Hoppträning 25/3

Igår var vi iväg på hoppträning med Vinca på Sjögestad. Det gick riktigt bra, vi fick börja hoppa lite större hinder (innan har det varit mycket fokus  på markarbete) och det kändes som att Vinca tyckte det var kul och enkelt.

Vi började med att rida fram enskilt och fick sedan rida rakt fram mellan två bommar innanför spåret på ena långsidan. Jag vet inte hur många meter det var imellan, men jag kunde reglera Vinca mellan 6, 7 och 8 galoppsprång. Därefter fick vi jobba på olika bågar. Det var ganska svår svårighetsgrad, till exempel relaterat ut från och in i kombination som kommer först i L.A, oftast medelsvår. Vinca gjorde ändå det väldigt bra, trots att hon knappt har fått träna på sånt tidigare. I vänsterbågarna tappade vi högersidan lite, men det är höger hon har lite svårare för och som vi måste jobba vidare på. 

En sak som var lite jobbig under lektionen var att hon verkade irriterad, inte nöjd liksom. Vi var först lite oroliga för att hon inte mådde bra, men efter att ha skrittat av henne länge blev det bättre, så det var nog inget. Jag tror att hon kanske var lite irriterad på att hon blev så svettig (hon är inte klippt sedan i höstas) och att det rann ner mellan bakbenen på henne, och där är hon jättekittlig. 
Som tur var koncentrerade hon sig ju iallafall ordentligt när hon skulle arbeta och skötte sig väldigt bra, så nu ska vi vara jobba vidare :)



0 Kommentarer till "Hoppträning 25/3"

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0