Tips mot solen

Solen och värmen är ju bland det härligaste på våren och sommaren. Men om man har en ljus och känslig mule, som Gunvald, är det dock inte riktigt lika kul. Eftersom vi har haft Gunde i fem år nu har vi testat oss igenom de flesta produkter med solskydd. Vi har fått bäst resultat genom att variera mellan:
Effol Melkfett. Den mjukar upp mulen ordentligt när hästen har bränt sig och skyddar bra mot solen. Det enda minuset är att det är väldigt kladdigt att hålla på med och mulen är väldigt kladdig och glansig efter att man har smörjt in den.

Helosan Sol är enkare att hålla på med, inte lika kladdigt, men det känns inte som att bränd hud blir lika mjuk och fin efter Helosan som Melkfettet, därför brukar jag ta Helosan när han inte har bränt sig så mycket.


Tidigare har det funkat bra med en lapp att sätta fast på grimman som skydd mot solen, men i år har vi köpt en flughuva med "sollapp" på. Han blir väldigt irriterad på flugor och knott, så han måste ändå ha både och. Den hör köpte vi på hippotique och har hittills fungerat jättebra! 

Vi använder både huva och smörja, för så mycket skydd som möjligt. :)

0 Kommentarer till "Tips mot solen"

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0