Lördagsnöje

Idag har det varit en rejäl fixardag blandat med hästdag. Eftersom det är första advent imorgon (och första december för den delen) så har vi pyntat med ljusslingor osv i hela trädgården och fler och fler ljusstakar har kommit upp i huset.

Jag skrittade ut Vinca barbacka i skogen imorse och bara myste. Hon ska hem och vila imorgon, så det var skönt att bara gå ut i skogen och vara vi idag. Lilla stjärnan, vad stolt jag är över henne! Sveriges andra bästa femåriga D-ponny <3

Gunde fick också gå ut lite och då hade jag med Sallie. Han var på tårna om jag säger så, de håller på att göra en ny väg precis där vi brukar rida, så det fanns mycket att titta på. När han väl hade gått en stund gick det bättre iallafall. Jag hade tänkt att rida lite på banan också, men den var mer frusen än vad jag trodde, så jag travade bara några varv på en volt där det vad helt okej underlag. Han kändes faktiskt jättefin, mjuk, avslappnad och lydig. Det skulle tydligen bli varmare imorgon, så då hoppas jag att jag kan rida ordentligt :)

Olympia red jag först ut i skogen. Hon var spänd redan i boxen för att de jagade i skogen, så jag tog pessoabettet. Hon kan bli så himla dum om hon får för sig det, och det känns som att jag iallafall får lite mer att säga till om ifall hon känner att jag tar i henne. Hon höll sig faktiskt i skinnet, trots grävmaskiner och jägare. Det kändes som att det var på bristningsgränsen en gång men det gick. När jag kom hem red jag på banan lite, som förövrigt hunnit tina något. Hon var jättemjuk och fin, så det var jättekul! 
Hela gänget :)




To young, to dumb

Gunde och Vinca fick gå ut och gå på en liten promenad idag igen. Jag red Gunde och mamma gick med Vinca. De verkade tycka att det var jättemysigt, även att Vinca kom på att det var mycket bättre att stanna och äta än att gå.
Gunde red jag några varv på ett gärde då ridbanan var frusen. Han kändes fin, om än lite okoncentrerad. Han fixade lite först när jag inte ställde så mycket krav på honom, trängde mot innerskänkeln och tittade hellre på annat än koncentrerade sig på arbetet. Men när jag sedan jobbade ihop honom och liksom sa att "nu får du faktiskt gå såhär" var han ganska fin. Vi får hoppas att vädret är okej så att jag kan hålla igång honom en vecka till iallafall tills vi ska tävla. 

Jag var också nere på fotbollsträning. Det var dock ganska oseriöst idag, mycket skratt istället för träning, men vi spelar ju för att det är kul så ;) härligaste gänget ever <3



Catching fire

Idag drog jag och tjejerna in till stan direkt efter skolan och såg på bio, catching fire som är uppföljaren till hungergames. Jag har faktiskt inte sett första filmen, utan bara läst boken, så det var lite svårt att förstå vem som var vem i början. Jag tyckte iallafall att den var ganska bra, det var dock riktigt hemskt på vissa stället, och jag hatar sånt. Våld och död... Usch... Men då blundade jag och resten av filmen var jättebra, så himla spännande. Ibland gick det dock lite för fort, man fattade liksom inte vad som hände. Det var också irriterande att det var så himla tyst inne i biosalongen, för då hörs det så mycket när man pratar och fille och jag måste analysera när vi tittar på film för att förstå haha ;) de som satt bredvid oss tyckte nog att vi var irriterande... ;) 

Slutet på filmen var riktigt irriterande, man fattade inte vad som hände, utan det tog slut typ mitt i. Jag har dock en kompis som har berättat vad som händer i alla tre böckerna, så jag förstod lite vad som kommer att hända. Filmen får nog 3/5 toasters, jag tyckte att det var för hemskt på vissa ställen och ibland förstod man liksom inte vad som hände, men annars var den bra, så himla spännande och kärlekshistoria på det <3

Pållarna var jag ute och pussade på nu ikväll och de verkade pigga och glada. Imorgon slutar jag tidigt och då hinner jag ut och rida innan det blir för mörkt :)



Det gör ont att bara se

Idag gick jag och mamma ut en tur med ponnyerna. Jag red Vinca och mamma ledde Gunde. När vi kom hem red jag Vinca bara lite lösgörande på banan. Hon har inte gått alls knappt sen i lördags när hon hoppade finalen, utan bara skrittats ut i skogen. Hon ska få semester, men jag ville mest låta henne stretcha ut lite. Hon var lite stel, men det gick över efter några varv. Hon var väldigt pigg och kändes glad.

När jag hade ridit henne red jag Gunde. Han var också lite småstel när jag värmde upp, men när han kom igång blev han jättefin. Jag red mest lösgörande men han fick jobba lite ändå. Han ska hoppa julhoppet i Mantorp nästa helg och ska hållas igång ordentligt tills dess, sen är tanken att han ska få ta det lite lugnt tills det blir jullov för min del  :)

Förutom att jag har varit i stallet idag så har jag pluggat. Har ett stort soprov imorgon, samt troligtvis både ett Matteprov och ett kemiprov. Heja mig säger jag bara

But I just see the darkness

Idag blev det mörkt redan innan jag kom ut till stallet, så trist :( Vi har fått nya scheman i skolan vilket gjorde att vi har en håltimme på tisdagar, innan sista lektionen. Men som tur är lyckades vi flytta sista lektionen till på onsdagar istället, när vi också har hål, så då ska vi få sluta kl 1 på tisdagar istället. Så himla skönt att ha en dag som man kan komma hem tidigt på och verkligen hinna rida innan det är mörkt.
 
Men idag slutade vi sent, så det var som sagt mörkt när jag kom ut i stallet. Det var också blåsigt och kallt, så att var stelfruset. Jag struntade i att rida då, var egentligen inte på humör för det heller. Men jag höll på och pysslade i stallet en stund, bytte täcken och pussade på mina fina ponnyer. Jag skulle kunna gå runt i stallet och bra mysa en hel dag, pussa lite här och mysa lite där. Jag älskar att gulla med hästarna och mina djur i största allmänhet, även att de inte alltid samtycker. Djupviksponnyerna är jättemysiga att fixa med, för de håller alltid på att klia tillbaka och sånt. Då känner man sig älskad.. <3
 
Nu ska jag plugga lite i alla fall, jag hann med ett matteprov idag i skolan som jag hade missat, men jag har en hel del kvar. Men jag har haft en så härlig ledighet, så det är bara att bita ihop.
 

Things that I can´t explain

Idag har det inte hänt så mycket, i alla fall inte till skillnad mot vad det har gjort tidigare i helgen. Jag har haft studiedag, så himla skönt! Jag fick lång sovmorgon, åt lång frukost och sen gjorde mamma och jag stallet. Mamma gick med Gunde och jag skrittade Vinca runt skogen, vilket de tyckte var jättemysigt och jag tror att de tyckte att det var skönt att få sträcka på benen ordentligt.
 
När jag kom in tog jag ett långt bad och sen pluggade jag. Det är jobbigt att komma tillbaka till skolan när man har varit borta i två dagar och de andra har gjort tre prov på den tiden.... Vi kollade också på i huvudet på Gunde Svan i efterhand när han var hon Malin Baryard eftersom vi missade det i torsdags. Nu ska jag sova så att jag orkar med skola och allt imorgon.
 
Men det är en lite lustig känsla jag har haft hela dagen. Det känns lite som "vad ska jag göra nu?". Jag har sett fram mot SM så länge, och nu ett tu tre är det över. Det är lite konstigt. Troligtvis kommer Vinca åka hem och vila ganska snart och då kommer Veronica tillbaka på träning. Jag har saknat henne så himla mycket även fast att jag knappt hunnit tänka på det. Sex veckor har hon varit hemma nu ungefär. Fina tjejen.
 

Söndag på SM

Igår hann jag inte blogga, eller snarare orkade inte blogga. På tävlingsplatsen gick det typ inte att vara inne på internet, och sen när vi åkte hem var jag dötrött. Jag somnade i bilen hem. Som tur var åkte pappa och Magdalena hem med hästarna tidigare, vid två tror jag, men jag och mamma var kvar och tittade på SM och consolation, dels för att det är kul att se och dels för att det bara kan åka tre personer i lastbilen.
 
På morgonen gick Gunvald i alla fall finalen i MHPC. Han var riktigt fin, jag hade samma bra känsla som i förklassen på fredagen. Jag hade ett jämnare tempo än i semifinalen på lördagen och kom den här rundan perfekt till hindren, till skillnad mot i lördags då vi kom lite långt ifrån och lite nära då och då. Han var felfri och jag var verkligen jättenöjd. Vi fick stilpoängen 54,5 som jag egentligen är nöjd med, bara att det är ganska lågt mot vad de andra fick.. På protokollet blev jag jätteförvånad när jag fick en 10:a på vägval, det kan man ju knappt ens få. Ännu konstigare kändes det för att jag fick 6,5 och kommentaren "ngt slarviga" på vägval dagen innan, och jag tyckte inte att jag red annorlunda. På tempo och rytm fick vi 6,5 och kommentaren "överilat, våga sätta tillbaka mer" och det förstår jag verkligen inte. Han galopperade i en precis lagom galopp som var avspänd och reglerbar, då vi kom perfekt på alla hinder, han gick på rätt antal galoppsprång på alla linjer... Vad mer kan man begära?! Vad kunde jag gjort mer? Tagit tillbaka och ridit på ett kortare på alla distanser, fått fler galoppsprång i kombinationen för att han hade kort galopp??!! Jag ska ju reglera galoppen så att han går som en vanlig häst. Man kan ju undra om de ens tittar när man rider.
Jag är jättenöjd med ritten i alla fall, han var dunderfin, gjorde perfekta språng och gick verkligen precis som jag ville ha honom. Jag vet inte vad jag kunde gjort annorlunda. Jag är väldigt nöjd med att jag fick 8,5 på min hand båda dagarna också, då det är något jag har behövt jobba med! :)
 
Jag red en öppen L.A också, han kändes pigg och glad. Han var superfin! Jag satsade lite och han gjorde en jättebra runda som jag är jättenöjd med! Det var en A:0:a, tidshoppning. Tyvärr red han 9:an, och det förstår jag inte alls varför han gjorde, för jag kom bra och mitt på det. Det var bara som att han inte kom upp i språnget. En teori kan vara att han inte såg ordentligt pga solkatt eller något, och jag tror att det kan vara att det var uppridet i avsprångspunkten så att han inte fick något fäste. Jag är jättenöjd ändå, det var en kanonbra runda och jag red bra. Synd bara med petet. Känslan var jättebra i båda klasserna så det är det jag tar med mig.
 

Dag tre SM

Gunde började med sitt första kval idag i mountain horse, l.b. Han kändes fin, inte så fin som igår, men fin. Och nolla. Vi fick 53 poäng, vilket jag tyckte var bra, men det visade sig att de flesta andra c-ponnysarna hade ännu högre. Efter mycket om och men kom vi iallafall till A-finalen imorgon och då jäklar!!

Vinca.... Åhhh hon var så fin! Hon gick inte alls bra på framhoppningen, men sen på banan taggade hon till och satte en klockren nolla. Eftersom vi var två stycken fyrafelare totalt behövde vi rida omhoppning om andra och tredjepriset. Vinca var så duktig! Jag tänkte att vi inte  hade något att förlora, så jag red verkligen. Vi fick ett nedslag, men väldigt bra tid och det var bra för den andra fyrafelaren fick också ett ner, men med sämre tid och därför kom jag och Vinca tvåa. TVÅA! Jag är så himla nöjd! Världens bästa Vinca, jag är så stolt! 

2:a i ungponnySM

Världens bästa Vinca! Vi är nog gladast i hela Skövde!!

Duktiga

Gunde hoppade en l.c idag på morgonen (typ kl 7) och han var grymt fin. Jag var säker på att han skulle vara superspänd och titta på allt, men han var ganska lugn. Han hoppade jättefint verkligen, det kändes som en perfekt runda. Den ska vi göra en kopia på imorgon. Allt var super, och nolla såklart.

Vinca hoppade sitt andra kval. Hon var riktigt pigg och på. Det blev lite vilt, mycket på grund av att hon var så pigg och då vågade jag inte vänta ut henne ordentligt. Vi fick ett nedslag på trean, hon hann inte upp riktigt med benen, men sen hoppade hon fantastiskt hela rundan. Hon lyssnade bra på mig hela rundan. Jag är så nöjd! Det var bara två nollor igår och idag, så jag ligger delad trea! Snacka om bra utgångsläge. Och måste jag ens säga att vi är i final?!


Felfri!


Vinca var felfri idag i första kvalet! Jag är jätteglad, hon var så himla fin! Det var dessutom bara 6 nollor av 17 ekipage, så vi ligger väldigt bra till inför imorgon! Just nu sitter vi och tittar på 6:åringarna och när 7:åringarna är klara ska jag rida Gunde i lilla ridhuset. Allt känns jättebra, vi fick stå i ett privat, permanent stall istället för uteboxar som vi först blev tilldelade. Det är jätteskönt. Gunde verkar väldigt lugn och nöjd, så då är jag det också, och efter Vincas runda är jag superglad också! Perfekt start på det här meetinget! :D

All the way

Idag var det sista avcheckningen. Jag red Vinca först. Jag skrittade fram i skogen först tillsammans med Emma på Aska och sen red jag en kortis på banan. Hon var jättefin, mycket finare än vad hon var från början igår och hon kändes positiv. Jag red lite lösgörande i skritt och trav, och sedan galopperade jag några varv vilket kändes jättebra!
 
Gunde gick bara på banan och skötte sig utmärkt, tills han kom på att ha ju skulle bråka  det där mörka hörnet. Han var jättejobbig först, men sen kom mamma och hjälpte till, och då började han koncentera sig på arbetet istället. Han var jättemjuk och avspänd. Verkligen sådär att jag kände "wow vad fin han är". Han fick inte heller gå så länge. Det viktigaste är ju att de orkar hoppa hela helgen :)
 
Imorgon åker viii
 

But all I've ever learned from love

Gunde var först ut idag. Vi skrittade först ut i mörkret och sedan rimmade vi lite på banan. Han var jättefin, mjuk och samarbetsvillig från början. Det enda var att han tyckte att det var lite läskigt i ett hörn...Allt gick jättebra annars, skritten och traven har han ju varit superfin i ett tag, men idag funkade även galoppen utmärkt då han var lugnare idag och han ville gör rätt.
 
Vinca kändes inte alls så bra från början som hon har gjort nu ett tag. Hon var lite småtjafsig och ville inte böja igenom vänstersidan riktigt. Men jag jobbade på, mycket med att rida mycket sidvärts och böja igenom henne ordentligt, och sen började det lossna och hon blev mer och mer som vanligt. Hon var pigg, och det vill jag inte ta ifrån henne, för hon kändes glad och positiv. Hon rättade sig när jag sa åt henne och i slutet var hon lika fin som vanligt igen, så jag är nöjd :)
 

Veckoplanering V 47

 
Det var längde sedan jag gjorde en sån här, men det kan vara kul att se hur jag planerar nu i veckan till SM och vilka klasser de ska gå där.
 
Måndag:
Gunvald: Barbackatur i skogen med Vinca utan några krav.
Vinca: Ut i skogen med Gunvald och mamma.
 
Tisdag:
Gunvald: Skogen och lite trimm på banan, bara rida igenom honom lite och känna att han känns bra.
Vinca: Ordentligt dressyrpass på banan. Checka av att allt stämmer och verkligen jobba igenom henne så att hon blir lösgjord och fin. Allt ska stämma.
 
Onsdag:
Gunvald: Dressyrpass på banan. Ordentlig genomridning. Lägger nog ganska mycket galopp så att han får springa av sig lite. Kanske hoppar något språng också, som avcheckning. Beror lite på hur han känns och på hur vädret är.
Vinca: Skogen och kort, lösgörande på banan. Bara kolla av att hon är pigg och glad och kolla att styrning, gas och broms funkar.
 
Torsdag:
Åker till SM!
Gunvald: Rida igenom honom lite så att han får kolla lite på omgivningen och så att han blir lösgjord. Inte så långt pass, men så att han känns bra. Han tävlar inget på torsdagen.
Vinca: Hoppar sitt första kval, en L.B. Målet är en fin runda och förhoppningsvis nolla.
 
Fredag:
Gunvald: Hoppar en L.C, warm up Mountain Horse. Jag ska visa honom tävlingsbanan ordentligt och sen sätta en lugn och fin nolla. Länge sedan vi hoppade l.c, men det är bara för att han ska få kolla tävlingsridhuset ordentligt och för att det var i l.c förlassen var.
Vinca: Hoppar sitt andra kval, också L.B. Jag vill att hon ska vara så fin som hon kan vara och att hon nollar.
 
Lördag:
Gunvald: Går sitt första kval, L.B. Jag ska tänka på att hålla ihop händerna och variera sitsen, annars ska jag rida precis som vanligt och inte tänka så mycket på att det är stilbedömning.
Vinca: Har förhoppningsvis kvalat till finalen. Självklart vill jag att hon ska vara felfri, men framför allt att hon ska ställa upp för mig och hoppa så bra som möjligt trots att det är tredje dagen.
 
Söndag:
Gunvald: Har förhoppningvis kvalat till final som går i L.B. Målet med den klassen är samma som i kvalet. Hoppas på en felfri ritt med höga poäng. Han är också anmäld till en öppen L.A, men det beror helt på hur det går och hur allt är om vi startar den eller inte.
Vinca: Är klar på söndagen och ska bara ta det lugnt och heja på Gundi.
 
Så ser veckan ut. Målet för hela helgen är fina och stadiga rundor. Skulle vara väääldigt kul att komma hem med någon (eller några) rosetter också :)
 
 

I threw my hands in the air

Det blev bara en mysig uteritt idag med ponnyerna eftersom jag slutade så sent och då var det nästan redan mörkt. Jag red Gunde barbacka och mamma gick med Vinca. Det var mysigt, bara att Gunvald var rätt på och blev bland annat rädd för en plastbit och började tönta sig lite här och var i skogen. Tur att man har med sig Vinca, 5 år, ut i skogen sp att hon kan visa att det inte är så farligt.
 

Throwback


Världens finaste Veronica i Västervik i somras. Vi gick in med en helt okej runda i L.A, ett ner i grunden för att jag kom dåligt in i en kombination, men annars var det en fin runda. Men uppenbarligen gick det inte bättre för någon annan heller för vi vann! Nationellt var det dessutom! Det var så himla kul!
 
Men bäst av allt var Msvb:n, den glömmer jag aldrig. En av mina bästa starter någonsin helt klart, den känslan går inte att beskriva. Maxat och stort var det,  en efter en vägrade ut sig, men jag och Veronica seglade över hinder efter hinder. Allt stämde. Det var en lång bana, och det var så nära att hålla. Näst sista bommen föll, hon räckte inte ut riktigt, men jag var ändå överlycklig. Världens bästa ponny!
 
Jag längtar tills hon kommer hem igen och vi får börja komma igång igen. Saknar henne så himla mycket. Men 2014 ska bli perfekt. 2014 ska vi göra perfekt. :)
 

Börja om på nytt

Idag passade jag på att rida lite på Olympia i det härliga vädret. Hon var pigg och kändes taggad från början, så jag fick sätta henne ordentligt i arbete så att hon inte skulle få för sig att sticka iväg eller andra dumheter. Det var jättekul att rida henne, för hon var så himla arbetsvillig och fin! Visserligen var hon nästan för pigg när hon kom igång som vanligt, men jag är bara glad att hon är så pigg när hon är 24 år! 

Jättekul var det, men jag fick verkligen jobba. Det är så himla mycket häst att rida, även fast att hon inte är så stor, och man måste rida vare litet steg. Hon vill att man håller i ordentligt i munnen, driver på ordentligt, att man är stadig i handen, men man måste ändå släppa efter hela tiden när hon gör rätt. Det jobbigaste är dock att man måste göra samtidigt och vid rätt tillfälle. 
Jag är iallafall jättenöjd, jag lär mig så mycket varje gång jag rider henne. Idag var hon så pigg att varje gång någon annan än jag smackade (läs mamma) så drog hon iväg, haha! Så det blev lite mycket hålla i, och jag red ganska länge också för att jag verkligen ville reda ut det, hon ska inte få dra iväg med mig! När jag var klar var hon nöjd. Hon blir sällan nöjd, utan bara piggare och piggare med passets gång, men idag tror jag att hon tyckte att det var lagom. Vi skrittade av i skogen med mamma som gick med sallie, och då skulle hon gå precis bakom mamma, stannade när hon stannade och svängde när hon svängde. Så himla söt!

Med Gunde och Vinca var jag iväg på hoppträning. Båda två var otroligt fina, ni fattar det inte! Vinca hoppade bara fantastiska språng, jag är så nöjd så det finns inte. Så himla bra genrep!
Gunde gjorde en liten miss i början, men det gjorde att både han och jag vaknade till och kom på att man inte bara kan lalla runt, vi måste vara koncentrerade på vad vi gör och bestämma oss för att det är det vi ska göra. Efter det skötte han sig hur bra som helst, stjärnan. Det känns så bra nu inför Sm! Bara några dagar kvar! <3




Lyckad träning

Båda ponnyerna var dunderfina idag! Jag är så himla nöjd! Jag berättar mer snart, vi sprang bara in och tittade på världscupen lite och ska ut nu igen :)


~

Båda ponnyerna var superfina idag! 

Gunde fick gå ett dressyrpass på banan. Framför allt traven var gööörfin, han var avspänd och jättefin i formen. Han lyssnade väldigt bra på mig hela tiden också. I galoppen var han också jättefin, men det var lite som att sitta på en tickande bomb. Han ville helst att jag bara skulle släppa kontrollen och rejsa kändes det som, haha. Ett par gånger bjöd gulle på hindren som stod framme också ;) men han var faktiskt fin och jobbade på riktigt bra. Och imorgon ska han äntligen få hoppa!

Vinca gick också som en stjärna. Hon skrittades fram först i skogen och sen red vi på banan. Hon var väldigt uppmärksam, samarbetsvillig och ville verkligen göra sitt allra bästa. Det känns som att jag börjar få till allt det här som vi behövde träna på :) imorgon genrepar vi och sen är det bara några få trimmpass kvar innan det gäller! Jag har en så himla bra känsla just nu, så jag hoppas att det går vägen.

Mamma var med och stod på marken när jag red båda ponnyerna, vilket gjorde att jag fick lite tips. På Gunde måste jag tänka på att inte rida med för lång tygel, jag sitter liksom med handen i knät. Men det är bara en ovana jag lagt till med, den jobbar jag bort så fort som möjligt :)
Bebis fick prova nytt träns idag. Det kanske inte syns så bra, men vad tycks?

Bara 5 dagar kvar

Nu är det inte alls lång tid kvar till det vi väntat, tränat stenhårt och längtat efter i väldigt lång tid till.... Grevagården och SM! Närmare bestämt åker vi om fem dagar, på torsdag! Jag är så himla taggad, har höga förväntningar och... Jaa, måtte pållehästarna ställa upp och göra sitt absolut bästa för mig då! Det kommer i vilket fall som helst bli grymt kul!
 
Vinca går första kvalet på torsdagen. Hon hoppar ingen förklass, hon måste orka hela helgen. Sen hoppar Gunde förklass fredag och Vinca hoppar andra kvalet. På lördagen går Gunde sitt första kval i MHPC och förhoppningsvis  har Vinca kvalat till sin final då. På söndag hoppas vi att Gunde har kvalat till finalen och han är dessutom anmäld till en öppen L.A då. Vi får se hur det blir. Självklart får ni följa med! :D
Gundis när vi vann distriktsfinalen i somras. Nu ska vi visa på riktigt vad vi går för!
 

A lone fool out in the sun

Helg<3
 
Var iväg på fotbollsträning idag igen vilket var superkul! Vi är inte så många i laget, men nästan alla har varit med de här två gångerna jag har varit med, så man har fått träffa alla :) Vi har dessutom så himla bra stämning, alla är kompisar, ingen som helst uppdelning.
Det var ganska jobbigt, mycket springa och även lite styrka mitt i. Skönt att kunna lägga allt fokus på att verkligen träna en dag och känna att jag också orkar, inte att det bara är hästarna som springer omkring när jag rider haha ;)
 

I didn't know I was lost

Tanken med dagens ridpass var att jag skulle skritta ut Vinca lite lätt och helt utan krav och att mamma skulle gå med Gunvald. Det gjorde vi också, men efter en stund började man tänka på att Gunde betedde sig jättelustigt, gick med huvudet nere i marken, stannade ibland och så tuggade han hela tiden. Annars verkade han inte konstig, men man blir ju helt "men vad gör han?!" Vi gick kortaste vägen hem, men när han kom in i sin box igen var han helt som vanligt, åt sitt hö och sin havre, drack vatten och verkade väldigt mycket som sig själv. Jag tror att han gjorde så för att Vinca är brunstig, för när han fick gå som han ville gick han direkt fram till henne osv. Han verkar ju som vanligt nu iallafall men klart man blir orolig! 

Vinca fick gå några varv på banan då istället för att hon inte fick gå så långt i skogen. Hon kändes jättefin! Vi tränade på att jag skulle ha henne innåtställd, men ändå få med yttersidan, ha henne uppmärksam och lätt att flytta för skänkeln. Super gick det, det var verkligen ett sånt ridpass där det bara går framåt! 
Sedan kom jag på varför jag bara skulle rida lite lätt, för att jag hade tagit sprutan, men det hände inget iallafall. Det var skönt att rida igenom henne lite eftersom hon får vila imorgon :)



Lyx


Vaccination + lite gottgott. Bara lunch och två lektioner på eftermiddagen för min del!

Bästa möjliga starten på dagen

Är här ute hos mina stjärnor. Det ger mig energi att palla med skolan en hel dag, tills jag får komma hit igen. Vem mår liksom inte 1000 gånger bättre efter en puss från sin prins?



Perfektion

Gunde fick hoppa några språng idag vilket han tyckte var superkul. Han ar inte hoppat på 1,5 vecka, och det tycker han är på tok för länge. Han var pigg, med andra ord. 

Men riktigt fin! Jag blir så glad av att hoppa honom, för han har sånt självförtroende och hoppar verkligen allt jag styr på. Idag tränade vi på långa fina svängar och på att det faktiskt var jag som bestämde saker som vart vi skulle svänga, tempo och sånt. Det är ju stilbedömning på mountain horse, så vi tränar! Är jättenöjd! 

Emma fick hoppa några språng på Aska och det gick jättebra, de är så söta! Vinca gick ut och gick i skogen på lunchen med mamma och pappa också :)



Hoppträning

Gunde skrittades idag fram i skogen och sedan höll vi till på banan. Han var jättefin i skritt och trav, var lugn och pinnade på. I galoppen var han fin, men jag tyckte att han var lite springig, vi fick inte till det där flytet i början. Men det blev bättre, mot slutet kändes det som vanligt :)

Vinca var iväg på hoppträning. Hon var verkligen hur fin som helst! Hoppade dunderbra hela passet, massor bra språng. Det var inga lätta övningar vi gjorde, men de passade Vinca, så vi fick jättebra självförtroende och gjorde så att jag kände mig väldigt säker på henne. Så himla kul! Vi hoppade flera språng lite högre än 1m, och det gick super! Är så himla nöjd! :D



Louder than a lion

Vinca fick bara gå ett kort pass idag på banan. Jag checkade mest av att allt stämde eftersom vi ska hoppträna imorgon. Det kändes jättebra, hon kändes fin och med mig. Jag red bara en kortis eftersom jag var tvungen att ha utvecklingssamtal bara 1,5 timme mellan att jag slutade. Men hon kändes bra, så jag hoppas att hon är det inorgon också! ;)



The one with the prettiest of views

Usch det här vädret.... Idag har det visserligen inte regnat så mycket, men allt (läs ridbanan) är fruktansvärt blött och så har det blåst. Jag har varit trött hela dagen eftersom vi kom hem alldeles för sent igår och så behövde jag ändå gå upp "tidigt" för att gratulera pappa på fars dag. Synd om mig va?

Både Gunde och Vinca fick gå ut idag för att ridbanan var som en sjö. 
Gunde fick trava en hel del och ländes riktigt fin. Han gick frivilligt i en bra form jobbade på riktigt fint. Han var ovanligt lugn, även när vi vände hemåt. 
Vinca var mycket mer samarbetsvillig och mjuk idag. Igår var hon lite tjafsig, men idag tog hon ett mjukt, stadigt stöd på bettet och så gick hon där. Det kändes jättebra!

Förutom det här tittade jag självklart på världscuphoppningen. Synd att Roffe och Malin inte fick några poäng, men det kommer. :)

Beebis<3

Just trying to prove them wrong

Idag har det varit en fullspäckad dag, alldeles för mycket för att jag ska tycka om det, framför allt för att det liksom är lördag och att det regnar, man vill bara ligga i soffan och titta på tv ju :(

Det första vi gjorde efter morgonfodringen var att åka på gymnasiemässa i Lkpg. Jag börjar känna mig ganska säker på ekonomi-linjen, så nu är det bara att välja skola kvar. Ska gå på lite öppet hus osv för att  känna vilken skola som passar mig bäst. Just nu lutar det nog mot katedral eftersom jag i tvåan kan lägga till specialidrott - ridning på schemat, haha ;)

Efter det var vi lite i stan, köpte nån tvättgrej på hööks och lite mer småsaker.

När jag kom hem var det ridning som gällde. Både Gunde och Vinca fick gå ut i skogen i det äckliga vädret för att ridbanan var för blöt :/ men de var fina ändå, tyckte att det var jobbigt att det regnade och blåste men annars gick det bra!

Nu är vi på väg på 50-årskalas. Jag känner mig jättetrött men det kommer nog gå bra :)

Hittade den här bilden på instagram. Det är så sant, påminner en om varför man håller på med den här sporten dagar som denna :)

Ifrån fönstret i köket

Idag var det faktiskt inte hästarna som fick jobba, utan jag. Jag har inte tränat fotboll på hela hösten, matcherna har krockat med tävlingar och då har jag inte känt mig motiverad att träna. Jag har ju inte heller hunnit, eftersom jag har haft tre ponnyer i tävlingsform.
 
Men idag var det dags. Det var jättekul eftersom vi var nästan hela gänget och det var också en väldigt rolig träning. Det var mycket springa och jobba, men inte på ett jobbigt sätt utan på ett roligt och skönt sätt. Det bästa är att det inte känns som att jag har tappat kondition, jag får väldigt mycket från ridningen. Så det ska bli kul att komma igång lite igen.
 
Ponnyerna fick vila idag, jag hade bara 50 minuter mellan att jag slutade skolan tills fotbollen började, och efteråt var det för mörkt. Men när det är paus till idol ska jag ut och kvällsfodra och pussa på mina fina stjärnor!
 
 

Hur ska de någonsin kunna veta

Jag började med att rida Vinca idag och vi höll till på banan efter lite framskrittning i skogen. Mamma var med och stod på marken och hjälpte till. Vincan var så himla fin! Liksom, allt stämde och om det blev någonting lite fel så gjorde jag om, då gjorde hon rätt och fick beröm. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva... Det är en så himla härlig känsla när allt som vi tränat på bara sitter. Jag tror att vi är ett väldigt bra team, för jag känner av henne precis när jag rider och det känns som att hon trivs med mig på ryggen. Här kommer några bilder från idag, printade från film med iPhone (= dålig kvalité), men man ser iallafall en skymt av hur fin hon är. Till det här ska tilläggas att hon bara är 5 år. Hur fin är hon inte? :')






Emma kom upp och red med mig lite senare, så Aska och Gunde fick gå ut på en liten tur i den regniga skymningen. Sedan trimmades de på banan; det gäller att passa på när den går att rida på. Gunde var fin, men lite spänd och överilad lite passet igenom. I galoppen tröttnade jag på honom för det kändes bara som att han bara fjollade omkring och galopperade liksom inte ordentligt. När jag tänkte "nä, vi får ta nya tag med det här nästa pass, han är inte på humör idag", precis då släppte han efter och liksom "okej matte, jag gör väl som du vill". Då blev det mycket bättre. Han galopperade med hela kroppen, i en stadig form och blev liksom vanliga Gunvald igen. 
Men jag kände faktiskt från början idag att gårdagens ridpass, med ytterhjälperna, hade givit resultat, för han var mycket mer uppmärksam från början och tog yttersidan ordentligt :)

But i'm still trying to make my mind up

Idag fick Gunde gå ett pass på banan. Jag red barbacka. Han kändes väldigt fin och arbetsvillig. Vi jobbade mycket på det jag fick träna på så mycket på träningen igår; att ta med yttersidan hela tiden. Jag galopperade lite över bommar och så också för då blir det mycket mer tydligt.
Självklart var det lite svårt att öra det här när jag red barbacka, eftersom jag behövde både komcentrera mig på att hålla mig kvar och på att verkligen få med honom på yttersidan. Men det är ju väldigt nyttigt att träna upp balansen, och när man rider barbacka får man det gratis! Jag rider mycket barbacka, och ramlar väldigt sällan av. Jag tror att senaste gången var när jag tävlade Veronica i Skogslotten i våras, men det gills knappt, för hon gick omkull (pga dåligt underlag). Innan det tror jag att det var när jag hopptränade Showgun hösten 2011 haha! Så det är ett tips, rid mycket barbacka!

Tillbaka till ridpasset. Gunde kändes efter lite jobb jättefin och båda två var sådär härligt halvsvettiga. Han börjar komma i finfin form nu, och det känns super för att grevagården kommer närmare och närmare! :D Jag längtar verkligen, det kommer bli hur kul som helst!

Nu på kvällen var jag iväg på fotbollsavslutning och vi spelade laserdome, så himla kul! Fast jag lär få träningsvärk imorgon, framför allt med tanke på att jag hade bip-test idag i skolan. Så himla jobbigt ;) men jag klarade 12, så jag är nöjd!

Hoppträning

Idag var vi iväg på hoppträning med Vinca. Vi jobbade mest med det som vi verkligen behövde jobba med, att få med yttersidan. Vi hoppade inget högt, för hindren är det lättaste på banan, men om man kommer dåligt till dem blir det lätt ett nedslag. 

Vi hoppade som på doglegs, och det viktigaste för mig var att jag måste få med yttersidan. När hon inte tar ytterskänkeln drar jag i innertygeln för att ens komma på hindret, men egentligen drar jag för mycket i innertygeln redan från början, och det är mycket det som gör att hon inte tar ytterskänkeln. Jag ska ställa upp en liknande övning att träna på hemma, kanske bara med bommar, så att jag verkligen får till det där. Det blev bra mycket bättre mot slutet iallafall, och det är ju positivt! I slutet hoppade vi bara en rak linje med tre hinder med fem galoppsprång imellan och två små oxrar snett igenom snett igenom. Där märktes det att jag hade jobbar ordentligt innan och fått ut det, för då gick hon super! 

Det var kanske inte den roligaste träningen eftersom det inte gick perfekt, men den var jättenyttig för oss för att det är precis det här vi måste träna på. Fixar vi till det här nu kommer det gå super på SM! 
 
Innan träningen red jag ut på en väldigt pigg och glad Gunde som tyckte att det var jättemysigt att få gå ut i skogen :)



Det var som att du öppnat ett fönster

Det var en superpigg Vinca som jag skrittade ut på idag. Hon kändes väldigt glad och taggad! När vi kom hem igen red jag lite på banan. Hon var fin, kändes positiv och uppmärksam. Övergångarna som vi har varit väldigt noggranna med att hon ska göra perfekt nu med ett ganska bra tag, satt riktigt bra idag redan från början, så det känns som ett framsteg.
Jag red inte så länge, men det kändes väldigt bra! Imorgon vankas hoppträning!
 
Jag börjar dessutom bli väldigt glad för jag är nästan klar med mitt So-inlämningsarbete som jag har hållit på med rätt länge. Såå skönt!
 

Sista dagen på lovet

Det skulle vara underbart att vara ledig en vecka till, seriöst. Det är konstigt, för det känns både som att lovet har gått fruktansvärt snabbt och ändå som att det var jättelänge sedan man var i skolan. Det har i alla fall varit jätteskönt att få vila upp sig en vecka. Nu är det ju inte jättelång tid kvar tills det är jullov heller! ;)

Jag roade mig denna sista lovdag med att skriva på mitt So-arbete. Väldigt roligt, host, men jag får skylla mig själv att jag har skjutit upp det hela veckan. Jag är i alla fall i princip klar nu, så jag ska bara läsa igenom det en gång till och sen skicka iväg det imorgon! 

Jag och Vinca gick ut en tur i skogen och myste också. Eller jättemysigt var det inte, för det regnade hela tiden och allt var jätteblött, men ändå. Vi mötte ingen på hela ridturen och det blir så trivsamt tyst. Vinca tyckte nog att det var helt okej trots allt och pinnade på :)



Tävling i Linköping 2/11

Idag var vi iväg med Gunvald på tävling i Linköping. Det var första gången på länge jag kunde lägga allt fokus på Gunde, så det kändes extra kul. Jag var riktigt taggad och hoppades verkligen på placering!
 
L.B (90cm) bed A:0/A:0
 
Han kändes fin på framhoppningen, trots att det bara var framhoppning i ett varv och mycket folk där inne. Vi var riktigt bra i tid kändes det som, tills jag skulle börja galoppera, hoppa räcket en gång till och sen gå ner. Då skulle jag helt plötsligt gå in på banan? Det var tydligen en strykning precis före mig, som de inte hade sagt någonting om och som inte var med på startlistan. Då blev jag lite stressad, fick trava ner till nästa ridhus, som jag inte riktigt hann visa för honom och sen var det liksom min tur.
 
Men han kändes fin. Jag satte inte igång galoppen till 100% för jag hade hört att det var väldigt halt och jag hade ju inte hunnit känna på det. Han hoppade fint faktiskt, det kändes som en jättefin runda tills han rev sjuan, han räckte inte riktigt ut för att vi låg lite stort. Men åhhhh vad besviken jag blir! Det är så tråkigt när han river, för han kan det där så himla bra! Men ´jag tänkte bara att vi tar nya tag i nästa klass, då jäklar!
 
L.A (100cm) bed A:0/A:0
 
Han var ännu finare på framhoppningen till den här klassen. Jag hade mer tryck i galoppen och då hoppade han bättre. Han kändes också mer taggad.
 
På banan var han jättefin, det kändes verkligen bra! I svängen till 4:an, en kombination, var det riktigt halt (det hade gått omkull en häst där samma dag) så han kände det och då tappade vi galoppen lite i svängen. Jag kände direkt att han låg väldigt stort, så jag tänkte ta tillbaka honom istället. Det ville inte han, utan hoppade av stort och då blev det för långt i kombinationen vilket ledde till att vi rev b-hindret. Resten av banan gick suuper, men va gör det, när man har ett pet i bagaget? Jag börjar bli lite trött på det här nu, han kan det här, så nästa gång, på grevagården, ska vi ta mej tusan vara felfria! Inga mer nedslag nu, de har vi klarat av.
 
Är nöjd med rundan, men man vill ju ha nollorna också, och gärna en rosett med sig hem också.

Ny dator

Äntligen har jag och mamma "fått" en ny dator då den gamla hade pajat totalt. Det tog typ 10 minuter att starta upp den och så var den superseg att typ skriva på... Nu har vi i alla fall fått en ny! Jag vet inte riktigt vad det är för någon (väldigt intresserad haha), men den verkar bra och den är väldigt snabb att starta upp osv = mycket smidigare att använda. Den verkar vara rätt hightec för mig just nu, men det är väl sånt man lär sig.
 
Jag hoppas och tror att det därför kommer upp mer intressanta inlägg här också lite då och då, för i flera månader har jag typ bloggat på ipaden och mobilen, lite jobbigt. Jag håller på att få över lite bilder och grejer just nu, så vi får se när jag kommer igång på riktigt haha ;)
 

And let me kiss you

Godmorgon! Idag åker vi med Gunvald och tävlar i Linköping. Eftersom han inte har någon tävlingskompis med sig idag, och inte heller vill stå i transporten själv, så får Aska ta tillbaka sitt forna jobb som sällskapsdam. Det var jättelänge sen jag åkte och tävlade med bara Gunvad, så det ska bi kul att lägga allt fokus på honom för en dag också. Vi hoppar bara l.b l.a. Sist jag var i Linköping vann jag, så jag hoppas på repris! :)



I'm gonna take his heart of stone

Gunvald fick sig ett kort ridpass på den ännu en gång fruktansvärt blöta ridbanan, men det kunde inte hjälpas, för han behövde trimmas lite där idag. Jag red inte länge eftersom det var dagen innan tävling, men det behövdes inte heller, för han var jättefin!  Jag red bara lite lösgörande och lite övergångar osv för att han skulle vara uppmärksam, sen avslutade jag för det kändes så bra :)



Hur jag skall få dig att förstå hur det känns

Idag drog jag och Matilda in till stan i det gråregniga vädret för lite shopping. Det var jättekul för jag hittade mycket snyggt, bland annat mycket på rea och det mesta köpte jag dessutom på presentkort, så det känns inte som att jag har gjort av med så mycket pengar haha! Det blev ett par svarta byxor, några tröjor och framför allt ett par vinterskor som jag är jättenöjd med! Får se om jag kommer ihåg att fota de någon dag så de kommer upp på bloggen också. Jag är hittills jättenöjd med alla köp faktiskt, jag brukar alltid börja ångra lite typ när jag kommer hem, men det känns som att allt jag köpte var nödvändigt och sånt som kommer användas! Förutom shopping blev det förstås också mycket prat och lunch på subway. Det enda som blev lite fel var att vi missade bussen hem med typ en minut. Så himla trist, men nu är vi ju hemma iallafall ;)

RSS 2.0