Natti

Igår kom Moa till mig och sov över tills idag, där av den dåliga uppdateringen. Och nu ska jag sova, det är ju tävlingsdags! Världens bästa mamma fyller år också, så det blir lite tidigare så att vi hinner fira henne innan vi gör iordning och drar.

Jag ska rida l.a msvb och bara på Veronica. Gunvald är helt frisk nu, men jag har typ inte ridit honom ordentligt på hela veckan osv. Är så sjukt taggad! Det blir ju debut i msvb också, så kul! Om det går som det ska vill säga... Fast hon har gått så bra nu den senaste tiden, så HOPPAS! Ni får hålla tummarna för oss :) Om ni vill följa oss online finns tävlingen på equipe. Godnatt

Puss


Svensk sommar

Det har fullkomligt öst ner regn hela dagen. Visserligen behövde det kanske regna lite, men man blir helt depp när det är såhär regnigt och dant.
 
Mamma och jag tog oss i alla fall ut på en tur. Jag red på Viola och mamma red Gunvald. Ridbanan stod under vatten, så det blev bara uteritt. De verkade nöjda och glada båda två, så det var bra. Vi hade med oss Sallie ut och det var kul, för hon sköter sig bättre och bättre för varje gång! :)
 
Aska fick också gå ut en tur idag, då med en tjej som har sommarstuga här i närheten. Hon är jätteintresserad av hästar och även andra djur, så jag har lite som sommarjobb att ha lite ridskola för henne.
 
Nu tror jag ändå att det ska bli fint väder igen. Nästa vecka ska det bli dunderhett, framförallt på helgen när vi ska åka och tävla i Stora Ekeby. Fast först gör vi den här helgen, Vingåker med Veronica på lördagen och Rappestad med Viola på söndagen. :)
 
Puss
 

Hoppträning med Veronica 25/6

Jag är så himla glad! Vi har verkligen kommit upp ur svackan nu! På träningen gick hon huuuur bra som helst!
 
Först red vi fram lite tillsammans i trav och galopp. Hon kändes fin, men lite seg och ville inte riktigt jobba på ordentligt i början, men det fick jag igenom sen. Sedan fick vi hoppa fram lite på två räcken innan vi hoppade hela banan lågt, typ 80-90cm för att trimma och ändå få några språng i kroppen. Jag skulle tänka på att hela tiden fatta beslut. Det kändes bra, den där lilla banan flöt på hur enkelt som helst. När alla hade hoppat klart fick vi hoppa fram lite högre på en oxer. Det kändes jättebra, hon var med på noterna och jag fattade besluten.
Till sist fick vi hoppa hela banan igen, fast på den höjd man ville. När jag hoppade låg hindrena runt 110, något kanske låg strax över 1m. Hon hoppade hur bra som helst! Det kändes som att hoppa den lilla banan igen. Ibland kom vi lite nära eller lite stort, men då tar jag besluten i tid och hon hoppar ändå! Jag är så himla nöjd med henne! Går hon så här bra i helgen och om jag rider såhär bra kan vi sätta nollan i vår msvb-debut! Hoppas hoppas!
 
Puss

Markarbetesträning med Viola 24/6

Igår var vi iväg med Viola på markarbetesträning för TT. (markarbete = dressyr över bommar och små hinder). Den lilla guldklimpen går verkligen från klarhet till klarhet! Det är så himla kul att rida henne, det går bara framåt hela tiden, och varje gång något går lite snett eller blir "fel" så tar hon direkt rättning och gör det perfekt nästa gång. Jag har ridit in mig lite bättre på henne nu igen dessutom :)
 
Vi hoppade inget högt, utan jobbade mest på över bommar och små små kryss. Viola kändes väldigt fin, framför allt gick hon i en riktigt fin form hela tiden. Jag brukar få ta henne över tygeln när jag rider mot hinder osv för att hon brukar "gräva ner sig" och då ser hon inte hindret. Igår där emot, kunde jag rida på både bommar och hinder när hon gick på tygeln för hon var så uppmärksam och gick i så fin form. Hon var även väldigt styrbar och jobbade tillsammans med mig hela tiden. Först red vi mest på bommar, la volter, skänkelvikningar, övergångar mm. Sedan blev det lite mer dressyr på en volt en stund innan vi började hoppa på två linjer, en båge och en rakt fram. Första gången var det lite hetsigt, men ändå riktigt bra! Andra gången gjorde hon det perfekt. Kom på perfekt antal galoppsprång på båda linjerna, bytte galopp i bågen... Så duktig! I slutet satte vi ihop det hela till en liten bana. Det gick super. Hon har blivit så duktig! Det kommer bli jättekul att tävla henne på söndag när hon dessutom får visa upp hur fin hon blivit för sina ägare. Så kul! :D
 
Puss
 

Jag svär på mitt liv och allt jag har

God morgon! Eller, ja, dag. Eller vad säger man, haha? ;) Jag har faktiskt inte sovit tills nu, utan jag har redan gjort klart stallet, ridit och grejat. Emma kom upp och då skrittade vi ut Gunvald och Aska barbacka i skogen tillsammans. Så mysigt! Jag älskar att bara gå ut i skogen på sommaren, det är så fint! Sommarkänslor på hög nivå! Vi passade på att skritta förbi de stora hästarna som är i änga, en stor hage på bete typ. De verkar tycka att det är supermysigt att bara vara där och chilla lite. Det ser i alla fall hur härligt som helst ut!
 
Ikväll drar vi iväg och hoppar Veronica på Vreta. Snart kommer ett inlägg om gårdagens markarbetesträning med Viola också.
 
Puss
 
 

Dagarna rullar på

Fattar inte vart tiden tar vägen alltså. Det är måndag idag och jag har varit ledig i snart två veckor.. Shiiit, man har verkligen ingen tidsuppfattning när det är ljust så länge och när man är ledig.
 
Jag ska snart ut till stallet igen, ska ta in Viola som ska åka och träna snart. Markarbete för TT, blir nog bra! :) Imorgon ska Veronica hoppa. Gunvald har inte gått på några dagar då han inte är fräsch, vi tror att han har fått någon sorts allergisk reaktion eller något, någon sorts kombination av sol, gräs, flugor osv. Han fåt inte heller vara ute i solen, och att stå inne gör honom halvt galen. Får hoppas att det bättrar sig snart! Troligtvis får han därför inte tävla på lördag i Vingåker. Blir han helt frisk och allt känns precis som vanligt åker vi och hoppar bara l.a:n. Veronica ska hoppa l.a msvb och Viola ska hoppa l.d l.c på söndagen. Kul! :)
 
Hoppas att allt är bra med er. Tack för att ni fortsätter att följa bloggen trots den dåliga uppdateringen! Jag ska bättra mig!
 
Puss
 
 

Rest in peace

 
 
Idag tog världens finaste kaninkille sina sista andetag. Han hade en sån underbar inställning till livet, allt var kul! Jag hoppas att du har det bra där du är nu, hos din skyddsängel. Jag kommer sakna dig! 
Det kommer bli tomt utan dig, trots att du var så liten. Nu har du inte ont längre.
 
R.I.P Eddie<3 Jag älskar dig
 

Sommar

Vilken dag! Det har varit varmt och soligt hela dagen, så vi passade på att åka ut med båten i eftermiddags. Så himla härligt, jag som älskar att bada var i vattnet i princip hela tiden, åkte ring och grejer. Älska sommaren!

Jag har nu städat lite i mitt rum och gjort stallet. Imorgon är det ju tydligen midsommar, så då kommer Sofie och hennes familj på kvällen. Mysigt! Stallet kommer göras tidigt på morgonen och då rids alla ponnyerna också.

Puss


It's not much of a life you're living

Först ut idag var Gunvald. Vi red tillsammans med Emma på Aska. Vi red först i skogen och sen red vi några varv på banan. Gunde var superfin igår och jobbade på ganska hårt, så idag blev det mest lite lätt uppmjukning. Han var inte jättesammarbetsvillig, men gjorde som jag ville :)
 
För Veronica stod dressyr på schemat. Hon var väldigt fin, gjorde allt för att vara mig till lags trots värmen. Jag tänkte jobba på ganska ordentligt med förvänd galopp och ha mest fokus på det, men hon gjorde det perfekt redan de första gångerna, hon kunde galoppera genom hela hörnet i båda varven, så duktig! Så då tyckte jag att det var dumt att fortsätta traggla med det. Istället blev det mycket övergångar och tempoväxlingar. Här var hon precis lika duktig! Jag red bra också, och då blev det ju ännu bättre! Är hur nöjd som helst med henne! :D
 
Jag och Emma kämpade dessutom på rejält på höskullen, sopade och flyttade balar. Tror jag är värd en glass och en sväng ut med båten i eftermiddag! 
 
Puss
 
 

Hoppträning

Idag var vi iväg på hoppträning med Viola för TT. Hon kändes riktigt bra redan från början, vi jobbade som ett team hela tiden. Det är härligt hur vi har hittat tillbaka till varandra på de här få dagarna som hon varit hemma. Vi travade fram över bommar, lite skänkelvikning, galopp över en bock och sen ner till en studs. Viola har aldrig hoppat studs tidigare. Hon tog den i 190 varje gång haha, hon hann knappt ner med benen förrän de skulle upp igen, men hon var otroligt rapp och ändå duktig! När vi bytte varv och hoppade studsen åt andra hållet var det som att polletten trillade ner. Hon väntade på hindret, tog det långsamt och försiktigt, verkligen jobbade. Så duktig! Idag försökte hon inte komma undan arbetet en enda gång, inget tjafs eller någonting!

Vi jobbade sedan på ett S resten av träningen. Det är verkligen överkurs för Viola, det kommer liksom först i msvb, möjligtvis l.a. Hon gjorde det i vilket fall hur bra som helst! Visst blir det något nedslag här och där när hon inte riktigt har koll på sina ben men hon är försiktig och vill inte riva. Hon lär sig hela tiden av sina misstag. Jag var mycket duktigare med att inte falla fram med mitt överliv idag också, vilket underlättar mycket för Viola. Jag är såååååååhääääär nöjd med henne idag, pärlan!

Puss


I've done alright up till now

Idag var Viola första hästen ut. Jag ville fortsätta träna på att hon skulle gå som jag ville i båda varven och att hon skulle slappna av mer på steget. Hon var verkligen superpigg! Ändå kändes hon inte riktigt uppmärksam på mig. Hon började trotsa mig lite en gång, men då sa jag att det faktiskt var jag som bestämde och sen var det inget mer med det! Hon var samarbetsvillig och fram mot slutet började hon slappna av lite. Väl inne i stallet igen gjorde jag iordning hennes man ordentligt, ryckte den och flätade ner den så att hon ska vara fin på träningen imorgon! :)
 
Veronica fick skritta fram i skogen och sen höll vi till på banan. Jag började med mycket övergångar och på stora volter. Hon kändes jättefin! När jag galopperade satte jag upp tävlingsgaloppen en gång och galopperade över några små hinder som stod på banan. det funkade jättebra!
 
Gunde skulle bara få gå ut ett varv i skogen och så skulle jag ha med mig Sallie tänkte jag, men han var typ hyper så han fick gå lite på banan också. Han var mjuk och fin, lite okoncentrerad men annars bra! 
 
Puss
 

Liseberg

Var på Liseberg hela dagen igår men konfan, så hann inte blogga någonting alls eller göra så mycket annat heller. Det var jättekul, men det var ganska mycket kö (iof max 25 min, men då åker man ju bara en grej i halvtimmen, och då blir det ju bara 14 grejer på 7 timmar!) Men ibland var det ju iallafall mindre kö, så det var bra! :) Jag åkte alla de "läskiga" karusellerna, som kanonen, atmosfear, balder osv. Jag gick dessutom spökhuset med några andra. :)

Idag ska jag typ bara vara i stallet, har iallafall inget annat inplanerat. Jag har fått sovmorgon och vädret verkar vara på min sida = bra början på dagen!

Puss


Tävling i NORF 15/6

70cm (L.D) bed A
 
Jag red bara Viola i första klassen. Hon kändes bra på framridningen, men när jag på framhoppningen ställde mer krav på henne protesterade hon lite. Hon hoppade rätt så bra ändå, men det handlade mest om att vi skulle komma fram till hindret!
 
På banan var hon mycket finare än på både träningen i tisdags och på framhoppningen. Vi hade ett ganska bra flyt fram till hinder nummer 4, som stod i en ganska snäv vänstersväng. Där protesterade hon mot min ytterskänkel. Jag tänkte bara "mellan stöden!!!" och det gick! Med lite tur låg dessutom bommen kvar. Resten av banan gick super! En clear rond-rosett till Viola!
 
80cm (L.C) bed. A:0/A:0
 
Veronica var först. Jag ville bara hitta tillbaka till flytet, komma runt och få en bra runda. Hon var jättefin på både framhoppningen och banan. Jag hade dock lite dåligt tempo mot de första hindrena, men i slutet av grundomgången och i hela omhoppningen var det riktigt bra! Jag tog lite snävare vägar, och det placerade oss på en 3:e plats! Fast jag är självklart mest bara glad över att vi är kompisar igen! :)
 
Viola var mycket bättre på framhoppningen den här klassen. Hon började nog acceptera att det faktiskt är jag som bestämmer. 
På banan var hon jättefin! Vi hittade jättefina framåtlägen till varje hinder och hon hoppade riktigt fint! Vi var felfria fram till sista hindret, där flöt vi ut lite i svängen och då rev hon. Men jag är supernöjd iallafall, vilken skillnad från i tisdags på träningen! Och det var hennes andra tävling och hennes första L.C. Och hon fick en ungponny-rosett iallafall! :D
 
90cm (L.B)
 
Målet med Veronica i denna klass var exakt samma som i L.C:n. Jag hade dessutom mycket bättre galopp från början nu. Det kändes jättebra och väldigt enkelt. Tyvärr rev hon inhoppet i kombinationen, ett skitpet. Vi blev första utanför placering, såklart. Om hon inte hade rivit det hade vi blivit placerade, det var bara en 0+0:a och resten som hade kommit till omhoppning var typ uteslutna haha. Men jag är nöjd iallafall, jag tror att vi har kommit ur vår svacka nu. :)
 
Puss

Jag kommer spåra ur

Idag red jag först Aska, precis när jag hade gjort klart i stallet. Jag skrittade bara ut barbacka, det var första gången jag red henne sen hon vaccinerades, så vi tog det lugnt. Travade några steg och hon kändes som vanligt, så hon ska sättas igång ordentligt igen :)
 
Sen red jag Viola tillsammans med mamma som red Olympia. Vi red ut i skogen en ganska bra bit. Viola var riktigt pigg och det kändes som att hon behövde gå lite, så vi red lite på gärdet i skogen. Man kan inte påstå att hon var trött efter gårdagens tävling, snarare tvärt om! Hon tuffade på som ett ånglok! Hon var fin iallafall, kändes lugn i det pigga och var ändå uppmärksam på mig. Hon låg inte på i handen så mycket idag heller, jag kunde ge efter och hon gick kvar i samma form och tempo. Fast en gång skulle hon se om jag var 100% koncentrerad när jag gav efter, för precis då hoppade hon till för att hon "såg nåt läskigt i en grästuva" ;) men, jag satt kvar! Är riktigt nöjd med den lilla stjärnan, man kan inte bli annat än glad när man rider på Viola!
 
Till sist red jag Gunde. När jag skrittade fram i skogen passade jag på att ta med mig Veronica som handhäst då hon ändå bara skulle ut och skritta. När vi kom hem igen fick Veronica gå ut i hagen och Gunde fick gå dressyr på banan. Han var såååå fin! Jag red tom igenom l.b1 (ja, jag kommer ihåg hela programmet trots att det var typ 3 år sen jag tävlade dressyr) och det gick jättebra! Galoppen är verkligen hans bästa gångart, där kan han dessutom göra ordentliga ökningar och allt sitter verkligen som det ska! Det är så himla kul när man känner att all träning ger resultat :D  
 
 
Puss

Natti

Har lovat mamma att göra stallet imorgon bitti och har dessutom "som mål" att alla ponnyerna ska vara ridna innan lunch och helst ska stallet vara klart också. Nu när Viola följde med hem blir det en ponny till att rida och Aska ska sättas igång igen imorgon efter vaccineringen. Tur att man gillar det man håller på med!

Annars då. Är jättenöjd med både Veronica och Viola på tävlingen idag. De skötte sig riktigt bra! Jag skriver ett utförligt inlägg om tävlingen imorgon när jag är klar i stallet :)

Hoppas att ni har haft en bra lördag!
Puss


Mobilskal

Jag med och tävlar om ett mobilskal: http://silentvoices.blogg.se/2013/june/tavling-vinn-ett-mobilskin.html#comment


Mina duktiga små tjejer


Första dagen på sommarlovet

Fick sovmorgon och skulle få sova tills jag vaknade, men tror ni inte att jag vaknar vid halv 9 då?! Haha!
Fast det blev inte så sent igår kväll, jag var först på skolavslutningen ju, sedan åkte vi bara en snabbis hem och tog in hästarna för att det ösregnade. Sen ar jag på studentfirande för min kusin, åkte hem vid 6 och bytte om och sen åkte jag till Ebba där några från min klass var. Det var jättekul, vi tände på grillen för att grilla mashmallows, vi badade, hade på jättehög, bra musik... Superkul!

Nu ska jag nog gå upp när jag ändå är vaken. Jag ska tävla med Veronica imorgon, så hon ska fixas för det. Ska tävla Viola också, och efter tävlingen kommer hon hem till oss! Jag ska ha det lite som sommarjobb :)

Puss


SOMMARLOOOV

Ösregn, men vi är glada ändå! :D


Träning med Viola

Hoppträningen med Viola gick ganska bra. Det var ju ett tag sen jag red henne, så det kändes lite ovant. Jag fick jobba på med att hålla koll på mitt överkliv hela tiden och se över hindret. Jag fick upp näsan på henne riktigt bra, hon vill ju gärna springa i låg form, i handen, men då ser hon inte hindrena. Jag fick också jobba med att få med mig yttersidan, hon blev ganska sur när jag gick på henne. Det blev bättre och bättre och i slutet kändes det som att jag kom på hur jag skulle göra. Så det kändes bra inför lördagens tävling! :)

Veronica gick suuuper idag. Jag red henne på gärdet och hon var så himla fin! Det blev ganska mycket dressyr, men låg och cantrade lite också. Jag tror att vi börjar hitta tillbaka till formen nu!
Gunde fick bara gå barbacka i skogen, men red några varv på gärdet med honom också och han fick galoppera lite :)

Puss


You raise me up

Slutade tidigt idag också efter en dag i Motala. Vi var på något slott i typ en halvtimme och ät på donken, sen väntade vi på bussen ;) har varit hemma en stund nu och ska snart gå ut till stallet. Jag ska rida Veronica och troligtvis Gunde också. Halv sju är jag på träning med Viola! Det ska bli superkul, ett tag sen jag red henne nu!

Puss


Hur fort det går

 
 
Veronica fick gå ett ganska hårt dressyrpass på banan idag. Det gick inte jättebra, framför allt inte i början när vi hade delade meningar om vad vi skulle göra, men mot slutet började det lossna och det blev mycket bättre! Det var ganska länge sen jag red lite mer dressyr ordentligt, så jag tror att hon ar lite stel och bekväm också.
 
Jag jobbade på på stora och små volter och fokus låg på att hon skulle kunna ha samma, korta galoppsprång på 10-metersvolter som på långsidan, alltså att hon inte skulle öka för att det var jobbigt. Det gav verkligen resultat, i slutet jobbade hon på i det tempot jag bad om och var väldigt uppmärksam på mig. Hon har också blivit mindre tjafsig i minnen nu efter att jg har blivit mer stilla i handen :)
 
Gunde fick bara skritta ut i skogen barbacka och Aska vilar just nu för att hon har blivit vaccinerad.
 
puss
 

Ute på tur

3 skoldagar kvar!!!! Sen slutar jag 8:an och får göra som jag vill hela sommaren. Vi ska inte ens vara i skolan de här dagarna för  lärarna tror att vi ska hitta på bus då = vi måste komma ihåg att planera in det stora vattenkriget tidigare nästa år!!! Haha ;)
 
Idag slutade vi vid 1 efter att vi hade varit och badat hela dagen, och imorgon tror jag att vi slutar typ samma tid. Perfekt ju! 
 
Puss 
 

Lägesrapport

Förlåt, men allt går i 110 knyck, hela tiden. Det känns som att man vill hinna med så mycket som möjligt varje dag, timme, minut.... Hoppas att det lugnar sig på lovet, annars vet jag inte vad jag gör ;)

Igår fick jag som sagt sovmorgon och sen red jag Gunde. Han gick bara på banan och kändes riktigt fin! Lite loj, men det var varmt och vi har dragit ner på kraftfodret rejält nu, så det är absolut inget konstigt. Han var mjuk och sammanbetsvillig.

Sen åkte vi till unghästarna som jag ju berättade om i ett tidigare inlägg.

På eftermiddagen åkte vi och tränade med Veronica. Hon gick verkligen hur bra som helst och jag red mycket bättre än vad jag gjorde förra träningen. Jag tog besluten i god tid före hindren och börjar känna mig säker på besluten igen. Therese sa att det var det bästa hon någonsin sett Veronica hoppa och jag håller med henne, hon var fantastisk!

Kvällen avslutades med bergis, myyyys!

Idag har det också rullat på rätt bra. Red Gunde på förmiddagen med Emma på Aska. Vi red bara i skogen men red lite på ett gärde också så det blev inte bara slappt. Gunde var jättepigg och fin!

Jag var också hos unghästarna och dömde en match. På kvällen var vi hos min moster och morbror i deras nya hus och där var också mina härliga kusinbarn! :)

Förlåtelse luddigt, enformigt och långt inlägg. Blir förhoppningsvis bättre på lovet, ville bara få ur mig allt!

Puss


Unghästarna igår och idag

Både igår och idag har vi varit hos unghästarna. Det går verkligen bara framåt. Igår:
Med Maja travade jag runt hela fyrkanten själv, hon är väldigt lättlärd! Jag styr henne precis som jag vill i båda varv i skritt och trav. Galopp har vi inte provat än. Hon är väldigt mjuk och fin i munnen, och hon blir duktigare och duktigare på att gå fram för skänkeln! 
Calle satt jag på flera varv. Han litar betydligt mer på oss nu,  jag tror faktiskt att det kan bli ridhäst av honom också!
Lorita är en liten pärla. Förut trodde vi att det aldrig skulle gå att få henne att göra som man vill, men nu hade hon sadel på sig för andra gången och det är inga som helst problem! Hon bockade lite när hon kände att sadeln satt kvar på ryggen, men det är liksom inte för att hon är rädd utan för att visa att hon inte gör det där frivilligt ;) superduktig iallafall!
 
Idag:
fortsatte jag med Maja runt på ridbanan. Hon är skitduktig! Är så nöjd med henne! 
Calle ska nu vänja sig vid att jag sitter på honom och det kan ta ett tag, men vi tragglar vidare. 
Lorita hade sadel på sig för tredje gången och jag hängde på henne, det finns ingen anledning att vänta eftersom hon är så lugn och accepterar vad vi gör med henne. Hur duktig som helst! Om det fortsätter framåt i den takten dröjer det inte förrän jag sitter på henne , haha ;)
 
Puss 

Morning

Tiden bara rinner iväg. Om en vecka har jag sommarlov! Och i skolan ska vi inte ha några lektioner eller någonting nästa vecka heller! Så skönt! Det börjar liksom kännas att det är på riktigt nu!

Igår var jag på pilgrimsvandring med konfan. Totalt gick vi 1,3 mil i stekande sol, men har faktiskt inte så ont i benen och fötterna idag som jag trodde att jag skulle ha. Jag kan inte påstå att det är det roligaste jag gjort, men nu är det gjort iallafall.
Som tur var hann jag skritta ut på Vera innan samlingen kl 10, för efteråt var jag rätt slut. Åkte ner och badade med Sallie i kanalen och städade på gården istället :)

Idag fick jag en riktig sovmorgon och har varit ute i stallet en snabbis :) nu blir det frulle, och sen rullar väl dagen på i det underbara vädret! Hoppas ni får en härlig dag och helg!

Puss


Nu är det på riktigt

Sallie är våran! Hennes ägare var här idag och tyckte att hon verkade trivas jättebra! Det känns verkligen härligt, att det liksom är på riktigt nu! Visserligen är det mycket jobb kvar, men det är ju det som är härligt :) vi ska snart träffa de igen och då ska Sallie få träffa sin mamma igen också!

Kaninen blev överlycklig idag också när hans bästis Kallekanin kom på besök! Det var som att båda två fick nytt liv! Så himla härligt!

Dessutom är det ju långhelg och snart lov! Underbart


Now I never, never get to clean up the mess I made

Idag har alla pållarna fått vila, förutom Aska som Emma kom och red. Jag har haft konfa, vaccinerat mig och varit i skolan, så sen hinner man inte så mycket mer. Det ska bli så himla skönt med lov om bara några dagar!!! Jag vet att jag börjar bli tjatig, men det är liksom det jag lever för just nu! ;) Jag har så himla mycket planer för sommaren, så hoppas hoppas hoppas att det blir fint väder så att de går att genomföra!
 
I alla fall, tillbaka till verkligheten. Jag har precis varit ute och nattat hästarna, så snart blir det väl sängen. Imorgon slutar jag halv fyra, och sen ska jag försöka rida Veronica och sen är det match. Härligt! Hoppas att ni får en härlig vecka!
 
Puss

SOMMAR❤

Skolan och vaccinering klar, nu fortsätter jag mot konfan! Snacka om fullspäckat schema haha ;) Men bara 10 dagar kvar nu, sen är det ledigt för hela slanten! :D
 
puss
 

Söndag

Gunvald var först ut idag. Jag red ut barbacka med mamma på Olympia och pappa gick med Veronica som bara behövde skritta lite idag. Det var inget speciellt, utan mest för att han skulle få gå. Gunde har inte någon tävling på g just nu, så tanken är att han ska få ta det lite lugnt och vara häst ett tag, men ändå hållas igång. Sen när vi har en tävling i sikte ska vi klippa honom och sätta igång honom 100% igen. Tror det blir bra! :D
 
Sen red jag Aska till och från unghästarna. Hon var jättemysig, men tyvärr lite ömfotad, så vi kunde  bara trava på gräset, men det gick bra! Hon tyckte också att det var kul att stå i stallet när alla de andra hästarna i stallet bara brydde sig om henne!
 
Hos unghästarna gick det bra! Fast Maja var lite dum i början för att vi släppte ut grabbarna i hagen bredvid ridbanan, men sen red jag på henne själv som vanligt i både skritt och trav! Calle gick som en stjärna idag! Jag satt på honom för första gången på länge, fast då blev han ganska spänd så vi gick bara några steg. Han är i alla fall lugn nu när jag hänger på honom, så det är nog bara att fortsätta traggla. :)
 
Annars har vi fått massor gjort, städat mycket i hästgarderoben och även mycket i stallet. Skönt att få det gjort nu så att man slipper göra det också sen på lovet! :)
 
Puss

Hoppträning

Vid halv 10 imorse var jag och mamma på plats på Vreta med Veronica på hoppträning för TT. Det var bara jag, så jag fick allt fokus på mig och våra problem, så jag kände verkligen att jag börjar förstå vad som blir fel och hur jag ska reda ut det.
 
När hon var framtravad började vi med att galoppera över galoppbommar. Jag skulle vara noga med att hon skulle komma perfekt på första bommen hela tiden. Hon var jättefin! 
Sedan fortsatte vi på en liten serie, några räcken och en kryssoxer. Vi hoppade ganska högt, alla hinder låg nog runt 1,10 när vi hoppade bana. Det blev några stopp, men det är så himla bra när det kommer på träning! Therese hjälpte mig då och sa vad som hade blivit fel och varför, så att jag nästa gång kunde göra rätt. Det enda som blir fel är att vi hamnar mellan två galoppsprång, jag ser inget avstånd och tar därför inget beslut, och då bjuder inte hon till. Eller, jag tar ett beslut, men några galoppsprång för sent. Nu hjälpte Therese mig också så att jag visste i vilket tillfälle jag skulle vänta och i vilket jag skulle fortsätta. Vera gick hur bra som helst i slutet, bjöd till även när vi kom lite nära eller stort, jag fattade besluten och hon lyssnade på henne. Det var en stor knuff mot rätt håll, så jag är hur nöjd som helst med dagens träning! Nu vet jag vad jag ska träna på och det kan bara bli bättre! :D
 
Sen red jag Gunvald hemma. Vi skrittade fram i skogen och sen red vi på banan. Han var fin för att inte ha gått ordentligt på så länge, sist jag red honom var i tisdags. Jag gjorde mycket övergångar och varierade mycket mellan att rida på fyrkantsspåret, stora volter och små volter. Han var inte hur samarbetsvillig som helst, men han gjorde vad han skulle. Han var nästan lite seg. Men är nöjd med honom ändå :) Framför allt eftersom han nästan har varit hyper den senaste tiden, haha.
 
Puss
 

RSS 2.0