Så gott som helg

Veckans värsta dag är över, tisdag. Nu känns det som att resten av veckan går av bara farten och att det snart är helg igen! Den här veckan går ännu fortare, för på torsdag har jag studiedag! Så skönt! Det kommer nog bli en extra rolig studiedag, för imorgon kommer mamma och hämtar mig på skolan och så ska vi åka och titta på storhästar! Vi ska bo på hotell till torsdagen och titta vidare då. Därför har jag mellan lite plugg hunnit packa grejer och nu är det snart dags att sova.

Pållarna har ridits idag med förstås. Jag red Vinca och mamma red Gunde. Vi skrittade ut en ganska lång tur i skogen och de verkade tycka att det var mysigt att bara få gå ut tillsammans. Vi travade lite, men annars fick de bara skritta kravlöst på långa tyglar. Imorgon ska jag rida på morgonen före skolan för jag har sovmorgon, så nu ska jag sova så att jag orkar!



Den sekunden jag tittade bort

Först ut idag var Gunde. Jag provade att rida honom på hackamoret lite mer ordentligt, har bara provat lite lätt förut. Det gick bra, men han var lite spänd och blev därmed lite kort i steget. Jag tror att han tyckte att det var för skarpt och det är därför inget bett vi kommer fortsätta med. Han skötte sig iallafall fint, jobbade på bra i alla gångarter. När vi var klara skrittade vi ut en tur med Amanda och Veronica. Mamma hade sedan lektion för dem på banan och nu har Veronica åkt hem till sig igen.

Därefter red jag Vinca. Vi skrittade ut med Engla på Aska först och sedan jobbade vi lite på banan. Det blev mest galopp eftersom det ju är den vi måste jobba mest med. Tränade mycket på tempoväxlingar, lite förvänd galopp och slutor. Jobbade också över två små kryss, just på att hålla samma galopp hela tiden och att få upp henne på bakbenen! Hon var jättefin även fast det fortfarande finns mer att jobba på hos oss båda. :)



Ännu en helg

Ja, då var det söndagkväll igen. Tiden går så fort när man har roligt! Igår var vi ju på tävling hela dagen och idag har ci inte direkt stått med händerna i fickorna heller.

På morgonen idag red jag Veronica. Först skrittade vi ut en sväng och då följde mamma och pappa med och gick med Gunde och Vinca som tävlade igår. Sedan fick Veronica gå dressyr på banan. Det kändes väldigt bra! I början var det lite vingligt av oss båda, men vi hittade varandra snabbt igen och då blev det mycket bättre. Jag tränade inge på något särskilt, utan det var mest bara roligt att få arbeta henne så igen! Hon är ju så himla fin!

Sedan på eftermiddagen åkte vi pch provred ett par storhästar! Det var kul! Jag är väldigt säker på vilken typ av häst jag vill ha, men provred ändå lite olika hästar för att känna efter ordentligt. Jag tyckte om en av dem mer än de andra, så vi får se hur det blir! :)

Fantastisk tävlingsdag

Lag-DM guld, Gunde trea individuellt i L.B och Vinca satte äntligen sin andra nolla i L.A!!! I natt sover jag gott! Så himla glad!



Fina Veronica

Världens bästa Veronica är nu färdighpppad och var hur fin som helst! De andra är redan ridna och tvättade, så nu är det mest bara putsning och packning kvar inför morgondagens tävling.



Hoppas att din utförsåkning går snabbt

Ännu en lång dag är till ända. Slutade 4 och hade då rätt mycket kvar framför mig, typ som att rida tre hästar.

Först ut var Veronica. Hon trimmades lite på banan först, vi fortsatte med det som vi jobbade med igår, mycket lösgörande bland annat. Jag tränade mycket på att både rakställa och böja henne, och det gick väldigt bra. Hon blev väldigt följsam och gick ännu bättre än igår! När vi var klara på banan skrittade vi av en lång tur i skogen. 

Sedan var det Vincas tur. Jag satte upp en övning med små hinder på banan, som en dogleg med tre hinder. Sedan bara rullade vi över dem, fram och tillbaka, gjorde halt imellan, red rakt fram, gjorde hela bågen, gjorde halt... Det gick faktist över förväntan, hon blev väldigt uppmärksam på mig och undrade hela tiden vad som skulle hända härnäst istället för att hitta på egna idéer. Målet med övningen var att jag skulle träna på att få tillbaka henne mellan hindren och ha henne uppmärksam hela tiden. Det var en väldig bra övning som jag kommer använda fler gånger!

När Vinca var klar kom mamma ut med Gunde och då bytte jag häst. Sedan gick mamma med Vinca och jag red Gunde runt skogen. När vi kom hem trimmade jag honom lite på banan. Han var väldigt fin, inte alls lika spänd som han har varit den senaste tiden, utan var mer avslappnad och lyssnade på mig. Det kändes bra inför på lördag! :)



And deep down I know this never works

Först ut idag var Veronica! Det var jättelänge sedan jag red henne, de har inte kunnat komma hit på ett tag, så de var roligt att få rida henne. Vi skrittade ut först med mamma som red Vinca och sen höll vi till på banan. Det var tyvärr väldigt blött eftersom det har regnar hela dagen, men det gick att rida i alla fall.
Veronica var jättefin! Jag red mest lösgörande på henne idag, ville få henne mjuk och avslappnad. Hon var väldigt samarbetsvillig och därför superrolig att rida! Världens bästa Veronica, jag har saknat henne så!

Sedan red jag Gunvald. Han var väldigt fin mestadels, men den tiden han inte var det ägnade han åt att titta på allt utanför ridbanan. Jag försökte bara ignorera det, ställa honom ifrån det som han tittade på och fortsatte bara rida, men det är riktigt irriterande när han går superbra och sen hittar han på nya saker att koncentrera sig på. Förutom det var han väldigt fin i alla fall. Vi jobbade mycket över ett litet kryss, att ha samma tempo fram till hindret och att komma på hela galoppsprång hela tiden. Det gick jättebra och han var superfin!



Hon är hemma!

Underbara Veronica är hemma här hos mig på weekend när hennes nya familj är på semester! Så himla härligt, jag har saknat henne massor! Nu blir det massor ridning resten av veckan! :)
 

Jag hittar ingen väg ut härifrån

 Veckans värsta dag är till ända. Så många timmar stillasittande och bara pluggande. Men nu är den avklarad och då känns det inte alls lika långt kvar till helgen! 

Idag red jag bara Vinca. Jag provade Gundes tävlingsbett på henne idag. Det är ett tredelat med D-ringar precis som hennes, men det är tjockare än hennes och mer anatomiskt. 
Jag skrittade först ut i skogen och sen fick hon jobba på banan. Hon kändes väldigt fin. Hon tyckte nog att det var lite ovant först, för hon fixade lite med huvudet och så, men väldigt snart blev hon väldigt stadig och mjuk istället. Jag tränade mycket på tempväxoingar i galopp och framförallt på att snabbt få tillbaka henne på bakbenen. Vårt problem är ju att hon drar iväg på tävling och att jag inte kan påverka henne då. Så det är kommer vi träna på en hel del framöver. Jag kommer bog lägga ut mycket bommar och sånt att göra det över med. När vi får bukt på det här problemet kommer hon vara felfri mycket oftare, för det är när det här händer vi får fel, så nu är det bara att nöta så att det börjar funka igen!



Nu har han vandrat vidare

Idag fick våran fina Owen vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Owen som var mammas fina sto Ofelias sista avkomma och som funnits hela mitt liv. 

Han flyttade ju till Djupvik och Magdalema för nästan exakt ett år sedan och har där levt ett lyxliv vid havet med massor folk som pysslat om honom. Han slet tyvärr upp en skada i somras som han har haft problem med tidigare, och nu fanns det inget mer att göra. Han ska ju inte behöva ha ont!

Nu är han uppe i Traparlanda med sin älskade syster Olympia som vi ju så tragiskt fick ta bort i vintras. Äntligen får de vara tillsammans igen!<3
Vår sista ridtur med Owen, en så härlig sensommarkväll!



Syskonen! Jag blir så glad att de får vara tillsammans igen!

Ingen bra dag

Usch nej, det har inte riktigt stämt idag. Det började med att jag tittade ut genom fönstret och det var helt grått och regnade. Ingen bra start på dagen eller veckan. Jag påverkas så fruktansvärt mycket av vädret också. Jag orkade inte heller vänta på bussen som skulle ta mig hela vägen hem, utan jag gick några kilometer i snålblåsten istället. Hade tandläkartid 20 över 4 så hann inte rida imellan, var bara hemma en kortis och tog in hästarna. Hos tandläkaren visade det sig att jag uppenbarligen har haft lite för bråttom på mornarna så att jag inte har hunnit borsta tänderna ordentligt.... Så nu måste jag dit igen och ta tid till det för att laga en tand. Jag blir så himla trött på sånt! Jag har redan varit där mer än vad jag borde då jag har slagit ut hälften av båda mina framtänder för länge sedan.
 
När jag kom hem därifrån vände min lycka lite i alla fall. Solen kikade fram vilket gjorde att jag, Gunde och Sallie fick gå ut på promenad i skogen i solsken! Även fast det blåste och var äckligt kallt var det bättre än att rida i regn. Gunde skötte sig väldigt bra också vilket gjorde att mitt humör höjdes lite till.
 
När jag kom hem igen myste jag såklart  med mina små stjärnor och började leta fram tjockare täcken och plocka undan de tunnaste så smått. Här ska det tydligen vara 2 grader på morgonen och då får de på sig mycket kläder så att de inte fryser! Både Gunde och Vinca har tjockare täcken inne i natt än vad de har haft tidigare. Brrr.. Nu börjar hösten verkligen snart vara här! Lika bra att den kommer någon gång så att det kan bli ljusare och vår snart.
 

Tävling i Vreta 21/9

L.B (90 och 100 cm) bed A:stil Distriktsfinal Mountain horse ponny cup

Först ut idag var Gunde. Han kändes fin på framhoppningen, han var faktiskt ganska lugn, men taggade ändå till när vi hoppade och så. 

På banan var han också fin. Jag var rädd att han skulle bli spänd, för framhoppningen var utomhus och tävlingen var inne, den första inomhustävlingen för säsongen. Men det gick väldigt bra, han tyckte inte alls det var konstigt att gå in. Våran runda var jättefin och jag är väldigt nöjd med den! Det var väldigt rytmiskt och kändes enkelt. Han var väldigt rolig att rida! Vi skrapade ihop 52,5 poäng och det räckte till en delad 3:e plats! Förhoppningsvis tar vi oss även till riksfinalen på det resultatet! :)

Vinca hoppade samma klass. Hon var fin på framhoppningen, men lite väl taggad. 
Det kände jag av på banan också. Hon var jättefin på ettan, och sen fick jag inte riktigt tillbaka henne på tvåan. Vi var efter det i oflyt hela tiden, jag försökte få kontakt med henne och komma till ridning igen, men signalerna kom liksom inte fram. I mitten av banan började vi hitta framåtlägen till hindren igen och hon var mycket finare. Trots att det inte kändes bra alls var vi felfria och kom trea! Vi fick dock inte alls bra stilpoäng, endast 44,5 poäng, men man kunde inte förvänta sig mer på den rundan. Så himla tråkigt att hon var så idag när det var stil och allt, hon kan ju så himla mycket bättre! Men det är sånt som händer, det är bara att ta nya tag.

L.B+5 (95 och 105 cm) bed A:0/A:0

Sedan fick båda hoppa en L.B+5. Vi skulle egentligen hoppat en L.A, men den togs bort för att det var för lite starter. 

Gunde var såklart först igen. Han var superfin som vanligt, lugn men ändå med på noterna! Tyvärr rev vi tvåan, ett skitpet där han helt enkelt hoppade lite för lågt. Han var jättefin annars, men de där peten är ju så tråkiga att få! 

Till sist hoppade Vinca samma klass. Hon var finare på framhoppningen, lyssnade mer på mig. Det höll i sig på banan också. Det var sån skillnad från första klassen! Tyvärr rev hon också tvåan, precis samma hinder som Gunvald. Hon blev lite kvar i handen och hann inte riktigt upp med benen. Efter det var hon jättefin! Visst, det var inte perfekt, jag fick inte riktigt tillbaka henne och hon gick i lite för högt tp, men det var mycket bättre än i första klassen iallafall och det kändes väldigt skönt. Nu ska vi jobba på ordentligt med att få tillbaka henne inför på lördag när det är DM!



You don't have to give it all away

Gud vad lång den här dagen har varit! Jag och mamma gick upp vid 7 och gjorde stallet. Sedan åkte vi till Vreta för att vara funktionärer där hela dagen. Vi stod på banan mellan kvart i 9 och halv 3, så det är ju tur att det är roligt och lärorikt och titta på när andra rider! Vi såg även många fina hästar och nu har jag fått ännu mer känsla av vilken typ av häst jag vill ha! Nu ska vi bara komma iväg och börja provrida lite hästar också!

När jag kom hem var ju allt kvar inför morgondagens tävling. Rida, putsa, tvätta, packa... Jag red Vinca lite lätt direkt och hon var superfin! Hon känns så himla positiv och glad och går bara bättre och bättre för varje dag som går nu, så himla roligt! Skuttade något litet språng också och det gick bra!
Flätad och i sin rosa fixgrimma!

Gunde red jag lite senare. Han var också fin, pigg och glad men lyssnade ändå fint på mig. Det kändes bra, för imorgon får han inte vara spänd, för den första klassen är en stilhoppning. Då ska han vara så mjuk och fin och snygg han bara kan! Båda känns fina inför imprgon så nu är det bara att hålla tummarna för att de är det imorgon också!



Stolen paradise

Äntligen fredag! Det kommer inte bli så mycket slappande eller sovmornar den här helgen, men det är lite omväxling mot stillasittandet i skolan i alla fall. Vreta har nämligen tävlingar den här helgen, så jag ska vara där som funktionär imorgon och på söndag tävlar jag själv med både Gunde och Vinca. Jag tror det kommer bli bra, båda känns fina just nu och det är dessutom den första inomhustävlingen i år, så det kommer bli spännande.

Idag red jag Gunde först. Vi skrittade ut en tur med Engla på Aska i början och sen trimmades han lite på banan. Han var pigg och glad, skulle dock som vanligt hitta på att han behövde titta på något på en kortsida, men jag försökte bara ignorera det för förutom det var han väldigt fin.  Han var väldigt mjuk och lyssnade uppmärksamt på mina hjälper. Det kändes väldigt bra inför på söndag.

Vinca, jag och Sallie tog en promenad ut i skogen bara. Jag red barbacka på sidepullet och fick träna lite på min balans då hon var pigg och glad i både huvud och ben! Busfia, men jag låter henne hållas bara hon är glad!



And the second time just blew my mind

Åh vad underbara hästar kan vara! Jag har varit trött hela dagen, och det blev inte bättre av att vi på juridiken gick på en rättegång och slutade 2 timmar senare än vad vi skulle gjort. Visserligen var det intressant att vara där och så, men det är - tro det eller ej - rätt påfrestande att sitta helt stilla, knäpptyst och lyssna spänt på allt de säger i 3 timmar med bara två väldigt korta raster. Jag var helt slut på bussen hem (som förövrigt var smockfull så jag kunde inte slappna av där heller). 

När jag kom hem var jag väldigt trött och då blir jag rätt tjurig av mig. Jag vet det själv och det är en dålig egenskap hos mig, men det är inte så mycket jag kan göra åt det. Då visste jag att jag hade en eftermiddag/kväll i stallet framför mig plus lite pluggande kvar inför morgondagen.

Jag gjorde iallafall iordning pållarna och så red jag Gunde och mamma Vinca en tur i skogen. Jag var fortfarande på rätt dåligt humör även fast jag abslolut inte ville att de skulle gå ut över hästen. När vi kom hem igen red vi på banan och Gunde han var på bushumör och skulle skygga på en kortsida hela tiden. Jag kände ändå att han var ganska fin när han inte var så och när han gav sig rätt snabbt lättade tjurig- och tröttheten hos mig. Jag skulle också hoppa några språng. Åh vad fin min ponny är! Han blir så glad när han får hoppa att man inte kan låta bli att le när man sitter på honom. Sen så gör han ju såna där dunderlyror nästan varje språng han gör! Underbara ponny! Snacka om att tröttheten bara flög iväg. Istället satt jag där med världens största leende på läpparna på världens finaste häst. Bästa Gunde!

Sedan satt jag upp på Vinca som mamma hade ridit fram för jag ville hoppa några språng inför söndagens tävling på henne också. Hon gjorde mig inte heller besviken. Det bästa av allt var att hon var så himla reglerbar. Jag kände precis hur långt det var kvar till hindret och hon svarade precis som hon skulle på mina hjälper så att vi kom perfekt på varje hinder. Så himla härlig känsla när allt bara klaffar! Hon hoppade riktigt bra också, så det känns bra inför på söndag!

Mina lyckopiller! Vad skulle jag ta mig till utan er?!

Sometimes I can't remember If these ashes came from flames

Härliga sensommar! Det är så skönt att det fortfarande är så varmt och fint väder, det känns som att man på något sätt kan acceptera lite mer att hösten är på väg då!

Idag fick alla pållarna motionera på eftermiddagen. Först red jag Gunde samtidigt som Engla red Aska. Vi skrittade ut en sväng först och sen fick de jobba på banan. Gunde var inte alls lika spänd idag som han har varit de senaste dagarna och det var väldigt skönt för då kunde jag äntligen rida honom ordentligt. Han var väldigt fin, var uppmärksam på vad jag ville hela tiden och ville arbeta med mig istället för mot mig. Jag får hoppas att det håller i sig nu!

Sedan red jag Vinca och hon fick också skritta fram i skogen innan hon fick jobba. Hon skötte sig med väldigt bra! Hon var stadig fast ändå väldigt mjuk. Jag jobbade mycket på att få in bakdelen under kroppen. När hon kommer till det där perfekta läget lite i uppförsbacke är hon så himla härlig att rida! Vi kämpade även på med övergångar, tempoväxlingar och faktiskt också mycket sidvärts, framförallt slutor i galopp för att få med yttersidan och det gick jättebra! Hon är så himla fin!

Nu ska jag sova för att orka med morgondagens långa skoldag, 08.10-16.40... Notera min gulliga sovkompis<3



Banhoppningsträning 13/9

Igår var vi på banhoppningsträning med Gunde och Aska! Gunde hoppade 1m och Aska gick sin första "hopptävling" med sin lilla ryttare Engla! De hoppade 30 cm. 

Gunde var på lite trotshumör och skulle vara rädd för allting på framhoppningen. Sprang på snedden och höll på, men om man bara ignorerar honom och rider som vanligt brukar han ge sig väldigt snabbt, precis som igår. Han hoppade väldigt fint och lyssnade på mig iallafall.

När vi kom in i ridhuset var det lite samma sak. Han skyggade lite för hinder och något hörn, men när vi väl hoppade var det som bortblåst och han hoppade superfint och felfritt! Vi hamnade dock lite i otakt de två sista hindren, så vi tog om dem och då var han jättefin! Lilla galenpannan!

Sedan hoppade Aska och Engla och det gick jättebra! De hoppade felfritt! De fick sedan hoppa om hela banan en gång till och då gick det ännu bättre, för då hade de galopp nästan hela banan! Så duktiga!



Hoppträning 12/9

Idag var jag och Vinca iväg på hoppträning på Sjögestad för Therese. Vi tränade bland annat på att hoppat rekombination eftersom vi har sett det komma ett flertal gånger på tävling i L.A nu och när Vinca även förhoppningsvis kommer hoppa msvb relativt snart så var det bra att träna på det.

I början av träningen kändes det faktiskt inte jättebra, jag fick inte ihop henne ordentligt så det var lite tjafsigt där ett tag, men vi jobbade mycket på marken innan vi började hoppa och då fick jag henne verkligen tillbaka på bakbenen och då kändes det jättebra igen! Vi jobbade först över två bommar och försökte få in jämna galoppsprång mellan dem vilket gick jättebra, och sedan rullade vi på en oxer och ett räcke som stod snett igenom. Vinca skötte sig jättebra, det var bara jag som kunde haft lite bättre galopp i svängen från början, men det rättade jag till snart och då blev det super! 

Vi tränade också på trekombinationen vilket gick superbra. Jag har blivit mycket bättre på att hjälpa hästen genom att räta upp mig snabbare i kombinationer och det är även något jag ska fortsätta jobba med. Till sist satte vi ihop allting till en liten bana och då var Vinca verkligen döfin, jag tror aldrig att hon har hoppat så bra tidigare. Vi hoppade lite större hinder idag, upp emot 120 och det känns så himla enkelt. Fina fina Vinca, jag är så glad att få ha henne!



Min lilla djurfamilj<3






Hemma från Djupvik

Är nu hemma igen efter en lång dag. Efter skolan hämtade mamma nämligen mig och så åkte vi till Djupvik tillsammans! Vi åkte framför allt dit för att hälsa på våran fina häst Owen, men när vi ändå var där passade jag bland annat på att rida Viva. 

Viva är ju egentligen tänkt att gå dressyr med sina fina gångarter, men hon har en fantastisk hoppteknik  också så idag också jag prova att hoppa henne! Det blev inte jättemycket då det var första gången någon verkligen hoppade henne uppsuttet, men det gick över förväntan! Jag försökte att inte lägga mig i så mycket, men hon var iallafall väldigt lätt att reglera galoppen på. Om jag kände att jag låg lite nära behövde jag baa räta upp mig lite för att hon skulle korta ihop sig och komma bra till hindret. Så det var jättekul! 



När jag hade hoppat klart red jag och mamma (som red Owen) ner i vattnet och badade med hästarna. Jag tog faktiskt av mig stövlar och strumpor och doppade fötterna. Så himla mysigt, en riktig sommardag mitt i september! Dessutom satt vi alla ute och åt kvällsmat tillsammans. Tänk att kunna sitta ute utan att det är kallt så här års! En kväll att minnas i vinter, helt klart!






Han har sänkt alla möjliga skepp

Jag blir så trött på mig själv. Jag blir så trött på eftermiddagen och kvällen att jag inte orkar med någonting. Jag orkar såklart rida och fixa iordning stallet, men sen måste jag tvinga mig själv att göra läxor och bloggen hamnar långt bak i prioriteringslistan. Jag måste bli mer effektiv, strunta i att jag är trött av att ha åkt hemifrån 7 för att komma hem igen halv 6. Det är bara att bita ihop och försöka sova mer istället. Heja mig liksom. Det skönaste är iallafall att den värsta dagen i veckan är gjord redan på tisdagen, så då har man det inte framför sig lika länge.

Idag efter skolan red jag Vinca. Jag red barbacka på sidepullet  bara. Jag skrittade ut ganska långt först, men ville kolla lite hur hon gick när man red henne lite mer ordentligt utan något bett, så hon fick jobba lite på banan också. Hon var väldigt duktig. Det känns som att hon blir mer uppmärksam ju "mindre" hjälperna blir faktist. Det är som att hon tänker att hon måste lyssna riltigt noga för att verkligen göra rätt för hjälperna. Jag är jättenöjd med henne, det gick över förväntan! 



Härliga sommarkvällar

Faktisk är det som rubriken säger, det är som sommar ute fortfarande och det är så himla härligt! Det är så varmt och behagligt, man vill inget annat än att vara utomhus när det är såhär!

Vi var dock inomhus när det viktigaste på hela dagen var, nämligen VM-finalen. Den vill man inte missa en sekund av! Det är så himla lärorikt att se eliteyttarna sitta upp, läsa av och rida varandras hästar. De är så himla skickliga som bara gör det. Dock kunde ju finalen gått bättre ur svenska ögon, stackars Roffe som hade oflyt och hamnade 4:a... Snacka om otur, både med sin egen Casall och framför allt med fransmannens häst. Jag tycker så himla synd om honom, men som han sa har han ju rätt mycket att se fram emot när han kommer hem då han ju precis har fått en liten dotter!
Jag tyckte ändå att det var rätt ryttare som vann, för i finalen var Dubbeldam verkligen bäst, det är bara att lyfta på hatten!

Kvällen avslutades med fix i trädgården, god mat i form av grillat och så gick mamma och jag ut på promenad. Jag tömkörde Aska och mamma gick med Sallie. Supermysigt och bra slut på den här veckan! Nu måste jag sova för att orka med hela nästa.



Man kanske borde börja rida dressyr

Dagens KM i dressyr gick faktiskt över förväntan!

Först ut var Gunvald. Han kändes jättefin när jag red fram, var lugn och avspänd, men när jag red in på riktiga dressyrbanan blev han spänd som en fiolsträng. Han ville inte stå still i första halten bland annat... Stundtals gick han helt okej, men det känns väldigt tråkigt att han ska hålla på och bråka när han ju kan vara så himla fin hemma! Men jag vet ju hur han är, så det var nästan väntat. 60,5% fick vi iallafall, och målet var att få åtminstone 60% så jag måste väl vara lite nöjd iallafall. 

Vinca var superfin! På gränsen till lite för seg, men det var nästan bra, för då kunde jag driva henne ordentligt utan att hon blev springig. Hon var jättefin när jag red själva programmet med. Det jg är mest nöjd med är ökningarna för det är något som vi har förbättrat massor den senaste tiden. Vi gjorde egentligen inga större missar heller, förutom nåt travesteg där hon skulle skritta och lite vingel i någon halt, men annars var hon väldigt jämn och fin. Det syntes också på resultatet då hon bara fick 6, 6,5 och 7.

 Vi skrapade ihop 64,5% och det räckte faktiskt till vinst i KM! Gunde kom 3:a trots att jag inte tyckte det gick bra alls. Bästa Jessica som vi bland annat åkte till grevagården med gjorde en jättefin ritt och kom 2:a! Så roligt, jag fick både en pokal och en vandringspokal bland annat. Och att bli klubbmästare i dressyr är ju inte så dåligt gjort av mig som hoppryttare!








It's got sights to give you shivers

Är faktiskt riktigt taggad inför morgondagens dressyr"tävling"! Det är ju bara KM, en klubbtävling, men det är  ändå roligt när det går bra! Hoppas att det blir bra, jag har inga stora förväntningar men jag vill iallafall ha över 60% med båda i denna låga klass då det typ är min bästa procent och då fick jag den när jag var jätteliten och Gunde var galen haha. Båda kändes jättefina idag när jag red!

Veronica var här en stund på eftermiddagen också och så höll vi (mest mamma då) lektion. Hon var jättefin, det känns som att Amanda börjar hitta knapparna mycket mer nu! Jag fick sitta upp en stund och det kändes jättebra, fina Veronica!



There is no fear now

Igår när jag kom in från stallet var jag för trött för att skriva, så passar på att skriva om gårdagens ridpass nu innan det är dags att gå ut och motionera stjärnorna igen.

Först ut var Gunde. Jag hade egentligen  bara tänkt lösgöra honom lite, men jag passade på att rida igenom dresssyrprogrammmet inför söndagen när han bar så fin. Det kändes jättebra, han blir alltid bättre ju mer man rider om dagarna så det var vårat bästa dressyrprogram hittills. Han är inte alls lika spänd längre, så det kan nog bli riktigt bra på söndag!

Vinca red jag mest på banan. Hon var jättefin förutom att hon var lite trotsig stundtals. Hon var pigg och glad, och ville göra rätt. Övergångarna är det vi måste öva mest på, men resten är faktiskt riktigt bra nu!

Nu ska jag gå ut och rida Vinca. Det är också marknad där jag bor så ska nog gå ner och titta på den en stund, och sen vill jag titta på den näst sista dagen av VM som sänds på tv idag och ikväll kommer Veronica och ska gå lektion och då ska jag rida Gunde med. Full rulle, det tycker vi om!

Äntligen fredag

Tredje veckan på gymnasiet avklarad. Det känns som att man börjar komma in lite i rutinerna nu. Jag har lämnat in mitt andra inlämningsarbete idag och det känns väldigt skönt, allt som är klart och inskickat är liksom gjort! 

Nu ska jag ut och rida. Det var en lång dag idag för att vara en fredag, jag gick ända till 20 i 4. Skönt att ha en hel helg att vila upp sig på då!



Det är inte lätt att vara sig själv i en värld full av perfektion

Jag tror inte att någon har missat att ryttar-VM går i Normandie just nu. Det är massor häst på tv hela tiden. När jag kom hem från skolan tittade jag på slutet av dagens klass och även några rundor i efterhand tex svenskarnas. Så tråkigt att de inte var i samma form idag som igår, men vi får hålla tummarna att alla är i toppform imorgon! Så roligt att Roffe och Casall verkar vara i hur bra form som helst! Jag tycker också att det är roligt att Alexander Zetterman är med ganska högt upp i resultatlistan också, det känns som att han förtjänar det.

Självklart blir jag väldigt inspirerad när jag ser så mycket bra ridning och fina hästar. Man vill bara ut och trimma och försöka bli så bra man kan! 

Det blev dock ingenting med hoppning idag, utan ren dressyr. Jag ska nämligen vara med i dressyr-KM på Vreta på söndag, så nu kör vi intensivträning.
Det var Gunde som fick jobba idag. Han var väldigt pigg och lite spänd då han har vilat i två dagar nu. Han skötte sig ändå rätt bra, han blev lite överilad då och då men resten av tiden var han fin, även fast han var pigg. Jag red igenom programmet, L.B2, någon gång och det kändes helt okej, även fast jag hoppas att det kommer kännas mycket bättre på söndag.



Hoppträning

Har precis skrivit hela det här inlägget en gång innan allt bara crashade och jag fick börja om... Usch vad trött man blir!

Idag var jag iallafall iväg med Vinca på hoppträning för Therese. Det var första gången på länge eftersom det i sommar har blivit tävlingar istället för träningar flera gånger.

Det var en väldigt bra träning för vinca idag. Mycket styrka och gymnastik i form av mycket bommar, någon liten serie osv. Dessutom var det väldigt bra för Vinca för hon fick inte många chanser att ta egna beslut och hon försökte inte heller göra det, utan hon lyssnade hela tiden väldigt bra på mig. 

Även fast det var mycket bommar och små hinder fick vi ändå hoppa rätt många språng upp mot 110. Det är ganska skönt att få så många högre språng i kroppen på både mig och Vinca inför att vi förhoppningsvis kommer hoppa 120 i höst eller i vår. 

Är väldigt nöjd med dagens träning. Ponnyn har skött sig mer än bra och faktist kändes det som att jag red rätt bra jag med! Älskade lilla Vinca!




Nya tag och nya mål




RSS 2.0