Lång dag

Usch vilken tid det har tagit idag. Men det var värt det, framför allt med Vinca, som var nolla i sin l.b! Världsbäst! Veronica gick super i l.a, dubbelnolla och 2:a! Lite oflyt i msvb med ett stopp och ett skitpet, men är nöjd ändå med min stjärna! Nu är vi på väg hem, flera timmar senare än vad vi trodde. Det ska städas, bakas och allt ska göras iordning med hästarna. Det regnar dessutom. Jag förbereder mig för en lååång kväll. Puss


Vi rullar

Mot Gamleby. Vinca hoppar en l.b och Veronica l.a msvb. Håll tummarna för att de lyfter ordentligt på benen och att vi sätter de där nollorna nu! Jag är supertaggad! Tjejerna också hoppas jag! Vi provar Vinca med Gundes träns idag, jag provade det på henne igår och hon blev så söt, pannbandet gör det lilla extra! Tävlingen finns på equipe om ni vill följa online. Hör av mig sen!
 
Puss
 

Vi rullar

Mot Gamleby. Vinca hoppar en l.b och Veronica l.a msvb. Håll tummarna för att de lyfter ordentligt på benen och att vi sätter de där nollorna nu! Jag är supertaggad! Tjejerna också hoppas jag! Vi provar Vinca med Gundes träns idag, jag provade det på henne igår och hon blev så söt, pannbandet gör det lilla extra! Tävlingen finns på equipe om ni vill följa online. Hör av mig sen!
 
Puss
 

When worlds collide

Sitter just nu i bussen på väg hem från stan. Första dagen på moppekursen avklarad , nu är det bara 4 gånger kvar + 2 körningar och uppskrivning haha! Men det går nog rätt fort. Körkortstillståndet är iallafall helt klart nu med syntest och allt!

Jag hittade också ett par skor till konfirmationen, på rea! Så nu är allt klart till det :)
När jag kommer hem ska jag rida en häst, troligtvis Veronica, och sen komma i säng relativt tidigt. Passade på att skriva klart inlägget om DM som legat och väntat ett tag! Förhoppningsvis hinner jag blogga innan jag slocknar ikväll också haha!

Puss


Tävling i Kinda RF med DM 17/8

L.B (1m) avd B
 
Vinca var först ut. Hon var riktigt fin, gjorde som jag sa och trotsade ingenting. Hon hoppade bra med, rusade lite någon gång men lyssnade i övrigt ganska bra på mig. 
På banan blev hon som hon alltid blir, det är som att hon fattar att det är allvar. Superfin var hon, trots något lite stort språng och något litet. 4;an rev hon, trots att jag själv tyckte att hon kom rätt bra på det, lite stort som hon vill ha det. Resten funkade super, vi flöt ut lite på något ställe men det löste sig smärtfritt. Superbra runda som jag egentligen var jättenöjd med, men jag blev ganska besviken eftersom vi var så nära en felfri ritt.
 
L.B (90cm och 100cm) bed A1:A med lag-DM
 
Gunde var som han alltid är, fantastisk. Det kändes otroligt enkelt, 90cm är verkligen ingenting. Bäst av allt är ju att han älskar att hoppa runt det där, att det är enkelt och att han gör det så bra! Felfritt! 
Sen blev det så himla konstigt, för de la omhoppningen efter ALLA kategorier och skyllde på att det var för att lag-DM räknades in i klassen.  Men han gick bra i omhoppningen också, felfritt och vi svängde runt rätt bra. Resultatet ledde till Vinst både individuellt och i lag! :D 
 
Vinca var fin i den här klassen också, nästan ännu bättre, jag hade lite bättre koll på henne redan i landningarna och vi kom bättre till hindren. Men tror ni inte att vi rev SAMMA hinder?! Den här gången kom vi lite sämre till det, men ändå. Superbra rundor, men ett ner i varje. 
 
L.A (1m) bed A1:A med DM
 
Den här rundan med Veronica vill jag bara glömma. Hon gick super på framhoppningen, och även på banan kände jag att jag hade den galoppen jag skulle ha. Pluppade över 1:an och 2:an hur enkelt som helst, men sen. På trean kom vi lite mitt i mellan, och jag tog inte riktigt något beslut. Så ett stopp där, trots att hon egentligen kunde hoppat av. Sen hoppade hon det men stannade på 4:an, kombinationen. Fast det kom vi bra på. Jag måste rida riktigt mycket i varje steg, ha världens tryck i henne, annars hoppar hon inte. Superarg gick jag ut och bestämde mig för att ta nya tag i msvb.
 
Gunde var så duktig, men jag kände att han var trött. Förutom att han redan hade hoppat två rundor (grund och omhoppning) och varit inne på två prisutdelningar stod han dessutom och skrek på de andra hur mycket som helst. 
Men han hoppade, såklart. Kom för stort på en oxer, så han behövde trampa om och då räckte han inte riktigt ut. Vi rev också ett räcke som jag tycker att han får ta på sig, han lyfte helt enkelt inte riktigt. Är ändå nöjd, han försökte verkligen, min fina prins!
 
Msvb (110cm) Bed. A:0
 
Det var världens skillnad på Veronica i den här klassen. Men jag red för det också. Maxat var det, med det var ju inga problem för min lilla tjej. Vi kom lite för fort in på en oxer efter en linje, och då hann hon inte riktigt upp. Det var nog bådas fel egentligen. Annars felfritt, problemfritt. Resultatet räckte till en andraplats, min första placering i msvb! Är så glad att jag spricker! Snart kommer nollorna också!
 
Puss 

Trying to make his way home

Idag blev det sen ridning, jag tror jag kom in vid 9 typ. Det var konfa direkt efter skolan, genrep inför riktiga konfirmationen som är på söndag. Det var ganska kul, men det känns lite neröst att vi ska komma ihåg allting, tänj vad pinsamt det vore om man började sjunga fel låt eller någonting...

Efteråt red jag iallafall som sagt. Bara Gunvald eftersom tjejerna ju hoppade igår. Vi skrittade ut med mamma och Owen och sen blev det bara lite lösgörande på banan. Han var lite stretig och kändes inte riktigt 100% sammarvetsvillig, men jag är nöjd ändå!

Imorgon är det skola igen, och efteråt ska jag till stan och kolla på skor och gå på moppekurs. Jag ska också rida minst en häst när jag kommer hem. Vi hörs när jag (förhoppningsvis) får en kortis över :)

Puss


Hoppträning 26/8

Igår hopptränade jag Vinca och Veronica här hemma för TT.
 
Vinca var först. Hon kändes fin redan när vi red fram, lösgjord och kom för det mesta fint på bommarna. Det enda var lite att hon drog i tygeln i övergångarna och tryckte ut vänsterbogen i höger varv. 
Vi hoppade också fram på en serie med studs, ett galoppsprång, räcke. Det tvingar henne att komma bra in på första hindret, annars blir det väldigt trångt.
Hon var fin på hinder också, hon börjar lära sig det här med avstånd ordentligt nu. Två små  problem som hör ihop är dock att hon drar sig till höger när vi hoppar och hon rättar sig inte alltid av sina misstag. Men jag är nöjd, hon har utvecklats så otroligt mycket de här få veckor jag har haft henne. Och hon är ju bara 5! Hon lär sig heeeela tiden!
 
Veronica var en klass för sig. Hoppade hejdundrans bra. Hon var dock lite tjafsig och stel när jag red fram, men som vanligt gav hon efter rätt snabbt. Gjorde samma övningar med henne och hon har ju så himla enkelt för sig. Det känns också som vi har kommit varandra riktigt nära den senaste tiden. Vi hoppade högt, tror inget låg under 115 i slutet. Vi kom lite stort och lite nära, men det kändes som att vi hela tiden kom perfekt, för jag tog beslut, red för dem och hon bjöd till det där lilla extra. Är riktigt glad över henne, lilla stjärnan!
 
Puss 

Jag ser vad som händer

 
Är jätteledsen för min dåliga uppdatering. Det är något lustigt med min mobil, den säger att nätverket inte fungerar när jag försöker gå in på appar, men jag har liksom wifi nu men ändå funkar det inte?
 
Iallafall har det varit en bra dag. Det känns som att jag har hunnit mycket. Jag hoppade som sagt tjejerna (det kommer i ett eget inlägg) och red Gunde och Aska. Vi tänkte rida unghästarna idag också, men det kom förhinder. Lite synd, för det var ett tag sen nu, men vi hann med andra saker :)
 
Gunde kändes fin. Vi skrittade fram i skogen och sedan blev det något som liknade markarbete på banan. Red fram honom i skritt och trav och sen galopperade vi över galoppbommar, ett kryss och en liten serie med en studs, ett galoppsprång och ett till kryss. Provade tom att rida utan tyglar över studsen och armarna rakt ut! Det låter kanske som ett ganska oseriöst ridpass, men han var fin och lyssnade bra på mig. Det enda var väl att han slängde lite med huvudet, något han aldrig gjort förut. Men han hittar ju på saker hela tiden ;)
 
Aska red jag ut barbacka. Hon var jättepigg och glad! Jag red lite på gärdena och galopperade mest, vilket verkade uppskattas. Hon ville inte ens sakta av när jag tänkte gå hemåt, hon som kan vara en liten segpropp annars!
 
Hoppas ni har haft en bra helg! Förhoppningsvis kan jag prioritera bloggen mer nästa vecka, även att det är mycket nu. Konfagrej imorgon, moppekurs tisdag onsdag, tävling lördag och så konfirmeras jag på söndag. Lite att fixa med med andra ord!
 
puss
 

Skrittar fram prinsen

Har redan hoppat tjejerna hemma för Therese. Gick super! När jag kommer hem ska Gundis trimmas på samma framridnings- och framhoppningaövning. Därefter ska även unghästarna ridas. Har dessutom hunnit med att spela match idag! Snacka om fullt upp! Tur att jag håller på med det jag älskar att göra.. :)
 
Puss
 

Em-final

Stackars Roffe. Första utanför pallen. Fyra. Fast vi har världens bästa förebild, kungen kommer tillbaka gång efter gång! Och vi fick ju brons i lag! GO Sverige!!!

Jag älskar verkligen att sitta och titta på såhär duktiga ryttare. Roligast är ju självklart att vara på plats att titta, men det är otroligt lärorikt att titta på tv också. Så otroligt fina hästar och duktiga ryttare. Jag har tittat de andra dagarna också, på "kvalen" eller vad jag ska säga (en anledning till att jag inte hunnit blogga) och man blir så himla inspirerad! Så himla fina hästar och otroligt skickliga ryttare!

Jag var på rix fm igår i Linköping och det var jättekul. Idag har jag dömt en match (tjänat lite pengar) och jag hann också rida Veronica mellan em-tittandet. Hon gick super! Ska rida Vinca och Gunde också. Härligt att vara ledig igen, om än bara för en helg :)

Puss


Everything stops

Vinca var först ut idag. Mamma red henne igår, mest lösgörande på ett gärde, och därför fick hon gå ett lite hårdare pass idag på banan. Hon kändes väldigt fin, men mitt i det där fina när det händer något nytt, typ att man byter varv, så blir det lätt så att hon börjar tjafsa i handen. Det är lite konstigt, eftersom hon vill bli riden med mjukt, lätt stöd och jag rider henne så hela tiden. Jag har dessutom blivit mycket bättre på att handen ska var rättvänd och stadig hela tiden. Men det blir bättre. Det är nog mer att man måste nöta övergångar osv hela tiden, det är bland det viktigaste när man rider en unghäst.
När hon var uppvärmd jobbade vi mycket i galopp och över små hinder. Det gick jättebra. Det är skönt att bara kunna ligga och rulla på i en kort, fin galopp och komma perfekt till hinder efter hinder. Jag känner verkligen att hon börjar få lite rutin, hon börjar se realistiska avstånd till hindren och jobbar hela tiden för att komma rätt till dem! :)

Gunvald och Veronica fick bara mysa på en lite längre tur i skogen. Jag red Gunde och mamma Vera. De var pigga och glada båda två! :)

Puss


Tillbaka till verkligheten

Måste väl ändå påstå att första skoldagen gick rätt bra. Som vanligt väldigt chill, men det känns väldigt tomt utan de gamla 9:orna. Ännu tråkigare känns det att de är på nya skolor och lär känna massor, nytt, roligt folk och vi går kvar i samma skola. Matsalen vi äter i ser precis likadan ut som när vi började 6:års för 9 år sedan. Men men, det är SISTA året. Ska försöka jobba ordentligt med betygen för att vara säker på att jag kommer in på det jag vill sen. Är rätt taggad på det här läsåret när jag tänkt efter. Det är faktiskt bara 297 dagar kvar tills nästa sommarlov. Det är ju ingenting! Bara... En vinter typ ;)

Har ridit en hel del idag också, efter skolan. Ska försöka skriva om det sen. Ska duscha nu och sen är det sändning från EM på svt. Går ej att missa! :D

Hörs senare
Puss


Klockan har stannat

Sista dagen på sommarlovet. Tre ponnyer ridna.
 
Vinca först. Jag red barbacka, men krävde ändå lite av henne. Red på banan en kortis i början och hon var verkligen jättefin. Riktigt mjuk och arbetsvillig från början. Hon har blivit väldigt stadig i formen och har nu även blivit mycket duktigare på att behålla samma tempo. Framför allt när det gäller galoppen, som hon var rätt obalanserad i i början. Är riktigt nöjd med henne idag! Red inte så länge på banan när hon var så fin, utan skrittade ut henne i skogen då istället :)
 
Veronica var också duktig! Skrittade fram i skogen och red sen på gärdet. Tänkte egentligen rida på stubbåkern, men det var mycket stenar så vågade inte annat än skritta :( Men hon var jättefin på gärdet, redan från början. Hon var fin och stadig i formen och jobbade på med bra energi hela riden. Galopperade lite extra i slutet för att få upp flåset också. Kändes super!
 
Gunde-prinsen fick bara skritta ut barbacka i skogen och mysa. Skrutten, njuter av att han är min<3
 
Puss
 
 

Tankar

Det är så himla mycket att tänka på nu. Liksom, skolan börjar imorgon!!! Vart tog sommaren vägen? Ångesten börjar ta tag i mig. Jag skulle behöva ett år ledigt, minst.
 
Men det är inte bara det. Det är mycket med hur vi ska göra med ponnyerna nu också. Ska vi försöka kvala till ungponny-SM med tjejerna? De skulle lätt kunna, vi är så himla nära hela tiden. Men det är samma helg som Mhpc-finalen. Vad ska jag välja? Vi har dessutom en plats för lite i stallet, de stora har ju sovit ute hela sommaren. Vem ska åka hem igen? Och orkar jag tre tävlingsponnyer i höst? En stor tävling som vi ska försöka kvala till? 
 
Som ni ser, massor frågor och jag känner mig som ett levande frågetecken. Red på lilla Aska igår som gjorde mig på 1000 gånger bättre humör. Det är mycket lättare att tänka när man sitter på en bar, bred liten ponnyrygg. Hoppade några språng här hemma också. Den ponnyn vet hur man ska göra mig lycklig.
 
Nej, nu tar vi tag i dagen. Det löser sig!
 
Puss
 
 
 

Unghästarna 18/8

Var uppe och red unghästarna idag. Vi filmade också/tog kort för att ha i deras annonser.
Maja var först. Hon var väldigt pigg, men ändå snäll och lyssnade på mig. Hon har börjat lära sig mer och mer vad hjälperna betyder och är nu väldigt rolig att rida! Hon börjar också söka sig ner mot bettet eftersom jag nu hela tiden har henne framme för skänkeln och börjar rida med så gott som normallånga tyglar :) Är riktigt nöjd, galoppen funkar nu med, galopperar utan minsta tveksamhet i båda varv! Hon gjorde några små glädjebockisar idag också hihi! ;)
 
Calle var också jätteduktig! Men man måste komma ihåg att har är en väldigt känslig liten bebis som måste bli trygg i varenda litet nytt steg innan man kan ta ett till. Jag travar hur lätt som helst själv på honom på en volt runt mamma, men det är när jag ska styra helt själv, när det liksom verkligen är jag som rider tycker han att det blir lite konstigt. Men han gör aldrig något dumt, det är bara som att han undrar vad som ska hända nu då. Är väldigt nöjd med honom med, det går framåt fastän det inte gör det lika tydligt som med Maja.
 
Puss
 
 

Underbara

Åhhh fina fina ponnysar! Lag-DM GULD med världens bästa lag, vann också l.b:n individuellt med Gunvald. Två ner i l.a med honom men han var supertrött. Vinca ett ner i varje l.b, på SAMMA hinder. Så himla typiskt, men hon var såååå himla fin annars! Veronica var skitdum och vägrade ut sig i l.a, men kom tillbaka i msvb och kom runt med bara ett nedslag! Superfint flyt, maxad bana och jaa.. Världens bästa! Kommer bättre utvärdering senare, lever i lyckorus just nu så det känns som att det här blir lite luddigt.. ;)

Puss


Hemkommen

Har haft tre härliga dagar med konfirmationen. Mysigt ställe, vi bodde i små stugor, nära till vattnet och islandshästar som gick förbi lite då och då. Det var rätt fint väder, badade massor igår i både badtunna och i sjön. Så mysigt!
 
Men nu är jag i alla fall hemma. Alla ponnyerna ska ridas och fixas för tävling. Mamma har som sagt tagit hand om dem och ridit när jag  har varit borta, tack mamsen! Men - back to life. Tagga DM!!!!
 
Puss
 
Yesterday :)
 

Konfaläger

Godmorgon! Tänkte bara säga att jag åker på läger idag med konfan och är borta tills på fredag. Mamma tar hand om hästarna, rider Vinca idag och Gunde och Vera på torsdag. Jag har lagt upp dagarna lite så att det inte skulle göra något att de skulle stå någon dag nu när jag är borta. Får se om jag bloggar någonting. Ska nog försöka njuta så mycket som möjligt av de sista dagarna på sommarlovet. Får hoppas på bra väder!
Men om inte annat kommer jag tillbaka på fredag. Då ska alla ponnyerna ridas och fixas för DM på lördag! Kommer bli super!

Ha det!
Puss


But not again

Vinca var först idag. Igår skrittades båda tjejerna bara ut utan några som helst krav. Idag skrittade vi fram i skogen och sen höll vi till på banan. Hon var jättefin stundtals! Var jättefin i formen och bar sig riktigt bra själv! Någon gång drog hon upp huvudet och drog i tyglarna, typ när jag flyttade henne lite för skänkeln, men då behöver jag bara säga lite "hallå, visst var det väl jag som bestämde" och sen får hon massor beröm när hon gör rätt! Är riktigt nöjd ändå, vissa stunder gick hon klockrent och blev ännu bättre mot slutet!

Veronica fick jobba på mycket på stora och små volter, tempoväxlingar, mycket övergångar och på att behålla formen och flytet hela tiden. Hon gjorde vad hon skulle, var lösgjord och rolig att rida! Hennes travökningar är helt otroliga och idag var hon också väldigt uppmärksam, snabb på att lyda. Är nöjd med båda!

På kvällen hoppade jag Gunde här hemma för mamma. Han var jättefin! Hoppar med sånt självförtroende, och gör bokstavligt talat allt för att hoppa felfritt och vara mig till lags. Några språng var runt 1,10, men mot slutet sänkte vi så att det mesta var runt 1m. Det är det högsta vi ska hoppa till helgen och då behövde han inte hoppa högre idag!
Han har börjat hoppa med sån marginal, bjuder på två bilder där han visar sin fina teknik! Älskade lille prins!

Puss


15 år!

Det kan ni inte tro va? Världens sötaste Lillen-pluttponny!

Åh vilken söt haj

Hahahaha, tjöt av skratt när jag såg den här. Gjorde min dag! Måste ses!

Hoppträning 11/8

Åhh, båda tjejerna gick så jäkla bra idag! Vi var iväg och hoppade på Vreta. Det blev en inomhusträning då regnet öste ner och hade gjort hela dagen.
 
Vinca var först. Hon var sjukt fin redan på framridningen, gör allt jag ber om. Hon är visserligen lite bekväm, jag får också jobba lite, men när jag gör rätt jobbar hon på riktigt bra! Hon hoppade super också! Hon drog inte mot hindret en enda gång, lyssnade på mig hela tiden och hade samma tempo hela vägen. Superduktig! Vi hoppade fram först på två hinder, ett i taget, och sen hoppade vi banor på typ 5 språng för att få flyt och jobba på hinder efter hinder. Det kändes väldigt bra, hoppade någon bana lite lägre först och sen låg det runt 1m.  Hon var riktigt duktig och hon kom väldigt bra till hindren hela tiden. Jag är jättenöjd och framför allt känns det bra inför helgens tävling!
 
Och Veronica... Min stjärna. Var förjäkla fin idag! Hon kändes ovanligt pigg från början. Hoppade som en gud från första språnget. Fast någon gång kom hon lite nära, när vi fortfarande hoppade fram, och då drog hon till med ett riktigt bocksprång/ sparkade rakt ut efter hindret! Jag höll på att flyga av, blev så himla chockad också haha! Men annars gick allt super! Hoppade banor på 110-115 med lätthet och ett väldigt bra flyt. Älskade lilla ponny, är så himla nöjd! Hoppas att hon är lika fin på tävlingen!
 
Puss
 
 

Morning

Fick sovmorgon, ska precis gå upp och äta frukost. Idag vet jag inte riktigt hur det blir med ridning, det kommer släkt osv ikväll eftersom jag fyller år på måndag! Hinner nog inte rida alla, men mamma skulle hjälpa mig med Vinca och sen får vi se. Det måste städas lite till och sånt :)

Hoppas ni får en bra dag, det ser faktiskt ut att bli fint väder, här iallafall!
Puss


Dressed all in pink

Tjejerna fick bara skritta ut idag. Först Veronica, och sen Vinca barbacka. Tänkte rida en ganska lång tur med henne, men så hade de plöjt precis där :( red lite på gärdet istället, och det gick bra, ännu bättre i slutet!

Gunde gick en dressyrpass på banan, och Åhhh vad fin han var. Jobbade först på mest på volter och rakt spår i alla gångarter, inte mycket mer än så. Njöt mest av att få rida min fina ponny! Sen tränade vi lite på halter, att behålla formen genom övergångar och lite ridning i skritt. Superfin var han! Älskar när han är så, bara väntar på något nytt och är uppmärksam. Idag var traven allra bäst, han vilade så fint på steget och var avspänd hela passet igenom. Är så nöjd! Mamma tycker att jag ska starta dressyr på honom, men vi får väl se hur det blir med det ;) min guldponny!

Red också Olympia på kvällen med mamma som red på Owen. Vi skrittade fram i skogen och red sen på banan. Hon är riktigt rolig att rida, hon kan allt, men gör det inte gratis. Hon kändes lite seg i början, så då fick jag driva ganska mycket, men hon kom igång efter en kort stund. Jag börjar tom kunna rida henne ordentligt i galopp haha! Skuttade över ett litet kryss också, snacka om att hon tyckte det var kul när hon verkligen förstod att jag styrde på hindret, att hon skulle få hoppa! Fina tantis

Puss


Tävlingsplanering

Just nu har jag bara en tävling anmäld och inplanerad, i Kinda RF nästa helg. Där avgörs DM för Östergötland. det känns faktiskt jättebra, framför allt med Gunde som är i sin livs bästa form.  Hoppas i smyg på medalj ;) Alla tre ponnyerna ska tävla samma dag, och därför ska vi snart lägga upp en planering för varje häst.
 
Vinca:Går två L.B:er, självklart båda i avd B då hon ju bara är 5. Förhoppningsvis nollar hon båda, så hon blir färdigkvalad till både championatet och ungponnySM :)
 
Gunvald:Går en L.B som även Lag-DM ingår i, bed A:1a. Han hoppar också en L.A bed A:1a som DM ingår i. Målet är att få fina rundor och förhoppningsvis placering och medalj :)
 
Veronica:Hoppar DM-klassen, L.A:n och en Msvb bed A:0. Hoppas på fina rundor, bra galopp och flyt. Förhoppningsvis sätter vi 0:an i Msvb! :D
 
Puss
Förra året Lag-DM brons! I år hoppas vi på guld

Jag är en storm från ingenstans

Usch vad det regnar :( Har redan ridit Vinca och Veronica, men nu är det Gunde kvar också. Skulle egentligen försöka ha en lektion med Aska idag också, men vi får se hur det blir med det. Om det regnar är det ju inget kul. Gunvald får stå om det regnar hela kvällen, för han ska bara ut och mysa i skogen, och han gillar inte regn hihi ;)
Stallet är i alla fall klart, jag har tom packat påsar till imorgon i hopp om att det skulle sluta regna. Får väl bara hoppas!
 
Hoppas att ni har roligare väder än jag iaf!
Puss
Hihi naw, världens sötaste

I was left to my own devices

Var uppe hos unghästarna idag. Det är så himla kul, de har blivit jätteduktiga nu och utvecklas hela tiden.
 
Calle travar jag på själv nu. Lättast går det när jag rider i en volt runt mamma, som att hon longerar fast att hon inte håller i linan. Han är så försiktig och tycker nog att det känns tryggt eftersom han är van vid det. När jag rider helt själv blir han lite seg, fattar inte riktigt att han ska gå framåt när jag ber honom. Men han är för tusan bara 3 år! Vi tar det i hans takt, det blir bäst för alla. Han är superduktig ändå, ledande tygeltag fattar han precis och broms sitter också, det är bara de framåtdrivande hjälperna som han måste lära sig :)
 
Maja har blivit mycket piggare! Jag tror att hon har lärt sig det Calle fortfarande inte har lärt sig, vad de framåtdrivande hjälperna betyder. Hon rör sig väldigt fint under ryttare, söker sig nedåt bettet, men eftersom jag fortfarande har ganska lång tygel när jag rider så går hon inte på tygeln. I skritt och trav lyssnar hon super, där emot har hon inte riktigt fattat det hela i galopp ännu. Men jag galopperar liksom på henne varv efter varv nu, så jag är säker på att det kommer.
 
Lorita är på bete just nu, så det är bara Calle och Maja som får jobba!
 
Puss
 

All around the world

Jag och Emma skrittade ut med Gunde och Aska idag på förmiddagen. Vi hade med oss Sallie också. När vi kom hem igen red vi på banan. Jag red fram lite och sen fick han hoppa! Han kändes fin, lite springig ibland och kom lite nära, men det var mest i början. Hoppade en liten bana på drygt 1m, som han pluppade över hur enkelt som helst. Snacka om att han är i form nu, och ännu bättre är att vi är sammansvetsade till 1000! Älskade ponny!
 
Veronica fick också hoppa! Och det gick så bra. Vi hade fint flyt hela tiden, kom lite stort någon gång och lite nära nästa, men vad gör det? Man måste inte komma perfekt, man kan hoppa ändå. I början hade jag lite dålig galopp i svängen och ökade mot hindren, men när jag sen red med mer galopp i svängen blev det världens skillnad! Det ända som måste bli bättre är jag i landningarna, hon hoppar mig ur sadeln i princip varje språng, och då faller jag fram och hinner inte räta upp mig tillräckligt snabbt i kombinationer och på korta relaterade avstånd. Men annars, ponnyn är döfin!
 
Puss
 

Trust nobody

Red först Gunde idag. Precis när jag tog in honom började det ösregna, så tänkte vänta tills det gav sig. När det lugnade sig och jag började tränsa började det ösa ner igen! Så jag fick vänta i mer än en halvtimme... Han var fin i alla fall. Tittade lite runt om ridbanan, men koncentrerade sig ganska bra på arbetet. Traven var riktigt bra! Skrittade av i skogen sen.
 
Veronica skrittade jag bara ut barbacka. Hon var väldigt pigg och glad. :)
 
Nu vankas kräftfiske och ikväll hoppträning med Vinca! :D
 
Puss
 

I wish i could stay forever

Har haft en jättehärlig helg! Massor sol och att få titta på massor sjukt fina hästar och duktiga ryttare. Snacka om att jag blev taggad och ville va med! Pållarna fick stå igår men jag red alla tre idag.

Vinca red jag först på banan. Tanken var att inte rida så länge, om det kändes bra vill säga. Jag red henne med ett väldigt lätt stöd från början. Hon kändes väldigt tillfreds, men hon blev lite lång och var väldigt öppen i formen. Så jag försökte med mycket ben och lite mer stöd i handen att få ihop henne, och det funkade riktigt bra! Tappade lite i högergaloppen, men efter en stund gick det finfint där med! :)

Veronica skrittades fram i skogen och därefter red jag henne på gärdet. Hon var inte alls samarbetsvillig i början, så jag galopperade henne bara en stund, egentligen inte i form, men såg hela tiden till att hon inte blev för lång. Jobbade på med tempoväxlingar. Men sen, när jag travade lite, DÅ. Hon kändes super, hade sjukt mycket energi i varenda steg! Så är riktigt nöjd med henne trots den dåliga början.

Gunde red jag på kvällen. Vi red på ett gärde. Han var jättefin! Han brukar kunna bli lite pigg och stark när man rider på gärden, men inte idag. I alla gångarter gick han som en smäck! I slutet belönades han med att få galoppera av sig lite, snacka om att han tyckte det var kul! Gjorde små bocksprång av lycka! Världens bästa ponny, jag blir så glad när han är glad! <3

Puss


Och bilen rullar igen

Så, nu är vi på väg mot SM! Världens bästa Hanna tog sig runt dagens kval med två nedslag och blev där med sista ekipage att ta sig till A-final! Den där ungen har då alltid marginalen på rätt sida! Men så himla kuuuul!

Gick upp vid 6 idag och red. Det var en himla tur, för det är över 30 grader varmt idag! Gunde, Vera och Vinca var klara vid halv 9, så skönt.

Hoppas ni har det bra i värmen!

Puss


Nyss hemkommen

Har haft två underbara dagar! Massor sol, bad och värme. Idag hyrde vi också en kajak och turades om att paddla. Det var kul, lite vingligt, men inte lika jobbigt som det såg ut :) Annars har vi bara legat på en klippa och stekt. Det har varit riktigt varmt och solen har skinit från en klarblå himmel. Så härligt, fast känner nu i efterhand att jag bränt mig lite haha! Men det är väl så det ska va ;)

När vi kom hem strax efter 9 tog vi in ponnyerna och red direkt. Mamma red Vinca, jag red Gunde och pappa ledde Veronica. Så red jag och mamma lite på banan när vi kom tillbaka. Gunde var riktigt fin, jag hade ett så jämnt stöd i båda tyglarna hela tiden och gick i väldigt fin form hela tiden. :) När han var klar sadlade jag på hans sadel på Veronica direkt och red henne också. Hon blev jättefin efter en liten stund, ville verkligen vara mig till lags hela tiden. Jag älskar när det är så, hade kunnat rida omkring på henne hur länge som helst!
Vinca såg också jättefin ut!

Nu ska jag sova. Imorgon ska jag vara uppe med tuppen. Det ska bli jättevarmt och vi ska också åka till SM. Tyvärr har de bytt ordning på klasserna - andra kvalet går på morgonen och inte på eftermiddagen som det skulle... Så himla trist! Om vi ska dit och se det måste vi åka jättetidigt hemifrån och hinner inte rida....... Men troligtvis åker vi upp imorgon ändå, på dagen, kollar lite i affärerna där, tittar på lite kringklasser och umgås med våra kompisar! Så det blir nog bra ändå!

Godnatt puss


Tips på sommaren

Gunvald får, liksom många andra hästar med ljusa mular, brännskador på sommaren. Framför allt på våren, när solen börjar titta fram ordentligt och sen hela tiden fram mot sensommaren. Tidigare år har vi löst det med att smörja, smörja, smörja med diverse olika salvor med solskyddsfaktor. Nu i år har vi testat något nytt, en lapp som vi satt fast på grimman som skyddar näsan. Och det har fungerat jättebra! I början av sommaren, när han brukar vara som känsligast mot solen, kombinerade vi det med helosan sol och effol melkfett, men i flera veckor nu har vi bara haft lappen. Dock har den börjat gå sönder nu, så en ny ska införskaffas snarast! :)
 
Puss
 

Smultronstället

Låter bilderna tala för sig själva. Är riktigt mätt nu haha!


I guess that's just the way

Idag ska vi åka till västkusten med några kompisar. Vi behöver bara få vara några timmar. Vi bor över tills imorgon i en stuga. Hoppas på massor sol och bad! Vi ska också köra förbi smultronstället på vägen ner! Är väldigt sugen på den där glassen med en donut i.... ;)
Sen, i helgen åker vi troligtvis till SM och bor över en natt. Min klubbkompis, Hanna (vars familj som för övrigt är väldigt bra kompisar med min), har kvalat till SM, så det skulle vara sjukt kul att vara där och titta. Jag tänkte egentligen, från början, att jag skulle rida några kringklasser, men först kom ingen propp, och nästa gång vi kollade var det släppt och redan fullbokat. Men det duger bra att titta, jag är så nöjd med helgens starter att det räcker och blir över!

Jag kommer ändå självklart hålla igång bloggen med mobilbloggning och lite tidsinställda. Tänkte bara ge er lite koll på läget!

Puss


RSS 2.0