Haha så dålig...

Förut när jag var i stallet och skulle ge hö tänkte jag vara lite snabb och smidig genom att springa upp på foderbordet. Dock så lyckades jag inte så bra då jag snubblade när jag hoppade upp, ramlade och slog i ena benet i den där jäkla stenlådan eller vad det är man ska kalla det. Haha, det är så typiskt mig! Det gjorde svinigt ont först, men nu är det bara lite rött och som en bula på låret. Så himla onödigt! Och liksom, hur tusan lyckas jag? Det är inte direkt hästarna som är farliga i stallet, haha ;)
Bara att jag tycker att det här var roligt och att jag skriver det här visar ju bara att jag har fruktansvärt dålig kvällshumor också.. ;)

Nu har jag varit ute och nattat hästarna och nu ska jag själv dejta sängen! Imorgon är det äntligen fredag igen! Då är det skola på förmiddagen och stallet hela eftermiddagen. Jag ska förbereda allting för tävling i Skogslotten på lördag. Då ska både Gunvald och Veronica få följa med! :)
Hoppas att ni får en härlig fredag, för det tänker jag ha!

Puss


Tonight I leave it all behind

Hann med både Gunvald och Veronica idag. Det var helt underbart väder, solsken och upp emot 5 plusgrader! Ja, jag har ju ridit i värre väder om man säger så!
 
Jag red Vera först. Vi höll oss på gärdet. Hon var väldigt pigg så vi började med enmassa övergångar. Hon tycker själv inte att det är särskilt kul, hon vill mest bara springa, men hon blir ju så mycket finare efter lite övergångar! Det är väl typ det bästa man kan göra tycker jag själv, de blir så uppmärksamma och fina, love it! Efter en liten stund lugnade hon sig och var sådär otroligt fin som bara hon kan bli! Min fina prinsessa! Hon var mjuk och  i en så fin form! Helt plöstligt, mitt i det där fina, började hon göra luftsprång! Rakt upp i luften bara! Första gången tappade jag faktist balansen lite, men jag satt kvar iallafall! Hon gjorde ett par stycken, sen småreste hon sig en liten stund. Jag satt bara och väntade ut henne, så gav hon sig ganska snart. Men vaddå att hon testar mig? Lilla tokan.. Men när hon gav sig blev hon sådär riktigt fin igen :)
 
På Gunde fick jag sällskap av H och E-L på de stora. Vi skrittade fram i skogen och sedan red vi på gärdet. Gunde var också fin idag! Vi travade först fram en stund i början, och sen började jag samla ihop honom lite mer. Han var lite stel i båda sidorna, så jag gjorde myckel lösgörande övningar. Han var otroligt fin i alla gångarter, och riktigt rolig att rida! :D
 
Puss

Stannar här sent om vi känner det

Idag red jag bara Gunvald. Vi red ut i skogen tillsammans med mamma och Emma som mortionerade Veronica och Aska. Vi red en ganska lång tur idag och såg både rådjur och älgar. Det är ju rena rama safarin i våran skog!
För att Gunde inte bara skulle få lunka runt och inte arbeta någonting, och inte heller behöva gå hemma på gärdet idag igen, fick han gå lite lätt på ett gärde i skogen. Vi galopperade mest, gjorde lite galoppombyten, volter osv. Han gick helt okej, men var lite springig och ville inte riktigt slappna av. Jag tror att det berodde på att de andra batra höll sig uppe i ena hörnet och att han var rädd att de skulle gå ifrån honom. När jag travade av honom var började han att slappna av och blev mycket finare, mjukare och började att koncentrera sig på mig istället :)
 
Puss

Godbitar

Usch, det här med skola och grejer tar kol på mig. Är helt slut! Jag skulle göra mycket för att få en vecka sportlov till...

Idag har Gunvald ridits hemma. Jag red barbacka. Först red vi en kort framskrittningstur i skogen och sen höll vi till på gärdet. Han var riktigt fin idag! Han var inte alls springig som han brukar vara ibland, utan lugn och gick av sig själv i en riktigt fin form! Jag gjorde inget speciellt, jag red inte så länge, knappt 40min tror jag. Är nöjd med finisen!

Strax efter 6 åkte vi iväg med Veronica och hopptränade för TT. Vi red fram ganska länge på marken. Vi red mest på en 15-metersvolt för att få de att verkligen forma sig runt innerskänkeln. Vera var fin, men hon stod emot skänkeln lite då och då.
Sedan fortsatte vi med lite olika hoppövningar. Vi travhoppade lite, red på olika bågar och det var några hinder med galoppbommar framför. Jag fick träna på att få ihop galoppen och att få henne att gå fram i den korta galoppen. Alltså att hon skulle vara framme för skänkeln. Jag kom på mer och mer under ridpasset hur jag skulle göra, jag har ju liksom glömt hur man gör under de här två månaderna hon har varit hemma. Så det handlar om att komma på vart knapparna sitter också.
I slutet satte vi ihop allting till en bana. Det kändes jättebra! Som att vi hittade tillbaka till varandra lite. Och hon hoppar ju som en Gud! Vi hade nästan glömt hur grymt bra hon hoppade! Jag är väldigt nöjd med min fina prinsessa idag! :)

Puss


Tävling i Ekenryttarna 23/2

I lördags var jag iväg med min fina Gunvald på tävling i Ekenryttarna utanför Norrköping. Det var hans första tävling i år. Vi red L.B och L.A och han skötte sig otroligt bra, iallafall på banan. Runt omkring var han däremot lite väl taggad/galen. Det kan ha berott på att det ju var så länge sedan han tävlade sist och att han var så taggad därför, men jag tror att det beror på hans lilla maskot i transporten, Aska. Gunvald vägrar ju åka själv till tävling, så då brukar han ju ha med sig en kompis i transporten. (För det mesta Veronica eftersom de brukar tävla på samma tävlingar). Han blev nämligen väldigt glad varje gång vi kom i närheten av transporten. Token...
 
90cm (L.B), 0+4 fel:
 
Han kändes fin på framhoppningen, om än något överspeedad och lite halvt okoncentrerad. Man fick bara rida fram i ett varv och det varv rätt mycket folk på framhoppningen, men det var helt okej iallafall. Tyvärr hörde man inte riktigt vilket nummer de var på, så vi råkade gå ut lite för tidigt. Jag blir alltid lite stressad i såna lägen, men det gick bra, trots att jag satt på en galen ponny och att det var väldigt mycket folk runt ridhuset. 
 
På banan kände jag ändå att han var igång ordentligt. Han bjöd, nästan drog, väldigt mycket mot hindrena i början av banan, men lugnade snabbt och kom in i flytet. Han stod emot lite mot innerskänkeln, vilket gjorde att han svängde ungefär hälften så korta svängar som jag tänkt. Vi var felfria i grunden, men i omhoppningen kom vi på väldigt kort sväng in i kombinationen, vilket gjorde att han inte riktigt räckte ut. Han rev uthoppet, men skötte sig jättebra resten av banan. Det var lite synd, eftersom vi hade så bra tid. Vi hade kommit tvåa om vi inte hade rivit, men nu räckte det tyvärr inte till någon placering.
 
100cm (L.A), 0 fel och 4:a:
 
Den här gången hade han lugnat sig lite, men han var fortfarande pigg och taggad, som en tiger! Han var helt otrolig på banan! Hoppade de där hindrena som att de inte var någonting. Det var en A:0/A, en tidshoppning redan från grunden, men jag började först satsa lite i slutet där de bästa svängarna fanns. Vi var felfria och det räckte till en 4:e-placering! Det var vår andra raka felfria L.A nu! Det var inte vår bästa runda, vi hade inte riktigt samma flyt hela tiden och så. Det jag är mest nöjd med den här rundan är att det kändes så himla enkelt! Han löste lägena nör han inte kom 100% rätt till hindrena som ingenting! Jag är så himla nöjd med min fina kille, han kunde inte inlett vår säsong på något bättre sätt!
 
Puss
 

Dagens ridpass

Sista dagen på lovet tillbringade jag såklart i stallet.
 
Jag red först Veronica. Vi skrittade fram i skogen och sedan red vi på gärdet. Just nu ligger fokus på att jag ska vara överdrivet noggrann hela tiden, se till att hon går kvar i form i övergångarna, att hon gör galoppfattningen när jag ber henne och att hon ska gå var jag vill. Om det inte blir exakt som jag vill är det bara att göra om tills det blir exakt som det ska vara. Hon får liksom inte komma undan.
Idag var det mycket bättre än vad det har varit tidigare. Hon var mycket mer med mig från början och kändes verkligen sammarbetsvillig. Jag arbetade mycket med övergångar eftersom det ofta är där hon börjar springa iväg eller att göra som hon vill. Hon var väldigt fin, i fin form redan från början och var riktigt härlig att rida! Hon protesterade inte det minsta idag heller; det känns som att testandet är över för den här gången och att jag kommer få rida min fina, underbara Veronica nu, inte en trotsfia ;)
 
Sedan red jag Gunvald. Han fick mest ta det lugnt idag. Vi red ut i skogen och jag ställde inte enmassa krav på honom, han fick gå lite som han ville, bara det var jag som bestämde i slutändan. Vi travade och galopperade en hel del också, så han fick gå lite iallafall :)
 
Puss

Hoppkurs för Louise Haaga 20-21/2

När jag fyllde år i somras fick jag i födelsedagspresent av Magdalena och Fredrik som äger Veronica och Viola att jag fick välja en tränare att träna för med Veronica som jag inte brukar träna för, och så skulle dem stå för det. Jag valde att träna för Louise Haaga. Det blev av först nu i veckan, eftersom hon inte har träningar här då ofta, och när hon har haft det tidigare har det inte passat i vår tidsplanering. Träningen var i två dagar. I onsdags var det lite mer "markarbete" och i torsdags fortsatte vi på samma spår, men satte i slutet ihop alla övningar till en bana. Det var jättekul och lärorikt. Tack så mycket Magdalena och Fredrik!
 
Onsdag:
Första dagen var det som sagt mest markarbete, men det var ändå ganska mycket hinder och hoppövningar.
Vi började med att prata om att hästen skulle ha egen balans, och att den inte skulle hålla sin balans i tygeln. Sen fick vi träna på det genom att galoppera runt fyrkantsspåret och att hästen inte skulle öka när man lättade på tygeln. Sedan fortsatte vi med samma övning fast över två bockar. Vi fick också träna på att korta ihop hästarna och rida utan stigbyglar en stund. Veronica var väldigt pigg, så hon var rätt svår att hålla ihop ordentligt. Hon har inte heller jättebra kondition just nu, så hon blev rätt trött när vi fick galoppera så länge. Som tur var återhämtade hon sig väldigt bra, så när vi började att hoppa var hon fit for fight igen!
 
När hästarna var ordentligt framgalopperade fick vi börja hoppa. Vi hoppade mycket på olika linjer och fick träna på att vi skulle få in ett visst antal galoppsprång på varje linje. Många hinder stod dessutom lite ur sväng för att vi skulle behöva galoppera med hästarna och vända för ytterhjälperna. Veronica accepterade inte riktigt att jag gick på henne, så hon var lite studsig och kickade när jag kom åt henne. Det var lite jobbigt, för då kunde jag inte riktigt koncentrera mig på övningen riktigt, men hon höll inte på hela tiden och blev bättre och bättre hela tiden. I slutet höll hon inte på alls! Jag är jättenöjd med slutet av träningen, för då började hon komma igång ordentigt och vi hittade fína lägen till hindrena, hon var jättelätt att reglera galoppen på... Jaa, hon var superfin!
 
Torsdag:
Andra dagen började liknande som den första. Vi galopperade ganska mycket i början och fortsatte att träna på att hästen skulle ha egen balans, men vi började att rida över hinder ganska direkt. Vi skulle rida i lätt sits och försöka få hästarna att inte öka mot hindrena. Jag fick rida den övningen ganska länge eftersom Louise tyckte att jag hade lite för bråttom till hindrena och för att Veronica lite då och då blev lång. Jag brukar ju sitta ganska mycket ner i sadeln när jag hoppar för att få ihop hästarna, men nu när jag skulle stå i lätt sits fick jag inte riktigt ihop henne. Men efter en stund gav arbetet resultat och hon var superfin!
 
Sedan började vi att hoppa på olika linjer och bågar precis som dagen innan. Veronica var mycket finare nu, hon höll inte på och protesterade någonting utan gjorde snällt vad jag bad henne. Det kändes väldigt bra!
 
I slutet fick vi hoppa en bana av alla övningar. När jag hoppade låg hindrena runt 1m. Vi hoppade högre när vi gjorde övningarna, men när vi hoppade banan var Veronica rätt slut, så vi ville avsluta lite snällt.
Hon var sjukt fin! Hon kom riktigt bra till alla hinder, jag kände att jag kom åt henne och verkligen fick henne att göra det jag ville. Jag är jättenöjd med henne, det var härligt att inleda vårt år med en sån bra kurs! Tack så mycket igen M och F!
 
Puss
 
 

Myskväll

Planerna för kvällen är att mysa i soffan, titta på tv (PA såklart!) och fixa med bloggen. Ska lägga upp utvärderingar om dagens ridpass, tävlingen igår och LH-kursen. Jag har hela kvällen på mig, jag börjar nämligen inte skolan igen förrän på tisdag. Väldigt skönt, det här lovet har gått så himla fort! Jag vet verkligen inte var det har tagit vägen, men jag har hunnit med ganska mycket ändå. Jag har iallafall haft det otroligt roligt och lärt mig massor nya saker på så få dagar! :)
 
Puss
Ingen kan ta ifrån mig vad vi hade, jag saknar dig♥

Bästa

Världens finaste kille avslutade dagens tävling med en felfri ritt och en fjärdeplats i l.a:n!


Taggad

Är så otroligt taggad inför tävlingen imorgon! Jag hoppas verkligen att han kommer hoppa sådär grymt som han gjorde på träningen i tisdags, att han verkligen visar upp vad han kan!

Förutsättningarna är bra iallafall, han är i riktigt fin form, vi har bra startnummer (tredje sist i l.b och sist i l.a) och han gick bra där förra året när vi var där och tävlade. Vi ska dessutom inviga vår nya, ursnygga tävlingsoutfit OCH det ska dit massor roligt folk och tävla. Det verkar med andra ord bli en toppendag.

Nu ska jag sova så att jag orkar imorgon. Jag ska gå upp 20 i 7, ändå inte så farligt. Tyvärr tror jag inte att det finns online-resultat från tävlingen, men jag ska förstås försöka uppdatera om hur det går!

Puss


Tjejkväll

Tjejkväll i soffan, blir det bättre?


Gårdagens + dagens ridpass

Gårdagens ridpass:
 
Jag började med  att rida Gunvald som bara fick skritta ut och mysa i skogen efter att han hade hoppat i tisdags.
 
Sen red jag Olympia. Vi red först fram i skogen med mamma och Emma på Owen och Aska, och fortsatte sedan ut på gärdet. Olympia var väldigt pigg och hon försökte hela tiden dra i tygeln för att få mig ur sadeln. Hon är rätt mycket starkare än mig i det läget, jag har inte så mycket att sätta emot... Men om man bortser från det gick det ganska bra, hon var riktigt fin stundtals. Jag tränade mycket i skritt (då är hon inte riktigt lika stark!!) på övergångar och lösgörande övningar som framdelsvändning. Det är perfekt att träna sånt på Olympia som är så välutbildad, jag lär mig hur man gör och känner känslan, så kan jag göra det på andra hästar sen!
Det är alltid lika kul att rida henne och jag lär mig jättemycket varje gång! :)
 
Dagens ridpass:
 
Idag  red jag bara Gunvald hemma. Alla hästar i stallet förutom Veronica fick gå ut ett varv i skogen och sen fortsatte vi ut på gärdet. Gunde var väldigt pigg och springig i början. Han var inte särskilt intresserad av arbetet utan fokus låg väl mest  på att få springa. Jag satt bara och väntade ut honom i skritt tills han skrittade fint, lugnt och avspänt och sen gjorde jag likadant i trav. Han lugnade sig mycket snabbare än vad jag trodde och då kunde jag rida precis normalt igen. Han var lite stel i båda sidorna och ville inte riktigt ge med sig, men han var jättefin i övrigt. När jag travade av honom kändes det ändå som att han mjuknade igen :)
 
Puss
 

Trött...

Jag är heeelt slut, att köra 110% varje sekund, hoppträna tre dagar i sträck och inte sova ordentligt på nätterna tar på krafterna, helt klart! Det är iallafall otroligt skönt med lov, och ponnyerna har hoppat som gudar på hoppträningarna, superkul! Jag är så himla nöjd och taggad som tusan för tävling på lördag!
 
Kvällen kommer jag tillbringa i soffan och i sängen. Jag kommer såklart ge er ett detaljerat inlägg om LH-kursen och även om dagens ridpass, så ni får hålla utkik på bloggen under kvällen! :)
 
Puss

Hoppträning

Gunvald fick hoppa idag! Han var huuur fin som helst och verkade tycka att det var superkul!
Det stod styrketräning på schemat idag med travhoppning och en serie. Vi jobbade också på serpentinbågar över bockar och på hinder med galoppbom framför.
 
Gunde skötte sig superbra på allt, inte ett snedsteg eller någonting. Ibland blev han lite springig imellan för att han var så taggad, men skötte ändå hindrena hur bra som helst! Jag tror ärligt talat att vi inte fick ett dåligt språng på hela träningen! Till och med travhoppningen som han har tyckt varit fruktansvärt jobbigt tidigare gjorde han jättebra, han tänkte inte ens på att fatta galopp innan!
 
Bäst av allt var nog ändå hindrena med galoppbom framför och serien. En helt parallell oxer på 110-115cm klippte han som att den skulle varit 30cm lägre. Världens bästa kille!
Och serien var som en trekombination fast med första hindret lite lägre. Det var ett galoppsprång mellan A och B och två mellan B och C. Han hoppade den hur bra som helst varje gång, och han har inte hoppat trekombination så många gånger.
Om han fortsätter såhär bra känns det definitivt som att vi skulle kunna tävla 110 i vår! Och det känns framförallt bra inför tävlingen i Eken på lördag! :D
 
Puss
 

Like a foreign flame in the dark

Idag började jag med att rida Veronica. För en gångs skull snöade det inte enmassa, men blåsten gav sig inte iallafall. Rätt trist... Först trimmade vi lite i skogen och sen fortsatte vi ut på gärdet. Jag tränade mest på att hon skulle vara lösgjord och lite lydnad. Hon satt fast lite i högersidan i början, men gav med sig ganska snart och började arbeta ordentligt istället.
Hon bråkade lite med mig idag också, men inte alls mycket. Fast det är ju sånt man får stå ut med om man rider ett sto... ;)
 
Näste ponny till rakning var Aska. Hon fick faktist jobba lite idag också! Vi började med lydnadsträning på gärdet. Hon skötte sig väldigt bra även fast att det var länge sen hon fick en riktigt lydnads-genomkörare. Gjorde som vanligt massor överångar och tempoväxlingar. Det är alltid effektivt och en bra "avcheckning" på att allt stämmer. Vi red inte så länge på banan, utan när hon skötte sig gick vi ut i skogen istället, och då blev hon ganska mycket piggare! En liten latmask är vad hon är! ;)
 
Puss

Morning!

Godmorgon!
Idag startade jag dagen tidigt, redan vid 8. Då gick jag ut till stallet, bytte täcken, la ut hö i hagarna, släppte ut hästarna, och mockade hela stallet. Nu har jag frukostpaus. Snart är det dags att gå ut igen och då ska jag göra klart i stallet, rida Veronica och Aska och putsa Gunvalds och Veronicas saker. Kanske Askas också, om jag hinner och orkar ;) Ikväll åker vi till Vreta och hoppar Gunde! Det ska bli jättekul!
 
Ha en bra dag! Puss

Ännu en gång står vi inför samma gamla problem som vanligt

Idag var Gunvald första hästen ut. Vi höll till på gärdet och det var dressyr som stod på schemat idag. Han kändes helt okej, men hade inte det där lilla extra som han brukar. Det var tråkigt då han har skött sig så himla bra de senaste veckorna.
Det blev mycket sidvärtsövningar idag i framförallt skritt och trav för att få honom mjuk i sidorna. Han gjorde som han skulle, men var lite tjurig och ville inte riktigt jobba hela vägen. Jag försökte att få honom lite mer taggad, men det var svårt, han koncentrerade sig mer på att det snöade än på arbetet. I galoppen blev det lite bättre, men han var ärligt talat rätt tråkig där också i början. Där emot lossnade han efter en stund när jag började att göra galoppfattningar från skritt. Det kändes som att rida en ny häst! Han galopperade fint och luftigt och bar sig otroligt fint. Dock så blev han lite springig efter en stund, men man kan ju inte få allt på en gång. När han hade kommit igång ordentligt var han mycket finare i traven också.
Efteråt skrittade vi av i skogen.
 
Sen var det Veronicas tur. Vi skrittade fram i skogen och sen fortsatte vi på gärdet.
När jag tänkte att hon skulle börja arbeta fick vi en liten tvist om vem som skulle bestämma egentligen. Veronica tyckte att det var hon, så när hon inte fick som hon ville fick jag smaka på hennes humör en stund. Hon var rätt mycket på två ben om jag säger så, och så fort jag la till skänkeln sa hon emot. Men det är bara att göra det bästa av situationen och fortsätta tills hon ger sig. När hon gjorde det blev hon jättefin!
Jag jobbade mest med att få loss henne i sidorna i början och att hon verkligen skulle ta min skänkel. När hon gjorde som jag bad henne gick jag över till att göra mycket övergångar istället. Då var hon super!
Lägger upp två sommarbilder bara för att sakna sommaren ännu mer...
 
Puss
 

Tävling i Heda 10/2

Här kommer en sen utvärdering om årets första tävling:
 
Den 10 februari var jag iväg med Viola på (för min del) årets första tävling och Violas första någonsin. Den hölls på Heda ridklubb.
 
60cm (L.D-10):
 
Vi började med en 60cm-klass bara för att göra tävlingsdebuten lyckad och enkel.
Framhoppningen var halvt kaotisk. Ridhuset är fruktansvärt litet, jag tror att det är 15x13m. Alltså INGENTING! Det får bara plats med två hinder och det känns som att hoppa på en kortsida. Som tur var hade dem flesta som jag hoppade fram med nogorlunda koll på sina hästar. Viola kändes fin, men det är väldigt svårt att få henne gå ordentligt och bra inne i det lilla ridhuset med 5 andra hästar.
På banan var hon helt fantastisk som vanligt. Hon var inte riktigt igång, men hon hoppade så snällt varenda hinder iallafall. Hon galopperade lite, hoppade, galopperade vidare och om hon var i fel galopp bytte hon i svängen. Så himla duktig! Mot ett hinder blev hon lite springig, men hon löste det väldigt bra iallafall1 Vi var felfria och därmed fick Viola sin första rossett någonsin!
 
70cm (L.D) Stilbedömning:
 
Inför den här klassen var hon ju redan uppvärmd, så jag kände mig inte så stressad på framhoppningen som till första klassen. Hon kändes bättre än innan både på marken och på hinder. Jag red inte så mycket för att spara lite på hennes energi.
På banan var hon mycket finare! Ettan och tvåan var lite sisodär, och hon rev tvåan för att hon kom lite nära och hann inte riktigt hoppa upp sig. Men sen var det som att hon kom på att "just det, jag skulle ju hoppa!". För till varje hinder efter det hittade vi fina framåtlägen och hon hoppade som en liten gud! Tyvärr rev vi sexan också av samma anledning som tvåan, men jag är ändå mycket mer nöjd med den här klassen! Hon rättar sig så himla fint av sina misstag!
Vi fick 40,5 stilpoäng, och skulle fått 44,5 om vi inte hade rivit. Det var bara 6:or och 6,5, så det var mycket mer än godkänt! Sen får man ju tänka på att stildomaren inte dömer efter att det är en knappt hoppad ungponny som jag rider på, utan precis lika hårt som alla andra. Jag tyckte att det var lite snålt, men det är ju alltid så när det gäller bedömning!
 
Jag är väldigt nöjd med den lilla prinsessan och tycker att hon skötte sog väldigt bra på sin första tävling!
 
Puss
 

Veckoplanering V. 8

 
Den här veckan kommer det bli mycket ridning och mycket hoppning! Därför har jag redan lagt upp ett schema för hela veckan, ett glasklart för Gunvald och Veronica, och ett lite halvt till Aska, men det kan ändras så det lägger jag inte upp här.  Jag rida de stora/någon av dem någon dag också.
 
Måndag:
Gunvald: Medelhårt dressyrpass på gärdet och antagligen en liten tur i  skogen också.
Veronica: Ganska hårt dressyrpass på gärdet. Jag ska checka av att allt stämmer och träna lite kondition också.
 
Tisdag:
Gunvald: Hoppträning för Therese Thor.
Veronica: Ev. ett några varv på gärdet, men antagligen trimmning i skogen.
 
Onsdag:
Gunvald: Barbackatur i skogen, mest skritt.
Veronica: Hoppkurs Louise Haaga.
 
Torsdag:
Gunvald: Ganska hårt pass på gärdet med mycket galopp.
Veronica: Hoppkurs Louise Haaga.
 
Fredag:
Gunvald: Några varv på gärdet och ridning i skogen. Jag ska mest checka av att allt stämmer.
Veronica: Skritt i skogen, antagligen barbacka.
 
Lördag:
Gunvald: Hopptävling i Eken (Norrköping) L.B L.A.
Veronica: Vila.
 
Söndag:
Gunvald: Vila
Veronica: Trimmning på gärdet och i skogen.
 
Puss

Hugger dig i ryggen när du vänder dig om

Idag började det såklart att snöa/regna precis när jag gick ut till stallet. Och sen höll det i sig alldeles för länge, så allt blev blött och tråkigt. Men något så lite som snöblandat regn trotsar inte en hästmänniska! Så det var bara ut i skogen iallafall!

Jag började med att rida Veronica. Mamma och MLI hängde med på de stora. Vi red en ganska lång tur i skogen. Veronica verkade vara glad att hon var hemma, hon gick med öronen spetsade hela tiden! Hon var fin när vi travade också!
Det är helt underbart att ha henne hemma igen! Jag har saknat henne något enormt, och känner det framförallt nu när hon är hemma igen.

Nästa runda red jag på Aska. Jag red barbacka som alltid. Det var ett tag sen jag red henne nu, det har varit så himla mycket nu ett tag och så har Emma ridit henne ibland när jag egentligen skulle kunnat.
Idag var hon helt underbar! Pigg och glad, svarade fram för skänkeln direkt och galopprusherna var det inget fel på heller! Hon var verkligen på gott humör, och då smittar det av sig på mig. Jag är alltid glad när jag rider henne! Den här veckan när jag är ledig kommer jag nog hinna rida henne en hel del! Det kommer bli superkul! :D

Puss

Puss


SNART PONNYAKUTEN

Missa inte ponnyakuten om 15 minuter! Alla hästmänniskor MÅSTE titta, ok? Haha, nej men, vet ärligt talat ingen hästmänniska som inte ser det. Jag själv tittar varje söndag, med hög volym så att jag inte missar ett enda ord, och varje gång det händer något extra kul smsar jag till Fille. Haha älskar verkligen ponnyakuten!

Puss

Hoppträning 16/2

Igår var vi iväg på hoppträning för Therese och jag hoppade Gunvald, Viola och Veronica.
 
Jag började med Gunvald. Han fick bara hoppa lite, eftersom han ska hoppa på tisdag också. På honom red jag privat.
 Han kändes fin redan när jag red fram, mjuk, sammarbetsvillig och lugn. Jag red fram självständigt. Jag red som vanligt mycket på volter för att verkligen kunna jobba honom runt skänklarna och galopperade ganska mycket.
Sedan fick jag börja hoppa. Vi började med att travhoppa på ett räcke på medellinjen, och ganska direkt började vi att hoppa på ett räcke och en kryssoxer också, snett igenom, snett igenom. Gunvald var verkligen super! Han hoppade jättefint, och var lugn! När vi hade hoppat de tre hindrena några gånger fortsatte vi på en oxer på ena långsidan och ett räcke på den andra, en bit innanför spåret.
Han fortsatte att bara rulla på, hinder efter hinder lika bra. Jag tror inte att han var i en enda bom. Vi hoppade inte så högt, kanske 80-90cm som högst. Det blev perfekt för honom idag! Jag fick beröm att Therese att hon tyckte att min sits har blivit mycket bättre sen jag började rida Veronica och Viola också.
 
När Gunde var klar var det Violas tur. På henne red jag i grupp.
Hon var också jättefin! Det var absolut den bästa hoppträningen med henne, LÄTT. När vi red fram gjorde vi mycket sidvärtsövningar för att få hästarna mjuka och fina. Viola tyckte att det var lite jobbigt, men lossnade i slutet och blev jättemjuk och sammarbetsvillig.
När vi hoppade gjorde vi samma saker som vi gjorde när jag red Gunde. Hon var jätteduktig, bjöd jättebra på hindrena och hoppade allt! Bommar framför hindret som hon har tyckt varit konstigt senast för två träningar sedan brydde hon sig inte det minsta om, bara galopperade över. Det blev inte ett enda missförstånd idag heller!
Hon fick hoppa lite lagom högt, något språng låg nog nästan på 90cm, vilket ju är jättebra när hon knappt har hoppat någonting alls. Det blev perfekt för henne att det gick så bra innan hon skulle hem igen!
 
Sen blev det roligt, för då fick jag rida Veronica! Det var över två månader sedan som jag träffade henne, förstår ni vad jag har längtat?! Hon var precis lika underbar att rida som vanligt! Mjuk och fin och det kändes som att hon satte ner varenda steg precis där jag ville.
I hoppningen då. Man kan säga att man inte märkte att hon inte hoppat på över två månader! Hur härlig som helst! Vi kom precis rätt till varenda hinder! Jag vet inte riktigt vad jag mer kan säga, hon var helt otrolig som vanligt, och det kommer bli otroligt roligt att få träna och tävla henne i år igen!
 
Puss

Dagens planer

Idag blir nog en riktigt bra dag! Vi ska åka iväg med Gunvald och Viola till Vreta, och dit kommer också M och F med Veronica! Vi ska hoppträna, och jag ska hoppa alla tre. Det ska bli jättekul att få träffa Veronica igen, sist jag såg henne var den 14:de december. Två månader sedan!

Där på platsen ska vi sedan byta hästar, Viola åker hem med dem och Veronica får följa med oss. Det kommer såklart vara tråkigt att lämna ifrån mig Viola, men jag vill ju ha Veronica också.. Vi får se, Viola kanske kommer tillbaka någon gång i framtiden också. Men vi har ingenting planerat nu.

Efter hoppträningen ska vi på kalas och sen är vi bortbjudna på kvällen. Jag ska försöka hålla bloggen uppdaterad iallafall! :)

Puss


No matter how he tried he could not break free

Som jag nämnde tidigare red jag bara en mysig barbackatur i skogen med Viola idag. Vi ville bara ut och promenixa lite, och det passade rätt så bra idag eftersom det var lite för mycket kramsnö för att rida på gärdet (hon skulle fått så höga snöstyltor under skorna) 
Vi travade och galopperade lite, så det var inte bara en latisrunda, utan hon fick arbeta lite också. Hon sökte sig ner mot bettet trots att jag knappt höll i henne och hon kändes riktigt samarbetsvillig. Jättekul! :)
 
Puss

Alla hjärtans dag - ridning

Hann inte uppdatera alls igår - eller försökte på väg in till Lkpg, men då kom inte inlägget upp.
 
Alla hjärtans dag blev för min del fullspäckad, precis som alla andra dagar. Började med skolan och gick till halv 1, gick ner och käkade pizza med några härliga kompisar och sen tog jag bussen in till Linköping. 
Jag har ju fått anmärkning på min syn, så jag var inne och kollade synen för typ tredje eller fjärde gången. Det gick bra, jag behöver inte använda glasögonen så mycket som de har sagt innan och jag fick lämna tillbaka läsglasögonen då jag inte behövde dem.
När vi var klara i stan åkte vi hem nästan direkt och gjorde klart i stallet. Sen red vi lite, jag på Viola, mamma på Gunde, och så var H och E-L här och red de stora också. 
 
Vi skrittade först fram en ganska lång tur i skogen och sen red vi lite på gärdet.
Viola var som vanligt pigg och glad. Hon var lite springig, men kändes varken spänd eller stressad. Jag satte lite mer press på henne idag, och satt ganska mycket ner i sadeln  för att komma åt henne ordentligt. Hon var jättefin - ända tills hon tjurade ihop, saktade in och sköt ut rumpan. Men hon gav sig snabbt och började arbeta fint igen. Jag tycker ändå att det är ganska "bra" när hon tjurar ihop lite, för då vet jag att hon tycker att det är jobbigt och att hon arbetar rätt.
Jag tränade dessutom på galoppfattningar och på att reglera galoppen som jag brukar, och hon var jättefin! Jag fick verkligen ihop henne, så jag är jättenöjd! :)
 
Puss
 

LOOOOOV

 
Helt underbart! Firade med en myspysig barbackatur på Viola och fotbollsträning på det, blir det bättre?
 
puss

You can try but you'll never forget her name

Idag red jag bara Viola. Vi red ut tillsammans med Emma på Aska och mamma på Owen. Jag försökte få henne så låg som möjligt i skritten. Hon går ofta med huvudet högt när vi rider ut, vilket gör att hon tränar underhalsen hela tiden. Vi försöker istället få henne att gå i en lite rundare, lägre form för att träna upp muskeln i överhalsen och ryggen.
När vi kom hem igen red vi lite på gärdet. Jag tränade mest på galoppfattningar och att få ihop henne i galoppen. Hon var fin, men lite spänd, framförallt i traven.
I galoppen kändes det som att jag fick henne bra tillbaka och att hon var lugn i galoppen. I slutet fick jag henne dessutom i en lite längre form, istället för att hon var för uppkrullad. Jag är jättenöjd med henne idag :)

Puss


Only miss the sun when it starts to snow

Har ju "missat" att skriva två stycken dagens ridpass nu, har himla mycket att plugga och har varit riktigt trött hela veckan. Men nu är jag back on track igen, för dig som ville veta ;)
 
Idag slutade jag redan halv ett. När jag kom hem fixade jag stallet direkt och därefter red jag Viola. Vi red ut idag, jag ville inte att hon skulle behöva ha så mycket krav på sig efter tävlingen i söndags.
Hon var jättepigg, och det blir hon varje gång hon stått en dag. Men hon lugnar sig snabbt iallafall, hon är ju bara glad att få röra på sig igen! Idag travade och galopperade vi så mycket som underlaget tillät. Jag satte ingen press på henne, utan lät henne bara pinna på. Dock så var jag noga med att hon absolut inte gick fortare än vad jag hade bestämt. Hon kändes jättefräsch, ingen träningsvärk eller något efter tävlingen, skönt!
 
Sedan var det Gunvalds tur. Han fick gå ett riktigt konditionspass på gärdet. Han var superfin rakt igenom. Pigg, glad och tyckte att det var lika roligt som jag att galoppera lite rejält.
Travade först fram en ganska bra stund, och sen blev det galopp ett tag. Gjorde mycket tempoväxlingar, galoppombyten och volter för att det inte skulle bli långtråkigt. Som vanligt ville han rusa runt i 120 knyck, men det fick han bara göra i korta stunder och sen fick han jobba en stund igen. Jag känner att jag får mer och mer kontroll för varje sånt här ridpass vi gör. Det känns ganska häftigt att vi kan flyga omkring såhär på gärdena nu och att jag har sån kontroll på honom, för för ett år sen skulle han skenat omkring och jag skulle inte haft något överhuvudtaget att säga till om. Så det går verkligen framåt med min lilla prickiga prins!
 
Puss

Såhär ser det ut framöver:

Idag är det måndag. Ny vecka och nya möjligheter.
Den här veckan kommer skolmässigt vara ganska slapp skolmässigt, jag har gått den enda dagen som jag slutar halv 4 idag! Imorgon och på torsdag kommer vi ha något schemabrytande, vilket gör att vi kommer sluta halv 1 de dagarna! Väldigt skönt! Det innebär att jag kommer hinna rida mycket den här veckan dessutom!
På fredag får jag sportlov och början inte skolan igen förrän tisdagen V. 9 eftersom vi har studiedag på måndagen.
 
Efter sportlovet går jag i skolan i fyra dagar, därefter blir det helg och sen går jag två helt normala skolveckor.
Sedan blir det riktigt spännande, då jag ska praoa hela vecka 12. Jag har nästan bestämt var jag ska praoa, men går inte ut med det på bloggen riiktigt än, så ni får suga ett tag på den karamellen! ;) Kan iallafall säga att det har med hästar att göra...
 
V. 13 och 14 går jag i skolan igen precis som vanligt, och sen är det loooov igen, påsklov denna gång! Och på påsklovet kommer det hända något väldigt roligt om allt går som det ska med allt. Jag ser verkligen fram emot det! Jag lovar att säga vad det är, men vill inte säga det förrän vi är nästan 100% säkra på att det blir så. Ännu en överraskning alltså! :)
 
Det är väl dit jag har kommit i min planering såhär långt. Känns som att det kommer bli väldigt roliga och sköna veckor framöver! Dessutom börjar ju tävlingarna dra igång ordentligt nu... :)
 
Puss
 
 

Underbara Viola

Finaste tjejen skötte sig utmärkt idag på tävlingen! Hon var hur härlig som helst att ha med sig och det kändes som att hon gjort allt det där tusentals gånger, trots att det var hennes allra första tävling! I 60cm var vi felfria och Viola fick sin första rosett! I 70cm rev vi två hinder, men hon var mycket finare den klassen! De hindrena vi rev kom vi lite nära på, och då orkar hon inte hoppa upp sig riktigt. En rutinsak bara.
Ett mer detaljrikt inlägg om tävlingen kommer senare! Tänkte bara ge er en liten tjuvkoll på hur det gick!

Puss


Dagens ridpass 9/2

I morse red jag på Viola och mamma red Gunvald. Vi skrittade först ut i skogen (inga älgar idag) och sen red vi lite på gärdet.
Det blev inget långt ridpass idag. Jag ville som vanligt bara checka av att allting fungerade bra. Gas, broms, att svänga, fatta galopp osv. Viola var jättefin, blev inte för låg idag utan bar sig mycket själv! Kändes bra inför tävlingen imorgon!

Puss


Konfaläger

Hej allesammans! Idag har jag haft fullt upp, som ni kanske märkt då bloggen har varit helt öde. Jag trodde att jag iallafall få någon liten lucka så att jag skulle hinna blogga, men hela dagen har gått i ett! Först nu, när jag ligger i min säng och snart ska sova, börjar det släppa.

Kl 12 började det konfaläger jag har varit på hela eftermiddagen. Egentligen skulle jag sovit över i kyrkan med alla andra, men det gick ju inte när jag ska tävla imorgon. De andra får klara sig utan mig helt enkelt.
Hela eftermiddagen har det varit olika aktiviteter, bland annat lekar, vandring i kyrkan, vi har pärlat armband, gått spökvandring... Dessutom har vi ätit massor mat och godis.
Det har varit mycket roligare än vad jag trodde att det skulle vara! :)

På bilden är det Ebba och jag som har typ en lejonmask på mig, den låg i kyrkan ;)

Puss


All those conversations are the secrets that I keep

Idag hade jag av någon anledning missflyt hela eftermiddagen. Det började när jag kom ut i stallet (eller förresten redan när jag var i skolan), och sen fortsatte det bara. Bland annat ringde mamma när jag var i skolan och sa att Gunde såg halt ut när hon släppte ut honom i hagen, det var jättesvårt att få in halmen i stallet vilket gjorde att det tog jättelång tid, Gunde började springa i hagen när vi tog in de andra och de stora vägrade komma ner till honom... Osv osv.
 
Eftersom mamma sa att Gunde var halt skulle jag ju inte rida honom, så då tänkte jag att jag kunde åka och spela fotboll när inte han behövde ridas. Men icke sa nicke, med allt mitt missflyt tog det för lång tid. Red ut länge på Viola istället :)
 
Vi red ut tillsammans med Emma på Aska. Vi båda red barbacka. Vi skrittade mest, men det blev lite trav också. Viola kändes fin, pigg och arbetsvillig. Vi stötte dessutom på älgarna, tre stycken ungefär... Kanske 7m ifrån oss. Den största, antagligen tjuren, sprang iväg när vi kom, men mamman med sin kalv stod kvar precis bredvid oss. Hästarna blev lite rädda i början, men sen brydde inte de sig heller. Det var nog mest vi som var rädda, haha! Det värsta är ju att de är så himla stora... Det gick bra iallafall, de verkar rätt snälla, vi har ridit förbi de två gånger på tre dagar och de har knappt brytt sig överhuvudtaget.
 
Med Gunvald var det faktist bra. Vi har sprungit upp med honom två gånger och han visar inget. Vi har också kännt igenom hela honom, inget. Så himla konstigt, men samtigigt, såklart, otroligt skönt att det inte var något! :)
 
Puss

Viola

Nu är det nästan spikat att Veronica kommer tillbaka på torsdag och att Viola åker hem igen. Kommer såklart bli tråkigt att lämna ifrån mig fina Viola, men jag kommer bli jätteglad när jag får träffa min Veronica! Jag har saknat henne jättemycket!
 
Innan Viola åker ska vi ju iallafall tävla på söndag, och så får vi se om vi ska hoppträna på torsdag. Jag har lagt upp ett schema tills på söndag, och våra dagar fram tills dess (skriver med idag också) kommer att se ut såhär:
 
Torsdag: Konditionsträning och lydnad på gärdet.
Fredag: Skritta ut barbacka i skogen
Lördag: Lite lätt "basic"-träning på gärdet och i skogen.
Söndag: Tävling i Heda 60cm och 70cm.
 
Är otroligt taggad inför söndag, och såklart även för fredag imorgon! :D
 
Puss
 

Ännu en dag i mitt livs isoleringscell

Torsdagar har visst blivit min "rida många ponnysar-dag" Idag hann jag med både Viola och Gunvald, trots att jag slutar sent och att det blåste något förskräckligt.
 
Jag började med att rida Viola på gärdet. Jag började som vanligt med övergångar för att få henne uppmärksam. Hon var rätt pigg idag, inte så farligt men sprang ändå på. Dock så blev hon ganska låg idag, kom ner med huvudet för lågt och då kommer jag inte åt henne ordentligt och dessutom springer hon mest bara då. Så det blev inte riktigt så bra som igår, jag fick plocka upp henne ganska ofta. Däremot var hon mycket finare i övergångarna och galoppfattningarna var mycket bättre idag! :)
 
Sedan red jag Gunvald. Vi började på gärdet. Han var jättefin, mjuk, lugn och fin i övergångarna. Vi värmde upp ordentligt i början och sen så blev det mest galopp. Gunde var jättesöt, han brallade i galoppfattningarna och bockade när vi bytte galopp! Och så gick det lite för fort därimellan! Haha, tur att jag också tycker om fart! ;) När vi var klara skrittade vi av i skogen. :)
 
Puss

True love

Är han inte för söt?! Min pussgurka, favorit, älskling, prins, prickis, gubbe, bubbs, den mitt hjärta slår för...
Min Gunvald. <3


I mina drömmar ser jag ett folk enat

Idag red jag bara Viola. Vi red tillsammans med Emma på Aska och mamma på Owen. Vi började med att rida på gärdet, och det gick helt okej. Jag trodde att det skulle vara för mjukt i marken, men det var faktiskt helt okej.
Jag passade på att rida så mycket som möjligt idag när det gick. Viola var verkligen jättefin! Hon låg inte på och sprang som hon kan göra ibland, men var ändå pigg och framåt. Vi gjorde mycket övergångar och framförallt mycket galoppfattningar. Det kändes som att vi förstod varandra riktigt bra idag, hon gjorde sitt yttersta för att göra som jag bad henne. I slutet började hon verkligen att slappna av och vilade på stegen, var uppmärksam och fin i formen! Då avslutade jag och sen skrittade vi av i skogen. :)

Jag är jättenöjd med hur fin hon var idag! Jag hoppas att vi kan fortsätta där imorgon och arbeta vidare på samma, avspända sätt :)

Puss


I turned it up, you turned it down

Idag började jag med att rida Viola. Vi red ut i skogen med Emma på Aska och mamma på Olympia. Det går ju inte att rida någån annanstans i det här vädret... Nu klagar jag igen, men jag säger bara sanningen!
I vilket fall som helst gick det iallafall att trava ganska mycket på grusvägarna, och då försökte jag få hennen att arbeta i en så bra form som möjligt. Viola var väldigt pigg idag igen, hon tyckte också att det var jättekul att få springa! Efter en stund lugnade hon iallafall ner sig lite och började arbeta istället :)
 
Sedan red jag Gunvald med Emelie på Owen, också i skogen. Det hade hunnit mörkna väldigt mycket tills vi red, så det var nästintill kolsvart! Tur att det finns pannlampor ;) Gundis var pigg och glad, dock så tittade han sig omkring lite väl mycket, allt för att slippa koncentrera sig på mig med andra ord. Det kan jag i viss mån förstå, det kan ju kanske gömma sig vad som helst i mörkret... ;)
 
Puss

Will you ever see that we're meant to be

Idag kom snön igen. Hur mycket som helst dessutom + så ska det snöa hela veckan och kanske nästa också... Jag som trodde att det skulle bli vår nu..
 
Det blev ingen ridning idag. Jag hade tänkt att rida Gunvald, bara skritta ut en tur så att han skulle få sträcka lite på musklerna efter gårdagens hoppning. Men när vädret är såhär tråkigt, halv snöstorm, så struntade jag faktist i det. Jag vet av erfarenhet att Gunde bara går på snedden, försöker vända sig bort från blåsten osv när det är dåligt väder, och då är det varken rolig för honom eller mig att ens gå ut och promenera lite.
 
Det var iallafall tur att jag var kvar i stallet. Viola rullar sig ofta i boxen, och idag när hon gjorde det rullade hon ner jättenära väggen, fastnade, så hon kom inte upp! Det var väldigt obehagligt, jag har tidigare läst om att hästar kan fastna så men aldrig varit med om det själv. Som tur var var pappa hemma så han kunde hjälpa mig att få upp henne. Hon var lite skakis efteråt, men inte skadad på något sätt. Som tur var!
 
-
Just nu sitter jag och pluggar lite samtidigt som jag fixar lite med datorn. Jag ska nog övergå till att bara plugga snart, det är så svårt att göra två, helt olika, saker samtidigt. Framförallt om den ena är betydligt roligare än den andra ;)
 
Puss
 

Haircut

Igår klippte jag mig och bi ser en före/efter bild här nedanför. Dock så är den inte riktigt rättvis då jag har inbakad fläta på andra bilden, men ni ser på ett ungefär iallafall. 
Jag har velat klippa mig länge nu, mitt hår blev så himla långt så det gick knappt att göra någonting med det.. Så nu blev det rätt kort, klippte av det lite drygt en dm, klippte upp det lite och klippte det lite kortare i luggen (som man ju tyvärr inte ser på bilden), men det är fortfarande så långt att jag kan sätta upp allt i en tofs.
 
Jag blev faktiskt riktigt nöjd! Vad tycker ni? :)
 
Puss

Banhoppningsträning

Idag började jag faktiskt med att rida Olympia! Askas och Owen hade sina medryttare hos sig idag så vi passade på att rida ut hela gänget tillsammans. Det har inte hänt så mycket med vädret, underlaget är som det är. Varken bättre eller sämre.
I vilket fall som helst skrittade vi mest men travade lite någon gång. Jag försökte arbeta Olympia så mycket som möjligt, både för att hon är så himla rolig att rida och för att jag lär mig så mycket varje gång jag rider henne! Hon var jättefin och arbetsvillig, dock hade hon en idé om att hon inte ska gå först. Till sist gick hon först iallafall, stackarn som har en så envis ryttare! Fast det var tur att hon inte var galen som hon var igår, det skulle jag nog inte klarat av ;)

På eftermiddagen åkte vi iväg med Viola och Gunvald på banhoppningsträning på Vreta.

Viola var först. Hon fick först hoppa en bana mellan 60cm och 70cm och sen en till när det var lite högre.
Hon var jättefin redan från början, hon var pigg som vanligt, men ändå avslappnad och uppmärksam.
Det fortsatte på hinder. Vi hoppade bara fram några språng och sen hoppade vi bana direkt. Jag försökte få ihop henne så mycket som möjligt i galoppen men ändå behålla energin i den. På hindrena fick hon sköta sig själv, hon måste lära sig att se avstånden. Jag är jättenöjd med den här rundan, det kändes jättebra och vi kom riktigt bra överens

Straxt efter vi var klara med första rundan hoppade vi en till, lite högre. Hon fortsatte att vara lika fin, skuttade över de där små hindrena som ingenting! Det var dessutom en kombination i banan, och Viola har aldrig hoppat en kombination tidigare. Den hoppade hon som att hon inte gjort annat! Så himla duktig! Det kändes otroligt bra inför tävlingen på söndag! :)

Sen var det Gunvalds tur. Han hade inte hoppat sen den senaste tävlingen, typ 10:e december. Så målet med honom var bara att hoppa runt en låg bana (ca 80cm) och kanske få lite flyt också.
Han var helt grym, hoppade riktigt bra! Man kunde inte tro att han hade haft hoppledigt i två månader, han klippte hinder efter hinder och höll sig faktiskt till och med i skinnet, inte ett endaste litet bocksprång! Men jag kände minsann att det spratt till lite i kroppen på honom lite då och då! ;)

Jag är jättenöjd med båda ponnysarna, det var över förväntan! Nu kan jag inte annat en hoppas på en riktigt bra tränings- och tävlingssäsong 2013!

Puss


Gårdagens ridpass

Igår började jag med att rida Viola med mamma på Owen. Viola var den av ponnysarna som fick gå mest, eftersom jag red henne lite på gärdet innan vi gick ut i skogen. 
Hon var verkligen jättepigg! Så det blev som vanligt massor övergångar mellan skritt och trav. Det är den bästa övningen att få henne lugn på, och hon blir dessutom väldigt uppmärksam och lite upp med näsan. När vi hade ridit lite där skrittade vi ut och red en ganska lång tur i skogen.
 
Sedan var det Gunvalds tur. Vi red tillsammans med mamma på Olympia. På det här gänget red vi bara i skogen, ganska långt också. Tyvärr var det ju fel hästar att rida ut på när det var enmassa skogsmaskiner. Olympia var galen och Gunvald tyckte att de var vääääldigt läskiga. Det gick bra iallafall och de lugnade sig så småningom. 

 
Till sist red jag Aska. Vi red ut och travade och galopperade så mycket som underlaget tillät. Hon var riktigt piggelin och ville arbeta. Och som vanligt blir jag alltid lika glad när jag får äran att rida henne! :)
 
 
Puss

Hej alla

Oj vad dålig uppdateringen har varit idag. budet betyder att jag har haft fullt upp hela dagen, men jag har iallafall tänkt på er! Jag har ridit alla ponnysarna och nu är vi hos några kompisar. Vi tittar på melodifestivalen, standard ;) Hoppas ni har haft en bra dag! :)
 
Puss

Anmäld till årets första tävling

Årets första tävling för min del blir i Heda nästa helg. Jag ska rida Viola, hoppa L.D-10 och L.D, alltså 60cm och 70cm. Det ska bara vara lätt, lätt, och lätt för henne nu i början, hon har en otrolig kapacitet så det är lätt att hon skulle förhoppa sig om hon skulle behöva hoppa högre. Dessutom har vi ju inte hoppat så mycket tillsammans så det blir perfekt!
Det är clear round i 60cm och dessutom stilbedömning i 70cm, vilket jag tycker är jättekul! Får hoppas att domarna tycker om oss, så att hon får med sig två rossetter hem från sin första tävling! Hon har ju iallafall alla möjligheter att göra det! :)
Är det någon mer som ska dit? :)
 
Puss
Hihi tooomtar ;)

Ta mig med storm

Eftersom det är fredag idag slutade jag tidigt, och hade mycket tid att rida.
 
Jag började med Gunvald. Han höll på och skulle hitta på enmassa i stallet när jag skulle göra iordning honom, ville absolut stå i Owens box istället för sin egen. Så himla knäpp, han får sånadära idèer ibland. Man har aldrig tråkigt med en ponny som Gunvald i stallet iallafall ;) Sålänge det inte går överstyr ..
Vi red runt lite i skogen. Det var lite svårt att veta vart man kunde rida, både för att det är så halt och för att de håller på att gallra skogen precis bredvid oss, så man fick se till att inte vara ivägen också. Vi kunde rida en ganska bra bit iallafall. Han var pigg och glad, verkade tycka att det var kul att promenera lite.
 
Sedan red jag Viola med Emma på Aska. Jag red bara barbacka, det känns så onödigt att rida dag efter dag i en sadel som är lite för stor (Veronicas sadel) och som ju därför inte ligger perfekt, när jag ändå inte ska rida något hårt pass. Hon var som vanligt piggelin. Vi red en ganska lång tur i skogen, på vissa ställen var inte marken så bra heller så de fick tänka lite på var de satte fötterna också. :)
 
Puss

RSS 2.0