You are my sweetest downfall

Det blev bara en kort ridtur idag, på Viola barbacka. Bara ut och mysa och så fick hon ju sträcka lite på benen också. Det hade faktist smält en hel del, så det var bara glashalt på något ställe och sen var det i princip isfritt iallafall i mitten på vägen. Vi travade ganska mycket där det var som bäst underlag och jag satte ingen som helst press på henne, hon fick gå precis som hon ville. Hon behlvde ett lugnt pass nu efter de två hopp- och konditionspassen hon gått de senaste dagarna :)

Puss

Hockey

 
 
Sitter just nu och tittar på hockey, mellan LHC och Timrå. Hejar såklart på LHC, men Timrå leder... Får hoppas att LCH tar igen nu, annars är det ju rätt onödigt att jag är här.. Nej men, det är ju lite kul att göra något annat någon gång och Sofie är här dessutom, så det är helt okej ;) Är ju annars inte så insatt i den här sporten ;)
Nu börjar tredje perioden, bloggar mer senare!
Puss
 

We could build a universe right here

Nu har det blivit tråkigt väder igen. Det har blivit varmt så snön smälter och det har blivit halt nästan överallt. Och det är fruktansvärt svårt att hitta nånstans att rida lite mer ordentligt i sånt här väder...
 
Jag red iallafall Gunvald tillsammans med Emma på Aska idag. Vi skrittade först fram i skogen och sen provade vi att rida lite på banan. Jag trodde att det skulle vara bättre underlag där, men det var fortfarande hårt i marken så det gick knappt att trava.. Det blev då istället mycket lösgörande arbete i skritt och lite lydnad. 
Gunde var jättefin, mjuk och följsam. Vi försökte oss på både bakdelsvändningar, öppnor och slutor och även mycket övergångar. Han gjorde allting fint och bra, men jag kan väl inte direkt påstå att det här är varken hans eller mitt favoritområde. Lite mer energi kunde man kanske önskat, fast jag är nöjd iallafall! 
 
Puss

We are the secrets

Vi red som sagt Viola lite i ridhus idag när vi ändå var ute och åkte. Vi fortsatte att träna vidare på det vi gjorde i söndags på träningen, att reglera galoppen. Vi la ut två bommar med 21 meter imellan för att vi enklare skulle se hur mycket jag kunde korta ihop henne. Mamma fick  hjälpa till och agera ridlärare såklart!
Viola skötte sig riktigt bra idag. Hon var reglerbar och i fin form. Det var mest ett konditionspass med mycket galopp. Hon var mycket lättare att korta och länga idag, man märker verkligen att vi har jobbat mycket på det! Vi red ganska mycket på bommarna och idag fick jag faktiskt in 8 (JÄMNA) språng imellan dem som mest. I söndags var det 7. Så det går fort framåt! :
Vi tränade också mycket på galoppfattningar. Både för att tycker att det är lite jobbigt och för att det ju är en bra övning för att bygga muskler. Hon fortsatte att vara lika positiv hela tiden! 
Jag är jättenöjd med dagens ridpass och tycker verkligen att det är superkul att det går sprikrakr framåt! :)
 
 
När vi kom hem igen red jag ut ett varv på Gunde barbacka tillsammans med mamma på Owen. Han var jättejobbig först, skulle takta och vägrade gå på tygeln. Men efter ungefär halva ridturen gav han med sig och blev hur medgörlig som helst! Tyvärr gick det inte att rida ordentligt hemma, hästarna fick styltor, men det gick lite iallafall! Får hoppas att han fortsätter vara sådär fin och rolig att rida när vi kan rida lite mer ordentligt igen! :)
puss

1,34...

... cm i mankhöjd blev resultatet. Vi som hade hoppats på att få henne som B. Utan hennes kamelpuckel till manke skulle hon säkert varit det också. Väldigt surt, hon får det ju rätt kämpigt som C-ponny. Menmen, sånt är livet. Hon fixar det nog som C också med hennes stora galopp.

Puss

Planer för imorgon, tisdag

Imorgon blir en (förhoppningsvis) riktigt rolig dag! Jag ska gå först en eller två timmar i skolan och sen blir jag hämtad av mamma - vi ska nämligen åka och mäta Viola! När vi ändå är ute och åker ska vi passa på att rida lite i ridhus också! :)
Antagligen hinner vi hem så att jag hinner rida Gunvald och även eventuellt Aska också. Enda nackdelen är att jag måste plugga en stund för att komma ifatt det jag missat under dagen, men det är det värt! ;)
 
Nu ska jag sova, skönt med en tidig kväll och verkligen hinna sova några timmar! :)
 
Puss

Jag är färgen i filmen om ditt liv

 
Idag hade jag konfa, så det var ingen ridning unplanerad. När jag ändå inte kunde rida passade vi på att åka in till stan och ta getingvaccinspruta som jag ju måste ta ungefär varannan månad för att bli av med min getingallergi. Jag får ju inte anstränga mig överhuvudtaget samma dag jag tar den (=ingen ridning eller i värsta fall en skrittur bara) så det var ju lika bra att passa på en dag när jag ändå inte kunde rida. Allt gick bra, fast det var lite jobbigt att jag behövde gå tidigare från skolan och missa grejer.. Men det går! 
Konfirmationen var ganska rolig idag, mycket lekar, men det var tråkigt att vi var så få. Många var sjuka och många har slutat.
Efter konfan fick jag vänta hos morfar eftersom det inte fanns något sätt att ta mig hem på ;) Men det var bra; då gjorde jag ju honom glad också! :)

Puss

Söndag

Den här kvällen har varit en riktig myskväll! Vi har tittat på både ponnyakuten (ett mååååste att se ju) och världscupen. Himla kul att det gick så bra för svenskarna! Synd bara att Roffe inte fick den där segern, det var ju så nära!!! Men en andraplats och en fjärdeplats för Henrik var ju super! Och Malin fick poäng också! :)

Nu ska jag ladda med sömn till nästa vecka. Får hoppas att det blir en lugn och skön och rolig sådan, med mycket häst såklart! :)

Puss
 
Älskar bilden...

Here we go again

Började med att rida Gunvald idag. Jag red ut först med mamma och Emelie på de stora och sen fortsatte jag med lite mer arbete på gärdet. Det blev ett lite mer seriöst ridpass idag än det igår. Jag gjorde mycket övergångar i början och eftersom han kändes lite loj ville jag framförallt att han skulle gå fram ordentligt när jag satte igång honom, men självklart även att han skulle hålla kvar form osv både framåt och bakåt. Jag red mest på volterna, så jag arbetade dessutom mycket med att han skulle böja sig ordentligt och verkligen arbeta runt innerskänkeln. Han var verkligen fin, ordentligt framme för skänkeln och mjuk i båda sidorna. Det blev såklart någon busgalopp också, men det blev till största delen seriöst iallafall :)
 
Sedan åkte vi iväg med Viola på markarbetes/hoppträning för TT. Hon var jättefin mestadels. Vi fortsatte att träna vidare på att korta ihop hennes stora galopp, och det gick faktist jättebra! Hon har blivit mycket bättre på det redan sen i tisdags när vi tränade sist. Hon var jättefin på hinder också, jag hade bra kontroll på galoppen hela tiden och fick upp den lilla näsan som hon gärna viker in. När jag precis fått galoppen superbra skulle hon helt plötsligt inte hoppa längre. Vi kom perfekt men ändå... Nä. Vi sänkte ner hindret igen efter att vi provat igen och då hoppade hon igen, super. Sen hoppade hon igen, och igen. Hon är i trotsåldern helt enkelt ;) När vi väl hade kommit förbi det så funkade allt perfekt igen. Vi hoppade en bana i slutet och då var hon super! Inte i en bom eller någon tanke på att stanna. Jag är jättenöjd med henne idag! :)
 
Dessutom fick även Aska gå ett varv idag, inte med mig då utan med mitt kusinbarn Alma. Hon älskar verkligen Aska och att rida! Det var bra då jag inte riktigt hann med Aska idag, att hon fick promenixa lite också! :)
 
Puss
 

Trodde allt var mycket mer än så

Jag började med att rida Viola idag. Jag red med mamma som red på Owen. Vi skrittade fram i skogen och red sedan lite mer ordentligt på gärdet. Viola var väldigt pigg även idag, men hade lugnat sig nogorlunda när vi kom till gärdet. Jag gjorde mycket övergångar i början, men sedan lyssnade hon så pass mycket på mig så jag övergav det lite och började arbeta mer med tempoväxlingar istället. Hon var riktigt fin, uppmärksam och positiv till arbetet. Tränade framförallt med att korta galoppen och sen länga lite och sen korta igen. Hon var jättebra, jag kände att vi kom ett stort steg framåt det här ridpasset! :)
 
Nästa gäng var Gunvald och Olympia. Vi körde samma upplägg, skogen först och gärdet sen. Jag har inte ridit Gunde på ett tag, och han har inte heller gått överdrivet mycket, så vi var jättetaggade och... ja, på bushumör. Jag red fram ordentligt i både trav och galopp och han var jättefin, mjuk i båda sidorna men inte riktigt hundra arbetsvillig. Då gjorde vi några galopprusher och allt blev helt plötsligt mycket roligare! Nej men, han fick faktist arbeta ordentligt efteråt, och han kom tillbaka på ett sätt som han aldrig gjort tidigare efter såna rusher. Superkul! :)
 
puss

Only know you love her when you let her go

Viola fick gå ett medelhårt pass idag. Vi red på gärdet i ungefär en halvtimme. Hon var PIGG, så jag gjorde mycket övergångar för att få henne att lyssna på mig. När hon var relativt uppvärmd fick hon galoppera av sig lite också, och efter det lugnade hon sig. 
Jag fortsatte med övergångarna efteråt också, jag ville att hon skulle sakta av precis när jag ville och sedan komma igång direkt när jag ville också. Jag gjorde även galoppfattningar och tränade lite på att korta och länga. Hon var jättefin i slutet, så där vill jag fortsätta imorgon! :)
 
Puss

Fredag

Äntligen fredag igen! Det ska bli jätteskönt med helg och lite lugn, det har varit så sjukt mycket i skolan den här veckan och så har jag velat hålla igång ponnyerna så bra som möjligt också. Det har ni kanske märkt på bloggen, jag har inte haft tid helt enkelt.
Idag ska jag först gå i skolan till 10 i 12, sen ska jag hem och äta och rida en häst, troligtvis Viola, och fixa stallet. Sen blir det nog fotboll för min del, det var ett tag sen och så fick ju alla hästar gå igår. Kommer bli skönt att få ta ut sig lite, jag har blivit en riktig latis! Men jag har faktiskt hållit mitt mål att jag inte skulle äta en enda godisbit mellan måndag och torsdag! Är riktigt stolt över mig själv, vilken självbehärskning! ;)
 
Puss

Those words, they never go away

 
Idag blev alla hästarna i stallet ridna, vilket är ovanligt på en torsdag. Jag slutar sent och mamma också, så det brukar bli en vilodag för många av hästarna, men inte idag!
 
Första hästen ut för mig var Aska. Vi red runt skogen, barbacka förstås! Hon var riktigt pigg och ville arbeta. Vi travade och galopperade så mycket underlaget lät oss, men inte så mycket mer arbete. Mest mystur. Det är alltid lika kul att komma upp på hennes lilla rygg :)
 
Sedan red jag Viola med resten av hästarna. Mamma tog Gunvald och Heléne och Eva-Lena var här också och red Owen och Olympia. 
Det var riktigt mysigt, trots kylan. Det var månsken och klar himmel, så det var ganska ljust. Vi red bara den vanliga rundan. Viola var som vanligt pigg och glad. :)
 
Puss
 

New shoes

Det blev bara en liten tur barbacka i skogen idag på Gunvald med Emma på Aska. Han och Viola fick nya skor idag, så han fick inte gå så hårt, skrittade bara. Han var piggelin, och skulle dessutom stanna och titta på allt möjligt var och varannan minut.

Nu blir det plugg för min del, är fortfarande inte klar med mitt So-prov (för att få bra betyg på det ska vi skriva 10 sidor med bra innehåll...) och har dessutom tyskaglosor tills imorgon. Menmen, det är faktist bara två dagar till i skolan den här veckan! Tiden går rätt fort ändå...

Puss

Finfin Viola

Var iväg och hopptränade Viola idag. Vi red som vanligt på Vreta för Therese.

Vi började med att trava fram på så långa tyglar som möjligt, alltså inte den allra bästa uppvärmningen för Viola som har så bråttom. Eller jo, egentligen är det ju det, hon måste lära sig att slappna av, men det är ju inte så jag brukar rida fram henne. Fortsatte över bommar i galopp, mycket korta och lägga henne precis rätt. Det var väldigt svårt, Viola förstod inte riktigt vad jag ville och inte heller varför det låg en bom ivägen på backen. Det gick det med efter en stund, och hon blev mycket finare sen när vi övergick till att hoppa bock på volten. Kom perfekt varje gång, så här blev det inte så jobbigt för henne.
Sedan blev det lite missförstånd igen. Vi skulle hoppa ett kryss med galoppbommar framför, och krysset var ganska högt på kanterna för att vi skulle hoppa i mitten av hindret. Viola visade tydligt att hon inte förstod genom att stanna ett par gånger, men sen sänkte vi ner och rullade in bommen och då funkade allt igen! Visserligen blev det ett helikoptersprång första gången, men sen fick vi flyt och allt började gå super! Vi gjorde några fler övningar som också gick jättebra, Viola förstod vad hon skulle göra och vi kom riktigt bra på varje hinder :D I slutet satte vi ihop allting till en bana, och då var hon helt fantastisk! Någon oxer låg på 80cm och ett räcke (som det dessutom var vattenmatta under, om nu det spelade någon roll) på 90, de klippte hon som ingenting! Så himla fiiiiin! :D
Therese trodde precis som jag att Viola är en framtida SM-ponny :) Efter den här träningen vet jag också att om hon bara vet vad hon ska göra, så gör hon det också! :)

Är jättenöjd med stjärnan idag, hon var helt underbar!

Puss


Taggad

Har nu ikväll växlat mellan att plugga och titta på filmer från tävlingar när jag rider. Har bland annat tittat på videos på Shuggie när vi nollar och vinner L.a efter L.a, på Veronica när vi rider våra första felfria L.a:er, filmer på Gunvald och det var nog även någon film på Aska. Tittade också på lite gamla bilder och oj vad taggad jag blev att komma igång och tävla, träna, nolla, vinna... Ska nog klippa ihop en egen liten motivationsfilm med klipp från massor olika tävlingar och titta på den varje kväll. När jag precis hade nollat min andra L.a med Gunvald la jag in filmen på mobilen och kollade på den varje kväll och somnade alltid med ett leende. Det var dessutom ett mycket roligare sätt att plugga på, dock var jag ju något okoncentrerad... Vi får se hur mycket jag kommer ihåg av det jag läste, har ju So-prov imorgon (igen) ;) Blev dessutom ännu mer taggad på att träna med Viola imorgon, kommer bli superkul! Jag ska dessutom inviga min nya hjälm tillsammans med stövlarna. Blir nog hur bra som helst! :D

Godnatt puss


Jag ser små problem bli stora

Jag red ut en tur på Viola direkt när jag kom hem från skolan vid fyra. Hon kändes pigg och glad. Vi hann faktist ut ganska tidigt så vi hann rida ganska länge innan ljuset gick ner. Vi kunde faktist rida i alla gångarter, det finns ett par vägar som är trav- och galoppvänliga nu. Hon var lite tråkig när jag skulle fatta galopp, slängtravade in i fattningen, så det gjorde vi om tills hon gjorde ordentliga fattningar. Annars gjorde vi inte så mycket, myste bara och checkade av det vanliga. Ville spara lite energi hos henne eftersom vi ska åka och hoppträna imorgon på Vreta! Kommer bli superkul, det är ju vår första riktiga hoppträning, har ju bara hoppat för mamma, några språng för Nina och på clear rounden förut. Ska bli jättekul att se vad Therese tycker om henne! :)
 
Puss

You've built your wall so high

Första ridpasset idag red jag på Viola och mamma red Gunvald. Vi skrittade först ut ett ganska långt varv i skogen och sen red vi lite på gärdet. Jag fortsatte med Viola på samma spår som igår, mycket övergångar och tempoväxlingar. Det gick ännu bättre idag, hon var verkligen jättefin! Och jäklar vilket register hon har! Hon är hur lätt som helst att både öka och minska i alla gångarter, framförallt i galoppen. Vilket ju är riktigt bra i hoppningen! Allt går ju bara sprikrakt framåt med henne, jättekul! :D
Gunvald var super med mamma också, han är så häftig! Galoppombyten och busgalopper, så härlig!
 
Sedan red jag faktist Olympia! Mamma hängde med på Owen, hon vågar absolut inte låta mig rida galningen utan att hon är med ;) Och jag förstår henne faktist.. På de här körde vi samma upplägg, skogen först och sen lite mer ridning på gärdet. Riktigt ball är hon Olympia, 24 bast och det märks inte nånstans. Gjorde inget speciellt, red lite i alla gångarter på volter. Hon är jätterolig att rida, gör alltid sitt yttersta och så är hon ju så himla välriden från början också! Lär mig massor varje gång dessutom! :)
 
Puss

Vinter

Mina finisar

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3894815/images/2013/pic_50fbadade087c35e5fc8d4b0.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3894815/images/2013/pic_50fbadad9606ee3339ac3e92.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3894815/images/2013/pic_50fbadadddf2b30b7fbbd450.jpg" class="image">


On the bottom we let it go

Det blev en tidig morgon idag trots att vi hade gäster som bodde över. De skulle iväg tidigt, så då blev det så att vi gick upp och åt frukost med dem (såklart) och sen var klockan så mycket att hästarna skulle ha frukost. Ingen sovmorgon här inte! ;)
 
Jag började med att rida Gunvald tillsammans med mamma som red på Owen. Vi gick ut i skogen, en ganska lång tur faktist. Gunvald var jättepigg av någon anledning, trots att han gick ett rätt hårt pass igår med massor galopparbete. Han blir då aldrig trött. Det var betydligt kallare idag än vad det har varit nu på ett tag, så jag hade på mig lite lite kläder märkte jag, framförallt i slutet av ridturen... Vi passade iallafall på att rida lite på gärdet nu när underlaget är helt okej. Han var väldigt fin, mjuk och uppmärksam på mig hela tiden :)
 
Sen var det Violas tur. Mamma hängde med med Olympia också. Vi skrittade först ut i skogen och oj vad pigga de var! Framförallt Olympia, man kunde tro att det var hon som var unghästen och inte Viola! Hon höll sig i skinnet iallafall, som tur var ;)
När vi kom tillbaka igen red jag Viola en stund på gärdet. Det var det första lite mer krävande passet på ett tag, och hon skötte sig superbra! Jag gjorde mycket övergångar för att få henne uppmärksam och på bakbenen. Då var jag noga med att ta bak axlarna och fram magen, eftersom jag har ganska långt överliv på henne faller jag lätt fram och då kommer jag inte åt henne ordentligt. Det funkade jättebra! Avlsutade med att galoppera runt hela gärdet en gång i båda varv och hon var super, kunde öka massor och sedan var hon jättelätt att korta ihop igen! :)
 
Aska fick gå lite idag också, tolkade lite med henne på gärdet. Helt underbar är hon ju, kämpar på, tar varendra steg på pricken där jag ber henne... Bäst är hon helt enkelt! Det blev såklart inget långt pass, det är ju full fart hela tiden och så har hon inte så bra kondition just nu.. Men otroligt härlig är hon som bjuder till iallafall! :)
 
Puss
 

Bilar

Det blir en myskväll hemma idag, ska typ titta på massor filmer, fixa lite me bloggen och... Bara mysa! Just nu tittar jag på bilar ;)

Puss


Fredag imorgon!

Det blev en sån här myskväll idag igen. Red ju och fixade massor i stallet innan såklart, men sen var jag ensam hemma och allt är ju så lugnt då! Duschade läänge, städade undan lite i mitt rum, bakade muffins, tittade på tv, dator... Det känns som att man hinner så mycket på så kort tid när det inte är så mycket saker man MÅSTE göra, utan saker man vill få gjorda. Kom på nu att jag tog det lite för lugnt, glömde att plugga... Som tur är är det bara några engelskaglosor tills imorgon, så får väl gå upp lite tidigare imorgon. ;)

Tänkte också på vad ni läsare vill läsa på bloggen? Vill ni ha åsiktsinlägg, inlägg om saker jag vill köpa, inlägg om saker jag gjorde för länge sedan? Jag själv tycker att bloggen är rätt så tråkig nu, mest "hej nu ska jag" eller "hej nu har jag gjort". Jag vet dessutom inte riktigt vad jag ska göra för att lysa upp den lite.. Skulle vara jättekul med lite förslag! :)

Puss


I look to heaven to fulfill its prophecy

Idag red jag Gunvald. Det känns som att det var jättelänge sen jag red honom sist... Han har ju vilat en hel del den här veckan och mamma har ridit honom, så det var nog på tiden att det var jag som red honom!
Vi gick ut en sväng i skogen och red lite på ett gärde där också. Han kändes superfin för att inte ha gått så mycket, mjuk och sammarbetsvillig. Att han var lite stel får man ju se lite mellan fingrarna, nu när underlaget har varit som det varit har han ju inte blivit genomriden som han brukar. Jag försökte få honom runt innerskänkeln och att driva honom fram till handen hela tiden. Han blev bättre och bättre ju mer han fick komma igång. :)
Självklart fick han släppa loss lite i snön också vilket både han och jag tyckte var jätteroligt! Vi galopperade runt hela gärdet, gjorde lite galoppombyten och tempoväxlingar. Han tyckte att det var jättekul! :)
 
Puss

Föreläsning om mental träning

Nu i eftermiddags/ikväll var jag och mamma iväg på en föreläsning om mental träning på Vreta.
Det var Louise Haaga som är A-tränare i hoppning och som även jobbar mycket med mental träning som höll i den.
Föreläsningen handlade om mycket olika saker, bland annat om att man skulle vara positiv, om motivation, att man ska älta det som har gått bra istället för det som har gått dåligt, att man ska sätta upp mål och delmål och mycket mer.

Jag är väldigt positiv i det mesta jag gör, och även väldigt målmedveten och motiverad. Jag gick på föreläsningen för att få ännu mer idéer om det och dessutom för att lära mig mer om att sätta mål och att analysera dem, eftersom jag själv inte är så jättebra på det. Ibland "vågar" jag knappt sätta upp mål för om det händer något oväntat kanske jag blir jätteledsen för att jag inte uppnår målet osv.
På den delen var verkligen föreläsningen jättebra för mig!
Louise sa att man skulle sätta upp långsiktiga drömmål (typ rida OS nån gång i framtiden) och kortisiktiga drömmål (typ att jag ska få bra flyt i msvb i år med Gunvald).
Man ska också sätta upp både långsiktiga och kortsiktiga realistiska mål (typ att komma runt msvb i år).
Och även säkerhetsmål ( ett mål jag nå även om jag eller hästen skulle bli skadade, t.ex ha fortsatt bra flyt i L.a).
Man ska också sätta upp delmål, som att börja rida med skänkeln mer intill hästen, få mer flyt i banorna.. Delmålen ska göra de stora målen enkare att uppnå!

Om ni undrar mer om föreläsningen är det bara att fråga i kommentarerna, så tar jag upp din fråga i ett annat inlägg! :)

Puss


Min hjärna den står där brevid när det händer

Viola fick jobba en hel del i snön idag. Vi höll till på gärdet bredvid stallet och det stod kondiditonsträning på schemat tack vare ca 30cm pudersnö som fallit de senaste dagarna.
Jag tränade mest på att få henne lugn och verkligen vila på steget i alla gångarter. Hon lugnade ner sig ganska ordentligt när hon hade travat några varv så då kunde jag börja arbeta henne lite mer "ordentligt".
Här blir problemet att hon gärna blir för låg i formen, att hon tar ner huvudet för långt så att hon kommer undan arbetet den vägen. Framförallt i galoppen. Därför gick jag in på lite mindre volter och försökte komma närmre sadeln, ta upp näsan lite på henne och få ihop henne i en lite mer kompakt form. Det fungerade jättebra idag, hon var samarbetsvillig och eftersom det ofta är detta vi tränar på förstod hon var jag menade ordentligt också. När jag hade fått henne så fin fick hon galoppera en liten stund innan vi avslutade och skrittade av en liten sväng i skogen :)
 
Puss

Vi är bara brickor i spelet, inget mera

Det var mycket jag hann med att göra idag, jag slutade nämligen 20 i 12 istället för halv 4 som jag egentligen skulle. Hela 8:an och 9:an fick sluta, ventilationen hade snöat igen (igen) så det fanns knappt någon luft. Att det blir såhär när det snöar känns ju jättebra med en precis nyrenoverad skola där den största anledningen till att den byggdes om var att det var för dålig ventilation ;)

För min del var det bara bra, när jag till slut kom hem gick mamma och jag ut till stallet och red. Jag red Viola och mamma Gunde. Det var nästintill snöstorm, så det var väl inte den roligaste ridturen jag har varit på. Både Gunvald och Viola ville bara in i stallet igen. Så vi skrittade bara en liten tur så de fick röra lite på sig iallafall :)

Puss


Natti

Det blev inget jerringpris för Sara, men nära var det iallafall! Jag tycker att det var väldigt synd att hon som vann jerringpriset vann alla priser som Sara kunde vunnit.. Kunde det inte varit lite mer rättvist? Hon var ju precis lika nära guldet som den andra var... Vi röstade iallafall fram henne väldigt långt - hon slog tom Zlatan! Hästfolk är inte att leka med ;)

Nu ska jag sova, veckan har bara börjat och har väääligt mycket just nu i skolan. Har förstås varit ute i stallet nu och kvällsfodrat och pussat på de, så nu somnar jag med ett leende på läpparna! Vem vill inte somna precis efter att man blivit pussat godnatt av sin prins liksom..?

Godnatt puss

SARA SÄMST FYRA

Kom igen nu allt hästfolk! Sara blir sämst fyra i jerringpriset, RÖSTA och håll tummar, tår och hovar!

Idrottsgalan

Har varit i princip stallfri idag, först skola, sedan konfa och nu plugg. Det har inte varit någon mjukstart för mig i skolan, vi har mycket läxor och som grädde på moset också prov i samhällskunskap på torsdag... Nu ska jag iallafall titta på idrottsgalan och hålla tummarna för Sara och resten av ryttarna! :D

Puss


Upp för backar, genom fält om du säger det

Idag var det Gunvald som fick bli riden först. Emma och mamma följde med också på Aska och Owen. Vi red lite i skogen (var annars? ;)). Red en lite längre tur idag vilket alla tyckte var roligt, framförallt Aska som hoppade över alla minidiken och körde galopprusher när hon hade kommit lite på efterkälken. Så himla söt!
Vi travade lite också och Gunvald ville verkligen arbeta och göra av med lite överskottsenergi, men det är rätt svårt när man har ca 50m att trava på totalt. Får åka iväg och rida i ridhus med honom snart så att han får busa av sig lite ;)

När vi var hemma igen gjorde vi iordning allt i stallet och sen gick jag och Viola en tur i skogen. Jag red bara barbacka och med täcke på för att hon skulle få sträcka ut musklerna lite när hon gick så mycket igår. Hon tyckte att det var supermysigt och kändes jättenöjd! :)

Puss


Clear round med Viola 12/1

Igår var vi iväg med Viola på clear round på Sissi Liljas anläggning. Vi hoppade två rundor, ett på 40cm och ett på 60cm. Viola hade aldrig hoppat bana förut utan bara två-tre hinder efter varandra, och det var därför vi började så lågt. 
 
Hon skötte sig exemplariskt rakt igenom. Hon var som vanligt supersnäll att köra och göra iordning. När vi skrittade fram gick hon och lyssnade hela tiden på mig, brydde sig inte det minsta om att det var massor andra hästar där. 
 
Samma sak på framhoppning. Hon har aldrig gjort något liknande förut, men brydde hon sig? Icke. Dessutom började clear rounden på 20cm, så i början på framhoppningen var det ryttare som inte kunde så mycket. Det var ponnyer överallt och en mamma beordrade sin dotter att hoppa hindrena bak och fram gång efter gång. Lilla Viola är så himla underbar! Hon var jättefin både på marken och när vi hoppade också!
 
På banan var hon såååå fin! Hoppade ett hinder i taget, svängde precis när jag bad henne och löste det själv om hon kom lite nära något hinder. Landade hon inte i rätt galopp fixade hon det själv med korrekta galoppombyten. Så himla härlig! Och klok! Vi var felfria, bara att jag la en volt efter tvåan för att få ihop henne lite (och för att minnas banan lite också ;)). Det var "stilbedömning" också, men lite speciellt då det bara var 5 bedömningar istället för 7 som det brukar vara, alltså var maxpoängen 50 istället för 70. Dessutom dömde de mig lite hårdare än de som var små eller var det var, jag fattade inte riktigt... Jag fick iallafall 38 i stilpoäng, bara 7:or och 8:or :)
 
I 60cm fortsatte hon att vara sådär himla duktig, men då var hon rätt trött så vi rev 2:an, hon blev lång och hoppade inte ordentligt. Det var ingen lätt väg dit heller, man skulle galoppera hela långsidan ner och sen hoppa ett räcke. Annars var hon helt underbar, dock blev det lite hastigare den här rundan, hon började bli trött (det tog väldigt lång tid, jag red i ca 1,5 timme, fast inte hårt hela tiden såklart utan skrittade mycket), så hon hoppade lite flackt, men ändå, så himla bra! Dessutom var det både grindar och plank i hindrena, men hon brydde sig ingenting. 
I den här rundan fick vi 37 stilpoäng, och i båda rundorna fick jag kommentarer där det stod "härlig och bra ridning på ung ponny", precis det jag ville uppnå alltså!
Är väldigt nöjd med Viola, så himla okomplicerad och klok. En riktig guldponny!
 
Puss 

Härlig lördag

Är väldigt nöjd med dagen idag! Den började med hoppning (nästan riktig tävling dessutom ju!!), sedan åkte jag och mamma in till stan en kortis för att bl.a. göra en återkoll hos optikern (ja, jag har glasögon, men använder de bara ibland så att ögonen får vila då de korrigerar synfelen själva) och handlade lite, sedan bar det iväg hem igen för att göra mig iordning ordentligt och sedan åkte jag som sagt in till stan igen för att fira Josse.
 
Vi åt på någon mysig, grekisk restaurang med god mat. Och det var såklart både väldigt mycket skratt och även lite skvaller, framförallt när vi gick till och från bussen. Allt är ju så mycket roligare när sju personer går i bredd istället gör två ;) Tack tjejer för en jätterolig kväll!
 
Nu ska jag sova, det ser ut som att det kommer bli en fullspäckad dag även imorgon, så startar den rätt tidigt så att hästarna är klara iallafall. Sova ut kan man kanske göra någon annan dag :)
 
Puss
 

Bästa

Clear rounden idag gick så sjukt bra! Viola gick som en klocka fast att hon aldrig ens har hoppat en bana tidigare. Framhoppningen var ingenting trots att det var ungar och ponnyer överallt, och på banan hoppade hon ett hinder i taget, bytte galopp om hon gick i fel... Hon är så himla underbar, en ponny som Viola borde alla få ha!

Just nu står jag och väntar på bussen. Josse fyller år idag så vi och några till ska in till stan och käka på restaurang! Kommer nog bli mysigt! Får hoppas att det inte blir så sent bara, jag gick ju upp halv 7 idag ;) och om jag skulle komma hem tidigare hinner jag kanske skriva ett mer detaljerat inlägg om clear rounden redan ikväll! :)

Puss

Fina tjejerna

Ägnade några timmar till att mysa med hästarna nu ikväll efter att jag hade ridit. Ryktade alla tre noga och flätade ner Violas man så att den ska lägga sig ner till imorgon på clear rounden (eller om jag ska rulla upp flätorna till knoppar när hon ändå är flätad och fin?) och så flätade jag Askas man också. Gunvald fick inga flätor - han är för ball för sånt ;) Lägger upp ett par bilder på Viola och Aska iallafall med sina flätor :)
 
Puss
 
 
 

Your hand fits in mine like it's made just for me

Slutade som vanligt tidigt idag eftersom det är fredag. När jag kom hem åt jag lunch och sen gjorde jag iordning allt i stallet. Red sedan Viola.
 
Började med att rida lite på gärdet vid stallet som jag också provade att rida på en liten stund igår. Viola var jättepigg! Absolut inte dum på något sett, utan bara pigg och glad! Jag red inte något hårt, men var noga med att hon skulle gå i mitt tempo, lyssna på mig hela tiden och checkade även gas och broms ordentligt. Hon var jättefin, krävde inte alls mycket av henne, men ändå gick hon i fin form osv. När vi hade ridit där i kanske 20min eller något skrittade jag av henne i skogen. Jag ville inte rida henne så hårt idag för att vi ska på clear round-hoppning imorgon, och då är det ju bra om hon har lite krut kvar i sig (om nu hon kan bli trött överhuvud taget... ;))
 
När Viola var klar var det Gunvalds tur. Vi red ut ett varv i skogen och red lite på ett gärde också. Han kändes väldigt pigg men väntade ändå på mig hela tiden. Han fick inte heller så höga krav på sig idag, ville bara att han skulle få vara glad. När han var uppvärmd i skritt och trav lät jag honom bara rulla på en stund i galopp och det tyckte han verkligen var jättekul! Jag kände att han fick typ glädjeryckningar i kroppen, typ minibrallningar! ;) Han är så söt lilla Gunvald, han bockar aldrig eller så, men han visar ändå väldigt tydligt när han är glad! Skrittade sedan en runda i skogen som avskrittning :)
 
 
Puss

Musik

Jag blev trött på allt vad hästar heter efter att de stora hästarna ställde sig längst upp i hagen och vägrade komma in förrän jag kom upp och hämtade de. Olympia hade dessutom dragit av sig en sko, vilket ju inte gjorde saken roligare. Så när jag kom upp till stallet med hästarna och hade genomfrusna fingrar gav jag mig själv ledigt från det stallfix jag hade planerat.
Det blev istället en musikkväll med mig själv och Beckie såklart, med de mysigaste kläderna och det godaste godiset jag kunde hitta. Nu känner jag mig riktigt laddad för fredag imorgon och sedan helg! Så skönt! Den här veckan har gått både fort och långsamt på något märkligt sätt. Aja, helg är alltid bäst! :D
 
Puss
Fina är de iallafall, mina små storhästar
 
 
 
 

Only miss the sun when it starts to snow

Det blev bara en kort ridtur idag på Viola. Det var kallt, halt och mörkt, och var tvungen att  rida ut själv. Ingen höjdare. Hon var iallafall pigg och på ett humör som skulle kunna göra vem som helst glad! Red bara ett kort varv i skogen och provade sedan att rida lite på gärdet vid stallet. Det gick faktist rätt bra, men det blåste och snöade om vart annat så både jag och Viola bestämde oss för att gå in och fortsätta imorgon! Och så blev det såklart! ;)
 
Puss
 

All this little things

Idag red jag Viola en sväng i skogen tillsammans med mamma på Olympia och Emma på Aska. Det var väldigt dimmigt ute idag, man såg knappt fem meter framför sig, mörkret kom smygandes när vi red trots att jag slutade en timme tidigare än vanligt idag och halkan var inte roligare idag. Red den vanliga lilla rundan, fram och tillbaka två gånger på vägen och sen försökte vi oss på att rida en runda lite längre in i skogen för att de skulle få gå lite till iallafall, men vi fick vända eftersom vi inte såg stigen ens. Viola var jättepigg så som tur var gick det att skritta lite på ridbanan när vi kom tillbaka. Jag försökte trava också, men det var för hårt och knöggligt. Hon blev iallafall genomriden i skritten, alltid något!

Förlåt för att det blir så tråkiga inlägg just nu, jag kan inte hjälpa det. Jag ska försöka muntra upp mig lite och skriva roligare inlägg, men det är svårt när allt är så tråkigt just nu.. Man kan väl iallafall påstå att jag lägger ner hela min själ i ridningen, nu när det inte går att rida överhuvudtaget så är jag helt deprimerad och när allt går toppen är jag otroligt glad mest hela tiden? Haha, det finns alltid något positivt ;)

Puss

Nobody's perfect, but you are, to me

Första skoldagen.. Lika hemsk som alltid. Det är så härligt att vara ledig, att bara vara. Fick ingen direkt mjukstart heller, vi hade sju lektioner idag, och bara 10-minutersraster. Från halv 9 till halv 4. Jag får stå ut, bara 1,5 år kvar på högstadiet ju och sen ett tag på gymnasiet också. Det är bara att bita ihop, man är ju glad när man väl är ledig iallafall! ;)
 
När jag kom hem red jag Gunvald en tur i skogen med mamma på Olympia i mörkret. Som vanligt gick det inte att rida någonannanstans, jag börjar bli rätt trött på det här nu alltså. Han var jättepigg, vilket ju tyvärr var rätt svårt att göra något åt idag..  Travade lite på den vanliga vägen och sen kunde jag böja igenom honom i skritt på ridbanan, men den var för hård trava eller så på. Ett ridhus skulle ju inte sitta helt fel nu...
 
Puss
 

My mind is raising angain

Idag har varit en stalldag från början till slut. Det perfekta slutet på det här underbara lovet alltså.

Vera och hennes kompis Ylva kom med buss redan vid 8 imorse. Eftersom jag ville sova ut en stund såhär sista dagen fixade de lite själva i stallet någon timme innan jag kom ut.

Jag red Gunvald och tjejerna turades om med Aska. Vi red ut i skogen så de bytte när vi hade kommit ungefär halvvägs så att det skulle bli så rättvist som möjligt. Vi skrittade bara idag igen, det är fortfarande fruktansvärt halt på sina ställen. Det finns knappt någonstans där man kan rida om man inte åker iväg och rider i ridhus. Väldigt tråkigt. Men man får göra det bästa av situationen, jag ska ju faktiskt inte tävla förrän 10 februari, så Gunvald måste inte gå exakt alla dagar fram tills dess..

När Gunvald var färdig följde mycket stallfix. Jag kommer inte nämna allt för då blir det ett milslångt inlägg som är tråkigt att läsa, men jag mockade bland annat och putsade Violas saker. Jag tog en lunchpaus vid ett någongång och sen fortsatte jag igen. Jag fick otroligt mycket gjort, vilket var jätteskönt! :)

Vid fem lastade vi Viola och åkte och tränade för Sissi Lilja. Vi red framförallt dressyr, men i slutet gick vi ner till det stora ridhuset och hoppade några språng för Nina.
Dressyrpasset var ganska krävande av Viola. Jag har aldrig ridit henne så hårt innan och krävt så mycket av henne. Hon har heller aldrig gått så bra. Vi gjorde många saker, red på volter, på fyrkantsspåret, öppnor och skänkelvikningar. Duktiga Viola tuffade på som att hon inte hade gjort annat! Det jag skulle tänka mest på var att få henne att vila på steget och vara lugn, och även att se till så att hon inte blev för låg, vilket hon blir ibland, och då kommer hon undan arbetet lite den vägen. Det kändes jättebra och Viola är så himla positiv, det är en härlig känsla att rida den ponnyn! Hon är otroligt sammanbetsvillig och gör alltid sitt yttersta för att det ska bli rätt. En riktig guldponny med andra ord!
Jag fick beröm för att jag var så lugn och mjuk med henne. Både Sissi och Violas ägare Magdalena som har sett henne med en tidigare ryttare (som lånade henne från Magdalena) tyckte att det var roligt att jag hade fått iordning henne och utvecklat henne så mycket på så kort tid. Jättekul att få beröm, framförallt när det är just de sakerna de tog upp som jag har kämpat mest med de här veckorna jag har haft Viola! :)
I slutet hoppade vi några språng inne i stora ridhuset. Det var inget speciellt, vi hoppade bara kanske 5 språng på ett och samma hinder. Viola var rätt trött då, men gjorde ändå sitt yttersta och var jättefin! Jag är jättenöjd med den lilla guldponnyn idag! :)

Puss

På väg hem

Sitter just nu i bilen på väg hem från Sissi Lilja-träningen. Viola gick sjukt bra! Superfin och tyckte att att var kul! Hon har aldrig gått så bra när jag har ridit henne förut! :D
 
Ett mer detaljerat inlägg om dagens ridpass kommer nog upp på bloggen antingen senare eller imorgon. Vi får se, jag är rätt trött nu och så är det ju skola imorgon.. Aja, har haft ett riktigt bra lov, men längtar redan till sportlovet haha ;)
 
Puss

Och plötsligt så har du nått fram till den dag då du ligger och tänker som jag

Ikväll har jag bara tagit det lugnt och tagit vara på sista kvällen innan kvällen innan vårterminen börjar. Vi har ätit gott och sen har jag bara myst med kissen och läst boken "hungerspelen" som jag fick i julklapp. Den är jättebra, men väldigt hemsk också. Lite för hemsk för min smak faktiskt, jag har hjärtklappning ständigt när jag läser den, men den är så gripande så jag kan verkligen inte sluta läsa!

Hungerspelen handlar om en tjej som heter Katniss som bor i ett land som heter Penem som har 12 distrikt. Katniss pappa är död och därför har Katniss sedan 11 års ålder jagat och fixat fram mat åt resten av familjen då mamman har gett upp hoppet att leva så barnen håller på att svälta ihjäl. Varje år lottas en pojke och en flicka i varje distrikt till hungerspelen. I spelet släpps 24 ungdomar mellan 12 och 18 år in på en arena och ska försöka mörda varandra. Endast den som överlever får åka hem igen. Katniss 12-åriga syster Prim blir lottad att behöva delta i hungerspelen, men Katniss anmäler sig som frivillig så det blir hon som tvingas in på arenan istället.

Jag har kommit till en liten bit över hälften nu och den är verkligen gripande och bra, men som sagt, lite för hemsk. Jag ska nog inte läsa den precis innan jag ska sova iallafall. Jag är en sån person som tänker otroligt mycket, på filmer jag sett, böcker jag läst, vad någon berättar osv. Så jag skulle väl fundera över boken hela natten istället för att sova haha ;)

Självklart har jag också varit ute och kvällsfodrat hästarna och pussat lite på de. Det är så mysigt att vara där på kvällen, de blir så glada när man kommer och är så nöjda när man går!
Nu har jag tänkt sova, ska upp vid 8-tiden imorgon iallafall, Vera och hennes kompis kommer ut tidigt och ska pyssla med Aska, så jag ska väl ut och rida med de och så ska vi fixa stallet tillsammans. Sen på eftermiddagen/kvällen åker vi som sagt iväg med Viola och ska träna med henne :)

Puss


But we’re just living life and we’ll never stop

Idag har jag jag varit på konfa från 10-16 vilket gjorde att jag fick rida efteråt - i mörkret. Och att det verkligen var mörkt vid halv fem hade jag glömt. En hemsk återblick i vardagslivet alltså :(
 
Red iallafall Viola efteråt tillsammans med mamma på Olympia ut i skogen. Vi ska iväg med henne imorgon och träna för Sissi Lilja, så hon behövde gå idag. Hon var verkligen jättepigg, så det var synd att vi inte kunde rida så mycket, ridbanan var frusen, det var rätt halt och det var för mjukt på gärdena. Vi kunde iallafall trava lite på en väg i skogen och så travade jag lite på grusvägen vid stallet när vi kom tillbaka också. Jag fortsatte på samma spår som igår med att vara noga med att hon skulle vara rak och även att hon skulle gå i ett lagom tempo. Det kändes som att hon förstod vad jag menade på ett annat sätt än igår och hon lyssnade mycket bättre på hjälperna! :)'
 
Puss

Tror du att vi skulle bli lyckliga i alla våra dagar

Då ridbanan var frusen och inte gick att rida på blev det bara skogsturer för min del idag.
Började med att rida Viola med mamma på Gunde. Vi red lite längre idag än vad vi har gjort den senaste tiden (pga för mycket snö och mycket älgar i skogen). Det kändes som att Viola tyckte att det var roligt att gå på ett nytt ställe och hoppade dessutom gladeligen över alla vatten- och lerpölar som kom i vår väg. Det blev dock väldigt lite trav idag då man inte riktigt såg var det var halt.. Kunde iallafall trava lite och då kändes hon fin, sprang lite på snedden i början men när jag gick på henne blev hon tak direkt :)

Efter lite stallfix inklusive bl.a. klippning (bara lite snyggfix idag på det som blev lite snett osv häromdagen), ryckning och uppflätning av man på Viola var det Askas tur att gå ut i skogen! :)
Red som vanligt barbacka. Hon var mycket piggare från början idag, så vi bestämde oss för att kolla om det gick att rida lite på ett gärde, och det gick faktiskt! Jag trodde att det skulle vara för mjukt i marken så att det skulle bli märken efter oss, men det hade frusit rejält i marken. Vi var ändå bara där en liten stund, men oj vad fin hon var då! Positiv till allt jag bad henne om och ibland gick det nästan lite väl fort.. ;) Jag koncentrerade mig mest på att hon skulle göra exakt som jag ville, och det kan jag nog påstå att hon gjorde! Är supernöjd med min prinsessa!

Puss


Anywhere you go, i am near

Idag på morgonkvisten tog jag mig en barbackatur ute i skogen med min underbara lilla Aska. Hon var lite tjurig i början, vilket jag bara tror var morgontrötthet, men ju längre vi gick desto gladare och piggare blev hon. Och det blev ju bara bättre när det sprack upp och solen kikade fram lite då och då också! Inatt var det nog rätt kallt, och det var inte jättevarmt vid 9-tiden heller, så det var ganska halt på sina ställen, men där isen var helt bortsmält var det ganska bra underlag så vi kunde rida i alla gångarter :)

Efter Aska stod Gunvald på tur. Vi började med att skritta fram i skogen med mamma och Eva-Lena på de stora. Vi red ganska länge i skogen och därför var Gunde uppvärmd när vi kom tillbaka.
Vi red lite på banan som faktiskt, även idag, vad ganska bra att rida på. Visserligen går det bara att rida på ena volten och det går bara att skritta när man ska byta varv osv, men det är bra mycket bättre det än att inte ha någonstans att rida på!
Gunde var jättefin! Han har överraskat mig efter den här vilan, han är inte ett dugg stel eller något i den stilen! Visst är han inte helt 100 ännu, men några ridpass till och sen är vi faktiskt back on track! Vi kunde rida i alla gångarter och han verkade tycka att det var superkul att vara igång igen, han jobbade under sig fint och det kändes som att han gick i fin form för det mesta också. Det ända som jag kunde säga var negativt var att han trängde sig lite inåt i volten och i början tog han inte riktigt innerskänkeln när jag gick på honom med den. Det redde vi ut sen och i det stora hela var han jättefin! :)

Puss


I rullning

Tänkte bara slänga in ett snabbisinlägg, sitter i bilen. Vi ska iväg nu till några kompisar och ska äta hos de och så. Jag är ledsen att jag inte hinner blogga särskilt mycket vissa dagar, tiden räcker inte till helt enkelt. Får se om jag orkar skriva ett inlägg om dagens ridpass på Aska och Gunvald sen efteråt, men antagligen blir det så att det kommer upp imorgon :)

Puss

You're amazing, just the way you are

Idag åkte vi iväg med Viola och red i ridhus igen. Bergis var också där och red, men annars var vi helt ensamma. Viola var verkligen jättefin! Övergångar fram och tillbaka, galoppfattningar, skänkelvikningar... Hon kan ju det mesta den där pärlan! Hon gör också bättre och bättre galoppfattningar nu! Någon gång ibland kan det råka bli fel galopp, men hon rättar sig själv och lär sig också fort! I slutet av ridpasset fattade hon rätt galopp varenda galoppfattning!
 
Vi hoppade faktist också! Som sagt har Viola inte hoppat så mycket tidigare, men det var verkligen ingen tvekan där! Det fanns inte mycket hindermaterial, men vi kunde iallafall bygga upp ett räcke och en oxer som vi kunde hoppa lite fram och tillbaka.
Viola var fantastisk! Hon hoppade allt, även fast att vi kom lite nära någon gång och lite långt ifrån någon annan. I slutet låg nog hindrena upp emot 80cm tror jag, så det var inte bara plutthinder. Är jättenöjd med min fina lilla stjärna!♥
 
Puss

Illa...

Hann inte blogga överhuvudtaget igår, var i stallet och red först hela förmiddagen, sprang in och tryckte i mig lite mat när stallet var klart och sen åkte jag till Elina. Och med henne går det ju alltid i 110 knyck, så det var ingen risk att jag skulle hinna blogga där ;)

Tänkte berätta lite kort om gårdagens ridpass för er iallafall.

Började med Gunvald en tur barbacka i skogen bara. Han var pigg och glad och kändes fin. Det var bara en liten mystur, och eftersom det är så halt på alla vägar, stigar osv var det svårt att göra något speciellt, men kunde trava och galoppera lite på en väg iallafall, och det tyckte han var kul, min lilla piggelin.


Red sedan Viola lite ut i skogen först med mamma på Owen. När vi kom hem igen provade vi att rida lite på banan, och det gick faktist rätt bra, det var bara väldigt blött. Hon var jättefin och det var ett av de bästa ridpassen med henne. Hon var positiv (precis som alltid) och försökte alltid göra det jag bad om! :)
 
Jag red också med Elina på hennes hästar när jag var där. De ridpassen tänker jag inte gå in på sådär jättemycket, men det var iallafall jättekul att prova på något annat, framförallt var det roligt att rida "hennes" storhäst, han var jättemysig och rolig att rida! :) 


Puss

Varför skynda på, när tiden snart är här ändå

 
Mitt första ridpass 2013 red jag på Viola och mamma red på Gunvald. Vi red först bara ut ett varv i skogen. Underlaget är ju egentligen urkasst med halka och så, men det hindrar inte oss ;) Vi kunde faktist till och med trava en liten bit på en väg, det hade smält så mycket! När vi kom tillbaka igen red vi några varv på ridbanan och lät de arbeta lite. Vi skrittade bara, det var så himla blött på banan och även isfläckar lite här och där. Viola kändes mjuk och fin! Hon såg också extra fin ut idag, för vi klippte henne innan vi red! En lite ljusare och ett år äldre ponny än den jag red på igår alltså! :)
 
Puss
 
En väldigt söt, nyklippt Viola!♥

2013

Det känns härligt att vakna upp och veta att det är ett nytt år. Det känns skönt med en ny start, trots att 2012 var allt annat än dåligt. Det känns liksom att det är vår nu, det blir ljusare varenda dag som går och dessutom håller ju snön på att smälta bort. Inte för att jag tror att det här är den sista snön den här vintern, men ändå.
 
Såhär första dagen brukar jag tänka igenom vad som har gått bra förra året och vad som har gått dåligt, framförallt då med hästarna och ridningen, men även i mitt liv utan dem. Även fast att jag inte prioriterar det sådär jättehögt...;)
 
Jag hoppas att ni vill fortsätta att följa mig och mina hästar på bloggen även i år! Tack för stödet 2012, nu tar vi nya tag 2013!
 
Puss

RSS 2.0