Been this way since eighteen

En skogspromenad stog på schemat för Vinca idag. Vi gick ut ett varv med Engla som red Aska och det gick superbra! Vi skrittade mest, men travade och galopperade också. Vinca kändes pigg och verkade väldigt glad. Jag tror det ska bli skönt för henne att ta det lite lugnare nu ett tag, bara skogsturer och lösgöringspass. Vi har tränat och kämpat väldigt mycket i höst, och det har ju givit väldigt fina resultat, så hon förtjänar det nu! Bästa Vinca



Världens bästa

Även Gunvald har skött sig exemplariskt denna helg! Idag var han nolla i 90 cm och vi fick 59,5 (!!!) i stil och vann därmed KM! Vi fick faktiskt bäst stil på hela dagen, väldigt kul! 
Dessutom passade vi på att hoppa en runda på 110 när vi ändå var där. Jag trodde att han kunde tycka att det var lite högt, men icke! Han flög över alla hinder utan en sekunds tvekan, helt underbar! Han petade tyvärr bakbommen på trean, men annars var allt klockrent! Han är bäst i världen! Han slutar aldrig överraska mig, min fina fina stjärna!

Nu ska både han och Vinca få lite välförtjänt vintervila.



Underbara ponny

Idag var Vinca heeeelt fantastisk! L.A:n var helt klart den bästa rundan vi gjort. Allt bara stämde! 0+0 L.B och 0 i L.A, det kan ju inte bli bättre! Nollan i L.a var vår tredje och vi har nu alltså kvalat medelsvår med! Så skönt! Det här känns hur bra som helst! Vinca är ju helt otrolig




Tried to hide it

Vinca fick trimmas lite på banan idag inför morgondagens tävling. Eftersom den här hemska årstiden gör att det är mörkt redan när jag sätter mig på bussen från skolan är det kolsvart när jag sätter mig på hästen. Oftast klär jag på oss (mig, hästen och hunden) ett ton reflexer och en pannlampa och sen går vi ut i skogen iallafall, men nu har hästarna varit rädda för något i skogen, vi tror att det älgar eller något, så jag ville inte riskera att stöta på något oväntat i mörkret idag. Så vi jobbade lite extra på den trygga ridbanan med lampor på!

Vinca var fin. Jag red henne låg och lösgjorde henne ganska länge. Hon var lite spänd och det ville jag få ur henne innan vi skulle jobba på lite hårdare. Jag kollade att gas och broms funkade och att allt basic var som det skulle inför morgondagens tävling. Det kändes bra, hon är pigg och glad, så håller det i sig går det super imorgon!




Lite fix

Som ni ser är det ganska mycket fixat här med designen. Allt är inte riktigt klart än, så ni får ha överseende de närmaste dagarna när det ska fixas till. Jag är jättenöjd iallafall, och ännu bättre ska det bli! Det är bästa Agnes som har gjort den, jag är ju på tok för oteknisk för sånt här! ;)

Torsdagsmotivation




I just gonna shake

Idag red jag bara Gunde. Han fick gå ut ett varv först och sedan fick han gå på banan. Jag ställde inte så mycket kvart på honom i början, jag red honom mest bara i låg form och red lite sidvärtsövningar för att han skulle bli mjuk och fin. När han började bli lite varm i kläderna fick han jobba lite mer, han fick träna lite galoppfattningar och övergångar samt gå på både små och stora volter. Han var väldigt fin, precis som han även har varit i helgen på marken.

Jag hjälpte även Engla lite med Aska. Aska vill nämligen gärna komma undan arbetet ibland, så idag fick de lite hjälp att komma igång och få Aska att förstå att hon skulle jobba! De var jätteduktiga, Engla jobbar alltid på som bara den och lilla Askis var duktig idag med!


Hoppträning med Vinca 18/11

Vinca går bara bättre och bättre och bättre! Hon ar gått riktigt bra tidigare också, men nu de senaste veckorna har hon gjort otroligt stora framsteg mellan varje gång och det är extra roligt att jobba med henne då! 

Idag blev det en ganska kort framridning för min del, jag var bara hemma och vände mellan skolan och träningen, och hann inte skritta fram så länge innan hon skulle börja jobba ordentligt heller. Vinca behöver en stund att komma igång och värma upp, men idag blev det inte så lång tid så då var kommunikationen lite B mellan oss tills hon började bli varm i kläderna. När vi började hoppa släppte det dock mer och mer. 

Vi jobbade på delar av en bana som vi i slutet satte ihop. Ett par enkelhinder, en serie, någon båge, lite lydnad och en långsida. Vinca hoppade helt fantastiskt! Jag får fram en bra hoppgalopp mycket enklare nu då jag tränat väldigt mycket på att ta fram den, och det gör att allt blir så himla mycket enklare. Hindren är ju enkla, det är galoppen och allt mellan hindren som är det svåra. När allt mellan hindren funkar superbra blir alltså hindren superbra med! 

Vi avslutade som sagt med att hoppa en bana. Vinca fick hoppa en bana runt 110, vissa hinder var lite lägre. Vi måste inte slita på henne och hoppa för gör i onödan, för det vet vi redan att vi kan. Vi gjorde en superfin runda, visst gick det lite fort någonstans men nu har jag kontrollen hela tiden och hon vill lyssna på mig! Det är också härligt att det känns så lågt och enkelt med 110 nu, det fixar vi hur lätt som helst. Hon var liksom inte i en bom på hela träningen!

Nu hoppas vi att det håller i sig till helgens tävling och att vi sätter det där sista kvalet till MsvB! Som det kändes idag fixar vi det lätt som en plätt!




Sovmorgon


Bästa sättet att starta dagen på, mysig tur i skogen med min stjärna! Vinca får åka och hoppa ikväll! :)

We'll never be apart

Ännu än grå måndag. Usch, jag tycker verkligen inte om hösten, och november  är allra värst. Jag vet att man ska vara positiv och allt det där, men ibland måste man få klaga med. Jag är faktiskt ganska glad ändå, för om bara 5 veckor är det jul och då vänder det och blir ljusare igen! Så jag har snart klarat av den värsta tiden på året! Sen blir allt bara ljusare och bättre igen!

Idag levererade Vinca ett superpass precis som igår. Igår körde vi sitsträning för mig, jag red med korta läder över små hinder och tränade på att stå i lätt sits. Vinca skulle få sköta distansen till "hindren" (50cm) själv. Väldigt bra träning för oss båda då balans och styrka alltid måste tränas hos ryttare och det är bra för hästen att få jobba med avstånd själv. Jag red dock inte så länge då det var ganska intensivt.

Idag red jag mestadels av passet utan stogbyglar. Red bara på marken och hittade på en övning med stora och små volter, bågar, tempoväxlingar, övergångar mm. Varierade mellan att sitta ner i sadeln, rida lätt och stå i lätt sits utan stogbyglar, det är ju inte bara hästen som ska jobba! Red mest i trav och galopp och nötte på i båda varv. Hon blev superfin, vi samarbetade verkligen och kommunicerade superbra. Jag har henne väldigt fint samlad i alla gångarter nu och nu börjar ökningarna bli fina med. I slutet tog jag stigbyglarna igen och satte igång lite hoppgalopp och red över lite galoppbommar. Superfin var hon! Så himla rolig att rida!

Självklart fick hon även skritta ute i samband med varje pass så att hon fick skritta fran ordentligt och se annatvän bara ridbanan.

Gunde har fått ta det lugnt och bara mysa av att vara hemma. Imorgon får han dock börja jobba lite igen då det är hopp-KM i helgen som han vill vara med i!



underbar helg

Åh vad roligt jag har haft det i helgen! Tyvärr har det kommit för många nedslag för att det ska vara några riktigt fina resultat, men vi har gjort väldigt fina rundor och jag känner att jag har ridit bra alla rundor förutom kval 1 i torsdags. Men det blir tyvärr nedslag när ponnyn hoppar lite för lågt. 
 
Hursomhelst har det varit roligt bara att vara iväg. När man är på meeting lever man som i en bubbla, allt man tänker på är hur man ska göra för att det ska bli så bra som möjligt de närmaste dagarna. Allt man tänker på är hur man ska göra för att det ska gå så bra som möjligtvis tävlingarna. Det är precis så jag vill leva, i en hästbubbla! 
 
Dessutom har vi träffat massor härliga hästmänniskor! Eftersom vi åkte upp tillsammans med kompisar hade vi ingen bil att åka med från tävlingsplatsen till hotellet har ett flertal snälla människor hjälpt oss! Man blir nästan rörd när människor bara ställer upp och hjälper till så mycket!

Förväntansfull

Nu är det mesta helt klart. Efter många turer fram och tillbaka hur vi ska komma till tävlingen osvosv känns det som att alla bitar börjar komma på plats. Gundi står i stallet och lyser som den stjärna han är, nybadad och fixad. Han verkar väldigt nöjd och förstår att det är något på gång. Han var väldigt fin att rida idag med, jag red bara igenom honom för att känna att allt funkade som det skulle och allt kändes bra. Han var väldigt mjuk och svarade fint på mina hjälper, så det blev bara ett kort pass på banan och en tur i skogen.

Nu är i princip allt packat och nu ska jag sova. Det blir en tidig morgon imorgon, jag ska gå upp så att jag är i stallet strax efter 5. Tävlingarna börjar imorgon och jag ska rida två klasser, en L.C som är en warm-up och sedan kvalet i L.B. Behöver alltså all sömn jag kan få för att orka hela dagen! Fast det ska bli kul så det blir nog inte så jobbigt att gå upp ändå!

Min stjärnis

I was running from myself

Gud vad fort tiden går! Den här helgen har gått hur fort som helst, nu är det liksom söndag kväll igen och skola imorgon... Jag kommer ioförsig bara ha skola i tre dagar den här veckan för på torsdag åker vi ju med Gunde till Hamre! Vi är taggade, både stjärnan och jag!

Idag har jag med haft stalldag hela dagen. Jag började med att skritta ut Gunvald med Fille. Största fördelen med att ens kompis har häst och bor granne med en om man inte hinner ses! Det var mysigt, vi bara skrittade och pratade. Jag tror att hästarna tyckte det var kul med!
Surig Gunde med finfin nyfixad frisyr!

Veronica var här och hoppade lite sen. Hon och Amanda tar jättesteg framåt hela tiden och när de är här hittar vi ännu fler saker de ska träna på så att det blir ännu bättre! 

Vinca fick vara dressyrponny. Hon var väldigt fin! Mestadels var hon superhärlig, jobbade på som bra den! Hon börjar få mycket bättre register nu i alla gångarter och hon har blivit mycket lydigare! Det är så roligt när man gör framsteg hela tiden. Det är ibland bara som vi kommer lite i obalans med varandra och då blir det lite stretigt från oss båda. Men jag får heller inte glömma att hon bara är sex år! Hon är så fin att man kan tro att hon har blivit riden hur länge som helst! Fina Vinca!




Stalldag

Idag har det bara varit en lugn dag. Jag har bara varit hela dagen och inte haft några direkta krav på att jag ska göra en aska saker. Jag har bland annat börjat packa inför att vi åker till Hamre med Gunde på torsdag. Jag har ju kvalat till MHPC riksfinalen som går i samband med SM så då ska vi dit och tävla! Så roligt, jag har sett fram emot det länge nu när resan inte blev av och allt. Vi behöver något roligt att tänka på nu efter allt som har hänt...
 
Jag har ridit Gunde och Vinca också och det gick bra. Vinca red jag med Engla som red Aska. Vi skrittade fram i skogen och sedan red vi på banan. Vinca kändes jättefin, väldigt mjuk och var uppmärksam på mig hela tiden! 
 
Gunde fick hoppa lite idag. Jag jobbade framför allt med att få honom undan för innerskänkeln i svängarna och sedan basläggande saker för att det skulle bli riktigt bra. Det är ju stilbedömning i MHPC,  så då är det ju roligt om det går så bra som jag vet att vi kan leverera! Han var superfin idag, hoppade som en liten katt och var som alltid pigg och glad! :)
 

Vinterland

Det är helt sjukt, det ligger liksom 10 cm snö på marken?! Jag som nästan tyckte att det fortarande var sommar, haha! Hästarna har lyxbehandlats idag eftersom det har kommit så mycket nederbörd; de fick gå ut imorse när det var ganska lugnt väder och sedan fick de komma in strax före lunch, innan det riktiga ovädret började. 

Ridningen idag gick faktiskt bättre än väntat! Jag trodde att det skulle ösa ner snöblask, men det var faktiskt uppehåll, och dessutom var det mycket ljusare än vad det brukar vara på kvällarna pga att det låg så mycket snö. Jag kunde faktiskt trimma Gunde lite på banan. Det var såklart väldigt blött, men det gick iallafall och den mesta snön som hade legat på ridbanan hade smält bort. Det var skönt att få rida igenom honom ordentligt. Jag red mycket lösgörande för att få honom mjuk och fin och jobbade därefter med att få honom avslappnad men ändå trampa på. Han var lite tittig, men det kändes ändå som att jag fick ut en hel del av ridpasset så jag är nöjd med honom ändå!

När jag kunde rida Gunde på banan hann jag rida Vinca också! Vi skuttade ut i skogen tillsammans med pappa som gick med Gunvald och Sallie. Hon fick mest bara skritta på lång tygel, men jag arbetade henne lite med och hon fick även trava en bit så att jag kunde checka av att allt kändes bra. Hon var jättefin! :)



Tips



Något som är väldigt irriterande är när saker går sönder. Här är en bild på mitt swarowskipannband som det har trillat av tre stenar på. Det syns knappt när det sitter på hästen, men det är så tråkigt när man har köpt något fint för rätt mycket pengar att det inte riktigt är helt. 

Här är då ett tips som jag har läst mig till kan göra att strasspannband håller bättre! Man målar helt enkelt på ett lager med genomskinligt nagellack på pannbandet. Jag tog ett som jag har fått med i ett fransk manikyr-set bara. Jag tyckte faktiskt att mitt pannband blev finare när jag hade målat på det, stenarna blev klarare och och det glittrade ännu mer! :)





But you aint getting any younger

Jag blir helt deprimerad av det här vädret! Hösten är den absolut bästa årstiden enligt mig. Det är bara mörkt hela tiden och det regnar massor. Dessutom börjar det bli kallt och då håller man på att förfrysa fingrar osv, träningsmöjligheterna är dessutom som värst på hösten. Ridbanan är för blöt för att rida på, och man kan inte rida på gärden förrän det har fryst. Det enda alternativet som finns kvar då är att rida ut, och där finns det inga lampor när det är mörkt. Aja, det är bara att bita ihop och stå ut. Snart är det ju jul och sen vänder det och vi går mot ljusare tider igen! Jag tror bara det är 6 veckor kvar eller något! Wieee!

Idag var det bara Gunde som fick jobba lite. Vi red ut och hade Sallie med oss. Gunde blir lätt lite tittig när man ska jobba honom i skogen, men nu börjar han ändå slappna av och jobbar ändå på bra. Det känns liksom som att man får ut något av ett ridpass i skogen i ösregn nu om jag verkligen ber honom jobba, även fast att varken jag eller han är särskilt förtjusta i det här vädret. Jag tycker faktiskt att han är duktig ändå!



Lilla kissen har blivit stor

Kvällsmys med min bebis som faktiskt börjar bli rätt stor nu! Hon är så mysig!


Hoppträning med Vinca 4/11

Idag var vi iväg och hopptränade för TT med Vinca. Det var en väldigt rolig träning då det gick superbra och det känns som att det vi har jobbat med en längre tid nu börjar falla på plats och fungera riktigt bra nu! 

Vinca var fin redan på uppvärmningen och blev bara finare och finare ju längre tid jag red. Vi red mycket relaterade linjer, både korta och lite längre, och det blev riktigt bra eftersom allt bara klaffade mellan oss idag! Hon var väldigt reglerbar och lyssnade så fint på mig hela tiden. Inget tjafs eller egna beslut, utan det var jag som bestämde. Hon kändes väldigt positiv och ville göra rätt hela tiden. Det är fantastiskt roligt att rida henne när hon är så!

Vi hoppade ganska högt också! En kryssoxer låg på åtminstone 1.20 eller lite mer ändå och ett par andra hinder på iallafall 110-115. I slutet avslutade vi med att sätta ihop alla övningar till en bana som alltid, men då fick hon hoppa lite lägre, runt 1m för att hon hade hoppat så himla bra innan, vi vill inte att det ska bli för mycket. Hon är iallafall helt fantastisk, pluppar över 120 utan att blinka och jag litar så mycket på henne nu! Hon var knappt i en bom på hela träningen heller. Så himla häftig! Jag är ännu en gång så glad att få rida henne! 



Och löven flyr med den vinande vinden

Jag fick en hel dag extra lov eftersom vi hade studiedag idag! Snacka om det bästa sättet att börja veckan på! Nu är det ju bara fyra dagar kvar tills det är helg, haha ;) 

På morgonen var vi iväg med Dylana och efter det red jag Vinca. Vi skrittade fram i skogen och sedan trimmade jag henne lite på banan inför morgondagens hoppträning. Hon var lite stel och inte riktigt samarbetsvillig i början, så jag fick jobba lite när vi värmde upp med att få henne ordentligt lösgjord och uppmärksam på mig. Ju längre i passet vi kom blev hon mjukare och vi jobbade mer med varandra än mot varandra. I slutet hittade jag en jättefin galopp. Hon var helt i uppförsbacke, väntade på mig men var ändå uppmärksam. Jag har som mål med morgondagens hoppträning att hitta den galoppen och känslan igen och att kunna använda den när vi hoppar! 
 
Efter Vinca hann jag ner en snabbis till tandläkaren innan det var Gundes tur. Han fick bara jobba på banan. Han var fin och avslappnad stundtals, men ändå lite för spänd och tittig för att jag ska kunna vara helt nöjd med honom. Jag gjorde egentligen inget speciellt, utan ville mest känna att jag hade honom med mig och få honom så avslappnad som möjligt. Han blev bättre och bättre ju längre jag red, men han kan som sagt gå ännu bättre. Men det är i och för sig inte så roligt för någon av oss att rida varv efter varv på banan i det här vädret och när det är så himla blött. Jag skulle verkligen göra i princip vad som helst för ett ridhus just nu!




That's what people say

För nästan två veckor sedan råkade mamma och Dylana ut för en olycka och efter det har jag inte velat skriva här alls. Vi är fortfarande inte helt säkra hur det är med allt och jag har därför valt att inte gå in närmare på vad som har hänt. Jag blir bara ledsen när jag tänker på det med... Sån otur!
 
Jag hade inte skrivit ut det här, men nu på höstlovet skulle vi egentligen åkt till Kap Verde på solsemester, men mamma fick inte flyga då hon punkterade en lunga och då ville inte resten av familjen åka heller. Därför har det blivit ett lov här hemma och det känns helt okej ändå. Jag hade visserligen hellre varit bortrest när vi hade fixat så mycket med det och var så inställda på att åka, men nu blev det väldigt roligt här hemma trots allt. Jag har varit mycket i stallet och ridit. I fredags var jag iväg på halloweenfest med kompisar och det var hur kul som helst, jag hade faktiskt inte förväntat mig att det skulle vara så kul! Så det blev väldigt lyckat ändå :)
 
 

RSS 2.0