Grattis mamma!

Idag fyller världens bästa mamma år! Även känd som min ständiga coach, tränare, hästskötare, ständiga planerare.. Utan henne skulle jag aldrig vara där jag är idag. Även fast att jag blir så irriterad att det kryper i skinnet när hon upprepar samma sak gång på gång eller tjatar på mig att göra saker hela tiden så är hon världens bästa som alltid ställer upp och stöttar mig! Tack mamma och grattis på födelsedagen! Min present var ett armband jag gjort själv med tagel från våran underbara häst Olympia som gick bort i vintras. Så roligt att kunna ge bort något som betyder så mycket! 
We fight together in adversity and success, ett oslagbart team!

Regn och rusk

Åh, jag börjar faktist bli lite irriterad på att det inte blir sommar någon gång. Det har inte varit så varmt en enda dag att man har velat bada på hela sommarlovet hittills. Jag som hade sett fram mot en varm och härlig sommar :( Aja, det är ju lång kvar till hösten, så man får hoppas att vädret bättrar sig snart! 

Under tiden det första skyfallet och åskovädret kom fick Vinca nya skor. De andra blev ju skodda i onsdags så nu är hela gänget skodda för den här gången, så skönt! Vinca har fått massor av pussar och godis idag som tack till att hon var så duktig igår, och hon trivs väldigt bra med att bli behandlad som den prinsessa hon är!

På eftermiddagen mellan två skurar hann jag rida Veronica. Eller, först fick jag bada henne för att hon var så smutsig, så jag hann äta lunch medan hon torkade. Sedan red vi. Vi skrittade fram i skogen först och höll sedan till på banan. Jag red med dressyrsadeln och hon var jättefin! Hon var fin i formen och arbetade på bra från början, så det jag jobbade mest på hela passet var att hon skulle ha lite mer power i sina rörelser. Hon blev så himla fin mot slutet! Underbara ponny, man sitter med ett leende när man dansar fram på hennes rygg!
Bilden visar henne inte riktigt rättvist, hon var mycket lerigare i verkligheten.. Tur att hon är så snäll att man kan duscha henne själv dagar som idag!

Till sist skrittade jag ut barbacka tillsammans med Sofie som flyttade sin ponny till vårat stall igår. Så himla roligt! Det var länge sedan jag hade någon att prata med så mycket i stallet! Det regnade dock rätt så mycket när vi red, men vi var glada ändå!



Underbara ponny

Vinca var så himla fin igår i Vingåker! Hon är heeeeelt underbar! Hon ställer verkligen alltid upp, kämpar på och vill alltid göra rätt!

Vi var felfria i L.B:n och gjorde en jättefin runda trots att underlaget var väldigt gropigt och djupt. I L.A:n var hon också hur fin som helst, hon gjorde en helt otrolig runda men petad tyvärr det näst sista hindret, B-hindret i den andra kombinationen. Det var oxer in, då jag behövde galoppera ordentligt in och sedan hann jag inte ta tillbaka henne ordentligt till B-hindret så då hann hon inge riktigt upp med benen. Jag är så himla nöjd med henne ändå, man kan ju tro att hon har hoppat hur många L.A:er som helst för hon går in med så stort självförtroende och bara hoppar! Underbara ponny! Det hade varit skönt om hon hade nollat så att hon skulle ha varit kvalad så att vi kunde lagt lite vila på henne nu, men nu blir det Västervik nästa vecka istället. Får hoppas på en nolla då istället! 

Men som sagt, jag kunde inte varit mer nöjd. Underbara Vinca!

Nu ska jag ut till stallet. Har redan varit ute och mockat och släppt ut, men jag ska rida Gunde och Veronica, och klockan 12 kommer hovslagaren och skor Vinca. Full rulle!



Pysslar lite

Vinca gör sig fin inför morgondagens tävling. Tvätta, fläta, borsta, putsa, packa, mysa.. Det är ju bland det bästa som finns! Framför allt när man blir klar före midnatt, som jag lär bli idag! ;) Vinca var superfin när jag red idag, så vi har en bra känsla inför imorgon. Håller det i sig och vi har lite tur imorgon kommer det bli en riktigt bra tävlingsdag! 




Världens finaste!

Fina Veronica

Red alla tre ponnysarna idag och det gick jättebra. Vinca fick gå ett lite längre ridpass och jobba ordentligt, och hon blev superfin! Imorgon går hon bara ett lättare pass och på torsdag är det tävling!

Gunde skrittades bara ut barbacka idag. Myspys!

Men stjärnan idag var ändå Veronica. Vi hoppade lite och det var det bästa passet på länge. Hon har varit lite rusig när jag har hoppat henne hemma den senaste tiden, men idag kändes hon lugnare, fast ändå på gång och var väldigt pigg. När hon är som hon var idag påminns man ännu än gång om varför man älskar den här ponnyn så himla mycket. Den känslan jag får när jag sitter på hennes rygg och allt bara stämmer är det inte mycket som slår. Underbara ponny! Hon flyger över 110-115 som att det är 60 cm eller något. 
Varför var jag tvungen att växa? Kan inte hon växa så att kan jag tävla henne som stor häst? Om jag hade kunnat hade jag velat behålla henne för evigt. Älskade lilla fina Veronica. 








With a sky full of stars

Gunde var den jag red först idag. Han var fin, dock lite spänd och tittig precis som igår, men när han blev det satte jag honom ordentligt i arbete istället och då blev det mycket bättre. Då blev han riktigt fin, var stadig i formen och jobbade på jättebra. Han började helt plötsligt lyssna på mig istället för att titta på allt runt omkring. Det var skönt att reda ut det också, så att han inte kommer undan med att springa omkring och vara spänd. Fina busponnyn!

Sedan fick resten av gänget gå ut tillsammans. Jag red Veronica, Engla Aska och hennes mamma Vinca. Vi skrittade ut i skogen en lång tur först och sen red jag och Engla på banan. Vera var fin, så jag red mest lösgörande.  Det kändes som att jag fick igenom henne som jag ville och då blev det superbra! :)

Nu sitter jag på bussen på väg in till stan. Mamma och jag ska handla lite, så det blir mysigt!

But you're not gonna break my soul

Dagen idag började för min del redan vid 8 då jag morgonfodrade. Jag passade även på att rida Gunde innan frukost, när allt redan var mockat och klart. Vi skrittade ut en ganska lång tur i skogen först innan vi red lite på banan. Han kändes ganska fin, förutom att han var lite spänd och tittade på allt som stod utanför ridbanan istället för att arbeta. Men när han väl jobbade på var han jättefin, mjuk och var fin i formen!

Sedan red jag Vinca. Hon fick hoppa lite eftersom hon ska tävla på torsdag. Hon kändes fin, förutom att jag hade lite problem med att få koll på högersidan. Annars hoppade hon riktigt bra! Det viktigaste nu är att jag vågar ha en bra galopp och att jag ser till att den håller i sig genom hela svängen. Hon fick hoppa några språng lite högre, typ 115 och det kändes jättebra! Jag hoppas på att hon är lika fin som hon var i Sala på tävlingen i Vingåker på torsdag sen med!


Sedan, nu ikväll innan kvällsfodringen skrittade jag ut ensam barbacka på Veronica och bara myste. Eller, Sallie var ju självklart med också! Vi skrittade en ganska lång tur och det var härligt att bara få vara. Även fast att det var äckligt kallt.



We danced with monsters through the night

Jag fick ta en låång sovmorgon idag! Vaknade först omkring 12, så ridningen blev inte förrän på kvällen. 

På eftermiddagen hade jag lektion för Engla på Aska. De fick träna mycket lydnad och på att styra idag eftersom Aska gör lite som hon vill ibland. Jag ställde ut konor och bommar som de skulle rida mellan. Allt gick superbra i skritt och trav, men det är i galopp, och ibland när hon har kommit igång ordentligt i trav som hon blir lite svår att styra dit man ska, så det fick vi nöta lite med innan vi slutade. 

Efter det red jag Veronica direkt. Jag red bara på banan. I början var hon lite loj, lyssnade lite dåligt på hjälperna, men det bättrades snabbt. Efter en stund blev hon superfin! Hon jobbade på så himla bra och då är det så roligt att rida henne! Jag tränade mycket på att ha henne rak och på att öka och minska galoppen. Ett av de bästa passen på länge! Fina Veronica!

Sedan red jag Vinca. Jag skrittade först ut i skogen en ganska lång tur med mamma som gick med Gunde och pappa med Sallie. Sedan red jag henne ett ganska kort pass på banan, jag ville mest bara få henne lite lösgjord. Hon kändes superfin, så jag är nöjd!



Högst upp på önskelistan

I eftermiddags var vi och hälsade på sex stycken bedårande kattungar! De var så himla söta! De kröp omring på gräsmattan och på oss. En hittade in under min tröja där hon låg och myste en bra stund. Snacka om att jag blev kär! Nu vet jag vad jag önskar mig i födelsedagspresent! En ullig gullig liten kattunge. Åhhh









Glad midsommar

Firar midsommar inomhus i år. Haha usch vad kallt och blåsigt det är. Fast vi trotsade självklart kylan för att dansa runt midsommarstången och så fikade vi ute också. Jag tog moppen hem för en stund sen och tog in hästarna. Typiskt nog kommer solen fram nu när de står inne, men det kan inte hjälpas ;)



Tävling i Sala 14-15/6

I helgen var vi iväg och tävlade med Veronica och Vinca i Sala. Vi åkte upp tidigt lördag natt/morgon och bodde sedan över till söndagen.
 
Lördag
 
L.B (90cm och 100cm) bed A:0/A:0 och A
 
Först ut ar det Veronica. Jag började rida fram i ridhuset då det blåste väldigt mycket, men jag hoppade sedan fram ute. Det var hur mycket folk som helst på framhoppningen, för den var så stor och det stod ingen och släppte in vid insläppet. Det gick ändå helt okej, jag klarade mig ganska bra undan andra hästar, men jag såg ett par krockar och ett par gången kom det hästar lösa och sprang ut när folk ramlade av... Det var lite otäckt, men jag slapp undan det värsta i alla fall.
 
Veronica kändes fin och väldigt ridbar trots blåsten. På banan var hon också fin, jag hade en bra galopp och hon svarade bra på mina hjälper. Efter en dubbelnolla och en ganska bra omhoppning som jag är nöjd med placerade vi oss på en femte plats! Det var roligt att få en placering när hon var så fin och vi hade så bra flyt hela rundan.
 
Sedan var det Vincas tur. Hon hoppade bara en avd B, alltså hon hoppade bara grundomgången och jag var bara ute efter en felfri ritt, inte att rida fort. Hon var jättefin på framhoppningen och även på banan. Det blev en superbra runda med väldigt bra flyt och hon gjorde helt fantastiska språng! Hon satte en klockren nolla, med andra ord!
 
 
 
 
 
Söndag
 
L.B (90cm) bed A:0/A:0
 
På söndagen hoppade tjejerna en klass var. Först hoppade Veronica en L.B. Jag var rädd att hon skulle vara lite trött eftersom hon var lite loj på lördagkvällen, men det märkte jag inte någonting av. Hon var pigg och glad. På banan var hon superfin. Det känns som att jag har kommit på ett bra sätt att rida henne på tävling nu som hon trivs med. Vi hade en bra galopp och hon hoppade riktigt bra. Tyvärr rev hon uthoppet ur kombinationen, bara nuddade lite lätt och då föll den. Det gjorde inget, för jag är nöjd med ritten, men det var typiskt, för jag hamnade som första utanför placering. Hade hon nollat hade hon blivit placerad, men känslan är ju ändå viktigast.
 
L.A (110cm) bed A
 
Till sist var det Vincas tur att hoppa en L.A till. Hon kändes väldigt fin på framhoppningen och även inne på banan. Det var faktiskt en riktigt bra runda och jag hade en jättebra känsla, fast att man kanske inte kan tro det när man ser att det står 15 fel på resultatlistan. Hon rev 4:an väldigt lätt pga att jag inte riktigt fick tillbaka henne ordentligt, och sedan räckte hon inte riktigt ut över 8:an, en väldigt stor oxer som många rev. Till 9:an fick vi ett "stopp" som knappt kan kallas det. Jag kände inte riktigt att jag tappade galoppen lite i svängen och då kan hon inte riktigt hopp upp sig när hon ligger nära. När jag styrde på igen hade jag bättre galopp genom svängen och då hoppade hon superbra, och det gjorde hon även på 10:an.
 
Jag är jättenöjd med helgen och mina fina ponnyer! Jag har haft fina rundor med bra flyt och härlig känsla. Det ska jag ta med mig i framtiden, för det är så det ska kännas!
 
 

I samma stund vet jag att allting har ett slut

Trots att jag inte har bloggat så mycket om det har pållarna självklart hållits igång de här senaste dagarna. Idag red jag och mamma på kvällen, jag Vinca och mamma Veronica. Vi skrittade ut en ganska lång tur i skogen först vilket vi alla uppskattade och sedan red vi på banan.
 
Mamma tränade mycket övergångar med Veronica, att hon skulle behålla formen genom hela övergången och att hon skulle behålla energin. Det såg jättebra ut, så jag ser fram emot att få känna själv nästa gång jag rider Veronica.
 
Vinca fick istället galoppera. Hon var lite seg och småsur i början, men blev betydligt mer pigg och glad när mamma la ut ett par bommar som vi kunde galoppera över. Hon är ju för härlig! Hon ska galoppträna ungefär en gång i veckan nu. Jag kände att hon hade mycket bättre kondition nu senast på tävlingen efter att vi hade börjat med galoppträningen, och det blir ju extra roligt när man ser resultat! Jag tränar dessutom sitsen när vi galopperar, så det blir dubbelt upp! :)
 

~~~~~

Idag var det begravning för morfar som gick bort i våras. Det var faktiskt jobbigare än vad jag trodde att det skulle vara, men det var skönt att få gråta och säga hej då på riktigt. Dessutom var det roligt att få komma ihåg honom som han var förut, när han alltid kom ut på trappan, vinkade och sa lycka till när vi skulle på tävling, när man kom in och det alltid bjöds på godis... Världens bästa morfar, vila i frid!
 

Fantastisk helg

Helgen har gått en bra bit över förväntan! Det var ju massor problem med om vi skulle åka till Sala eller inte, men så bestämde vi ju oss till slut. Och det var ju ett väldigt bra beslut! Lördagen var allra bäst med en femteplacering med Veronica i L.B, felfri L.B och även felfri i L.A-debuten med Vinca! Så himla roligt, det är klart att jag hade hoppats på det i min hemlighet men jag trodde faktiskt inte det! 

På söndagen hade Veronica ett nedslag i grunden i L.B. Det var en jättefin runda annars. Vinca hade två nedslag och ett "stopp" pga att vi tappade galoppen lite i svängen.. Jag är ändå jättenöjd med rundan, för vi hade ett himla fint flyt och det kändes enkelt över så pass höga hinder. Och när hon ändå får fel gör det ju inget att hon får flera, det är ju nollorna som räknas som kval. ;) Världens bästa!

Idag tog jag lite sovmorgon för första gången på sommarlovet. Så skönt! Sedan tog jag in och gjorde iordning Kalle. Han veterinärbesiktigades idag och flyttade till sin nya ägare. Så kul, jag tror att han kommer få det jättebra!

Jag red sedan Gunde med Engla på Aska. Vi skrittade ut mest men red lite lösgörande på banan efteråt. Han gick helt okej, kändes lite lat men annars fin. Han har ju haft lite semester så det är ju i och för sig inte så konstigt ;) Får ta lite nya tag imorgon!



På plats

Nu är vi framme i Sala och ponnyerna är installerade i sina boxar. Vi åkte vid 5 ungefär så har vart här typ en och en halv timme. Veronica ska starta en L.B idag och Vinca L.B L.A. Det är debuten i L.A så håll tummarna! Tjejerna verkar taggade trots att de åkte så länge imorse. Jag sov länge i bilen, så jag känner mig också rätt utvilad :)



Första dagen på sommarlovet

Åh vad härligt med looov! Att bara kunna vara i flera veckor, utan enmassa krav och press från skolan! Lycka! 

Igår efter skolavslutningen åkte vi till Liseberg med skolan. Nästan hela våran klass var med, och det var så himla härligt, för det var ju liksom det sista vi gjorde ihop. Fina klassen, jag kommer sakna alla sjukt mycket! 

Idag ska jag förbereda för att vi ska åka till Sala och tävla lördag och söndag med Veronica och Vinca! Jag behövde sova lite idag eftersom vi kom hem vid tre igår från Liseberg, men nu måste jag gå upp. Jag ska rida tjejerna, tvätta och putsa dem. Sen ska jag putsa och packa alla saker som ska med! Heja mig! Nu måste jag sätta fart om jag ska komma någon vart. 



 Det tycker även Sallie som pappa kom upp med till mitt rum. Måste säga att sängen blir lite trängre med en labbe i, haha!

Då var 9:an slut




Sista skoldagen

Världens bästa klass! Foto: Agnes, http://agnesevamaria.blogg.se och jaag












Cause even though I shouldn't want it

Först ut idag var Veronica. Vi skrittade bara ut i skogen tillsammans med Enga på Aska. Hon fick jobba lite, men vi skrittade mest och bara myste i solen. Hon kändes pigg och glad precis som Aska!

Därefter red jag Gunde. Han fick gå lite lösgörande på banan. Det kändes bra, han var väldigt mjuk och kändes samarbetsvillig, förutom att han var lite loj på grund av värmen. Han kom igång lite mer mot slutet och då blev helheten bättre också. Vi skrittade av i skogen tillsammans med mamma som gick med Vinca.



Sista skolveckan

Äntligen är det dags för den allra sista skolveckan. Det sitter väldigt fint med sommarlov, men man kommer sakna klassen så himla mycket! Vissa i min klass har jag gått med i 10 år, det är helt sjukt! Vissa har man precis börjat lära känna ordentligt, så det känns också tråkigt att lämna det...

Idag var vi bara i Motala och badade. Vi gick bara halva dagen, så efter "skolan" åkte gick vi hem till Hugo. Vi tränade till avslutningslunchen och bakade kladdkaka, tittade på serier och solade. Nu ska jag snart ut och ta hand om mina fina stjärnor och njuta i det fina vädret!





Lite update

Just nu är vi på väg och ska löshoppa Kalle för att det var en kund som ville se honom. Hoppas att de tycker om honom! 

Annars har det inte hänt så mycket här när jag inte har hunnit blogga. I fredags var det en kund här och provred Kalle. På kvällen hade vi fest med div I-laget för vinsten. Det var en jättemysig kväll med massor skratt. 

Annars har vi mest varit hemma och fixat och ridit. Bloggar mer sen.


Härlig kväll med världens bästa klass

Idag efter skolan gick hela klassen hem till en kompis och pyntade lakanen som vi ska ha på traktorn när vi slutar 9:an (ja vi ska ha traktor fast att vi bara slutar 9:an, vi bor på landet så det hör liksom till ;)) Det var supermysigt, det känns så himla tråkigt att vi ska sluta nu för vi har precis börjat lära känna varandra på riktigt. Vi käkade pizza, badade i poolen, både frivilligt med badkläder och därefter ofrivilligt klädstil för min del men det är liksom sånt som hör till ;). Vi hade så himla roligt. Världens bästa klass, hoppas verkligen att vi kan ses i sommar och så med för vi har så kul ihop!





När jag kom hem igen skrittade jag ut Veronica tillsammans med mamma som red Kalle och pappa gick med Gunde. Mysigt! Nu njuter jag av långhelgen! :)



But I can't hear a word you say

Veronica var flest ut idag. Jag skrittade fram i skogen och red sedan på banan. Hon kändes väldigt mjuk och fin trots att hon vilade igår. Hon gick dock och tänkte på annat lite då och då och då blir hon lite oengagerad, så då fick jag jobba med att rida henne fram till ett stadigt stöd i handen. Överlag kändes hon väldigt fin, så jag fick i princip tvinga mig själv att avsluta då hon enligt planeringen bara skulle gå ett kortare pass idag.

Sedan red jag Vinca. Hon kändes också jättefin! Hon var väldigt mjuk och jobbade på bättre idag än i lördags. Lite mer villig att vara mig till lags. Vi skuttade några språng också vilket kändes super! När jag hade fått igång galoppen lite hoppade hon som bara den! Jag fick en superbra känsla, så himla härligt! Världens bästa Vinca!



Inte långt kvar nu!

Nu är det inte många dagar kvar i skolan. Nu i veckan sätts betygen och sen är det liksom klart. Det är så himla skönt, jag känner mig så trött på skolan och kraven just nu så det sitter väldigt fint med lov och sommar! Dessutom ser man ju fram mot gymnasiet något enormt, det ska bli så skönt på ett sätt att verkligen starta om på nytt, jag vet liksom bara en enda person som ska börja i ettan på min nya skola! Samtidigt känns det ju dock tråkigt att man kommer glida ifrån många kompisar som man har nu...

Tankarna hår hela tiden fram och tillbaka med hur det ska gå med tävling helgen efter skolavslutningen. Vi har anmält till ett tvådagars meeting i Sala den helgen, men det är 25 mil dit och sådär... Samtidigt är det bra klasser för alla ponnyerna. Vi får se, vi tar bara med oss max två, Vinca och en till isåfall. Jag hoppas vi kan åka, det skulle vara himla kul!

Nu ska jag ut och trimma stjärnorna iallafall. Veronica ska skritta ut och lösgöras lite på banan och Vinca ska lösgöras och skutta några språng. Gunde ska bara pussas på eftersom han var så himla duktig igår!



Och framgångarna fortsätter!

Åh vad vi är braaaa! Idag VINST i div I, alla i laget var felfria!!! Så himla duktiga! Hanna, Jessica och Sofie, vi är bäst! 

Vi vann även totalt, så vi är kvalade till elit nästa år! Wohooo



RSS 2.0