Jag kommer sakna dig mer än du förstår

Det här inlägget kommer vara fruktansvärt jobbigt att skriva, därför tar vi det kort..

Igår behövde vi ta det tunga beslutet att ta bort våran fantastiska hund Beckie, endast 6 år och 10 månader gammal. Av den tiden tillbringade hon 6 år och 8 månader hos oss. Hon var verkligen världens bästa. Jag fattar fortfarande inte att det är sant! Men det viktigaste är att hon inte har ont längre. Hon hade en över 10cm i diameter stor tumör på hjärtat som tryckte på lungorna och på luftstrupen. Den släppte dessutom ut vätska i hela buken som tryckte på alls organ. Hon hade inte ont när hon rörde på sig, men när hon låg ner trycktes liksom allt ihop...
Hon fick massor godis och köttbullar och vi gick en jättelång promenad i skogen. Hon var precis som vanligt, vi släppte henne lös som hon alltid brukar vara. Jag saknar henne hur mycket som helst! Världens bästa hund..! Även fast det var fruktansvärt tungt är jag glad att jag var med till slutet, hon betydde, och betyder så otroligt mycket för mig.

Tack för att vi fick ha dig så länge som vi fick iallafall. Vi kommer aldrig glömma dig och vi kommer aldrig sluta sakna dig. Hoppas att du har det bra där du är nu. Jag älskar dig.


All that's left is a ghost of you

Idag gick ridbanan att rida lite på! Visst var det rätt mycket snö och så på den, men på vissa ställen var det helt smält! Jag red på Veronica och vi red först en stund på banan innan vi gick ut i skogen. Hon var jättefin, nästan lite väl taggad men hon har ju inte gått ordentligt på några dagar. Vi gjorde mycket övergångar mellan skritt och trav i början och en del lösgörande övningar också. Sen nu när hon var så pigg lät jag henne galoppera av sig en del! Hon tyckte att det var jättekul och bockade en hel del i början, men sen började hon att koncentrera sig på arbetet igen. När hon höll sig på alla fyra var hon riktigt fin och verkade vilja arbeta, även att det spratt till i benen lite då och då. Jag är bara glad att hon är så glad sålänge det inte går över styr ;)
När vi kände oss klara på banan gick vi ut i skogen. Jag fortsatte med galoppen lite där vilket min lilla ponny uppskattade, haha ;) Tempoväxlingar och så såg jag till att jag fick stopp på henne också. Ett bra ridpass i vårsolen! :)

Gunvald fick som sagt nya skor och de stora också. Aska blev verkad, så alla blev fina i fötterna förutom Vera som ju fick nya skor förra veckan. Perfekt inför tävlingarna som kommer snart och all ridning i påsk! :D

Puss


Hej Onsdag

 
 
Bara två dagar kvar nu till ledighet! Jag vet att man inte ska hålla på att räkna ner såhär och inte ta vara på dagarna som är, men jag kan inte låta bli! Får hoppas att det blir varmt så att snön på ridbanan smälter!

Idag då. Har haft sovmorgon och ska snart upp och äta frulle. Sen ska jag väl hjälpa till att släppa ut hästarna och sen är det skola en stund, till 10 i 2 tror jag. Ska försöka ta mig hem så fort som möjligt och rida på Veronica. Hovslagaren kommer också och slår på en tappad sko på Owen och skor om Gunvald. Vid halv 6 ska jag iväg på någon påskvandring med konfirmationen. Jag skulle väl hellre tagit det lugnt hemma, men jaja. Kan väl kanske bli kul det med.

Nu ska jag ta och göra något vettigt, typ klä på mig. Solen skiner och sovmorgon, så mungiporna är vid öronen än så länge. Hoppas att ni får en toppen-Onsdag! Jag hoppas såklart också på att våren flyttar hit idag... :)

Puss
 

Dance my tears away

Ärligt talat har den här början av veckan varit rätt seg. Jobbigt i skolan och grejer efter. Våren har heller inte kommit hit, även att det smälter en hel del varje dag. Men jag är såklart inte nöjd förrän ridbanan är snöfri och går att hoppa på. Läääängtar.. <3

Idag hade jag utvecklingssamtal vid 5, så jag fick rida sent. Jag red på Veronica tillsammans med mamma på Olympia. Vi red bara i skogen, men Vera kändes pigg och glad. Det var skönt att få göra något roligt efter all skola och innan jag skulle sätta mig och plugga igen.

Förlåt för flummigt inlägg. Jag bättrar mig imorgon, men måste sova nu..!
Puss


Jag frågar mig själv varför stanna i nord

Nästan hela måndagen har gått och ännu har det inte blivit vår, även att "alla" andra säger, skriver och tycker det. Det har ändå varit en helt okej dag, dock fick alla mina älsklingar stå. Jag gick tidigare från skolan för att åka in till stan och vaccinera mig. Sedan var det konfa direkt efter, och förutom det har jag väl inte hunnit med så mycket. Ska väl stoppa i mig något snart och slå på tv:n kanske. Mamma och pappa är iväg så det blir väl måndagsmys i soffan! ;) Och lite godis på det! Så fort snön försvinner är tanken att jag ska börja ut och springa och bättra på kondisen (istället för att tjocka mig i soffan). Nya skor har införskaffats och nu krävs väl bara lite nya träningskläder, sen är jag nöjd!
 
Jag tänkte också ladda upp alla bilderna från praon här så ni får se! Jag hjälpte till lite med korna i fredags, så det blev lite bilder på alla söta kalvar till sist!
 
Puss
Jag glömmer aldrig den känslan. Får nog ta och besöka dig i sommar, fina killen♥

My faith in you was fading

Det första som stod på schemat idag med hästarna var att lastträna Gunvald. Vi blev så trötta på honom när han höll på och vägrade gå in igår, så då sa vi att vi lät transporten vara kvar ute så det gick snabbt och smidigt. Vi ställde in Aska och sen krånglade han i kanske 10 sekunder? Sedan sprang han in och efter det var det inga som helst problem! Han sprang in, fick havre och sen fick han gå ut igen. En rolig lek, tyckte Gunvald. Man kan bli tokig på den där hästen och hans idéer..! Det är tur att han är så söt och duktig på att hoppa iallafall ;)

Efter lastträningen red jag på Veronica och mamma red Olympia. Vi skrittade nästan bara, men travade lite på en väg. Vera verkade tycka att det var roligt att vara hemma igen! Och Olympia verkar ha återhämtat sig helt efter igår kväll. Men hon fick självklart ett extra täcke på sig i hagen och en extra filt på sig i boxen. Fina tanten.

Aska fick gå ut och springa lite idag också. Jag red faktiskt med sadel för en gångs skull och det gick riktigt bra! Hon var pigg och tyckte att det var jättekul. Som vanlig fick jag jobba lite lydnad och så med henne, men hon var jättefin när jag jobbade ihop henne! Någon gång sprang hon bara iväg men då gjorde jag halt och sen övergångar till trav en stund och efter det gick hon hur bra som helst! :)

Puss


Godmorgon

Vid halv tio igårkväll kom vi till slut hem. Vi skulle kommit hem tidigare, men tror ni inte att Gunvald vägrade att gå in i transporten? Han brukar ju alltid gå in när han har Veronica med sig... Ibland blir jag bara så trött på honom..! Men en halvtimme senare än vi skulle var vi i alla fall på hemväg.
När vi kom hem möttes vi av en Olympia som bara stod och skakade. Vi klädde på henne massor yllefiltar och täcken om vart annat och som tur var blev hon varm så att det lugnade sig ganska snabbt. Men usch vad läskigt det var! Mamma trodde bara att hon skulle lägga sig ner och dö. Hon är ju ändå 24år. Vi tror att anledningen var att hon blev svettig när hon blev riden och att hon fick på sig ett för tunnt täcke och då blev hon kall. Jag ska gå ut och kolla hur det är med henne nu.

Min kanin som var rätt dålig innan jag åkte har blivit jättedålig när jag har varit borta. Han har bara legat i sin bur, och alla har trott att han skulle dö vilken dag som helst. Om han ställde sig upp så ramlade han bara... Men när jag kom hem bar jag omkring på honom en stund och sen var det som att livsgnistan kom tillbaka. Han ramlade inte en enda gång! Det verkar som att han bara har saknat mig, stackarn :')

Nu ska jag hjälpa till i stallet!
Puss


Hoppträning

Idag var vi iväg på hoppträning hos Maria med Gunvald och Veronica.
Tjejen var först ut och hon var jättefin hela passet igenom! Hon var mycket finare redan vid uppvärmningen och jag red mycket bättre än i tisdags, jag var noggrann med att hon skulle vara böjd på böjt spår och rak på rakt hela tiden och då blir det så mycket bättre!
Hoppningen var lika bra som vanligt, hon är ju underbar! Smidig som en katt över hindrena. Jag fick träna på att ge eftergift över hindrena, men att inte slänga fram handen och att vara stadig i mitt överliv så att jag inte sitter och vinglar. Det blev mycket bättre när jag gjorde som de sa! Hon kan ju det där själv, jag måste bara styra och se till att jag inte stör ;) Vi hoppade inte så högt, runt 1m tror jag, för hon har inte hoppat på ett tag. Men det var precis lagom för idag!
 
Gunvald var lite jobbig och spänd i början. När han hoppade gjorde han jättekorta språng, vilket vi har haft probleem med tidigare. Han landade nästan på bakbommen på oxrarna. Då tränade vi i en liten serie (en bock och ett huvudhinder med ett galoppsprång imellan, som en kombination) och la två bommar som i ett V över hindret för att han skulle hoppa rakt på. Det var en jättebra övning för honom. Jag kände hur han bara hoppade bättre och bättre för varje  språng. Hans självförtroende växte något enormt och känslan de sista sprången går inte att beskriva. Det sista språnget låg oxern låg på 1,10/1,15 någonting, plus de här V-bommarna som stog upp kanske 15cm. Han var 20cm över och hoppade jättemycket med ryggen! Fina fina Gunvald.
 
Jag är så nöjd med båda ponnyerna, vilken perfekt avslutning på veckan!
 
puss

Torsdagskväll

Idag var rehab här igen så jag red ut med en av de tjejerna. Jag red på Vinca och hon på Cenya. Vi red samma runda som i tisdags, men stannade lite längre på gärdet idag och red lite på volten. Vinca var jättefin så det var kul!
 
Efter lunch red jag och Magdalena en långtur på Flox och Viva. Det var lite klätterbackar och mycket snö att pulsa i, så de fick jobba lite. Eftersom vi bara red på stigar och vägar i skogen kunde vi inte jobba hästarna så mycket, men när vi travade och så kändes Flox bättre än igår, jag tror att jag har börjat hitta knapparna lite :)
 
Precis innan det blev mörkt red vi ut en sväng till, jag på Gunde och M på Vera. Även de fick bara gå i skogen och vi red ut till ett ställe med jättefin utsikt över bråviken! Magdalena tog kort på mig och min prins, men jag det var rätt mörkt och han tycker ju inte om att vara med på kort hehe ;) Men när jag kommer hem ska jag visa den bästa för er iallafall! Annars var ridturen jättemysig, jag lät Gunvald bara pinna på lite. Imorgon ska vi åka iväg med båda så ska de få hoppa! :)
 
Förutom att jag har ridit idag har jag mest fixat i stallet. Mockat, tagit in och ut hästar, gett mat.. Men nu på kvällen bakade jag faktiskt lite också, jättegoda dumlegrottor! De ska vi bjuda på på lördag när jag blir hämtad :)
 
Hoppas att ni får en bra fredag, som det ju är imorgon! :D 
Puss

Onsdag

Jag är riktigt trött nu, så det blir inget långt inlägg, men jag tänkte ge er lite lägesrapport.

Idag kom hovslagaren och var här hela förmiddagen. Han skodde om Veronica och resten av Magdalenas hästar verkade han, så de går fortfarande barfota. Det kom också två jättestora gamla voltigehästar från en granngård som också skoddes här. Det var lite roligt, för den yngsta av dem har samma pappa som Olympia har, Asterix, som mamma förövrigt red in!
Under tiden att Veronica skoddes red jag Gunvald i skogen för att han inte skulle bli stressad. Han var lite skrikig och taktade hela tiden, så jag travade mycket. Jag satte honom inte i så mycket jobb eftersom han var så okoncentrerad. Men jag tror att det var skönt för honom att röra på sig.

Efter lunch fick jag rida Flox, stallets enda stora häst. Hans farfar eller morfar är våran häst Owens pappa! Jag tycker att de är ganska lika, det är vissa drag i ansiktet och de är lika i sättet också.
Flox är 5 år gammal, men han är som en fyraåring. Jag fick rida honom själv ner till det gärdet som jag har ridit på en hel del. Han var jätterolig att rida, han har jättefina gångarter! Framförallt traven, åh vad härlig! Det var första gången jag red honom, så jag försökte mest komma på hur jag skulle rida honom på bästa sätt. Han är väldigt duktig på att vara samlad och att inte älga iväg i någon jättelång trav eller galopp, utan han har kontroll över sin kropp. Det kändes jättebra efter en stund och det kändes som att jag hittade honom bra! :)

Nu ikväll var vi iväg med Vinca och Viva till Maria. Jag red bara fram Viva lite och skrittade av lite, så det är inte så mycket som går att skriva om det.

Imorgon ska jag få sovmorgon, men jag ska ändå sova nu!
Puss


Prao, dag 2

Idag fick jag sovmorgon, men är ändå helt slut nu! Jag har varit igång hela dagen efter det iallafall. Jag hjälpte till att släppa ut, mockade hela stallet, gav lunchhö, tog in de hästar som skulle in osv. Rehab-folket kom idag också, så jag fick jobba mycket själv.
 
Jag red först Vinca med en av tjejerna som var här på rehab. Hon red på Cenya (mamma till bl.a Veronica och Viva, mormor till Viola och Vinca). Vi red bort till gärdet som vi har ridit på en hel del de här dagarna. När vi kom dit skrittade och travade vi runt hela gärdet en gång och sen gick vi hem igen. Jag satte knappt någon press på henne idag utan  lät henne mest pinna på.
 
På eftermiddagen åkte vi iväg och tränade med Veronica och Gunde för Maria. Det var lite markarbete typ. Veronica fick jobba mer än Gunde, han fick bara springa av sig lite i slutet, men jag fick lite hjälp med honom också. Marias man var helt såld på Gunvald och ville köpa honom till sina små söner. Dock så är det ju inte aktuellt, han är ju inte tillsalu hihi ;) (han är ju förevigt min prins). Men det var kul att de tyckte om honom!
 
Nu ska jag sova. Tänkte ta lite kort på korna och kalvarna imorgon om vi ska ta hand om dem. Uppskattas det? Kommentera om det är något ni saknar! :)
 
Puss
Min favorit
Hunden Knutte
Hunden Lilly
Piff (grå) och Puff (svart), som förörvigt vågade sig ut ur deras låda idag!
 

My mind keeps saying run as fast as you can

Idag red jag tre hästar, Vinca, Viola och Veronica (+ Gunde).
 
Vinca red jag på förmiddagen och vi red till samma gärde som vi red på igår med Magdalena med Veronicas helsyster Viva (Vinca är Violas helsyster). Jag har ju knappt aldrig ridit Vinca innan, så jag kände mest efter hur hon var och hur jag tyckte att jag skulle rida henne bäst. Hon är faktist lite som Olympia att rida med i mindre format. Hon är välutbildad och har väldigt fina gångarter och har även lite temperament, det gillar vi. Det som hon behöver träna på är att hon riktigt accepterar att vara mellan hand och skänkel. Men ju mer och mer jag red henne kom jag på hur jag skulle rida henne. I början var hon nästan lite seg, men i slutet kände jag att hon verkligen var framme för skänkeln och då accepterar hon handen på ett annat sätt också :)
 
På eftermiddagen red jag som sagt två hästar till, men de fick bara gå i skogen.
Jag skrittade ut Viola en jättelugn tur barbacka tillsammans med Magdalena på Flox och sen red jag Veronica själv med Gunde som handhäst (han ville ju inte stå kvar hemma utan Veronica).
Vi red samma tur som jag red på Vinca igår, men jag kom inte ihåg var jag skulle gå in så jag råkade rida hela rundan bak och fram, dvs vi klättrade nerför istället för uppför. Men det gick bra, Veronica fick tänka lite vart hon skulle sätta ner fötterna och Gunde klarade sig så bra själv bakom. Vi kunde tom trava en bit på en grusväg! Så jag är nöjd med dagen! :)
 
Puss
Gunde och Vera myser i hagarna

Prao, dag 1

Om gårdagen var fullspäckad vet jag inte hur jag ska beskriva den här. Men det har faktist varit ganska lugnt, men vi har fått massor gjort och såklart har det varit massor häst hela dagen. Just nu har jag vilopaus, men om ungefär en halvtimme ska vi göra klart stallet för kvällen.
 
Jag är riktigt stolt över hur Gunde sköter sig! Han har stått helt lugnt hela dagen i hagen. Han går själv, men har Veronica precis bredvid sig och han har även Viola och Cenya nära. Där emot blev jag lite besviken på honom när vi skulle ut och rida på Veronica och Flox, och vi tog in Gunde och ställde in Viola i boxen bredvid (där Veronica har stått). Då blev det liv i luckan kan jag säga! Han lugnade sig inte heller, så vi vågade oss inte ut på det gänget så jag flyttade Veronica till Gunde och tog Viola istället. Det här gör ju att vi inte kan gå ut med Veronica utan Gunde, vilket är lite opraktiskt då vi tänkt åka och träna med Veronica och inte Gunvald... ;) Aja, förutom det har han skött sig exemplariskt! Han känner sig trygg när han har Vera. Vi får se, han kanske lugnar sig när han börjar lära känna de andra hästarna lite mer. :)
 
 Annars då... Vi har såklart gjort allt i stallet, jag har ridit tre hästar (mer om det kommer i ett inlägg senare.), jag har tämjt kaniner och så har vi tagit hand om kossorna. Det är 12 kalvar (tror jag), huuuur söta som helst, och det är några till som ska komma. Jag hoppas verkligen att iallafall någon kommer den här veckan!
 
Idag har jag tagit lite bilder, men inte så mycket. Jag håller på att ladda upp de på datorn nu. Snart ska jag ta något på kalvarna så att ni får se hur söta de är..!!
 
Puss

Låt oss gå för långt

Nu ligger jag i "mitt" rum och ska snart sova. Den här dagen har varit väldigt fullspäckad, men nu är vi iallafall här och ponnysarna är nattade.

Jag har ridit tre hästar idag. Först Aska där hemma en mystur innan vi åkte, ganska tidigt imorse. Som vanligt red vi bara i skogen barbacka och hade det kul. :)

Sedan packade vi klart allt och åkte hit till Djupvik. När vi kom lastade vi ur hästarna och alla saker, sen red vi ganska direkt.
Jag red Veronica, mamma red Gunde och Magdalena red Viva, Veronicas helsyster. Vi red ut lite och sen red vi på ett gärde. Vera var lite övertaggad i början men lugnade sig efter bara en liten stund, då blev hon jättefin! :)
När vi kom tillbaka gick jag och Magdalena ganska snart ut med nästa gäng och mamma åkte hem. Jag red på Vinca som är Violas helsyster. Vi red bara i skogen, en jättemysig tur med lite backar och så :)

Sen har vi gjort iordning massor och ätit och så, men det är inte så intressant att läsa kanske ;) Hästarna nattade vi för en liten stund sedan. Gunvald verkar faktiskt rätt lugn, han hade nästan ätit upp allt hö och står rätt still. Där emot stressar han upp sig när det händer något i stallet. Men han lugnar nog ner sig snart :)

Nu ska jag sova. Imorgon ska jag fixa fram datorn och ta lite bilder, men jag orkade inte det idag.. Håll utkik! :)

Puss


Nu flyttar vi hemifrån

... För en knapp veckas tid iallafall! Bilen är proppfull med hö, täcken, grejer och dessutom två kaniner som vi ska langa över till de också! Två små hermelinhonor, supersöta! Jag har döpt de till Piff och Puff! ;)
 
När vi kommer fram ska vi lasta ur allting och så ska vi rida lite också! :)
 
Jag kommer såklart uppdatera bloggen hela veckan om vad jag gör. Jag har med mig datorn och så kommer jag blogga från mobilen. Jag kommer nog lägga ut bilder på min instagram också. Om ni vill följa mig där heter jag sofiejanssoon. 
 
puss
 

Fullspäckad dag

Idag har jag mest bara packat. Jag är en sån här person som alltid skjuter upp allting till sista dagen, så jag har fått packa i princip allt idag. Jag ska packa lite mer saker här inne idag och imorgon fixar vi det sista i stallet. Vi åker inte förrän vid 11-12 imorgon, så vi hinner rätt mycket då också :)

Jag red båda ponnysarna också. Gunvald var först. Vi gick ut i skogen en ganska lång tur och galopperade lite på gärdet också. Han var väldigt pigg och lite stark och rätt jobbig att rida. Han lyssnade inte så mycket på mig först, men efter att jag blev lite arg på honom gav han sig och blev fin igen :)

Sedan red jag Veronica tillsammans med mamma som red Olympia. Vi red först ut en tur och sedan red jag lite på banan. Det var rätt mycket snö och så men det gick bra iallafall. Hon var riktigt fin från början och protesterade ingenting! Hon blir bara bättre och bättre för varje gång jag rider henne! Det är som att jag kommer ihåg mer och mer hur man ska rida henne också hela tiden. Superkul! :)

Puss


Boys don't cry

Idag har det varit strålande sol, men ändå rätt kallt. Jättemysigt väder att rida i!
 
Jag började att rida Veronica. Vi gick ut i skogen och red lite på gärdet. Hon var otroligt fin!  Väldigt mjuk och arbetsvillig, och hon höll sig fin hela tiden (knappt några protester alls)! I traven var hon helt perfekt, förutom att hon blev lite "vinglig" precis när jag började arbeta henne lite mer, men sen blev hon bra igen! I början när vi skulle galoppera ville hon mest springa och inte arbeta, så jag lät henne springa av sig några varv i låg form innan hon fick börja jobba ordentligt igen. Hon var lite okoncenterad i början, men efter lite övergångar gick hon helt fantastiskt! Jag skulle kunnat galopperat runt så hur länge som helst, men hon blev lite trött så vi avslutade där idag :)
 
Sedan red jag Aska. Vi red ut i skogen och hon var (som vanligt) hur glad och mysig som helst! Det blev mest ridning på vägarna, hon är i rätt dålig kondition just nu, men vi kunde både trava och galoppera en hel del så det var kul! Fina lilla Aska :)
 
Puss

Veckans bästa dag

Äntligen fredag! Just nu sitter jag i skolan och har rast. Jag har haft teknik och nu är det bara två lektioner kvar tills helg! Då blir det inte skola på 9 dagar, det gillas!
Jag ska rida så många hästar jag kan i eftermiddag och så ska jag börja packa inför praon också! :)

Idag har jag haft Gunvald i exakt 1464 dagar. Ångrar inte en sekund av tiden med min stjärna!

Puss


I couldn't believe what I was living

Idag red jag Gunvald och mamma red Veronica. Vi red ut en sväng och passade liksom igår på att rida lite på ett gärde där också.
Gunde var jättefin idag, verkligen! Han var väldigt mjuk och gick precis som jag ville! Det märks att han inte har gått ordentligt på ett tag och att han verkligen vill arbeta nu! Han var inte ett dugg springig idag utan vilade på steget, var uppmärksam och gjorde verkligen sitt bästa för att det skulle bli så bra som möjligt. Han var lite stel, mendet redde vi ut enkelt, jag bara flyttade lite på honom i båda varv så lossnade han. Lite då och då blev han lite tung i handen, men då var det bara att höja handen lite så gick han bra igen. I slutet tog jag ihop honom i samlad galopp och han var hur fin som helst! I slutet blev han lite trött, men det gjorde verkligen ingenting! :D
 
Veronica gick jättebra med mamma också, framförallt i slutet! :)
 
Puss

Vinter igen

Det känns som ett bakslag att vakna upp och inse att det snöar. Massor. Från att tro på en underbar vår framöver till att släpa sig igenom vintern igen. Och det ska inte bli bättre på läänge heller...

Trots min fruktansvärda vinterdepression lyckades jag göra något vettigt med båda ponnyerna!
Jag red först Veronica som fick gå ut med Aska och Owen som reds av Emma och Aska. Vi skrittade lite i skogen och när vi kom hem provade vi att rida i en hage. Det var helt okej, dock så var det väldigt mycket snö. Veronica var jättefin förutom när hon skulle testa mig två gånger. Jag satt kvar, men det är inte direkt roligt att hon gör så så pass ofta, och hon får ju absolut inte hålla på och bråka! Jag tror att jag redde ut det idag och visade vem som bestämde, men mamma ska rida henne imorgon så att hon inte får för sig att göra om det. Vi tror att det är ett sätt för henne att göra sig av med överskottsenergin hon samlar på sig...
Imellan var hon fin och lugn. Jag red bara i skritt och trav för att det ju var rätt så djup snö. Men jag tror att hon blev av med lite energi iallafall :)

Sedan var det prinsens tur. Vi gick ut med mamma på Olympia. Med det här gänget provade vi att rida på ett gärde uppe i skogen som vi red på tidigare i vinter, men som inte har varit bra nu på lite senare tid. Det var mycket bättre att rida där än i hagen, det var bara den snön som kom i natt där. Gunde gick jättebra. Han var väldigt samarbetsvillig och mjuk. Vi galopperade mest för att han skulle få bli av med all den överskottsenergin han samlar på sig nu när han inte kan röra på sig så mycket som han brukar i hagen. Han tyckte att det var jättekul! Det var jättekul att rida honom också nu när han var så fin! :)

Puss


PRAO

Som jag har nämnt tidigare ska jag praoa hela vecka 12, alltså nästa vecka. Det ska bli riktigt skönt att få slippa skolan en vecka och att få.... rida istället!
 
Jag ska praoa hos Magdalena och Fredrik som äger Veronica och Viola! Eftersom de bor över en timme ifrån mig kommer jag bo där. Jag kommer ta med mig både Veronica och Gunvald för att de ska hållas igång. Jag kommer dessutom såklart också hjälpa till att rida Viola och de andra hästarna där! :)
På gården finns förutom hästarna kor som jag ska hjälpa till med. De har redan fått en hel del kalvar och jag tror att fler är beräknade... Så himla mysigt!
Det ska bli jättekul att vara där!
 
Om ni vill läsa mer om verksamheten på Djupvik (som gården heter) kan ni går in på deras hemsida
 
 här: http://djupvik.se/
Djupviks Veronica
Djupviks Viola
Och så Gunvald såklart!
 
Puss

Hela fyra år

Precis nu i dagarna är det fyra år sedan Gunvald för första gången gick in i mitt stall. Fyra år sedan... Helt sjukt! Det känns som att det var igår jag red honom för första gången och hela tiden tänkte "Jag vill ha honom!"
Första tävlingen, vår första rossett. Om jag var stolt!
Framhoppning andra tävlingen. Där var jag inte stor...
Vår första L.C
 
Men oj vad vi har utvecklats!
Han har gått från att vara ett extremt nervvrak till en ponny som är lugn, sansad och litar på sin ägare.
Jag har gått från att jag aldrig hade suttit på en ponny som gick ordentligt fram för skänkeln till att kunna hantera stressade, pigga och heta hästar.
Vi har gått från att en felfri ritt i L.D var en bedrift till vinster, placeringar och felria rundor i L.A och planer på att debutera MSVB i vår.
Han har gått från att vara världens finaste ponny till min bästa vän.
Han har blivit min ponny och jag har blivit hans människa.
 
Den här listan kan jag göra hur lång som helst. Men det jag vill komma till är att de fyra åren med Gunbald har varit de bästa i mitt liv. Jag minns inte hur det var innan jag fick min prickiga stjärna till stallet. Han har givit så mycket glädje till mig och så många andra.
 
 
Tack för de här underbara åren Gunvald, jag hoppas på lika många fina stunder tillsammans med dig till. Jag älskar dig.♥
Jag och min bästa vän♥

If only you could see me now

Idag red jag lite på min lilla prins. Vi red ut en sväng. Det kändes inte riktigt som att det var riktigt så halt som igår, dock så vet jag inte om det beror på att Gunvald är lite mer säker på foten än Vera.. Hehe ;)
Iallafall var det jätteskönt att han fick gå lite mer idag. Det är ju inte halt överallt, utan på grusvägarna är det nästan helt fritt. Vi travade och galopperade så mycket som det gick. Han kändes jättefin, jag kunde tom få honom att arbeta ordentligt! I vanliga fall brukar han bara vara stretig och bara springa, men inte idag alltså! Hoppas att det blir bättre väder snart så att det går att rida ordentligt. Snacka om att jag längtar till den dagen...
 
Puss
Sommar♥
 

Morning

Den den här dagen ska jag göra bra! Jag ska göra mitt bästa på alla lektioner, inte klaga så mycket på det som går dåligt eller är jobbigt, utan istället lägga energi på det jag ska och koncentrera mig på vad som är bra! Idag har jag NO-prov och redovisning av en svenskaläxa. Det känns som att jag kan det ordentligt, så ska verkligen ta vara på det och se till att det blir bra!
 
Hoppas att ni får en perfekt tisdag! Jag ska iallafall göra mitt bästa för att min ska bli det! :D
 
Puss
 
Den här bilden lyser upp lite i rusket, eller vad säger ni? Sommar<3

Now looks who's in trouble

Usch, det är inte särskilt roligt att ha häst just nu. Jag tycker iallafall inte det, utan ridhus, ridvägar i skogen utan is eller någon annanstans att rida.

Kunde iallafall motionera två ponnyer idag. Först ut var Veronica som fick gå ut en sväng i skogen med Aska som motionerades av Emma. Hon var jätteglad att få komma ut, hon har ju inte ridits sen i tisdags ( hon vaccinerades som sagt förra veckan). Vi kunde faktiskt tom trava lite då och då! Jag ställde inte mycket till krav på henne, tyckte att hon skulle få en liten mjukstart. Inte för att det kommer bli så mycket hårdridning i veckan heller... Får hoppas att det blir bättre!

Sedan var det Gundes tur. Jag red bara barbacka hemma och ville bara att han skulle få bli av med lite överskottsenergi. Vi travade och galopperade på grusvägen och lite på gärdet också. Det blev inte ett så långt pass idag, det sliter ju på de att springa omkring på hårt och lite snett underlag.. Snacka om att jag längtar tills det går att rida på ridbanan igen..!

Puss


Varenda gång du medvetet gör nånting fel

Imorgon startar en ny vecka. En vecka som antagligen kommer bli ganska trist hästmässigt då det ska vara kallt och knappt finnas någonstans att rida. Jag får helt enkelt koncentrera mig mest på skolan den här veckan. Jag har kemi-prov på tisdag och lite läxor och så. Förhoppningsvis är det inte så mycket. Det kommer inte vara så jobbigt den här veckan eftersom det är sista veckan innan praon! Det blir ju som en lovvecka nästan för mig! Jag ska försöka skriva ett inlägg om det där imorgon, jag funderat ut det i helgen, men har inte haft någon dator att skriva det på (har mobilbloggat hela tiden). :)
Självklart ska jag se till att rida så mycket som möjligt trots dåligt underlag osv, men det är ärligt talat rätt skönt att jag inte måste hålla igång båda ponnysarna för tävling just nu. Vi har inget planerat på ett tag, så nu gör det ju inget om de inte går 100% varje dag ;)

Nu har jag packat upp allting (fattar inte var den orken kom ifrån, jag brukar alltid låta mina saker ligga ouppackade i väskan typ en vecka efter jag kommit hem från sånahär saker ;)), duschat och nu är det inte så mycket mer kvar än att avsluta inlägget och sova!

Hoppas att ni får en bra vecka!
Puss


På väg hem

Då satt man i bilen igen då. Jag har haft en jättehärlig dag i Romme med strålande sol och klarblå himmel! Men hade ärligt talat hellre tillbringat en sån dag på hästryggen, men nu ska jag ju inte klaga! Det är rätt skönt att vara borta från hästarna och kraven de ställer ett kort tag, att få lite perspektiv på det hela! Och det blir ju dessutom så roligt att komma hem igen då också! :D
 
puss
 

Nionde Mars tvåtusentretton

 
Hej allesammans. Idag känns det som att jag knappt har gjort någonting, men ändå är jag helt slut. Rätt konstigt. För bara en liten stund sen kollade jag såklart på melodifestivalen. Kul för Robin att han vann, men ärligt talat skulle jag sett Ulrik med sångfågeln. Hans låt är bättre, han är speciell. Inte yohio-speciell förstås, men han har en speciell utstrålning. Tycker jag iallafall. Jag är mest glad att inte yohio vann, det skulle kännas konstigt om en wannabe-Japan skulle representera Sverige på Eurovision, I Sverige. Ellerhur? ;) Är det förresten bara jag som tycker att han ser ut som Johan Palm som var med i idol för ett bra tag sen? Haha.. 
Men iallafall, grattis Robin och Ulrik du är grym!
 
Åter till dagen då. Tänkte ta lååång sovmorgon, men sov dåligt hela natten och efter 8 kände jag hur det bara sprattlade i kroppen, jag kunde inte sova längre. Efter det åt mamma och jag lååång frukost, med massor gott, bland annat croassainer (stavning?), nutella och godisbilar.. Mums.
 
 
Sen gick vi på stan och jag shoppade loss lite. Det är sällan jag är i stan ju ;) Jag köpte bland annat en skinnjacka på Only och en hel del tröjor på Gina, det var rea på massor saker där! Jag kanske lägger upp lite bilder på det när jag kommer hem.
 
Vid tvåtiden typ åkte vi på skidtävling som brorsan körde. Var där rätt länge, och det blev rätt trist efter en stund. Jag hittade iallafall lite hundar att klappa, haha! Jag klarar mig inte utan djur sådär jättelänge, lite töntigt för en snart 15-åring kanske hehe ;)
 
Efter tävlingen har jag typ bara varit på hotellet. Käkade lite ikväll också och det var samma mat som igår typ. Rätt trist + att det ju inte var så gott...
Jaja, nu ska jag sova och hoppas på att det är strålande sol även imorgon när vi ska åka skidor i Romme! :)
 
Puss
 
på bilden har jag en av tröjorna jag köpte. Fin va?

I Falun

Just nu är jag på hotellrummet och tar det lugnt. Kom hit vid typ 8 så har inte hunnit göra så mycket, bara tagit det lugnt. Vi har ätit lite också, det finns restaurang och grejer på hotellet, men jag själv tyckte inte att det var så gott.. Varken varmrätten eller efterrätten. Tur att det finns godis + att rummet är fint!
Imorgon får jag sovmorgon och sen en lååång  hotellfrukost! :)
 
Godnatt puss

FREDAG

Idag red jag Gunvald lite barbacka. Först skrittade vi fram en kortis i skogen. Då hängde även Emma på Aska med och mamma gick med Veronica. 
När vi kom hem igen provade vi att rida lite på banan. Det gick faktiskt att vara lite på den övre halvan, trots att det var lite snö där också. Gundis var jättefin, glad och samarbetsvillig. Han var väldigt mjuk och fin i formen. Framförallt mysig var han i galoppen där han pinnade på perfekt i princip av sig själv, gulle! :D
 
Puss

It's all because of you

Det var min prins som fick gå ut en sväng idag. Vi red bara ut. Som tur är går det helt okej bra att rida på stigarna och vägarna i skogen nu när det inte går att rida ordentligt på varken ridbanan eller något gärde. Det blir mest skritt förstås, men hellre det än inget alls!
Det blev en ganska lång tur och den verkade han tycka var kul. När vi travade och galopperade blev han som vanligt riktigt taggad, det lilla busfröt. Det jag var mest nöjd med dagens ridpass var att jag vågade rida så långt helt själv nu när vi såg älgarna för inte allt för länge sen haha! Fast jag tror (hoppas!) att de har dragit sig iväg nu ;)

Jag tänkte ta en liten snabbisinfo idag med. Imorgon åker vi upp till Falun och ska vara där hela helgen. Min bror tävlar i skidor på lördagen och så ska vi åka utför i Romme på söndagen. Vi ska bo på hotell, så på lördagen blir det nog både lååång sovmorgon, hotellfrukost och så har vi planerat in shopping för mamma och mig! Rätt skönt att vila ut sig lite och att komma iväg nu när det ska bli kallt hemma i helgen...
Jag hinner iallafall rida Gunvald imorgon innan vi åker, sen får han stå lördag söndag. Veronica vaccinerades i veckan så hon får bara chillaxa lite i hagen. Aska rida av medryttarna som ska hjälpa till i stallet i helgen och de stora också.
Det är väl typ så det ser ut. Jag kommer ha mer tid än någonsin att fixa med bloggen, så ska se till att det kommer upp lite kul! :)

Puss


Om du ger dig av, ja då flyr jag stan

Idag red jag två hästar i halkan.
Gunde var först. Vi red ut med Emma på Aska. Vi red en ganska lång tur i skogen med rätt mycket både trav och galopp för att vara den här tiden på året. De skötte sig riktigt bra, även att Gunde höll på och skulle titta sig omkring. Men när jag bad honom att arbeta lite mer gjorde han det utan några protester :) Vi kunde inte rida någonstans lite mer ordentligt för det finns ingenstans att rida lite mer nu när allting smälter..
 
Sedan red jag Owen och mamma red Olympia. Vi red också ut i skogen. Vi travade och galopperade en hel del. Owen var pigg (men inte i närheten av vad Olympia var!) och det jag arbetade mest med var att föröka arbeta ihop honom. Han är väldigt mycket häst att rida, vilket gör att han lätt blir lång och lite "seg" i steget istället för kort och snärtig. Det kändes som att det gick bra, även att han inte var riktigt 100% arbetsvillig. Och jag har ju inte enmassa kilon att sätta emot heller, men det funkar rätt bra ändå! ;) Han är väldigt snäll och gör vad jag säger iallafall! Är väldigt nöjd med dagen :)
 
Puss
 

Länkbyte med Louisa

Jag tycker att alla borde klicka sig in på http://bylouisa.blogg.se , en väldigt läsvärd blogg med varierande inlägg, mycket fina bilder och en väldigt gullig tjej bakom skärmen!
 
Louisa, som driver bloggen, är en 14 årig tjej som brinner för hästar. Hon har en egen ponny, Ribbel, som ofta syns på bloggen. De tävlar i dressyr med fina resultat. De har tillsammans segrar upp till LA:P1 och har kvalat till nationell nivå som de kommer debutera fram mot sommaren!
Louisa har själv utbildat Ribbel från att inte kunna någonting till den fina ponny hon är idag på bara två år!
 
Jag tycker att bloggens design är väldigt mysig, inläggen är varierande med fina bilder, och det verkar som att Louisa är en tjej som är väldigt målmedveten och vill sin ponny det allra bästa!
 
Jag hoppas att alla går in på hennes blogg, jag läser den ofta och hoppas att även ni stannar! :)
http://bylouisa.blogg.se
Alla bilder är tagna från http://bylouisa.blogg.se På bilderna är Louisa och Ribbel.
 
Puss

That don't mean i can't get you there

Idag var jag och mamma lite snabba och effektiva med ridningen genom att rida en häst var. Det är väldigt isigt nu när snön precis håller på att smälta bort, så det finns inte så många ställen att rida på. Vi red bara ut i skogen, jag på Veronica och mamma på Gunde. De var glada och tyckte som vanligt att det var mysigt att gå ut tillsammans. Vi kunde trava lite i skogen, och båda var riktigt fina, sammarbetsvilliga! :)
Det blev också en hel del fix i stallet med det vi inte hann med igpr eller i helgen pga att vi ju har haft så himla mycket att göra! :)
 
Puss

Tävling i Skogslotten 2/3

I lördags var jag som sagt iväg med båda mina fina tävlingsponnysar på tävling i Skogslotten. Båda gick L.B och L.A. Jag är otroligt nöjd med resultatet! Det är ju bara Gundes andra tävling för året och Veronicas första, men det känns som att de redan är helt inne i tävlingarna igen!
 
90cm (L.B) A:0/A:0
 
Veronica: Det var min lilla tjej som fick inleda tävlingsdagen. På framhoppningen var det rätt virrigt och hetsigt, trots att det var ett stort framhoppningsridhus. Det var t.o.m en häst som sparkade en annan när den kom för nära, men vad jag vet var det ingen som blev skadad. Det var ingen som vågade gå för nära någon annan efter det iallafall, vilket ju var väldigt bra. Även Veronica kändes väldigt taggad och var liiite välan lätt i benen.. Men hon gjorde inget dumt utan kändes bara glad. Hon hoppade jättefint och kändes riktigt bra!
 
På banan la jag upp ett lite för lågt tempo till att börja med, men fick igång det ordentligt efter trean. Hon hoppade super, bara rullade på i samma tempo och var felfri såklart. I omhoppningen red jag schysta, men ändå ganska korta svängar. På det fick vi en 5:e-plats! Det tycker jag var ett bra för att vara hennes andra omhoppning någonsin och hennes första felfria! :)
 
Gunvald: När Gunde kom in på framhoppningen var det lite lugnare, de som hoppade fram då hade lite mer koll på sina hästar. Han var jättepigg, men skötte sig ändå jättebra när jag sa åt honom och hoppade som en liten gud! Trots att han var pigg var han inte sådär jobbig och galen som han var i Eken för en vecka sedan.
 
På banan var han jättefin! Han hade lagom tempo och var jämn hela tiden. Vi var felfria i grunden, men i omhoppningen hade jag inte riktigt planen klar, utan bestämde mig lite för sent att jag skulle gå innanför till ett hinder, och red uthoppet i kombinationen, Det var inget riktigt att säga om, förutom att jag skulle haft min plan klar tidigare och att han kunde lyft lite mer på tiden.
Med tiden skulle vi kommit på delad 1:a-plats, men med rivningen kom vi istället första utanför placering.
 
100cm (L.A) A:1a
 
Gunvald: Hur otroligt fin som helst, det går knappt att beskriva! Han var superfin på framhoppningen också, men på banan tände han verkligen tillmed det där lilla extra.
Han går in på banan med ett självförtroende som säger: "Det här kan jag". Jag känner också hur mycket han litar på mig. Han hoppade hur bra som helst! Det var inte vår absolut bästa runda, pga konstig bana, ganska litet ridhus osv. Men när vi kom lite fel på ett hinder löste han det hur bra som helst med att hoppa av lite stort eller att gå av lite för nära, det spelar ju ingen roll, det fixar ju han! Felfri, såklart, världens bästa!
Det blev en omhoppning också, men den drar jag bara ett streck över. Jag hoppade Veronica precis före, och när jag gick ut med henne var det liksom min tur att gå in på Gunde, men han behövde hoppa fram något språng till först. Jag hade inte tid att hoppa fram, jag var jättestressad, kunde knappt banan.... Vi kom runt med två ner, jag rev som en kratta men han hoppade fantastiskt! Men som sagt, det var fruktansvärt dåliga förutsättningar.
Jag är sjukt nöjd med grundomgången iallafall, min fina fina Gunvald.♥
 
Veronica: Även hon den här rundan... Hon bara levererar och levererar. Vi red avd. B för att det skulle vara enkelt och fint. Helt otroligt. Hon hoppade hur bra som helst, hon hoppade mig ur sadeln ett flertal gånger, och efter tvåan tappade jag ärligt talat balansen helt för någon sekund. Hon var felfri, kan hon vara något annat? Nä, hon är ju bäst!♥
 
Som ni kanske märker har jag inga bilder från tävlingen, ni får nöja er med de här! ;)
 
Jag är hur nöjd som helst, min tävlingssäsong kunde inte startat bättre! Underbara ponnyer.
 
Puss

Måndagskväll

Kom nyss hem från konfan och snart ska jag plugga tänkte jag.
Det var rätt kul idag, vi hade typ något sorts kärlekstema, så vi fick massa godis och bakade hallongrottor och chokladbollar. Det gillas! ;)
Som vanligt när jag har konfa efter skolan blir det inte så mycket stall idag. Kanske kvällsfodrar ikväll, vi får se.

Jag tänkte skriva om tävlingen idag också, jag får hoppas att datorn blir ledig snart så att jag kan skriva lite ordentligt. Jag skriver från paddan nu ;)

Hörs senare, puss


I stumble fall and nearly start a fire

 
Mitt enda "riktiga" ridpass idag red jag på Aska. Vi red bara i skogen (barbacka såklart), och inte särskilt länge pga att vi inte hade så mycket tid på oss. Aska var lite piggelin och sprang gärna på lite extra när vi travade och galopperade. Så himla söt! Hon kändes dessutom mer lydig idag än vad hon brukar när jag inte ridit henne på ett tag, vilket alltid är ett stort plus! :)
 
Efter det fick Veronica och Gunvald gå ut på en promenad för att få röra lite på musklerna om de var lite stela efter gårdagen. Jag red på Gunde och mamma gick med Veronica först, men sen tog jag henne som handhäst istället. Båda verkade tycka att det var jättemysigt att få gå ut tillsammans. Lite då och då kärleksbuffade de lite på varandra också. Så himla fint! De är för söta, mina små tävlingsponnyer!
 
 
Puss 
 

Tredjefebruari

En sån här fullspäckad dag igen när man gör saker hela tiden. Vi har haft kalas för min bror, alltså även bakat, städat och fixat. Vi har gjort stallet, ridit, varit ute och gått med hästarna... Jag har dessutom varit på konfirmation, först en föreläsning och sen en rockmässa mellan 4 till halv 8. Bara det säger ju hur mycket jag har hunnit på en enda ynka dag.
 
Imorgon är det skola igen och efter skolan är det konfa. Ingen ridning alltså. Där emot hoppas jag att jag hinner skriva utvärderingen av gårdagens tävling, som jag för övrigt inte riktigt smält ännu. 
Den här veckan och nästa ska jag verkligen vara pigg i skolan och försöka göra så mycket som möjligt. Bara två veckor kvar nu och sen är det PRAO! Min praoplats är spikad nu, och ni får reda på var någon dag i veckan, ni ska ju inte få allt smaskigt på en gång! ;)
 
Puss

Underbara ponnyer

Shit vad fina ponnysar jag har! Helt otroligt! Idag har jag ridit fyra felfria grundomgångar, båda ponnysarna både i l.b och l.a! Veronica var felfri rakt igenom, och med Gunde hade jag ett pet i omhoppningen i l.b och omhoppningen i l.a (först grundomgång och sen omhoppning) drar jag ett streck över. Han hoppade fantastiskt, men jag var stressad.
Det var min 3:e, raka felfria l.a med honom! Och Veronica... Helt fantastisk! Två rosetter tog hon med sig hem! Jag är så himla nöjd! Älskar mina fina lite extra såna här dagar. BÄSTA.

Nu är jag hur trött som helst och ligger utslagen i soffan. Så utvärderingen av tävlingen kommer nog imorgon, jag är helt slut! Men hur glad som helst!

Puss


Tävlingsdag

Hellu allesammans! Idag ska jag tävla, och jag är så sjukt taggad!
Vi har faktiskt inte åkt än, det är jättemycket starter. Om online-grejen på equipe stämmer har inte ens L.C:n börjat än, och jag tror det var nästan 80 starter i den!
Idag är det onlineresultat från tävlingsplatsen, så om ni vill följa mig kan ni kolla hääär: http://online.equipe.com/sv/competitions/5871 . Dock så har det redan varit lite strul med resultaten, men i får hoppas att det rullar på nu!
Jag rider L.B och L.A på c-ponny ju. Båda går avd. A i l.b, men i l.a går Veronica avd. B så att det ska bli enkelt.

Nu ska jag i vilket fall som helst byta om till tävlingskläder och sen åker vi om en timme ungefär! :)

Wish me good luck!
Puss


Tell the world i'm here

Idag har det varit en sån där riktig dunderfredag! Allt har varit roligt, härligt och bra. Det är väldigt svårt att inte dra på sig ett leende när det är strålande sol, plusgrader, snart vår, helg och tävling dagen efter. Allt bara stämmer!

Började med att rida Gunvald idag. Vi gick först ut en liten tur i skogen och sen trimmade vi lite på gärdet. Han var jättefin även idag! Jag gjorde mycket lösgörande övningar, lite övergångar och rullade lite i galopp. Han kändes super, så vi red inte alls länge. Dagen innan tävling vill jag bara checka av att allting stämmer, och spara lite krut till tävlingsdagen. :)

På Veronica körde jag på samma upplägg. I skogen fick vi sällskap av Vera på Aska.
När vi skulle gå ut på gärdet protesterade Veronica lite, men gav sig efter en stund när vi väl hade kommit igång. Då blev hon, liksom igår, jättefin! Jag red i alla gångarter, men ville framförallt checka av att galoppen satt. Det är ju trots allt i galopp man tävlar, så det är ju den gångarten som måste sitta klockrent. Jag tycker att det kännded jättebra med båda ponnysarna idag! Det känns som även morgondagen kan bli hur bra som helst! :)

Hela eftermiddagen ägnade jag såklart åt ryktning, flätning, putsning, packning och allt sånt där som hör till.
-Nej, den här dagen kunde inte blivit bättre!

Puss


Härliga fredag

Helt plötsligt blev fredagen 1000 gånger bättre.


RSS 2.0