Valborg och födelsedagar

Idag säger vi grattis till ingen mindre än min egen farsa! Född på kungens födelsedag och allting, inte illa! Dessutom har vi en annan grabb i familjen som fyller år idag. En av våra storhästar Owen blir 15 idag! Vi (mamma och pappa, jag fanns inte ens då) har fött upp honom själva och alltså kom han till världen på pappas födelsedag! Ingen dålig födelsedagspresent ;) Så Owen har fått lite extra hästgodisar idag!

Grattis!


It's everywhere, it's what we breath

Idag började jag med att rida Gunde på banan. Han var lite stel i början, men jag gjorde mycket lösgörande övningar så han blev mycket bättre efter en stund. Han kändes inte riktigt på humör för att gå bara på marken, så han fick hoppa några språng också. Då kom han igång ordentligt och tyckte att det var jättekul! Fin var han också :) När vi var klara på banan skrittade vi av i skogen.

Sedan red jag Veronica med mamma som red på Owen. Owen har som jag kanske nämnt tidigare varit skadad ett bra tag, det har gått väldigt upp och ner; första dagen var han helt ren och nästa riktigt halt och tvärt om. Det var iallafall första gången på länge som han blev riden idag, så det var kul! Vi skrittade ut i skogen först och då följde Sallie med också. Det går mycket bättre med henne nu, för vi (okej då, mamma) har kommit på att hennes inlärning stavas G-O-D-I-S. Och om man får godis är det mycket roligare att komma ju!

Jag red Veronica på banan lite också när jag kom hem igen och hon var hur fin som helst, som vanligt. Hon är så himla rolig att rida just nu, det känns som att hon kan allt och jag känner mig väldigt duktig uppe på hennes rygg. Fina tjejen!

Puss


She's not me

Jag hann inte med att rida Gunvald idag, han fick två dagar semester nu när jag var borta! Där emot fick han smaka på en slicksten som jag köpte! Han tyckte att den var jättegod och ville inte alls sluta skicka på den! Vi tänkte att vi skulle använda den när han blir skodd, han tycker ju att det är rätt läskigt då. Vi ska nog prova att ha med den på tävling också, hästarna blir nog lugna när de får något mumsigt att koncentrera sig på! tänkas göra en utvärdering om den när jag har provat den "på riktigt". 
 
Jag ska ta kort och visa de andra grejerna jag köpte på mässan så fort som möjligt. Det fanns så himla mycket fina grejer och jag är värdigt nöjd med det jag köpte! :D
 
puss
 

Två underbara dagar i Göteborg

 
Med massor hoppning och shopping. Vi såg en tidshoppning och en Grand prix igår ocIngadagen en tidshoppning. Det var världens stämning inne i Scandinavium och extra kul blev det eftersom Roffe vann den klassen också! Tyvärr hittade vi inte några biljetter till världscupfinalen, månen vi får skylla oss själva som var så sent ute.
En sak som är positivt med det är att vi nästan är hemma och jag hinner förhoppningsvis rida Gunvald lite när jag kommer hem :)
 
Puss

Jag trodde jag hade sett det mesta

Första hästen ut idag var Gunde. Jag red tillsammans med Emma på Aska. Vi skrittade fram ganska länge i skogen och hade Sallie med oss. Hon blir bättre ooch bättre på att följa med, men helt plötsligt börjar hon bara ignororera oss och då är det inte lika kul längre... Det var helt ok idag i alla fall! Det har dessutom kommit en till lammunge i fårhagen som vi rider förbi när vi rider den vanliga rundan. Så söt!
När vi kom hem igen fortsatte vi och red en stund på banan. Gunde var stel och rätt jobbig i början, han ville inte riktigt sammarbeta. Men allt eftersom tiden gick blev han bara bättre och bättre, och efter kanske 20 minuter var han jättefin, mjuk och sammarbetsvillig. Han var nästan lite seg och gick inte riktigt fram ki början heller, hade knappt någon framåtbjudning alls, men det löste vi med hjälp av lite tempoväxlingar i galopp. Han var helt underbar i slutet, jag ville verkligen innte sluta då! Men man ska ju avsluta när det går som bäst!
 
Veronica fick bara gå ut och mysa i skogen barbacka. Jag krävde lite av henne när vi travade och så, men annars fick hon bara ta det lugnt! :)
 
Puss

GHS

Har just nu tittat klart på ett sammandrag från göteborg horse show, från första omgången i världscupfinalen i hoppning. Riktigt kul att alla svenskar var nollor och att Roffe kom trea! Och Jens kom ju sjua, riktigt bra! Svenskarna levererar! :D
 
Och på tal om Ghs, jag ska också dit! :D Vi skulle egentligen inte det, men så fick några kompisar till oss tag på biljetter och då tackar man ju inte nej! Tyvärr ska vi inte få se världscupfinalen, det fanns inga biljetter till den...  Men det ska bli kul att få se lite, att gå på mässan och känna av stämningen! Det är ju något alldeles speciellt att vara där!
 
Nu ska jag iallafall ut till stallet!
 
Puss

Varmt blod blir kallt när drogerna förorenar

Mitt imellan skola och fotbollsträning klämde jag in lite ridning. Jag red på Veronica och mamma red Gunde. Vi var bara på ridbanan.
Vera var hur fin som helst idag! Vi har verkligen kommit ur vår lilla "svacka" eller vad man skulle kalla det, och nu går det bara framåt! Det enda som jag måste tänka lite på är att hon absolut inte får bli för lång, jag ska korta ihop henne och se till att hon jobbar på med energi istället. När hon gör det lyssnar hon mycket snabbare på mina hjälper också.
Jag provade tom på lite förvänd galopp idag. Det kändes hur enkelt som helst, jag säger ju vad hon ska göra och hon gör som jag säger. Världens bästa! :D

Puss


Den nya bedömningen A/A:0 med totalfel

Jag har fått önskemål om att skriva om den nya bedömningen, så jag ska göra ett försök!
 
A/A:0 består av en grundomgång och en omhoppning som sker direkt efter grundomgången. Skillnaden mellan den nya bedömningen och en vanlig A:0/A:0 är att man får fortsätta och hoppa omhoppning även fast att man har fel i grunomgången (den enda gången man inte får fortsätta är om man är utesluten). Man kan alltså få ett pet eller ett stopp i grunden och ändå fortsätter man och hoppar omhoppning. Banan är lite kortare än om det är A:0/A:0.
 
Tanken bakom den nya bedömningen tror jag är att man ska få rutin att rida omhoppning, även om man får fel i grunden. Jag tror också att det är att man ska kunna ha en större chans att bli placerad även om man river/får ett stopp tidigt i banan. Det är bara i omhoppningen man ska rida fort. Sedan räknas felen i grundomgången och omhoppningen ihop, t.ex:
 
Alt. 1 - Om man river ett hinder i grunden, fortsätter och sedan får ett stopp i omhoppningen och rider på 38 sekunder. Då blir det totalt 8 fel och 38 sekunder.
 
Alt. 2 - Om man får ett stopp på hinder nummer 2 i grunden, fortsätter, hoppar resten av banan felfritt och rider fort i omhoppningen, vi säger att man rider på 27 sekunder. Då räknas felen i grunden och omhoppningen ihop. Det blir alltså totalt 4 fel och 27 sekunder.
 
Alt. 3 - Rider man felfritt fram till sista hindret i omhoppningen, river det och har ridit på 28 sekunder blir man placerad längre ner än alt. 2. Det blir totalt 4 fel och 28 sekunder.
 
 
Jag tycker att det är en rolig bedömning. Även om man så river första eller sista hindret har man en chans på placering. Om man får problem i grunden är det bra att man får hoppa fler hinder och liksom få reda ut problemet. Det är kul med lite nytt tänk och att det blir lite annorlunda!
 
Att tänka på om man ska tävla A/A:0 är att alla rider omhoppning, dvs klassen tar längre tid än en vanlig. Det kan vara bra att tänka på om man ska räkna på hur lång tid klassen kommer ta.
 
Jag hoppas att ni förstod vad den nya bedömningen går ut på. Om det är något ni undrar över är det bara att kommentera! :)
 
Puss
 

Writers keep writing what they write

Idag red jag först Gunvald ett varv i skogen, sedan fick han gå på banan. Vi red tillsammans med Emma på Aska, och vi hade faktiskt med oss Sallie ut också! Det gick jättebra, bara att det tog lite längre tid runt då jag fick hoppa av och koppla henne om vi mötte någon eller så.
På banan var Gunde skitfin! Jag gjorde egentligen inget speciellt, gjorde honom ordentligt lösgjord, tränade lite lydnad, ökningar, att flytta honom i galoppen mm. Han var väldigt avslappnad idag, vilket gjorde att jag kunde inverka på ett helt annat sätt. Han fick inte gå så länge, kanske bara 20-30 minuter på banan, men det räckte gott och väl när han var så fin! :)

Vera fick bara gå ut lite i skogen barbacka. Jag red på mycket grusvägar så hon fick trava en hel del. Hon var väldigt tittig, men när det väl var arbete la hon av. Jag red med ett annat träns idag med annat bett och utan nosgrimma. Visst är hon söt, nästan som en liten indianhäst hihi! ;)

Puss


All around the world

Veronica fick först skritta fram lite i skogen och sen fick hon gå ganska ordentligt på banan. Jag gjorde henne ordentligt lösgjord först och sen fick hon jobba lite med bland annat halter och mycket tempoväxlingar, framför allt ökningar i trav och galopp. Hon var så himla fin, så jag ville verkligen inte sluta. Hon har ju världens gång, och har väldigt lätt för sig att öka och korta. Jag kände också att hon lyssnade ordentligt på mig hela tiden, det var jag som bestämde exakt var hon skulle sätta varenda steg. Vi blev som en! Fina fina Vera!

Gunvald fick bara gå ut en tur barbacka och mysa i skogen. Han var som vanligt pigg och glad. Vi gick lite längre idag än vad vi brukar, vi gick ner på vägen en bit och då blir det mer trav och galopp. Det tyckte stjärnis var jätteskoj! :D

Puss


Tävling i Skogslotten 22/4

 
1m (L.A) bed. A:0
 
Veronica var först ut. Hon kändes fin, men jag fick inte riktigt igång galoppen ordentligt på framridningen. Hon blev lite lång, men när jag började hoppa fram blev det mycket bättre! Vi kom bra på hindrena hela tiden, hon var lugn och sammarbetsvillig. Jag tyckte att det kändes jättebra, men mamma tyckte att jag behövde ha liiite mer galopp på banan.
 
När jag gick banan gick jag med en kompis som berättade att det var jättedåligt underlag, att många hade gått omkull och fått problem för att det var så halt. Därför satsade jag ingentling trots att det var en tidshoppning.
Hon var jättefin! Det kändes hur enkelt som helst. På 4:an, ett räcke på långsidan rev hon, bara snuddade till och bommen föll. Det kan bero på att tjejen som red efter mig stod bakom hindret när jag red på det, så hon uppfattade något sent att det var det hindret hon skulle hoppa. Men det kan lika gärna varit att hon helt enkelt hoppade lite för lågt. Sedan fortsatte vi och hon hoppade grymt! I svängen mot sista hindret bara släppte underlaget, trots att jag red i normalt tempo och  verkligen hade henne på bakbenen. Hon halkade till, gick ner på knä och jag ramlade av! Jag vet inte om det räknas som avfallning eller omkullridning, men jag fick i alla fall gå ut med henne i handen, vilket var väldigt surt!
Jag tycker att det var fruktansvärt dåligt skött av Skogslotten. Ryttaren innan mig halkade också i den svängen och utgick därför. En annan ryttare i min kategori och klass gick också omkull. Så ska det verkligen inte vara. Som tur är skadade sig ingen vad jag vet. Men så får det inte gå till.
 
Det fanns inget annat val än att kasta mig upp på Gunvald och hoppa fram honom. Om vi hade haft mer tid hade vi definitivt övervägt att stryka honom så att vi inte skulle skada oss eller sabba hans självförtroende, men med bara 7-8 starter imellan finns inte tid för sånt. Sofie var med och hade ridit fram honom, så han var så gott som klar när jag satt upp, han behövde bara hoppa några språng. Han var lite rusig i början, slängde sig liksom mot hindret och behövde trampa om i sista sekund. Men efter en stund lugnade han ner sig och blev superfin!
 
På banan var han också jättefin på hinder, men eftersom han är så känslig för underlag kände han direkt att det var halt och hade därför inte samma galopp som han brukar, men oj vad han hoppade! Tyvärr rev han första, ett typiskt Gunvaldpet, men sen hoppade han super! 8:an tyckte han var lite läskig, en stor oxer ur sväng, men då sa jag att han minsann skulle hoppa i alla fall. Och det gjorde han, men lite halvdant så han rev. Men jag är ändå jättenöjd med honom, han hoppade fast att han tyckte att det var äckligt underlag. Han ställde upp för mig och hoppade hela vägen. Stjärnis!
 
Som sagt är jag varken besviken på mig själv eller på ponnysarna, vi gjorde det bästa av situationen. De ställde upp för mig båda två.
 
Men jag är otroligt besviken på Skogslotten att de inte gjorde något åt underlaget. Så får det inte gå till. Och jag hoppas att det aldrig sker igen.
 
Puss

Det finns någonting jag aldrig ser

 
Så har hela helgen flugit förbi. Jag fattar inte att den alltid går så fort! Men snart blir det sommarlov iallafall, så jag behöver vara stå ut tills dess ;)
 
Nu när jag har tänkt efter lite på tävlingen är jag ganska nöjd ändå. Det var svårt, det var hur dåligt underlag som helst, det var inte så att jag red fort eller så på Veronica men det bara släppte. Jag är nöjd att hon hoppade så bra tills vi gick omkull/jag ramlade av och jag är nöjd över att Gunvald har ett sånt bra självförtroende nu så att han kan gå in i en l.a på dålig underlag och bara hoppar! Mina stjärnor!
 
Imorgon har jag konfa direkt efter skolan, så de får vila imorgon hela bunten! 
 
Hoppas att ni har haft en härlig helg!
Puss

Sjukt dåligt...

... underlag! Veronica var jättefin, bara ett pet, ända till sista svängen där det släppte, hon halkade, gick ner på knä och jag flög av! Jag tror det var 4 stycken idag som gick omkull, och betydligt fler halkade och fick dåliga resultat pga underlaget.
Gunde hoppade sjukt bra, rev dock två hinder, men stod emot för att det var så halt. Tur att jag inte red fler klasser, snacka om att jag var arg! Som tur var skadade sig varken jag eller Veronica.
Skriver mer senare, behövde bara skriva av mig lite....
 

Waking up but staying down

 
Idag red jag först på Veronica. Vi red en stund på banan för att bara checka av att allt stämde, sen tog vi en tur i skogen. Hon var riktigt fin, mjuk och inte alls så spänd som hon var igår. Jag gjorde mest inget speciellt, gjorde henne lite lösgjord, lite tempoväxlingar i framför allt galopp och precis i slutet pluppade vi över ett litet kryss två gånger. Vi hittade flytet direkt, hon var redan från början som hon var precis i slutet igår. Efter kanske en kvart eller något räckte det och då gick vi ut i skogen istället. :)
 
Sen red jag Gunvald. Han fick inte heller gå länge, utan bara lite lösgörande i början och sedan fick han hoppa några språng. Precis som vanligt innan tävling, alltså. Han var nästan lite seg när jag red fram, men efter en stund blev han piggare. På hinder var han en riktig tiger! Därför fick han inte hoppa alls mycket, bara framhoppning några språng och sen några i lite högre tempo och som jag svängde lite innan också. Han tyckte att det var skitkul och hoppade som bara den! Därför slutade vi där och sparade gnistan tills imorgon :)
 
Det känns riktigt bra. Jag är verkligen taggad! Jag rider bara sista klassen, så vi räknar med att åka hemifrån tidigast halv 1. Det blir sovmorgon alltså! :D
 
Puss 

Det här är Sallie

 
Hon är 1,5 år och har bott hos oss i en vecka och en dag. Hon är halvsyster till Beckie, de har samma mamma, och är faktist otroligt lika. Vi har henne på prov just nu för att se om hon ev skulle passa oss. :) Hon gör framsteg hela tiden, igår var vi ute och red med henne för första gången utan att någon gick med på marken!
Eftersom Sallie är en stor del av mitt liv just nu kommer hon synas en del på bloggen framöver. Visst är hon söt? :D
 
Puss

Let's make a move

God morgon!
Jag har precis ätit frulle och så har Sallie fått leka lite med en annan hund. Det är helt underbart väder, solen skiner och det är runt 8 grader. Ska ut och fixa stallet nu, rida och göra klart allting för tävling imorgon. Får passa på att njuta idag när himlen är helt blå!
 
Hoppas att ni får en helt underbar lördag!
 
Puss

Heeeelg

Äntligen helg efter en lverdrivet jobbig vecka. Veronica fick hoppa lite idag och Gunde gick dressyr, grymma båda två. Stallet är nästan klart också, så nu väntar tacos och fredagsmys! :D

Puss


How it all turned to lies

Fick något sorts städryck när jag satt och pluggade, det var för stökigt i mitt rum så jag städade hela, plockade in kläder, la ihop alla smycken på en plats, bytte lakan... Jag fick till och med för mig att måla tånaglarna! Haha, det är så typiskt mig, jag får för mig någonting och sen MÅSTE jag göra klart det innan jag börjar med något annat. Så störd. Men fint blev det iallafall. Jag satte i en bild på Gunvald i ram, så nu har jag både Gunde och Vera i var sin ram på skrivbordet! (Se bild) Det är Agnes, min klasskompis och kompis som har målat båda. Hon är så himla duktig! Titta gärna in på hennes blogg som heter http://agnesjohanssson.blogg.se . Hon skriver bland annat om sina shettisar som hon tricktränar och har alltid massor nya, fina bilder! Värd att klicka in på!

Iallafall red jag både Gunvald och Veronica idag. De fick gå ut var sin runda i skogen. Gunde red jag barbacka och han fick gå en liten stund på banan innan vi gick ut, men Veronica slapp helt. Båda kändes pigga och glada, som det ska vara! Imorgon får de gå lite på banan också :)

Puss


Tävling i Örebro 13/4

Trots ett riktigt skitväder med både regn och snö tuffade vi i lördags iväg till Örebro på tävling. Arrangörerna Örebro Ryttarteam gjorde ett väldigt bra jobb trots de dåliga väderförutsättningarna och anläggningen var superfin! Framhoppningen var utomhus, men det var riktigt bra underlag, så det gick att rida där trots allt blött. Ridhuset var jättefint, stort och luftigt, med fina hinder och jag tyckte verkligen om underlaget!
 
90cm (L.B) Bed. Två faser A/A:0 med totalfel
 
Det var den första gången som jag red den nya bedömningen, och den var faktist riktigt rolig! Man får fortsätta till omhoppningen även om man har något fel i grunden och ändå fightas om placeringarna! Om ni skulle tycka att det var intressant skulle jag kunna förklara lite med noggrant i ett eget inlägg :)
 
Veronica var först ut. Hon kändes riktigt finpå framhoppningen, sammarbetsvillig och framåt. På hinder var hon som vanligt superfin, riktigt rapp i benen och hoppade som en liten gud!
På banan hann hon inte komma igång i galoppen ordentligt, och eftersom hon var så himla fin och kändes otroligt lättriden satte jag inte så mycket press på henne heller. Det gick ändå riktgt fint genom hela grunden, men på sjuan blev det ett litet missförstånd. Vi låg mitt imellan två galoppsprång, och jag tyckte att hon skulle ta av stort, hon ville ta ett extra. Detta ledde till ett nedslag, men det tar jag på mig. Jag skulle gjort henne mer uppmärksam på mig och hjälpt henne att ta ett beslut. Jag skulle också haft mer go i galoppen så att hon snabbt hade kunnat korta sig eller länga sig.
Annars var det en helt okej runda. Jag svängde lite kortare svängar, men inget konstigt. Hon måste ju få träna på att ha färre galoppsprång fram till hindrena.
 
Gunde var tyvärr inte sådär otrolig som han har varit på senaste tiden. Han var lite för taggad på framhoppningen, fast ändå gick han inte riktigt fram och jag fick jaga honom, då blir det liksom inte bra, han trampar intill osv. Han var ganska okoncentrerad också, skrek på Veronica och sprang mest.
På banan var han inte heller 100. Jag fick jaga honom lite, han trampade intill flera gånger, var lite hetsig... Det var helt okej, men ändå tråkigt nu när han har varit så himla fin! Han rev ett hinder på vägen, samma som Veronica. Han lyfte helt enkelt inte tillräckligt på benen. Det räckte i alla fall till en 5:e-plats! :)
 
100cm (L.A) Bed. A:0
 
 I L.A:n var Gunvald först ut. Han kändes inte så jättebra på framhoppningen i den här klassen heller. Han var lite tröttare, dvs inte lika springig, och sög liksom inte tag i hindrena. Efter en stund såg jag till att verkligen rida honom fram till bettet, att han liksom skulle galoppera bakifrån. Då blev han mycket bättre, bjöd ordentligt och blev Gunvald igen!
På banan var det mycket bättre än i L.B:n, det var inte samma häst! Han trampade bara intill en gång, och det var på en linje där han inte riktigt räckte till. Allt var super fram till femman, en kombination, där han bara smet ut till höger. Haha knäppisen, det är så typiskt honom att bara komma med något han aldrig gjort förut när man minst anar det! Vi fick ett pet på sista hindret också, men jag är ändå nöjd för att det blev så mycket bättre från första klassen!
 
Veronica var mycket finare den här klassen, allt var huuur bra som helst! Jag satte mer galopp i henne och red liksom i varje steg. Hon hoppade verkligen som bara den, och över fyran, en röd, maxad oxer med pluppar under som vi kom stort på tog hon ett sånt dundersprång att jag ärligt talat höll på att flyga av! Efter det satsade jag på en lugn och säker 0:a bara, inget på tiden ;) Trots det räckte vår tid till en fjärdeplats! Det var superkul eftersom det var våran första avd. A! Jag är hur nöjd som helst över den här rundan och känner att vi nu är redo för MSVB! :D
 
Puss
 

You reflect in this heart of mine

I det härliga vårvädret tog jag idag Gunvald på en ridtur. Emma red på Aska och mamma på Vera. Vi skrittade fram i skogen och sen red vi på banan.
Jag tränade mycket på öppnor och slutor, att han inte skulle spåra när jag ställde honom inåt och i slutet blev det också lite förvänd galopp. Han var lite tjafsig och kändes något stel i början, men efter att jag börjat galoppera och började rida mer ordentligt sammarbetade vi istället för motarbeta varandra. Sedan blev han bara bättre och bättre ju längre vi red. Det var första gången jag tränade på förvänd galopp på hur länge som helst, och det gick över förväntan! Vänstergaloppen var som vanligt enklare än den högra, där blir han lite stretig och spänner sig. Men i det stora hela gick det super och efteråt, när jag red i "rätt" galopp igen var han huuur fin som helst! Bästa stjärnan, det är så himla roligt att kunna rida ordentligt nu igen! :D
 
Puss

Why did it have to happen

Till skillnad från igår när jag inte var stallet alls var jag i stallet hela eftermiddagen och kvällen idag. Jag kände att jag behövde ta igen lite! ;)

Jag red först på Veronica och mamma red på Olympia. Vi red först en stund i skogen och sedan på banan. Vera var jättefin! Jag lade mycket fokus på övergångar och att hon verkligen skulle sakta av när jag bad henne, inte 10 meter efter. Hon började tjura lite, men det funkade mycket bättre i slutet än i början. Vi jobbar mycket mer som ett team nu istället för att motarbeta varandra, och det går så himla mycket bättre! Grejen är att försöka få henne på ens sida hela tiden. Galoppen var det stora plusset idag, hon var skitfin och det flöt på. :) Finisen!

Sedan red jag Gunvald. Han fick bara gå ut i skogen. Pappa gick med Aska så att hon fick gå lite, och mamma och moster hängde med med hundarna. Han var piggelin och fick mest gå på som han ville, men han fick arbeta lite iaf. Vi galopperade en hel del och han tyckte det var superkul! :)
Idag var det vår ordentligt, 15 grader tror jag och jag red utan jacka på båda ponnysarna. Så himla härligt! :D

Puss


Det är bara att räkna om

 Busy days, säger jag bara! I söndags var det lite sovmorgon innan allt stallfix. Veronica fick skritta en tur barbacka i skogen med Gunde hängades efter sig som handhäst. Jag rede Aska lite också och hon var supermysig! Jag red lite på banan också vilket var superkul, det var riktigt länge sedan! Nu ska vi börja bygga upp hennes kondis så att man ska kunna rida lite mer ordentligt! Tyvärr har munkorgen åkt på igen för hennes del, del är lite för mycket gott gräs i hagen nu.. Men hellre munkorg än fång, helt klart!
På kvällen var det fotbollsmatch och den är inte ens värd att prata om. Haha gud! Nästa gång ska vi gå in och kötta från början, vi är ju grymma egentligen!
 
Idag har jag gått i skolan mellan halv 9 och 19. Superkul, eller inte! Vi har typ invigt skolan som är nyrenoverad och det har varit öppet hus på eftermiddagen. Så det blev ingen ridning idag. Istället har jag pluggat lite efter att vi kom hem och snart ska jag och mamma titta på ponnyakuten, jag missade det igår när jag spelade match.
 
Nu laddar jag om inför tävling i Skogslotten på söndag, bara L.A med båda. TAGGA!
 
Puss
Stjärnan i Skogslotten förra året

Bloggtävling - Schockemöhleschabrak

Jag är med och tävlar om ett schockemöhleschabrak hos http://tovaeivinson.se  i valfri färg :)
 
Tänk bara hur snygg Gunde skulle vara i det här! Jag tycker att modellen är sjukt snygg och färgen på schabraket på bilden passar mig riktigt bra i smaken också! Mamma tycker att jag inte behöver fler schabrak, men om de är så snygga som det här är det riktigt svårt att motstå! Och schabrak går det ju inte att ha för många av! ;)
 
Puss

Rätt så nöjd ändå!


Ut i rusket

Usch, det var ingen härlig syn att vakna upp i morse och se att det snöade hur mycket som helst. Jag försov mig dessutom, så det var tur att mamma kunde köra mig till skolan. Sämre start på dagen kunde jag ju knappast haft, fast det är rätt bra ändå, det är ju Fredag!!!
 
Nu ska jag gå ut till stallet. Det är redan mockat, men allt annat ska fixas. Jag ska fösöka vara så effektiv som mörjligt så att vi blir klara tidigt. Det blir nämligen en tidig start på dagen imorgon, jag rider ju första klassen vilket gör att vi måste vara där strax innan 8, och det tar en bra stund att köra. Tanken är att vi ska komma iväf vid 6 imorgon bitti, alltså ska vi vara uppe minst 1,5 timme innan... Härligt! Men det ska bli sjukt kul ändå!
 
Puss
 

You're lost in the moment

Ett ordentligt dressyrpass stod på schemat för både Gunde och Vera idag. Mamma red på Veronica och jag på Gundepunde. Gunvald var väldigt fin idag. Jag red fram väldigt länge i både skritt och trav och såg verkligen till att han lossnade i båda sidorna. Jag gjorde massor öppnor, slutor, skänkelvikningar, bakdelsvändningar, ställde honom utåtställd, överdrivet inåtställd osv, allt för att han skulle bli ordentligt lösgjord innan han fick börja jobba på riktigt. Och det gav verkligen resultat! Han var den där fina ponnyn som han visar mer och mer av för varje vecka som går. Han bar sig riktigt fint, hängde sig aldrig i handen eller liknande. Det enda lilla minuset är att han (liksom nästan alltid) spände sig när jag slutade rida lätt och satt ner istället, vilket leder till att det är svårt att hålla takten osv. Men när jag fortsatte iallafall och bara var jättelugn hela tiden blev han bara bättre och bättre. Efter en liten stund var det inget som helst problem längre, han gick så fint och släppt ner mig i sadeln. Men det tar liksom lite för lång tid innan jag kan börja rida ordentligt.
Förutom det här var ridpasset perfekt. Han gick som en klocka, framförallt galoppen är så himla bra nu! De andra gångarterna också, men galoppen.. Åhh, vad fin den har blivit! Det här kändes perfekt inför lördagens tävling!

Veronica gick riktigt fint med mamma också, mamma fick verkligen igenom vad hon ville och Vera blev liksom Gunvald ordentligt lösgjord. Världens bästa ponnyer, jag kan inte säga annat än att vi är taggade tills på lördag!

Puss


Tionde April

Idag har ponnysarna bara fått gå ut var sin, halvlång tur i skogen. De har fått arbeta lite, jag böjde igenom dem och flyttade lite på dem, och självklart var jag noga med att de skulle gå på tygeln och vara raka när jag travade osv. Annars fick de bara ta det lugnt. Jag brukar göra så att de inte ska behöva gå på banan flera dagar i rad, t.ex innan en tävling, även fast att de får gå ut också, utan att de verkligen får slippa en dag. Det brukar de uppskatta, och de brukar faktiskt vara fina dagen efter också!

Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag var i stallet från halv 4 till 8 av någon anledning, det var inte tänkt så från början. ;) Nu ska jag iaf sova. Imorgon blir det en slapp dag i skolan, vi ska på något studiebesök typ hela dagen. På eftermiddagen ska jag rida Gunde och mamma Veronica ganska ordentligt. :)

Puss

It's been written in the scars on our hearts

Idag började med att rida Veronica. Det blev ett ganska kort men intensivt pass, runt 40min allt som allt. Hon var rätt fin, men okoncentrerad. Tittade på allt runt omkring, skuggads för någon tunna som stod på banan... Det gör mig okoncentrerad också! Det gick bättre och bättre ju längre tiden gick, i slutet var det ganska bra. Men inte riktigt 100%, och jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det var. Nästa gång ska jag se till att hon är ordentligt framme för skänkeln och ordentligt lösgjord innan jag börjar rida lite mer avancerat, det känns ändå som att det var där någonstans som problemet satt. Ett stort plus med idag var att hon inte tjurade någonting! Det känns som att hon börjar förstå att det går bättre om hon lyssnar på vad jag säger nu :)

Sen red jag Gunde. Vi skrittade fram i skogen och sedan fortsatte vi lite på banan. Han var väldigt pigg och försökte ibland komma undan arbetet genom att springa. Men det kändes som att jag löste det helt okej iallafall, så fort det blev fel bara gjorde jag om tills det gick bra. När det gjorde det berömde jag och sedan fortsatte. När hästen är lite springig och hetsig själv tycker jag att det viktigaste är att man som ryttare är lugn och konsekvent.
Efter massor övergångar blev han riktigt fin i slutet! Härlig form och lagom framåtbjudning. Han behöver mycket övergångar, tempoväxlingar osv när han är på det här humöret, det måste hända något hela tiden, annars hittar han på nåt "kul" själv.

Nästa ridpass ska jag se till att jag har en klarare bild i huvudet av vad jag ska göra. Idag var jag så stressad av att jag behövde plugga att jag inte hade lagt upp nån plan, och inget av ridpassen var dunderbra. Det är något man måste komma ihåg, man måste bestämma sig för att det ska gå bra, annars funkar ingenting!

Nu ska jag duscha och sen sova. Imorgon börjar jag senare och en del av den extratiden ska jag ägna till att plugga ännu lite mer. Det kommer förhoppningsvis lite roligare inlägg imorgon, när jag fått det här förbaskade SO-provet ur världen!

Puss


I think you already know my name

Jag har precis skrivit ett långt och fint inlägg, men när jag var klar försvann set bara?! Det har hänt flera gånger och det är så himla irriterande....

Idag har varit en rätt trist dag. Två positiva saker är att solen har skinit hela dagen och vi hade två inställda lektioner som gjorde att vi fick sluta tidigare. Det spelade inte så stor roll för mig dock, jag hade konfa strax efter.. Men jag kunde iallafall gå hem till Ebba och sola och plugga en stund. Och snacka om allt mellan himmel och jord också förstås. Det var jätteskönt, solen bara gassade in och det var inte det minsta kallt!

Efter vår lilla paus var vi som sagt i kyrkan en stund. Det var inte den roligaste gången, men det är rätt skönt att bara sitta och ta det lugn ibland med. När jag kom hem igen satte jag mig och pluggade en rätt bra stund igen. Jag hoppas att det satte sig ordentligt i min hjärna nu så att jag slipper hålla på så länge imorgon. Jag har rätt mycket i skolan just nu och säkert i flera veckor framöver, så det blir rätt mycket plugg.

Imorgon ska jag ta nya friska tag. Jag ska rida båda ponnyerna lite halvordentligt, och det ska bli jättekul med tanke på att de var så himla fina igår! Det ska bli sjukt kul att tävla på lördag, det håller verkligen humöret uppe!

Jag hittade den här bilden på Facebook, så himla söt! Jag var tvungen att lägga upp den, haha!

Puss


Banhoppningsträning 7/4

Som sagt var jag iväg till Sjögestad (granngården till Vreta där jag brukar träna) på banhoppningsträning med Gunvald och Veronica idag. Båda två skötte sig hur bra som helst!

Veronica var först. Vi alla red fram gemensamt i två grupper och Therese hjälpte till. Vera var lite tjurig i början, men vi löste liksom det under framridningen och redde dessutom ut att hon var lite stel och att hon stod emot skänkeln lite. Det var mycket att ställa utåt, flytta på dem, rakställa, ställa inåt, tempoväxlingar... Det blev ett riktigt bra upplägg för henne, hon blev huuur fin som helst! Jag tror att det hjälpte mycket också att jag red ett ordentligt dressyrpass hemma igår för mamma.
När vi började hoppa fanns det absolut ingenting att klaga på. Hon gick som en klocka! Jag måste låta henne galoppera på lite som jag gjorde idag, men jag måste vara lite lugnare själv och inte se avstånd att trycka av henne, utan vänta ut hindren och låta henne sköta det. Jag är otroligt nöjd med både min ridning och Veronica, det känns väldigt bra inför tävlingen på lördag!

Gunvald går inte heller att säga något dåligt om. Han var väldigt pigg när vi red fram, men han var ändå pigg och skötte sig. Han var faktiskt riktigt fin, men han var lite väl springig, han visste ju att han var där för att hoppa, inte för att springa omkring på tygeln! ;)
När vi började hoppa fram kom vi fel ett par gånger, hindret stod liksom dåligt från svängen för Gundes lilla galopp. Men sen när jag ökade på galoppen lite gick det jättebra, han kom perfekt och var säkert 20cm över! Och så funkade det hela banan sen (kolla bara på bilderna!), han hoppade som aldrig förr och jag njöt mest. Han ar helt klockren!

Jag är jättenöjd med båda ponnysarna, de va hur fina som helst! Det känns väldigt enkelt just nu, de är i toppform och jag rider de på rätt sätt. Det ska bli jättekul att tävla på lördag och visa vad vi går för! :D

Puss


I've drowned and dreamt this moment

Bland det värsta som finns är när lovet lider mot sitt slut och man känner att man behöver vara ledig ännu längre, att man inte orkar gå till skolan imorgon och prestera. Typ exakt så känner jag nu. Det skulle inte göra någonting med en vecka till. Eller två. Inget alls, faktiskt!

Idag har mina kusinbarn Moa och Alma varit här och pysslat i stallet. När de red på Aska red jag på Olympia samtidigt, vi gick ett varv i skogen. Mamma och Emma, min kusin, gick också med och höll i lite och så. Det var jättemysigt, solen sken, vi plockade tussilagosar, blåsippor och faktiskt tom en vitsippa! Så nu är det vår!
När vi kom hem igen red jag lite på banan. Hon var lite tråkig först, det kändes liksom som att hon inte travade ordentligt först, att hon travade på utan så mycket energi. Då vill man inte jaga på henne heller, för då triggar hon igång och blir jobbig. Men när jag galopperade var hon hur fin som helst, och det gjorde att hon kom igång ordentligt när jag travade sen också. Det var jättekul att kunna rida henne lite mer på riktigt idag, på banan och så, eftersom jag inte gjort det på länge, det har ju inte gått att rida ordentligt. Men nu ska hon få börja komma igång ordentligt igen! :)

 

Jag varit och hoppat Gunde och Veronica också, men det kommer upp i ett annat inlägg snart! Ni får två tjuvkiksbilder tagna från filmen, men ni ser ungefär hur otroligt fina de var, iallafall! :)

 

puss


I'd give away a thousand days

När stallet och hästarna var klara tog jag mig iväg till fotbollsträning. Det var alldeles för länge sedan, men det har kommit saker imellan hela tiden!
Det var den sista inomhusträningen idag, så jag kan lova att det var redig hårdkörning! Vi fick springa jättemycket och även lite styrka. Jag kände ändå att jag orkade vara med i de andras tempo trots att jag inte har tränat på så länge.
Man håller igång konditionen rätt bra när man rider ändå! Fast i efter sådär en timme började jag bli riktigt trött, jag var knallröd i nyllet och kände hur hjärtat bultade i tinningarna. Men jag var inte ensam om att vara trött, nästan alla andra var också det så jag kan säga att det blev väldigt flummigt där inne. Jag har inte skrattat så mycket på läänge! Ni är för härliga!
Det känns riktigt bra att verkligen ha kämpat 100%, då känns det som att man är värd att ligga i soffan och slöa lite på kvällen. Men jag kan tänka mig vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon.. ;)

Annars har jag mest legat i soffan och tittat på let's dance denna fredagskväll. Maria Montazami är den solklara favoriten, jag älskar henne! Hon är så himla härlig, man kan inte låta bli att skratta när hon pratar och blir intervjuad! Jag har också varit i stallet och kvällsfodrat mina favoriter där. Bilden är från ikväll när Gunvald smet ut ur boxen och hellre ville få godis av mig som var i foderkammaren ;) Tur för honom att han är så söt, det är ju omöjligt att bli arg på honom när han charmar en såhär! Haha jag var tvungen att ta kort på honom, världens sötaste! :D

Puss


Vi har ett språk som ingen annan förstår

Igår på eftermiddagen/kvällen kom Sofie till mig och det blev så att hon sov över också, därav att det inte blev något inlägg om dagens ridpass. Vi pratade såklart massor och tittade på LOL (igen) och pretty little liars. Mys!
 
Idag red började jag med att rida Veronica. Jag skrittade ut ganska långt först och sen red jag lite på ett gärde också, men det var egentligen inte planerat. Jag trodde att det skulle bli märken, men det var  inte alls så blött och det syntes inte ens att jag hade ridit där! Så då tog det ju ingen skada att jag red där. Hon var lite studsig och tjurig i början, men jag bara gjorde om när det blev fel och då gav hon sig ganska snabbt. Det jag är mest noga med när jag rider är att hon inte ska få chans att börja protestera och att hon verkligen ska gå fram när jag börjar trava eller galoppera, så att hon liksom inte går och "trampar luft". Det funkade jättebra och hon var verkligen fin i formen också, bar sig själv och var stadig :)
 
Gunvald fick bara ut och busa barbacka idag, jag hade lite dåligt med tid. Igår fick han gå en liten stund på banan iallafall, men han tycker att det är rätt äckligt när det är så blött, så det var därför han fick slippa idag. Han är så söt när han får busa lite, han blir så himla glad och man känner hur det bara går lyckokänslor genom hela kroppen! Och då blir jag också glad! Han är ett litet lyckopiller :D Bilden är från igår när Gunde och jag plockade tussilagosar :*
 
Puss

Vi har det härligt i solen

Tog en liten paus utanför stallet med Bamse.


Tävlingar

Nu är det klart hur vi ska tävla och träna de närmsta veckorna. Det tog en stund, vi skulle egentligen åkt till Tollstad om två veckor, den 13:e, men det ställdes in pga att de inte trodde att utebanan skulle gå att rida på och de har bara ett ridhus... Vi velade länge mellan att åka till Jönköping eller Örebro, men bestämde oss till sist för Örebro. Det är ju alltid kul att se nya tävlingsplatser och Jönköping var ändå ingen "WOW-tävlingsplats". Så såhär ser det ut:
 
Söndag 7/4
Banhoppningsträning på Vreta.
 
Lördag 13/4
Tävling i Örebro L.B L.A med båda.
 
Söndag 21/4
Tävling i Skogslotten bara L.A med båda.
 
Det blir nog inga vanliga tisdagsträningar där imellan heller sålänge det går att rida någorlunda här hemma! Förhoppningsvis smälter det så mycket på ridbanan så att det går att hoppa några språng här hemma också! :)
 
En fråga till er läsare: Har ni varit i Örebro och tävlat/varit på anläggningen? (tror att klubben heter Örebro Ryttarteam eller något) I så fall, hur var det?
 
Puss
 
Puss

Dom kommer skriva om oss en dag

Dagen idag började med en relativt tidig ridtur. Jag red på Aska och mamma Olympia, bara en tur i skogen. Det gick bra, de var pigga och glada, men vi gjorde inget speciellt. De fick mest springa av sig lite, vi vågade oss till och med fram i galopp på grusvägen! Det brukar vi inte göra, men Olympia verkade lugn idag ;)
 
Annars har jag inte ridit något mer. Jag tänkte att Gunde och Vera kanske skulle få skritta ut en runda eller något, men de fick stå istället. Det är lika bra, de behövde stå någon dag innan banhoppningsträningen i helgen och de har ju gått en hel del nu i veckan.
Istället blev det städning i stallet. Vi städade hela sadelkammaren och ett till skåp. Vi plockade också ihop alla schabrak osv som behöver tvättas efter vintern. Där emot orkade vi inte borsta av de eller så, det får jag väl börja med imorgon så att de blir tvättade ganska snart också :)
 
Puss

I want a ticket to go anywhere

Idag känner jag att vi för första gången på lovet har fått något vettigt gjort. (Vi=jag och mamma). Vi har förutom att vi gjort stallet gjort stallet och ridit även mockat ut bädden i Gunvalds box och städat ur ett skåp i stallet. Det är så skönt att göra vårfint i stallet, man börjar veta var allting är och det blir så rent och fräscht! Vi ska fortsätta städningen hela veckan och bl.a. tvätta massor schabrak och andra grejer som måste tvättas. Man hinner så mycket bra när man är ledig! :)

Mamma fortsatte att jobba med Veronica idag och jag red Gunvald. Båda var superfina! Med Gunde fokuserade jag mest på att han skulle vara ställd på böjt spår utan att spåra. Han tyckte att det var lite jobbigt i början, men det tog inte lång tid innan han gav med sig och blev lika fin som igår. Jag gjorde också en hel del galoppfattningar från skritt och halt och sen tillbaka igen. Han blir så fin när man gör det, han blir så uppmärksam och dessutom är det riktig styrketräning för bakpartiet!
Imorgon är tanken att båda ska få stå eller bara skrittas ut. De har gått rätt rejält i flera dagar så det förtjänar de nu! :D

Puss


Förlåt att det har stått still här på bloggen ett tag. Men eftersom jag mest har fått lägga energi på att försöka orka mig igenom dagarna utan Beckie blir det inte mycket ork kvar till annat. Hon var ju liksom med oss så mycket varje dag, man påminns hela tiden av att hon inte finns kvar. Det gör så fruktansvärt ont.

Idag har jag varit med som hjälp på tävling i Kinda. Sofie tävlade med sin nya häst Sunnie och det var deras första riktiga tävling. Det gick jättebra, två felfria rundor och en femteplats i den andra som grädde på moset. Över förväntan, helt klart!

När jag kom hem red jag Gunvald och mamma Veronica. Vi skrittade fram en runda först och sen red vi på banan, som smälter fram mer och mer för varje dag som går. Gunde var verkligen jättefin idag! En liten dressyrponny blev han idag! Han var lite stel i början, men mjuknade snabbt. Det var riktigt roligt att rida honom, allt liksom klaffade :) Vi gjorde lite olika saker, lite övergångar och galoppfattningar, ganska mycket skritt och lite uppmjukningsövningar. Det har bara smält på den översta volten, så det blir mest runt runt på en volt, men det är betydligt bättre än ingenting! :)
Veronica gick också jättebra med mamma, framförallt i slutet! :)

Puss


RSS 2.0