The whole world in my arms

 
 
 
 
Så otroligt mycket kärlek i bara några bilder<3
 
 

Tävling i Mjölby 19/10

L.B (90 och 100cm) bed A:0/A:0
 
Gunde var som vanligt minst och först ut. Han var fin på framhoppningen, lite avvaktande möjligtvis, men hoppade som en liten pärla. På banan kände jag att vi hade lite för dålig galopp och jag fick inte riktigt igång honom heller. Han pluppade såklart runt som ingenting, men trampade om lite här och nåt språng där. Petade ett hinder ut ur kombinationen i grunden, han hoppade helt enkelt lite för lågt. Min kommentar när jag kom ut från banan var - Tråkig. Mer galopp önskades i nästa klass och lite mer vilja av oss båda.
 
Vinca var med fin. Hon var lite stark på framhoppningen, men hoppade ändå bra. Jag hade önskat att hon lyssnat lite mer på mig. När vi om in på banan var det precis det hon gjorde. Hon var såklart pigg och glad där med, men lite mer avvaktande och lyssnade mer på mig. Hon kom fint på i princip varje hinder och jag vågade till och med lägga upp ett snäpp högre tempo i omhoppningen. Jag red självklart inte så fort jag kunde för att vinna, utan red bara en schyst runda med lite kortare vägar. Det räckte ändå till en 5:e-placering och det är jag jättenöjd med! Jag hade en plan och kunde följa den hela vägen, så det kunde inte varit mycket bättre!
 
L.A (100 och 110cm) bed A:0 och avd B
 
När jag hoppade upp på Gunde inför den här klassen kände jag att någonting var annorlunda mot vad det brukar vara. Jag hade glömt ta av mig sporrarna! Jag rider aldrig Gunde med sporrar, har tävlat med det en gång tidigare och då sa jag att jag aldrig skulle göra det mer. Jag bestämde mig ändå för att prova det nu igen Vi gjorde en superfin runda som jag är jättenöjd med. Jag gjorde dock en ryttarmiss som gjorde att vi rev ett hinder och tappade vår 4:e-placering som tiden hade räckt till, jag styrde dåligt till 7:an och tappade galoppen genom svängen. Gunde var en stjärna i alla fall! Nästa gång får jag styra lite bättre om jag vill ha med en rosett hem helt enkelt!
 
Vinca var mycket bättre på framhoppningen nu. Hon var jättefin på banan med. Nu i efterhand skulle jag haft bättre galopp till tvåan som vi tyvärr kom lite nära och rev. Resten av banan var super, vi petade ett till som liksom bara föll ner, men det spelar ingen roll. Jag är glad att allt funkade så bra ändå eftersom vi ändrat lite på ridningen den senaste tiden. Det visar att vi har tränat på bra hemma. Det här var dessutom både vår första L.A inomhus och vår första nationella, så det var inte direkt enkelt. Fina Vinca!
 

Rushing down the stairs I see you go

Först ut idag var nya stjärnan. Som vi inte vet vad hon ska heta. Hon heter ju Dylana, men vi vill gärna hitta något fint smeknamn till henne. Mamma vill kalla henne Dylan, men det är ett killnamn så det får hon inte för mig. Vi funderar också på Dillan eller Lady, men vi har som sagt beslutsångest. Hon får väl helt enkelt heta Dylana så länge.
 
Hon var väldigt fin i vilket fall som helst. Jag red henne för första gången hemma igår och det gick jättebra. Hon är så himla fin och snäll! Idag red jag henne på förmiddagen när min tränare Therese ändå var här och kunde se henne. Jag hoppade lite också, inget högt för nu ska vi bara få rutin både hon och jag. I början var det lite sådär, men när vi bara låg och rullade över några hinder blev det bättre och bättre, hon förstod vad jag menade och jag förstod mer hur jag skulle rida henne. I slutet kändes det riktigt bra! Nu ska vi fortsätta att utvecklas tillsammans! et kommer blir spännande att se hur vi kommer utvecklas den närmaste tiden!
 
Därefter hade jag lektion för Engla på Aska som tyckte att det var väldigt blött och äckligt på ridbanan. Engla kämpade som vanligt på som tusan, men Aska kunde bjudit till lite mer.
 
På eftermiddagen gick jag och mamma ut och gick med Gunde och Vinca som tävlade igår. Jag skrittade barbacka på Vinca med sidepullet bara och Gunde gick lös. Han är världens sötaste, bara följer med när man går!
 
 

Pluggsöndag

Sista veckan nu, sen lugnar det ner sig igen. Usch, två stora prov den här veckan med. Jag ska plugga ordentligt nu så att jag är bättre förberedd och inte behöver plugga lika mycket i veckan utan att jag känner mig klar tidigare. Jag har redan ridit Dylana (eller vad vi nu ska kalla henne, vi kan inte bestämma oss!) vilket gick superbra och haft lektion för Engla på Aska, så nu ska vi bara gå ut och gå med de andra ponnyerna lite så att de får sträcka lite på benen efter gårdagens tävling! Har lite kvar i stallet med. Och mycket plugg som sagt... Heja mig.
 
 
 

Hon är hemma!

Äntligen är hon här! Min första storhäst! Välkommen hem fina Dylana


Makeover

Båda ponnyerna blev friserade och fina igår. Mamma klippte Gunvald på dagen när jag var i skolan och sedan klippte jag Vinca på eftermiddagen. Så himla skönt att ha det gjort, de har sett ut som nallebjörnar innan! Nu kan de prestera ännu bättre på lördagens tävling! :)

Jag hoppade Gunde lite på eftermiddagen med. Han var superfin, lite okoncentrerad först men när hindren blev högre blev han jättefin! Vi hoppade ganska högt, en bana på 1m - 110, och han bara flög över! Bästa stjärnan!



Bästa sättet att starta en dag

Började som sagt sent idag och hann därför rida Gunvald innan skolan. Det var en jättemysig tur och han var jättefin! Vi red ut först och sen fick han jobba lite. Jag red dock inte jättelänge, men det behövdes inte heller för han var fin redan från början!

Ikväll ska Vinca åka till Sjögestad på hoppträning. Det kommer bli kul för hon har varit så fin hemma de senaste dagarna! :)



"You jump, I jump"

Hoppas ni har haft en bra start på veckan! Idag är det ju måndag igen och vi har ett par dagar kvar tills det är helg igen. Det här kommer nog bli en spännande vecka för min del. Viktiga beslut ska fattas inom den närmaste tiden och det kan bli hur bra som helst! På lördag ska jag tävla med både Gunde och Vinca i Mjölbu med, så det ska ridas och planeras! :)
 
Jag kom nyss hem från skolan och ska nu bara äta lite innan jag ska ut till stallet och rida båda stjärnorna. Jag har också rätt mycket plugg den här veckan, så det måste jag nog sitta med en stund ikväll med... Jag har lång sovmorgon imorgon vilket känns hur skönt som helst - jag börjar inte förrän 10 i 12! Därför hinner jag rida Gunde innan skolan och sedan ska Vinca hoppa på kvällen :)
 

You're on a different road

Det här har varit en minst sagt händelserik helg. Jag har sovit några timmar för lite och ändrat min dygnsrytm lite sådär på två dagar. Nu är jag helt slut och imorgon är det måndag igen. Herregud vad snabbt tiden går..

I fredags var jag som sagt på fadderfest. Det var jättekul, men jag somnade kanske vid halv 4... Igår red jag både Gunde och Vinca och de gick väldigt bra båda två. Gunde trimmades bara lite lätt men Vinca fick jobba på ordentligt med dressyrsadeln på banan. Hon blev riktigt fin och var så himla rolig att rida! 

Sedan på kvällen åkte jag hem till Ebba, träffade kompisar där och sov över till idag. Det var mysigt men min kropp hade velat komma i säng tidigare!

Idag har det varit en väldigt rolig dag, trots att regnet har öst ner. Mamma, jag och pappa åkte och tittade på stor häst igen. Det var väldigt kul och kändes givande i vårt letande! :)

När jag kom hem red jag Vinca och de andra Ponnysarna fick gå ut på promenad för hand. Vinca fick jobba på ganska rejält trots att det vi bara red ut. Hon är inne i en väldigt bra period just nu när allt bara går framåt och det är så himla roligt att jobba med henne! :)



Påväg i regnet

Sitter på bussen på väg in till stan igen och det ÖSregnar. Så himla tråkigt! Tur att man ska vara inomhus ikväll!

Efter skolan idag åkte jag hem och red Vinca. Jag red på sidepullet för hon har gått så himla bra på det tidigare, och idag var inget undantag. Jag skrittade först ut i skogen och mamma gick med Gunde och sen red jag på banan. Den var fortfarande väldigt blöt, men jag ville rida igenom henne lite idag och då får man tåla lite skit. Hon gick riktigt bra iallafall. Hon är väldigt mjuk och stadig med sidepullet och lyssnar nästan bättre än när man rider med bett. Jag tränade lite på att få upp näsan på henne i galoppen och rullade över småhinder och det gick hur bra som helst! Fina Vinca!

Aska gick ut en sväng med Engla idag på eftermiddagen också! :)



Thinking out loud

 
Det här lyser upp i den grå hösten. Älskar verkligen den här låten!

New shoes

Det blev en lugn dag för mig både ridmässigt och pluggmässigt idag. Jag har gjort klart och lämnat in allt som ska vara klart den här veckan och det är så himla skönt! Allt som är klart kan man liksom bocka av och vet att man aldrig kommer ha framför sig igen.

Dessutom fick både Gunde och Vinca nya skor, så då kunde jag inte rida. Mamma red dock lite på Gunde imorse och lösgjorde honom lite.

På eftermiddagen kom både Engla och red på Aska en sväng i skogen och Amanda kom och tränade med Veronica. Jag satt upp en stund på Veronica för att lösgöra och rida igenom henne för att Amanda skulle få ut mer av ridpasset och det gick jättebra! 



Tävling i Finspång 27/10

Bättre sent än aldrig, nu kommer ett inlägg om DM förra helgen!
 
L.B (90 och 100cm) bed A/A:0 med totalfel. Lag-DM
 
Först ut var Gunde. Han var väldigt taggad som vanligt men med på noterna. Han gjorde en väldigt fin runda. Jag satsade dock inte jättemycket i omhoppningen då det var mycket konstiga svängar och jag ville inte riskera ett nedslag som skulle förstöra något för laget. Istället för att ta de allra största riskerna såg jag därför till att galoppera på ordentligt på galoppsträckorna. Gunde var som den stjärna han är klockrent felfri och det med en ganska bra tid räckte till en tredjeplats.
 
Inte nog med det, världens bästa lag vann dessutom lag-DM för andra året i rad! Såååå roligt!
Vincas runda är jag dock inte lika nöjd med. Hon var väldigt fin på både framridning och framhoppning, jag kände att jag kunde reglera galoppen och få tillbaka henne ordentligt. På banan funkade det dock inte lika bra. Vi hade inte alls lika bra kommunikation. Jag fick inte tillbaka henne och det kändes som att jag red dåligt eftersom jag bara ville få tillbaka henne och glömde att fortsätta galoppera. Vi fick ett pet på 6:an tror jag, bara att jag blev kvar lite i språnget, inget speciellt egentligen. När grundomgången var slut gjorde jag halt och ryggade henne innan jag fortsatte in på omhoppningen. Vinca blev nog lite chockad och förstod att jag menade allvar, så det var nog väldigt bra att det hände. Resten av rundan var mycket bättre! Att vi fick lite extra fel pga tidsfel osv har ingen betydelse i det här sammanhanget.
 
L.A (100 och 110cm) bed A1:A och avd B. DM ingår
 
Gundes tur igen. Han är ju fantastisk. Gick runt som en liten peng. Han är så underbart rolig att tävla, han lyder min minsta vink inne på banan och är alltid så positiv. Tyvärr fick vi ett nedslag in i kombinationen, det näst sista hindret. Det var en oxer och vi kom lite nära, så han räckte inte ut riktigt. Resten av rundan var klockren. Min lilla stjärna!
 
Och Vinca. Vilken comeback! Jag är så himla nöjd med den här rundan! Vi var betydligt mer samspelta när vi kom in på banan, båda hade full koll på vad vi skulle göra. Hon hoppade helt fantastiskt och nu lyssnade hon på mina förhållningar, jag fick tillbaka henne när jag bad om det och helt plötsligt var allting väldigt enkelt. Det är absolut en av våra bästa rundor någonsin! Vilket avslut på utomhussäsongen! Felfria var vi med, våran andra felfria L.A! Hoppas att min lilla "stolpe ut"-svacka vänder nu i och med det här! :)
 
 

Hoppträning

Nu ikväll var jag iväg med Vinca och hoppade i Sjögestad. Hon var väldigt pigg och glad. Jag tyckte dock att hon kunde ha jobbat på lite bättre i början när vi red fram. Då var hon nämligen lite stark och det kändes inte riktigt lika bra som vanligt, men sen när jag verkligen fick henne runt innerskänkeln ordentligt blev det mycket bättre.
 
När vi började hoppa var hon verkligen med på noterna igen. Vi började med att rida på små bockar på bågar till varandra. Då var hon väldigt reglerbar och fin i galoppen, så det kändes riktigt bra. Vi jobbade också vidare på en dogleg som man hoppade åt båda håll. Den jobbade vi med ganska länge och dt gick riktigt bra. De första gångerna kom vi ett alv galoppsprång fel på det andra hindret, men sen tog jag ut bågen annorlunda och hon var mer uppmärksam så då blev det superbra. Vi avslutade med att hoppa en kombination och sätta ihop allt till en liten bana. Vi hoppade inte jättehöga hinder, de flesta låg väl runt 1m, men det var för att de verkligen fick jobba idag och det blev lite att vi fick nöta för att det skulle bli riktigt bra.
 
Det jag ska jobba vidare med är att få upp henne ännu snabbare på bakbenen och att få upp näsan mer på henne. Hon går nämligen gärna lite för ihopkrullad och då kommer hon i botten på hindren, och det funkar inte riktigt när det blir högre sen. Hon var i alla fall väldigt fin idag, så jag är nöjd! :)
Ni kan omöjligt ha missat att jag älskar de här bilderna som jag tog med Agnes i somras. Så underbara!
 
 

Tisdag

Sitter just nu på bussen hem. Gick till 20 i 5 idag så är ganska trött. Har haft två prov med som gick ganska bra, det ena är jag jättenöjd med och hoppas att resultatet är lika bra med! Det andra kunde gått bättre, men jag är faktiskt rätt nöjd ändå. 

Nu ska jag iallafall försöka ta mig hem så snabbt som möjligt nu och äta lite, sen åker vi på hoppträning med lilla Vinca! Härligt att ha saker att se fram emot en sån lång, grå och höstig tisdag som denna.




Djupviks Vinca

 

Singing in the shower

Först ut idag var Vinca. Vi skrittade fram en tur i skogen och sedan fick hon jobba lite på banan. Det blev ett lätt pass eftersom jag mest bara ville känna på henne inför morgondagens hoppträning. Hon var väldigt fin, mjuk och stadig och pigg! Fick rulla över kryssen några gånger och se till att jag verkligen fick tillbaka henne ordentligt. Det gick jättebra, hon var väldigt positiv och glad, så det känns bra inför imorgon. 

Gunde fick trava ut en tur i skogen. Jag tyckte att han skulle jobba lite också även fast han mest tyckte att han skulle få busa utan några krav. Jag lösgjorde honom lite iallafall och när han insåg att jag inte skulle ge med mig och låta honom springa så blev han finfin! 

Jag har även hunnit plugga så det känns stabilt inför morgondagens två prov. Jag har också gjort klart två inlämningsuppgifter som med ska in den här veckan, så de ligger bara och väntar på att bli inskickade! Så himla skönt, jag har redan gjort det mesta av jobbet den här veckan, så nu blir det lite lugnt några dag och sen ska jag börja kika på grejerna inför nästa vecka!


Lets freak out and see what happens

Först ut idag var Vinca. Vi red ut i skogen, en mysig tur med mycket trav och galopp. Vinca var som vanligt pigg och glad, var lite tråkig i början när hon undrade varför hon behövde jobba i skogen, men ändrade sig snabbt och tyckte att det var roligt att arbeta istället! Då var hon jättefin!

Sedan kom Veronica och Amanda och skulle hoppa för mamma. Jag hängde på med Gunde. Jag hade egentligen tänkt rida dressyr, men det flög i honom någonting när jag skulle ta in honom, han rusade omkring i hagen i 190 och ville inte alls bli fångad och sen när jag hade fått tag i honom var han uppjagad i stallet med. Då bestämde jag ni för tt vi lika gärna kunde hoppa och ta tillvaa på energin än att traggla dressyr till ingen nytta.
Han var superfin! Han lugnade ner sig när han fick börja jobba och började koncentrera sig på rätt saker. Han var såklart jättepigg, men hoppade ändå hur bra som helst och då vill jag inte ta glädjen ifrån honom! Vi hoppade mest små hinder, men han fick hoppa en bana på ett par hinder som var lite högre, någon oxer låg på 110 och det flög han över hur enkelt som helst! Min lilla stjärna! 
Veronica gick superbra med Amanda med! :)

På eftermiddagen drog jag och Aska ut en sväng och sprang i skogen. Jag hade då pluggat i flera timmar så drt var så himla skönt att få använda kroppen ordentligt. Jag tömkörde ju Aska, så när vi kom fram till gärden och sånt fick hon jobba lite på volter där innan vi fortsatte för att hon skulle få jobba lite extra. Hon börjar få riktigt bra kondition nu och hon är dessutom superpigg, så hon är jätterolig att jobba med! Tänk att man kan ha så kul med en ponny trots att man har vuxit ur den!



Baby what can I do?

Trots det underbara vädret sitter jag nu inne och pluggar. Det är strålande sol och hur varmt som helst, det skär i mig att inte vara ute de här sista riktiga sensommardagarna som det faktiskt är... :( Men jag har ett par hemska veckor framför mig nu med massor plugg, prov och inlämningsuppgifter. Att det alltid ska bli så mycket precis veckorna före lovet... Men det kommer bli skönt när allt det här är klart, det är så jobbigt att ha allt det här framför sig också.
 
Jag red både Gunde och Vinca på förmiddagen och Veronica var här och tränade med. Jag kanske springer en sväng med Aska sen när jag är klar med allt det här och ändå ska ta in hästarna. Jag måste börja jobba upp min kondition igen känner jag, det är inte okej att bli flåsig när man rider! Puhh, det här blir en jobbig eftermiddag. Heja mig!
 

Låt det regna ner

Äntligen helg igen! Så skönt att få vila ut lite och hinna med allt man vill även fast jag redan har varit ledig en dag den här veckan. 

Idag red jag först Vinca. Vi skrittade ut lite först och sedan re vi på banan. Hon var jättefin på marken, mjuk och jobbade på riktigt bra! Vi galopperade även lite över några små hinder som stod på banan och försökte bara få henne att rulla på i samma galopp fram till hindret, utan att hon ökar. Hon var väldigt taggad så det var inte jättelätt, men hon var mestadels väldigt fin och hon vill ju göra rätt. Det är bara att fortsätta nöta men ändå få henne att fortsätta tycka att det är kul!

Gunde gick mest i skogen och fick jobba på i alla gångarter. Han fick jogga några varv på banan när vi kom hem också, men bara för att kolla av att jan fortfarande var mjuk och fin. Han tyckte det var skönt att få gå ut och mysa utan så mycket krav och var väldigt pigg och glad! :)

På kvällen var jag på kalas hos mitt kusinbarn Alma som fyllde hela 5 år! Såå mysigt att få träffa släkten och dessutom äta hamburgare och tårta! :)


Ute på roadtrip

Nu sitter jag på ett hotellrum och har precis ätit frukost. Idag är det dag två på min och mammas miniroadtrip. Igår  red jag Gunvald och Vinca på morgonen före skolan och det gick bra. Sedan slutade jag tidigt så då kunde vi dra ner tidigare. Vi hann även in en sväng på Charlies till min stora glädje! 

Vi provred två hästar igår och nu fortsätter sökandet! :)




RSS 2.0