Förintelsens minnesdag

Idag är det den 27 januari och det är ju förintelsens minnesdag. Varje år får niorna i vår skola åka in till Motala den här dagen för att tända en eld och lyssna på en farbror som heter Benny Grünfeld som fick arbeta i koncentrationsläger i förintelsen. I år var det våran tur.
Många i min klass, bland annat jag, har sett fram emot att få lyssna på honom i flera år, sedan vi för första gången fick höra om det när vi gick i femman. Nu fick vi äntligen åka och lyssna på honom, vilket är fantastiskt efter det helvete han fick gå igenom och att han faktiskt är 86 år idag!

Det var ett väldigt tankeväckande föredrag, han hade ett bildspel och berättade precis hur han hade upplevt det. Han blev dödsdömd flera gånger, men lyckades mirakulöst nog klara sig. Det var häftigt på ett sätt på hur små marginaler det var att han stod där och pratade framför oss idag, istället för att ligga nergrävd med miljontals andra i någon massgrav. Samtidigt var det så himla hemskt. Det får en verkligen att inse hur himla bra vi har det!


0 Kommentarer till "Förintelsens minnesdag"

Namn:


E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:

Kom ihåg mig?
RSS 2.0