Nyårsafton

Hmm, nu är 2013 snart förbi och i natt välkomnar vi 2014. Det blir att tillbringa nyår här hemma med familjen och en annan familj. Vi blev tillfrågade att följa med till fjällen med några kompisar egentligen, men fick tacka nej. Hästarna går före allt annat, och jag skulle aldrig förlåta mig själv ifall Gunde slagit sig i boxen för att han var rädd för raketerna och vi inte varit hemma! Nu kan vi hålla koll på hela gänget och det blir nog riktigt mysigt ändå.

Om man tänker igenom året som gått då. På ett sätt har det varit ett riktigt skitår. Vi miste världens finaste Beckie på långfredagen, min kanin Eddie på midsommarafton och nu senast underbara Olympia den 27 december. Det har därför varit ett väldigt jobbigt och ledsamt år. Men himlen måste ju ha tillbaka sina änglar.. <3

Tävlingsmässigt och hästmässigt har det där emot gått riktigt bra. Jag har fått rida många av Magdalenas fina ponnyer, var även och praoade hos henne i våras. Viola, Veronica och Vinca har varit här hemma hos mig för träning och tävling. Jag har lärt mig väldigt mycket och det är härligt att känna ponnyerna utvecklas för att jag rider de! 
Jag har varit iväg på en hel del tävlingar och 4 meeting. Visserligen med blandat resultat, men det känns ändå som att det har gått mest bra. Gunde satte liksom 9 eller 10 placeringar i rad på varje start i våras/somras! Han kvalade också in till MHPC-riksfinalen efter vinst i distriktsfinalen. Med Veronica har jag debuterat MsvB! Inte med någon nolla, men många bra rundor och fina språng! Vinca kvalade jag in till både Ungponnycampionatet och UngponnySM, och kom trea och tvåa totalt. 
Jag är väldigt stolt över mina resultat med mina fina ponnyer, det går verkligen framåt och jag hoppas att det går ännu bättre 2014!






That makes me want to scream

Jag red Viola och Emelie red Gunde idag. Vi skrittade bara ut ett varv i skogen, travade lite men satte inte så mycket krav på dem. Viola var riktigt pigg och glad. Det var soligt och fint, och har i princip varit det hela dagen, så jag hoppas att ridbanan har torkat tillräckligt så att den går att rida på imorgon. :)
 

Helgkurs 28-29-12

Igår och idag har jag varit iväg och tränat för Therese. 

Lördag, Markarbete med Viola
Igår hade jag med mig Viola och det var markarbete. Det började inte så bra eftersom våran transport inte rullade som den skulle, vilket gjorde att vi fick låna en annan transport och då kom vi lite sent, men det var ingen fara.
Sen gick det jättebra! Det var mycket lydnad, övergångar mellan upphöjda bommar och små hinder, svänga hit och svänga dit. Viola var jättefin. Hon är så himla härlig, vill alltid göra rätt. Hon skötte sig jättebra och jag är jättenöjd, det var riktigt bra övningar för henne också,

Söndag, hoppning med Veronica
Idag hade vi med oss Veronica och det var hoppning på schemat. I början jobbade vi dock en hel del på marken, vi skulle flytta på de i både trav och galopp och också galoppera över en bom. Sedan var det ganska många övningar som vi i slutet satte ihop till en bana. Det var mycket träning på att hindren kom fort, mycket linjer osv så att man verkligen måste jobba galoppen imellan. Jag är jättenöjd för hon var superfin!



Helgen som varit

Helgen som passerat har innehållit mycket känslor. Det känns väldigt tomt här hemma, det är konstigt för Olympia fanns ju alltid här. Jag har inte orkat blogga ordentligt eller göra något annat riktigt ordentligt heller. Här hemma har jag bara skrittat ut, något som delvis också beror på att det är blött överallt. Vi har iallafall varit iväg på kurs med Viola igår och Veronica idag. 
Gunde och Aska var ute på långpromenad idag, jag red Gunvald och mamma tömkörde Aska. Det var väldigt mysigt, för solen sken. :)

Vi har också tänt ljus på Olympias grav. Hon ligger i ett hörn på en av hagarna där hon kan hålla koll på hela gården, hon ser stallet, ridbanan, huset, nästan alla hagarna... Skönt att veta att hon är kvar på gården hos oss tycker jag!
Ängel


Rest in peace

Fina fina Olympia. Vila i frid


...

Inne en snabbis för att klä på mig mer kläder och äta något. Vår fina Olympia mår inte alls bra, veterinären har varit här och nu är det bara att vänta och hålla tummarna för mirakel. Det ser inte alls bra ut tyvärr. Världens finaste, vi hoppas..



Juldagen

Idag känns det som att dagen har varit tre gånger så lång som vanliga dagar. Först var jag i stallet och red och fixade och sedan kom hela släkten hem till oss och åt juldagsmiddag. Det delades ut lite julkappar och vi spelade julklappsspel, som det ska vara alltså. Så himla mysigt. 

Jag är väldigt nöjd med mina julkappar i år! Jag hade inget speciellt som jag önskade mig, det var väl några grejer men inte massor saker som jag verkligen ville ha. Mest nöjd är jag nog med min nya väst, en racersafe. Jag fick också kläder, presentkort, smycken, ett jättefint smyckesträd, bodylotion från Victorias Secret med mera. :)

Men är det bara jag som känner att det är rätt skönt att julen är över nu? Alla är så himla på och laddar för jul så himla länge, det spelas bara jullåtar, man ska handla julklappar och pynta och allt möjligt. Nu blir det skönt att bara få vara ledig och njuta av lovet!
Ett smyckesträd jag fick idag


Fast du bott här hela ditt liv

Det kändes inte som en särskilt rolig start på juldagen när man tittade ut och allt bara var grått och regnigt. Inte för att det spelade så stor roll, hästarna behövde ju motioneras ändå.

Viola skrittade jag ut en ganska lång tur i skogen med först och sen red jag henne på banan en kortis. Hon var väldigt fin, ganska avspänd och vågade vila på steget och verkligen lyssna på mig. Både traven och galoppen var riktigt bra, hon börjar komma loss mer och mer från handen, så att jag kan rida mer med sätet. Det känns som att hon lär sig för varje dag och blir bara roligare och roligare att rida!

Veronica red jag bara på banan. Hon var inte alls så in som hon varit de senaste ridpassen. Hon var ganska okoncentrerad och seg på att svara på hjälperna. Jag tror att det mycket beror på att det var så himla blött på banan. Snälla ge mig torrt väder så att min ponny blir fin igen!
I slutet blev det bättre och då avslutade jag så att man ser till att alltid avsluta när det går som bäst och inte traggla vidare. Jag lovar att det blir bättre imorgon :)




God Jul



Gunde och jag tog oss en liten tomtetur idag. Hur söt?
Hoppas ni får en underbar Jul!

Allt du önskar ska du få

Viola var först ut idag och vi höll till på banan. Hon blir bara finare och bättre för varje dag som går. Det där med att hon låg på i handen i lördags märkte jag ingenting av idag. Hon blir också mycket lugnare och koncentrerar sig mer på arbetet och mig än på att försöka springa så fort som möjligt. Jag tror att det beror på att hon är en pigg ponny som måste motioneras varje dag, annars får hon överskottsenergi. 
Jag jobbade vidare med våra övergångar och i slutet låg vi bara och rullade över tre små kryss. Målet var att hon skulle vänta ut hindret hela tiden, ett galoppsprång till. Hon var så himla fin! Nu väntar hon för att jag rätar upp mig och sätter tillbaka med sätet. Hon börjar få mer koll på sin galopp så hon vet hur långt ifrån hindret hon ska stampa av och jag känner hennes galopp bättre nu så att jag kan hjälpa henne lite. Super gick hon idag! Det ska bli kul att hoppa lite högre sen när vi börjar få så himla bra koll i markarbetet!

Veronica då... Gahhh, lika fin som igår om inte bättre. Hon är så himla härlig, lyder min minsta vink! Jag får en sån jäkla känsla när hon går såhär, det är liksom  det ska kännas! 
Rullade på några hinder med henne också. Hon skulle också vänta på hindret, jag får inte trycka av henne. Hon höll en så bra, reglerbar galopp så att jag kände flera galoppsprång innan hindret att vi skulle komma bra på det. Görfin, snacka om att jag ser fram mot tävlingssäsongen 2014!

Nu ikväll har vi varit iväg på grötmiddag hos min moster. Vi blev där ganska länge, och nu är det faktiskt julafton! God Jul på alla där ute! 

Svarta duvor och vissna liljor

Det är så himla skönt med lov, man hinner verkligen med allt som man ska! Idag fick jag sovmorgon och gick upp vid 11. Ändå hann jag med att rida 3 ponnysar och att fixa mycket annat.

Först var Veronica. Jag red ett dressyrpass på banan och hon var grymt fin! Det är så himla kul att rida när allt bara blir rätt! Hon var uppmärksam på mig hela tiden och gick i en stadig form. Jag gjorde lite allt möjligt, tempoväxlingar, övergångar, skänkelvikningar och allt bara flyter på! Jag är jättenöjd, fina lilla dressyrponnyn!

Gunde red jag ut med Fille i skogen. Barbacka - och självklart i tomtekläder. Det var jättemysigt att bara skritta och prata och det tror jag hästarna också tyckte!

Viola red jag sist. Vi skrittade ut först med mamma som red Olympia och Steffi som red Aska. När vi kom tillbaka red jag på banan. Viola var jättefin! Hon var lugnare idag, inte lika på som hon var igår och hon bar sig själv bättre, hängde inte på samma sätt i tygeln. Jag fortsatte att jobba på med övergångar, hon ska fortsätta vara lugn och behålla formen. Superfin var hon!



Tomteponny



Utan snö men julkänsla ändå. Mr perfect

Everything you do

Idag red jag Viola för första gången på länge. Mamma red Veronica och pappa gick med Gunde samtidigt. Viola var väldigt pigg, men inte stressad och hon lyssnade tillbaka när jag bad henne. På banan kändes hon också fin. Det vi ska träna på nu är att hon ännu mer ska våga vila på steget och att hon ska komma loss mer från handen (vilket också betyder att jag måste bli mjukare i handen och bli snabbare på att ge eftergift). Annars var hon jättefin! 

Aska red jag lite i skogen och sedan travade jag bara några varv på banan. Hon var lite seg men annars var hon rolig att rida! :)

Dagens plus - idag var årets mörkaste dag. Imorgon vänder det och det blir ljusare och ljusare istället! Det har jag sett fram emot läääänge! 




Jullov

Äntligeeeen! Lov! :D




Mot stan!

Vi slutade tidigare idag i skolan (vilket jag tycker att vi förtjänade efter kemiprov och mattediagnos), så jag kom hem tidigt. Jag har precis kommit in från stallet, tog in hästarna och fixade lite extra eftersom Viola kommer imorgon! :D Det kommer bli jättekul, jag kommer ju rida rida mer nu när det blir lov imorgon! :D

Nu ska vi in till stan och handla lite de sista julklapparna. Jag har inte köpt alls många julkappar, så jag får se till att köpa allt nu. Får hoppas att jag får till den riktiga julkänslan då också, det känns verkligen inte som att det är julafton om mindre än en vecka! Det är nog för att vi inte har någon snö, och det är ganska varm ute, flera plusgrader.  Får hoppas att det kommer litelite snö till julafton iallafall! 



Så lyder sanningens ekvation

Idag var det nästan mörkt redan när jag kom hem, men vi gick ut ändå i skogen. Jag red Veronica, mamma Gunde och Emma Aska. När vi kom hem red jag Veeonia på banan och hon var jättefin! Jag gjorde mycket tempoväxlingar, övergångar osv idag. Galoppfattningarna börjar bli super, hon är mycket mer uppmärksam på mig och lättare att samla ihop... Jag är jättenöjd :)


Du tror att man kan fly till ett paradis

Idag red jag alla 4 hästarna i stallet, lite oplanerat, men jag hade tid över.

Veronica var först. Vi skrittade ut i skogen och hade med oss Sallie först, och sen red jag henne något varv på banan. Hon var verkligen jättefin! Hon var lite "ålig" om man säger, jag kom inte åt henne riktigt, men i slutet blev det riktigt bra. Hon jobbade ihop sig själv och gick i en stadig form hela vägen :)

Gunde red jag bara på banan. Han var väldigt okoncentrerad, han har fått för sig att vara rädd för några granar som ligger precis bredvid ridbanan, och ska därför inte gå i närheten av dem. Men det gick ganska bra ändå, jag löste det ganska bra. Han var jättefin i skritt och trav, dock lite väl spänd i galoppen.

Aska red jag också på banan, barbacka. När jag rider henne är jag väldigt noga med att hon går fram ärligt för skänkeln hela tiden och är uppmärksam. Jag kommer åt henne på ett helt annat sätt än vad medryttarna gör, så då är det bra att jag sitter upp då och då och ser till att basic fungerar :)

Till sist red jag Olympia. Som vanligt var hon väldigt pigg, men fin. Riktigt riktigt fin precis när jag red som jag skulle. Hon är den perfekta läromästaren, hon gör allt perfekt om man själv gör det perfekt. Hon formar sig direkt för innerskänkeln om man lägger till den, och går i form om man har henne framme för skänkeln. Men det är svårt att hinna med att göra allt korrekt när man dessutom måste jobba ihop henne varje steg. Det är så mycket häst att rids även fast att hon knappt är 1,65! Lär mig gör jag iallafall! :D



Jag är så kär i min ponny

Världens finaste kille! Jag måste tänka varje dag: Är han verkligen min?! <3















Det här med stilbedömning

Det har varit en hel del snack om stilbedömning på Facebook, bloggar osv den senaste tiden. Det handlar mest om att många inte vill att stilbedömning ska vara en avgörande faktor på SM på b-ponny. Många tycker precis tvärt emot - ja till stilbedömning! "Man ska inte vinna SM om man sitter och sliter i hästens mun och inte kan rida!!!!" 
Om man inte är så insatt i det hela kan det kännas självklart att det ska vara stilbedömning, man ska inte vinna SM om man inte kan rida! Det tycker jag också. 
-Men. Hur mycket bättre och finare rider man om man rider två kval (max två gånger om året) på SM i stilbedömning, 2x60 s? Ryttarna får dessutom knappt någon kommentar alls, så att man kan förbättra sin ridning. Jag hade en kompis som red SM på B-ponny i år, nu i Grevagården. Hon fick två kommentarer på sitt protokoll. Den ena var "bra vägar" och den andra "du kunde flätat upp håret". Hur mycket bättre blev hon på att rida på den här rundan? 
 
Det här med fina ponnyer då. Jag tycker också att det är orättvist att vissa får superturboponnyer som de inte har någon som helst kontroll på men vinner allt ändå. Verkligen.
-Men. På en SM-bana, 1m högt (för b-ponnyer) och med mycket tekniska svårigheter hoppar man inte felfritt på en ponny som man inte har koll på. Så det löser sig själv.
-Och en annan sak, inte om ponnyer man inte har koll på, utan olika sorters ponnyer. Alla ponnyer är olika och måste ridas olika. Det syns nog mer på en hoppbana än på en dressyrbana. Vissa är sega, vissa pigga, vissa behöver mer en ryttare som rider varje steg för att komma bra på hindren och vissa kräver en ryttare som måste hålla in den för att komma på någorlunda rätt galoppsprång. De ska inte bedömas olika. Men alla måste väl bedömas på det sättet man klarar av att rida sin ponny? Just nu ska det se ut som en dressyrponny som galopperar perfekt på en hopptävling. Men många ponnyer behöver upp med näsan och ha ett högre grundtempo för att klara hindren. Ska ekipaget bli av med sin medaljchans för det?
 
 
"De barnen som rider SM på B-ponny är så små, det är för svårt för de att rida tidshoppning på SM och de har faktiskt hela livet på sig att rida tidshoppning"
- Ja, det här är faktiskt sant. Men är det inte lite konstigt att de små B-ponnyryttarna rider tidshoppning på alla tävlingar förutom SM, som ska vara stil?
- Är det inte lite konstigt att ryttare i samma kategori kan rida C-, eller D-ponny på samma SM och helt plötsligt vara fullärd, för här går det helt plötsligt på fel och sedan tid.
- Är det inte konstigt att ryttare i samma ålderskategori kan rida ungponny (B-, C-, eller D-ponny, 5, 6, eller 7 år gamla) på samma SM, och då går det helt plötsligt på fel och sedan omhoppning! De som aldrig annars får gå omhoppning!
 
Det finns hur många argument som helst om det här, både för och emot. Jag tycker att det är alldeles för mycket oklarheter. Om man vill ha bra ponnyryttare måste man nog styra upp det hela lite, tydligare regler!
 
Jag tror att många som är för stilbedömning inte är så insatta i varför man vill ha bort stilbedömningen från SM. Det jag tycker är det värsta med stilbedömning är att hoppningen helt plötsligt blir en bedömningsport, det är nu helt plötsligt en (eller i vissa fall ett par) person som bestämmer hur man placerar sig beroende på vad den personen tycker.
Jag har ridit ganska många stilhoppningar på många olika ponnyer i mitt liv, och det är lite konstigt när man kommer ut från banan och har ridit en jättebra ritt, med lagom och jämt tempo, och sedan får man lägre än vad många andra har fått. (t.ex nu på mhpc-finalen jag red på SM) Då vågar man inte lita på sin egen känsla längre. Istället för att man är överlycklig tänker man "var det verkligen dåligt?"
 
Jag är lite kluven i den här diskussionen. Jag tycker att det är bra med stilbedömning, man koncentrerar sig mer på att rida fint och prydligt, och det leder till mer harmoni mellan häst och ryttare.
Men jag är nog också emot stilbedömning som avgörande faktor endast på B-ponny och på SM. Kan man inte ha ett stil-SM och ett "vanligt" SM? Då får alla chans till SM-medalj, den med en pigg ponny och den med den välutbildade ponnyn som kanske inte är en speedhäst.
JA till stilhoppning, med utbildade domare.
NEJtill stilbedömning som avgörande faktor på SM för B-ponny.
 
Vad tycker NI?
 
Här kan ni läsa mer:
http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=8317
 http://kristinawarg.se/2013/november/annu-en-gang-nej-till-stilbedomning-som-avgorande-faktor-pa-sm-2.html

Save me from myself

Gunde fick bara gå ut på en promenad i skogen idag och vi hade med oss Sallie också. Lite mörker och lera har aldrig hindrat en hästmänniska! Han verkar vara väldigt nöjd med sin vila, men jag tror ändå att han ändå tycker att det är skönt att få gå ut och röra på sig några gånger i veckan i alla fall. Han hade öronen framåt hela ridturen och pinnade på ordentligt :)
Jag hoppas inte att ni börjar tröttna på de här höstbilderna än, jag tycker att de är underbara! Tack igen världens bästa Agnes!
 
 

Julklappshoppning 15/12

Veronica var väldigt fin på julkappshoppningen idag!

Vi hoppade inte så högt, det låg runt 90-1m. Hon har knappt hoppat alls sedan hon kom hem efter vilan, så hon fick komma igång lite lugnt.
Hon var jättepigg, men på ett bra och positivt sätt. Hon sög tag i hindren och hade en bra galopp vilket gjorde att kag kände galoppen hela vägen fram till hindret, även fast att jag inte satte så mycket tryck på henne. Det verkade som att hon tyckte att det var kul också! :)
Jag tyckte iallafall att det var superkul att hoppa henne igen och att det kändes så bra som det gjorde! Det känns bra inför 2014, hon var som vanligt inte i närheten av att vara i en bom! Världens bästa! :)



Fina Veronica

Lätt snyggast på julklappshoppningen och hon hoppade super också!


Julklappshoppning


Nyklippt Veronica testar sin pyntade martingal inför julkappshoppningen imorgon! :D

De bloggar jag läser

Det finns två bloggar jag försöker att verkligen läsa varje dag. Det är:

tyrashastar.se
Det här är min absoluta favoritblogg. Den skrivs av Tyra Sjöstedt som red när hon var tonåring, men slutade för att flytta till Stockholm och bli modell. Hon startade också en modeblogg, tyras.se. Nu, för bara ett par år sedan valde hon att ta upp ridningen igen, hon köpte en häst som har lett till att hon köpt fler hästar - och att hon har startat en hästblogg.
Jag tycker verkligen att Tyra är asball, hon står verkligen upp för allt hon gör. Jag håller inte alltid med henne i allt hon skriver om på bloggen, men jag gillar verkligen henne för att hon är sig själv och gör vad hon själv vill. Hon har dessutom börjat rida jättebra!
Hon har även två ascoola katter och världens sötaste hund som är pricken över i-et på bloggen.
Stort tips om man vill bli inspirerad! Sveriges största - och bästa hästblogg! :D



Den andra bloggen är ponnysanning.se. Det är en skvallerblogg om ridning, hästar och allt som det hör till. Jag tycker egentligen inte att den är jättebra, men lite då och då kommer riktigt roligt och intressant skvaller och fakta. Ett måste att följa om man rider typ haha! 



Förutom de här två bloggarna läser jag också kompisars bloggar och vissa livsstilsbloggar när jag får tid över :)

Helg!

Äntligen helg igen! 
Lucian igår var väldigt lyckad, det var superkul och det var många som tyckte vi var jättebra! 
Nu är det bara en vecka kvar i skolan innan det blir jullov! Det kommer bli så himla skönt att vara ledig ett tag!

Nu har jag precis varit ute och fodrat och mockat med mamma. Nu väntar frukost och sen stalldag hela dagen :)



Luciaa







Godnatt världen

Imorgon ska jag stå utanför skolan kvart över 6 (!!!!!) för att vi ska upp till kvarn och gå luciatåg för militärer! Vi ska åka dit i militärbussar typ och när vi kommer hem igen ska vi gå luciatåg för hela våran skola. 
Det här betyder att jag har klockan ställd på 5 imorgonbitti.... 

Jag har knappt varit i stallet idag. Efter skolan hade vi luciaträning till 5, och då var det redan mörkt sedan länge. Jag hade dessutom planerat så att båda kunde vila idag. Imorgon kanske de får stå igen, för vi ska nog in till stan och handla julklappar bland annat :)
In love with My horse..... <3

Vila eller aktiv vila

Jag såg ett jättebra inlägg på tyrashastar.se (förövrigt min favoritblogg) igår om vila eller aktiv vila igår. Det handlade lite om hur man gjorde med sina hästar, om de fick vila helt eller om man t.ex var ute och skrittade med de när de hade vila, när man hade vila och även om hur hon tyckte att olika åldrar på hästar skulle vila.

Jag håller helt med henne! Till exempel har ju Vinca, 5 år, fått tävla mycket i slutet på sommaren och nu hela hösten. Hon har bland annat varit på två meeting, varav det ena två och det andra tre dagar långt, och presterat riktigt bra. Hon har hoppat ganska mycket och varit ute på ganska mycket endagstävlingar på ganska kort tid. Hon har dessutom flyttat hem till oss. Hon har fått mycket  intryck och har även tränat huvudet, inte bara kroppen. Därför är hon ju nu hemma på Djupvik för en lång vila. Hon ska bara gå i hagen på dagarna och få tänka igenom vad som hänt, inte se varken hinder eller sadel, utan bara komma bort från det en stund. Det tycker jag verkligen att hon har förtjänat!



Veronica som är 7 har även hon tävlat ganska mycket i år. Hon har börjat hoppa ganska högt, debuterat och hoppat ett flertal msvb. Hon börjar dock komma in i det här med träning och tävling nu då hon tävlats och tränats aktivt i två år. Hon var hemma ungefär en månad på Djupvik i höstas och fick vila. Hon reds ett par gånger, men fick stå mycket i hagen och bara mysa.





Gunde där emot, som är 15, ger jag ingen riktig vila. Han har haft ett par knappt veckolånga perioder i år när jag inte har hunnit rida honom så mycket, utan han bara har skrittats ut och gått i hagen. En lite längre sådan ska han ha nu också, fram till jullovet. Han är en väldigt pigg ponny som älskar att bli riden och att arbeta, så han springer bara i hagen om han inte aktiveras. Jag tror dock att det är viktigt att han i perioder inte hoppas eller tävlas, så att han inte tröttnar. Därför är det ganska självklart att han har en sån period nu när det inte är tävlingar och det inte går att hoppa hemma.



Det här med när man lägger vila tycker jag är lite intressant. Många ger hästarna vila på sommaren. Visst, det är härligt att de bara får gå och mysa i hagarna, men det är också då det är som roligast att rida. Det är ljust, varmt, man är ledig, underlagen är bra och man har mycket tävlingar att se fram emot och träna inför. Fast självklart får mina hästar gå och lufsa i hagarna också, men jag rider så att de hålls igång. På vintern där emot är det mörkt och kallt, man (läs jag) har mycket läxor och man blir trött av mörkret. Jag tycker att det är bättre att ge hästen vila då, när man inte är inspirerad. :)

Vad tycker ni? :)



Bli inte som mig när du blir stor

Tjatja bloggen! Förlåt att det har varit väldigt tyst här den här veckan och dessutom bara tråkiga inlägg som har kommit upp. Jag har varit sjukt trött, gått och lagt mig alldeles för sent och ja... Inte bra alls faktiskt. Men jag har faktiskt börjat fixa lite här. Jag har påbörjat ett inlägg om "stilhoppningsdebatten" och ett inlägg inspirerat från en annan blogg, som kommer komma upp snarast. Ett är tidsinställt tills imorgonbitti faktiskt! Jag har dessutom en hel del andra idéer på skojigheter att skriva om, så håll ut! :)


Staring at the sink of blood



Idag skrittades det bara ut, då det har blivit plusgrader igen så hästarna fick styltor. Jag slutade tidigt, så jag hann först ut med Gunde och hade med Veronica som handlöst, och sen fick Aska gå ut ett varv. Jag skrittade mest, det var halt och så fick de som sagt styltor. 
Det är ganska skönt att jag inte har någon tävling jag känner att jag måste träna för nu, det är ju svårt att rida nu med mörkret och dessutom massor snö. Lyckos er som har ridhus säger jag bara!


Vinca ungponnySM

Här kommer en länk till film från finalen på ungponnySM på Vinca. Jag blir helt glad när jag ser den! Världens bästa tjej! http://youtu.be/zl2bwSeKgN0 



Tears don't mean you're losing

Veronica fick jobba på rejält i snön idag. Jag red på gärdet, och det var ganska mycket snö, så hon fick trampa på ordentligt. Hon kändes jättefin, kämpade verkligen på och gjorde precis som jag ville. Hon var mjuk, men bar sig själv hela passet liksom igår. Jag kunde inte rida så länge eftersom det blev jobbigt för henne, men det kändes ändå som att hon var pigg och ville jobba hela passet igenom :)



More than you could ever know

Veronica, jag och Sallie gav oss ut på en skogspromenad idag. Precis när vi gick ut började det snöa, men det var ganska mysigt. Det börjar verkligen kännas som att vi går mot jul! <3
Fina tjejen var pigg och glad, så när jag kom hem red jag lite på ett gärde.

Hon var superfin! Hon kan vara lite svår att hålla i stadig form ibland för hon är så himla mjuk och liksom ålar omkring haha, men idag bar hon sig jättebra hela passet, vilket ledde till att jag kunde rida mer med skänkeln och sätet än att fixa med händerna som jag har en tendens att göra. Det blev ganska mycket galopp mot slutet, vi lekte lite galoppombyten och i slutet låg vi och cantrade lite i galopp, bra konditionsträning i snön också. Det är jätteskönt, för hon har inte tappat alls så mycket kondition som jag trodde att hon skulle göra, så nu ska vi på julklappshoppning nästa helg så att hon får komma igång :) så himla kul, världens bästa tjej!



Bilder från Grevagården

Jag har hittat en hemsida av en tjej som var och fotade på sm, och hon har lagt upp massor bilder där. http://victoriamickelsson.weebly.com/ 
Jag tycker de är mycket bättre än de som togs av fotograf som fanns på platsen. Tips till alla som var på SM och tävlade (även fast att många redan säkert har hittat bilderna) eller om man bara vill titta. Det finns massor på Gunde, men bara lite på Vinca från finalen, så jag hoppas att det kommer upp bilder från kvalen på ungponny också :)



Tävling i Mantorp 7/12

Idag var vi iväg på tävling i Mantorp med Gunvald och hoppade L.B och L.A.

L.B (90cm) bed A:0/A:0

Han stod emot skänkeln både inne på framhoppningen och ännu värre inne på banan. Han gillar verkligen inte det ridhuset, det är någonting som gör att han inte gör det. Jag fick rida verkligen i varje galoppsprång, men han hoppade iallafall och var fin. Jag satsade ordentligt i omhoppningen och vi kom trea till slut. Det var jättenära till 2:an, bara någon tiondel. Jag är nöjd med att vi blev placerade och att han var felfri, men besviken på att han stod emot.

L.A (100cm) bed A:0/A:0

I den här klassen var han mycket finare! Han galopperade av sig själv, jag behövde inte lyfta honom runt banan haha. Han var jättefin på framhoppningen och på banan, fram till femman där han hoppade litelite för lågt och rev. Han var superfin annars! Det var en mycket bättre runda än den första och med jättebra flyt, så jag är nöjd med min fina stjärna iallafall. Skönt med fint avslut på årets tävlingssäsong :)



Dörrar ingen ringer på

Gunde, jag och sallie promenerade ut en tur i skogen idag. Jag kan inte påstå att varken Gunde eller jag uppskattade det jättemycket, det snöade och blåste så att man fick det precis i ansiktet hela tiden. Sallie tyckte dock att det var kul med snö. ;) Vi red bara ut ett varv, för det var typ en centimeter tjock is på marken under snön, så ridbanan var inte att tänka på. Vi travade och galopperade lite i skogen iallafall och då var han jättefin! Jag fixade klart allt inför tävlingen imorgon också. Hoppashoppas att vädret lugnar sig så att vi kan åka imorgon! Jag rider de sista klasserna, så vi behöver inte åka förrän 11 typ. Sovmorgon till 8, lyx!



Julstämning

Snöööö! På gott och ont haha, men mysigt är det iallafall. Mindre tråkigt för de som är på väg någonstans.
Jag ska precis ut och rida Gunde i snöblåsten och sedan förbereda för tävling :)



Everything that could kill me makes me feel alive

Jag klädde på både mig, Gunde och hunden berg med reflexer idag och sedan gick vi ut i skogen i mörkret. Jag tog en dålig pannlampa, så jag kan inte påstå att vi såg så mycket, men vi var iallafall ute och rörde på oss. Jag travade några varv på banan också när vi kom hem, det ska vara dåligt väder i natt, så vi får se hur det går att rida imorgon. Han var, liksom de andra dagarna den hör veckan superfin. Han är liksom så himla positiv och mjuk. Jag blir alldeles glad varje gång han går så, hah ;)

Veronica fick också jobba lite på banan. Hon kändes fin, men jag fick inte riktigt med vänstersidan, så det jobbade vi med. Jag jobbade också med mycket övergångar. Mellan skritt och trav var det jättebra, det var lite galoppfattningarna som vi måste träna lite på. Men det handlar mest om att hon har haft vila, hon är inte i toppkondition och orkar inte heller hålla ihop hela kroppen hela tiden. Men jag tycker ändå att hon är ganska bra i form trots att hon har vilat! Hon jobbar på lite som vanligt, den enda som märks är ju bara att hon inte riktigt orkar jobba ihop sig ordentligt. Om två, tre veckor kommer hon nog bli min vanliga Veronica igen iallafall :)

Annars har jag bara pluggat ikväll. Jag har både tyskaprov och hk-prov imorgon. Hk:n är dessutom hur mycket som helst. Måste de lägga proven samma dag och dessutom förstöra en fin fredag? :(



Speaking words of wisdom

Usch vad jag hatar att det är så mörkt om dagarna! Mörkt när man vaknar, när man kommer hem, rider, äter... Och den lilla tiden det är ljust ute ska man sitta i skolan?! Ganska dumt det där. Men, bit ihop, det vänder snart......
 Jag red iallafall Gunde idag och Emma red Aska. Vi skrittade fram i skogen och då följe mamma med och gick med Veronica. Hon och Gunvald är så söta nu när de har fått träffa varandra igen, går helst så gott som på varandra och ska pussas. Det finaste är att de aldrig skriker när de hälsar heller, så himla gulliga. 
När vi kom hem red jag Gunde lite på banan (JA DEN VAR INTE FRUSEN, hör min lycka). Jag la mest fokus på övergångar och han var verkligen dunderfin! Mjuk och uppmärksam. Han var liksom mjuk i hela kroppen. Jag är supernöjd, han går bättre just nu än på länge!

Puss

Ps. Nu när det är så mörkt ute går det knappt att ta bilder över huvud taget, så ni får nog nöja er med sånahär ett tag..

Just last the year

Veronica fick gå sitt första riktiga ridpass idag på länge. Det var varmgrader, så vi höll till på banan. Det var så himla kul att rida henne igen! Hon var lite stel och pigg i början, men lugnade ner sig ganska snabbt och började jobba ordentligt istället. Jag travade ganska mycket för att hon skulle få komma igång ordentligt och bli mjuk. Jag var även väldigt noggrann med övergångarna och att hon skulle gå precis där jag sa till henne. I slutet skuttade vi några språng, och oj vad roligt det var! Jag kände verkligen galoppen och vi kom därför perfekt på varje hinder. Vera tyckte också det var kul, frustade och brakade lite. Vi skrittade av i skogen.
Hon fick också påbörja sin lilla makeover idag. Jag klippte hovskägg, svans osv och ryckte manen. När jag var klar stod den lite åt alla håll, så jag flätade ner den i en ardennerfläta. Nu är det bara klippningen kvar, sen är hon tiptop ;)






Gunde fick också gå några varv på banan. Han var jättefin, mjuk, lagom framåt, avspänd och väldigt koncentrerad. Han fick också galoppera över några småhinder inför tävlingen på lördag. Han var superfin, taggade till men lyssnade ändå på mig. Finis



Cut out all the ropes and let me fall

Vi var ute och red ett varv i skogen idag trots att det redan var mörkt när jag kom hem. (Det vänder om 20 dagar, kom igen jag står ut) Mamma gick med Gunde och jag red Veronica för första gången på länge. Det är så härligt att ha henne hemma igen! Vi skrittade mest, men jag travade några varv på ett gärde också för att få känna lite på henne. Hon var fin, kändes väldigt mjuk och lagom pigg. Jag ska rida lite mer imorgon då det ska vara varmare och jag slutar kvart i 2, så det blir i dagsljus också :)
 
Veronica skulle förövrigt behöva en liten makeover. Hon ser ut som en liten björn, hur långhårig som helst. Manen måste ryckas och flätas ner så att allt hamnar på samma sida, och det måste dessutom klippas lite öron, svans och hovskägg osv. Från björn till prinsessa typ ;)
 
 

Bloggtävling - Scapa-schabrak

scapa (kopia)
Jag är med och tävlar om ett scapa-schabrak och benlindor här :)http://lisafager.horseworld.se/2013/12/02/bloggtavling-schabrak-och-benlindor-fran-scapa/#respond
Tänk vilken fin julklapp till Gunde med det blåa... :)
 
 

Men jag tar allting på lek även en hemlighet

Imorse red jag och Emma lite på Gunde och Aska. Det var ett flertal plusgrader, så ridbanan var okej, så vi skrittade bara fram ett litet varv i skogen och sen fick de jobba. Gunde kändes fin, om än lite överilad. Han tittade sig omkring hela tiden och ganska snart hade han tittat ut ett hörn där han såg något "läskigt". Jag är dock inte så förvånad, för det blåste halv storm och det spelar ju upp vilken häst som helst. Gundi var mjuk och fin iallafall, och pinnade på bra. Han fick galoppera över två små kryss ett par gånger så att han iallafall fick se bommar inför lördagens tävling :)

På Djupvik red jag som sagt Viola. En pigg Viola. Vi skrittade ut en tur med Magdalena och mamma på Flox och Owen, och när vi kom hem igen red vi lite på ridvolten. Med Viola koncentrerade jag mig mest på att få henne att gå i ett lugnare och mer avslappnat tempo och att hon skulle vila på steget. Lite då och då var hon jättefin och lugn, och sen sprang hon lite för fort igen. Det var jätteroligt att rida henne ändå, hon är så himla positiv och glad, och det gör att man själv blir glad. Mot slutet började hon att slappna av ännu mer och började våga vila på steget, så jag är nöjd också :)



Välkommen hem!

Fina Veronica vad vi har saknat dig!



Mys på Djupvik

Idag var vi på Djupvik för att byta lite hästar. Vi hade med oss Vinca och nu står Veronica i transporten på väg hem. Vi fick träffa alla guldponnyer och självklart också vår egna Owen som varit där ett tag. Vi red lite, åt och pratade lite tankar om framtiden. Just nu ska Veronica byggas upp i kondition inför tävlingssäsong 2014 och Vinca ska vara på Djupvik och vila ett par månader. Det har hon förtjänat! :)



RSS 2.0