Hoppträning 2/4

Idag var vi iväg på hoppträning med Vinca, den första utomhus för i år. Det var riktigt kul, jag har sett fram emot utomhussäsongen hela våren och den börjar ju så smått när man hoppar ute iallafall. 

Vinca kändes lite småtjafsig i början, lite okoncentrerad liksom, men hon gav sig ganska snabbt och började jobba ordentligt. Vi red fram över bommar på rakt spår, vilket låter löjligt enkelt, men som i princip är min och Vincas värsta mardröm. Eller, riktigt så illa är det inte, men det är något vi verkligen måste träna på, för jag måste sitta ordentligt för rätt galopp. Mot slutet, efter mycket slit började det släppa och då blev hon fin!

Sedan tränade vi på något bågar, en till vänster och en till höger med 7 språng på ena och 6 på den andra. Vi skulle träna på att få tillbaka dem och att utnyttja vägen. Vinca gjorde de väldigt bra, hon var väldigt uppmärksam och positiv!

I slutet fick vi sätta ihop det hela till en bana. Det gick jättebra, hon är ju himla fin den där hästen. Nu ska vi träna vidare på att rida på rakt spår och att få med oss yttersidan ordentligt när vi svänger! 

Det var en väldigt nöjd ryttare och ponny som åkte hem idag :)



0 Kommentarer till "Hoppträning 2/4"

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0