Det är nyttigt för henne att träna en del på gräs nu så att hon är så väl förberedd som möjligt inför championatet. Hon var duktig, bara att hon var lite svår att hålla ihop, hon liksom travar iväg lite, blir lite lång och jag får inte ihop henne riktigt. Men det blev mycket bättre efter bara en liten stund, och galoppen var super hela passet igenom. Övergångarna är skitbra, hon har väldigt lätt för att jobba under sig och för att behålla en stadig form. -Att jobba på: mer länga korta i alla gångarter, att jag ska bli stadigare i handen och våga hålla kvar när hon går iväg lite. Är jättenöjd!

Tänkte också säga att jag är klar med teorin på moppekursen! Nu ska jag bara köra lite och sen skriva upp, wiihooo!

Puss


But if you close your eyes

För Gunvald stod det dressyr på schemat idag. Han var fin och mjuk, men lite spänd och stressad. Galoppen gick som vanligt super, men i traven och skritten spände han sig lite, taktade och höll på. Men det är bara att nöta vidare då och vara lugn själv, för då brukar han slappna av till slut. Idag kändes det dock som att jag inte fick igenom det riktigt. Tränade lite extra på att öka och länga. Det gick inte bra i början men i slutet gjorde han det riktigt bra!

Veronica fick hoppa lite. Hon var verkligen helt super i början, men sen red jag dåligt några språng så då fick hon trampa om och så, det kändes verkligen inte bra och det var liksom mitt fel. Jag hittade iallafall tillbaka till flytet ganska snabbt, och de sista sprången var så himla bra! Hon är helt otrolig när hon gör så, som en liten gummiboll. Världens bästa! Det känns riktigt bra när man märker att man själv faktiskt rider bra till hindret också! :D

På kvällskvisten red jag Aska i skogen. Det var jätteskönt, jag har känt dåligt samvete ett tag för att hon kommer i andra hand hela tiden, medryttarna hinner inte komma osv. Så vi hade det jättemysigt, hon är för underbar!!
Puss


Bara andetag och ljudet från station

Godmorgon alla fina! Idag börjar en ny vecka, nya möjligheter. Jag känner mig faktiskt riktigt taggad! Mycket ska hinnas med, jag har moppekurs på tisdag (sista gången tjohoooo), so-prov på torsdag, ska köra moppe i trafik på fredag (akta er runt linköping tack), på skoltid som tur är) och det är tävling i Vingåker på lördag. Fullt ös, som det ska vara!
 
Veckans lilla mål är att ta tag i saker och göra de direkt, istället för att skjuta upp det till sista stund. Gå upp direkt när klockan ringer på morgonen, jag blir faktiskt inte gladare av att ligga kvar. Plugga direkt när jag kommer in från stallet, istället för att "göra det sen". Samma sak med bloggen. Det låter väl bra! Hoppas att jag lyckas, tror faktiskt att livet blir lättare då!
 
Ha en bra dag!
Puss
 

Helgen lider mot sitt slut

Tiden går fort måste jag säga. Att det dessutom ska vara så svårt att använda den på bästa sätt gör att helgen glider förbi snabbare än förväntat. Inga tävlingar denna helg, men där emot marknad hela lördagen och idag har vi varit iväg till Motala och hoppar Vinca på gräs.

Måste säga att hon var superfin! Lite piggare och lite svårare att hålla ihop, men det är ju klart att hon vill springa när hon i princip är ute på ett stort gärde. Provade att hoppa både bank och pulvermangrav, det är ju lika bra att passa på när man kan för helt plötsligt kommer det på träning. Hon tyckte att det var skitkul och gick tillochmed upp på banken självmant och hoppade ner när hon skulle skritta lite mellan två varv, haha gulle. Hoppade vanliga hinder gjorde hon också, så det bara smällde om det! Så det känns väldigt bra inför ungponnychampionatet i falkenberg som vi nu har bestämt oss för att åka på sista helgen i september. Världens bästa Vincelink.

För Veronica stod dressyr på schemat och hon var riktigt fin! Hon har börjat ta stöd på bettet mer nu vilket leder till att hon går i en stadigare form. Superkul! Vi känns som värsta dressyrekipaget när vi är som bäst, förutom att jag inte använder lindor förstås! Nån måtta får det ju faktiskt vara ;))

Gunvald fick rejsa lite stubbåker och när vi kom hem mjukade jag bara upp honom lite i alla gångarter. Han var förvånansvärt sammarvetsvillig, han brukar bli lite bekväm när han har fått gå lite som han velat innan, men idag gjorde han matte nöjd! :)

I fredags fick alla ponnyerna nya skor så de är fit for fight inför höstens tävlingar. Vi är på gång helt enkelt!

Puss

Vinca dötrivs i sin nya skogsdel i sin hage, var tvungen att bjuda på en bild på den lilla stjärnan!


We all get lonely days

Började med att rida Vinca idag. Vi skrittade fram i skogen och sen höll vi till på banan. Hon var superfin! Så bra har det inte gått på länge! Hon går och tjafsar en del i munnen, men idag red jag med stadig hand hela tiden, höll kvar när hon drog och drev framåt hela tiden. Hon blev mycket stadigare i formen då och slutade dra i tygeln, koncentrerade sig mer på mig och arbetet. Jag var också väldigt noga med att hon inte skulle förböja sig i högervarvet och att hon verkligen skulle vara vänsterställd till vänster, bytte varv ofta och gjorde mycket övergångar just för att hon ska behålla formen hela tiden. Är riktigt nöjd! Jag hoppade några små skutt också, absolut inget högt eller mycket, utan bara så att vi inte skulle bli ringrostiga. Hon var fin och det känns som att jag börjar få mycket bättre koll på galoppen nu med!
 
Jag red även Gunde och då följde mamma med på Veronica. Gunvald var fin, var stadig i formen och mjuk från början. Jag lade mest fokus på galoppen, lite öka, länga, hålla samma tempo på långsidorna... När han var varmt i kläderna hoppade vi också, inte jättehögt, men han fick i alla fall svänga lite vilket han tycker är hur kul som helst! Det jag måste tänka på är bara att driva genom sprången, framför allt på oxrarna och att jag inte får svänga för tidigt, i sprången, eftersom han är så himla uppmärksam och snabb i vändningarna händer det lätt att han tar med sig en bom. Men han var väldigt fin, jag är jättenöjd med min lilla prins!
 
Puss
 

I stay up day and night

 
 
Det blev, som jag kallar det, nattridning idag igen. När jag går moppekursen så slutar den halt 7 = jag brukar vara hemma runt halv 8 och sen ska jag rida. Men det är bara en gång kvar + lite körning men den kommer jag göra på skoltid.
 
Jag red på Gunde och mamma red på Veronica. Vi skrittade fram i skogen, och då följde pappa med och gick med Vinca. När vi kom hem igen red vi på banan. Gunde var fin, om än något okoncentrerad. Det kändes som att han var på humör att hitta på något bus, men som tur var höll han sig på marken och gjorde som han skulle. Jag red mest lösgörande, stora volter, mjuk och fin... Mamma fick till Veronica fin också! 
 
De dagarna jag inte hunnit blogga på har jag ridit mycket på gärden och i skogen. :)
 
 
puss
 

Fina små tjejer

Släppte ihop Veronica och Aska imorse! Aska har kommit på ett sätt att ta av sig munkorgen på, så hon får i sig för mycket gräs i hennes, Gundes och Olympias hage, så hon får gå i Veras som är mer nerbetad. Veronica blev jätteglad att ha en kompis och följe med Aska vart hon än gick haha! Så himla söt!


Konfirmerad

Tack för ett härligt år med världens bästa grupp!


RSS 2.0