Gott nytt 2013

Tänkte passa på att önska er ett gott nytt år såhär knappt en kvart innan det börjar smälla. Jag ska fira i stallet med att försöka se till att inte hästarna blir galna av fyrverkerierna! Våra gäster åkte hem precis - för att vakta sina hästar förstås! Vi är ett segt släkte vi hästmänniskor.

Jag vill också tacka alla mina nära och kära för att ni har gjort detta år så fantastiskt som det har varit, i motgång som framgång. Och självklart även tacka mina underbara ponnyer som gjort mina framgångar på tävlingsbanan möjliga. TACK ALLA, nu fortsätter vi såhär 2013!!!!

GOTT NYTT ÅÅÅÅÅÅR :D

Sovmorgon

Det blev visst en sovmorgon idag, jag tänkte egentligen gå ut och hjälpa mamma att morgonfodra, men råkade sätta klockan så att den skulle ringa efter 7 timmar istället för 7 minuter hehe ;) Så det är lite försent nu, tur att jag vaknade ganska tidigt iallafall!

Nu tänkte jag städa upp lite i mitt rum, vi ska ha gäster såhär på nyårsafton så då måste det vara fint! Sen blir det frukost och stallet, ska nog rida både Gunvald och Viola :)

Puss


Hästfri dag

Idag har jag knappt gjort någonting som har med hästar att göra. Eller jo, förstås, så har jag ju hjälpt till att ta in de nu på eftermiddagen och så fick jag springa ut imorse och hjälpa till när Gunvald hade hittat på hyss (igen).
Men det jag försöker komma fram till är att jag inte har ridit något eller gjort särskilt mycket med hästarna, utan jag var på fotbollscup någonstans i lkpg.
Det gick sådär, vi vann bara en match, och i den gjorde jag mål, så jag är rätt så nöjd iallafall! Jag gör ju rätt sällan mål, så då blir det ju extra kul! ;)

Nu i eftermiddag har jag myst i soffan och tittat på världscupen, och extra kul blev ju det eftersom Henrik von Eckerman vann, och Jens Fredricson kom trea! Efter det har jag inte orkat resa på mig haha ;)

Puss


Put on your shades 'cause I'll be dancing in the flames

Idag, äntligen, var vi iväg och red i ridhus med Viola. Hon tittade sig omkring lite och var lite spänd precis när vi gick in i ridhuset, men efter bara en liten stund blev hon helt lugn igen och koncentrerade sig bara på arbetet. Man märkte att hon tyckte att det var skönt att ha fast mark under fötterna och jag tyckte att det var väldigt skönt att rida där inne också, när man rider hemma går det knappt att vände igenom volten för att det är för mycket snö.
Viola skötte sig exemplariskt! Hon var mjuk och fin i sidorna, gick i fin form och... Jaa, allt det där var riktigt bra! Jag red mest på volter och små serpentinbågar eftersom det var lektion i ridhuset samtidigt, jag red liksom bara lite vid sidan om (med mamma som "ridlärare" såklart). Jag gjorde mycket övergångar för att få henne uppmärksam på mg hela tiden. Jag tränade också mycket galoppfattningar, galopperade något varv och sen tillbaka till trav eller skritt igen. Hon behöver springa lite i galoppfattningen för hon orkar inte riktigt göra en ordentlig fattning, men det blir bättre och bättre! Och när hon väl galopperar sen, vilken ponny! Hon har en otrolig galopp!
I slutet av ridpasset hoppade vi lite också. Inte ett dugg högt, bara två kryss och något räcke på 40-50cm. Vi ville bara att hon skulle få pluppa över några språng, inte att hon skulle hoppa varken mycket eller högt. Sista sprången landade hon i rätt galopp efter och hon gjorde dessutom ett korrekt galoppombyte! :)
Mamma filmade lite när vi red fram, så det kanske kommer upp på bloggen framöver :)
 
När vi kom hem igen red jag på Gunde och mamma gick med Aska ett varv i skogen. Gunvald går bättre och bättre för varje dag som jag rider nu, han börjar verkligen komma igång! Synd bara att det inte går att rida ordentligt hemma. Idag red jag som vanligt lite på en väg där jag kunde trava och galoppera. Jag galopperade mest och försökte göra lite tempoväxlingar. Det gick bra först, men sen triggade jag igång honom lite mycket, så då var han lite svår att få tillbaka hehe ;) Men jag hade kontroll hela tiden och fick ju tillbaka honom, dock i lite högre tempo än vad jag hade tänkt. Fast såklart tyckte jag ju att det var nästan lika kul som han tyckte! :)
 
Puss
 

Tävlingsåret 2012

Snodde denna från min kära vän Moa's blogg. (http://moachristensen.blogg.se/ <--- Klicka gärna in på hennes blogg också!)
 
Första tävlingen 2012?
 Ridklubben Ekenryttarnas regionala tävling den 25/2 med Gunvald. Vi red L.B L.A. Vi var 00:a i L.B:n fast utan placering, och i L.A:n rev vi tyvärr sista hindret i omhoppningen, men det räckte till en fjärdeplats! :)
 
Bästa tävlingen 2012?
Hmm.. Svårt att säga vi har haft många bra tävlingar i år! Men resultatmässigt måste det nästan ha varit hos Kinda Ryttarförening i  höstas, 25 Augusti rättare sagt, där jag vann L.A:n med Gunvald, kom tvåa i L.B med Veronica och trea med Gunvald. Jag hade dessutom väldigt kul på alla meetings jag var på!
 
Vilka hästar/ponnys tävlade du? 
Gunvald och Djupviks Veronica.
Vad för klasser tävlade du? 
Har inte så bra koll, men jag tror LD, LC, LB, LB och LA.
Hur många vinster?
3-4?
Hur många placeringar?
ca 15
 
Vann du något täcke?
Ja
 
Vad hade du för mål 2012?
Att kvala MSVB på Gunvald, rida div I med mitt härliga lag med relativt bra resultat. Jag ville också få tillbaka vårt flyt som vid tappade 2011. Jag ville lära känna Veronica så bra som möjligt och kvala till Ungponnychampionatet i Falkenberg och UngponnySM. 
 
Uppnådde du dem?
Ja absolut! Både Gunvald och Veronica har kvalat in dit de skulle, Gunvald fick tillbaka flytet och jag hittade knapparna på Veronica. 
 
Vad är målen för 2013?
Eventuellt vill jag debutera MSVB med Gunvald om han fortsätter att vara så otroligt fin han har varit den sista tiden! Med Veronica har jag inga mål, jag vet ju inte hur länge jag kommer ha turen att få tävla henne. Mitt största mål är att få många bra rundor i kroppen och att ha roligt hela tiden! Jag vill åka på fler meeting och få nya erfarenheter!
 
Bästa tävlings arrangören 2012?
Svårt att säga, minns ju inte riktigt alla detaljer från tävlingarna i våras. Jag får nog säga Borås, med sin fina anläggning! Visserligen uppkom det många problem, men de löste de flesta smärtfritt.
 
Varför?
De har en så fin anläggning med perfekt underlag i ridhusen. De löste dessutom problemen som uppstod relativt smärtfritt och enkelt. De kunde dock ha varit mer säkra med detaljer om tävlingarna.
På bilden är vi från Östergötland som kvalade in till MHPC-finalen i Borås
 
Något speciellt minne från 2012?
Sista tävlingen i Mantorp ny nu i december när båda ponnyerna var felfria i L.A:n. Det var en otroligt häftig känsla!
 
Min tävlingsutrustning?
Hjälm: Grå Crw elite helmet
Håruppsättning: Fläta, toffs i vanlig hästsvans.
Skjorta/plastrong: Olika.
Kavaj: Marinblå pikeur, svart jacson eller vanlig tävlingsskjorta någon gång ibland.
Ridvantar: Svarta Roeckl.
Ridbyxor: Olika, ofta John Whitaker eller Mountain horse.
Ridstrumpor: Kingsland.
Ridstövlar: Osnörade grå tretorn.
Sporrar/sporremmar: Hööks.
 
Hästen/ponnyns tävlingsutrustning? Skriver bara Gunvalds:
Träns: Svart Pullarträns Claridge House med stenar från Hööks.
Pannband: Svart med "Gunvald" skrivet med glittriga bokstäver.
Schabrak: Olika bl.a. John Whitaker, Agria, Vreta, broderat "Gunvald". Oftast är de mörkblå.
Sadel: Svart Wintec Allround
Pad: Ingen
Sadelgjord: Svart läder (inte magplatta)
Stigbyglar:  Oledade (böjbara)
 
 
Vilken klubb tävlade du för 2012?
Vretagymnasiets Hästförening.

Vilken klubb kommer du tävla för 2013?
Vretagymnasiets Hästförening.
 
Har du ridit i något lag 2012?
Div I, Lag-DM
 
Ska du rida i något lag 2013?
(antagligen) Div I
 
Vilken/vilka tränade du för 2012?
Therese Thor, mamma.
Ska du fortsätta med det 2013?
Jajamensan!
 
Har du tävlat i någon ny gren 2012?
Nej.
Ska du tävla någon ny gren 2013?
Antagligen inte, hoppningen är ju absolut roligast! Men visst skulle det vara kul att prova på någon fälttävlan..
 
Vad har du för förväntningar på året 2013?
Att ha roligt, få erfarenheter, lära mig mer och mer. Förhoppningsvis få många bra rundor i kroppen och även lite placeringar och vinster, det skulle vara kul!

Shopping

Idag har vi varit i Linköping en sväng på mellandagsrean! Hittade några tröjor att köpa för mina presentkort, och vi var även inne på Hööks och Hippotigue. På Hööks hittade vi inte mycket roligt, bara något utetäcke till de stora hästarna. Däremot, på Hippotique, var lyckan större. Vi köpte blå Shockemöhle-benskydd till Gunvald och även ett par nya ridstövlar till mig! Jag är så himla nöjd! Märket var Fellini, ett italienskt märke. Sjukt snygga, nu är min tävlingsoutfit (och lycka) fulländad, jag ska bara få tillbaka min hjälm, sen så...
 
Puss
 

Natten är vacker, du är som natten

Det var Gunvald som fick gå ut en sväng idag i blixthalkan. Han höll på lite som igår i början, kikade på det mesta och stannade till några gånger. Jag lät honom vara, och då gav han sig ganska snabbt. Idag var det kallt, vilket gjorde att allt som har varit mjukt och blött de senaste dagarna när det har varit varmt ute frusit, så det var halt där det var plogat och snön var hård i ytan. Jag kunde som tur var trava lite på en väg uppe i skogen, och så försökte jag arbeta honom lite på stigarna i skogen, så han fick inte bara ta det lugnt. Det var nog bra att han fick ut och gå lite idag också, så att han får börja arbeta igång lite lätt :)
Bilden är från Westervikshoppet i somras där vi kom 2:a i L.B:n
 
Puss

Länkbyte

Med http://ericsonstahlin.blogg.se/
 
Jag tycker att Lina, som driver bloggen, verkar vara en superhärlig tjej! Hon är lika gammal som mig, men hon är en liten tjej, så hon rider just nu en supersöt shettis som heter Birka. Hon red också in Brikas föl, Ella, i somras. Lina bjuder dagligen på många, läsvärda inlägg och fina bilder på både sig själv och på shettisarna! Jag har läst bloggen lite och tycker verkligen att den är värd att klicka sig in på! :)
 
http://ericsonstahlin.blogg.se/ http://ericsonstahlin.blogg.se/ http://ericsonstahlin.blogg.se/
På bilden är Lina och Birka
 
 

I'm on, before it's over

Dagen idag började, för mig, ganska tidigt. Redan vid kvart över 8 - halv 9 någonting gick jag och mamma ut i stallet och morgonfodrade. Mamma började att mocka och fixa iordning i stallet och jag red ut på Gunvald.
 
Han var ganska jobbig i början, han skulle stanna lite här och var och titta sig omkring, han ville inte riktigt gå där jag ville eller göra riktigt var jag ville faktist. Jag kände att han egentligen var pigg "under skalet" så jag lät honom hållas en stund, men sen började han överdriva lite så då sa jag till. Och då gav han sig. Vi kunde både trava och galoppera ganska mycket trots halkan vilket var ganska skönt när han piggade på sig efter en stund. Han var faktist ganska fin och arbetsvillig även fast han inte har arbetat på ett bra tag. Han var inte ett dugg stel eller ovillig när han fick arbeta lite mer på volten. :)
 
Nästa häst var Viola och henne red jag tillsammans med Vera som red Aska. Vi skrittade ut ett varv i skogen bara och båda två var pigga och glada! Vi travade lite fram och tillbaka på en väg och då var Viola som vanligt superfin! Jag försökte arbeta med att hålla henne rak hela tiden och att hon skulle gå i ett jämt tempo som jag hade bestämt. Är nöjd med mina fina små ponnysar idag! :)
 
 
När stallet var klart åkte jag och mamma iväg till Sharpman tillsammans med Bergis och hennes mamma. Vi gick väl mest omkring och tittade på vad man skulle kunna köpa om man skulle ha obegränsat med pengar, men lite saker fick vi med oss hem iallafall. Bland annat ridhanskar att ha och rida med hemma, lite grejer till staketen som Gunvald ju brukar ta sönder osv. Imorgon åker vi nog in till stan och går på mellandagsrean och shoppar upp resten av juklappspengarna! ;)
 
Puss

Frida Axelsson

Nu har tjejen som gjort min fina design, Frida Axelsson, skaffat blogg igen! Där bloggar hon självklart som vanligt och gör dessutom gratis bloggdesigner! Jag tycker att ni ska klicka in på den! :) Den heter: http://fridaaaxelsson.blogg.se


All those conversations are the secrets that i keep

Det var en väldigt pigg Viola som jag red ut på idag i all blötsnö. Vi red tillsammans med mamma på Owen och red ganska mycket på volten. Viola var fin, men nästan för pigg, och ville hellre gå ute i den lösa, tunga snön än på volten som vi hade trampat upp. Hon var verkligen jättefin i formen och lyssnade fint på mina hjälper, men så fort jag gav efter lite på tygeln drog hon i den och försökte dra ner huvudet, vilket jag tyckte var lite jobbigt. Jag försökte vara så mjuk som möjligt i handen trots detta, men det var väldigt svårt. I slutet av ridpasset gav hon sig iallafall och blev jätterolig att rida, dock så var hon rätt trött då så hon orkade inte riktigt arbeta med hela kroppen.
 
Jag faktist mest att det är bra att hon är pigg och framåt egentligen, hon menar ju verkligen inget illa! Men när man sitter där som ryttare, på en häst som helst av allt vill springa så fort som möjligt, och man själv vill rida lite lugnt och arbeta hästen, så blir man lätt irriterad. Jag tycker iallafall att det är bra att hon lyssnar så bra tillbaka trots allt!
Det går ju bara spikrakt framåt med henne, hon är otroligt lättlärd och sammarbetsvillig! Vi ska troligen iväg och rida henne i ridhus nu de närmaste dagarna, så får vi se hur hon är att rida på ordentligt underlag! :)
 
Puss
 

Tomtebilder

Här kommer de, såhär lagom när alla har tröttnat på julen. Welcome to my world, säger jag bara, jag är alltid efter med allt...;)
 
Som ni kanske ser är Viola en liten linslus som verkligen älskar att få vara med på bild, men Gunvald däremot har lite åsikter om detta..
 
Tunga hihi

Juldagen

Dagen har gått i ett! Jag började med en härlig sovmorgon och sedan tolkade jag och brorsan med Aska! Tyvärr fick jag inte åkas någon pulka, för brodern min tycker inte så mycket om att rida, och ifall han hade ridit hade det inte blivit mer ån skritt. Då kan det ju lika gärna vara! ;) Pluttan var iallafall helt underbar idag, hur pigg som helst! Hon älskar verkligen när man tolkar med henne, och hon gillar dessutom allt det godis hon får efteråt :)
 
När stallet var klart åkte vi till pulkabacken och hade pulkarace med släkten, och efter det träffades vi allesammans och åt gott och delade ut julklappar. :)
 
Nu ska jag sova, det är en ny dag imorgon och den ska jag starta betydligt tidigare än idag! Jag ber om ursäkt för att mina julbilder inte har kommit upp idag, men jag har som sagt haft fullt upp! De kommer upp snarast möjligt.
 
Godnatt puss
 

Julafton

Är riktigt nöjd med den här dagen. Vi har bara varit vi i familjen, så det har varit lugnt och skönt, ingen tid att passa eller någon stress. Jag och mamma hann med att skritta ut ett varv på Viola och Gunvald barbacka (mamma red också barbacka!! ;)) och de var fina små piggeliner!
Vi har förstås även ätit gott, tittat på Kalle anka och öppnar julklappar! Jag fick bland annat en Charles Owen hjälm (blå och silvrig AYR8) precis som jag önskade mig (någon som vet om de töjer sig mycket btw?), fodrade ridhandskar för träning och tävling, ett jättefint armband, kläder, böcker mm! Är jätteglad för de julklapparna jag har fått och gett bort!
Jag har dessutom tagit några fina kort på både mig och Viola och på mig och Gunde när de har ett tomtetäcke på sig. Så himla gulligt! De bilderna kommer upp här på bloggen under morgondagen! :)
Jag hoppas verkligen att ni har haft en lika härlig julafton som jag!

Puss


God Jul

Äntligen julafton! En av de bästa dagarna på hela året! Börjar dagen med att gå ut och rida lite. Det har dessutom snöat massor inatt så det blir nog en perfekt jul, med ordentligt med snö och mycket klappar under granen! Hästarna ska få massor morötter så att de fattar att det är jul också! :)

God Jul


Dan före dan

Idag har jag hunnit med att rida alla tre, och gjort massor annat såklart! Just nu har jag tagit en paus i det sista julgodisbaket. Knäcken är klara och nu är kolan och jordnötstryfflar på g. Tittar dessutom på bingolotto och har vunnit en nyårslott redan! Får hoppas att jag vinner några miljoner i nästa omgång, så jag kan bygga ett ridhus. Lagom bra julklapp skulle det vara! ;)
 
Som sagt red jag alla tre idag och allihopa barbacka! Jag började med Gunde. Vi skrittade ut en liten tur och han kändes lugn när jag skrittade på långa tyglar, men så fort jag tog tag i tyglarna liiite så började han takta och ville bara ge sig iväg! Till sist gav jag med mig så han fick galoppera lite, jag tycker att ha är så söt att han vill så mycket :) Känns nästan som att han har vilat klart nu, eftersom han energi skulle räcka ett år ;)
 
Sedan var det Violas tur. Vi red tillsammans med mamma som red på Owen. Jag hade egentligen bara tänkt skritta på henne idag, men hon var så pigg så att jag kände att jag behövde trötta ut henne lite ;) Dessutom är det ju bäst att passa på när man kan rida ordentligt! Hon var jättefin liksom hon har varit alla de andra dagarna, men hon har en rejäl manke att åka fram på, framförallt nu när hon inte är jättemusklad.. Haha men jag får stå ut, hon är ju så himla härlig att rida på så man hinner knappt tänka på det! ;)
 
Till sist var det Askas tur. Till skillnad mot Viola och Gunde känns det som att sitta i en fåtölj när man rider barbacka på henne! Hon var helt underbar idag, jag blir alltid så glad när jag rider på henne. Hon skulle nog göra vad jag än skulle be henne om! Idag var hon en go och glad piggelin som hoppade över det mesta man kunde hoppa över, och så fort jag lade till skänkeln gjorde hon världens galoppfattning. Underbara lilla ponny!♥
 
Puss
 

Let it snow, let it snow, let it snow

Det blev bara Viola som fick bli riden idag iallafall, det var så mycket som behövde göras. Vi red ut tillsammans med mamma på Olympia. Även idag red vi ganska mycket på volten, och jag kan inte påstå annat än att det går spikrakt framåt med lilla Viola. Hon är alltid pigg och positiv till allt som jag ber henne att göra. Hon har väldigt lätt för att gå i rätt form och kan det mesta! Det enda är att hon har lite väl bråttom ibland, men det är ju bara roligt att hon är pigg, och hon lyssnar väldigt bra på förhållningar.
Jag fortsatte att jobba vidare på att lära känna henne idag. Jag gjorde mycket övergångar i alla gångarter och det funkade jättebra, hon behåller formen genom hela övergången nu både framåt och bakåt. Hon har dessutom världens mest härliga galopp! Är jättenöjd med dagens ridpass och jag är jätteglad att jag får rida en så fin och välutbildad ponny! :)
 
Mamma filmade en snutt som jag har gjort bilder av istället (bildbomb). Visst är hon fin? :D
 
Puss

Morning

Fick sovmorgon idag = bra start på lovet. Ska upp nu och käka frulle, och sen blir det stallet. Får se hur många hästar jag ska rida, förhoppningsvis hinner jag med alla tre. Ska det va ska det va! ;) Jag kommer iallafall rida de jag hinner/vill i skogen och kanske något på volten på gärdet :) Ska börja med att rida Viola med mamma så att hon ska få se hur fin hon har blivit de här dagarna som jag har ridit själv! :)

Puss


Allt du önskar kan du få

Idag red jag och Emma ut i skogen på Viola och Aska. Solen sken och det snöade lite så det var jättemysigt! Vi red ganska länge idag, lite mer än en timme iallafall :) Vi red lite på en volt på ett gärde, och det var första gången jag red på Viola lite mer ordentligt sedan hon kom hem till mig. Hon var pigg och tyckte att det var roligt att få springa av sig i snön, men lyssnade hela tiden på mig och gjorde precis som jag ville! Det kändes som att jag hade henne bra mellan hand och skänkel, och även formen kändes bättre idag. Hon blir lite välan låg i halsen ibland, men hon brukar komma snabbt tillbaka till den fina formen då igen. Även idag galopperade jag lite och det gick mycket bättre än igår. Hon förstod precis vad jag menade när jag gjorde galoppfattningarna och slängtravade precis som igår lite in i fattningen, men det var bättre idag, och sedan kom hon tillbaka till formen igen! Jag fattade galopp i båda varven och märkte ingen skillnad! :) Är jättenöjd med henne idag!

Aska var för pigg idag, hon skulle testa Emma lite, som vanligt, fast annars brukar hon göra det genom att inte gå fram, men idag sprang hon för fort istället. Men Emma fixade det väldigt bra, fick tillbaka den lilla lugna Aska, och i slutet kunde hon både trava och galoppera igen utan konstigheter :)

Puss

LOOOOOV

Äntligen! Som jag har längtat! Har ju för många ponnyer att rida för att gå i skolan haha! Nu kommer jag kunna rida Viola ordentligt, tolka med Aska och sätta igång Gunvald lite smått. :)

Nu ska jag fira med att gå ut och rida, antagligen Viola, tillsammans med Emma som ska rida Aska. Sedan ska vi städa och julpynta stallet med granris och glitter! Det ger garanterat julstämning! Jag kanske knäpper några bilder också? :)

Puss

Bilden är på fina Veronica, saknar min fina lilla ponny! Har hört att hon är hur pigg som helst och frisk som en nötkärna där hon går i hagen med sin mamma :)

Breaking all the records that thought never could be broke

Det var skönt att se ordentligt idag när jag och Viola var ute och red idag. Hon var pigg och glad som alltid, och fortsatte att söka sig nedåt och släppa efter i nacken. Hon kändes mjuk i sidorna och behöll formen i övergångarna. Idag galopperade jag lite också! Först när jag försökte fatta galopp förstod hon inte riktigt vad jag menade, men efter en stund gjorde hon det! Tyvärr är hon inte så stark så att hon kan göra en ordentlig galoppfattning ännu, hon slängtravade lite in i fattningen, men blev lugn direkt när hon fattat galopp och gick ner i form direkt :) Så galoppfattningar kommer nog bli något att träna på sedan när vi kan rida lite mer! :)
 
Puss

Näst sista skoldagen

Nu är näst sista skoldagen avklarad, bara avslutningen imorgon kvar! Vi fick dessutom sluta tidigare idag (plus i kanten), så nu ska jag skynda ut och rida innan det blir mörkt! :)
 
Puss
Älskar den här bilden, man ser verkligen hur ball han är! :D

Don't you leave me brokenhearted tonight

Onsdag. Det innebär chill skoldag och endast 5 dagar kvar till julafton!

Idag har alla mina ponnysar fått gå en tur i skogen, men jag har bara ridit Viola. Mamma red Gunde och Emma red Aska. Gunvald har ju vila egentligen, men han blir så avundsjuk när han inte får bli riden så han fick hänga på iallafall. Både jag och Emma red barbacka :)
Viola går bara bättre och bättre! Hon gick riktigt stadigt i form idag när vi red lite mer ordentligt och lyssnade riktigt bra på mina förhållningar! Dessutom behöll hon formen genom övergångarna. Jag kände att jag kom åt henne på ett annat sätt när jag red barbacka också, så det kommer jag nog göra fler gånger!

Jag (okej, mest mamma) har gjort Viola lite fin idag också, vi ryckte manen. Jag tänkte göra en "före/efter-bild", men glömde ta efterbilder ;) Haha, men nu ser hon ut som den prinsessan hon är! :)

Puss


När allting går emot ska jag hålla kvar

Idag red jag bara Viola. Vi red ut i skogen tillsammans med mamma och Owen. Vi skrittade som vanligt mest, det är ju så dåligt underlag nu så det finns inte, men vi kunde iallafall trava lite fram och tillbaka. Åhhh vad skönt det skulle vara med ett ridhus så man kunde rida ordentligt i det här vädret.. Viola kändes som vanligt pigg och glad med öronen spetsade hela ridturen. Skönt, det är iallafall någon som är glad nu när det är som mörkast och vädret är hemskt.

Puss


Hästfri dag

Idag var det konfa, så vi gick dit direkt efter skolan. Idag var det roligare än förra gången. Det var massor lekar och allt var typ galet så man skrattade hela tiden. Vi fick dessutom julegröt och fika och julgodis! :)

Efter konfan var det plugg igen för min del. Har matteprov imorgon. Det känns rätt onödigt med tanke på att betygen redan är satta den här terminen. Menmen, det är ju bara att bita ihop.

Imorgon ska jag göra så mycket med hästarna som möjligt för att "kompensera för idag" haha! Nej men har lovat att morgonfodra imorgon så jag ska sova redan nu, och på eftermiddagen ska iallafall Viola ridas och så får jag se om någon mer får bli riden. Antagligen inte eftersom Gunvald har vila nu och Aska har också fått ta det lugnt. Vi får se helt enkelt!

Puss

Bjuder på en sjukt söt bild på min prins från i somras, hittade den idag när jag kollade igenom bilderna på mobilen ;)


Måndag imorgon

Idag är sista gången i år som man tänker: "Skit också, just det, det är måndag och skola imorgon..."
Så himla skönt! Om fem dagar får jag jullov och om en vecka och en dag är det julafton! Allt blir så mycket härligare såhär i juletid! I veckan ska vi dessutom julpynta stallet, och då blir det julstämning kan jag lova!

Iallafall är jag nu duschad och fräsch och sova tillsammans med min lilla kissemiss så jag orkar gå upp imorgon! :)

Godnatt puss


The music makes you move

Idag har jag spenderat alla dagens ljusa timmar i stallet. Jag morgonfodrade vid kvart över 8 typ, och sen gick det så himla fort att mocka (jag fodrade och mockade fem boxar på 45min), så jag hann rida Gunvald innan jag åt frulle. Jag red bara barbacka en tur, han har ju vila nu egentlgen men jag ville bara att han skulle få ut och gå lite iallafall! Han var verkligen jättepigg! Så fort jag kortade tyglarna lite började han trava eller försökte fatta galopp. Haha gulle! Ändå har han fått skritta ut flera dagar den här "viloveckan". Fast det är ju bara kul att han är pigg och glad, min lilla prickigkorv.
 
När jag hade fått i mig lite frukost var det Askas tur. Hon var också en liten piggelin misann! Hon var så himla söt, för hon fattade galopp och hoppade över snödrivorna! :D Det var en sån där ridtur som man blir så himla glad när man bara tänker tillbaks på, jag hade nästan glömt hur underbar hon kan vara att rida när hon är på sitt bästa humör!♥
 
När Aska var klar och ute i sin hage tog jag in Viola och mamma tog in Olympia. Då kom också Sofie och hennes mamma med Joysie och hennes nya ponny Sunnie! Så himla kul, det var första gången jag såg den nya! Vi skrittade ut i skogen tillsammans hela gänget. Viola tyckte att det var jättemysigt att gå ut i skogen idag igen, det kändes inte ens som att hon tänkte på att det hade kommit två nya hästar som bara kom och red. Det har ju hänt så mycket grejer för henne de senaste dagarna, så hon trodde väl bara att det var en del av vardagen hos oss haha! Hon var även idag pigg och glad, vilket jag bara ser som positivt. Tycker bara mer och mer om henne för varje dag som går!
 
Puss

We spend all our time together

Idag började jag med att rida Viola tillsammans med mamma som red på Owen. Vi red bara ut en tur i skogen och jag försökte bara känna efter hur hon var, jag har ju bara ridit henne en gång innan. Hon var jättefin och kändes riktigt lugn med tanke på att hon kom först igår, men en liten piggelin var hon allt!

Sedan red jag Aska en liten stund barbacka. Vi skrittade först ut en stund i skogen och sen red jag bara någon gång fram och tillbaka på vår väg för det kändes inte som att det räckte med bara turen i skogen, och jag ville inte ge mig ut i skogen (alltså längre bort) när det började bli mörkt och så har vi älgar osv. Hon var jättepigg och glad!

Gunvald har ju vila nu, så han fick stå idag igen. Ska kanske skritta ut honom imorgon så han får röra på sig! :)

Puss


Välkommen Viola

.


After hurricane, comes a rainbow

Idag var den sista "hela" dagen med Veronica. Hon åker hem till sin ägare imorgon och ska få en lång välbehövlig vila. Och efter det vet jag inte när hon kommer hem igen. Antagligen i januari eller februari någon gång. Jag kommer att sakna min fina prinsessa!

Idag började jag med att rida lite på volten. Tyvärr hade det blåst i himla mycket snö i spåret vi hade gjort där, så det var väldigt tungt för henne. Hon försökte iallafall springa på så gott som möjligt, trots att det var väldigt jobbigt. Då provade jag istället att rida på ridbanan, och där var det mindre med snö, men däremot var det halt under den. Till sist slutade det med att jag travade och galopperade några gånger fram och tillbaka på grusvägen upp till stallet. Hon var jättepigg och glad! Men mina fingrar var så frusna att de gjorde riktigt ont, så det blev inte ett så långt ridpass. Skrittade av tillsammans med mamma som gick med Aska nere vid kanalen :)

Puss


Natti

Känns som att dagen har varit lång. Trodde dessutom att fler julklappar hade inhandlats än vad som kom hem... Det svider ju dessutom i plånboken att köpa julklappar ;) Men minst hälften av så många jag måste köpa har jag köpt iallafall! Det svåraste är ju att börja!

Puss


12/12-12

Sitter just nu i bussen på väg hem från skolan. Det har varit en rätt slapp dag med bara två jobbiga lektioner.

Idag blir det vila för ponnybusarna igen, det känns konstigt att rida så himla lite, men det är ju nu de har vila/trappas ner för vila så det är ju egentligen helt rätt! Ska istället till stan och inhandla lite julklappar! Blir nog bra det också! :)

Puss


Trodde det var mer än så

Idag red jag Veronica och mamma red Gunvald en tur i skogen. De fick bara gå och mysa och sträcka lite på sig. De var jättepigga båda två och Veronica kändes dessutom väldigt arbetsvillig och fin! Tyvärr mötte vi älgarna när vi skulle trava lite längre (tror det var 3 stora och 1 eller 2 små), så det blev inte så mycket med det. Då blev ponnyerna lite tossiga också, så jag hoppade av, när man rider barbacka och med bettlöst träns är inte det lättaste att stanna henne om hon skulle få för sig att göra något ;) Men de lugnade ner sig snabbt och sen kunde jag hoppa upp igen. Resten av ridturen funkade utan några större missöden :)

Puss


Du har väckt upp det jag trott var dött

Idag har alla ponnysarna fått vila. Själv har jag varit på konfa. Idag var det första riktiga gången (vi börjar mycket senare än alla andra och konformerar oss på hösten..), och det var ju passande nu när tävlingarna och träningarna är slut ;) Det var helt okej, rätt så mysigt men det kändes som att vi inte gjorde så mycket..

Efter konfan bar det av hem till Carlsson. Vi pluggade, pratade av oss och bara chillade. Supermysigt! Fast det känns konstigt med en i princip hästfri dag, har ju bara tagit in dem och kvällsfodrat idag.. Är nog beroende av att vara i stallet haha!

Godnatt puss


24saker ni kanske inte visste om mig..

Bara för att jag älskar att läsa sånahär haha! ;)
 
# Jag älskar att sitta och slappa, men om jag gör det i mer än typ 4 timmar blir jag galen och kan inte sitta still.
 
# Jag skulle helst vilja att mina hästar skulle bo i mitt rum.
 
# När jag var liten ville jag att jag skulle ha två barn när jag blev stor och att de skulle heta Gunvald och Aska efter ponnyerna.
 
# Jag blir alldeles lycklig såhär i juletid.
 
# Mitt rum ser ut som ett bombnedslag.
 
# Jag har en kanin som heter Eddie (eller Edward/Plutten/Pelle, fast vi kallar honom mest för kaninen) som ofta hoppar omkring lös på våran gård. Min kanin är den svarta, och den gula tar vi hand om ibland.
 
# Jag har tappat min mobil i en vattenhink, men den funkar faktist fortfarande.
 
# Varje gång jag skrapar en trisslott hoppas jag att jag ska vinna flera miljoner så att jag kan bygga ett ridhus, ett till stall och en hästlastbil.
 
# Jag klipper mig max två gånger om året.
 
# Det värsta jag kan se på en tävling är när personer är taskiga mot sina hästar.
 
# Jag hatar att se på skräckfilm. Om jag har sett en är jag plågas av den i nästan ett år, jag tänker på den varje dag och mår illa varje gång jag tänker på den.
 
# Jag saknar fortfarande Showgun något enormt.
 
# Min första ponny, Lillen, fick jag redan när jag var tre månader. Något år senare kom hans bästis Lasi eftersom jag inte lät min bror rida på MIN ponny.. ;) Jag och Lillen till vänster och min kompis Sofie och Lasi till höger.
 
# Jag läser tre bloggar varje dag, och fler när jag har lust och hinner.
 
# Det enda jag har kommit på att jag önskar mig i julklapp är en ny hjälm.
 
# Jag går helst omkring med myskläder, håret uppsatt i en ful knut och osminkad hemma.
 
# Jag är beroende av instagram och fb.
 
# Mina kompisar tycker att jag är för mycket med mina hästar.
 
# Jag tycker att det här med "hästar är en frukt som inte finns" är sjukt uttjatat.
 
# Jag har hur mycket energi som helst och kan springa runt hur länge som helst om jag bara vill.
 
# Jag skulle aldrig klara mig utan min mobil.
 
# Första gången jag fick höra om Gunvald tyckte jag att hans namn var urgulligt och jag var överlycklig över att han var prickig! Annat var det väl med mamma... Men se hur det gick!
 
Puss

I wanna fall free out into nothing

Idag har det bara blivit en mystur i skogen. Jag red Veronica barbacka med sidepull-tränset och hade Gunvald som handhäst. Mamma och våra medryttare red de andra hästarna, så hela bunten fick gå ut tillsammans och mysa! Veronica var lite pigg och höll sig kanske inte riktigt alltid på stigen, men hon var iallafall kvar på jorden och skötte sig rätt bra. Gunvald var också jätteduktig!

Puss


Tävling i Mantorp 8/12

L.B bed. A:0/A:0
 
Båda ponnyerna gick L.B L.A och Gunvald startade först i båda klasserna, och det var bra eftersom jag trivs bäst så!
 
Gunvald kändes riktigt fin på framhoppningen, han gick verkligen fram för skänkeln och var hela tiden uppmärksam på mig! Han hoppade dessutom väldigt fint och kom hela tiden riktigt bra till hindren!
 
På banan kändes han riktigt bra, han har nog aldrig gått så bra i det ridhuset! Det kan kanske bero på att det ofta brukar vara dåligt underlag där och släppa, men nu hade de fixat mycket med det för att det skulle bli bättre. Han gick fram bra för skänkeln och var hela tiden uppmärksam på mig. Vi kom till omhoppning och hade något stort på gång, men rev det sista hindret.. Vi kom ojämt in på 11:an, och det var på linje till sista, så där vinglade det rejält och han svarade inte riktigt framåt när jag bad honom.. Känns typiskt vår otur, skulle kommit 2:a eller 3:a annars. Men jag är nöjd med rundan i övrigt :)
 
Med Veronica blev jag stressad på framhoppningen, jag hade bara några ryttare mellan Gunvald och henne, och dessutom var det någon som blev flyttad sist som inte skulle vara det osv. Så de fick vänta på mig, och då blev jag stressad. Hon fick inte hoppa så många språng som hon måste inför första klassen, och jag red väl inte så bra heller..
 
På banan var hon jättefin på 1:an, men sen tappade vi allt flyt och fick nästan bara dåliga och halvbra språng fram till 5:an, som var en kombination. Där kom vi in helt fel (jag la henne aldeles fel, red urkasst) och hon var riktigt snäll att  hon hoppade över huvud taget! Vi rev inhoppet, men sen kom vi igång och hon var superfin de tre sista! Det var såklart inte någon jätterolig runda, men slutet på den kändes lovande inför L.A:n!
 
L.A bed. A:0/A:0
 
Banan såg bra ut, rätt svår tekniskt sett, men inte farligt. Gunde var superfin på framhoppningen, hoppade super och hade massor energi kvar!
 
Hur fin han var på banan går det inte att beskriva, och i min ridning fanns det inte så himla mycket att klaga på heller! Vi hittade hela tiden framåtlägen till hindrena, han var så himla uppmärksam och så himla härlig! Dessutom nådde han ut över oxrarna, även när han hoppade av långt ifrån eftersom jag drev i sprången! Det har jag inte gjort innan, men när jag gör det känner jag en väldigt skillnad! Han var helt underbar och gjorde verkligen sitt allra bästa! Vi 00:ade (!!!!!!!!!!!!!) och hade dessutom en riktigt bra tid! Tyvärr räckte det inte till en placering, men jag var bara 5 tiondelar från andraplatsen (bara två placerade), men hade vi ridit mot B- eller D-ponnyerna hade vi vunnit. Typiskt, men det gjorde ingenting, för jag är så himla nöjd med rundan! Det är vår absolut bästa någonsin med stor marginal!
 
Och Veronica... Hon är så himla cool. Även den här gången hade vi jättekort imellan, det var galet på framhoppningen.. Men hon hjälpte mig att hålla mig lugn. Vi hoppade fram i vår takt och så många språng vi behövde.
När vi kom in på banan kände jag att det här kan bli hur bra som helst. Hon var så himla fin, bjöd hela tiden till och hon var hela tiden uppmärksam på mig, lydde varenda tygeltag eller framåtdrivning. Hon var fantastisk, hoppade som en gud och jag är så himla stolt över henne, och mig själv! Vi var felfria, och när vi red ut från banan var jag så glad att jag grät!
Båda L.A-rundorna borde jag lägga upp här på bloggen, det var bådas bästa rundor och de borde ni se! Jag måste vara världens lyckligaste! Det mest perfekta sättet att avsluta tävlingsåret med. Nu ska ponnyerna få semester och jag ska ta jul!
 
Puss

Kvällsmys

Ligger just nu och myser i soffan, det tycker jag faktiskt jag är värd! Är så himla nöjd med dagen, det var ju det absolut bästa sättet att avsluta det här tävlingsåret med. Nu ska ponnyerna trappas ner och bara få mysa! Veronica ska hem till sin ägare och vila nästa helg, Gunvald ska bara gå hemma och bara mysa och då kommer en ny liten ponny på utbildning hos mig! Mer får ni veta när hon kommer ;)
 
puss

Underbara ponnyer

Båda gjorde superrundor och var felfria i L.A:n! Hur fina som helst! Är nog världens lyckligaste tjej :'D

Tävling imorgon

Är jättetaggad! Både Gunvald och Veronica ska ju gå både l.b och l.a :D Det var sjukt länge sen jag tävlade, och de också för den delen! Veronica tävlade senast i Borås och Gunvald tävlade någon vecka innan det i Mantorp, på sissi liljas anläggning, alltså på samma ställe som det är imorgon! Tyvärr tycker inte Gunde om det ridhuset, underlaget är halkigt och han känner det, står ofta imot men hoppar fint. Får hoppas att han går bättre imorgon! :) Om ni vill följa mig online kan ni göra det här: http://online.equipe.com/sv/competitions/5715 Vi räknar med att l.b:n startar vid halv ett, så det blir sovmorgon, vi ska gå upp först vid 8! ;)

Godnatt puss

From now it's only you and I

Känner att det bara blir sena inlägg nu för tiden.. Ska försöka prioritera bloggen lite mer, det kommer nog bli mer bloggning nästa vecka efter tävlingen när ponnyerna ska trappas ner :)

Idag slutade jag iallafall jättetidigt, redan vid 10 över 12 och skulle slutat halv 4 egentligen ;)
Jag började med att rida Gunvald på gärdet och det gick superbra! Det tog dock lite tid att rida upp ett spår eftersom det låg ca 50cm snö, och där det hade blåst upp drivor var det ännu mer! Jag lät honom gå ganska fritt idag, i en ganska öppen form, men han jobbade ändå på riktigt bra med bakbenen! Han får dessutom världens steg när han går i snön och det gör det hela ännu roligare! Galopperade ganska mycket också (ganska mycket om man tänker på hur hög snö han behövde pulsa i) och han fortsatte att arbeta fint. Känns jättebra inför tävlingen på lördag! :)

När han var klar red jag Aska och mamma red Owen. Vi red först lite på volten, och Aska var jättepigg! Det kändes dessutom som att hon tyckte att det var roligt! Får ut och tolka med henne snart så hon får busa av sig ordentligt ;) När vi hade ridit där en stund red vi ner över vägen och skrittade av på grusvägarna där :)

Puss


Den här snön...

De här 5 eller 6 dagarna det har snöat den är vintern måste det ha snöat mer än vad det gjorde hela förra?! Dessutom blåser det ju utan dess like, så om man är så dum (ja jag gjorde det precis) och skottar syns det ändå inte efter 1,5 timme! Det enda som ser lite positivt ut i den här härvan är att ifall det snöar tillräckligt inatt, och att det blåser upp snödrivor på våran väg, så tar jag mig inte till skolan imorgon! ;) Det finns fördelar med att bo på landet också...!

Även idag trotsade jag och mamma vädergudarna och red ut i snöovädret. Det gick faktiskt, det trodde vi inte från början! Det fanns visserligen rätt höga snödrivor på några ställen, men de tog vi oss lätt igenom eftersom snön inte låg packad. Värre var det när någon hade plogat upp en säkert 1,5m hög snöhög precis där vi skulle rida.. Det blir man faktiskt lite trött på när de hade hur många andra ställen som helst att lägga den på!
Veronica var riktigt pigg, och jobbade också på väldigt bra! Hon brydde sig inte särskilt mycket om vädret, vilket jag trodde att hon skulle göra. Det kändes också som att hon hade bättre koncentration på var hon skulle sätta fötterna idag! :)

Puss


Sen kväll

Idag har jag och mamma trotsat ishalkan. Vi har varit och hoppat med Veronica och så red jag Gunvald innan och han fick också hoppa några språng! Båda var superfina! Men nu är klockan rätt så mycket, ska försöka skriva om träningen imorgon! Ska också lägga upp inlägget jag skrev igår; jag försökte ladda upp det men det gick inte... :( ska iallafall sova nu med min gosiga lilla katt hihi!

Godnatt puss


Min ponny tar död på mig!

Idag har han tagit sönder flera staket, fått Veronica att springa ur sin hage och in i hans och askas, fått Aska att springa ut från deras hage och honom själv mötte jag på gärdet när jag gick från bussen! Han kan han...


A thousand miles and poles apart

Jag började med att rida Veronica idag tillsammans med Emma (som nu kommit hem från något varmt, soligt land) som red Aska. Vi red bara ut en sväng, men red faktiskt ändå ganska långt, travade rätt mycket och jag var noga med att Veronica skulle arbeta lite då och då. Och hon var riktigt fin, mjuk och pigg! Böjde igenom båda sidorna ordentligt och flyttade lite på henne på vägarna också :)

Sen red jag Gunvald med mamma som red Owen. Han var inte alls lika spänd idag som igår och han var ganska mjuk och arbetsvillig idag, vilket han inte brukar vara när man bara rider i skogen. Till och med när jag bara travade rakt fram tog han stöd på bettet och arbetade fint med ryggen! Är riktigt nöjd med honom idag :)

Tyvärr var det lite för mjukt i marken för att kunna rida på något gärde, så de fick väl inte gå riktigt så mycket som jag ville egentligen, men får hoppas att det blir lite kallare snart, för den delen alltså!

Puss


Non stop we have the beaten path before us

Idag började jag med att rida Gunvald ute i solskenet! Skrittade fram i skogen och han var jättepigg och glad! Lite spänd bara när vi travade, vilket ledde till att han halkade till en gång, och det gjorde att han till slut trippade fram, haha gulle! Men han är alltid lika glad! Undrar om han kan ha en dålig dag överhuvudtaget..
Iallafall, tillbaka till ridpasset. Red sen en stud på ridbanan (eftersom det inte frös på innan snön kom är det mjukt under snön, eftersom den isolerar så bra!). Han var riktigt fin! Snubblade ett par gånger bara, men det var ju inte så konstigt med tanke på underlaget. Kunde faktist både trava och galoppera! Han var pigg, men uppmärksam på mig hela tiden :)
 
Sen red jag Veronica. Hon var också en liten piggelin, och hade benen lite överallt! Vilket ledde till att hon halkade några gånger med de små bakbenen när vi var ute ;) (Vi har bara hunnit brodda fram, ska iallafall brodda Veronica bak snart eftersom hon går själv, men vet inte om jag vågar brodda Gunvald ifall han skulle få för sig något, han han går ju med Aska) Hade samma upplägg med henne, ut först och banan sen. Även hon snubblade lite på banan, men jag är inte riktigt förvånad, rätt ofta verkar det som att hon går försjunken i sina egna tankar när jag rider haha! Annars var hon verkligen superfin! Hon var jättefin i formen och mjuk i alla övergångar!
Är supernöjd med båda idag!
 
Puss
 

1:a december

Bara 24 dagar kvar till julafton! Nu börjar det bli dags att skriva önskelista (mina är alltid sjukt långa, undrar varför? :p). Vi har satt upp massor ljusstakar och julstjärnor i hela huset, i stallet och i resten av husen på gården, så himla mysigt!
 
Ber om ursäkt för att jag inte har uppdaterat så mycket som jag borde... Men nu tar jag nya tag, har blivit glad igen dessutom! Haha, det är något med snö och jul, jag blir som en femåring igen haha! Hoppas jag kan ut och tolka efter fina lilla Aska snart! Tyvärr är det ju lite svårt att rida ordentligt bara, det är väl det som är mest minus...
 
Puss

RSS 2.0