Finfin Viola

Var iväg och hopptränade Viola idag. Vi red som vanligt på Vreta för Therese.

Vi började med att trava fram på så långa tyglar som möjligt, alltså inte den allra bästa uppvärmningen för Viola som har så bråttom. Eller jo, egentligen är det ju det, hon måste lära sig att slappna av, men det är ju inte så jag brukar rida fram henne. Fortsatte över bommar i galopp, mycket korta och lägga henne precis rätt. Det var väldigt svårt, Viola förstod inte riktigt vad jag ville och inte heller varför det låg en bom ivägen på backen. Det gick det med efter en stund, och hon blev mycket finare sen när vi övergick till att hoppa bock på volten. Kom perfekt varje gång, så här blev det inte så jobbigt för henne.
Sedan blev det lite missförstånd igen. Vi skulle hoppa ett kryss med galoppbommar framför, och krysset var ganska högt på kanterna för att vi skulle hoppa i mitten av hindret. Viola visade tydligt att hon inte förstod genom att stanna ett par gånger, men sen sänkte vi ner och rullade in bommen och då funkade allt igen! Visserligen blev det ett helikoptersprång första gången, men sen fick vi flyt och allt började gå super! Vi gjorde några fler övningar som också gick jättebra, Viola förstod vad hon skulle göra och vi kom riktigt bra på varje hinder :D I slutet satte vi ihop allting till en bana, och då var hon helt fantastisk! Någon oxer låg på 80cm och ett räcke (som det dessutom var vattenmatta under, om nu det spelade någon roll) på 90, de klippte hon som ingenting! Så himla fiiiiin! :D
Therese trodde precis som jag att Viola är en framtida SM-ponny :) Efter den här träningen vet jag också att om hon bara vet vad hon ska göra, så gör hon det också! :)

Är jättenöjd med stjärnan idag, hon var helt underbar!

Puss


1 Kommentarer till "Finfin Viola"
Postat av: IIDZ.horses and photo.♥

så söt!

Svar: Tack! :)
sofiejansson.blogg.se

2013-01-25 || 23:18:24
URL: http://prinsesc.blogg.se

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0