Minisemester

 
Har det rätt bra här på östkusten! Åkte hit i söndags och ska åka hem idag. Vi har inga djur med oss hit så det känns lite konstigt, men det är faktiskt ganska skönt med en paus ibland. Vi red Gunde och Veronica i söndags morse iallafall , så de har inte fått vila alltför länge ;)
 

Tävling i ridklubben Udden

I fredags åkte vi ner till Kalmar med Gunde och Vinca för att tävla på ridklubben udden på lördagen och söndagen. Sofie och Hanna var också med, så vi var ett litet gäng. Det var en tävling med ett häftigt koncept, förutom ponnyhoppning var det också hoppning för stora hästar, dressyr och stilterräng på olika banor. Det gjorde tyvärr att det blev lite rörigt, flera gånger blev starttiderna uppskjutna pga att de inte var klara när de skulle och liknande. Ett riktigt stort minus var att det var dåliga banor, de var väldigt långa och med onaturliga svängar och bågar. På lördagen var det 4 (!!!!) kombinationer i L.A:n, 2 i grunden och 2 i omhoppningen. Det var ganska dåligt underlag på framhoppningen också, det blev stora gropar framför och bakom hindren. Det var synd, för annars var det en mysig tävlingsplats med en bra uppstallning där hästarna verkade trivas.

Lördag

L.B (90cm) bed A:0/A:0

Först fick Gunde hoppa en L.B. Han var jättefin, jag fick driva ganska mycket för att han skulle komma igång ordentligt men annars kändes det jättebra. Han var felfri i grundomgången och jag satsade lite i omhoppningen. Han ställde verkligen upp och var felfri. Det var många som red fort, men det räckte ändå till en fjärdeplats!

L.A (100cm och 110cm) bed A1:A och avd B
  
Gunvald var superfin, men jag kände att han började bli lite trött både psykiskt och fysiskt. Han kämpade ändå på jättebra. På framhoppningen blev det något dåligt språng, men det kom tidigt så det hann vi reda ut innan vi kom in på banan. Där gick han som en klocka och satte en enkel nolla i grunden. Eftersom det var en A1:A fick han sedan gå in på banan och hoppa för tredje gången samma dag och då kände jag att han var jättetrött. Han trodde nog dessutom att han hade hoppat klart, så det blev två eller tre pet. Han kändes fin ändå, och att han var trött var ju förståeligt. Jag är fortfarande jättenöjd med grunden!

Vinca var döfin på framhoppningen. Gjorde helt fantastiska språng och kändes enkel att rida. På banan kändes det superbra på ettan och tvåan. I svängen till trean, som stod i uppförsbacke från utgången ville hon dock inte svänga ordentligt? Det  hade ingenting med hindret att göra utan det kändes som att hon bara inte ville gå dit jag styrde. Jag gjorde om och då var hon jättefin! Resten av rundan var hur bra som helst, tror vi fick ett pet med men det gjorde ju ingenting när hon ändå inte var nolla. Jag är jättenöjd med allt förutom svängen till trean, superfin runda och hon hoppade hur bra som helst!

Söndag 

L.A (100 och 110 cm) bed A:0 och avd B

På söndagen fick båda hoppa varsin L.A. Gunde var jättefin igen, både på framhoppningen och på banan. Det var en superfin runda, han lydde min minsta vink. En trekombination ur sväng flöt vi igenom hur enkelt som helst! Allt var alltså hur bra som helst till och med sista hindret som vi kom för stort på och då petade han SISTA bommen. Så jäkla surt, för vi hade den bästa tiden och hade vunnit annars! Typiskt och jag var jättebesviken för att det inte ger några placeringar trots en sån fantastisk runda, men jag är så nöjd med min och min fina ponnys prestation på hela helgen. Världens bästa Gunvald! 

 Vinca var fin igen på framhoppningen. På banan kändes det som att drömmarna krossades när vi petade tvåan, ett hinder som många hade rivit men det spelar ju ingen till att det är svårt för alla om man vill vara felfri. Då hoppade jag bara fram till hinder nummer 5 och sen hoppade jag 1:an igen och utgick, det kändes dumt att hoppa en svår trekombination ur sväng och göra det svårt för henne när det ändå inte är "värt" någonting. Jag är både nöjd och missnöjd med hennes prestationer, hon har hoppat väldigt bra, men jag vill så gärna vara felfri ju... Men egentligen är det ju känslan som räknas, och den fanns där, framför allt i den första klassen! Hon är ju bra fin, lilla Vinca!


Varma sommarkvällar

Idag har det varit en ganska lugn dag för min del. Jag kom hem vid ca 10 imorse, jag träffade lite kompisar igår och då passade vi på att sova över, dvs blev det inte många timmar sömn. Roligt och mysigt var det iallafall, bästa gänget <3

Jag åkte sedan ut med familjen med båten och bara myste på dagen. När jag kom hem igen på kvällen hade jag lektion för Engla på Aska. Det var hur kul som helst för båda var så himla duktiga!
Jag och mamma red sedan Gunvald och Veronica på kvällen när det hade blivit lite svalare. Tänk att det är sånt väder att man vill att det ska bli svalare! Underbara sommar!


På tal om vädret har vi ändrat på hästarnas rutiner. I natt blir nämligen den andra natten de får sova ute på natten! Det är så himla varmt på dagarna, så då får de stå inne och sova för att slippa insekterna också, och sedan är de ute på nätterna. De tyckte förstås att det var lite konstigt men skönt!



Så mycket slit för en bild

Jag satt och kollade igenom lite bilder och hittade de här från Kinda i våras. Haha, man kan väl säga att det inte är det lättaste att ta bra bilder på en ponny som inte vill stå still... ;) 




Hmm... De där blommorna måste ju vara till mig!

Och ännu svårare är det med två ponnyer som ska vara glada och titta in i kameran samtidigt!


Fast det blev ju iallafall ett par bra bilder till slut!




Älskade sommarlov

Åh vad livet är härligt ibland! Idag har det varit helt fantastiskt väder, hur varmt som helst och sol i princip hela dagen. Vi var ute med båten en stund på eftermiddagen och sen på kvällen var vi och badade med mina söta små kusinbarn. Självklart har jag passat på att mysa massor med lilla Leah mellan baden också!




På förmiddagen skrittade jag ut med Sofie på Veronica barbacka. Så mysigt i morgonsolen, men det blir ett tidigare ridpass imorgon bitti för det hade redan börjat bli lite för varmt!



Välkommen Leah

Jag dör söthetsdöden just nu!




Godmorgon!

Har precis vaknat upp i min egen säng för första gången på hela helgen. I fredags åkte vi ju ner till Kalmar och ridklubben Udden för att tävla. Det har varit jätteroligt och trevligt, men tyvärr lite stolpe ut på tävlingsbanan. Vi inledde dock med en fin 4:e plats i L.B med Gunvald på lördagen. Han har fortsatt vara väldigt fin resten av meetinget trots svåra banor, men inga fler placeringar alltså. Vinca har varit jättefin men ingen nolla i L.A och det är ju det vi är ute efter. Så himla typiskt, vi vill det här så himla gärna ju! Ska utvärdera tävlingen ordentligt sen när jag har tid. Nu ska pållarna tas om hand!



Hur härligt som helst!

Ligger just nu på en ö ute i bråviken och bara njuter! Det är så himla härligt väder, varmt och blåser knappt alls. Så härligt!

Har haft det jättehärligt här på Djupvik sedan vi kom. Igår åkte vi ut med båten en stund och på kvällen grillades det god mat och var massor folk! Supermysigt! 

I förmiddags fick jag rida Veronicas helsyster Viva. Jag har ridit henne några gånger innan, men snacka om att det var skillnad på henne sen jag red henne sist! Hon har mognat mycket i ridningen bland annat. Hon var superhärlig att rida, uppmärksam och vill väldigt gärna göra rätt. Dessutom har hon helt fantastiska rörelser! Så rolig att rida! Tyvärr blev vi terroriserade av hur mycket blinningar och bromsar som helst, både jag och hon hade ett gäng på oss hela tiden. Duktig som hon är jobbade hon på superbra ändå!
När vi hade ridit klart gick vi ut i vattnet och svalkade oss. Så himla härligt!




Dessutom har vi passat på att pussa på vår stora häst Owen som bor här hos Magdalena och så har vi myst med fina Valdo som är pappa till våra Djupviks-hästar! 






Nu ska vi snart åka hem igen. Gunde och Vinca ska ridas och allt ska packas för imorgon åker vi till Kalmar och tävlar hela helgen!



Mot Djupvik!

Känns lite tomt på den här bloggen måste jag säga... Lever dock livet först och främst just nu! Ponnysarna jobbas på och sköter sig superbra! Hoppade Gunde i söndags - guldstjärna till honom och tjejerna i måndags. De kändes också väldigt bra!

Har gjort mycket kul som inte inkluderar hästarna de senaste dagarna också. I söndags hade vi grillkväll hos Hugo som något sorts avsked, för nu flyttar han till USA och ska var utbytesstudent där ett helt år! Det känns jättekonstigt, man kan inte riktigt förstå det..! Men det var iallafall en av de roligaste kvällarna på väldigt länge! Jag sov över där också, så kom inte hem förrän på eftermiddagen på måndagen. 



Vi har också ett projekt på gång som kommer bli hur kul som helst om allt går som det ska! Det håller jag tummarna för! 

Nu är vi som sagt på väg till Djupvik. Vi ska självklart rida lite, men vi har med oss båten också, så vi ska åka lite båt och så ska vi stanna över tills imorgon. Det blir nog väldigt mysigt! 

Utöver det ser jag verkligen fram emot meetinget i udden som vi åker till på fredag! Wiiee!



Everybody seem so famous

Idag fick nästan hela gänget följa med ut på tur i skogen, bara Veronica blev kvar hemma. Jag red Vinca, mamma Gunde, Engla Aska och Sofie Sunnie. Vi skrittade ut en tur i skogen. De verkade tycka att det var kul att få gå ut så många tillsammans, annars får de ofta gå ut själva eller två och två. När vi kom hem igen red vi på banan. Vinca var fin från början, men jag fick ändå jobba en stund med att få den där riktigt bra känslan. Hon vill gärna ha ett stadigt mjukt stöd på bettet, och jag behöver driva henne mycket för att hon ska bli riktigt fin. När vi kommer dit, så blir hon superfin och jag får en jättebra känsla!

Efter det red jag Veronica. Vi skrittade gram i skogen med Sallie och sedan fick hon jobba på ett gärde. Hon var som vanligt superfin, blev lite öppen i formen stundtals men det blev mycket bättre när jag verkligen red ordentligt. Fina stjärnan! 

På eftermiddagen åkte jag in med familjen till stan. Vi shoppade lite, jag fick bland annat med mig en tröja hem, och vi tittade lite på utemöbler osv. När vi var på en affär som sålde blommor hittade vi den här, blomman Vinca som min Vinca har fått sitt namn efter. Det skulle vara roligt att plantera en Vinca, en Viol och en Veronica efter vilka djupvikshästar vi har fått ha här hemma. Hur gulligt skulle inte det vara?



Nu ska vi iväg till några kompisar och äta och titta på fotboll. Älska sommaren och ledigheten!


Åh vad hon är fin

Världens mysigaste Veronica <3




Thinking I was born in the wrong time

Underbara sommar! Jag lever lite som i en dröm just nu, värme och sol och så ser jag fram så mycket inför meetinget i Udden nästa helg och sedan gymnasiet till hösten. Jag är så förväntansfull så jag vet inte vad!

Imorse började jag med att rida Veronica iallafall och mamma red Vinca. Vi skrittade fram en tur i skogen först, sen travade vi fram på ett gärde och sen fick de galoppera på ett annat. Vi la ett helt galopp-program vilket var ganska jobbigt för de i värmen, men de jobbade på. Veronica ska få galoppera varannan dag nu i en vecka typ för att bygga lite kondition, och Vinca galopperade bara för att hon ska göra det en gång i veckan. 
Båda verkade pigga och glada trots värmen. Veronica var dessutom superfin när jag red fram och Vinca såg med fin ut!

Sedan red jag Gunde tillsammans med Sofie på Sunnie i skogen. Då hade tyvärr klockan hunnit rinna iväg lite, så det var verkligen varmt. Vi red ändå en ganska lång tur, men vi skrittade bara. Min kropp började även protestera efter ett tag pga att jag hade druckit för lite. De får jobba lite mer imorgon istället.

Jag var också nere och badade med Sallanbrallan vid kanalen på dagen, något som verkligen uppskattades i värmen!

På eftermiddagen och kvällen var vi ute med båten med kompisar och badade, fikade, köpte glass och käkade pizza. Väldigt mysigt och massor mat!



Äntligen!

Äntligen har det blivit bra väder! Värme
och sol sådär som det bara måste vara på sommaren, äntligen har det kommit hit! Äntligen har vi fått in årets hö-skörd, nu slipper vi titta på väderleksrapporter var femte minut och inte kunna boka upp någonting. Äntligen... Ja, allting egentligen! Det känns som att sommaren äntligen har kommit på riktigt! Jag är så himla glad! Livet är rätt underbart ibland alltså!

Imorse red jag Vinca och mamma Gunde. Vi skrittade ut en tur och red sedan på banan. Vinca kändes jättefin, hon har vilat sedan i söndags, men det märktes inget av. Hon hade ett mjukt och fint stöd på bettet och var sådär allmänt mysig som alltid.

Sedan åkte jag och Ebba till stranden, Varamon och bara myste i några timmar. Solen bara stekte och det kompenserade upp att vattnet var iskallt. Träffade några kompisar också. Så himla härligt, jag har längtat till det här!



Dessutom tog vi som sagt in de 4 sista lassen hö idag. Såå skönt att ha det klart. Ännu en sak att bocka av på listan, nu behöver vi inte oroa oss för det förrän nästa år igen!




Cause love is all I need

Idag har de varit full rulle hela dagen känns det som. Det började vid 8 imorse. Då red jag Veronica med Engla som red Aska. Vi skrittade fram i skogen och sen lösgjorde jag Veronica lite på banan. Gud vad fin den där ponnyn är! Det är ju som en dröm att sitta på henne när hon dansar fram! Med andra ord så var hon precis som alltid jättefin!

Sedan, efter frukost, åkte vi ut med båten. Vi badade och solade, äntligen är det varmt och sol!! Så underbart! Jag har fått lite färg på kroppen, visserligen lite bränt på låren och i ansiktet men vad gör det om hundra år? Nu är det ju sommarlov på riktigt! 

Innan det blev kväll hann vi dessutom att ta in ett lass hö och städa lite på logen. Vid halv 9 kanske kom Sofie och vi skrittade ut Gunde och Sunnie barbacka i skogen efter gårdagens tävling (som jag liksom tävlingen i fredags ska försöka utvärdera noggrant så fort jag hinner). Det är så härligt att kunna rida ut i t-shirt halvt mitt i natten utan att frysa eller att det är mörkt. Kan det inte vara såhär jämt?




Åh vad härligt

Sommarvärme, du är så välkommen!



Första ordentliga sömnen på 1,5 dygn

Äntligen ligger jag i min egen säng. Så himla skönt, det känns som att jag kommer somna så fort jag blundar. Fast tänkte bara berätta lite om hur läget är först.

Igår red jag Gunde lite på banan och mest ut i skogen. Veronica gjorde detsamma men fick hoppa några språng på banan. Vinca gick bara på banan och hoppade lite hon också, dock bara ett par språng så att allt kändes bra. Alla tre var jättefina!

På kvällen åkte jag på fest med klassen. Det var roligt att träffa alla igen, härliga människor alltså. Vi hade superkul! Rätt många sov över också, även jag, men det blev inte mycket sovande. Jag vaknade pigg som en lärka vid 4 och har max sovit 20 minuter sen dess haha. Men jag har förvånansvärt nog varit rätt pigg hela dagen idag ändå!

Idag har Veronica och Vinca trimmats lite lätt inför morgondagens tävling. De är också tvättade och putsade. Gunde red jag tillsammans med Sofie nu på kvällen. Så himla mysigt!

Imorgon åker vi till Västervik med Veronica och Vinca. Veronica hoppar L.B L.A och Vinca bara L.A. Håll tummarna för oss då! 




Tävling i Vingåker 26/6

 
L.B (100cm) avd. B
 
Först hoppade vi en L.B som förklass. Hon var väldigt fin på både framridning och framhoppning. Tyvärr var framhoppningen ganska tung, men det gick ganska bra ändå.
 
Banan var väldigt gropig och djup, så jag fick jobba mycket med att hålla igång galoppen.  Hon hoppade i alla fall helt fantastiskt och gjorde en jättefin runda. Vi var felfria och jag är jättenöjd med henne. Det finns inte mycket mer att säga, hon hoppade bra och jag red bra. Det var en bra runda att ha i koppen inför L.A:n.
 
L.A (110cm) avd B
 
Hon kändes superfin precis som i klassen innan. Hon gjorde jättefina språng och galoppen är så lätt för mig att reglera nu, så vi kom perfekt på i princip varje hinder. Jag är dessutom så glad att vi får så himla bra flyt i rundorna nu! Mot slutet blev det dock lite mer framåtlägen, så då gick det lite fortare, framför allt in i den andra kombinationen. Det var oxer in, så jag var tvungen att galoppera ordentligt in, och då hann hon inte riktigt komma upp ordentligt på B-hindret, så hon petade det. Så himla synd, det var en superfin runda, och det hade varit så skönt att sätta det sista kvalet nu när det var så nära. Men känslan är det viktigaste, och den fanns där. Vi har så himla roligt tillsammans på banan! Jag är så glad att jag får rida och tävla den här fantastiska ponnyn!
 

Vi tar det en gång till

Busy, busy, busy... Haha, det är så det känns. Det är konstigt att man nästan känner sig mer upptagen när man är ledig än när man när man går i skolan hela dagarna. Det är väl att man tappar alla rutiner också, man bara är och det är så himla härligt. Igår red jag Gunde, Vinca och Veronica på eftermiddagen/kvällen och sedan tog jag moppen hem till Sofie och sov där. Sedan ringde klockan vid 8 igen och då var det bara att äta frulle och rulla hemåt igen.
 
Jag red då Veronica och Sofie red Gunde. Vi red ut en tur med mest skritt, men lite trav också. De var fina och pigga!
 
Sedan tog vi bussen i till stan. När jag gick till bussen öppnades dock himlen och det bara öste ner. Mina byxor var dyblöta och mina skor och strumpor gick att vrida vatten ur när jag väl satt på bussen. Usch! Det regnade inte i stan i alla fall. Jag köpte inget speciellt, men vi åt på Steve's och hann med att gå runt och titta lite innan jag var tvungen att åka till sjukan för att ta min vaccinspruta för den här gången. En mysig dag helt enkelt!
 

Wiiee

Öppnade precis mitt brev som kom idag från gymnasieantagningen och jag hade kommit in på det jag ville! Så skönt! Jag har varit ganska säker på att jag skulle komma in med tanke på den preliminära antagningen och att jag dessutom höjt mig i flera ämnen sedan i höstas, men det känns ändå bra att ha det svart på vitt att det är där jag kommer hålla till de följande tre åren. Jag ska gå ekonomi, och hoppas verkligen att det är något för mig. Det blir dessutom en nystart då jag bara känner en enda person som ska börja på min skola. Det är lite nervöst men väldigt spännande att få börja om på en ny kula med nya vänner och en ny stad! :)



RSS 2.0