Bästa Gunde

Ute på promenad, laddar L.A idag.


Det bästa jag vet



Ligger i husbilen och tittar på L.B:n. Så himla mysigt! 

Gunde var felfri i förklassen igår och det kändes bra. Han har varit helt okej lugn i boxen också, så hoppas att det blir bra! Är så taggad inför svelandfinalen se are idag!



På väg!

Nu åker Slända och Gunde till Grevagården!



Knocked on your door with heart in my hand

Hej på er, det var ett tag sen! Här är det som vanligt full rulle - och det är även anledningen till att jag inte har hunnit blogga. Jag känner dock att jag börjar få koll på rutiner och liknande nu, och dessutom är kvällsnollningen på onsdagar och fredagar antagligen slut  efter den här veckan, så jag kommer börja få koll på mina eftermiddagar snart.

Ikväll blev en väldigt sen kväll i säng, klockan är redan halv 12! Jag har nämligen packat allt till mig och Gunde eftersom vi åker till grevagården imorgonbitti för att tävla! Jag är så himla taggad, alla andra från div I laget i våras är med så det kommer bli riktigt kul! Det är ju riksfinalen i sveland cup vi ska rida, eller iallafall jag och Jessica och sen är det ju massor klasser runt omkring med. Jag ska hoppa en L.B imorgon, en L.B+5 som är sveland på lördag och så en L.A på söndag. Det blir nog superbra!

Jag var och hoppade en L.A med Gunde i skogslotten i söndags och det kändes super! Vi petade till 2:an lite bara så att en bom föll, men annars var det hur bra som helst! 

Nu ska jag sova, jag börjar känna mig lite förkyld så det vill jag helst slippa i helgen. Dessutom måste jag gå upp ganska tidigt imorgon, för jag ska rida Vinca innan vi åker på morgonen med. Ska försöka hålla er så bra uppdaterade som möjligt hur det går! :)
Bästisfestis! Vad skulle jag ta mig till utan dig?!


Nollning

Jag hade en superrolig dag och kväll igår. Det var ju nollning med min nya fina klass! Vi gick omkring på stan och skrek våran sång, lekte lekar och vi hann med att bada i ett par fontäner också. Det känns som jag har hamnat i en bra och rolig klass, så idag är det bara påt igen! Det är dock inte nollning igen förrän på fredag.

Jag hann inte rida igår, men mamma gick ut och gick med Vinca när jag åkte in till stan och Gunde fick vila. Idag ska jag rida båda och på fredag får mamma rida Gunde. 

Hoppas ni får en härlig dag!




Tisdag

Hallå! Allt är bra med mig, men det är lite fullt upp såklart! Min nya klass verkar bra! Det var lite stelt i början men nu börjar fler och fler prata med varandra. Tror det kommer bli ännu bättre om ett par dagar.

Med hästarna rullar det på. Idag klippte vi Gunvald så nu är han nakenfis och fin! Skönt att ha det gjort inför grevagården om två veckor när han ska tävla tre dagar i rad. 
Jag hoppade honom här hemma efteråt också. Han var verkligen jättefin, pigg och glad men inte lika på som sist. Sprången kändes väldigt fina och han var även med på noterna när jag provade att göra en lite snävare sväng, så det känns bra inför skogslotten på söndag! 



Så härlig sommar!

Jag kan ändå inte sova så passar på att slänga upp ett inlägg här innan jag ska gå upp och göra mig iordning för skolaaa. Är egentligen inte så nervös för idag, men det ska bli väldigt spännande att fä träffa sin nya klass och så. Har sett fram emot att börja gymnasiet i över ett år nu, så det känns lite äntligen att få börja om på nytt!

Det känns dessutom som att jag börjar ha haft sommarlov klart nu. Det kommer jag väl få äta upp och några veckor när jag är dödligt skoltrött, men det tar vi då. Jag tror det är för att jag har gjort så mycket saker den här sommaren. Jag har träffat folk, varit mycket i stallet, och sen var det ju så himla härligt väder där ett tag med! Jag tror faktiskt att den här sommaren tar platsen som min bästa hittills. Jag har haft så himla kul! 
























Alla ni som har gjort den här sommaren till den bästa i mitt liv - TACK för att ni finns! <3

Why am I so emotional?

Jag är så fruktansvärt trött. Sofie och jag skulle åkt med bussen hem 12 minuter över 2 hem i natt, men den kom först vid 20 över och åkte säkert inte förrän halv så vi var inte hemma förrän vid 3 någon gång. Aja, det var värt det i alla fall för vi hade det jättekul!
 
Sedan hade jag satt klockan på hav 9 imorse för att jag behövde komma hem på morgonen. Jag trodde att jag skulle vara så trött att jag vet inte vad, men jag var faktiskt ganska pigg där klockan 9 trots typ 5 timmars sömn.
 
När jag kom hem skulle Veronica åka till sitt nya hem ganska direkt, så jag passade på att pussa massor på henne. Några tårar föll förstås också, jag har ju ändå haft henne i ungefär 2,5 år och jag har lagt min själ i den där ponnyn. Så bara åker hon liksom. Det är en så himla konstig känsla.
Vi har i alla fall blivit meddelade att hon verkar nöjd med sitt nya hem, så det känns bra ändå. Troligtvis kommer hon hit igen och tränar till helgen, så de slipper oss inte helt även fast att vi släppt efter lite på linan.
 
När jag ändå var ute och var rätt pigg passade jag på att rida direkt. Gunde fick vara först ut. Vi skrittad ut en ganska lång tur i skogen först och sen lösgjorde jag honom lite på banan. Han var ganska stel, men han har inte jobbat ordentligt efter skoningen i onsdags så det är faktiskt förståeligt. Han blev bättre mot slutet när han började bli lite varm i kläderna, så då tog vi och avslutade för dagen.
 
Vinca fick gå på ungefär samma upplägg. Jag provade ett nytt träns på henne och red dessutom med gummibett som vi inte provat tidigare. Det kändes jättebra faktiskt! Hon var väldigt pigg, för hon har bara fått skritta lite på långa tyglar sedan tävlingen i söndags, så hon taggade igång lite välan stundtals. Men allt som oftast var hon väldigt mjuk och stadig. Det kändes som att hon trivdes med både bett och träns. Jag ska rida med det imorgon igen och se hur det känns då :)
 
 
 

Sista riktiga sommarlovsdagen

Wow. Redan fredag. Om en vexka har jag redan gått fem dagar i min nya klass på min nya skola. Kommer nog bli hur bra som helst!

Idag började jag dagen tidigt för att hinna rida Gunde innan vi skulle till stan. Jag red bara ut, men han fick jobba lite i alla gångarter ändå. Han var lite spänd och tittig, så det var inte jättelätt, men han blev lite lösgjord iallafall.

Sedan åkte jag och fille in och gick på stan. Jag hittade en hel del faktiskt, två par byxor, några linnen och lite smink. Bra att ha inför skolstarten! Dessutom var det mysigt att bara gå omkring och prata av sig med min fina vän. 

Nu ska stallet fixas klart. Amanda kommer och rider Veronica och de stannar sedan över tills imorgon när Veronica ska flytta. Vi ska äta lite tillsammans och så med. Jag drar dock iväg på äventyr med Sofie ikväll, det kommer nog bli superkul! :)


Det kommer bli tomt..

Det känns verkligen som att jag håller på att avsluta ett kapitel i mitt liv just nu och påbörja ett annat. I förrgår fyllde jag ju 16. Ett nytt år att göra så bra man kan. Sommaren övergår till höst, och om bara några dagar börjar skolan och gymnasiet.
 
Samtidigt känns det som att jag börjar göra plats för mycket nytt i mitt liv, liksom rensa upp och avsluta saker så att man verkligen kan vända blad och påbörja ett nytt kapitel. Många personer jag tidigare träffat varje dag i skolan tidigare har jag glidit ifrån nu under sommaren och det känns faktiskt ganska bra. De vännerna jag vill vara nära blir kvar och de andra liksom faller bort på vägen och ger plats till nya människor.
 
Stallet börjar ju med bli ganska tomt. Igår flyttade Sofie med Sunnie och på lördag flyttar Veronica. Helt plötsligt står det bara tre hästar här hemma...? Men det ger också plats för nya saker. Nu kan vi verkligen börja titta på stor häst eftersom vi både har plats och tid. Det kommer bli spännande, jag börjar känna mig redo för det nu. Men såklart skär det rejält i hjärtat att Veronica ska flytta. Det kommer bli ett stort tomrum efter min fina prinsessa.
 

You never treat yourself right darling, but I want you to

Det blev en ganska tidig dag idag då jag behövde ha ridit klart innan hovslagaren kom klockan 11 och skulle sko. Jag började med att rida Veronica barbacka ut i skogen med mamma som red Gunde. De fick bara skritta då jag hoppade Gunde igår och Amanda hoppade Veronica.
 
Sedan red jag Vinca med Sofie som red Sunnie. Vi körde på samma upplägg, bara skrittade ut. Sofie och Sunnie flyttade tillbaka till sitt gamla stall idag igen, så nu är det slut med våra nattliga och långa ridturer med så himla mycket skratt. Lite tråkigt såklart och det kommer bli tomt, men det var roligt att ha de här nu i sommar i alla fall och jag hoppas på något liknande nästa år! :)
Vinca var som vanligt pigg och glad, nästan lite övertaggad då hon har fått en liten minisemester de senaste dagarna.
 
Sedan kom hovslagaren, så nu har hela bunten nya och fina fötter.
 
På eftermiddagen åkte mamma och jag in till stan. Jag vaccinerade mig, hade egentligen inte tänkt det de här veckan, men det hade varit så himla tråkigt att ta ledigt från skolan den första veckan för att göra det så det var lika bra att ta det nu! Sedan blev det en sväng förbi hööks, ikano och IKEA. Lite shopping blev det och har varit de senaste dagarna.
 
Jag fyllde år igår (något jag glömde nämna på bloggen) och då fick jag såklart mycket hästgrejer. Dessutom åkte jag till Sharpman med Madde och Amanda på min födelsedag och idag shoppade vi ju också. Det som har införskaffats nu senast är bland annat ett sidepull, ett hackamore, ett nytt pullarträns till Gunde och ett par nya roeckl-handskar. Jag hittade dessutom en superfin Spooks-tröja idag som fick följa med hem = glad Sofie :D
 
En bild från måndagens photoshoot med Agnes, så himla fina bilder! Flera kommer komma upp allt eftersom :)

New shoes


Alla ridna och nu får de nya skor. Blir en sväng in till stan i eftermiddag med. Effektiva klubben!

Photoshoot



Sneakpeak

Photoshoot

Godmorgon! Idag blir det lite roligt och annorlunda. Agnes kommer nämligen hit och så ska vi ha photoshoot. Hoppas att vädret är med oss så att vi kan få härliga sommarbilder! Det ska bli jättekul, hon tog ju massor fina bilder på mig och hästarna i höstas och dessutom ska det bli roligt att bara träffas! :)



Nattlig ridtur med min prins

Nu börjar det bli dags att vända på dygnet. Att rida vid 10 på kvällen börjar bli lite mörkt.. Men visst är det mysigt med kvällspromenad och att bara ha månen som lyse!



Det blir inget SM

Ett stopp och ett nedslag i L.A:n idag. Hon tar ibland för mycket egna beslut och börjar först lyssna på mig när det redan är för sent. Det får vi träna på inför nästa säsong. Nu blir det ju inget ungponny-SM. Så himla tråkigt, jag ville det så himla gärna och har taggat, tränat och lagt ner så himla mycket tid för att komma dit. Jaa, självklart är jag besviken, minst sagt.

Men det känns inte riktigt meant to be, och när hon inte klarat två felfria L.A:er på hela sommaren är hon ju inte riktigt redo, så vi hade kanske ämdå inte någonting där att göra. Jag är förstås ledsen eftersom jag hade sett fram emot det så himla mycket, men vi får bryta ihop och komma igen. 

Jag är ändå nöjd med min och Vincas insats idag. Hon har hoppat helt fantastiskt! I L.B:n blev hon övertaggad och lite stark i början, men hon blev hur fin som helst sen, de kanske 4-5 sista hindrena. I L.A:n var hon också jättefin alla hinder förutom de vi fick fel på. Hon rättade sig efter sina misstag och försökte igen. Hon har blivit så himla fin den sista tiden och jag har börjat rida henne mycket bättre. Fina Vinca!



Mot Ulricehamn

Nu kör vi mot Ulricehamn! Hoppas hoppas att vi har turen på våran sida idag! Vinca har varit jättefin hemma på sista tiden så det känns jättebra! Vi börjar med en L.B först för att komma igång lite och för att det ska vara enkelt först innan L.A:n. Jag är supertaggad så hoppas att Vinca är det med! :)



Tävlingar

Nu i sommar har det faktiskt varit ganska lugnt med tävlingar. Gunde har bara hoppat två stycken på hela sommaren, Söderköping och Udden, men han förtjänade lite semester efter den hektiska våren.
 
Vinca har ju där emot fått tävla ganska mycket för de här jäkla kvalen. VI har haft lite otur, vi kunde inte debutera L.A på våren när vi hade tänkt, utan det blev debut först i Sala flera veckor senare. Det gick ju dock hur bra som helst, en nolla i debuten sitter väldigt fint om man säger så. Efter det var hon ju hur fin som helst i VIngåker, men petade det näst sista hindret. Det var så himla typiskt. Sedan har vi ju haft lite oflyt. Hon har varit fin och den där riktigt bra känslan har funnits där, men det har inte synts på resultatlistan tyvärr.
 
Förra helgen hade vi tänkt åka till Vingåker med henne och hoppa en eller två L.A:er, men lite mer än en vecka innan blev hon väldigt illa stucken eller biten av en insekt eller en orm på armbågsspetsen. Det svullnade upp rejält (det såg ut som en halv handboll ungefär) så det var ingen tvekan om att ställa in den tävlingen. Nu på lördag är vårt sista hopp, vi åker då ner ända till Ulricehamn och hoppar en L.B och en L.A. Är hon felfri då i L.A:n blir det ungponny-SM och om hon inte är det så hr vi i alla fall försökt vårt bästa.
UngponnySM 2013 - silver
 
Det skulle vara så himla kul att få kvala till Ungponny-SM i år igen och försöka försvara eller avancera från vårt silver i fjol, men det viktigaste av allt är ju att jag får ha den här underbara ponnyn att rida och tävla. Hon är så himla fin, och jag får en sån häftig känsla nä jag rider henne. Jag har fått många kommentarer om att hon är en fin ponny, att vi passar tillsammans som handen i handsken och det visar att hon har den där otroliga utstrålningen, det där lilla extra. Jag tror verkligen på den här lilla ponnyn och därför skulle det vara så himla roligt att få visa upp oss på SM och visa vad vi går för, men om vi inte kommer dit så har vi i alla fall försökt och jag är ändå stolt över hur långt vi har kommit!
"Min" fina fina ponny, jag är så tacksam över att få ha henne!

Har du också provat deras norm - sen fattat att du inte är som dom

Det känns som att det händer så mycket just nu, fast att det egentligen inte gör det. Amanda som är Veronicas nya ryttare och ägare har varit här varje dag den här veckan och hon bodde även över här från igår till idag. Det går superbra för dem, Amanda måste bara lära sig Veronica ordentligt och hitta knapparna lite, sen kommer det gå hur bra som helst!
 
Idag på förmiddagen gick jag ut och gick med Vinca i skogen. Jag hade Sallie med mig såklart och Amanda var med barbacka på Veronica. Vinca hoppade igår och var huur fin som helst, det är sådär att man nästan dör! Finaste lilla ponnyn med det stora hjärtat! Därför fick hon bara gå ut och gå lite idag för att gå ur sig lite träningsvärk och sånt. Hon var som vanligt pigg och glad!
 
På eftermiddagen red jag Gunde med Sofie. Vi skrittade bara ut. Jag hade egentligen tänkt rida lite på banan också, men vi red ut ganska långt och dessutom stod ridbanan under vatten eftersom det ösregnade hela natten, så det blev bara en skrittur. Mysigt tyckte både Sunnie och Gunde som verkar ha blivit jättebra kompisar! :)
 

Idag är början på resten av mitt liv

Jag har så sjukt mycket att se fram emot just nu. Jag börjar liksom gymnasiet i höst. Gymnasiet. Shit vad stor jag har blivit ändå! Ibland skulle man bara vilja spola tillbaka tiden och vara liten igen. Men eftersom det inte går är det lika bra att bara se framåt, leva livet och skapa nya minnen. Det är nu man lever, så man måste se till att verkligen göra det, passa på innan det blir för sent. Det här är något jag är dålig på och ska tänka mer på nu i höst. Passa på att leva och njuta.

Jag har liksom hela resten av mitt liv att se fram emot! Jag är knappt 16 år och kommer kunna göra precis vad jag vill med mitt liv. Om mindre än 2 veckor börjar jag på gymnasiet, ett helt ny skola och kommer bli hopparad med massor nytt folk som jag inte har någon aning om vilka de är. De vet inte heller vem jag är, så jag kan vara precis den jag vill. Och vet ni vad? Jag ska vara mig själv, precis den personen jag är och njuta av livet. 

När det känns tungt med skolan måste jag komma ihåg att jag har valt precis den här linjen och skolan av alla som finns, och komma ihåg varför. Jag ska helt enkelt försöka göra det bästa av resten av mitt liv. Och jag ser fram emot det så himla mycket!



Det absolut bästa jag vet och det jag vill ägna min tid till <3


Don't wanna hear you lie tonight

Dagarna känns så himla långa nu! Jag börjar så tidigt, idag var jag i stallet och red redan vid 7, innan det blev för varmt. Sedan håller man ju på länge och gör saker hela dagen. Snacka om att utnyttja lovet till fullo! Men ska jag vara ärlig ser jag fram emot att skolan börjar igen. En helt ny skola med nya kompisar. Självklart är jag nervös men också väldigt förväntansfull!

Idag började iallafall dagen redan vid 7 när Sofie och jag möttes i stallet. Då red jag Gunde. Vi skrittade fram i skogen och sedan fick de hoppa lite. Gunvald kändes fin, men lite seg i början. Han kom dock igång ordentligt sen. Det kändes lite ringrostigt då det var ett tag sen vi hoppade ordentligt, men det kändes jättebra ändå! Nu ska vi börja hoppa regelbundet igen efter hans lilla hopp-semester!

Efter det red jag Vinca. Jag skrittade fram lite och sedan fick hon jobba lite lätt på ett gärde. Hon ska få gå lite på gräs nu för vi ska tävla på det i helgen. Hon kändes jättefin, var lite stark stundtals men för det mesta var det super!

På dagen åkte jag och mamma in till Varamon och badade innan det började åska och regna.
Jag har även hunnit med att ha lektion för Engla och Aska som var superduktiga och Amanda har varit här och ridit Veronica för mamma :)



Bara kört tills du inte har bensin

Gud vad varmt det har varit idag! Sådär så att man nästan inte har kunnat vara ute! Och kvavt med, jag som nästan aldrig har huvudvärk hade det av och till idag. Som tur var slapp vi åskan idag, men det kommer säkert imorgon istället.

Idag red jag Veronica på förmiddagen med mamma som red Vinca (som förövrigt var huur fin som helst idag!). Vi skrittade fram i skogen och red sedan på banan. Veronica var inte riktigt arbetsvillig först, men det tog inte så lång tid innan jag kände att hon började dansa fram och lyda minsa vink jag gav henne. Hon är så himla häftig att rida när hon är så! Det blev mycket ökningar, minskningar och övergångar idag. Jag red inte så länge heller då det var så himla varmt!

På eftermiddagen träffade vi en stor del av släkten och åt och badade tillsammans vilket var jättemysigt!

På kvällen, när det hade blivit lite svalare, red jag också Gunde tillsammans med Sofie. Det blev en ganska lång skrittpromenad. Även fast att det var ganska sent och solen hade gått ner för länge sen var det helt ljummet i luften. Det är så härligt att jag ryser, när man kan rida i princip mitt i natten i T-shirt utan att frysa är det verkligen sommar på riktigt!



Haircut

I fredags passade jag på att göra iordning håret lagom till skolstarten. Jag ville behålla min längd på håret, så vi toppade mest och klippte upp lite. Vi rundade till det lite nertill också. Jag känner mig supernöjd! Så skönt att ha det snyggt och fräscht igen nu efter sommaren när det har slitits lite i solen!



Never by the hands of a broken heart

Nu ikväll red jag Gunde tillsammans med Sofie. Det blev ganska sent och därmed ganska mörkt, men det gick bra i alla fall. Vi skrittade fram i skogen och sedan fick de jobba på banan. Jag hade dressyrsadeln på Gunde för första gången och det fungerade faktiskt jättebra! Det kändes som att jag kom åt honom på ett annat sätt med den än med min vanliga, både positivt och negativt. Han var i alla fall hur fin som helst precis som han har varit de senaste veckorna. Min fina lilla pärla, det är sådär att man bara sitter och njuter. Älskar den här ponnyn så himla mycket!
 
 
 

Härliga sommar!

Har precis varit ute med båten och hela familjen. Så härligt att ligga och guppa på vågorna och bara vara en stund. Det har blivit mycket sånt nu i sommar när det varit så himla fint väder och det har varit så varmt hela tiden. Jag älskar sommaren, det är lätt den bästa årstiden på året! Jag tror dessutom att det här har varit den bästa sommaren i mitt liv hittills! Även fast att jag mest har varit hemmakring så har jag tagit vara på tiden och träffat kompisar, ridit och njutit av varenda sekund! Det får man komma ihåg i vinter när det är mörkt och kallt.





Springtur

Dags för mig och Aska att motionera lite! Oj vad hurtiga vi känner oss!

Veronica och Vinca skrittade ut imorse och Gunde sparar jag och rider med Sofie ikväll! :)




Like a gentleman bringin' glamour back

Det har varit mycket planer fram och tillbaka de senaste veckorna, och det har gjort att det både har blivit lite dött och lite rörigt här på bloggen. Nu är allting iallafall klart!

Veronica har blivit såld! Hon har ju varit till salu en tid, men det var lite av en slump att hon blev såld just nu. Det är nämligen min syssling som har köpt henne! Det känns såklart tråkigt att hon inte är "min" längre, men det är faktiskt inte så farligt. Veronica står nämligen kvar här hemma i mitt stall för en tid. Hennes nya ägare Amanda kommer komma hit några dagar i veckan och rida henne, och vi ska hjälpa henne så mycket vi kan med allting så att det ska bli så bra som möjligt för de två tillsammans! När Amanda inte är här rider jag henne. När Veronica flyttar i höst kommer vi fortfarande ha mycket kontakt och vi kommer få se henne ofta ändå. Det är skönt att hon kommer stå ganska nära oss iallafall så att det kommer vara ganska lätt att åka och hälsa på henne! 

Jag tror att det här kommer bli jättebra! Det kommer bli roligt att få följa och hjälpa Amanda och Veronica så att de kommer få det så bra tillsammans som möjligt! Dessutom kommer jag nu ha mer tid för skolan när jag börjar på gymnasiet om bara två veckor (!!!) och det kommer vara enklare att hålla ögonen öppna för en stor häst när vi har plats i stallet och mer tid för en till häst. 

Världens finaste ponny

RSS 2.0