Studiedag imorgon

Det här vädret gör mig deprimerad. Extremt deprimerad. Idag snöade det också. Och regnade. Om vart annat. Jag blir så trött på det här. När vi red ut idag fick hästarna dessutom enorma styltor under hovarna, det gick ju inte ens att trava på en helt vanlig grusväg. Men det blir ju lite ljusare när det ligger snö iallafall... 
Jag blir så trött på det här. Allt blir blött och blaskigt, det blir ju inte bättre av att det står flera decimeter vatten under heller. Jag lovar att det kommer frysa på om max två dagar dessutom, så att det blir glashalt. 
 
Jag bloggar mer imorgon med intressantare, mindre deppiga inlägg. Imorgon är en ny dag. Imorgon tar jag nya tag.
 
Godnatt puss

När alla säger nej ska jag säga ja

Idag har jag bara skrittat ut ett varv på Gunde tillsammans med E som red på Olympia. Jag red barbacka, mest bara för att han skulle få röra på sig. Hästarna har stått inne idag eftersom det har regnat hela dagen, men de fick gå ut en stund imorse och så släppte jag ut de en stund på eftermiddagen, så de´har inte behövt stå inne precis hela dagen iallafall! :)
 
Puss
 
 

Regn

Vissa personer tycker det är mysigt med hösten, med mörkret, att det blir kallare ute och det regnar i princip hela tiden. Jag förstår inte alls vad de menar med detta! Det regnar har regnat oavbrutet hela dagen, snart ska det bli kallt också så att det blir glashalt. Toppen! Eller?

Idag började jag med att rida Veronica på banan. Den blev blötare och blötare med det gick iallafall! Hon fick galoppera ganska mycket idag, eftersom jag inte vet när jag kommer kunna rida henne ordentligt igen! Jag gjorde också ganska mycket galoppfattningar och galoppombyten. I början älgade hon bara iväg men efter en stund började hon koncentrera sig på arbetet och blev jättefin!

Sen fixade jag massor i stallet. Smörjde alla grejer jag hade på Veronica, borstade henne noga, mockade åt alla hästarna(igen), ryckte Gunvalds man, borstade honom osv. När mamma kom ut igen gick hon med Aska och jag red barbacka med Gunde bara ner till kanalen och fram och tillbaka lite på grusvägarna där nere för att de vara skulle få gå lite. Båda två tyckte nog det var ganska skönt att gå ut en stund och sträcka på benen!

Godnatt puss


...

På helgerna går dagarna i ett, framförallt när det är bara är jag och mamma hemma. Hästarna står i absolut fokus de få timmarna som det är just ute. Först efter mörkrets inbrott hinner vi tänka på något annat! Får skriva ett kort inlägg om dagen nu innan jag somnar, så ni får något roligt att läsa iallafall!

Idag började vi med att jag red Veronica och mamma red Gunvald när vi red i skogen. Sedan mjukade jag Veronica några varv på banan, men bara några minuter i skritt och trav eftersom hon hoppade lite igår.
Sedan bytte vi, så jag red Gunde och mamma gick in med Veronica. Han fick bara mjukas lite och busa av sig, även han fick hoppa några språng igår. Jag kan inte på att vi rejsade omkring, men han fick iallafall sträcka ut lite vilket jag kände att han tyckte var jättekul! Det som var extra plus för idag var att han genast blev lugn igen efter att jag hade ökat på galoppen lite! Det har absolut INTE fungerat innan!

Efter att ponnyerna var ridna åkte vi upp och red unghästarna. De var jätteduktiga! Maja travade jag liksom igår på, och skrittade också runt själv! Visserligen gick mamma ganska nära, men hon höll inte i på något sätt! Maja är så himla lugn och cool och snäll när jag rider på henne, det känns som att hon verkligen gör allt för att göra mig till lags, även fast hon behöver stanna och tänka efter ibland, och kanske fråga mamma först om det verkligen är så jag menar haha!
Calle var också jätteduktig! Igår satt jag på honom för första gången och idag fortsatte vi på samma spår, men bara lugnt eftersom han lätt kan bli stressad. Varje gång jag hade skrittat några steg eller så hoppade jag av och sen hängde på honom en stund så att vi hela tiden gick tillbaka till det han känner sig säker på! :)

Efter detta åkte vi hem igen, fixade lite i stallet och sen åkte jag på avslutning med fotbollslaget. Vi spelade laserdome och sen åt vi pizza, myspys!

Godnatt puss


Fullspäckad dag

Idag har dagen gått i ett! Alla ponnysarna har gått, vi har ridit unghästarna, lagat staket, hämtat ny halm, fixat iordning i stallet osv.
Just nu sitter jag och mamma och tittar på så mycket bättre, myspys! Bloggar mer imorgon!

Puss


Breaking dawn - part 2

Det blev en tur på stan innan bion! Jag köpte ett par jeans på Gina och en ny mascara. Precis det jag behövde! :)

Sen gick vi som sagt på breaking dawn, sista twilight-filmen. Den var verkligen jättebra!
Tyvärr har jag bara sett 1:an och 2:an innan, men eftersom jag läst alla böckerna (flera gånger om) så hade jag ändå ganska bra koll!
Jag rekommenderar den verkligen! Jag tycker egentligen, liksom många andra, att många "övernaturliga" filmer och böcker är lite för mycket. Men den här känns verkligen inte så, utan den är så naturlig eller vad man ska säga ;) Tycker dock att böckerna är bättre än filmerna, men så är det ju nästan alltid om man har läst böckerna innan!

Puss


Linköping!

Sitter just nu på mammas jobb i Linköping. Jag gick först en timme typ i skolan och sen åkte jag direkt till sjukan med mamma och tog spruta mot geting som ni kanske vet att jag vaccinerar mig mot :) Och nu sitter jag här på mammas jobb, om jag hade åkt tillbaka till skolan igen hade jag typ gått i en halvtimme max i skolan , så det kändes rätt ovärt..

Om några timmar kommer några tjejer från min klass in till stan också, så då ska vi shoppa lite och sen ska vi gå bio, vi ska se breaking dawn part 2 :D Det blir nog hur bra som helst! Om vi kommer in på bion vill säga, haha! :P

Puss


Föreläsning med banbyggaren Sara Brink

Jag var nu ikväll på föreläsning med B-banbyggaren Sara Brink. Den var verkligen jättebra, jag lärde mig massor nytt och fick massor repetition på saker jag redan visste lite om.
Hon berättade massor om skillnaden mellan att rida på en linje och en annan, fast att den ser ungefär likadan ut! T.ex om man hoppar båge ut till en vägg är det lättare om det är ett räcke ut än en oxer.
 
Hon tog också upp hur hästens språngkurva ser ut på olika hinder, vilket jag tyckte var väldigt intressant! Visste ni till exempel att hästens språngkurva är lika lång på vilket hinder man än hoppar, räcke som trippelbarr? Det är ju dock stor skillnad på hur långt ifrån hindret hästen hoppar av och landar beroende på vilken hindertyp. En stor hästs normala språngkurva är 4m. Tyvärr var det nästan bara storhästavstånd hon nämde, jag hade tyckt att det skulle ha varit kul att veta ponnyavstånden också!
 
Hon visade också en banskiss på banan som vi ska hoppa på en banhoppningsträning nästa torsdag och berättade vad hon tyckte att man skulle tänka på när man rider den! Jag ska hoppa både Veronica och Gunde. Veronica får nog hoppa 90 nånting bara eftersom hon inte har hoppat sen Borås (men jag ska hoppa lite småhinder hemma i helgen). Gunvald får gå en vanlig 1m! :)
 
Puss
 
 

Your my one love, my one heart, my one life for sure

Idag blev det bara en mystur i skogen med Gunvald barbacka. Som tur var fick jag sluta nån halvtimme tidigare så jag kom hem med en tidigare buss, så det var inte mörkt hela tiden iallafall. Han var fin och verkade tycka att det var mysigt precis som jag. Han har dessutom blivit så snäll när jag sitter upp på honom nu! I början när jag fick honom gick han ju knappt att sitta upp på över huvud taget, och bara för 2 eller 1 år sedan gick det bara att hoppa upp på honom precis i början på ridpasset, det var omöjligt att sitta av och fixa hinder eller något för då kunde jag inte vara säker på att jag skulle komma upp igen ;) Nu kan jag hoppa upp och ner hur som helst, barbacka. Fina prinsen vad han har lärt sig♥
 
Puss
 
 

We won’t fade into darkness

Idag började jag med att rida Veronica. Jag skrittade först fram en tur i skogen och mamma följde med och gick med Aska. När vi kom tillbaka igen red jag en kortis på banan, en kvart kanske. Hon var superfin! Lugn och väldigt koncentrerad på arbetet. Jag gjorde inget speciellt. Är jättenöjd med henne! :)
 
 
Nöär Veronica var klar red jag Gunde. Han fick gå ett ganska hårt dressyrpass på banan. Han var jättefin, men höll på och bråkade varje gång jag kom i närheten av ett av hörnen. och när jag väl trodde att jag hade fått det ur honom blev han ännu värre! Men det är sån han är, har alltid någon ide för sig..
Dagens huvudövning var övergångar mellan trav och galopp. Han tar nästan alltid upp huvudet en halv sekund i fattningen och avsaktningen. Idag blev det lite bättre, även fast att han gärna fortfarande tog upp det litelite. Det är nog en ovana som han har lagt till sig.
I traven var han mycket finare än han brukar! Ofta brukar han vara jättefin i skritten och galoppen, men i traven blir han spänd. Idag kände jag hur han vågade vila på steget och var även riktigt fin när jag flyttade på honom! :)
 
 
Puss

Onsdag=sovmorgon!!

Godmorgon! Idag har jag hur gött som helst! Jag börjar först 20 över 9, så jag börjar 50min senare än vanligt! :D Slutar sen vid halv 3, så jag hinner rida en liten stund i ljuset om jag skyndar mig också, myyys!! Har dessutom HK sista lektionen vilket för det mesta är riktigt chill!

Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska rida, men jag tror att Veronica får skritta ut en tur och sen ridas några varv på banan, och Gunvald ska nog få sig ett riktigt dressyrpass! Får hoppas att han kommer vara sådär fin som han har varit den senaste veckan :) Hinner antagligen inte hinna (få för mamma) rida Aska, eftersom jag har tyskaglosor och Fysikprov imorgon.. Menmen, ska man ha fina betyg så ska man! ;)

Puss


I hear the sounds from the places where I was born

Tisdag. En av de tråkigaste dagarna i veckan, om det inte är hoppträning såklart. Och det var det inte idag...
 
Jag red iallafall bara Veronica idag, mamma red Gunvald. Vi skrittade ut ett varv i skogen bara och E som red Olympia fick hänga med också. Veronica var pigg väldigt pigg, men när vi väl skulle trava eller om hon fick arbeta lite en stund så koncentrerade hos sig iallafall relativt bra på. Tyvärr så kom vi inte ut förrän det var kolmörkt eftersom jag slutade halv 4 (som vanligt då).
 
Nu ikväll har jag pluggat och nu blir det att duscha och sen sova direkt. Jag känner att jag av någon anledning får alldeles för lite sömn, jag är princip alltid trött och idag har det varit värre än vanligt.. :/ Haha, jag vet att jag bara klagar på men det är tisdagströttheten som gör det ;)
 
Godnatt puss
 
Jag vet att det i princip bara är hoppbilder här på bloggen nu för tiden, men jag har så många fina och nu är det för mörkt för att ta andra bilder om dagarna! ;) Fina Veronica på bild♥

I'll be crying out your name

Idag red jag bara Gunde, Veronica fick vila och Aska reds utav Emma. Vi skrittade fram i skogen först, men det blev inte alls som vi hade tänkt oss då gärdesvägen vi måste gå på för att komma ut i skogen var helt borta, de hade plöjt upp den! Och den har liksom varit där i maaaaaassor år... Så vi fick hoppa av och snubbla över gärdet :( sen gick det iallafall bra, för då gick vi genom hästhagen tillbaka, det funkar sålänge det inte går några hästar där.

När vi kom tillbaka red vi lite på banan, och Gunvald var helt underbar, som vanligt då, jag har inte ridit ett dåligt ridpass på honom på hur länge som helst (och tänker inte göra det heller)! Dock så kunde han ju inte låta hela ridpasset gå utan att han skulle hitta på nåt, så då kunde han helt plötsligt inte gå i ett av hörnen?! Haha han har alltid lite idéer för sig..

Puss


Uppdateringen...

Förlåt för dålig uppdatering igår/idag. Jag har försökt mobilblogga ett flertal gånger, men blogg.se-appen fungerar inte att ladda upp inlägg på för det mesta tyvärr. Och ofta är det ju mycket smidigare att blogga från mobilen än från datorn, framförallt när man är ute hela tiden. Som ni kanske ser har jag iallafall laddat upp de inlägg jag har skrivit om gårdagen, bättre sent än aldrig!

Puss
 
 
 

Natti

Idag har det verkligen varit fullt upp, därav dålig uppdatering. Dock så har jag försökt uppdatera via mobilen, som tyvärr inte laddats upp... Det ligger också ett nästan färdigt inlägg om dagen som utkast, ska bara skriva några rader till och sen kommer det upp imorgon!
 
Nu ikväll har jag och mamma bakat lussekatter och bullar! Som vanligt började vi alldeles för sent, så blev klara först vid halv 12 eller nåt haha! Men gott blev det iallafall! :)
 
Puss

I know when the battle's lost

Idag har det bara varit hästar hela dagen, superhärligt!
Jag började med Gunvald som fick hoppa lite. Han var sjukt fin! Vi byggde upp tre hinder, en oxer, ett kryss och så en trekombination (bara tre räcken med ett galoppsprång imellan). Jag tror bara jag har hoppat trekombination med honom en gång eller något, så jag har verkligen kännt att det vill jag träna på!
Han hoppade verkligen som en gud på alla hinder, vissa var han lite väl stark mot men han rättade sig hela tiden av sina misstag. Kombinationen funkade också super, ett läge räddade han mig helt i och jag honom i ett annat. I slutet låg den på 1m alla hinder! Jag är supernöjd med honom!
 
När Gunvald var klar cyklade jag och mamma upp till en granngård där vi tillsammans rider in några unghästar. (främst mamma då, jag hjälper bara till lite att hänga och skritta och så) Vi började med Maja, som är 3,5. Hon är supersnäll och bryr sig knappt om att man hänger eller rider på henne! Jag har tidigare skrittade på henne när mamma och ägaren har hållt i henne ordentligt två gånger tror jag. Idag kom vi så långt att jag skrittade på henne i princip själv, mamma gick kanske 4m ifrån och höll bara i linan. Hon brydde sig knappt alls!
 
Sedan tog vi Calle som är 2,5. Han är ganska rädd av sig, tycker att det är läskigt när man tänker luta sig mot honom eller bara man stampar i marken bredvid honom. Idag var han verkligen jätteduktig!! Jag hängde på honom och vi tränade mycket på att hoppa av, sitta upp, gå några steg och så hoppa av igen eftersom det är det han har varit rätt rädd för. Han var jätteduktig och verkar börja förstå att det faktist bara är jag som hänger på honom!
 
I slutet av dagen red jag Aska ut i skogen och mamma var ute och gick med Veronica. När vi kom hem igen red jag Aska lite på banan också och hon var superfin! Tränade som vanligt mycket övergångar, idag mest från skritt till galopp och sen tillbaks igen. Jag ville mest bara få henne att gå fram ordentligt, och det funkade jättebra efter en liten stund! :)
 
Puss
 

You try to take my breath away

Slutade tidigt idag så kunde rida i dagsljus för en gångs skull, härligt! Jag red bara Veronica. Vi skrittade först fram en tur i skogen och sen fick hon gå lite på banan också. I början var hon ganska springig och okoncentrerad, jag visste liksom inte var jag hade henne. Hon var i och för sig ganska fin, mjuk i sidorna och fin i formen, men hon kändes flaxig och.. Nää! Då gjorde jag halt på henne, ryggade henne några steg och sen började jag rida igen, ordentligt. Och oj vilken skillnad det blir! Hon kan gå som en klocka, men då gäller det att ryttaren är med också haha!
Idag tränade jag mycket övergångar, framförallt mellan galopp och skritt på serpentinbågar. I början fattade hon inte alls vad jag ville, att jag bara fattade galopp, galopperade några språng och sen började jag dra i henne igen! Men efter en liten stund fattade hon vad jag ville och var superfin! Då avslutade jag för dagen, och hon var jättefin när jag travade av henne också, så det kanske är det hon behöver! Är jättenöjd med henne idag!♥
 
Gunvald fick skritta ut en tur i skogen med mamma på ryggen och bara mysa tillsammans med Olympia. :)
 
Puss
 

HANDS UP, tomorrow is friday

Ska snart sova, är så fruktansvärt trött..? Jag vet inte vad det är med mig egentligen haha ;) Imorgon är det som säkert alla vet Fredag! Det betyder kort skoldag för min del, slutar redan 10 i 12! Jag ska rida en häst, troligen Veronica, och sen ska jag träna fotboll, alldeles för länge sen! Tror inte ens jag har tränat sen vi började träna inomhus?! Iallafall ska det bli andra bullar nu! Måste ju ha lite kondis om jag ska orka rida ordentligt haha!
Mamma ska motionera den ponnyn som blir över ut i skogen tillsammans med en kompis, och så kanske hon rider några varv på banan också, vi får se! Båda de stora ponnyerna ska gå ordentligt och Aska får nog vila, hon har gått ganska mycket i veckan. :)

Godnatt puss


Bloglovin'

Följ min blogg med Bloglovin

We got the world

Idag red jag bara Gunvald, Veronica fick vila och Aska motionerades av N. Det blev ett dressyrpass på banan, och han var verkligen hur fin som helst! Lite spänd och lite välan pigg i traven ibland, men det är bara för att han tycker att det är mycket roligare att galoppera, busen! Jag tränade mycket övergångar, framförallt i galoppen där han ofta kan springa på och inte vänta på mig , men idag var han uppmärksam och relativt lugn. Eftersom han var så himla fin och rolig att rida idag var det svårt att bara rida ett kort pass som jag hade tänkt, men det blev nog inte mer än 50min iallafall.. ;)
 
Puss
 

I'm back!

Är äntligen tillbaka efter en relativt lång bloggpaus! Med ny design, på ny blogg och med massor nya ideer, kommer bli hur kul som helst! Den gamla bloggen kommer jag ha kvar, men inte blogga på, kan ju vara kul att kika tillbaks lite då och då! Jag hoppas att ni som följde mig på den förra bloggen kommer att följa med hit istället! Just nu är inte allt helt klart, men det ska jag fixa de närmaste dagarna! Vad tycker ni förresten om designen? Samma tjej har gjort den här som gjorde den förra, Frida Axelsson. Hon är sjukt duktig, den här gången skickade jag bara över lite bilder och någon textsnutt så blev det såhär fint, helt sjukt ju! Tycker själv att hon gör snyggare designer än många av de som gör "proffsbloggarnas" designer! Tack ännu en gång!
 
Puss
 

RSS 2.0