Make you up when you feeling down

Idag red jag först Gunde tillsammans med Aska och hennes medryttare. Vi skrittade fram i skogen, en ganska lång tur, och red sedan på banan.
Gunde kändes jättefin från början, men blev väldigt spänd när Amadeo började rusa i hagen och det höll i sig hela passet. Annars var han väldigt mjuk och fin :)

Sedan red jag Vinca med mamma på Amadeo. Vi mötte upp en kompis i skogen och red en lång tur med henne. De var tyvärr väldigt blött och lerigt, men det gick bra ändå. Vinca kändes pigg och glad :)



Baby it's all wrong

Idag började jag med att rida Vinca tillsammans med mamma som red på Amadeo i det härliga vårvädret. Vi skrittade fram en kort tur i skogen och sedan fick de jobba lite på banan.
Vinca var ganska tjafsig i handen i början, så jag jobbade mycket med att bara lägga ner handen och rida henne fram till handen. När hon börjar tjafsa är det viktigt att bara ignorera det och vara stadig själv, så att hon inte har något att tjafsa mot. Jag tränade också mycket övergångar mellan skritt och trav och mycket ökningar och minskningar i trav. Hon var som sagt tjafsig i början, men det blev bättre allt eftersom tiden gick och mot slutet började det bli riktigt bra :)

När jag hade ridit Vinca fick jag prova Amadeo. Jag tror inte att jag har ridit honom förut, så det var kul att få prova! Han är väldigt mjuk och härlig på så sätt att rida på, men han är ganska seg, så man måste verkligen rida varje steg. Sen är han ju så jäkla stor också, jag tror aldrig jag har ridit en så stor häst tidigare, men det gick ju bra! 



Sedan hoppade jag Viola lite. Hon var verkligen superfin och det glädjer mig så himla mycket att hon nu gör de sakerna vi har slitit med hela vintern av sig själv, hon väntar på hindren och börjar se avstånd ordentligt själv, hon är uppmärksam och orkar hålla framme näsan. Så himla kul! Jag blir så stolt över henne, och faktiskt mig själv också, för att jag har kunnat på något sätt fått henne att förstå! :)
Idag hoppade vi inte så jättehögt, men det var nog upp emot 90cm ändå och hon skötte sig exemplariskt!

Till sist fick min stjärna Gunvald gå ut en sväng också, och han var väldigt pigg och glad! Vi travade en hel del ute i skogen och sedan lösgjorde jag honom lite på banan. Han kändes jättemjuk och fin!

På eftermiddagen åkte vi också på träff med div I-laget vilket var jättekul. Vi är fem stycken som vill vara med, och det är ju bra att vi har en reserv om det händer något, men tråkigt att någon måste stå över. Det kändes iallafall som att det kommer bli jättekul att tävla tillsammans med det här gänget i vår!

Vi fick våra nya lag-schabrak och div I-tröjor! Tröjorna glömde jag ta kort på, men schabraket kom med på bild åtminstone :)


God morgon!

I natt ställde vi om klockan till sommartid! Wiiii äntligen! Så himla härligt, nu är det en timme till som man kan rida i dagsljus på eftermiddagen! 

Dagen till ära är det helt underbart väder, vilket det också har varit hela slutet av veckan. Vi ska rida lite hästar nu på förmiddagen, jag ska bland annat hoppa Viola här hemma, och i eftermiddag ska vi iväg på träff för div I-laget! 

Lite sorgligt har det dock varit den här helgen, för igår var det exakt ett år sedan vi fick ta bort våran hund, Beckie. Så himla hemskt. Vi kommer aldrig glömma henne<3




Where did the party go

Wow. Hej typ. Vad fort tiden går. Och här ekar det tomt. 

Jag har varit väldigt trött de senaste dagarna. Vi har haft massor nationella prov i veckan, framför allt muntliga, och det tar på krafterna att prestera 100% hela tiden. 

Igår åkte vi iväg till Nyköping med förra fotbollslaget. Vi sov på hotell och idag har vi varit på Boda Borg, som avslutning. 
Nu är vi dessutom på väg bort, så jag får skriva mer sen! Puss




Varje vinter följs utav en vår

Usch vilken tråkig dag det har varit idag. Det har regnat och snöat precis hela dagen. Allt är jätteblött och det ligger blasksnö överallt. 

Som tur var hade jag bara en häst som behövde ridas idag, så jag behövde inte vara ute alltför länge i blötan. Jag skrittade ut Viola barbacka tillsammans med mamma som red Amadeo. Det har ganska svårt att trava då jag fick för mig att jag skulle sitta på rådjursskinnet och ha ett ländtäcke runt mig, men jag lösgjorde henne lite i skritt iallafall och det kändes bra! :)


Jag tycker synd om blommorna haha ;) Jag vill ha vååår nu igen

Hoppträning 25/3

Igår var vi iväg på hoppträning med Vinca på Sjögestad. Det gick riktigt bra, vi fick börja hoppa lite större hinder (innan har det varit mycket fokus  på markarbete) och det kändes som att Vinca tyckte det var kul och enkelt.

Vi började med att rida fram enskilt och fick sedan rida rakt fram mellan två bommar innanför spåret på ena långsidan. Jag vet inte hur många meter det var imellan, men jag kunde reglera Vinca mellan 6, 7 och 8 galoppsprång. Därefter fick vi jobba på olika bågar. Det var ganska svår svårighetsgrad, till exempel relaterat ut från och in i kombination som kommer först i L.A, oftast medelsvår. Vinca gjorde ändå det väldigt bra, trots att hon knappt har fått träna på sånt tidigare. I vänsterbågarna tappade vi högersidan lite, men det är höger hon har lite svårare för och som vi måste jobba vidare på. 

En sak som var lite jobbig under lektionen var att hon verkade irriterad, inte nöjd liksom. Vi var först lite oroliga för att hon inte mådde bra, men efter att ha skrittat av henne länge blev det bättre, så det var nog inget. Jag tror att hon kanske var lite irriterad på att hon blev så svettig (hon är inte klippt sedan i höstas) och att det rann ner mellan bakbenen på henne, och där är hon jättekittlig. 
Som tur var koncentrerade hon sig ju iallafall ordentligt när hon skulle arbeta och skötte sig väldigt bra, så nu ska vi vara jobba vidare :)



Jag var bara inte gjord för dessa dagar

Eftersom jag råkade slockna vid halv 10 igårkväll, halvt ofrivilligt, så kommer det upp ett inlägg om gårdagen nu istället :).

Jag red först Gunvald tillsammans med Askas medryttare Engla. Vi skrittade ut i skogen först, en ganska lång tur, och sen fick de gå på banan.
Gunde var, liksom han varit ett bra tag nu, superfin! Han var mjuk, uppmärksam, och helt enkelt väldigt rolig att rida. Trots det red jag inte särskilt länge eftersom vi red ut ganska länge innan.

Efter det red jag Vinca tillsammans med mamma på Amadeo. Vi red ut en ganska lång tur i skogen, och Vinca var fin, så det fick räcka för henne :)
Idag väntar skola för min del, och därefter ska jag rida Viola och Vinca ska åka och hoppträna :)



Dagen sammanfattad i bilder


Viola och Brallan efter en morgontur

Såhär går det till på landet, jag sladdar ridbanan med traktorn! Det gick jättebra tills jag tittade bakåt för att en sten hade fastnat och råkade köra in i ett hinder haha ;)



En nöjd Gunde fick gå ut en extra stund i bara stalltäcket för att det var så fint väder!

Förutom det här har jag också pluggat lite, tro det eller ej. Och tittat på ponnyakuten såklart :)


All we need is a candlelight

Det är lite märkligt att helgen alltid går på himla fort. Man får visserligen mycket gjort, men det känns som att tiden bara flyger fram! 

Idag har vi som vanligt hunnit med att rida lite grann. Jag började med att rida Vinca tillsammans med mamma på Amadeo och Hanna som kom och provade Viola. Vi skrittade fram i skogen och sen red vi på banan.
Vinca fick gå ett ganska hårt pass igår, så hon fick inte gå så länge idag, men jag lösgjorde henne lite iallafall och hon kändes väldigt fin. Nu börjar vi verkligen få till de här basic-grejerna igen; hon går fram för skänkeln, är jämn i båda tyglarna osv. Så nu får vi försöka hitta andra saker att träna på så att vi kan bli ännu bättre! :)

Jag red också Viola lite för att visa hur jag red henne, och sedan hjälpte jag Hanna. Eftersom hon är så pigg kan det vara svårt att koppla att man måste driva hästen också, så det fick vi träna på.

På eftermiddagen kom Heléne med Maja (som vi bland annat har ridit in) och så red Nellie på Aska. Jag red Gunde. Vi skrittade fram i skogen och red sen på banan. Gunde fick ju hoppa igår, så jag lösgjorde bara honom lite i alla gångarter. Han kändes jättefin och mjuk.

Sedan fick jag prova Maja. Det var väldigt länge sedan jag red henne, och dessutom har hon tränats nu hela vintern, så det var roligt att få prova henne igen! Hon var jättefin! Verkligen härlig att rida! Men man måste liksom rida varje steg för att det ska hända något, framför allt i galoppen. Jag fick också hoppa några språng, vilket var jättekul! Jag är ju dock inte van vid stora hästar, och Maja är ju bara fem så hon ville nog att jag skulle hjälpa henne lite. Det gick super ändå tills jag skulle hoppa en oxer. Då kom vi alldeles för nära (jag trodde att hon skulle hoppa av ett språng tidigare) och så hoppade hon sjukt högt, jag skjöts som en kanon upp ur sadeln! Som tur var lyckades jag hålla mig över hästen så jag satt kvar iallafall ;) Men jäklar vad det kändes att jag skulle åka av! Tur att man har rätt bra balans ibland!
Efter ett dundersprång till fick vi iallafall till det och då nöjde jag mig :) Väldigt lärorikt att få prova stor häst ändå känner jag!


Hoppåni

Världens finaste Gunde fick hoppa lite idag. Han var super!


Äntligen fredag

Inleder helgen med att rida världens finaste tuppkams-Vinca!


Varje vinter följs utav en vår

Idag red jag först Viola och mamma red Vinca. Vi skrittade fram en ganska lång tur i skogen och sen red vi på banan. Den var blöt efter allt regn som kom igår, men man får stå ut! 
Viola kändes jättefin! Hon var lugn och vilade på steget, men ändå väldigt uppmärksam och lätt att arbeta. Jag red inte så länge eftersom hon kändes så fin och för att det var så blött, men jag är jättenöjd med henne iallafall, hon kändes väldigt fin! 

Sedan red jag Gunvald, bara på banan. Han var fin men lite spänd passet igenom. Jag tror att det beror på att han inte tycker om när det skvätter upp vatten på benen och magen på honom. Jag tycker ändå att han jobbade på riktigt fint, han kändes mjuk och följsam. Nästa ridpass skulle jag önska lite mer power och att han skulle vara lite mer uppmärksam på mig, så skulle det bli perfekt! :)




Det går på repeat, tar aldrig slut

Idag hade jag... Studiedag, wihoo! Det var dock inte så glamouröst som det kanske låter, för det har varit skitväder rent ut sagt precis hela dagen. På morgonen snöade det och sedan har det regnat. Usch, jag blir typ äcklad när jag tänker på det haha

Men såklart hindrade det inte mig från stallet. Eller jag hade ju nästan hellre legat och fläsket i soffan men hästarna behöver ju kärlek, mat och motion även dagar med dåligt väder, så där har jag tillbringat den största delen av dagen.

Jag började med att rida Viola tillsammans med mamma som red Amadeo. Viola har fått vila i två dagar så jag trodde verkligen att hon skulle vara piggelin gånger 1000 idag, men hon var faktiskt ganska lugn, vilade på steget och lyssnade fint på förhållningar. 
När vi kom hem igen red jag några varv på banan. Hon kändes jättefin och vågade verkligen vila på steget. :)

Sedan red jag Gunde och mamma red Vinca. Vi skrittade bara ut i skogen. Ingen av oss trivdes ute i ösregnet, så det blev ingen jättelång tur, men de fick iallafall skritta lite. 
En lite varmare dag än idag... Ge mig sommar snälla! 


Annars har vi fixat iordning i stallet, varit hos morfar, handlat, hämtat ut paket (haha det lät coolt), och jag har städat mitt rum. Så himla skönt ändå att ha en dag man bara kan ta det lite lugnt på. 

Idag kom också mina skolavslutningsklänningar som jag hade beställt! Jag beställde två stycken, en blommig till avslutningsniddagen och fotograferingen och en vit med silverdetaljer till själva skolavslutningen. De var jättesöta och satt bra, så nu ska jag bara hitta skor och lite så. Det känns så skönt att vara "klar" redan i mars! Jag kommer nog lägga upp bilder på dem när jag har hittat allt jag behöver till! :)


Hoppträning med Vinca 18/3

Igår var vi iväg på hoppträning med Vinca på Sjögestad. Det gick riktgt bra, Vinca var superfin och det var jättebra övningar för henne. 

Egentligen kanske man inte riktigt kan kalla det för hoppträning eftersom det vi gjorde var ren dressyr, fast över bommar och små hinder. Alla övningar krävde att hästen väntade mot hindren, drog den iväg blev det jobbigt sen, till exempel i studsen behövde de vara jäkligt kvicka i benen om de hade haft för mycket fart in. 

Vinca var superfin verkligen! Det var inte enkelt, men hon jobbade verkligen och gjorde sitt bästa. Det vi behöver träna på, eller främst jag, är att sitta för den galopp jag vill ha. Jag har en tendens att sätta mig för fel galopp på rakt spår, alltså sitta över på yttersidan. Hoppar man då byter hästen till fel galopp, så det måste jag träna och tänka på.

Annars gick träningen super och jag är jättenöjd med henne! En övning tänkte jag "oj, det här går aldrig" och sen klarade vi det på första försöket! Då blev jag stolt över min Vincabebis!



Ryttareliten

Ingen i hästsvängen har väl missat det nya programmet Ryttareliten som hade premiär förra veckan? Det har varit mycket prat och åsikter om det nu i veckan och det verkar som att de flesta tyckte att det var riktigt bra!
 
Det tycker jag också. Det jag tycker är bäst egentligen är att ridsporten får synas lite i media. Dessutom visar det ju inte bara när det går bra, utan även allt som sker bakom. Många som inte har någon koll på ridsporten blir nog förvånade att det ligger så himla mycket tid, jobb, motgångar och pengar bakom varje framgång. Det är nog väldigt bra att visa för de som fått för sig att "det är ponnyridning och ingen riktig sport". De som tror att det bara gäller att ha en bra häst så kan man vinna vad som helst får ju faktiskt se att det ligger så mycket mer bakom.
 
Dock så tycker jag att de borde visa att det är så otroligt roligt när det väl går bra också. Det känns som att de bara visade hur svårt och jobbigt det var hela tiden. Det tycker jag att man ska, men de borde visa lite mer varför det är världens bästa och roligaste sport också!
 
Det är ikväll igen, klockan 20 i 1:an. En till dålig sak med programmet är att det är på en så dålig dag. Jag hopptränar ju på tisdagar! ;) Haha, skämt å sido, jag får titta på det på svt-play efteråt istället :)
 



Låtsas man att allt är helt okej

Vinca var först ut idag. Vi skrittade fram i skogen tillsammans med Aska och hennes medryttare. Solen sken, men det blåste ganska rejält, så Vinca var lite på tårna. 
När vi kom hem igen red vi lite på banan. Jag red mest igenom henne lite lätt eftersom hon ska hoppträna imorgon. Hon kändes jättefin, var väldigt mjuk och lätt att rida, så jag är nöjd! :)

Sedan skrittade jag ut Gunde barbacka tillsammans med mamma som red på Amadeo. Vi skrittade bara och det gick fint, grabbarna grus skötte sig i snålblåsten. :)



Måndag till fredag

Ja nu börjar det om igen, måndag morgon. I skolan kommer det börja direkt med nationella prov i svenska. Jag är ändå ganska taggad, vi får mjukstarta med svenska som jag tycker är enkelt och det är ändå nationella proven vi har jobbat fram till nu i tre år känns det som. Det jag är mest rädd för är bara om jag kan sitta still så länge. Först ska vi läsa i 1 timme och 40 minuter tror jag, och så länge måste vi sitta. Så jag hoppas att jag, hyperbarn som jag är, orkar sitta still så länge. Jag får i värsta fall läsa texten om och om igen eller sitta och hoppa på stolen haha. Det blir nog bra ;) Sen när jag kommer hem igen har jag ju ett par hästar att rida, så då måste jag inte sitta still iallafall! 

Hoppas att ni får en härlig start på veckan och att solen skiner på er också! 





Kanske kommer vi aldrig någonsin veta

Tänkte vara sjyst och skriva ett inlägg nu på söndagskvällen eftersom det ekat tomt här sen i fredags.

Tänkte blogga i lördags när vi var på väg till tävlingen, men eftersom det blev fel på bilen på vägen så att vi fick vända hem igen och byta bil kändes det som att jag hade haft världens sämsta start på dagen, så det blev inget med det. 

Sedan gick det inte sådär jättebra på tävlingen, Gunde travade runt l.a:n för att han tyckte att det var för trångt, för djupt underlag och inte vågade galoppera, men fick trots att han stod emot en 6:e-placering i l.b. Veronica gick inte fram för skänkeln och ville inte hoppa. Vi har sagt innan den här tävlingen att vi aldrig mer ska tävla inomhus på skogslotten pga att underlaget har varit så himla dåligt (jag gick bland annat omkull där med Veronica förra året) och ridhuset är så himla litet, men så sa vi att vi ändå skulle testa nu, för det fanns inga andra tävlingar här omkring och de hade bytt underlag. Men ponnyerna ville inte. De trivs absolut inte där och nu har vi verkligen bestämt oss, vi åker inte dit och sätter de i skiten en enda gång till.

Jag kände mig väldigt besviken och nere efteråt för att det liksom inte funkar och var egentligen inte på humör att göra något alls.

På tävlingen bytte vi iallafall hästar med Magdalena. Hon tog med sig Veronica hem för att vi skulle få med oss Viola, för att jag skulle hinna rida henne på kvällen, så att jag skulle kunna visa henne på bästa möjliga sätt på en provridning idag på förmiddagen.

Det funkade jättebra! Viola skötte sig jättebra, hon var jättefin när jag hoppade henne och gick super med tjejen som provred, så det kändes jättebra!

Annars har jag även ridit Vinca idag vilket gick super, och så har jag tömkört och kört Aska! Hon var superduktig, så det var jättekul! Jag kunde sitta i vagnen själv idag också, så hon fick många pluspoäng, lilla stjärnan! :D



Oh here we go

Idag blev både Gunde och Veronica trimmade inför morgondagens tävling. 

För ut var Veronica. Vi började med att rida på banan. Hon kändes mjuk och fin från början. Hon var lite piggire och mer power idag än vad hon var igår också. Jag red mest bara igenom henne för att känna att allt funkade. Vi galopperade över ett litet hinder också några gånger för att bara stämma av och det kändes jättebra, hon bjöd fint och var lätt att reglera. När vi var klara fick hon skritta av i skogen.

Sedan red jag Gunde. Han kändes jättefin och avspänd i början, vilade verkligen på steget och arbetade. Sedan blev han lite spänd eftersom det rörde sig folk ganska nära ridbanan och då blev han ganska okoncentrerad också. Men jag red på ändå, sånt ska inte få störa oss. 
Vi hoppade några språng också och det kändes jättebra, tills vi hoppade ett hinder rakt mot där det var folk. Precis i landningen tvärstannade Gunde och vände åt andra hållet, så jag var säker på att jag skulle ramla av, men lyckades på något sätt hålla mig kvar. Tyvärr råkade jag bli knockad samtidigt på läppen och hakan, men det var ingen fara. 
Sedan fortsatte han vara spänd, men gjorde ändå som jag sa och var riktigt fin när han koncentrerade sig, så det känns bra ändå! :)
Min underläpp strax efter smällen haha. Som tur är har svullnaden lagt sig lite nu, så jag slipper nog fläskläpp imorgon ;)



There's no place I rather be

Det blir en lång dag med stallfix idag. Jag har ridit och tvättat två hästar, putsat allt och flätar och borstat Veronica, så nu är det bara Gunde kvar. Mamma är inte hemma ikväll, så jag måste göra allt själv vilket gör att det tar lite längre tid. Men det är ändå det bästa stället att tillbringa fredagskvällen på!
 Det är mycket starter imorgon och jag tider först tredje klassen, så vi hinner fixa lite imorgon också!
Jag har iallafall kommit in och ätit och nu ligger jag och katten i soffan, myspys!




You see me dancing in the moonlight

Idag hann jag och mamma motionera alla hästarna i stallet, vilket är ganska bra jobbat när vi båda slutade sent. Men det blir ju väldigt mycket lättare när solen skiner och det är varmt ute! Då får man lite extra ork, även om jag har känt mig ovanligt seg hela dagen idag annars.

Först red jag Veronica på banan. Hon kändes fin och mjuk redan från början och hela passet igenom. Hon var följsam, lätt att reglera och kändes positiv. :)

Sedan skrittade jag Gunde och mamma Amadeo. Vi red bara i skogen, men det blev lie jobb för de ändå. Gunde var jättepigg men kunde ändå förmå sig att jobba lite och då kändes han ganska fin. :)

Sist red jag Vinca som bara fick gå ut ett varv i skogen barbacka och mamma gick med Aska. De tyckte nog att det var mysigt att gå ut och gå lite trots att det började mörkna lite. Vinca kändes pigg och glad, och även fin när jag jobbade henne några steg :)
Lilla bebis


Jag kan inte lova att jag minns

Lilla Vinca fick hoppa lite idag här hemma. Hon fick inte hoppa särskilt högt, utan rätt så lågt, jag ville mest få flyt och att hon skulle vänta på hindret hela tiden.
Och det var det hela ridpasset gick ut på egentligen, att få henne att vänta. Hon är så himla fin och har en jättefin galopp genom hela svängen och mot hindret, men sedan tre-fyra galoppsprång före hindret tar hon tag i bettet och rusar. Ibland blir det bra och ibland blir det helt fel, men helst skulle jag vilja att hon skulle vänta så att hon kommer precis på det avstånd jag ha tittat ut. Det blev riktigt bra mot slutet, för det gäller bara att få henne att förstå att det blir bättre om hon väntar och kommer rätt på hindren än att hon får för sig att hon ska gå på fart.
Det verkade som att hon förstod det sen ändå, och att det kommer bli riktigt bra om några träningar! :)
 
Sedan red jag Veronica tillsammans med mamma som red Amadeo. De fick bara promenera ut en tur i skogen. Veronica var väldigt pigg och glad, hon verkade tycka att det var kul att få gå ut och verkade tycka att det var kul att få gå ut med Amadeo. Jag tycker att det är bra att hon känns så glad, hon kanske börjar få lite vårkänslor nu.. ;) Hoppas att det håller i sig när vi tävlar också!

Sist ut var Gunde som fick gå ett dressyrpass på banan. Han kändes ganska spänd i början och det höll i sig ganska länge, så jag ville inte sätta för mycket tryck i honom i början för då blir det bara negativt. Trots att han var spänd kändes han ändå väldigt mjuk och fin i formen.
Det blev ganska mycket galoppjobb, vi tränade mycket på enkla byten, varierade stora och små volter, jag ville liksom få honom med mig. Mot slutet började han slappna av ordentligt och då blev han riktigt fin! Då vågade han verkligen vila på steget och vänta på mig.
Jag är jättenöjd med honom, framför allt med tanke på att han var så spänd i början och att jag sedan redde ut det så bra som jag gjorde! :)
 

Jag borde vetat bättre, men det spelar ingen roll

Idag var Veronica först ut. Vi skrittade fram i skogen och mamma red Vinca då också. 
När vi kom hem igen red jag på banan. Veronica var väldigt mjuk och kändes väldigt lätt att rida. Hon var positiv hela passet.
Jag hade egentligen bara tänkt rida på marken, men vi sa att jag skulle hoppa några språng nu i veckan innan tävlingen och då passade idag bra, så det gjorde vi. Hon var superfin! Jag känner verkligen att hon trivs bättre med mig när jag är lättare i sitsen. Då får vi dessutom mycket mer flyt. 
Vi hoppade inte så mycket, men några språng låg på drygt 1 m eftersom det är det vi ska tävla på lördag. Jag är jättenöjd!

Sedan red jag Gunvald och mamma red Amadeo. Vi skrittade ut en lagom lång tur runt skogen och när vi kom hem red jag Gunde lite på banan. Jag red inte så länge, utan ville mest lösgöra honom.
Han var fin, men lite spänd och skulle titta på saker, så han fick galoppera ganska länge för att bli av med lite överskottsenergi. Sen lugnade han ner sig och började arbeta mer ordentligt. Då fick det räcka för idag :)



Veckoplanering V 11

Woho, äntligen en ordentlig veckoplanering, för Veronica och Gunde iallafall som ska tävla på lördag. Vinca får jag hålla lite mer öppet, det beror lite på läxor och väder hur hennes vecka kommer se ut :)

Veronica:
Måndag: Vila
Tisdag: Dressyr på banan
Onsdag: Skogspromenad
Torsdag: Ut och lösgörande på banan
Fredag: Ordentligt lösgörande på banan, lite i skogen. Check inför tävling.
Lördag: Tävling i Skogslotten L.B och L.A

Gunvald:
Måndag: Vila
Tisdag: Skogen och lösgörande på banan
Onsdag: Dressyr på banan
Torsdag: Skogspromenad
Fredag: Lösgörande på banan, lite ut. Check inför tävling
Lördag: Tävling i skogslotten L.B L.A



I don't want your number really

Idag har det blivit en i princip hästfri (=tråkig) dag för min del. Jag tog bussen från skolan vid 20 i 2 in till stan, tog getingvaccination och sedan fick vi åka jättesnabbt hem eftersom det tog ungefär en halvtimme längre än vad det skulle på sjukan, och vi skulle tillbaka till skolan på utvecklingssamtal... 

Aja, det gick bra iallafall. På utvecklingssamtalet gick det också bra, jag ligger väldigt stadigt på mina betyg, riskerar egentligen inte att sänka mig i något ämne. Jag vill dock höja mig i några, men det känns som att jag kommer fixa! Skönt att det känns som att jag inte måste råplugga hela våren för att komma in på det jag vill på gymnasiet, utan jag ska bara fortsätta som jag gör nu! :)

Självklart har jag varit ute och pussat lite på stjärnorna och de mådde prima! :D



Den vanligaste frågan jag får

Tänkte ta upp en fråga här på bloggen som jag får väldigt ofta. Nämligen:

Tröttnar du aldrig? Liksom känner, idag orkar jag verkligen inte rida?

Svar: Man kanske kan tro att jag kan börja tröttna när jag har så mycket hästar hemma just nu  och rider varje dag, men nej. Det är aldrig jag är i stallet och känner att jag inte vill, det har nog aldrig hänt! Det är så himla kul att jobba och utvecklas tillsammans med hästarna, och sedan visa upp resultatet på tävlingsbanorna.  

Visst kan jag känna ibland, när det är kallt, mörkt, regnigt och blåser, liksom en såndär dag när man helt enkelt inte vill gå ur sängen, VARFÖR gör jag det här? Sitta ute i regnet och snålblåsten i flera timmar. Nää. 
Men i slutändan, när man klarar den perfekta galoppfattningen man tränat på i flera veckor, hoppar ett hinder som hade känts omöjligt för inte särskilt länge sedan eller står där med den blågula rosetten, så är det lätt värt allt slit! 

Dessutom har jag världens bästa mamma som alltid hjälper mig, ställer upp och skjutsar, hjälper till och rider, hjälper till att tvätta och putsa och packa till tävling osvosvosv. Utan dig hade det aldrig gått!



Jag vill att trummorna ska höras av alla

Det har varit en helt underbar dag idag. Det är verkligen vår! Det känns lite vågar att säga det den 9:onde mars, men det är verkligen vårkänslor nu! Så himla härligt!

Idag på morgonen/förmiddagen gick vi ut på promenad. Jag red Vinca, pappa gick med Veronica och mamma red Amadeo, en häst som hon har ridit in för länge sedan, och som är här hos oss på tillridning och igångsättning nu, han kom igår. :)
Jag red barbacka och vi ville bara att tjejerna skulle gå och få sträcka ordentligt på benen efter gårdagens hoppträning.

Sedan fick Gunde hoppa! 
Jag sladdade ridbanan och så ställde vi ut alla hinder som varit inne under vintern. 
Gunde var så himla fin. Jag blir så glad, hur kan jag ha så himla fina hästar?! Han var visserligen lite övertaggad i början, men det är ju bara positivt.
Vi hoppade inte så högt idag då jag hoppade en hel bana, men det låg ändå på 1m och det fixar han lätt som en plätt! Världens bästa Gunde, min lilla stjärna!






Hoppträning med Veronica och Vinca

Igår var vi iväg på hoppträning med Veronica och Vinca på Sjögestad.

Först var Vinca. Hon kändes jättefin från början, och det var dessutom väldigt passande övningar för henne idag, så hon blev bara finare och finare. 

Det var mycket att man skulle rida in i och från hörnen, och mycket så att man behöver få med sig yttersidan. Det var ganska häftigt, för det känns inte som att vi har tappat någonting sedan SM, även fast att hon har vilat helt och inte hoppat på flera månader. Hon var superfin på bommar, bockar och mindre hinder, väntade väldigt bra på mig också. Sen när det blev lite större blev hon lite väl på, men man får bara se det positivt att hon är pigg och glad. Hon har ju liksom inte hoppat ordentligt sedan november.
Men det känns ändå skönt att vi inte ska ut och tävla direkt, utan vi har verkligen tid att träna och bli ännu bättre innan dess. Jag är jättenöjd med henne idag! :D

Och Veronica var också bara WOW. Jag vet inte riktigt vad man kan säga mer.. Hon var superfin från början, jag känner verkligen att allt blir mycket bättre när hon har blivit ännu bättre på marken. 

Och som hon hoppade! Vi hoppade ett par banor på 110, hur enkelt som helst! Det märktes verkligen att hon trivdes bättre när jag lättade upp sitsen lite också. Nu, för att göra det hela ännu lite bättre ska jag se till att inte sitta kvar i högertygeln, utan jag måste verkligen ha henne rak mot hindren det blir större, annars kommer hon inte ner med båda bak när hon stampar av, och då blir det jättesvårt. Men det är bara en liten finfix! 
Jag är jättejättenöjd med henne idag! Världens bästa Veronica, nu känns det verkligen som att det har släppt! 



Blame it on the disco

Förlåt för igår och idag. Tar nya tag imorgon, tiden går liksom för fort vissa dagar!



I hope some day you will join us

Idag red jag först Veronica. Vi skrittade fram i skogen och var vi på banan. Jag red bara lite lösgörande, satte inte så mycket press utan ville bara ha henne avslappnad. Jag tränade ändå på att öka och minska i galopp eftersom det funkade så bra igår. Jag tror att det är en väldigt bra övning för henne, för jag får henne verkligen uppmärksam och på bakbenen!

Sen red jag Gunde och mamma Vinca. De fick gå ut en ganska lång tur i skogen först och sedan jobbade de på banan. Gunde kändes jättefin! Jag har fått ett så mjukt och fint stöd i handen på honom nu och han bjuder så fint fram till bettet. På honom rullade jag på lite i galopp, jag stod i lätt sits och så ville jag att han skulle hålla samma tempo. Det gick jättebra. Sedan jobbade jag honom lite mer ordentligt också. Jag är jättenöjd med honom!



Minisemlor

Det blev lite bakning idag, minisemlor, eftersom min bror fyllde år idag och då hade vi lite kalas. Tyvärr hann jag inte rida eftersom jag skulle hjälpa till och göra iordning hemma, men jag var både ute och tog in de och kvällsfodrade, och då verkade de pigga och glada. De fick dessutom gå ute extra länge eftersom det var fint väder, så det gjorde nog inte så mycket att de fick vila från ridning :)

Även fast hästarna har vilat så har inte jag gjort det. Vi fick nämligen prova på spinning på idrotten i skolan och det var jättejobbigt. Jag tycker egentligen om att anstränga mig och träna, men jag tycker inte om när man liksom har mjölksyra i hela kroppen och ska öka på vikten... Usch.. Därför trivs jag bättre med att springa och liknande, för då får jag pressa mig själv i mitt eget tempo. Haha vad lat jag låter men så hemskt är det ;)

Här får ni några bilder på mina konstverk iallafall. Det är tre olika, överst vanilj och de undre är mandelmassa och choklad. Mums!






I would rather learn what it feels like to burn than to feel nothing at all

Med lite härlig träningsverk från ett boxpass i skolan igår red jag två hästar idag på eftermiddagen.

Först ut var Veronica som bara fick jobba på banan. I början red jag faktiskt fram med spöet mellan händerna så stt jag var tvungen att hålla de korrekt. Det är en superbra övning att göra lite då och då. Det är lite roligt dessutom, att för bara ett tag sen när jag gjorde den övningen så kunde jag inte styra kändes det som. Nu går det hur lätt som helst eftersom jag rider mer med sitsen, skänkarna och vikten, och har mer händerna stilla i ett lätt stöd. Så roligt att själv upptäcka sina egna framsteg i ridningen!

När hon var framriden försökte jag få henne att jobba på med mer tryck i gångarterna och att få henne ordentligt på bakbenen. Då började hon kännas riktigt fin, vi jobbade på ordentligt tillsammans.
Mot slutet red jag mycket tempoväxlingar. Vi låg på en volt och ökade på 8 galoppsprång, minskade 8, ökade 8 osv. I början tog det en stund innan hon verkligen ökade, och ännu längre tills jag hade fått tillbaka henne igen. Men efter lite slit blev hon superfin! Väldigt uppmärksam och då kom de stora rörelserna, jag hade henne verkligen i uppförsbacke och ja.. Jag är jättenöjd med passet!

Sedan red jag Gunde och mamma Vinca. Vi skrittade fram nedanför vägen och sedan red vi på banan.
Gunde kändes fin från början. Han var väldigt mjuk och stadig i formen. Det kändes som att han vågade vila på steget också. I galoppen red jag lite öka minska, men då blev han lite rusig, så då lugnade jag ner mig lite. Han fick inte gå så länge, utan skulle mest lösgöras lite. Vinca var med superfin med mamma :)

Det blev en bra tisdag helt enkelt. Solen tittade fram lite då och då också, för första gången på länge, och då blir man ju lite extra glad!


Beautiful with fire

Min kväll har spenderats med rätt så mycket pugg. Jag har två matteprov och ett soprov den här veckan, och nu har jag nästan pluggat klart till so:n vilket känns jätteskönt.
 
Hästarna fick det ganska slappt idag. Jag red Vinca, mamma Gunde och Aska blev riden av sin medryttare. Vi red bara runt skogen, en ganska lång bit ändå, och de verkade tycka att det var kul. Vi travade en del också och det kändes bra, Vinca sökte sig fint ner mot bettet. Nu vill jag bara ha lite mer bjudning i henne och ett stadigare, jämnare stöd så blir det riktigt bra sen! :)
 

Banhoppnigsträning 2/3

Idag var vi iväg på banhoppnigsträning på Sjögestad. Vi hade med oss Vinca och Veronica, men Vinca hoppade inte en hel bana utan fick bara prova att hoppa några språng då hon ju precis har kommit hem :)

Först löshoppade vi faktiskt Calle, en av unghästarna, och det gick jättebra! 

Sedan fick Vinca hoppa några språng när banan höll på att rättas till lite och hon kändes jättefin! Hon var pigg och glad, men lyssnade ändå jättefint på mig så jag är jättenöjd. Hon hoppade också väldigt fint, stora, runda språng :) Det känns som att hon har mognat lite nu när hon har vilat och fått längta lite till hoppningen! 
Hon hoppade nog något språng upp mot 90 cm kanske, men annars var det ganska lågt för att det bara skulle vara enkelt och kul! 




Sedan var det Veronica. Jag bestämde mig för att verkligen sätta henne i arbete och jobba henne ordentligt på framridningen. Vi tror att hon kanske känns annorlunda på tävling för att jag rider fram annorlunda än hemma. Därför ska jag börja ta mer tid på mig, rida igenom henne ordentligt så att det verkligen känns bra när man ska börja hoppa! Framhoppningen gick super!

På banan hoppade hon jättefint de första hindren och sedan började hon tjura ihop i en vänstersväng mot kombinationen. Då stannade hon. Sedan stannade hon på en oxer som jag la henne stort på också. Jag var jättebesviken först, för det kändes liksom som att det inte funkade, men nu i efterhand känns det bra att det kom för då fick Therese säga vad hon trodde var problemet. Det var att hon hon tycker att jag sitter och "klämmer" på henne för mycket, och så tjurar veronica ihop. Hon vill inte det. Och när hon går emot skänkeln, då trycker jag ju ännu mer.. 
Därför ska jag istället tänka på att lätta upp sitsen oftare och rida med henne ordentligt utan att släppa tygeln. Det kändes mycket bättre när jag gjorde det när jag fick hoppa om några hinder, så det känns jättebra! Skönt att få reda ut det ordentligt och ha något att verkligen träna på så det blir bättre!



Lyckad banhoppnigsträning

Jag är jättenöjd efter dagens träning! Vinca var dunderfin och på Veronica visade vi samma problem som på tävlingen, men jag tycker att det var jättebra för då fick vi chansen att reda ut det! Nu vet jag liksom vad jag ska göra och det kändes verkligen som att det gjorde skillnad!

Klockan 15 är det världscuphoppning på ettan från Scandinavium, och innan det ska jag plugga lite matte, så ett längre inlägg om träningen senare! :)



Tävling i Mantorp 1/3

L.b (90cm) bed A:0/A:0

Gunde fick bara hoppa en klass idag när han inte har tävlat på ett tag. Han kunde gott hoppat två, men det kändes snällt att mjukstarta lite enkelt :)

Han kändes jättefin på framhoppningen, pigg och taggad, men det tycker vi om! Han verkligen sökte hinder hela tiden. 

På banan var han likadan. Han brukar kunna stå emot i det ridhuset ibland, men idag märkte jag inte av det alls. Han gick fram jättefint för skänkeln. Vi var felfria i båda faserna och jag satsade ganska mycket (men ändå kontrollerat såklart) och kom tvåa efter det! Jag är jättenöjd, det kändes som en perfekt start på säsongen med honom och han kändes så himla fin! Det är härligt att komma in och bara känna att allt är så rätt och enkelt. Min fina stjärna, jag är jättenöjd! 

L.A (100cm) bed A:0

Det var bara Veronica som fick hoppa l.a. Hon kändes ganska fin på framhoppningen, gick dock inte riktigt fram för skänkeln, utan kickade lite mot den ibland och jaa... Annars kändes hon fin, verkligen!

På banan gick hon super 1,2,3. Till fyran blev det en jättedum sväng, jag hade inte tänkt att rida så snävt utan missbedömde och svängde för tidigt (glömde banan lite också...) Såhär i efterhand borde jag lagt en volt, men även fast jag tappade ytter så hade jag ändå ett helt okej läge, så jag red på ändå. Då fick hon ta i ordentligt och rev. Sedan satt det i resten av banan. Då stannade hon på 8:an efter ett mittimellanläge och sedan på 9:an. Jag är jättebesviken på henne. Men eftersom det var mitt fel från början ska jag bara dra ett streck över det här och ta nya tag!

Vi ska ta med henne på banhoppnigsträning på Sjögestad imorgon också. Hon hoppade ju inte direkt ihjäl sig idag och det är skönt att få reda ut det direkt. 

Så sammanfattningsvis: Gunde gick super! :)





RSS 2.0