We didn't come for money

Båda pållarna gick super idag! 
Jag red först Veronica, skrittade ut och sen red jag på banan. Jag ville liksom ha henne avspänd och fin, men ändå uppmärksam och att hon skulle lyssna ordentligt när jag sa att hon skulle framåt eller vänta. Hon fick hoppa några språng också, jag tycker att det är skönt att checka av lite innan tävling. Hon kändes jättefin! Den galoppen vill jag ha imorgon på tävlingen, bara jag kommer ihåg att inte rida ut henne på långa galoppsprång.

Gunde fick samma upplägg ungefär. Han kändes jätteladdad, jag tror att han tycker att det är kul att också få stå i centrum. Imorgon ska jag hålla ihop honom och hoppas på att han lyfter ordentligt på benen!

Det blir inte så tidigt, vi planerar att åka först runt kvart i 10. Det är inte så mycket starter, men jag rider min första start i den tredje klassen, som vi inte tror kan börja före 11. Gunde ska som sagt bara få hoppa l.b och Veronica ska bara hoppa l.a! :)



Äntligen har våra klasströjor kommit!







Det var ganska roligt idag när alla i klassen gick omkring i klasströjorna.. Vi är dessutom de första i nian i år som har fått hem de, så det känns lite roligt att vi är först också ;) 
Nu har jag iallafall slutat och det är helg! :D imorgon är det tävling med Gunde och Veronica, så jag ska snart ut och rida och fixa! :)

Det är som att vänta utan längtan

Oj vad det var tomt här! Och sent är det också.. Jag blir helt enkelt omotiverad till allt och går igenom dagen som en zombie. Haha nej, inte riktigt, men jag känner mig inte helt 100. Jag tror mest att det beror på det här tråkiga vädret. De är grått och fuktigt överallt. Grått, grått, grått. Det är häftigt hur mycket vädret påverkar oss egentligen. Hade det varit strålande solsken hela veckan hade jag nog suttit här och skrivit att livet leker!

Iallafall så har ju hästarna hållits igång ordentligt. Även fast jag är seg och tråkig så får jag ju liksom pigga upp mig och gå ut till stallet. Dock så brukar humöret vända ganska fort när jag kommit ut dit. De är så härliga de små liven, får en alltid på gott humör genom att bara se söta ut eller genom en buff på axeln!

Idag red jag först Gunvald och mamma red Vinca. De fick bara gå ut i skogen och mysa. Vi travade lite också, men det var mest skritt. De verkade pigga och glada som alltid! 

Veronica red jag bara på banan. Hon ar väldigt fin, mjuk och avspänd, men ändå med det där go:et som jag vill ha när hon bara vill arbeta! 
Det var ett pass när man bara glider runt och njuter. Allt funkar och man behöver inte tänka så mycket. Det blev mycket tempoväxlingar, övergångar, skänkelvikningar och så körde vi lite förvänd galopp på slutet också. Jag är jättenöjd med henne, känns bra inför lördagens tävling! :D



Ut och rida

Vi fick tyskan inställd idag pga att vi inte hade någon lärare, så skönt! Vi fick dock lite hemuppgifter, men hellre det än att sitta och nöta i skolan hela tiden. Jag åkte moppe idag också så kom hem direkt! :)

Idag ska iallafall Gunde och Vinca ridas. Nu när jag fick lite extra tid kanske jag hinner frisera Gundi lite också, han ska ju tävla på lördag och ser ut som ett troll ungefär. Manen är hur lång som helst! Men nu ska tävlingsponnyn komma fram igen!
Den här och jag taggar i soffan. Haha Sallie är nog världens lataste hund ;)

Hoppträning 25/2

Idag hoppade jag Gunde lite på banan när jag kom hem från skolan. Vi har bara tre hinder uppställda ännu (det är ju liksom inte ens mars än!), men han fick hoppa lite iallafall.
Han tyckte att det var väldigt kul! Han låg på och ville verkligen hoppa, men det ser jag bara positivt! Vi satt och pluppade över de här små hindren ganska länge och bara försökte få hon att galoppera med jämna och hela galoppsprång. Sedan fick han hoppa lite högre, och jäklar vad han hoppar då! Det är lite roligt, för han hoppar bara med bättre och bättre teknik för varje år som går, i samma takt som hans självförtroende växer. Idag flög vi en över en oxer på 1,15 och det kändes hur enkelt som helst! Min lilla stjärna, det känns härligt att han är i form! :D

Sedan åkte vi iväg på hoppträning med Veronica. Hon var också väldigt fin! Vi jobbade på linjer med bommar, först var det bommar och sedan 6 galoppsprång till ett räcke och sedan var det en oxer och sen på båge med 6 eller 7 galoppsprång ner till bommarna igen. Det var bra träning att reglera, för på första linjen fick man rida lite fram och på den andra fick man ta tillbaka lite. Veronica var väldigt fin och lydig. :)
Sedan fick vi hoppa en liten serie, unger som en kombination med ett kryss, en bom och sedan en kryssoxer. När vi hade hoppat den satte vi ihop allting och då la vi till en kombination och ett till räcke också.
Första rundan med Veronica hade jag lite för dålig galopp vilket gjorde att hon blev lång, och när jag då ville ha ett galoppsprång till hoppade hon av, jag kom i otakt och då rev hon. Sedan stannade hon när vi kom på helt fel avstånd in i kombinationen eftersom vi helt enkelt tappade lite fokus och rytm efter att hon rev. Då fick vi börja om helt istället, och då gick det mycket bättre! Då hoppade hon felfritt och var jättefin, när jag har galoppen och rytmen är det hur enkelt som helst! Den känslan ska jag ta med mig! :)
Jag är jättenöjd med henne idag, hon skötte sig jättebra! :D





The fears that once controlled me can't get to me at all

Idag blev det som sagt sen ridning efter årsmötet, vi kom ut först vid 8 på kvällen och red, men det var inte så farligt för banan vad jättebra och där kan man ju tända :) Jag red på Veronica och mamma red på Vinca. 

Veronica var jättefin, hon kändes mjuk och liksom lätt att rida. Jag tränade mycket på att rida några meter innanför spåret för att verkligen tvingas ta med mig yttersidan och hålla henne rak. Det blev också mycket övergångar. Jag är jättenöjd med henne, hon var så himla fin och följsam! Jag red dock inte så länge för att hon ska hoppträna imorgon och jag ville sitta upp på Vinca lite också.

Vinca kändes med fin. Henne vill jag få ihop lite med mer energi, nu när man kortar upp henne tappar hon nästan all energi och står mest och hoppar på stället. Jag vill att hon ska fortsätta med samma stora, fina rörelser utan att bli lång. Jag vill också få henne i en stadigare form, hon var lite vinglig igår och även i början idag, men mot slutet hade jag ett fint, lätt, jämt stöd i båda tyglarna. Vi ska också träna vidare på att få ihop henne till den där korta, men ärtiga galoppen när hon vara väntar på vad jag ska be henne att göra. 
Det kommer bli jättekul att träna vidare med henne nu, för hon är så himla fin!



Årsmöte

I eftermiddags efter skolan fick jag skynda mig att ta in hästarna och sen åkte vi snabbt till Vreta för att vi skulle ha årsmöte med klubben. Vi hade först bestämt att jag skulle vara hemma och rida och att mamma skulle gå när hon ändå var på väg hem från jobbet, för jag hade ingen som kunde skjutsa mig. Sen så kunde pappa köra in mig så då kunde jag gå ändå! Dock så fick vi rida på kvällen när vi kom hem, men mamma hjälpte mig så det gick bra ändå! :)

Det var jättekul på mötet iallafall, hela våran ponnyliga var där och vi fick bland annat blommor för våra fina insatser på tävlingsbanorna under 2013 och för vårt guld i lag-DM! Jag och Hanna fick också fina påsar med en boxväska i för att vi hade representerat våran klubb på SM, med lite saker i, bland annat ett jättefint pannband som Gunde kommer glänsa i!  Så himla kul, roligt att bli uppmärksammad för att man har gjort något bra under året!

Vi planerade också vårens lag, vi ska tävla div I i år. Då ska vi få broderade Vreta-schabrak och även broderade tröjor! :D




Lag-DM guld 2013

Not a footprint to be seen

Idag har det varit full upp hela dagen. Vi åkte bil i mer än 8 timmar igår, och jag kan knappt sitta still så länge. Usch, det bara kryper i benen och man vill ut! Men vi kom hem ändå och då var det härligt att få träffa mina fina stjärnor efter flera dagar! Skönt att få längta lite efter dem!

Idag började jag med Veronica. Vi skrittade fram i skogen och då gick mamma med Viola också. Sedan red jag på banan. Hon var väldigt pigg eftersom hon har vilat en hel vecka nu pga att hon blev vaccinerad förra helgen. Men hon jobbade på riktigt fint ändå. Jag ville bara låta henne få jobba lite i låg och mjuk form i alla gångarter, satte inga krav på henne, utan ville bara att hon skulle få komma igång lite mjukt.

Sedan red jag Viola på banan. Hon har stått i några dagar nu när vi har varit borta också, så hon var med piggelin! Stundtals fick jag henne så till arbete så att hon var riktigt fin, men hon hade lite för mycket överskottsenergi annars. Inte så konstigt i och för sig, när hon har stått i flera dagar. 
När jag red Viola kom också Magdalena och hennes barnbarn Erik, så han fick rida lite på henne sen. Han var jätteduktig, skrittade runt på henne själv och fick henne att göra precis som han ville!

Sedan kom ju Vinca tillbaka, så jag red på henne ett varv. Det var jättekul, jag har verkligen saknat henne! Jag satt och log hela ridpasset!
Jag red några varv på banan när vi hade gått ett varv i skogen och hon kändes jättefin! Jag red mest runt för att känna lite på henne, och hon var pigg och lydig. Ska bli jättekul att få sätta igång henne nu!

Till sist red jag Gunde, bara på banan. Han har gått några gånger nu när vi har varit borta, men han kändes lite spänd så jag satte inga större krav på honom, utan lät honom mest pinna på i låg form. Han kändes fin, men som sagt ganska spänd och då är det bäst att låta honom mjuka upp sig och springa av sig lite och fortsätta nästa dag :)

Nu har vi alltså Gunde, Aska, Veronica och Vinca i stallet. Viola fick följa med Magdalena hem, för även fast att hon är jätterolig att rida och att vi båda har lärt oss mycket på den här tiden hon har varit hos mig nu, så är jag för stor för henne och hon skulle ha det roligare hos en mindre ryttare. Jag skulle ju egentligen bara haft henne i utbildningsyfte över jul, men hon blev uppenbarligen kvar längre ;) Fina lilla Viola, hoppas att vi hittar någon liten som kan ha roligt med henne! 

Nu är ju också sportlovet slut och jag ska till skolan imorgon... Det känns jättekonstigt, jag hade gärna haft lov en vecka till. Men jag har hunnit med mycket det här lovet och dessutom är det ju inte så långt kvar till påsk! :)



Äntligen!

Nu är hon hemma igen, min fina fina Vinca!


En snöig sista dag

Idag åkte vi skidor för sista gången för den här gången. Det känns lite tråkigt, men jag har faktiskt längtat hem lite och det kändes precis lagom med tre skiddagar. Vi kom ju faktiskt i tisdags och åker hem först imorgon, så det blev ändå fyra kvällar i stugan :)

Idag har det dock inte varit särskilt roligt väder, det har snöat och blåst jättemycket, så det var isigt och alldeles för mycket snö om vart annat i backarna. Men vi är nöjda iallafall :)


Ännu en skiddag

Ja, även idag har vi roat oss i backen. Dock så gick det lite segare idag efter igår. Nä skämt å sido, men jag känner lite träningsvärk idag, framför allt i ryggen och i armarna faktiskt! 
Idag åkte vi på ett annat fjäll, lite närmre där vi bor. Det var väldigt fina backar på morgonen, när det var nypistat, men fram mot eftermiddagen blev det lite isigt och halkigt. Det har varit molnigt och dimmigt, men vi är glada ändå! 





Gonna need a spark to ignite

Idag har vi bara åkt, åkt och åkt skidor. Vi var i backen när de öppnade liftarna kl 9 och åkte hem när de stängde kl 4. Det var fina backar, väldigt långa vilket jag tycker är kul och ett stort plus var att det inte alls var särskilt mycket folk, trots att det är sportlov! Vi stod nästan aldrig i kö till liftarna. 

Nu är jag dock jättetrött, jag gick ju upp 6 igår morse, somnade sent igår kväll och kunde inte sova ordentligt i natt.. Dessutom blir man ju helt slut, för man står ju faktiskt upp flera timmar i sträck när man åker skidor! 

Jag har dessutom fått lite rapport om våra djur där hemma och de sköter sig. De tycker nog att det är skönt att slippa ha oss över sig hela tiden, haha! Jag börjar dock sakna de nu, det blir sån skillnad för mig när jag är van vid att ha dem runt omkring hela tiden. Men jag tror att det kan vara bra att få lite distans och få märka hur mycket man tycker om dem!




Mot fjällen

Sitter just nu i bilen på väg till fjällen. Vi har åkt en stund, drygt 2 timmar, men det är en bra bit kvar. 
Jag var uppe med tuppen imorse och red Gunde. Vi kom ut lite innan 7 och red därför i soluppgången, vilket var jättemysigt. Jag hade hoppats att det skulle gå att rida på ridbanan, men det var fruset i marken så vi fick gå ut i skogen istället. 

Nu under de dagarna vi är borta ska Gunde ridas några gånger, och kanske även Viola. Askas medryttare skulle komma någon dag också. Det är bara lilla Veronica som får semester helt för hon är vaccinerad :)
Bild från imorse. Så himla fint!

Let's be alone together

Idag har det varit väldigt härligt väder, solen skiner och snön bara smälter! Så härligt! Om det inte vore för leran hade jag varit väldigt nöjd ;)

Jag började med Gunde idag. Vi skrittade fram i skogen tillsammans med Aska och hennes medryttare, sedan fick han jobba lite.
Han kändes jättefin! Stod inte emot idag som igår, utan trampade på ordentligt. Han kändes väldigt mjuk och fin, men var lite överladdad idag.
Vi passade också på att hoppa lite! Han har fått galoppera över några kryss någon dag, men annars har han inte hoppat på över en månad. Som man kan tänka sig blev han jätteglad! Han kändes jättefin och hoppade riktigt bra! Och jag kan inte annat än le när jag hoppar honom, för han gör det med sån glädje! Min fina fina stjärna, nu är vi igång!
Idag anmälde jag också Gundes första tävling för året! Det blir i Mantorp den 1:a mars tror jag det var, bara en l.b. Veronica får hoppa en l.a då också :)

Sean red jag Viola. Hon fick bara gå lite på banan. Hon var pigg och glad som alltid, men hon jobbade också på riktigt riktigt bra! Jag kunde verkligen jobba ihop henne ordentligt, både i trav och galopp. Jag galopperade över ett kryss också, och då var hon jättefin, väntade jättefint på mig så jag behövde bara räta på mig. Jag är jättenöjd med henne! :)



Say something I'm giving up on you

Känns faktiskt som att jag har hunnit med en hel del idag. Det är så skönt att verkligen ha en fixardag lite då och då. Idag har vi tagit ner hö och halm, vårstädat stallet, jag har raspat Askas hovar, ridit osvosv. Mellan det hann vi faktiskt in och tittade lite på OS när Sverige tog guld i herrstafetten! Sååå kul! Jag tycker faktiskt om att titta på sport, jag är säker på att om jag inte hade ridit hade jag varit väldigt engagerad i någon annan sport, men nu är ju ridning världens bästa sport (man får hålla på med hästar och det är dessutom inte döjobbigt ;)). 
Jag har också packat och vi har fixat extra, för vi ska åka till fjällen på tisdag så då är det skönt att ha allting klart!

Ridningen idag då. Först red jag Gunde och mamma gick med Veronica. Vi gick inte så långt, men vi gick iallafall ner till kanalen och gick där lite. Vi vill dock helst inte gå över bron med de skodda hästarna (det är halt och de kan fastna med skorna) så vi gick bara på våran sida.
När vi kom hem igen red jag Gunde på banan. Han var jättefin, men lite motig då det var väldigt blött och han gillar inte när det skvätter så mycket. Annars var han väldigt mjuk och kändes lydig. Det känns inte som att han har tappat så mycket nu under sin lilla viloperiod, men jag ska rulla lite extra i galopp varje pass nu så att han får riktigt bra kondis igen. Det är så himla kul att vara igång med honom igen, man har saknat att hinna jobba honom ordentligt!

Sedan red jag Aska och mamma gick med Viola. Vi gick ut ett varv i skogen. Det var jättemysigt, för solen tittade fram och det har smält så himla mycket nu, snacka om vårkänslor! Jag kunde trava och galoppera lite på en väg och Aska kändes finfin! Hon har fått lite mycket mat på sistone ser det ut som, för magen är rund och go', så hon behöver lite motion ;) 
Viola och Aska tycker dessutom väldigt mycket om varandra, så de tyckte att det var mysigt att få promenera ut tillsammans!




Fina tjejerna!

Både Viola och Veronica gick superbra idag! Viola fick ett respektive två pet i l.c och l.b, men jag är ändå jättenöjd med henne, hon var så himla fin!
Veronica var inte i en bom på hela dagen.  Jag satsade ganska mycket i båda klasserna, och oj vad hon levererade! Vi kom tvåa i l.b och trea i l.a, så jag är jättenöjd! Nu är vi på gång!



I was left to my own devices

Mamma och jag red ut på tjejerna idag, dvs Veronica och Viola. Först skrittade vi fram i skogen och sedan red vi på banan.
Viola var lite väl taggad i skogen, men sen när vi kom hem och jag kunde jobba henne ordentligt var hon superfin, lyssnade på minsta lilla förhållning. Hon bjöd väldigt fint framåt och jag hade verkligen ett jämt stöd i båda tyglarna. Jag fick inte heller känslan av att jag tappade yttersidan i något varv. Det blev mycket galoppjobb idag med fokus på att hålla ihop henne och lite öka minska. Jag är jättenöjd med henne, för hon var verkligen jättefin! Bättre än vad det hat känts på ett tag nu! :)



Nu vill jag uttrycka det i klartext

Idag gick det att rida på ridbanan ordentligt! Det var visserligen blött och det var några snöfläckar kvar här och var, men ändå! :D 

Jag började med att rida Gunde. Mamma gick med Viola och Askas medryttare red på Aska. Vi skrittade fram en liten tur i skogen och sen red vi på banan. Mamma longerade Viola då också. 
Gunde var jättefin! Han var mjuk och tyckte att det var roligt att få arbeta ordentligt. Han tyckte dock att det var lite för blött och var nog lite rädd att det skulle vara halt, så han var lite spänd och stod emot lite i galoppen. Annars är jag jättenöjd med honom! Han fick galoppera över ett kryss också och då blev han jätteglad! Han har inte sett hinder sen snön kom, så han är nog riktigt taggad nu! :)


Veronica fick också jobba lite idag. Det känns som att det var hur länge sedan som helst som jag red ett ordentligt dressyrpass, så det var verkligen skönt att kunna jobba igenom henne ordentligt!
Hon var jättefin, mycket finare än vad hon varit på länge. Hon var väldigt avspänd från början, vilket gjorde att jag kunde trycka på ordentligt och hon blir så himla härlig då, världens flashigaste rörelser! Det mesta var riktigt bra, så vi fortsatte att nöta på med övergångar, i det här fallet främst galoppfattningar och mycket med tempoväxlingar. Jag är jättenöjd med henne idag och hoppas att hon kommer fortsätta vara så fin fram till tävlingen! :)



Hoppträning med Viola 11/2

I eftermiddags red jag på Veronica och mamma red Gunde. Vi skrittade fram u skogen och sen red vi faktiskt lite på banan! Det var jätteskönt, vi har inte kunnat rida där på jättelänge, så det var som en dröm, haha ;)
Veronica kändes jättefin! Hon var mjuk och stadig, men jobbade inte riktigt ut rörelserna eftersom hon tycker att det är lite äckligt när det skvätter upp vatten på henne när hon går. Jag är jättenöjd med henne, får hoppas att vi kan trimma på banan mer nu inför tävlingen!

Sedan åkte vi iväg på hoppträning med Viola. Det var en ganska lik träning som Veronicas i söndags, bara att det var fler hinder. 
Viola kändes jättefin! Hon har börjat hoppa mycket bättre nu, har språngkurvan mitt över hindret och börjar verkligen förstå det här med att vänta på hindret. Det vi jobbar som mest med nu är att få fram och upp den lilla näsan som gärna knäpper av och är lite mellan frambenen. Jag tycker dock att vi fick till det riktigt bra idag, hon börjar förstå vad jag menar. 
Vi fick hoppa ganska högt, mellan 90 och 1m låg nog de flesta hindren på. Det känns ganska skönt att hon gör det så himla bra med tanke på att vi ska hoppa som högst 90cm på tävlingen! :)



For the first time of forever

Viola fick promenera ut en tur i skogen idag. Nu när det har börjat smälta ordentligt är det för blött för att man ska kunna rida på gärdena, så det fick räcka med grusvägarna. Förhoppningsvis smälter det fort nu så att ridbanan går att rida på om några dagar!

Vi hade med oss Sallie ut i skogen också, men hon var väldigt snäll och lugn så ju kunde trava och galoppera en hel del! Och det blev några vändor fram och tillbaka på vägen. Viola var fin, men lite väl på. Det är lite svårt när man inte kan gå in på en volt och jobba igenom henne ibland, men man får göra så gott man kan. Mot slutet fick jag verkligen igenom henne ändå kändes det som, jag kunde ställa henne åt båda hållen, hon fattade den galoppen jag bad om och gjorde fina övergångar. Imorgon vankas hoppträning med henne :)

För övrigt var idag en sån där dag man helst inte vill gå ur sängen. Jag har känt mig trött och irriterad och det här äckliga vädret gör det ju inte direkt bättre. Dessutom har jag varit för varm och för kall om vart annat hela dagen. 
Som tur är blir det ju genast bättre när man kommer ut till sina stjärnor. Framför allt Veronica, hon stod och slickade på mina händer och min jacka, pussade mig i ansiktet och var helt enkelt sådär gosig som hon kan vara. Då blev dagen helt plötsligt så mycket bättre!



Memory box

I år har jag börjat med något som jag blev tipsad om av en kompis, en memorybox. Om det är något som har hänt som man tycker är extra roligt eller viktigt att minnas så skriver man det på en lapp och lägger den i asken. Sedan ska man ta upp alla lappar på nyårsafton och helt enkelt få minnas det man tycker är det viktigaste som har hänt under året. :) 

Hittills har jag faktiskt inte skrivit så mycket, men mitt liv kanske blir mer intressant snart, haha ;)

Såhär ser min ut, men man får ju välja som man vill. Man kanske vill göra en egen ask eller bara lägga lapparna i en skål, bara fantasin sätter gränser! Men något som jag har kommit på och gör är att jag skriver datumet på lappen, så att jag kan läsa alla minnen i rätt ordning :) Men som sagt, det är bara fantasin som sätter gränser...



Hoppträning Veronica 9/2

Idag var vi iväg på hoppträning med Veronica på Sjögestad. Hon var lite stel i början, men eftersom det var en väldigt lång framridning hann jag rida igenom henne ordentligt och då blev hon jättemjuk och fin. Vi galopperade mycket över bommar i början och i början hade vi lite för långa galoppsprång vilket gjorde att vi ofta kom fel på bommarna, men när jag verkligen började komma åt och jobba henne blev hon superfin!

Sedan jobbade vi mycket över en bom och ut till hinder. Vera kändes jättefin och jag hade stenkoll på galoppen. Det var roligt, för trots att det inte var så många hinder så fick vi hoppa ganska högt, och hon hoppade verkligen fantastiskt! Flera språng låg upp mot 1,20, och hon liksom bara flög över. Det är härligt att något som har känts så svårt för inte så länge sedan nu känns lekande lätt! Världens finaste prinsessa!



Let the storm rage on

Imorse (eller man kanske borde säga i förmiddags) red jag och mamma ut på Viola och Gunde i ösregnet. Nu när det är så blött kan vi inte rida på gärdena längre, så vi red bort till järnvägen istället. Det är en grusväg som är flera kilometer lång och bara går rakt fram. Det är jättebra att bara kunna ligga och rulla på i galopp, framför allt konditionsmässigt, men det är ju också jättebra att träna på att ha hästen rak och det är bra för tex Viola att man ser till att hästen går i samma tempo hela tiden. 
Viola kändes jättefin och hon lyssnade väldigt fint och lätt på mina förhållningar. Hon tyckte nog att det var skönt att bara få galoppera av sig lite utan alldeles för mycket krav på sig. Mysigt var det också, eller iallafall om man bortser från att det ösregnade och att vi var helt genomblöta när vi kom hem igen... ;)
Bilden är från igår när jag red Veronica på järnvägen. Bara lång grusväg så långt ögat når :)


Shopping

Efter dagens hoppträning åkte vi in till stan, framför allt för att handla kläder tills vi ska till fjällen på sportlovet, men vi hann in en sväng till hööks på deras rea. Nästan alla kläder i min storlek var slut, men vi fick med oss ett schabrak och ett par benskydd iallafall.

Sedan, istället för en skidjacka, så blev det en jacka som jag ska ha till tävling från team sportia. Jag är jättenöjd med den, så himla snygg! Jag ska bara prova den med västen under, så den inte är för liten. :) Jag ska försöka ta kort på den och visa upp den här på bloggen snart!

Nu har vi tittat på slutet av världscupen och klockan 7 är det ponnyakuten! Och imorgon är det måndag igen... Men det känns ändå som att jag har hunnit med väldigt mycket den här helgen. Nästa vecka har jag ju dessutom lov, så man kan väl stå ut en skolvecka till :)
Bild från igår. Vi smälte choklad och doppade frukt i, så gott! Och det känns inte så onyttigt bör det är frukt dessutom! ;)


Fina stjärnorna

Lunchpaus i solen :)




End of the night is going down

Vi bestämde oss för att låta ridningen vara idag då det öste ner snöblandat regn hela eftermiddagen.

Istället blev det lite extra stallfix, pussade massor på de och så fick alla tjejerna snygga till sig lite. Aska klippte jag bort "skägget" på,för hennes huvud såg så stort ut, klippte svans, mellan öronen osv.
Veronica och Viola ryckte jag manarna på, klippte de lite och så flätade jag ner Violas man. Allt måste ju vara tiptop nu när tävlingarna börjar komma igång!



Blir en tidig kväll ikväll

Usch... Har känt mig tjurig och tråkig idag hela dagen. Irriterat mig på det mesta och inte kunnat koncentrera mig ordentligt. Jag tror att det beror på att jag hat stannat uppe för länge två dagar i sträck, jag känner verkligen om jag har fått för lite sömn! Men jag kunde ju inte missa finalveckan i Paradise Hotel ;) Jag har följt det sedan innan jul, men jag brukar alltid titta på avsnitten dagen efter så att det inte blir så sent, men jag ville ju se rätt dag nu på finalen när alla pratar om det i skolan och så.. Nu är det slut iallafall och det är ganska skönt, för nu har jag inget som jag känner att jag "måste" följa!

Men det blir en tidig kväll ikväll. Ska fixa lite här inne nu och sen ska hästarna få kvällsmat. Efter det sover jag nog gott :)




Can't remember to forget you

Idag började jag med att rida Viola. Vi red ut och sen när vi kom till volten fick hon jobba lite där. Hon var jättefin i början, väntade väldigt bra på mig och gick i en stadig, fin form. Eller hon var i och för sig fin hela passet, blev lite att hon ökade tempot lite då och då när vi ridit en stund.
Jag jobbade på mycket med övergångar och tempoväxlingar. Det var dock lite svårt att rida idag när snön är lite halkig. 

Jag skrittade också ut Veronica och hade med mig Sallie. Det blev dock jobbigare än vad jag tänkt mig, då det sprang omkring folk på ett gärde som jag red på, precis bredvid vägen. Då fick jag hoppa av, för jag vågar inte riskera något, framför allt inte precis vid vägen. Annars gick det ganska bra ändå. Jag jobbade henne lite i skritt och hon kändes fin! :)


 

Till en dag som idag

Idag gick jag och mamma ut på tur i skogen. Jag red Veronica och mamma red Gunde. När vi kom upp till volten red vi där en stund. Veronica var jättefin stundtals, men lite då och då var hon lite svår att trycka på ordentligt och då går hon på lite utan energi. Men det var ganska svårt, för det var lite halkigt och tråkigt på snön.
 
Jag jobbade på mycket med tempoväxlingar och övergångar. När jag fick henne att trampa på ordentligt var hon suuuperfin! Då kände jag verkligen att hon jobbade på med hela kroppen, precis som jag vill ha henne! :)
Ge mig sommar<3
 

Hoppträning Viola 5/2

Igår var vi som sagt iväg och hopptränade Viola. Hon var riktigt fin, väntade på mig hela tiden, var mjuk och tog stöd på bettet.
 
Träningen började med en gemensam travövning, bara för att lära oss vägarna till en övning som vi sedan skulle göra i galopp. Vi hoppade ett S, alltså en bock på långsidan, in till ett räcke snett igenom och sedan ut på ett hinder på den andra långsidan. I början, för att komma igång ordentligt gjorde vi också volter mellan varje hinder.
Viola gick jättebra, hon väntade väldigt fint på mig hela tiden. Det jag skulle träna på att försöka komma loss ordentligt från handen i språnget och att inte vrida mig i språnget.
Vi hoppade faktiskt ganska höga hinder på den här övningen, så hon fick hoppa upp emot 1m i alla fall. Hon var inte i en bom! Två gånger efter varandra gjorde hon övningen helt, helt perfekt!
 
Efter det red vi en övning med längre vägar, låånga linjer. Oxer till räcke och sedan bock till trippelbarr. Det låg också på drygt 90 cm. Hon var superfin, verkligen! Jag är jättenöjd med henne och det känns verkligen som att hon är redo att debutera l.b i Mjölby om knappt två veckor! :)
Ett år sedan ungefär. Sååå mycket har hänt!
 
Jag red också Veronica och mamma longerade Gunde innan träningen och de var fina! Gunde är nog bara rädd för att halka och inte är halt egentligen, för när han travade på snön kunde han minsann trava på! Haha gulle!
 
 

So you wanna play with magic

Jag fick sluta tidigare idag, så jag hann rida en häst mer än vad jag hade tänkt mig i solen! 

Det fick bli Viola, vilket var skönt eftersom det kändes igår som att hon skulle behöva bara trimmas lite. Jag bara på gärdet, och inte heller särskilt länge eftersom jag bara ville göra en "avcheckning". Hon tränade ju igår och ska även träna imorgon.
Hon vag väldigt fin! Jag fick henne precis där jag ville ha henne, framför allt i galoppen. Hon är så himla enkel att rida när jag får tillbaka henne så att hon väntar hela tiden och att jag får rida henne framåt istället! Det är så roligt också när jag börjar få henne som jag har jobbat för att få henne nu hela tiden! :) Det ska bli kul att hoppa henne imorgon när hon gick så bra idag! 

Sedan red jag ut Gunde med Aska och hennes nya medryttare + hennes mamma. Vi red en ganska lång tur och skrittade nästan hela tiden, men vi travade en liten bit. Tyvärr kändes Gunde inte riktigt fräsch, nästan halt :( Men han "brukar" vara lite stapplig såhär års, så jag tror att han tyckte att det var halt och behövde därför ta pyttesmå steg, för han var inte varm eller tjock i något ben. Någon gång har han sträckt sig för att han har halkat i hagen också, men i det här fallet tror jag faktiskt att det beror på att han var rädd att halka. Han får iallafall vila imorgon så hoppas jag att han känns fin på onsdag! :)

Förutom stallet har jag också roat mig med att plugga till ett so-prov jag har imorgon! Är ganska stolt över mig själv faktiskt!


Banhoppnigsträning 2/2

Idag var vi på banhoppnigsträning med Veronica och Viola på Sjögestad.

Veronica var först. Hon var piggelin och fin på framridningen och framhoppningen. 
Vi hoppade en bana runt 110cm. Det var en ganska teknisk bana, relaterat in i en kombination osv. Hon var väldigt väldigt fin! Hon stannade en gång pga att jag red ut henne och hon låg alldeles för stort. Sedan hoppade hon precis allt! Det känns väldigt bra, för jag har lärt mig att känna galoppen mycket bättre på henne nu, så jag känner när jag ska hålla ihop lite eller rida framåt.
Jag är supernöjd, 110 kändes enkelt idag! :)



Viola var jättefin! Det jag måste tänka på med henne är att jag hela tiden måste hålla upp blicken och se dit jag ska. Jag har lagt till någon ovana som gör att jag tittar ner i hindrena osv ibland och det gör att hon hoppar lite rakt upp och ner. Jag ska verkligen träna på att titta dit jag ska hela tiden, för hon ska inte behöva "straffas" av att jag inte kan titta dit jag ska!
Vi hoppade en bana som låg på 90cm, vilket är det högsta jag har hoppat på henne en hel bana. Hon rörde inte en bom och det finns inte i hennes huvud att stanna, det är bara att det blev lite oflyt då och då. Jag är iallafall jättenöjd, jag kan egentligen inte kräva mer av henne just nu. Vi anmäler henne troligtvis till l.b i Mjölby v 7, så får vi hoppas att hon går lika bra som idag! :)



Vinden var fylld av mörker

Idag red jag ut Gunvald och Aska fick sin lilla ryttare på ryggen idag igen. Vi red en ganska lång tur i skogen och sedan fick de jobba lite på volten. Jag trodde egentligen att de skulle få styltor för det är plusgrader, men det funkade ganska bra! 
Gunde kändes jättefin! Han var mjuk och fin, var inte lika stel som i förrgår. Han var lugn, men trampade ändå på ordentligt, så jag är nöjd :)



Blod, svett och tårar

Okej, i det här fallet blod. Ridsporten är hård. Det är tufft. Och det är väldigt svårt att inte riva sig med ryktskrapan xd Haha hur lyckas man? Det värsta är att det här händer mig typ en gång i veckan :p
Aja, hästarna är ju snälla iallafall



Told you to keep trying and stop crying

Denna lördag började jag med att rida Veronica, MLI red Gunde och mamma gick med Viola och Sallie. När vi kom upp till volten jobbade jag Veronica, MLI jobbade Gundi och mamma longerade Viola.
Veronica kändes väldigt fin, hon var väldigt mjuk och kändes stadig. Jag försökte verkligen trycka på henne ordenligt, men hon orkade inte riktigt fullt ut då det var mycket snö och det var tungt, för det var varmare idag. Men hon gjorde sitt allra bästa och då är jag nöjd!
 
När Veronica var klar satt jag upp på Viola och jobbade henne och mamma satt upp på Veronica. Viola var ju uppvärmd och hon kändes fin. Hon var väldigt lugn, hon har liksom börjat bli lugnare i sig själv nu på något sätt. Hon kändes väldigt stadigt och formade sig väldigt lätt i båda varven för skänkeln :)
 
Ingen av tjejerna fick gå jättehårt då de ska på banhoppningsträning imorgon.
 
På eftermiddagen kom en liten tjej ut och provade Aska, en potentiell medryttare. Hon var väldigt duktig, tuff men snäll och hon verkade tycka väldigt mycket om Aska. Det gick jättebra när hon red och det verkade som att Aska trivdes med henne på ryggen. Får hoppas att det blir något bra, för min stjärna förtjänar mer uppmärksamhet och ompyssling än vad jag hinner med själv just nu!
 
 

RSS 2.0