Det förvånar mig

Jag började idag med att rida Veronica. Mamma red på Vinca samtidigt och vi skrittade först fram i skogen. Det hade inte regnat en droppe på hela dagen men när vi kom ut började det självklart dugga, och när vi var längst bort i skogen, även åska! Usch, både jag och mamma hatar det! Och när vi kom hem igen och skulle rida lite på banan, började det ösregna! Vi försökte rida ändå, men det gick inte, världens störtskur. Så vi gick in i stallet en stund tills det lugnade ner sig lite.
Sen var iallafall Veronica jättefin! Jag måste bara se till att jag inte förböjer henne så att hon inte skjuter ut ytterbogen. Annars gick hon super, mamma tyckte att det såg ut som att hon dansade fram!
Vinca var också jättefin, lite spattig först pga åskan, men sen så!

Jag red också Gunvald. Red fram honom lite och sen fick han galoppa på gärdet. Det uppskattades verkligen av min prickiga stjärna! Han fick jobba lite ordentligt först, i fin form och bara rullade på. Men i slutet fick han busa av sig lite också! Han bockade tom lite, haha ;) världens sötaste!

Puss


Åh så snyggt

Skulle så himla gärna vilja ha ett sånt här, ett armband. Tycker de är himla fina! Skulle antingen vilja ha bara ett enkelt med Gundes tagel eller ett med tre flätor (Gunde, Aska, Vera). Hon som gör dem har semester just nu, men skulle börja igen i augusti. Ska visa det för mamma, fyller ju år snart hihi! :D

Bilderna tagna från http://horsetail.blogg.se

Godmorgon förresten!


Jag höjer dig till skyn

När stallet var klart imorse åkte jag in till stan med en kompis! Jag skulle ändå vaccinera mig och det regnade, så det var en perfekt dag att gå på stan! Och jag som inte har varit i stan och shoppat på hela sommarlovet (!) passade på att handla rätt mycket. Det var rätt mycket slutrea överallt, så på vissa ställen fyndade jag verkligen! Köpte några fina tröjor för 50kr styck och ett par byxor för 99kr till exempel. Fast mycket var urplockat, bara jättestora storlekar kvar och konstiga färger typ ;) fick trots det med mig 7 påsar hem haha, inte illa! Och näästan allt jag köpte var på rea! Det är rätt skönt att bara få gå runt och titta i affärer ibland, inte så himla mycket måsten hela tiden.

Puss


Tävling i Västervik 26 och 28/7

Fredag
 
100cm (L.B) avd B
 
Det var bara Vinca som gick L.B:n. Hon kändes helt ok på framridning och framhoppning, men drog lite mot hindren och var lite svår att hålla ihop.
På banan när jag styrde mot 1:an var det som bortblåst. Hon började istället lyssna på mig och var jättefin! På 3:an, en kombination, kom vi för nära, och då hann hon inte riktigt upp med benen på B-hindret. Hon försökte verkligen, men ändå tog hon med sig en bom med bakbenen. Sen var hon jättefin, kom jäättestort på 6:an, men hon bara klippte av! De andra red på 5 på den bågen, vi gick på 4... Men det gick! På sista hindret, 8:an, hoppade hon helt enkelt lite för lågt och rev. På filmen ser man att hon dessutom kom lite nära. Jag är ändå nöjd med den här rundan, hon är så fin, bjuder till och försöker!
 
100cm (L.A) bed A:0/A:0
 
Gunde var så himla fin! Man märker verkligen att den där ponnyn älskar att tävla, hoppa och visa upp sig! Superfin på framhoppningen liksom på banan. Det kändes sjukt enkelt, men det var ändå en L.A vi gick in i. Han går in med världens självförtroende och bara kör! Vi var felfria i grunden. hur enkelt som helst, och sen var det en rätt tråkig omhoppning. Inte mycket svängar. Tappade lite på ett ställe och gick utanför på ett annat. Men klockren nolla även där! Blev slagna av ett kat. B-ekipage (det var ihopslaget), men kom i alla fall 2:a! :D Världens finaste lilla kille!
 
100cm (L.A) bed A:0
 
Det var ju en A:0:a, tidshoppning, men en riktigt tråkig sådan för Gunvalds del. Tror det fanns två riktiga svängar på hela banan, resten var relaterat. Gunde har ju inte så stor galopp, och kan därför inte mäta sig med de ponnyerna som kan ta bort ett galopp-språng här och ett där.
Men han var i alla fall superfin hela banan! Jag gick innanför där jag kunde och försökte verkligen galoppera på på galoppsträckorna. Tyvärr slog han ner bakbommen på 8:an, en bred oxer som jag tog väldigt kort väg till för att tjäna tid. Är ändå jättenöjd! Och vår tid gjorde oss till bästa 4-felare och placerade oss som 4:a! Superkul! Nu har min stjärna inte varit utan placering på 9 starter, hoppas det håller i sig! :D

Söndag
 
100cm (L.A) bed A:0/A:0
 
På söndagen hade vi bara med oss Veronica, ville lägga allt fokus på henne så att hon skulle kunna prestera så bra som möjligt! redan på framridningen kändes det som att jag satt på en helt annan häst än tävlingen veckan innan. Fin, mjuk, uppmärksam. Gjorde fina tempoväxlingar och kändes superfin på framhoppningen.
På banan märkte jag när jag red mot första hindret att jag hade för dålig galopp. Och tyvärr märkte jag det för sent, så jag hann inte få igång den. Men hon hoppade, fick trampa om lite men ingen fara. Superfin på 2:an, perfekt språng. Efter det ville jag få fram henne, få igång galoppen, men hon lyssnade inte ordentligt. Då flöt vi ut lite i svängen till kombinationen och rev B-hindret. Då rättade hos sig som tusan, började galoppera och tog ett dundersprång på 4:an. Hon vill inte riva! Sen super resten av banan. Jag snålade lite med vägen efter rivningen, för det var inga nollor. Och vi vann på det, otroligt nog! :D Så himla kul! Och det var nationellt! :D Det kändes som superbra uppladdning inför msvb:n.
 
 
110cm (MsvB) bed A:0
 
Rolig men rätt lång bana, mycket svängar. Veronica var så himla fin! På framridningen och framhoppningen, hon gjorde bara helt perfekta språng! Massor beröm fick hon, jag måste hela tiden uppmuntra henne att jobba och kämpa med mig. Och på banan... Det går inte att säga annat än att ponnyn är fantastisk. Det var absolut en av de bästa rundorna jag någonsin gjort. Hon bjöd till, lyssnade så himla fint och det kändes som att jag faktiskt red riktigt bra. Inga misstag, utan vi bara rullade över hinder efter hinder. Det höll till näst sista hindret. På 10A kom vi in riktigt stort och hon räckte inte riktigt över bakbommen. Det var 11 hinder. Så himla trist, men vilken runda! När jag tänker tillbaka på den blir jag helt glad. Vi gjorde det tillsammans. Det höll inte riktigt hela vägen, men varken hon eller jag kunde gjort något annat i det läget. Hon försökte verkligen och jag manade på henne. Är så himla nöjd med både mig själv och ponnyn. Vi kan.
 
Puss
 
 
 
 

And I'm lovin' every second

Imorse var jag riktigt generös och gav min kära mor sovmorgon, tog stallet själv på morgonen! När jag var klar red jag ut på Gunde och hade med mig Veronica som handhäst. Jag hade inte tid att rida båda två, och Veronica behövde ändå inte gå så hårt. Skrittade faktiskt ganska långt och jag tror att de tyckte att det var jättemysigt!
 
När jag kom hem igen red jag Gunde några varv på banan. Han var lite osammarbetsvillig i början, trodde nog att han skulle slippa banan idag, men icke. Han gav sig i alla fall fort och sen var han riktigt fin! Framförallt i galoppen, i såna lägen är jag så himla kär i min fina ponny! Bara rullar på i en perfekt form, bär sig och bara... Jaa, det känns riktigt bra! Så är riktigt nöjd med honom idag, den känslan när allt bara stämmer är så underbar!
 
Puss
 

Denna första gången jag träffade dig

Jag red bara Gunde idag. Pappa klängde sig upp på hästryggen idag för första gången på ett halvår (eller mer), så vi Vinca och Owen fick också gå ut på tur. När vi kom hem igen red vi lite på ett gärde. Gunde var lite jobbig först, ville inte riktigt arbeta och jag var tjurig redan från början, haha. Men sen var han fin och då blev jag glad! Superfin i trav och galoppen var också bra! Fast red inte så länge, har tänkt att ponnyerna ska få lite "semester" några dagar och bara skrittas och gå i hagen, men vi får väl se hur det blir med det. Gunde fick ju stå i två dagar, och han jagade runt Aska i hagen varv efter varv igår, överskottsenergi på hög nivå! ;) Lille gulle!
 
Puss
 

Fixar

Håller på och fixar med allt som rör hästarna, igen. Håller just nu på att måla några lådor att ha under hindren och när det är klart ska jag göra iordning stallet för insläpp. Mycket fix hela tiden, men fint blir det! Tänkte att jag skulle ta kort på hindren och allt när det är klart, det ser så proffsigt ut! Men självklart har jag glömt att ta någon före- bild.

Hur som helst är jag väldigt trött idag. Det känns som att jag gör saker hela tiden, men aldrig får någonting gjort... Ska gå och lägga mig tidigt ikväll så att jag får ut någonting av morgondagen haha!

Puss


Världens bästa Veronica

Ett pet i grunden i l.a, men det räckte till seger! Fin runda men lite dålig galopp. Vi vann ett jättefint täcke och blommor! I msvb var hon het underbar, huuur fin som helst! Petade näst sista, 10b, hon nådde inte riktigt ut... Men åhhhhh vilken ponny! Ställde verkligen upp för mig idag! Världens bästa tjej, älskade ponny!! <3


Sist jag såg dig satt känslorna kvar

 
 
Förlåt för dålig uppdatering idag, men blogg.se-appen verkar inte fungera. Trist, så smidigt att bara slänga in ett snabbt inlägg därifrån. 
 
I vilket fall som helst är det ännu en tävlingsdag imorgon i Västervik. Veronica den här gången. Världens bästa Sofie Berg ska följa med som hästskötare, tack snälla du! Rider l.a msvb. Uppdaterar som vanligt så fort jag får tid. :)
 
puss
 

Only makes you stronger

Red Veronica imorse. Vi höll till på banan. Gjorde som vanligt dagen innan tävling, checkade av att allt stämde. Det kändes bra, hon var fin, mjuk och uppmärksam. Galopperade över ett kryss också, satte igång galoppen och gjorde tempoväxlingar. Eftersom det som måste sitta på tävlingen är galoppen är det också den jag lägger mest fokus på dagen innan. Jag är nöjd, kändes bra inför imorgon! När jag var klar skrittade mitt kusinbarn Moa av Veronica och Alma red Aska i skogen :) 
De andra fick vila idag, det förtjänade de! 
 
Puss

I will be rising from the ground

Red bara ut Veronica ett varv nu på kvällen barbacka. Red ner på vägen och till ett gärde som vi har en liten bit från gården. Mamma följde med med Sallie. Och så red jag lite på gärdet.
Det var jättemysigt, hon kändes fin och samarbetsvillig. Förutom en gång, när jag började åka häst istället för att rida när jag gjorde ett byte. Då började hon bocka! Det var som att hon sa "kom igen matte, jag tänker inte göra det här själv!" Haha sötisen! Men annars var det jättebra! Det känns bra att rida barbacka ibland lite mer ordentligt också, man tränar upp balansen. Är jättenöjd med min lilla stjärna!

Puss


Stjärnan levererar, igen och igen och igen.

Han är helt otrolig, går in med världens självförtroende och bara hoppar! Han tycker det är så jäkla kul! Har nu fått 9 placeringar och vinster på 9 starter på raken!! Vinca två ner i sin l.b, inte riktigt 100%. Men sååå fin hon är! Är supernöjd!


Wats's done is done

Stallet klart, nattat och Gunde och Vinca är väl förberedda inför morgondagens tävling i Västervik. Vi har fått låna Djupviks lastbil, så de finåker imorgon!
Vinca hoppar L.B och Gunde två L.A:er. Jag är jättetaggad! Vill ni följa mig online kan ni göra det HÄR. Håll alla tummar så hörs vi imorgon!
 
Godnatt puss
 

We dance all night

Veronica var först idag. Red först fram en bra stund i alla gångarter, gjorde henne lösgjord och lite varm i kläderna. Jag jobbade på lite med att hon skulle gå fram så fort jag bad henne, korta ihop sig så fort jag bad henne osv. Jag ville ha henne ordentligt framme för skänkeln och uppmärksam helt enkelt.
Sen hoppade vi lite. Hon var helt underbar! Så himla kul att rida henne när hon är så! Bjuder till, showar och liksom är "kom igen matte, vart ska vi nu?"  Jag måste se till att ha den känslan när vi är på banan också, vi ska jobba tillsammans, ha det där roliga tillsammans! Idag tränade vi lite på de hindren som stod framme och vi ställde även ett räcke i högersväng (som de hindren hon stannade på i Kumla stod i) Några problem? Nae. Vi höjde faktiskt lite, lite drygt 1,20 låg det nog på, och shit vad fin hon är då! Bara flyger över, min lilla studsboll. Det kändes jättebra inför söndag, den känslan ska jag ha. Isåfall kommer första nollan!
 
Vinca reds bara lite lätt för morgondagens tävling. Skrittade fram i skogen och sen bara lite lätt på banan, mjukgörande och lite checka av att allt stämde. Det började bli sjukt varmt (som det iof var när jag red Vera också) så hon var lite loj. Jag tror att hon behöver lite mer mjukridning på lite mindre press innan man sätter igång henne än vad jag gav henne idag. Hon blev lite lång i galoppen när jag galopperade över något kryss osv. Men sen fick jag igång henne, kom vanliga Vinca tillbaka! :)
 
Gunde red jag sent på kvällen. På förmiddagen blev det alldeles för varmt och sen, när vi hade varit och badat, började det åska något enormt, skitläskigt! Men när det hade lagt sig blev det i alla fall Gundes tur. Han kändes skitfin! Mjuk, sammarbetsvillig. Man blir alltid glad av att rida den ponnyn<3 Galopperade över något kryss också och han bara rullar på, perfekt såklart. Han hoppade ett par språng igår lite högre och då var han också otroligt fin! Han har aldrig varit i så fin form som han är nu! :D

God morgon!

Kom precis in från stallet. Båda tjejerna är redan ridna. Veronica hoppade och gick så himla braaaa <3
Nu är det dags för frukost. Har inte ätit eller druckit någonting på hela dagen så mitt humör är inte det bästa just nu. Det är sjukt varmt, hoppas att solen håller i sig! Ska åka och bada snart, tänkte rida Gunde först men tar honom ikväll ist. Älska sommaren!

Puss


Fotboll

Ligger och tittar på fotbollen mellan Sverige och Tyskland, semifinalen. Sverige ligger under med 1-0, gjorde ett mål men det blev avblåst. Har haft massa chanser också! Dom skulle ju vinna det här!

Har precis nattat ponnyerna. De är så söta när man kommer och ska ta in dem, först står de helt still, sen när jag ropar börjar båda tjejerna gå mot sina grindar. När de är inne står Gunde vid grinden och nickar. Aska brukar också komma springande, men idag hade hon inte ens börjat gå så då fick hon gå in själv ;) haha!
Jag har också städat mitt rum (lite), bytt lakan, duschat och lagat ett öra på Gundes flughuva. En fixkväll helt enkelt!

Puss


Leave the world behind

 
 
Började med att rida Aska upp till unghästarna. Mamma red Maja först samtidigt som jag red Aska där på ridbanan för att Maja ska vänja sig vid att det kan vara flera hästar som rider samtidigt. När hon hade lugnat sig lite red vi ut i hagen istället och det gick jättebra, bästa gången hittills!
Calle var den stora stjärnan idag. Jag travade på honom i båda varv utan några problem alls, han lyssnar jättebra på gas och broms och jag kunde styra nästan helt själv, mamma gick bara bredvid och höll i linan, ifall att. Snacka och att det går framåt!
Lorita var också duktig, men protesterade lite. Jag satt på henne i skritt, men inte så mycket mer än så. Det har gått rätt fort framåt med henne, så nu måste vi lyssna på henne då att det inte blir några bakslag :)
 
Annars red jag både Vinca och Veronica. Magdalena kom förbi för att de skulle på semester, lämnade lastbilen och då passade jag på att visa tjejerna. 
Båda var faktiskt jättefina. Veronica kändes jättebra och Vinca jobbade också på :) Är riktigt nöjd med dem! 
 
puss
 

Helgens priser

 
Alltså, i fredags vann jag så mycket i Kinda, så vi gick nog plus. Det var ju mhpc så jag fick en hel del grejer från det + att vi ju vann l.a:n också!
 
Jag fick i mhpc:
- rosett
- plakett
- schabrak
hjälm (som tyvärr var för stor :()

och eftersom vi hade högst stilpoäng av alla kategorier vann vi också ett par stigbyglar!
 
I l.a:n fick vi rosett, plakett, segertäcke och en fodersäck! Haha, snacka om mycket grejer! Men sånt gillas! :D
 
puss
 
 

Så trött

Ligger i soffan och tittar på tv. Är så sjukt trött! Idag har jag ridit, ponnysarna har fått nya skor, jag har tvättat badkar i hagarna, målat hinder, fixat stallet.. Hann faktiskt tom åka och bada en kortis! Men fattar inte, är så sjukt trött? Ska gå och lägga mig så fort matchen är slut haha ;)

Jag red på Vinca först och mamma red Veronica. Vi skrittade ut lite först och sen red vi på banan. Båda var så sjukt fina! Vinca kändes fin redan från början, men hon var lite låg framtill och jobbade inte på ordentligt bak. Men efter en liten stund, när jag började rida lite mer ordentligt och satte mer press på henne, DÅ. En dröm att rida, det kändes så himla bra. Allt funkade, övergångar, på volter, på rakt spår... Jag kan knappt fatta att den ponnyn bara är 5 år! Nu ska vi börja träna lite mer på tempoväxlingarna som inte riktigt sitter ännu :)
Och Veronica var så himla fin med mamma! Helt fantastisk. Båda tjejerna alltså, riktigt riktigt fina idag!

Lite senare red jag Gunde och mamma red Owen. Det kändes också bra. Gunvald var lite jobbig först men sen började vi samarbeta och då blev han jättefin!! Det stora plusset var traven, han vilade på steget ordentligt och gick ändå i fin form! :D världens bästa

Puss


Tävling i Kinda RK 19/7

L.B (90cm och 100cm) bed. A:0/A:0 med stilbedömning i första fasen,
Distriktsfinal i mountain horse ponny cup
 
Gunde var först. Han kändes riktigt fin på framridningen, så himla mjuk, samarbetsvillig, uppmärksam... När han är så kan jag ärligt talat sitta och rida omkring på honom hur länge som helst. På framhoppningen var han lite på, jag red i lite för dålig galopp eftersom han blev springig när jag drev på honom. 
På banan var han mycket bättre och kändes taggad. Hoppade grunden felfritt, i ett jämnt tempo, kom fint till hindren. Han kändes fin helt enkelt. I omhoppningen satsade vi verkligen, jag svängde och han var med på noterna. Tyvärr var det sjukt mycket svängar, fram och tillbaka hela tiden... Så jag hoppade 10:an två gånger, utan att själv ens tänka på det. Men det var också otroligt varmt och jag hade inte druckit ordentligt = hjärnsläpp. Jag var nöjd iallafall, han var så fin! Jag var faktiskt inte ens besviken på mig själv (vilket ju visar att det var nåt som inte riktigt var som det skulle ;))
Men som tur var spelade omhoppningen ingen roll med stilbedömningen. Poängen berättades inte under tiden, utan hela resultatet berättades efter varje kategori. Och vi vann! På 51 poäng, som också var den högsta stilpoängen på hela tävlingen! Så himla kul! 
 
Vinca var jättefin! Lite protestig, men inte så farligt. Och det var mest på framridningen, på framhoppningen var hon jättefin, bjöd så fint till hindren! Hon ville ha lite ordentlig galopp och hellre komma stort än nära till hindren. Därför red jag precis så på banan också.
Vi gjorde en klockren runda, nolla som att hon aldrig gjort något annat. Första nollan med henne, så det var verkligen jättekul! Hon hoppade riktigt fint och vi hade sånt flyt genom hela banan, kul! :D
 
 
L.A (100cm) bed A:0
 
Till den här klassen kändes han bättre på framhoppningen, jag kunde galoppera ordentligt utan att han sprang ifrån mig, han flög enkelt varje språng. Det kändes riktigt bra.
På banan skötte han sig utmärkt. Jag satsade lite, svängde för att spara tid, men inte några idiotsvängar. Jag fick känslan av att jag svängde lagom mycket, vi gjorde en fin runda med riktigt bra flyt rakt igenom. Felfria, snabba och det räckte till seger - igen! Världens bästa grabb, jag är så nöjd! Det var en av våra bästa rundor, helt klart. Och det är så härligt när han går in med ett självförtroende som säger "det här fixar jag!" Gud vad jag älskar den där ponnyn!
 
 
Det som gjorde det hela ännu lite roligare var att alla vretatjejer åkte hem med minst en rosett! :)
 

SOMMAR

Alltså så himla underbart. Solen skiner så gott som hela tiden. Igår kväll hade vi kompisar här till familjen, jag var ute och red kvart över 10 med Hanna och sen satt vi ute på verandan till 2 nånting. Helt sjukt, snacka om sommar!

Idag red jag Gunde och Vinca och Hanna red Aska och Veronica. Det är så himla skönt att ha det klart när man vill göra något annat senare! På eftermiddagen drog vi ut med båten och var ute till 7. Så himla härligt! Jag har tom börjat få lite färg hihi!
Nu ska vi äta lite och sen ska jag nog gå och lägga mig riktigt tidigt. Hovslagaren kommer halv 11 imorgon och då ska ponnyerna vara ridna :)

Hoppas att ni har det lika bra som jag har och att ni fortsätter följa min blogg trots lite småtråkig uppdatering. Ska bättra mig när inte allt går i 110 hela tiden!
Puss


Världens bästa

Gunde vinst i alla kategorier i mhpc och vann l.a! Vinca satte första nollan i l.b till ungponnysm, bara två kvar! Så duktiga!!!!! Livet leker
 

Dam-em

Oj vad sent det blev. Hela dagen har jag lagt upp för att mitt lag fick ett erbjudande om att få bära in flaggorna på matchen mellan England och Frankrike idag i Linköping, och det är ju inget man tackar nej till direkt. Det var mycket väntan dock, vi satt i ett svinvarmt omklädningsrum i nästan två timmar utan att göra något, efter att vi hade tränat. Men det var ganska kul, och vi fick dessutom kläderna som vi hade på oss. Och det är rätt häftigt att få gå in på plan när mer än 7000 personer är på arenan och tittar + att matchen sändes på tv. Vad jag har hört var vi inte med så mycket, men det kanske var tur det.. ;)

Innan red jag alla ponnyerna. Veronica red jag igenom ordentligt, ett dressyrpass. Mamma stod på marken och hjälpte till, och det kändes verkligen som att jag kom åt henne ordentligt. Hon jobbade på så himla bra, och om hon försökte komma undan lite bara korrigerade jag henne och sen blev hon jättefin igen. Jag är riktigt nöjd, framförallt eftersom hon var rätt tråkig i början.

Gunde och Vinca reds bara lite lätt inför morgondagens tävling. Mest lösgörande och de fick även galoppera över ett kryss för att jag skulle hitta känslan. Vinca var lite jobbig i början, men efter ett tag hittade jag tillbaka till henne igen och då blev det bra. Gunde var fin hela passet igenom! :) Jag red inte riktigt så bra jag kunde idag vissa stunder, jag var otroligt seg, för det var jättevarmt och jag tror att jag hade druckit alldeles för lite, jag kände mig inte som mig själv. Som tur är ska det bara bli runt 20 grader imorgon, så vi orkar nog hela dagen!

Nu ska jag sova, måste ha några timmar...
Puss


Svar på kommentar

 
Skrev ett inlägg för ett ganska bra tag sen om den nya bedömningen A/A:0 med totalfel. (Om ni vill läsa det finns det HÄR), och idag fick jag denna kommentar med frågor om denna.
 
Svar: Om du läser längst upp i inlägget står det att man kan riva eller vägra på vilket hinder som helst i grunden och man får ändå rida omhoppning. Det kvittar vilket eller vilka hinder man får fel på. Den enda gången man inte får fortsätta till omhoppningen är om man har blivit utesluten.
 
I de alternativen jag skrev blir alternativ 2 högre placerad än alternativ 3 för att alternativ 2 hade bättre tid än 3:an. Jag förstår om du inte riktigt förstod detta eftersom det stod väldigt luddigt i texten. :)
 
Jag hoppas att du fick svar på dina frågor och att det går bra för dig i helgen. Är det något du undrar är det bara att fråga igen! Och det är inte så krångligt som det kanske låter, sålänge du inte är utesluten fortsätter du till omhoppningen. Lycka till! :)
 
Puss

Tävling i Stora Ekeby 6-7/7

Det var ett otroligt roligt meeting. Det var inte så många som bodde över, så man fick en till egen box att ha som sadelkammare. Det var ett väldigt fräscht och fint stall, rejält och bra. Hästarna trivdes väldigt bra. Själva anläggningen var också väldigt fin, banan var fin och hade fina hinder. Tyvärr var banorna ganska svåra, i de två första klasserna vägrade halva startfältet ut sig på första hindret för att det stod konstigt och såg rätt läskigt ut. Jag drabbades som tur var inte av det, men det är ju trist när så många inte ens kommer över första hindret! Och ett minus till var att framhoppningen var i ridhus, det fanns inte ens någon liten framridningen utomhus. Eftersom det var väldigt varmt ute och stekande sol kändes det som en bastu i ridhuset, väldigt obehagligt. Men annars rekommenderar jag verkligen tävlingen och vi hade jättekul! Vi bodde i en stuga några kilometer från tävlingsplatsen tillsammans med Sallies uppfödare/tidigare ägare :)
 
Lördag: 
 
L.C (90cm)
Eftersom Vinca gick avd B var det bedömning A. 
Jag hade ju knappt ridit Vinca innan denna start, så jag ville mest känna på henne och se hur hon fungerade på en tävling. Men hon kändes riktigt bra. Jag satte lite för dåligt med press på henne från början, men det är ju inte så lätt när jag inte har en aning om hur hon funkar.
 
På banan var hon jättefin. Och hon var väldigt duktigt, halva startfältet i både l.c:n och l.b:n vägrade ut sig på FÖRSTA hindret. Det var ett svart hinder med helsvarta bommar som skuggan låg på konstigt på, och hade dessutom några lådor under. Det skapade som sagt jätteproblem, men Vinca, 5 år, knappt hoppad och än mindre tävlad, pluppar över det utan några bekymmer. Resten av banan kändes jättebra, men hon rev de två sista hindrena pga att hon blev lite trött/lång och jag höll inte ihop henne ordentligt. I efterhand skulle jag haft lite mer tryck i galoppen, men det kommer :)
 
L.B (90cm Gunde, 1m Vinca) bed A:0/A:0
Gunde var först. Han kändes riktigt fin, trots värmen och att han hade sovit borta en natt. Det kändes otroligt enkelt, vi var felfria i grunden så självklart satsade vi lite. Det räckte till en andraplats! Jag hade såklart velat vinna, det var rätt nära och jaa.. Men mot sista hindret var det en galoppsträcka, och där har inte Gunvald en chans mot de storgalopperande ponnyerna. Fast det var kul ändå, en bra start på meetinget!
 
Vinca kändes bra den här klassen också. Både på framhoppningen och på banan. Vi kom lite fel på tvåan, för nära, så då rev hon. Det var inget konstigt alls, hon vill gärna komma lite stort och det visste inte jag. Men sen gick hon super! Mot kombinationen blev det väldigt vingligt, så vi rev A-hindret, men vi löste det fint sen! Trots nedslagen är jag inte besviken alls. Jag känner inte den här ponnyn, och hon är dessutom knappt hoppad/tävlad. Bra början på vår karriär! :)
 
L.A (1m) bed. A:0/A:0
Veronicas första klass. Hon kändes fin men lite loj i värmen. Jag hade lite dålig galopp men kände det inte förrän på 4:an (?) som var en kombination. Hon hade inte galoppen, och då blir det svårt, framförallt på ett relaterat avstånd. När jag red på igen med lite mer jävlar anamma gick det mycket bättre, och resten av banan bara flöt. Det kändes ändå bra att vi fick det där stoppet, för då blev jag arg på henne och DÅ hittade jag galoppen, den galoppen jag hade i Vingåker, och som hon behöver. 
 
Gunde var jättefin! Vi rev ganska tidigt, utan någon egentlig anledning. Han hoppade lite för lågt bara. Då började jag tänka på tiden istället, för det var inte många nollor. Efter rivningen blev han så himla fin, han hoppade som en Gud och var verkligen med på noterna. Jag snålade lite med vägen i sista svängen, och det gjorde att vi kom fyra! Superkul! 
 
 
Msvb (110cm) 
Kommer inte ihåg bedömningen på den här klassen, haha ;) 
Jag kom in på banan med lite för dålig galopp, och det kände jag redan mot första hindret. Hon fick ta i ordentligt, och därför var jag mest glad att hon hoppade tvåan, hon kan ju fega ur ibland efter att hon har fått ta i. Jag blev så glad att jag glömde var trean var.. Kom på det när det var för sent. Jag blev så besviken på mig själv, för hon var grymt fin!!! Hoppade super fram till en av kombinationerna, där jag tog fel beslut. Det gjorde att hon rev både A och B, men hon hoppade - och fortsatte. Jag är så himla nöjd, för hon var så sjukt fin. Känslan var så himla härlig! Åh vad fin hon var! 13 fel, men än sen! Det var bara häftigt att få rida en så bra runda på den där fina ponnyn! ❤
 
Söndag
 
L.A (1m) bed A:0
 
Det var bara Gunde som gick den här klassen. Han rev tvåan för att vi missförstod varandra helt, så han rev ganska rejält. Då började jag rida för tiden, hon som ledde hade 4 fel, så jag hade inget att förlora. Det blev lite väl mycket, jag kom snett in i en kombination, så då smet han ut imellan. Red på igen och började då rida lite mer ordentligt. Jag var riktigt stolt över att han bara fortsatte att hoppa, jag red rätt snävt och snabbt, och efter missförståndet också. Han rev något till, vi kom lite fel. Men som sagt, fin! 12 fel, och det resultatet räckte - otroligt nog - till en andraplats! Haha, det var ju kul, det trodde jag verkligen inte! :D Duktiga Gunde tog placering i alla tre starter!
 
Msvb (110cm) avd B
 
Jag red avd B på Veronica i den här klassen. Vi ville ge henne bästa möjliga förutsättningarna. Hon började bli lite trött, det kände jag på henne, men hon jobbade på. Till 4:an gjorde jag fel, jag låg mitt imellan, bromsade, tappade galoppen och hon stannade. Hon kunde självklart bjudit till, men jag ska rida framåt i de lägena, det var liksom bara ett enkelt räcke. Red på igen med mer tryck och hon började komma igång ordentligt. Mot 7:an, en kombination hade de vattnat på två ställen och på det ena snubblade Veronica rejält och på det andra halkade hon till, så det blev liite dålig galopp och vi kom för nära. Jag tänkte först inte på att jag red avd B, så det var tur att mamma skrev haha. I avd B har man ju tre vägringar på sig istället för tre. Då hoppade hon ordentligt igen och efter det gick hon som en klocka!!! Rev något på vägen, men vad gör det. Det blev en skolningsrunda. Är så himla nöjd!
 
Puss
 
 

Sen kom smällen

Ponnyerna fick bara skritta idag. Jag red barbacka på Vera, hade med mig Gunde som handhäst och mamma red Vinca. Tre hästar motionerade inom loppet på en knapp timme - snacka om effektivt haha ;) Det blev inte så långt dock, precis när vi gått in i skogen på ett ställe började det knaka rejält i skogen, och där finns det gott om älgar. Så vi vände, det är inte värt att riskera något, framför allt inte där på småstigar, man kan inte direkt komma ifrån de... Men vi är glada ändå!
 
Unghästarna skötte sig super!
Calle börjar lite på oss så bra nu! Idag kunde mamma longera mig i trav i flera varv. Så himla duktigt! Gas och broms fungerar riktigt bra, nu ska vi börja träna på att styra och att rida mer i höger varv också.
Maja var jättefin idag. Hon var rätt seg, men gjorde vad jag sa till henne. Jag har tidigare galopperat några språng på henne, men idag galopperade jag hela långsidan ner i båda varv! Nu ska vi försöka ta oss ut i skogen för att hon ska få lite mer framåtbjudning :)
Och Lorita, som vi från början trodde var omöjlig, satt jag på för första gången idag. Hon tyckte att det var lite konstigt att jag var på båda sidorna av henne. Men hon gjorde som hon skulle ändå, så himla duktig!
Det går verkligen framåt! Det är så himla kul och lärorikt att få se och hjälpa till att rida in så många hästar, jag lär mig hur jag ska agera i vilka tillfällen osv. Bra att kunna i framtiden! :D
 
Puss
Bästisarna, Västervik 2012

Sommarkänslor

Pållarna ridna och unghästarna också, vilket gick super! Jag satt på Lorita flr första gången, Calle travade jag på varv efter varv och Maja galopperade! Stora framsteg!
Nu drar vi ut med båten! Har min blå sommarklänning på mig, så fin! Sallie ska med också, båthunden hihi!

Hoppas ni får en härlig eftermiddag!
Puss


Så sööt

Åh kolla Veronica på den här bilden! Så fin! Öronen spetsade och jaa.. Helt underbar! Med det säger jag god natt, klockan ringer vid 7 imorgon...

Puss


Hopp

Idag kom som sagt Therese hit och så hoppade jag Vinca och Veronica för henne.
Vinca var först. Hon kändes riktigt bra! Hon är väldigt jämn att rida, går i samma form och jobbar på väldigt fint. Så fort det kommer fram lite hinder känner man verkligen att hon tycker att det är kul. Hon hoppar riktigt bra också, väldigt ordentligt, så jag är på väg att flyga ur sadeln varje språng! ;) Therese tyckte att hon var väldigt fin och trevlig. Vi tränade lite på att hoppa flera hinder efter varandra, att hålla flytet en hel bana. Det kändes riktigt bra! Hon är så himla rolig att rida, hoppas att det håller i sig!

Veronica går det bara framåt med! Efter svackan har vi blivit väldigt säkra, vi går in med ett väldigt stort självförtroende och litar på varandra. Vi kom väldigt bra på hindren idag, men det var för att jag hade en bra galopp, tog besluten, och hon lyssnade väldigt bra och bjöd till. Vi höll ett väldigt jämnt tempo idag, och jaa.. Det kändes riktigt bra!

Sen red jag Gunde. Vi skrittade ut först och sen fick han också hoppa några språng. Han kändes riktigt fin redan från början. Jag ville mest rida fint, rulla på i ett bra och jämnt tempo, men Gunde tycker att det är väldigt kul att hoppa hemma, så när han vet vart han ska svänger han omhoppningssvängar, haha ;) men jag är jättenöjd med honom, och tjejerna också! De var jätteduktiga! :D

Puss


Inte en dag har gått

Nu sover förhoppningsvis Vinca i sin (Veronicas) box tillsammans de andra ponnysarna i stallet. De får byta lite boxar när Vinca kommer. Veronicas box är den som är mest rejäl så där får Vinca stå när hon kommer. Inte för att hon egentligen gör något, men det är en trygghet. Veronica flyttar då in i Olympias box (de stora sover ute) och Aska som brukar sova där när de stora är ute för att hennes box är rätt liten, får flytta till Owens. Gunde är den enda som inte behöver flytta på sig, men så är han ju min prins också! Han har redan den finaste boxen, hihi ;)

Vi kom hem från Djupvik vid 9 kanske, så vi hann vara där en stund. Tyvärr var det inte så bra väder som vi hoppats på, vi hade tänkt sola och bada, men det var blåsigt och nästan lite kallt! Vi red iallafall ut en tur ganska direkt när vi kom, jag på Viola, Magdalena på Viva och mamma fick rida Vinca. Vi red en låång tur, jobbade de lite på några gärden, gick på mysiga stigar i skogen och avlslutade med att gå ut en bit i vattnet. Så mysigt! Tyvärr var det ju som sagt inte badväder, annars hade jag velat bada ordentligt med hästarna. Vi som inte har någon sjö att bada i hemma... Det var jättekul att rida Viola igen. Hon var jättepigg, men oj vilken fin ponny hon är! Galoppen är verkligen något extra.. Men det ska bli kul att få lära känna Vinca nu också. Vi passar varandra väldigt bra, så får hoppas att det fortsätter!
Vi hann också med att träffa en familj som är fodervärdar till en helbror till Veronica. Han kom dit också, och det var kul eftersom jag bara sett honom på bilder innan. Han och Veronica är rätt olika. Lite lika i modellen, men annars... Han är mer lik Viola till färg osv, men de är ju inte helsyskon, haha ;)

Nu tänkte jag iallafall sova. Imorgon ska vi fixa lite på förmiddagen och sen kommer TT hem hit och har hopplektion för mig på Vinca och Veronica. Gunde ska också ridas men inte tränas :)

Puss

Helsyrrorna på bild. :)


Färgat ögonfransarna - före/efter

Igår, när det inte var direkt badväder passade jag på att färga ögonfransarna med hjälp av mami. Jag som är blond har ljusa ögonfransar som dessutom bleks av solen på sommaren = de ser korta och tråkiga ut när man inte har mascara. Men nu är jag redo för stranden igen! Jag tycker att det är väldigt skönt att inte behöva sminka sig på sommaren, framför allt inte för att bara ligga på stranden eller bara i stallet! Det här alternativet gör att man slipper mascara och man känner sig ändå fräsch!
 
före
 
 
under tiden (haha)
 
efter 
 
 
Puss

Mot Djupvik

Sitter just nu i bilen på väg till Djupvik. Vi ska vara där hela dagen, rida, bada osv. Sen när vi åker hem tar vi med oss Vinca :) Det känns bra att få rida och lära känna henne lite inför tävling i Kinda på fredag och i västervik nästa fredag :) Har gjort ett tidsinställt, så ni får lite att läsa iallafall! 
 

Sallie sover i mammas knä, sötisen!
 

Unghästarna 14/7

Jag hade med mig Aska upp som moraliskt stöd till Maja när vi skulle rida ut. Mamma red på Maja först och när vi hade ridit på banan en stund skrittade vi ut i hagen. Maja är jätteduktig, men väldigt rädd för en gammal gren som ligger på marken ;) Fast det går framåt, idag travade vi runt flera varv på en volt i hagen!
Sen var det Calles tur. Han har blivit så himla duktig, han börjar lita på oss nu! Han är helt cool när jag hänger på honom och även när jag skrittar och någon går precis bredvid och håller i. Vi tänjer lite på gränserna varje gång, och idag skrittade jag och mamma stod i mitten och typ longerade. Vi vågade tom oss på att trava några steg. Det blev väldigt spänt, men han gjorde inget dumt. Gas och broms börjar sätta sig nu också!
Lorita longerades och hängdes på. Hon är väldigt lugn, men när jag vinglar blir hon lite orolig, så vi vill inte hetsa fram att jag ska sitta på henne. Men jag tror att jag kommer göra det rätt snart, det är en skjysst häst!

Puss


I swear that love should be a crime

Eftersom både Gunvald och Veronica hoppade igår fick de bara skritta lite idag. Mamma fick rida Vera och jag red prinsen, bara barbacka. Vi gick ganska långt, smakade hallonen som nu börjar vara mogna. De tyckte att det var jättemysigt, de tycker verkligen om varandra! :')

På eftermiddagen red jag upp Aska till unghästarna igen som moraliskt stöd. Hon tycker att det är rätt kul, få komma till ett annat stall där hon har iallafall en grabb som tycker att hon är riktigt snygg! Hon är så söt också när jag rider och mamma cyklar bredvid, för hon springer i samma tempo som mamma cyklar. Går det långsamt skrittar hon och om det går fort galopperar hon, utan att jag behöver göra så mycket. Gulletjejen!

Puss


Ponnyn som väcker uppmärksamhet

 
 
 
Gunvald får ständigt kommentarer om sin speciella färg, här på bloggen men framför allt väldigt ofta på tävling. Inte bara för att han är otroligt snygg, utan för att den här ponnyn utstrålar glädje! men så är han ju världens bästa också! :D
 
 

Båtmys

 
 
Eftermiddagen spenderades på sjön med familjen. Vi åkte båt, ring, vattenskidor, badade... På kvällen träffade vi några kompisar, åt på restaurang och sen avslutades kvällen hemma hos oss, så mysigt! Nu ska jag sova, är väldigt trött och har dessutom ont i magen? Hoppas att det går över i natt så att jag kan genomföra morgondagens planer!
 
puss
 

Well that's fine by me

Idag har Gunvald och Veronica invigt de nya bommarna!

Gunde var först. Han var inte riktigt som vanligt, men vi red ändå väldigt tidigt på morgonen (tidigare än vi brukar) och jag tror inte att han hade vaknat riktigt. Men han gjorde som han skulle, skuttade runt på ordentliga hinder, många låg upp emot 110 i slutet. Han har inte hoppat så många höga hinder i följd tidigare, och han hade säkert inte riktigt vaknat, så han rev lite, men tvekade aldrig! Så duktig ändå. Han ska tävla på fredag och därför ska han hoppa en gång till innan det. Då sänker vi hindrena så att han inte behöver hoppa högre än på tävlingen. Det ska vara enkelt så att han går in med bra självförtroende, men idag kändes ändå som en bra dag att tänja lite på gränserna.

Veronica var hur fin som helst! Hon är som en liten gummiboll, har hon bara lite galopp kan hon hoppa hur högt som helst. Idag var en av de bättre gångerna jag hoppade henne, helt klart! Hon var så fin! Vi tränade på både en lång och en kort dogleg, vilket gjorde henne uppmärksam och hur fin som helst. Jag hade verkligen galoppen i henne och då ser jag avstånden ordentligt, när jag ska rida framåt och när jag ska vänta. Det gör att vi kommer så gott som perfekt på alla hinder, och då pluppar hon över det där hur enkelt som helst!

Aska fick jobba lite idag med. Jag red på gärdet, jag tyckte att hon inte riktigt gjorde som jag ville hela tiden igår, och om inte jag reder ut det kan inte heller hennes medryttare göra det. Hon var väldigt pigg och glad, uppmärksam och samarbetsvillig. Väldigt rolig att rida! Men hon gör det inte gratis, jag måste rida varje steg. Världens bästa läromästare. <3

Puss


Nya hindren

 
Dålig bild, men tog bara en snabb med mobilen. Det ser så sjukt mycket proffsigare ut när man kommer upp på våran gård nu. Nymålade hinder med snygga vita hinderstöd, samma färg på alla hinder i en kombination... Love it! Nu är jag glad!
 
puss

Vacker som en himmel full av stjärnor

Veronica var först ut idag och hon reds samtidigt som mamma red Owen, så de fick sällskap när vi skrittade fram. Det blev ett ganska ordentligt pass som riktade sig mest mot dressyr. Jag red mycket på volter och sen jobbade jag med förvänd galopp på fyrkanten. Jag ställde ganska höga krav på henne och det var hon lite tjurig för först, bytte galopp och var nästan lite studsig, men hon gav sig efter en stund och då kunde vi rida runt hela banan i förvänd galopp i båda varv! Sen jobbade vi på med mycket tempoväxlingar, övergångar, galoppombyten osv. Hon var superfin, de blir så himla lösgjorda och följsamma när de går i förvänd galopp!

Gunde fick gå ett konditionspass på gärdet med mycket galopp. Han var pigg och glad och tyckte att det var väldigt kul att få springa! Jag travade fram honom först och sen låg vi och cantrade en bra stund i galopp, samma tempo. Bytte varv lite då och då så att vi fick lite variation. I slutet satte jag upp tempot lite extra, gjorde tempoväxlingar och lär honom galoppera på ordentligt. Han tyckte att det var så himla kul, jag bara kände hur han blev alldeles lycklig! Fina killen!

Sen red jag faktiskt Aska. Det känns som att det var för länge sen.. Jag red upp henne till unghästarna. Mamma red på Maja och då provade vi att "rida ut" henne för första gången, bara i en hage. Det gick jättebra, bara att hon först blev helt till sig att Aska kom ;) men hon lugnade sig relativt fort.
Calle red jag på ordentligt idag. Jag skrittade i princip själv, mamma höll i longerlinan och gick kanske 4 meter ifrån. Han är så himla känslig, så det är bättre att ta det säkra före det osäkra.
Lilltjejen Lorita hängde jag på idag igen. Det var fruktansvärt mycket bromsar som störde oss, så hon kunde inte koncentrera sig. Men jag tycker att hon skötte sig riktigt bra iallafall!

Annars har vi bara legat på stranden. Så himla skönt, det känns tom som att jag börjar få lite färg! Får se om vi åker och badar imorgon igen :)

Puss


Feeling my way through the darkness

Idag var Veronica först. Jag skrittade fram i skogen och sen red jag lite på banan. Det var första riktiga ridpasset sen helgens tävlingar - både hon pch Gunvald har haft lite semester de senaste dagarna. Så jag red mest lösgörande och mycket övergångar. Hon tyckte att det var ganska jobbigt att behöva arbeta, jag fick säga åt henne att jag menade allvar och sen började det funka igen. Men jag är nöjd med dagens ridpass, från att hon i början försökte köra sitt get race till att hon i slutet lyssnade på mig ännu bättre än vad hon brukar känns som ett bra resultat.

Gunvald red jag ganska sent tillsammans med mamma som red på Olympia. Vi körde på samma upplägg. Gunde kändes fin men okoncentrerad. Han tittade hellre på saker som stod utanför banan än att lyssna på mig, och sånt gör mig irriterad. Som tur var verkade det som att han fattade att jag var på väg att tappa humöret, för han gav sig relativt fort utan att jag behövde tjafsa med honom. Sen var han jättefin!

Morgondagen har jag redan planerad. Upp runt sju, äta frukost och sen rida Gunvald och Veronica. Efter det ska jag rida upp Aska till unghästarna så gör vi dom. Sen på eftermiddagen hoppas vi på dunderbra väder för då ska vi till varamon! Ligga och steka på stranden hela eftermiddagen... Värt att vänta på!

Puss

Gunde och Vera i stora ekeby. Och Magda, hihi


...

Förlåt, men jag har behövt lägga bloggen åt sidan ett par dagar. Det känns som att jag inte gör någonting, men plötsligt har hela dagen flugit förbi. Igår var jag på Liseberg hela dagen med fotbollen, sen såg vi på em-invigningen och matchen. Så det var jättekul, det var dock någon som hade hört att Eric Saade skulle sjungit, men han var inte där :( Haha ;)

Idag har vi köpt nya bommar och hämtat hem dom. Så himla skönt, vi har haft så himla fula bommar ett tag. Skurade också alla hinderstöd och sladdade ridbanan, så nu är allt tiptopp!

Har ridit båda ponnyerna också, det kommer ett inlägg om det ikväll.

Puss


Kört hö

Fick sovmorgon idag och efter det har vi kört hö. Jag har inte gjort så mycket annat och är helt uppriven på underarmarna, men nu har hästarna mat i ett helt år. Så det är helt klart värt det, skönt att vi inte behövde hålla på i flera dagar också. Men snacka om jobbigt! Världens träningspass, det skulle inte förvåna mig om jag skulle vakna med en ordentlig träningsvärk imorgon...

Nu är det iallafall sovdags. Imorgon tar jag nya tag.
Puss


Fina Gunvald

Den riktiga stjärnan den här helgen var Gunvald. Tre placeringar av tre möjliga är ju så gott som perfekt!
Veronica har gått jättebra, men med lite fel. Fast hade världens känsla, framförallt i båda msvb:erna!
Vinca har jag hittat knapparna på lite nu. Två ner i båda klasserna, men super!

Nu är vi på väg hem. Är väldigt trött, så vi får se när jag orkar ta tag i bloggen ordentligt.

Puss


På väg

Nu är allting packat och bilen rullar mot stora Ekeby. Jag red båda ponnyerna imorse och Emma red Aska. Sen har jag tvättat lite ponnysar, putsat massa och packat.
Imorgon rider jag hela 6 starter! Magdalena kommer ju upp med Vinca imorgon så rider jag henne i två klasser och så rider jag mina i två klasser var. Så jag ska ladda upp med massa godis och vatten. Jag har dessutom blivit lovad att få ha ett pringlesrör i mitt tävlingsskåp, så det blir nog en bra helg haha! ;)

Hoppas att ni får en bra helg! Jag ska försöka uppdatera lite iallafall från mobilen. Vill ni följa mig online kan ni klicka in er HÄR: http://online.equipe.com/sv/competitions/7176

Puss


~

Idag började jag med att rida Veronica. Vi skrittade fram i skogen och sen höll vi till på banan. I början kändes hon lite tråkig, men jag jobbade igenom det så efter en stund blev hon fin! Gjorde mycket övergångar, tempoväxlingar osv för att få henne uppmärksam och inte bara köra sitt eget race. Jag varierade också stora och små volter för att hon skulle bli mjuk och träna på att hålla samma tempo hela tiden.

Gunvald fick gå ett liknande pass som Vera. På honom blev det mer lösgörande, han var lite stel och inte särskilt arbetsvillig. Rätt tråkig att rida med andra ord. Men skam den som ger sig, efter en stund gick det bättre! Så det kändes bra inför helgens tävlingar!

Jag har kommit en bra bit med packningen också! Och det känns riktigt bra, det är jobbigt att ha massor saker framför sig. Så vi kanske kommer iväg någorlunda tidigt iallafall! :)

Puss


Hoppträning

Åkte iväg till Maria med Vinca idag och hoppade. Jag har bara hoppat henne ordentligt en gång innan och det var på en pay and jump, så det kändes väldigt spännande att få hoppa henne igen.
Det gick super! Jag skulle vilja kalla henne okomplicerad, men det är lite fel ord för att man ändå måste rida varje steg. Men man kan komma lite stort och lite nära, hon hoppar ändå och gör det riktigt bra! Jag hoppade en bana på 1m (l.b-höjd som vi ska tävla) och det var inga problem. Hon skuttade runt som ingenting! Jag tror att vi klaffar rätt så bra ihop också, det känns så enkelt när jag rider henne. Nu är det klart att det är jag som tävlar henne på lördag. Går hon som idag kommer det gå hur bra som helst! :D

Här hemma red jag och mamma ut Gunvald och Veronica. De fick inte gå alls hårt, mest skritt och lite trav.

Vi har dessutom börjat packa och planera allt inför stora Ekeby. Gunvald klippte vi lite idag också, han hade typ vinterpäls och fällde inte mer! Så pusselbitarna för det där börjar falla på plats, men vi är långt ifrån klara än. Ska försöka göra klart allt jag kan imorgon så vi kommer iväg så tidigt som möjligt på fredag. Äntligen meeting<3

Puss


Sist jag såg dig satt känslorna kvar

Tiden, vart tar du vägen?!?! Dygnet skulle behöva minst två timmar till. Eller att man bara skulle sova typ tre timmar per natt. Fatta vad mycket mer man skulle hinna då!

Idag har jag som sagt haft lite ridning med Askas medryttare. Hon red på Aska och fick dessutom skritta fram Vera och av Gunde. Jag hoppade båda och det kändes super!
Gunde var lite loj i början, men när han kom igång hoppade han så det bara small om det! Är riktigt nöjd med hur han går just nu, hoppas han levererar på samma sätt i helgen.
Veronica fick inte hoppa så mycket och heller inte så högt. Tror inte det låg på så mycket mer än en meter. Det skuttade hon över som ingenting, så skönt! I helgen åker vi ju till stora Ekeby och då förväntar jag mig att båda ska vara på topp!

Vinca gick bara på marken. Allt går ut på att jag ska lära känna henne så mycket som möjligt de här få dagarna jag får rida henne. Hon är fantastiskt rolig att rida och väldigt samarbetsvillig. Det är dock ingen ponny att åka med på utan man måste rida i varje steg = en ponny jag tycker om. Jag vill RIDA på mina hästar, inte åka häst. Idag kändes hon riktigt bra liksom igår, jag börjar hitta lite knappar. Imorgon åker vi och hoppar henne och Viola för Maria. Herregud vad jag lär mig de här dagarna! :D

Nu blir det natt för min del. Vill ha så många timmar sömn som möjligt så jag orkar dagen imorgon. Jag måste börja packa inför stora Ekeby också. Heja sommarlov

Puss


Morning

Fick en välbehövlig sovmorgon idag, länge sen nu. Så vaknade för en stund sen och har mest chillat sen dess. Jag ska snart gå ut till stallet och fixa där. En av Askas medryttare kommer snart och då ska jag ha lite ridlektion för henne och så ska hon fixa med mig i stallet. När mamma kommer hem ska jag hoppa både Gunvald och Veronica och rida Vinca. Kommer nog bli kul!
 
Dock vet jag inte vart solen har tagit vägen? Det var fint väder när jag vaknad, men nu börjar det bli mulet... Hallå sommar?!
 
Puss
 

It's start of something new

Idag har de varit en stalldag. Jag tog dock en paus och låg i soffan och tittade på tv en stund på eftermiddagen, så det gills inte riktigt ;)

Jag började med att rida Veronica. Vi skrittade fram i skogen och sen blev det ett lösgörande pass på banan. Det jobbades på med mycket sidvärtsövningar, jag böjde igenom henne ordentligt och såg helt enkelt till att hon kändes mjuk och följsam i alla gångarter. :)

Gunvald gick det första riktigt ordentliga passet sen han fick den där reaktionen och det kändes bra. Han var lite småseg (för att vara Gunvald) och kanske inte så arbetsvillig som han borde varit, men vissa stunder trampade han på riktigt bra! Det blev mycket övergångar, lösgörande och jag red mycket på volter.

Till sist red jag Vinca tillsammans med mamma som red Olympia. Hon kändes jättefin, hon kändes pigg och uppmärksam. Hon fick inte gå så mycket i och med att hon tävlade igår, men jag red i alla gångarter och hann ändå känna lite på henne. Tror att det här kan bli riktigt bra! :)

Nu tänkte jag sova, ska få lite sovmorgon imorgon. Ska fixa lite med bloggen, ladda över bilder till datorn osv. Ska även skriva utvärderingar av helgens tävlingar och jaa. Det blir förhoppningsvis lite intressant att läsa!

Puss


Den här helgen

En otroligt rolig och händelserik helg, men som inte har gett tid till så mycket annat. I lördags kom vi hem kl 9 på kvällen från Vingåker, och då skulle vi äta, jag skulle rida Viola, och hon skulle fixas för tävling.

I lördags var vi i Vingåker med Veronica. L.a:n kan ha varit den bästa rundan jag någonsin ridit. Hon var helt otrolig, bara hoppade och i omhoppningen red jag henne mot klockan för första gången i l.a. Tyvärr red vi några hundradelar för långsamt och blev första utanför placering.
Sen debuterade vi msvb. Allt gick perfekt förutom ett litet pet på 5:an ända tills vi kom till 8:an som var en helt vanlig kombination som vi dessutom hade hoppat två gånger i l.a:n. Där tog det stopp, jag vet inte riktigt varför. Men är så sjukt nöjd ändå. Det kanske låter konstigt, men det kändes varken svårt eller högt. Går hon så här bra nästa helg kommer vi runt.

Viola skötte sig exemplariskt i rappestad. Felfri och 54,5 i stilpoäng i l.d vilket resulterade att vi vann klassen, Viola fick leda ärevarvet och fick segertecke och sin första blågula rosett. Inte illa för en 6:årig ponny på sin tredje tävling! I l.c:n rev vi tyvärr sista hindret, IGEN! Hha, men hon var hur fin som helst. Och hon fick en ungponnyrosett :)

Efter tävlingen åkte viola hem till sin matte och med oss i transporten kom Vinca. Jag ska ha henne i två dagar, rida lite och på onsdag ska vi åka iväg och hoppa. Då ska jag även hoppa viola. Sen åker båda damerna hem till sig och sen kommer Vinca upp till stora Ekeby på lördag (vi ska dit och tävla med Gunde och Vera också) och då tävlar jag henne i l.c l.b om allt går enligt planerna. Lite krångligt, jag vet, men det blir nog bra!

Puss


RSS 2.0